Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-30 15:51:13

LOGOUT.hu

Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10031) Atapi válasza Kvazár (#10029) üzenetére


Atapi
senior tag

a virtualizácio még nincs olyan szinten napjainkban, hogy minden eszköz esetén közvetlenül a gazdaeszközt tudja használni a guest rendszer. cpu, mem, usb, com átadás már naggyából működik megfelelő támogatás mellett, de vga még nem (ha jol tudom). vagyis a virtuális gépedben egy emulált vga kártya dolgozik (amit ellenőrizhetsz is az eszközkezelőben), ami ebből fakadóan igen gyenge, közel se várd tőle azt a teljesítményt, mint a gazda gép rendes vga-jától.

ami a 64 vs 32bit dolgot illeti, nekem 64bites ubi alól mennek 32 és 64 bites rendszerek is. viszont azt leképzelhetőnek tartom, hogy esetleg a géped processzora nem támogatja a virtualizációs teknolodzsit (vagy nem engedélyezted a használatát), és akkor a cpu-t sem tudja közvetlenül használni a guest, vagyis az is emulálva leszen. ha pedig emulálva van a cpu, akkor vagy meg lehet neki mondani, hogy legyen 32 vagy 64 bites, vagy nem, ezt nem tudom, de ha emulálni csak 32bitest tud a vbox, akkor ez lehet a hiba forrása.

az ablakkezelési lassuság fakadhat videokártya driver bugosság + effektek miatt, de csak egy bizonyos mértékik (pár másodperces belassulás). ha ennél többről van szó, akkor lehet kevés a memória a gépedben, és a swap lassitja annyira, vagy esetleg bad sectoros a hdd. ezek a legtipikusabbak szvsz.

win7 megosztáskezelése meg valóban kacifántos, de nem csak linuxszal, hanem bármivel, ami nem win7...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.