Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baloo27
aktív tag
Budapest, Rákóczi úti Aldi ma reggel 8 óra előtt pár perccel:kép link Messziről fotóztam,de a lènyeg látszik. A zebránál várakoztam,amikor odaszólt egy srác,hogy inkább a Lidlben próbálkozzak.Biztiőr az ajtóban,bent maximum 10 lèzengő fiatal.
[ Szerkesztve ]
-
Baloo27
aktív tag
Újabb 56 fertőzött az idősek otthonában
link -
Baloo27
aktív tag
válasz SG3rg0 #38457 üzenetére
Nem hinnèm,hogy szakszerű, èn az utóbbi hetekben 2x voltam mintavètelen. Az orron keresztül egèszen a garatig(vagy nagyon közel ahhoz) lenyomták a pálcikát ès 3mp.-ig forgatták.. Nekem nagyon kellemetlen volt. Sőt rám is szólt a mintavètelt vègző orvos,hogy ne csukjam be a szemem(az ájulás veszèlye miatt).
-
Baloo27
aktív tag
válasz MaxxDamage #41036 üzenetére
Neked vagy szerencsèd volt, vagy rosszul vette le a mintát. Eleve nem felfelè tolják az orrban, hanem a garat felè. Hidd el, 3x voltam tesztelve eddig.
-
Baloo27
aktív tag
Kíváncsi vagyok a hèten látszódni fog-e a tesztek számában a Tanárok mintája(ma veszik a tanári kartól az egyik intèzmènyben ahol dolgozom). Vagy nem fog ès annyival kevesebb tesztet vègeznek el másokon?
-
Baloo27
aktív tag
Èrdekes,hogy hirtelen 2000 Fővel több lett a kórházi beteg:link
-
Baloo27
aktív tag
2 alkalom után már nem tesztelik a Tanárokat a felesègem iskolájában. Tegnap este jeleztèk, hogy hètfőn már nem lesz teszt. Na most vagy èrtelmetlennek tartják, vagy hètfőn bejelentenek valamit.
-
Baloo27
aktív tag
Ezt csak úgy itt hagyom:link Nem vagyok oltásellenes, gondolom eleve stresszes volt abban a pillanatban a nővèr.
-
Baloo27
aktív tag
Sziasztok! Van esetleg a környezetetekben olyan,aki megkapta a kínai vakcinát ès 1,5-2 hèt után lettek tünetei? Apósomèkat 17 napja oltották be vele,de 11 nap után apósnak enyhe láz,hasmenès,gyengesèg, ègő szem èrzès,rekedt hang,enyhe köhögèse,íz-szagvesztèse lett, anyósnak pedig rá kèt napra(13 nap) fejfájás gyengesèg tünetei lettek. Tegnap teszteltèk őket,após pozitív,anyós gyorstesztje negatív(pcr-t vettek anyóstól, eredmény mèg nincs). A dologhoz hozzá tartozik,hogy apósom 10 nappal a vakcina beadása után kontaktba került egy aznap tesztelt pozitív szemèllyel,maszk nèlkül beszèlgettek távolságtartás nèlkül. Elkaphatták? Vagy a vakcina miatt lettek tüneteik?
-
Baloo27
aktív tag
válasz Peat;) #88166 üzenetére
Iskoláról beszèlünk, múlt hèten mèg oktattak. Azèrt egy intèzmènyvezetőnek illene pèldát mutatnia. Nálunk,ha bemegyek a cèges policy szerint kötelező a maszk,amíg bent vagyok.
Èrtem az èrvelèsed,de most már mindegy,várjuk a pcr eredmènyèt.
Após szagolgatja a frissen őrölt kv-t,de nem èrez semmit. -
Baloo27
aktív tag
Gyors helyzetjelentés a mai oltópontos látogatásomról a Bajcsyban:
7 órára volt időpontom Pfizer vakcinára. 15 perccel előbb èrtem oda, rajtam kívül kb. 50 fő várakozó az utcán össze-vissza. A várakozók kevesebb rèsze próbálta tartani a távolságot embertársaitól, a többi meg traccsol csoportosan. Az újonnan èrkező 30-40 fő közül az alapvető "sorbanállás" szabályait elutasítva beállnak a kapuba, a tömeg közepèbe,mert sietnek.
Negyed óra kèsèssel nyitják ki a kaput, libasorban állás(termèszetesen távolságot nem tartva akárcsak a boltban) haladunk egyesèvel befelè. Lázmèrès, kèzfertőtlenítès, biztiőr mindenkinek ugyanazt a kèrdèst teszi fel gèpiesen "JóreggeltPfizerElsőemelet?!"
Első emeleten bejelentkezès,papír leadás, 2 sorban. A mellettem lèvő sorokban sorban mondják az emberek, hogy 8-ra,fèl 9-re van időpontjuk. Sietnek...
Leadom a papírt, a hölgy megkèrdezi mi a telefonszámom,mert neki más van a rendszerben,biztos máshol is regisztráltam-mondja.Mègis hol?
Beültetnek a váróba, jobb oldalon oltásra várók,bal oldalon oltottak várakoznának, de mindenki össze-vissza,pedig elmondják,ki van írva,stb.
Katona jön felszólítja a tömeget, ki hová üljön.Közben jön a másik katona,aki hatosával szólítja csoportba az embereket, akik mehetnek az oltásra.
Kb. a 6. körben szólítanak, odaballagok, aztán át az oltáshoz, de nem hívnak be sem engem,sem egy másik várakozót, de akik utánunk èrkeztek azokat igen. Már bementek 18-an előttem, amire kiderült elkevertèk a papírokat. Aztán vègre szólítanak, doki Nèni megkèrdezi mit szedek, bal vagy jobb kar, szuri aztán 20 perc pihi a váróban.
Másik doki jön,szólít, papír ès igazolás átadása, illedelmes köszönès ès irány kifelè. Kicsit szèdülök ès fáj a fejem.
Konklúzió: NE menjetek 1-1,5 órával előbb, meg fogjátok kapni a vakcinátokat. NE álljatok bele más aurájába, NE legyetek "pofátlanok" a sor vègère kell állni,nekem így tanította Anyukám. -
Baloo27
aktív tag
Tegnap kaptam meg az első adag Pfizer-t, 2 perce hívott a háziorvos,hogy hètfőn mehetek Astráèrt
-
Baloo27
aktív tag
Ma kèt sms joött a vakcinainfótól:
13:53-kor:
ismétlö védöoltàsànak beadàsàra az oltàsi kàrtyàn megadott idöpontban és oltòponton kerül sor...Aztán 19:48-kor:
...koronavìrus elleni màsodik, ismétlö védöoltàsànak beadàsàra 2021.05.06 Csütörtök 09:30 òrakor...Csókolom,akkor most hányra kell menni?
Természetesen a kártyán korábbi időpont szerepel,mint 9:30. -
Baloo27
aktív tag
Ma megvolt a második adag Pfizer a Bajcsyban.Flottul ment minden,nem úgy,mint az első adagnál. Amikor az elsőt kaptam volt egy kis szèdülèsem, ma ugyanaz, csak erősebb. 1-2 óra múlva hidegrázás ès hideg verejtékezés,kíváncsi vagyok mi lesz estère.
-
Baloo27
aktív tag
válasz Cs1csó #112622 üzenetére
Èn voltam baráti alapon mèretni antitestet ès PEG-t kèt Pfizer oltás után a múlt hónapban, 5 hónappal a második oltás után.
A PEG szintet azèrt mèrik,mert az mRNS vakcinák PEG-ben oldottak,ha magas ez a szint, akkor allergiás reakció lèphet fel az oltás után, nem javasolt a PEG alapú vakcina.
Ellenanyagszint 5 hónap után 439,de ettől nem lettem okosabb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI FPV Racer drón - Beyond unlocked
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest