Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacafaca
addikt
válasz
Cs1csó #114522 üzenetére
amiről te(ti) ábrándoztok, szintén alkotmányos probléma (hozom a passzust, ha te nem bírod megtalálni), mert mi alapján zársz el valaki elől dolgokat (különbözteted meg hátrányosan), aki bizonyítottan ugyan olyan védettséggel (az már más kérdés ugye, hogy sokkal nagyobbal) rendelkezik egy betegséggel szemben, mint egy mesterségesen immunizált hmm? ha már intelligencia a fő csapásvonal mostanság....csak egy értelmes választ, nem kell túlbonyolítanod.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #114132 üzenetére
De lehet :
1. Nem igaz a számok épp ezt cáfolják (60%os beoltottságnál a fertőzöttek 50%-a oltott!!!! Ezek a tények a nemzeti vírus védekező törzstől egyenesen !!)
2. Akkor csak önérdek az oltás felvétele (mivel különben is a törzs erre vonatkozóan még nem adott ki adatot úgyhogy ez részedről itt kis hazánkban ez csak fikció vagy vágy lehet csak )
és ez a statisztika az amit ki mertek adni…. Képzelem mi lehet a valóság …. Mert ugye te se gondolod hogy nincs adatuk megválaszolni a kérdéseket …?!!! -
Sped
aktív tag
válasz
Cs1csó #114122 üzenetére
Persze énezt értem de az, hogy megtelnek a kórházak az csak azokat zavarhatja akinek oda kéne vmi miatt menni. Aki jól van, dolgozni jár annak tökmind1 mi van a kórházakban mert nincs ott. Ha majd oda kerül, akkor jól meglepődik, mg bosszankodik mennyit kell várni vagy nem kapja meg azt a kezelést amire szüksége lenne, de az csak akkor probléma ha szembesül vele. Amíg nincs köze hozzá nem érdekli. Azért valljuk be ez a 2 év már elég hosszú idő és így visszatekintve én is bejártam már a full rettegés-full leszarom görbét kb kétszer, most leginkább a két oltottként full közönybe vagyok.
-
Asbee
veterán
válasz
Cs1csó #114102 üzenetére
Azzal a kommunikációval amit leművelnek, miért várható el bármi is az emberektől? Egyszer atom szabàlyok vannak, mint első hullámban amikor semmi nem volt, máskor semmi amikor kéne. Merkely azt nyilatkozza nem lesz már covid nálunk 2022-ben de nyáron sem. Egyszer az oltás évekre véd, aztán 6 hónapra. És lehetne rengeget ilyet sorolni, amik mind felelőtlen hirtelen jóslatok, kijelentések, amivel sokakat hülyére vettek. Rengetegen akik a tv-ből tàjékozódnak, megkapják nap mint nap az oltás a megoldás , visszakapjàk vele az életük. Hát beoltatták magukat és telibe szarják. Vagy éppen oltatni sem kell, mert sajnos semmi szankció annak aki nem oltat , pedig lehetne neki.
-
BalanceR
addikt
válasz
Cs1csó #114097 üzenetére
A társadalom tagjai elvárják, hogy felnőttként kezeljék őket, ne ostoba , buta gyerekként...
És amikor megkapják, felelősségteljes felnőttként kezelik a népet, a fele átmegy retardáltba és borul az egész:
- Így két év után sem tudnak rengetegen egy krva maszkot szabályosan felvenni, hordani, használni, kezelni. (összefogdos kívül belül, hetekig hord, orr kilógat, zsebretesz...)
Kézmosás, fertőtlenítés továbbra is rocket science egyeseknek.
Pandémia alatt bemegy a parasztja dolgozni, át a fél városon, mert ó, ez csak egy kis köhögés, hőemelkedés, ugyan miért maradjak otthon legalább 1-2 napot?
Rengetegen verik a $eggüket a földhöz, hogy "jaj nekem már elegem van a vírusból, én már leszarom, nem fogok szabályokat betartani." - mintha attól megoldódna bármi is.
Ebből a szempontból kína lényegesen hatékonyabb, ott tudják már, hogy az emberek nagy tömegben ostobák, felelőtlenek, önzőek! Nincs maszk? - börtön, pénzbünti, meg még össze is verhet a yard. Betegen nem vagy karanténban? Rád hegesztik az ajtót. Picsogsz amikor tenned is kéne valamit a közösségért, nem veszed fel az oltást? Büntetés, vasszigor. Nincs is covidpara arrafelé, mert ezek működtek .
Ne legyen ilyen nálunk, nem utópiaként gondolok rá, csak remekül mutatja, hogy a tömegeknek nem szabad feltétlenül szabad kezet adni. -
joe979
aktív tag
válasz
Cs1csó #114097 üzenetére
Ezt a részét ismerem, EMMI háttérintézményében vagyok recepciós. Már 1,5 hete kötelező a maszk, de mindegy,hogy oltott vagy oltottan szarnak rá egyszerűen vegyesen.Már unom, rá kell szóljak bárkire is. Múlthéten volt nálunk a közig. államtitkár , meg hőmérőztem őt is, ő hozta a rendeletet , kötelező ;akkor te sem vagy kivétel. Nem tetszett neki. Én meg erre szartam rá .
-
Sped
aktív tag
válasz
Cs1csó #113704 üzenetére
És hol marad a társadalmi szolidaritás? Ha befizeti a TB-t akkor neki is jár az elláttás, nincs IQ szinthez kötve. Neked pedig ha van eszed akkor nem államiba mész ilyenkor, hanem magánba. Ha a sok PCR tesztre meg antigénresztre van pénz, akkor magán járóbeteg szakrendelésre is fussa gondolom.
-
Qtya123
őstag
válasz
Cs1csó #113693 üzenetére
Nem lenne elég nekem sem a 10 ujjam, hogy hány gethelő némber mászkált be prüszkölni a munkahelyre. Ja és nem 2 forint lenne a táppénz alatt a fizujuk, szóval az sem kifogás.
Én úgy vagyok vele, hogy csodálom, hogy nem kaptam még el újra március után megint. Sok "á csak megfáztam és kicsi lázam van" emberrel találkoztam, feleségem szét tömegközlekedi az agyát és pedagógus, a fél ismerősi kör az elmúlt és a jelen héten covid pozitív enyhe és közepes tünetekkel (legtöbb közülük oltott, néhány oltatlan csak), edzeni járok, moziba mászkáltunk, mindenfelé járok, maszk igencsak régen volt rajtam.
Tény, hogy napról napra több a közvetlen környezetemben a pozitív. Szerintem esélyes, hogy az asszony megint hazarántja az iskolából.De valóban eléggé erősen megyünk megint a lezárások felé és oltással is egyre több a fertőzött, csak most ugye van az újabb fajta túltolásos kormányzati tájékoztatás, ami kb már azt mondja ki, hogy az oltott BIZTOSAN elkerüli a komoly tüneteket, az oltatlan meg BIZTOSAN kórházba kerül.
-
lacafaca
addikt
válasz
Cs1csó #113342 üzenetére
DE ha be vagy oltva akkor:
- elkaphatja, továbbadhatja - de remélhetőleg gyorsabb a lefutása és kevesebb ideig fertőz
- megbetegedhet vagy meghalhat tőle - de remélhetőleg gyorsan átfut rajta még komoly tünetei sem lesznek és nem kerül kórházba nem terheli az EÜ rendszert ami igazán hazánkban soha sem volt a csúcson, és persze végső soron nem hal bele.
(kicsit kiegészítem, mert ezt kifeledted)
-számolnia kell mindezek mellé a ritkán előforduló (jó nem annyira ritkán) súlyos oltási mellékhatásokkal -
pjen
félisten
válasz
Cs1csó #113340 üzenetére
Ezt Gulyás Gergely fényében végképp nem értem, két, sőt 3 oltás után is covidos lett és ha fertőzőtt lett akkor fertőz is.Ő bemehet bárhová mert oltott és fertőz, a haverod nem mert oltatlan és fertőz. Pedig mindketten elvileg azokat az oltatlanokat fertőzik akik válalták a veszélyt.
-
-
syberia
veterán
válasz
Cs1csó #112783 üzenetére
Pontosan. Sokkal gyorsabban változik, mintsem hogy le lehessen követni epitóp-specifikus oltóanyagokkal a vírusmutációk tengerét. Ha lenne nyálkahártya immunitást (IgA) generáló immunizációs megoldás, ami nem variáns-specifikus védelmet generálna, más lenne a leányzó fekvése.
(#112787): Kivételesen egyetértek, ezeknek teljesen elmentek otthonról.
-
Baloo27
aktív tag
válasz
Cs1csó #112622 üzenetére
Èn voltam baráti alapon mèretni antitestet ès PEG-t kèt Pfizer oltás után a múlt hónapban, 5 hónappal a második oltás után.
A PEG szintet azèrt mèrik,mert az mRNS vakcinák PEG-ben oldottak,ha magas ez a szint, akkor allergiás reakció lèphet fel az oltás után, nem javasolt a PEG alapú vakcina.
Ellenanyagszint 5 hónap után 439,de ettől nem lettem okosabb -
-
BalanceR
addikt
válasz
Cs1csó #112557 üzenetére
Csapjuk még hozzá, hogy vele gyorsabb a lefolyás ezért kevesebb ideig esik ki az ember a munkából, kevesebb ideig szórja a vírust, és kisebb mennyiségben.
Nem tökéletes megoldás, viszont amennyiben elég magas az átoltottság, jelentősen el lehet vele laposítani a görbét, hogy ne zuhanjon össze az EÜ, és akkor korlátozások sem szükségesek. -
pjen
félisten
válasz
Cs1csó #112537 üzenetére
Már hiányzott.A dohányosokat se kezeljék tüdőrák ellen, az alkoholistákat májrák ellen, a sportolókat a sérüléseik ellen, a kurvákat tripper ellen és még sorolhatnám.Ők ugyanúgy ELVÁRJÁK a korházi kezelést, pedig egy csomóan pont ezek miatt a betegségek miatt halnak bele a covidba.
-
lacafaca
addikt
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #112402 üzenetére
"Pontosan, de az emberek eredendően lusták"
Ezzel én egyetértek, csak vicces, amikor ezek a "lusták" megszólják a "nem lustát", hogy felelőtlen, mert nem oltatja be magát.Bár eredhet ez abból, hogy mindenki "lustának" feltételez mindenkit, önmagából kiindulva. (illetve igen, a lustaság mellé odatenném t72killer időhiánnyal kapcsolatos megjegyzését, emellett ott a motiválatlanság is ezer okból)
"ha elkezdene zsír, cukor, só mentesebben étkezni"
Ebből a zsírt és a sót kivenném. A zsírok egyrészt elképesztő fontosak, és ez egy tévhit, ami még mindig él sok emberben, hogy a zsírok fogyasztása vezet az elhízáshoz és egészségügyi problémákhoz. Só ugyanez, ha nem a chips és a többi szar képezik a táplálkozásod alappilléreit, akkor gyakorlatilag még pluszban oda is kell figyelned rá, hogy elég sót vigyél be."A "tökéletes létezés" nem könnyű akarat és sokszor pénz is kell hozzá"
A pénz megint érdekes kérdés, mert ha az emberek letennék a cigit, édességeket, chipseket, üdítőket, a fogyasztott alkoholmennyiség 90-99%-át (ki mennyit gurít le ugyebár), akkor mindjárt több pénz maradna egészségesebb ennivalóra. De olyan egyszerű dolgokat sem használnak ki legtöbben, hogy nagyobb akciókkor vásároljanak többet xy termékből stb. Így is kell persze pénz - és ez nem jó irányba mozdul az utóbbi időben -, de a legtöbb ember simán el tudna mozdulni pozitív irányba, még ha nem is lenne tökéletes a dolog.
A társadalom/média/szokások/az ember környezete/ismerősei legtöbbször egyáltalán nem olyan irányba tolják az embert, ami pozitívnak nevezhető, erről megint lehetne egy hosszabb esszét írni.
-
-
BalanceR
addikt
válasz
Cs1csó #112342 üzenetére
Azt Trump nyomta, Rogan nem hinném, hogy élt vele, ott inkább az van, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonít a gyógyulásában az ivertmektinnek, egyetlen mintából (saját maga) azt szűri le, hogy csodaszer és számára ezt erősítik meg a közösségi médiában terjedő alaptalan hype.
Ráadásul még ha valóban használna is valamennyire, nem lehet mindenkinek adni csak úgy, az átlag fertőzöttek akkor tesztelnek amikor már nagyon szarul vannak, akkor meg már kb semmit nem ér. -
-
-
válasz
Cs1csó #111309 üzenetére
Ha belegondolsz pláne a delta egy állítólag ultrafertőző variáns. Ha tényleg az, akkor nehogymár úgy kelljen csillaghámmágnessel és kántálással becsalogatni 3db víruspéldányt egy fertőző emberből... Arról van szó, hogy már beszéd alatt komoly vírusmennyiség lép le a szervezetből pont a szájon át.
-
-
-
-
Qtya123
őstag
válasz
Cs1csó #110286 üzenetére
+ halál nyugodtan odaböfögnek a pofádba a reptéren a sorban állva + egy csomónak láttam 2 cm-re nőtt szétsárgult levágatlan körmöt a kezén. Átlag kínai és a higiénia mi?
Meg kell nézni Budapesten is egy kínai piac és környékét. Lomok, szemét, retek eldobálva. Hagyjuk már...
Kb annyi pozitívumot tudok velük kapcsolatban felhozni, hogy a sok gyökér alkoholistával, meg Lakatos Joshua Armadillóval szemben a kínai nem fog belekötni a járókelőkbe az utcán. -
tom_tol
addikt
válasz
Cs1csó #110049 üzenetére
"A probléma, hogy most akkor ezeket non-stop használni kell hónapokon éveken át? Ezt remélem nem gondolják komolyan."
Az oltás annyiban különbözik hogy nem naponta hanem 4-6-8 havonta kell. Mai szagértői álláspont szerint ha csökken az antitestek száma kell az ismétlő de mindkét esetben a "kezelés" véd meg már senki nem beszél a saját immunrendszer védelméről. Ha oltással kezelnek az rendben van, orrspray az nincs? (Nem állítom hogy a spray hatásos) -
válasz
Cs1csó #109943 üzenetére
Lexarom az antitest meg egyebet... A 2. szputnyik után 1 hétig aludtam, és azóta sem vagyok 100%-os... Fát hordtunk és a 90KG-os fa kifogott velem (130 kg-ost 3 méterre dobtam előtte)
Persze, nem az oltás okozta, persze...UI: Azóta (pár napja) csak 2db 70KG-os akácát tudtam elhozni a hónom alatt... Előtte ment a 2x100KG is...
-
-
-
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #109636 üzenetére
Persze, nincs a profiljukra írva, viszont kommentben szó szerint írták, legalább 3-4 ember. Meg is fordíthatjuk egyébként a kérdést: Az nem abszurd, hogy magától értetődően adat be egy olyan vakcinát, - illetve néz hülyének mindenki mást, aki nem tesz így, legyen az akármilyen egészséges életmódot folytató egyén, vagy olyan, aki már átesett a betegségen, esetleg a kettő kombinációja - ami egy újonnan bevezetett eljáráson alapul és aminek a hosszú távú hatásait - időutazás hiányában - még nem láttuk; ahelyett, hogy változtatna az étrendjén, sportolna, letenné az alkoholt/cigit stb., ami nemcsak a Coviddal szemben növelné az esélyét, hanem alapvetően meghosszabbíthatná az életét? Igen tudom, az melós.
Sőt, még az előzőekhez:
Azt még ironikusabbnak - de mondhatnám azt is, hogy kifejezetten pofátlannak - érzem, amikor egy ilyen, saját bevallása szerint kórosan elhízott delikvens ecseteli, hogy ő megfizettetné a kórházi ápolást azokkal, akik nem oltatják be magukat és Coviddal kórházba kerülnek. Valahogy elképesztő ezernyi szempontból ez az eltorzult, illogikus, szűklátókörű gondolkodás.
Hogy nem merül fel benne, hogy valószínűleg ő az, aki élete során jobban terheli az egészségügyet - mégsem jutna senkinek az eszébe, hogy azt követelje, hogy a kórosan elhízottak fizessék a számlát -, hogy mindenki fizeti a járulékot, hogy vannak etikai szempontok, vagy hogy az alkoholistákat, dohányosokat, drogosokat - pedig ez jobbára mind választott kockázati tényező - is ellátják.
Messzire lehet menni azzal, hogy mindenki fizet, aki nem kifejezetten önhibáján kívül, egészséges életmód mellett kerül kórházba.
Félelmetes kezd kicsit lenni, hogy ezt egyáltalán le kell írni. -
Qtya123
őstag
válasz
Cs1csó #109592 üzenetére
2005 óta nincs tv előfizetésem, de még ma is akad, aki emiatt furán néz rám (akkoriban meg aztán főleg nem tudták értelmezni, hogy nem a tv-ből, hanem az internetről tájékozódom az aktuális dolgokról) , mára már értelem szerűen egyre kevesebben. Mondjuk sokan a tv-ről leszokva találtak maguknak szintén "hasznos" tájékozódási csatornát a Facebook bulvár bugyraiban.
Odáig még ma is nagyon kevesen jutnak, hogy legalább egy alap pénzügyi ismeretet magukra szedjen, annak legalább haszna is van, de helyette inkább a berki, meg ezer másik celeb hülyesége, amire éheznek és haboznak a facebookon kommentelgetve. -
válasz
Cs1csó #109362 üzenetére
Én már rég nem kórokozóban gondolkodom, hanem krónikus problémában, például allergia.
Ha valaki elkap egy vírust, pl a koronát (nekem az nem volt, de sok-sok éve más igen), akkor az hullámban jön, van egy tetőzési pont, ameddig folyamatosan rosszabbodik, utána pedig elkezd folyamatosan javulni. Ehelyett nekem az történik, hogy egy hónapja körülbelül hasonló szinten köhögök, néha van egy-egy nap amikor jobb, néha pedig rosszabb, de nagyjából állandó.
Ráadásul abszolút semmilyen másik tünet nincs.Ezért mondtam, ilyen nekem még nem volt, és ha az első oltás után jött volna elő, azt hinném, hogy attól van. Az mondjuk akár lehetséges is, hogy hatással volt rá és ezért nem akar elmúlni, kitolta az idejét.
-
Csókolom
tag
válasz
Cs1csó #108760 üzenetére
ezek a koronatesztek tul erzekenyek, regebben az volt beteg pl. influenzaval is, aki betegnek erezte magat. Nyilvan ha lenne ra egy hasonloan erzekeny teszt, marmint az influenzara akkor egy ev alatt az influenza oltas ellenere is többször lenne pozitiv, komolyabb betegedes nelkül. Es akkor lehetne tobzodni az influenza tesztekkel is, hogy huu az oltas ellenere nehany napig pozitivat jelez ...mindmeghalunk
Mellesleg pont ezek a pozitiv, de megbetegedes nelküli szakaszok fontosak, mert ezek tanitjak /emlekeztetik az immunrendszert az oltas mellett
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cs1csó #108732 üzenetére
Maszk miatt én nem vagyok ennyire kiakadva, mint a topikok 80%-a. Magyarok sosem húztak maszkot. Én legutóbb akkor húztam, mikor édesanyámhoz mentem be intenzívre. Már nem emlékszem pontosan, de cipőre húzható zsákból biztos nem újat adtak, lehet maszk is használt volt. (sok évvel covid előtt)
Az EÜ dolgozók sem tudták rendesen hordani, nem véletlen a sok fertőzés ott.
De azért végül sikerült hozzászoknia szerintem a magyaroknak is. Csak azok nem húztak maszkot akik mondjuk ezt a kormány egyik hülyeségének gondolták. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cs1csó #108727 üzenetére
1-es példa miért lett volna rossz példa? Így működik a világ. Ha valamit leakcióznak tódul oda a tömeg még akkor is ha tudja nem ezerszámra lesz abból a cuccból.
Az emberek önzőek, mindenki csak arra gondol hogy neki jó legyen.Sokan kérdezték tőlem nem megyek nyaralni? Minek, csak azért hogy elmondhassam voltam? Vagy hogy ne kelljen azt mondanom a kérdésekre, hogy nem megyek? Most nincs rá igényem, de leginkább hányingerem van attól, ami a határokon megy. Minden ország a saját bugyuta szabályait hozza. Nem elég hogy be van oltva a nép, de még ez meg az legyen mellette. Kösz nem, majd megyek ha lehet menni papper nélkül mint 2019-ben.
-
Gubu0101
veterán
-
válasz
Cs1csó #108694 üzenetére
1. Amikor haver hazajött, akkor mondta, hogy lenne egy jól fizető meló (még Holland mércével is igen magas bér), ki tudnék vele menni, szállás adott, meg haza is tudok vele jönni... Szóval ez a kiruccanás nem volt semmilyen formában betervezve idén.
2. Itthon nálunk a körzeti doki nem is látott Pfizer-t, asszisztens csaj hívott áprilisban egy pénteki napon, hogy ha akarok oltást, csak és kizárólag szputnyikot, akkor vasárnapra be tud írni, de be kell menni a kaposvári oltópontra...
Tehát mifelénk ez volt a választási lehetőség...Korábbi mondókámnak az a lényege, hogy igen kemény kettős mérce van, ami tisztán politikai alapú, keleti országok és onnan származó oltóanyagokkal szemben.
-
válasz
Cs1csó #108689 üzenetére
Nem pénzről beszéltem...
Amikor kimentem kb 2,5 hónapja, akkor nem fogadták el az oltási papírjaimat (Ügyfélkapuról nyomtattam, amit csak lehet, + plasztik kártya, Szputnyikot kaptam)
Első körben le kellet fordíttatnom daccs-ra (mert köztudottan angolul nem beszélnek ugye (nem a lófaxot nem)) 65 Euro...
De a sok mecsetbubus (Amsterdam és Rotterdam közt ingáztam és még véletlenül sem vagyok rasszista) azok meg bammeg mentek mindenfelé ezerrel, úgy, hogy ZÉRÓ oltás...
Most is csak azért jöttem haza, mert haver is jött(kettős állampolgár, vagy 25 éve kint él), mert Ő is csak kb. 10 napja kapta a Pfizer 2. löketet (47 éves amúgy, most került csak sorra, szvsz ez szégyen), de most szigorít Holland, hogy akinek nincs meg a 3 hét a 2. oltás után, az a következő hetet követő héten már csak karantén meg egyéb szopacs után mehet csak vissza...Nevetségesnek -nem, inkább vérlázítónak- tartom, hogy aki ott él 25 éve, avagy kimegy melózni (minden papír megvan, legális, az naptól be vagy jelentve, EÜ megy, adó megy stb stb) azt szopatják, azokat meg nem, akik semmilyen módon nincsenek oltva, de még csak nyilvántartásban sem szerepelnek adott esetben, Téged meg ellenőriznek 1-2 naponta...
Hollandia itt tart...
UI: Diszkók/PUB-k/Mariskák stb stb tömve, csak daccsul szólaj meg, mert azon kívül kellemetlen meglepetés érhet...
-
-
-
Sped
aktív tag
válasz
Cs1csó #108163 üzenetére
Ez a "globális magatartás" soha nem fog változni, amíg ilyen enyhe a vírus, a veszélyérzet a kritikus tömegnél nem a jelenlegi Covid okozta halálozási statisztikánál kezdődik. Majd ha felmutálódik a vírus 20%-os halálozási szintre, akkor majd ezek a tömegek is befosnak jól. Még mindig nem értitek sokan, hogy az egyes emberek kockázatviselési hajlandósága messze nagyobb, mint az idei írogató többségé.
-
Qtya123
őstag
válasz
Cs1csó #107859 üzenetére
Én inkább az ellenkezőjét látom.
Alig isznak az emberek. Elténferegnek egész nap a munkahelyen úgy, hogy az 1.5 literes ásványvíz ott az asztalukon és nap végére hiányzik belőle a negyede. Meg elindulnak az utcán és szorongatják a fél literes kis üveget, amit fél nap alatt isznak ki (például a feleségem is hajlamos erre). Nekem a fél liter mission impossible, ha kilépek az utcára. Max 1 órára elég. Eleve egy ivás fél liter nálam, nyáron mindenképp. Télen azért elég 2 hörpintésre.
Vergődnek is sokan a vesekővel. -
válasz
Cs1csó #107844 üzenetére
"...Utánaolvastam a desztillált víz fogyasztásának és tényleg nem ördögtől való sok nehézfémtől vagy akár hormon maradványoktól és egyéb szennyeződéstől is mentessé lehet így tenni a vizet..."
Sok nehézfém nincs az ivóvízben.
Nem lehet sok. A mérgező nehézfémek mennyiségét mérik az ivóvízben. Ha magasabb a megengedett mennyiségnél, az nem ivóvíz. Ráadásul még a BIO élelmiszer alapanyagok is magasabb mértékben tartalmazhatják a nehézfémeket, ellenőrzés nélkül.
Talán a régi házakban lehet probléma. Sokáig ólomcsöveket használta a csapok és szelepek bekötéséhez. Azokból oldódik ki folyamatosan az ólom.
A vas például nehéz fém, de létfontosságú a pótlása. Az elhalt vörösvértesteket pótolni kell, az meg nem megy vas nélkül.Ioncserélt vizet nem iszunk. Az csak megborítja a szervezet ion háztartását.
Desztillált vizet "tisztán" nem fogyasztunk. Vissza kell pótolni a nátriumklórid, a magnézium és a kálium ionokat.
Nagyjából az egészséges sejtekben lévő mennyiségben és arányban.
Ha ez nem történik meg, a víz közvetlenül károsítja azokat a sejteket, amivel érintkezésbe kerül. Kioldja ezeket az ionokat a sejtekből. Közvetve csökkenti a teljes szervezet ion szintjét, ami vízmérgezés állapotot idézhet elő hosszabb távon. Innen ered az a félreértés, hogy a desztillált víz mérgező.
Például kávé, tea, gyümölcslevek, egy szóval és italok és ételek készítéséhez lehet felhasználni. -
pjen
félisten
válasz
Cs1csó #107859 üzenetére
Szerintem mindenki annyit iszik, amennyire szomjas.Legalábis ha normàlis, ha alig izzad kevésbé lesz szomjas.Ahogy én tudom pont a kevés folyadéktól lesz vesekő, hiszen nem mossa semmi a vesét.Melóztam belosztályon a vesekövesek mindennap kaptak egy üveg sört.Asszony kolléga nője is veseköves, 30 éves és rengeteget kell innia.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Cs1csó #107859 üzenetére
Vitaminokat, ásványi anyagokat hiánybetegségek esetén kell szedni, mert ahogy írod, lerakódhat a szervezetben, akár veszélyesek is lehetnek. Nem véletlen rúgták valagon Lenkei szcientológus urat is.
HellGreg: Amíg vannak követőik az efféle baromságokat hangoztatóknak, addig létezni is fognak. Olyan ez mint mondjuk a való világ vagy a Mónika show, stb. amíg van közönségük, vannak híveik addig léteznek. Hegyekről is ugrottak már mélybe emberek, mert a vezetőjük azt mondta nekik így jutnak el a paradicsomba. Sajnos nincs ezzel mit tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live