Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Epox topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#2416) helkis válasza Rawulf (#2415) üzenetére


helkis
addikt

köszi a gyors reagálást, a biosflash megtörtént, a floppy-s dologgal, és hiba nélkül végig is ment.. közben utánaolvasva a checksum error lehet hibás (nem megfelelő) ram miatt is..

-eddig volt a benne lévő 2oldalas ram az első slotban, itt a hexa-kijelző dobott egy C1-et..
-volt a 2.foglalatban itt jött be a checksum error, illetve a biosflash
-most betettem mellé egy 1oldalas ramot így már bejött a bootképernyő, de a biosba már nem tudtam belépni, mert le volt fagyva..
-beraktam a 2oldalas helyett még egy 1oldalast, és voalá belép biosba, tudok mindent állítani, legfrissebb van benne, stb.. :)
DE: save&exit után dobott egy 03-ast a cucc, és azóta is ez van, tehát vagy C1 vagy 03. bármilyen kombóban, resetgombra FF-et ír, de nem indul újra egyébként.. :B

szóval úgy érzem, hogy a bootblock azért jön elő, mert talán volt egy félresikerült tunigkisérlet amit már nem bírt a hardver (tipikus ram túl alacsony időzítése), de nem sikerült kitörölni sem az beállított adatokat, ergo kidobták hogy rossz, azóta akié a lap nem tudott életet lehelni bele, mivel neki sincs olyan ramja amivel elindulna, a most berakott ram egy corsair valeu ram volt egyébként amivel megmoccant a kicsike, de úgy látszik ez sem az igazi, vagy még egy indulástól sem írja át magát a bootblock az aktuális hardverre?
de az is lehet hogy rossz irányba gondolkodok..

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Epox topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.