Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Epox topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#2301) wector81 válasza Rawulf (#2300) üzenetére


wector81
csendes tag

Hali!

1+2. Én még anno leszedtem az nvidia oldaláról, és azóta a legutolsó WHQL-minősített drivercsomagot használom az nForce2-höz, ez pedig az 5.10-es verzió. Ebben nem ez a 60.18-as hálózatkezelő csomag van, hanem még a régi 4.42, amit eleve ehhez az MCP déli hídhoz találtak ki. Nincs vele semmi gond. (De lehet megpróbálom ezt, amit belinkeltél - bár kétlem, hogy a driverekkel lenne gond, mert már a szűz XP-nél is ezt játsza...)

3. Ezen a lapon nem C-Media hang van, hanem Reltek ALC-655, amit a szintén ebbe az 5.10-es csomagba integrált 4.42-es driver teljesen jól kezel, és nVidia nForce MCP Audio Processing Unit (nem a Dolby-s) néven futtat, az ALC-655 pedig csak külső kodek.

4. Silicon Image-hez még az XP telepítése előtt bekéri (F6) a Sata drivert, anélkül nem is látja a winyót, és az a driver marad meg a telepített XP-ben is. Ez a legutolsó verzió, amit a Sil oldalán elértem ehhez a 3112-es vezérlőhöz.
Egyébként igen, Sata winyó van, Samsung SATAII 250GB. Próbáltam lejumperelni SATA150-re, de úgy sincs változás. Egyébként megy a winyó gond nélkül.

A problémám nem a driverekkel van, hanem inkább azzal, hogy ha ezt a nyomorult kártyaolvasót rádugom az alaplapra, akkor a Win tétovázik a boot elején vagy egy bő percet, de aztán betölt és minden ok. De ha lehúzom és úgy bekapcs, akkor ez a jelenség nincs, szépen tölt rögtön, ahogy kell. Ez a kérdés, hogy mi a bánat köze van a kártyaolvasónak akár a winyóhoz, akár bármihez, ami miatt az XP boot így tököl az elején?! Akkor még semmi driver, meg semmi nincs betöltve. Najó, max a Sil., de annak sem lenne elvileg köze egy USB-s kártyaolvasóhoz...vagy igen...?

(#2302) Rawulf válasza wector81 (#2301) üzenetére


Rawulf
őstag

Lehet, hogy a villámcsapástól más is megzakkant.
Kétlem, hogy a hálózatkezelő csomag jól működne. I/O és IRQ hibákat szokott okozni.
A 9.35 Unified volt az egyetlen driver, amivel haverom Gigabyte NF2ultra lapja rendesen ment.
Keress egy proci drivert is AMD-től. Nem árt.
Nálam egy IDE kártya csinált ilyet, de csak addig, amíg az IDE kártya frimware-jét le nem frissítettem egy régebbi gépben.

"Please state the nature of the medical emergency."

(#2303) Savage5 válasza wector81 (#2301) üzenetére


Savage5
senior tag

Szerintem nem driver lesz az oka, hanem a Windows. Nálam ugyanez van akkor, ha rádugva hagyom az USB-n a pendrive-okat, pontosabban egy típust, a Kingmaxot. És legyen ez a lestrapált, Ghost-os rendszerem, vagy a vadiúj (nForce 6-os, 7-es csomagokból nyert driverekkel megpakolt), egyaránt előfordul. Ugyanis a Windows is végigellenőrzi az eszközöket, amikor "mennek a csíkok" (mert az is akkor tölti be a meghajtókat, csakúgy, mint egy Linux, maximum XP-nél nem látod ezt, de valahogy elő lehet hozni [Shift+F1, F2, vagy Alt+, Ctrl+]), legyen az IDE, SATA winyó, vagy USB-n lógó tároló. Esetleg írd le a kártyaolvasó típusát, és megpróbálunk keresni hozzá valamit, bár kétlem, hogy találunk használhatót.
Jut eszembe, IDE SW drivert feltetted, amikor megkérdezte? Mert ha mindenáron meghajtó, akkor az bekavarhat.

[ Szerkesztve ]

...

(#2304) Rawulf


Rawulf
őstag

Az IDE SW-vel nem volt gondom, csak ha mellette feltettem a hálózati csomagkezelőt is. Gyanús nekem, hogy ők ketten vesznek ilyenkor össze.
Azért arra még kíváncsi lennék, hogy nLite-os WinXP vagy valami hasonló "moddolt" lett-e telepítve, mert sajna azzal ezeket a tüneteket tapasztaltam.

"Please state the nature of the medical emergency."

(#2305) Savage5 válasza Rawulf (#2304) üzenetére


Savage5
senior tag

Csak az 5.10-esben lévő hálózati csomagkezelővel voltak problémáim, az 5.11-esben lévő minden gond nélkül feltelepül és fenn is marad IDE SW-vel együtt, márha nForce2-es körökben maradunk. De az újabbakban (nForce 6-7) megtalálhatókkal sincs eddig gondom azon kívül, hogy felesleges 30-40 megát ezért a pár összeszedett opcióért felpakolni a gépre, amikor máshol is meg lehet találni a ficsőröket. :)

...

(#2306) wector81


wector81
csendes tag

Mindent leteszteltem másik gépben a villámcsapás után, de minden jól működött.
Sempron proci drivert nézek majd az AMD-nél - de kell az egyáltalán?
IDE SW driver is fent van, hálózatkezelő is fent van.

De - ez a jelenség már akkor megvan, mikor az XP először betölt telepítés után, ergo tök szűz rendszernél is megvan a probléma, ezért nem hinném, hogy az nForce driver bármely összetevőjével lenne probláma.

Kártyaolvasó típusa Etopmay, előző AOpen lapban nem volt ilyen jelenség vele! Pedig azon is ugyan ez az XP volt, persze moddolt, nem kér kódot, illetve beintegráltam már az SP3-at. De mondom, előző lappal nem volt ilyen gondom! Ugyan az a chipset, ugyan az az XP, ugyan azok az egyéb hardverek - persze proci nem - ugyan azok a driverek. Ha rádugom ezt a sz*rt vár, ha lehúzom tölt. De mikor vár, akkor semmi nem történik, winyó is kussol. Csak a szép fekete képernyőt bámulom. Csíkok sem mennek! És persze az olvasóba nincs se pendrive dugva, se kártya, üres - mit tesztel rajta?!

(#2307) Rawulf válasza wector81 (#2306) üzenetére


Rawulf
őstag

Amíg nem próbálod ki egy szűz windows-zal, én nem szólom hozzá többet ehhez a témához.
Ha SP3-at akarsz, akkor a szűz windows telepítőt így módosítsd: http://www.hoc.hu/index.php?p=articles&cid=&y=92

"Please state the nature of the medical emergency."

(#2308) Savage5 válasza wector81 (#2306) üzenetére


Savage5
senior tag

Vagy szedd le Driver Cleanerrel az összes nForce illesztőt, vagy tegyél vadiúj Windowst a gépre IDE SW nélkül. SP3-at addig fölösleges is erőltetni, amíg ez jó nem lett. A processzorhoz nem fogsz találni AMD oldalán semmit, mert nincs hozzá az ilyen-olyan órajelmutatón kívül semmi driver, utility, de nem is azzal van a probléma. Vagy ha tudsz, pakolj a kártyaolvasóban legalább próba erejéig egy üres kártyát és nézd meg, úgy is várakozik-e.

...

(#2309) wector81


wector81
csendes tag

No, a probléma megoldása: BIOS-ban "USB Keyboard support" - Disabled
És lőn, az XP nem tökölődik. Ennyi lett volna, úgylátszik eddig csak én futottam bele ebbe valamiért.

Szóval kedves Rawulf kolléga, vissza az agarakkal, nem felhúzni az orrot. Párszor leírtam, hogy tök szűz XP-vel is megvolt a jelenség, driverek nélkül, nem értem, miért ezen lovagoltál. De végülis mindegy, ettől függetlenül köszönöm a hozzászólásokat és a segíteni akarásotokat! További problémamentes EPoX-ozást! Üdv!

(#2310) Rawulf válasza wector81 (#2309) üzenetére


Rawulf
őstag

3 különböző laptoppal az nlite-olt winxp sp3 lassan ismerte fel (1 percnél több) a pendrive-ot.
Nm húztam fel semmit! :) Azért szőröztem, mert hidd el, hogy sokaknál a szűz windows = winter edition például. :D Kíváncsi vagyok rá, hogy egy USB-s billentyűzetnél is gondolkodna-e alapértelmezés szerint.

"Please state the nature of the medical emergency."

(#2311) wector81 válasza Rawulf (#2310) üzenetére


wector81
csendes tag

Fura, mert ez is nLite-os XP-SP3 :) De nincs vele gond, sztem ez a megoldódott probléma is csak valami hardveres nyűg volt - lévén az előző alaplappal nem volt, pedig ott Enabled volt az említett funkció. Érdekes egyébként, hogy a bill. is USB-s meg az egér is, de ettől függetlenül persze műxik mindkettő. Pendrive-ommal sincs ilyen jelenség, amit írtál. No mindegy, mostmár lényegtelen is, ha esetleg valaki más is beleszalad ebbe, akkor a megoldás ismert :)

(#2312) Savage5 válasza wector81 (#2311) üzenetére


Savage5
senior tag

Én a kezdetek kezdetétől lelőttem az USB-s keyboard supportot, aztán mégis kínlódik a Kingmax-szal indítás után a gép.

...

(#2313) fero02


fero02
veterán

9NPA+SLI lap tulajok:

Használta már vki a RAID-et a lapján?

Új vinyó beszerzésén gondolkozom és nem tudom eldönteni, h 2 db 500-asat fűzzek össze raid-be, vagy pedig vegyek simány egy terrásat. Egy ex lap tulaj szerint sokkal gyorsabb az a vezérlő, mint az Nforce.

(#2314) Rawulf válasza fero02 (#2313) üzenetére


Rawulf
őstag

Én már jó ideje használom... Persze csak egy vinyóval. Igen, picit gyorsabb.
Sőt! Abba a PCI Express x1 slotba is tettem egy ugyanilyen SIL3132 vezérlőt (persze abban újabb a firmware) és arra is van dugva egy sata merevlemez.
Összesen jelenleg 6db SATA merevlemez ketyeg így most... :)

"Please state the nature of the medical emergency."

(#2315) fero02 válasza Rawulf (#2314) üzenetére


fero02
veterán

Remek!

Le tudnád írni a beüzemelés menetét? :) Köszöntem! :R

(#2316) Rawulf válasza fero02 (#2315) üzenetére


Rawulf
őstag

Ha felébredtem és reggeliztem, akkor részletesen leírom... :)

"Please state the nature of the medical emergency."

(#2317) fero02 válasza Rawulf (#2316) üzenetére


fero02
veterán

1000 hála és köszönet érte, előre is! :R

(#2318) Rawulf válasza fero02 (#2317) üzenetére


Rawulf
őstag

Nos, ha a rendszert onnan akarod futtatni, akkor két út járható. Kezdőknek Az NForce4 SLI chiphez tartozó (4db) Sata foglaltok egyikére kell kötni a merevlemezt, arra feltelepíteni a windows-t és a SIL3132 RAID drivert és utána átdugni a Silicon Image egyik SATA portjára. Utána jöhet az *1*-es és *2*-es pont.

A haladók pedig ha egyből a RAID SATA portról szeretnék használni a merevlemezt, (azaz úgy szeretnék telepíteni a windows-t, hogy már eleve oda van kötve a merevlemez,) picit trükközniük kell, mert a Windows XP alapból nem "látja" ezt a két portot, tehát a merevlemezt sem a partícionáláshoz és telepítéshez.
A Sil3132 raid driver-ben van egy TXTSETUP.OEM fájl, erre és a vele egy szinten lévő driverekre van szükség. Vagy beleintegrálod a Windows telepítőbe (pl. nLite-tal), vagy szükséged van egy floppy lemezre (és e miatt FDD-re is) és a telepítő lemezről bootoláskor F5-öt kell nyomni, hogy felszedje a drivert. Utána már kezelni fogja a merevlemezt (a telepítés végéig ne vedd ki a floppy lemezt)
Persze mielőtt a Windows telepítő lemezről boot-olsz, végre kell hajtanod az *1*-es és *2*-es pontot.

1., Control + S vagy F4-et kell nyomni bootoláskor, hogy a Silicon Image BIOS-ába lépj (amikor megjelenik a bal felső sarokban a Silicon Image RAID, mikor detektálja, hogy van-e rákötve merevlemez). Itt ha látod a mrevlemezt, akkor "CREATE RAID SET"-re üss egy entert és válaszd ki a (legalsó) CONCATENATION (vagy más esetben JBOD) opciót és megint ENTER. Utána már lesz rá lehetőséged, hogy erről a merevlemezről bootolj. Persze ha több merevlemezt szeretnél és RAID 0 vagy 1-ben, akkor azok közül válassz.

2., Lépj be az alaplap BIOS-ába (DELETE gombbal természetesen) és a merevlemezek közül válaszd a Silicon Image-est : told az első helyre a merevlemezek boot sorrendjében.

Mivel a PCI Express x1 foglalatban van egy SATA kártyám, amiben szintén ez a chip van, ezért nekem kettő SIL-es merevlemez választható ki az alaplap boot menüjében a merevlemezek között.
Sajnos ennél az Epox lapnál nincs rá lehetőség, hogy sima SATA vezérlőként használd a SIL3132-őt. (Esetleg valami BIOS specialista át tudja állítani az alaplap bios-ában a Silicon Image firmware-jének cseréjével).
Ha akarnám akkor a PCI Express kártyámon lecserélhetném a SATA firmware-t hagyomásnyosra, hogy két különböző merevlemezt tudjak használni sima adattárolásra külön-külön. Persze ekkor már nem a RAID hanem a BASE (sima) driverre lenne szükség.

FONTOS : Ha IDE-s merevlemezt is szeretnél használni, akkor az NFORCE4 driver telepítésekor az NVIDIA hálózati csomagkezelőt ne tedd fel. (Lehet, hogy a legújabb driverben már jól meg, de én nem próbálom ki inkább). Az NVIDIA IDE SW driverrel nincs gond, azt felteheted nyugodtan.

Az Nforce drivert az NVIDIA-tól szedtem le (English UK-t válaszd US helyett a nemzetközi driverhez, amiben magyar nyelv is van).
A Silicon Image drivert pedig természetesen a Silicon Image valamelyik hivatalos honlapjáról, pl. siimage.com

Ha valami nem világos, vagy kutyafuttában homályosan írtam le, akkor szólj bátran.

[ Szerkesztve ]

"Please state the nature of the medical emergency."

(#2319) fero02 válasza Rawulf (#2318) üzenetére


fero02
veterán

Hűha. Hát vannak részek, amit nem értek 100%-ig, de ha majd oda kerül a sor és látni fogom, akkor biztos megértem.

Tnap kérdezősködtem a RAID topikban is.

Ami biztos, h a 2 vinyó csak adat tárolásra lenne használva és RAID0-ba lesznek. A rendszer vinyóm az egyik Nf-os Sata porton csücsül egymaga, ő a továbbiakban is háborítatlan marad.

[ Szerkesztve ]

(#2320) Rawulf válasza fero02 (#2319) üzenetére


Rawulf
őstag

Pedig tényleg gyorsabb a rendszer, ha a Silicon Image chip vezérli a Windows partíciót. :)
Ha két merevlemezt akarsz használni, akkor a gép bekapcsolása után, amikor meglátod, hogy a Sil3132 detektálja a két merevlemezt, akkor gyorsan F4-et nyomsz és egy egyszerű DOS-os menü bejön, ahol beállítod a RAID0-t.

Az Epox bios-ban gondolom nem okoz neked gondot, hogy beállítsd melyik merevlemezről bootoljon a gép. Nos ott a SIL-lel kezdődő merevlemezt válaszd ki, az lesz a RAID. :)
Nagyon fontos, hogy ha telepítesz, akkor csak azt a merevlemezt (RAID0 esetén a párba tett két merevlemezt) dugd csak be.
A Windows XP bootoláskor (ahol kék-fehér a kép) nem fogja látni a RAID-et csak, ha egy kis floppy-val megadod neki a drivert. Valahogy így néz majd ki:

Ha egyszer megcsinálod, utána már pofonegyszerű lesz legközelebb. Hidd el!
Egyébként ha akarsz durva káoszt látni, valami ilyesmi most a gépem:
A hosszú Radeon 1950pro, az egyéb kártyák és sok kábel között sajnos nem kap elég levegőt az Nforce4 chip, ezért kókányoltam oda azt a 12cm-es CoolerMaster ventillátort.

Lecseréltem a zörgő Epox chipset hűtőt (a kis kék ventillátor alatt van a hőcsöves Jing Ting réz chipset hűtő, elforgatva)

És a 6db merevlemez bizony nagy dzsungelt eredményezett. :D

[ Szerkesztve ]

"Please state the nature of the medical emergency."

(#2321) Rawulf


Rawulf
őstag

Mint láthatjátok, maximálisan kihasználom a 9NPA+SLI alaplapot (rengeteg USB eszközzel is...). Amíg nem megy tönkre, addig úgy tűnik nálam fog "igázni/gályázni". Rengeteg tapasztalatot nyertem vele, azt is ki kell mondanom. Sajnálom, hogy a Supox jelenleg hamvába holt ötletnek tűnik, pedig ránézésre ezt a vonalat vitték volna tovább... :(
Megjegyzés: A narancssárga SATA kábeleket összébb fogtam, hogy a cpu coolertől (CoolerMaster Hyper TX) messzebb legyen a belső is. A 12cm-es CoolerMaster ventillátor pedig mindent megoldott. :)
Mivel az inkompatibilitást megoldottam az előző chipset hűtő cseréjével (mivel az Epox hűtő leszedése után nem egyből Jing Ting JTS-0006 lett felszerelve), ezért most már szinte bármilyen VGA kártya behelyezhető a gépbe, bár az 1950pro több mint elég mindenre.

[ Szerkesztve ]

"Please state the nature of the medical emergency."

(#2322) fero02 válasza Rawulf (#2321) üzenetére


fero02
veterán

Na kolega...én olyannyira megszerettem ezt a lapot, h a minap vettem mégegyet a másik gépembe. :DDD

(#2323) Rawulf válasza fero02 (#2322) üzenetére


Rawulf
őstag

Az alaplap gyengéje a chipset-hűtő és az integrált hangkártya, de mindkettőt lezúztam. :DD

"Please state the nature of the medical emergency."

(#2324) fero02 válasza Rawulf (#2323) üzenetére


fero02
veterán

Az én gépemben Audigy 1 adja a muzsikát, a másikban egy Live, az enyémen JTS006 van, a másikra már megrndeltem. :DDD

Kell ennél több? :DD

(#2325) Rawulf válasza fero02 (#2324) üzenetére


Rawulf
őstag

Nálam Audigy2 ZS (mert ugye SE kártyákat lámák vesznek csak...) :)
Az a JTS006 három nullával van :D
Hja, kéne... csak ha azt ide beírnám, akkor korhatáros lenne a topik, mint a MIRRORS áll-szaggató bemutatója... :DD

"Please state the nature of the medical emergency."

(#2326) fero02 válasza Rawulf (#2325) üzenetére


fero02
veterán

2 vagy 3 nulla, mindegy. Jó kis stuff. :DDD

Az Audigy-s dolgot viszont nem értem. Netán szoftmoddoltad? :U

Szvsz nyugodtan leírhatod, rajtunk kívül kb senki nem jár ide...a régi "mag" is szétesett. :O :(

(#2327) Str8 sk8r válasza fero02 (#2326) üzenetére


Str8 sk8r
őstag

...nehogy azt hidd... ;] ...

×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

(#2328) Rawulf válasza fero02 (#2326) üzenetére


Rawulf
őstag

Az összes Creative SE kártya bugos... :)

"Please state the nature of the medical emergency."

(#2329) Str8 sk8r válasza Rawulf (#2328) üzenetére


Str8 sk8r
őstag

...a creatívban már rengetegszer csalódtam...bár most is az van és valóban szép a hangja...

[ Szerkesztve ]

×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

(#2330) fero02 válasza Str8 sk8r (#2327) üzenetére


fero02
veterán

Neked mid van? :U

Rawulf: évjárattól és tipustól függetlenül minden SE? :U

(#2331) Str8 sk8r válasza fero02 (#2330) üzenetére


Str8 sk8r
őstag

...most ép egy sb live 5.1-el küszködök...volt audigy is...már kipróbáltam az x-fi-t is...

[ Szerkesztve ]

×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

(#2332) fero02 válasza Str8 sk8r (#2331) üzenetére


fero02
veterán

Vmi EPoX félére gondoltam... :DDD

(#2333) Str8 sk8r válasza fero02 (#2332) üzenetére


Str8 sk8r
őstag

...őőő...utoljára amd-k7-es epoxom volt...de az igen....rda3+...

×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

(#2334) fero02 válasza Str8 sk8r (#2333) üzenetére


fero02
veterán

púpos kondis széria...

(#2335) Str8 sk8r válasza fero02 (#2334) üzenetére


Str8 sk8r
őstag

...azaz...nekem az egyik le is pottyant...csak a két lába maradt a helyén... :DDD ...

×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

(#2336) fero02 válasza Str8 sk8r (#2335) üzenetére


fero02
veterán

Menet közben? :U

(#2337) ricsiricsi25


ricsiricsi25
csendes tag

Sziasztok skacok.Lenne egy kerdesem.Nekem Epox EP-8KHA+ alaplapom van de mikorr megvettem pc2100 RAM volt benne es mostmar nem talalok hozza ojat csak PC 3200-ast.Szerintetek birni fogja ezt a 400 MHZ-est?Koszonom elore is a valaszotok!!

(#2338) ricsiricsi25


ricsiricsi25
csendes tag

Sziassztok Skacok!!!Lenne egy kerdesem.Nekem van egy Epox EP8kha+ alaplamom de gyarilag pc2100 ram-ot kovetel,szerintetek a pc3200 1GB 400MHZ-essel h viselkedne?

(#2339) fero02 válasza ricsiricsi25 (#2337) üzenetére


fero02
veterán

Fogja.

Helyesírást azért gyakorold még kicsit. ;)

(#2340) ricsiricsi25


ricsiricsi25
csendes tag

Sziasztok!!!Lenne egy kerdesem.Epox EP 8KHA+ alaplapom van es ennek az alaplapnak pc2100-as ram kell de eszt mar nem gyartjak es menne ha pc3200-ast 400MHZ-est tennek bele.Kozonom elore is a valaszotok!!!

(#2341) schwartz válasza ricsiricsi25 (#2340) üzenetére


schwartz
addikt

Nagy valoszinuseggel, igen. (400-as ram vigan elszaladgal 266-on is. :) )

Nekem sem artott volna ha feljebb is olvasok... :))

[ Szerkesztve ]

If he dies, he dies.

(#2342) Str8 sk8r válasza fero02 (#2339) üzenetére


Str8 sk8r
őstag

...lehet hogy gép generálja a hsz-eket... :DDD ...3X...
...amúgy egyszer csak úgy valamiér benéztem a gépbe és le volt esve a házba az egyik kondi...de most kezd derengeni:az nemis az RDA3+ os volt hanem mégrégebbi intel bx chipsetes slot-1es(asszem az a keresztslotos)...amugy ment a kondi nélkül is... :DDD ...csak már onnantól nem bírta úgy a tuningot... :Y ...

×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

(#2343) Rawulf válasza Str8 sk8r (#2342) üzenetére


Rawulf
őstag

Az Epox férfias alaplap, kondi nélkül is megy... :)
[link]

"Please state the nature of the medical emergency."

(#2344) Str8 sk8r válasza Rawulf (#2343) üzenetére


Str8 sk8r
őstag

...viii...ezt még nem is hallottam... :DDD ...

×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

(#2345) fero02 válasza Rawulf (#2343) üzenetére


fero02
veterán

Elég vicces...

(#2346) fero02 válasza Rawulf (#2325) üzenetére


fero02
veterán

Megjöt a JTS0006, tnap lecseréltem a gyárit, már megy is a masina. :D Még a procira kellene vmi értelmes hűtőt keresni. :K

(#2347) Str8 sk8r válasza fero02 (#2346) üzenetére


Str8 sk8r
őstag

...ha jól néztem(be) 3200+-od van...az egyik gépbe nekem is ez megy egy Zm CNPS7000bCu-val 3-éve...kopp-kopp... :C ...teljesen rendbe...bár egy kicsi szélzaj is van... :K ...

×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

(#2348) fero02 válasza Str8 sk8r (#2347) üzenetére


fero02
veterán

Valóban benézted. Az egyikben 4200+ X2 van, a másikban 3000+. Az X2-őn egy 9500 CU LED van, erre pedig egy 7700 CU LED-et tervezek.

(#2349) Str8 sk8r válasza fero02 (#2348) üzenetére


Str8 sk8r
őstag

...nekem is 9500 Cu ledes van a P4 3.2-es prescoton...egész jól megbírkozik vele...vajon a 9700 Cu LED mennyivel hűt jobban?1-2fok vagy esetleg még20%-ot is elérné?
...na mindegy...a tiedre nem jó a 7700 helyett egy 9700-as?

×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

(#2350) fero02 válasza Str8 sk8r (#2349) üzenetére


fero02
veterán

Sztem jó lenne...

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Epox topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.