Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cAby

tag

Sziasztok!
    Kis segítséget szeretnék kérni a szakértőktől, mert neten utánanéztem ugyan annak ami érdekel, de csak akkor bízok ezekben az adatokban, ha valaki meg tudná erősíteni.

Tehát, 3 paraméter állításával szeretnék játszadozni a jobb teljesítmény elérése érdekében. Ezek a következők: read_ahead_kb, max_sectors_kb, vfs_cache_pressure.
    Tulajdonképp ezeknek az értéktartománya érdekelne, hogy mettől meddig tudom állítgatni.

vfs_cache_pressure: Azt tudom, hogy 100 az alapértéke. Ha csökkentem, akkor növekedik a filesystem cache. Csökkentésével javul a teljesítmény (ezt ki is próbáltam, tehát ezt láttam, hogy javult.) Itt legkisebb értéknek 0-t is meg lehet adni? Ill. legnagyobb értéke van ennek a paraméternek, vagy olyan érték aminél feljebb nem érdemes menni? Láttam, hogy valaki 1000-et is megadott, meg 10000et, ami furcsa nekem.

Továbbá megtudtam, hogy a readahead-et a max_sectors_kb-nál nem érdemes nagyobbra venni, mert a 2 minimumát használja.
    Alapérték a readahead-nak 128kb, max_sectors_kb-nak meg 512kb.
    De ezeknél sem tudom, hogy mettől meddig lehet/érdemes állítani?
    Mondták, hogy ez akár 60mega is lehet. Tehát nem lenne max értéke?

szerk.: Most olvastam, hogy a max_hw_sectors_kb értéknél nem lehet nagyobb. Ez igaz?
    Mert akkor már csak a min értéket kellene megtudnom. :)

Kipróbálni egyenként minden értéket elég körülményes lenne, mert adattárházba kell betöltéseket csinálnom (és ennek teljesítmányét javítanom), de ez 10-13 óra. Tehát így elég necces lenne meghatározni minden paraméterre egy min/max értéket, hogy nem tudom, hogy pl cache-nél érdemes-e 100nál nagyobbra venni. De ha már lenne egy tartomány, amit tudom, hogy néznem kell, akkor már átlátnám a dolgot és tudnék celtudatosan állítani paramétereket.

Ha valaki jártas ebben a témában és lenne egy kis ideje, megköszönném, ha tudna segíteni. :)

üdv,
    Csabi

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés