Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cAby
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni a szakértőktől, mert neten utánanéztem ugyan annak ami érdekel, de csak akkor bízok ezekben az adatokban, ha valaki meg tudná erősíteni.Tehát, 3 paraméter állításával szeretnék játszadozni a jobb teljesítmény elérése érdekében. Ezek a következők: read_ahead_kb, max_sectors_kb, vfs_cache_pressure.
Tulajdonképp ezeknek az értéktartománya érdekelne, hogy mettől meddig tudom állítgatni.vfs_cache_pressure: Azt tudom, hogy 100 az alapértéke. Ha csökkentem, akkor növekedik a filesystem cache. Csökkentésével javul a teljesítmény (ezt ki is próbáltam, tehát ezt láttam, hogy javult.) Itt legkisebb értéknek 0-t is meg lehet adni? Ill. legnagyobb értéke van ennek a paraméternek, vagy olyan érték aminél feljebb nem érdemes menni? Láttam, hogy valaki 1000-et is megadott, meg 10000et, ami furcsa nekem.
Továbbá megtudtam, hogy a readahead-et a max_sectors_kb-nál nem érdemes nagyobbra venni, mert a 2 minimumát használja.
Alapérték a readahead-nak 128kb, max_sectors_kb-nak meg 512kb.
De ezeknél sem tudom, hogy mettől meddig lehet/érdemes állítani?
Mondták, hogy ez akár 60mega is lehet. Tehát nem lenne max értéke?szerk.: Most olvastam, hogy a max_hw_sectors_kb értéknél nem lehet nagyobb. Ez igaz?
Mert akkor már csak a min értéket kellene megtudnom.Kipróbálni egyenként minden értéket elég körülményes lenne, mert adattárházba kell betöltéseket csinálnom (és ennek teljesítmányét javítanom), de ez 10-13 óra. Tehát így elég necces lenne meghatározni minden paraméterre egy min/max értéket, hogy nem tudom, hogy pl cache-nél érdemes-e 100nál nagyobbra venni. De ha már lenne egy tartomány, amit tudom, hogy néznem kell, akkor már átlátnám a dolgot és tudnék celtudatosan állítani paramétereket.
Ha valaki jártas ebben a témában és lenne egy kis ideje, megköszönném, ha tudna segíteni.
üdv,
Csabi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest