- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Hirdetés
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
van otthon egy NAS-ként üzemelő gépem, Debian fut rajta.
statik IP-t kapott
lenry@Echo-Three:/$ cat /etc/network/interfaces
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.0.101
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1ezen kívül a csodálatos, Telekomos routerben is fixáltam, hogy 101 legyen az IP-je. mégis időnként valami, valahol megszakad és a gép új IP-t kap a DHCP tartományból, nyilván ilyenkor semmi nem működik...
egy
service networking restart
után újra minden szupiszuper, de ez így semmiképp sem normális.
hol magyarázhatnám el ennél jobban a gépnek, hogy ne kérjen IP-t, ha kap, ne foglalkozzon vele, használja, ami a fájlban van.már gondolkodtam egy scripten is, ami figyeli az IP-t és ha nem 0.101, akkor újraindítja a networkinget, de ez nem kifejezetten elegáns...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Battlefield 6
- OLED TV topic
- Hálózati / IP kamera
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest