Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NvidiaRTX: Xiaomi Electric Scooter 6 Max: Az első rollerem
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom ez-e a legmegfelelőbb topic a kérdésemnek, de teszek egy próbát

Adott egy winyó az alábbi partíciókkal:
/dev/sda1 [NTFS] (System reserved) [100MB]
/dev/sda2 [NTFS] (Windows 7 rendszer) [60GB]
/dev/sda3 [EXT4] (Ubuntu) [50GB]
/dev/sda4 [EXT4] (/home) [10GB]
/dev/sda5 [EXT4] (linux-swap) [2GB]
/dev/sda6 [NTFS] (Adatok) [200GB]Szerettem volna le-titkosítani az egész meghajtómat, beleértve az összes partíciót a TrueCrypt-el Windows alól, de nem tetszett neki, hogy vannak nem Windows-os partíciók is. Olvastam, hogy Linux alatt - engem kifejezetten az ubuntu érdekelne - is van lehetőség meghajtó titkosításra. Ez hogy működik? Tudnátok valamit javasolni, hogyan tudnám letitkosítani a meghajtómat? Első körben az is megfelelne, ha csak a '/dev/sda6 [NTFS] (Adatok) [200GB]' partíciómat titkosítanám le, mert ott vannak igazából adatok eltárolva. Fontos lenne, hogy az ezen a partíción eltárolt adatok Windows és Linux alól is olvashatóak legyenek. Ezt mivel tudnám megoldani?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon kellemetlen áremeléssel készül az Intel
- Filmvilág
- Magisk
- Grim Dawn
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AI, GitHub Copilot, Claude, Gemini
- Hyundai, Kia topik
- iPhone topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Tömeges leépítés az Epicnél: 2025 óta csökken a Fortnite aktivitása
- További aktív témák...
- PE ProLiant ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Szerver! x2 XEON + HDD + 16GB
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- 27% - ÚJ Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / Adaptive-Sync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest