Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• N0zer0

senior tag

válasz spammer #23070 üzenetére

Lehet akkor megfontolok rá egy 14.04-es minimáluborkát, vagy kipróbálom a legújabb Lubuntut. Oké, 2019-ig úgyse fogom ezt a hulladék gépet használni, gyorsan kellett valami nagyon olcsón az amúgy is drága angolhonban, lehet erre a gyér netbookra megtenné egy régi disztró. Viszont tökön lövésnek látom valami réginél leragadni, ami egyre tarthatatlanabb állapotokat szülhet. Nem mintha a Win7 nem lenne elavult, de arra legalább minden progi van, meg kicsit játszani is lehet rajta ezen a gyenge gépen, plusz erre van az egyetlen, garantáltan normálisan működő driver.

Értem, hogy van, aki fél a legújabb csomagoktól, de viccnek érzem, hogy pl. 14.04 alá a legfrissebb kernel 3.8.fenetudjahányas, aztán Archon napokon belül nyakunkon a 4.4-es, és nem kis fejlődés volt a kettő között. Az is tévhit, hogy a régebbi csomagok stabilabbak, jó pl. rá a Debian bugossága pl. KDE terén.

Egyébként az Arch tényleg királyság. A tilingos ablakkezelő viszont nem jött be, i3wm-et próbáltam ki. Eleve az sem igaz, hogy keveset fogyaszt, 3 megát írt az egyik teszt, és valami 140 mega volt a fogyasztása üresen, igaz nem a boot után néztem. Aztán meg kényelmetlennek éreztem, tudom, nem egérrel kell használni, hanem billentyűzetről (ez a lényege a vimnek is), de most az albérletben nincs asztal, nem tudok rendesen leülni a géppel, így meg vak gépíró módban nem tudom rendesen használni az ölemben vagy fekve. Lehet, hogy ha még lesz Linux a gépen, akkor kap még esélyt, de nagyon úgy látom, hogy inkább Openbox vagy IceWM lesz inkább az i3wm helyett, rendes gépen meg majd szerintem maradok a KDE-nél.

Új hozzászólás Aktív témák