Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rickazoid

addikt

Üdv!

Hogy kell Bluetooth headsetet csatlakoztatni úgy, hogy a mikrofon is működjön?
    Eddig azt hittem lehetetlen, de ma véletlenül sikerült, de képtelen vagyok megismételni. Bluemant használok, mivel a GNOME saját szolgáltatása nem képes kommunikálni az Arctic P311-es headsettel. Bluemannel is csak úgy tudtam eddig működésre bírni a fejhallgató részt, hogy audió fogadóként csatlakoztattam, 2 kísérlet után működni szokott, de sehogy máshogy nem, hangprofilt se tudok váltani telefon duplexre, mert minden hang elnémul és lefagynak a programok, amik hangot keltenének. Cserébe az eszközkezelőben sosem jelenik meg a bemeneti eszközöknél a headset. De ma véletlenül audió fogadó helyett headset szolgáltatásra kattintottam és csatlakozott, a telefon duplex is beállításra került. Megnéztem a hardver listát és ott volt a kimeneti és a bemeneti eszközök közt is, csináltam egy Skype teszthívást és az is működött, a headset mikrofonja vette a hangot. De képtelen vagyok megismételni. Ezek szerint lehetséges, de fogalmam sincs miért történt meg egyszer és miért nem működik, ha direkt próbálom. A csatlakoztatás menete az volt, hogy bedugtam az USB adóvevőt a gépbe, bekapcsoltam a headsetet majd rányomtam a Blueman kezelőjében a headset helyi menüjében a headset szolgáltatás menüpontra. Próbáltam ugyanígy, de nem működik. :F
    Nagyon idegesít a mai napig, mert ezt lenne a legkényelmesebb használni Skype hívások során, de nem megy. Telefonra felcsatlakozik rendesen, a hívások is működnek, csak ott bugos a Skype elég rendesen, pár másodperc után megszakít bármilyen hívást a teszthíváson kívül.
    Valakinek tipp, hogy PC-re hogy lehet csatlakoztatni?

ui.: Arch Linux a disztribúcióm és Pulse Audio van.

Új hozzászólás Aktív témák