Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
válasz
Avicularia #77498 üzenetére
Ennyi, svédek szupernép, ti tudtok mindent jobban!
Nálunk is annyi korlátozással mint nálatok PONT ugyanaz történt volna! Megfejtetted, pacsi!
A tények meg úri huncutságok, itthon is volt elengedve, lett is belőle kurvanagy járvány, de most ilyen apróságokon ne akadjunk fenn, hát de bezzeg a svédek!!!!!
fú de rohadt unalmasak vagytok már ezzel, 0 értelem, 0 gondolkozás, readonly mód
-
Avicularia
veterán
Már többször felmerült, hogy MO-t é SO-t nem lehet összehasonlítani, hanem csak SO-t saját szomszédaival. Miért is, MO-on és SO-ban nem ugyanolyan emberek laknak, akik ugyanúgy elkapják egymástól a fertőzést? Elég rasszista felhangja van, hogy a két országban nem ugyanolyan emberek élnek. Vagy mi nem összehasonlítható? Itt szerinted nincs tömeg a boltokban vagy a tömegközlekedésben?
Ismerve mindkét országot és nem csak az egyiket mint itt a legtöbb ember ami különbség van az az, hogy svédek alapból távolságtartóbbak.
Sz@r dolog, hogy nincs értelmes magyarázatotok, hogy miért produkálunk jobb eredményeket korlátozások nélkül mint MO és kitaláltok mindent, hogy nem összehasonlítható a két ország, meg tudja a jó ég miket írtatok ezzel kapcsolatban. -
Asbee
veterán
Nem jó az elengedés, eü-nek odavág. A tömeges oltás szerintem még jóval odébb van, de ne legyen így. Meg tényleg legalább 1 évre adjon értelmes védelmet... Ha már keményen csináljuk pár hét kemény lezárás kellett volna, amikor tényleg csak a létszükségletek, aztán akár most étterem, kávézó mehetne... Régebben talán te is ezen az állásponton voltál.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Avicularia #77485 üzenetére
Nézd, irigykedem.
Másrészt, mi is kipróbáltuk, milyen a nullához közeli korlátozás, importálva a második hullámra újabb virnyákot, gyakorlatilag 4 hónap alatt behoztuk a lemaradást és lett egy bő negyedév alatt ~10e (+ közvetett valamennyi) halottunk.
Ami nálatok úgy működött, ahogy, az nálunk sokkal rosszabbul.
Majd talán 5-10 év múlva valaki megfejti, hogy miért. De gondolom körülnéztél máshol is - USA némely állama, UK, Italy, stb - hogy máshol sem működött.
Szerintem inkább örülj neki, hogy számodra elfogadható halottszám mellett nem voltál korlátozva, mint próbáld a "tolószékesnek" ajánlgatni a sziklamászást.(él kint rokonság, nagyjából képben vagyok)
-
válasz
[CS]Blade2 #77492 üzenetére
nem kötelező elkapni egy vírust, ez nem fekete himlő. influenzát sem kapod el mindig, sőt. maszk van rajtad, figyelsz, hogy ne dekkolj egy órát a boltban, nem mész be a pincehelyiségbe századmagaddal, tök jó esélyed van nem elkapni szerintem.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
#20749568 #77480 üzenetére
Egyébként én csak bedobtam, hogy ilyenről is szó van, hogy akár 10%, és olyanok mondják akiknek nagyon nem illene hülyeséget bemondani. Ennek ellenére a környezetemre sokkal hihetőbb lenne az 1-2%. A probléma, hogy elvileg úgy el lehet kapni, hogy észre sem veszed.
Ha viszont azt nézzük, hogy csak 1-2%, és hozzá azt, hogy extrém fertőző, ezért korlátozásokkal is pikk-pakk elkaphatod,
akkor csak sokan marha szerencsésen lavírozunk. Most beszámoltam magamat olyannak, aki nem kapta el.Ha visszanézem az előző 1 évemet, arra olyanok, akik elkapták, tuti, hogy azt mondanák, hogy kizárt, hogy még kaptad el.
-
-
válasz
Avicularia #77485 üzenetére
fasza legény vagy
, viszont a formális logika nem az erősséged
(akkor mondhatnál ilyet, ha a két országban a korlátozásokat leszámítva minden más hasonló lenne, így a különbséget annak tudhatnád be)
-
Avicularia
veterán
válasz
Z.É.T. #77481 üzenetére
Csak ti sz@rrá vagytok korlátozva, totálisan bekorlátozva élitek az életeteket, olyat amire még egy kommunista diktatúrában sem volt példa. Nekem pedig semmi változás nincs az életemben, maszkot soha nem hordtam és ha kedvem szottyan éjszaka autózni egyet nem fog a rendőr kövér csekket írni nekem mert 8 óra után otthon kellene kuksolnom mint egy 10 éves gyereknek.
Így állunk jobban mint ti, tehát a korlátozások semmit nem érnek. -
válasz
Avicularia #77479 üzenetére
valamelyikőtök ott fent értse már meg, hogy az, hogy ott "védekezés nélkül" és itt "védekezéssel" kiad egy-egy halott számot, nem jelent nagyjából semmit. még egymillió dolgot kéne tudni hozzá, hogy összehasonlítható legyen érdemben. így egy dologra jó: sugallni, célozgatni
kipróbálva pedig úgy sem lesz, hogy mondjuk itthon mindent feloldanak és semmi sem történik a halálozással (mert ezt állítod, ami egyébként mindenhonnan nézve gyanús, hogy nem igaz)
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Mondod ezt te,mikor itt ugy is jobban tudjak
-
Z.É.T.
őstag
válasz
A fertőzöttek számát mindenhol csak tippelni lehet, a halottak száma pedig rengeteg tényezőn múlik.
Maradjunk annyiban, hogy az én olvasatomban nincs nagyságrendnyi különbség, a két ország áldozatainak számát tekintve a védekezés egyformán paralimpia szint nálam. -
-
Z.É.T.
őstag
válasz
[CS]Blade2 #77468 üzenetére
Nem neked válasz, csak maradjon a thread-ben.
Néhány "apróságot" nem vesztek figyelembe.
- a korlátozások teljes felszámolása szempontjából gyak. mindegy, hogy 5-10-20 vagy 30% az átfertőzöttség. Bőven van tere még ekkor is terjedni.
- a fertőzöttek száma vs elhunytak a korlátozások és védekezés mellett ilyen arányú, mind a távolságtartás, mind a maszk, mind a fertőtlenítés kvázi variolációnak tekinthető.
Példa a vírusterhelésre:
1 egységnyi vírus 0.1% halálozás/népesség
10 egység 1% halálozás
100 egység viszi az összes fogékonyt
1000 egység pedig a tökéletes belű káposztaföldieket is
(tényleg csak a példa kedvéért)- továbbra sem tudni, hogy meddig tart a természetes immunitás a fertőződés mértékének, a betegség súlyosságának, vagy az életkornak/immunállapotnak függvényében
- volt már néhány terület, ahol azt hitték, hogy elérték a nyájimmun-küszöböt, aztán kiderült, hogy mégsem.
Hirtelen ezt találtam - Brazília - de volt még másik is, itt 44-66%-ra tippelték az átfertőzöttséget, aztán egy rövid ideig csökkenő görbe után ismét megindult felfelé- nem számitva a bedőlő eü közvetett covid-áldozatait, vagy a hosszabbtávú szövődményeket, ha ennél jobban el lett volna engedve a járvány, sokszor ennyi mutációs lehetőséggel, most valószínűleg esély sem lenne azért drukkolni, hogy gyorsabban pörögjön az átoltás, mint ahogy jönnek a(z esetleg) restartoló mutációk.
Sőt, nyugodtan moroghatunk a kevésbé jól/túl későn védekező országokra, mert a közreműködésükkel jelentek meg az "izgalmasabb" mutációk.
(természetesen az adott régiónak nem megfelelő korlátozásoknak/védekezésnek köszönhetően, nyilvánvalóan egy gigapolisznak és egy falvakból álló térségnek is máshogy kell védekezni, ahogy az egyik népnek a tiltás sem elég, a másiknak az ajánlás is jó lehet, stb)Szóval, az elmúlt 10 hónap védekezés nélkül nem azt jelentené, hogy már túl lennénk rajta, hanem valószínűleg azt, hogy ötször-tízszer ennyi fertőzött mellett lenne 20-30-50-szer ennyi halott, teljesen lenullázott világgazdaság és mindezt sokszor jobban megnyomorodott emberek, incl. gyerekek mellett.
Az átfertőzöttség tippelgetése gyakorlatilag felesleges fingreszelés. Szerintem.
P.S.: és azzal továbbra is egyetértek, hogy a lenullázott szegmensbe tolni kellene a pénzt, mert az nem korrekt, ha egyszerűen valakiket kihúzunk a listáról és magukra hagyjuk. De akár pszichológusokat, pszichiátereket is államilag finanszírozni a rászorulóknak, stb
-
Asbee
veterán
válasz
Ezekiell #77470 üzenetére
Olyan szinten nincsenek lecsökkentve a kontaktok még mindig, hogy erre kilehetne jelenteni, hogy igen ez fogjva meg, enélkül aztán “vége mindennek.” Biztos, hogy segít, biztos hogy van haszna, de azt azért ellehet engedni amilyen terjedéseket, fertőzőképességeket mondtak, még az elején.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
#20749568 #77469 üzenetére
Én már a t..m tudja hányezerszer elkaphattam volna. Ha elkaptam már, akkor nem volt tünetem.
Pl.: Lidl-be pár hónapja 2 kassza volt nyitva, az egyikben egy fiatal kiscsaj taknya-nyála egybefolyt, én beálltam a másikba, de igazából ez covid ellen még csak nem is jó, mert lehet, hogy a tünetes csak megfázott, a másik meg covidos.
Múltkor a hentesnek folyt az orra, a maszk a kollégáján is csak a száján.
Családból járnak busszal minden hétköznap.Bármilyen más gyorsan terjedő nyavaját azért évente 1x el szoktam kapni, főleg amikor még én is busszal jártam melóba.
Kollégák bejönnek betegen dolgozni, ők a gyerekeiktől szokták elkapni. Az óvoda és az általános 1-4. osztály az maga a tenyész hely lehet.
Ezek kivédhetetlenek. Bármennyire vigyázol, előbb-utóbb besz...od. Kb. 6 és 7 éve pont szilveszterig tudtam megúszni, aztán csak bejött legalább egy ilyen 3-4 napos.Ráadásul egy régi vírusos általánosság... azt szokták mondani, hogy amelyik gyorsan fertőz, az enyhe tünetre, amelyik meg nehezen fertőz, az szokott halálos lenni.
Na most jelenleg a coviddal van egy gyorsan fertőző és egyben halálos verziónk.Nekem úgy tűnik, hogy inkább halálosabb, mint szupergyorsan fertőző.
-
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
t72killer #77464 üzenetére
[Dr. Merkely Béla: 2 millió magyar fertőződhetett meg eddig]
Míg a becslések szerint az első hullámban Magyarországon 56 ezer, addig a másodikban akár 2 millió ember is megfertőződhetett, sokan közülük tünet nélkül eshettek át a betegségen. Dr. Merkely Béla szerint az országos oltási program előtt szükség van egy második hullám súlyosságát megítélő, az aktuális fertőzöttséget és átfertőzöttséget vizsgáló felmérésre, mely az oltási stratégia kialakításában is fontos szerepet játszhat.
[Ez: dec 10.-én volt]A brit lakosság 10%-a már átesett a koronavírus-fertőzésen
azaz az 56 milliós Angliában decemberben a lakosság 12,1 százalékának szervezetében találtak volna koronavírus-fertőzésre utaló antitesteket vérvizsgálatra alapuló teljes körű szűrés esetén.
[2021. január 19., kedd]Minden tizedik spanyol átesett már a koronavíruson egy friss felmérés szerint
országos reprezentatív vizsgálatból
A felmérés szerint a lakosság 9,9 százaléka, mintegy 4,7 millióan kapták el már a vírust, egyik fele az első, másik fele a második hullámban
- részletezte az eredményeket Raquel Yotti, a kutatást irányító III. Károly egészségügyi kutatóintézet igazgatója.
[2020-12-15]És emlékszem, hogy már belefutottam ilyenbe olasz verzióval, aszem az volt a legnagyobb %-al, és rémlik pár svéd. A svédeknek még egész régi is van, tavaly nyár eleje kb. olyan 5% körüli "tippel".
-
Chesterfield
őstag
-
Stanlee
őstag
Faucci mar azt mondja, nem azert csokken USA-ban a napi fertozesszam, mert hat az oltas, hanem mert termeszetes uton immunizalodnak. Nyarra nagyjabol azonos resze lesz a tarsadalomnak termeszetes uton immunizalva, mint oltva.
Ha igy megy tovabb az oltakozas nalunk is, akkor a termeszetes imunizalodas gyorsabb lesz, mint az oltas, sajnos.
-
válasz
[CS]Blade2 #77459 üzenetére
Nem tudom milyen tudományos figura próbál 10%-okkal dobálódzni, aki bármit is ad a reputációjára...
-
válasz
forumpista #77452 üzenetére
az eddigiek alapján szerintem meglesz a kerek egy nagyságrendi különbség, de igen, kb. így. viszont egyre inkább úgy fest, hogy azért nem sima vírus ez, hogy vagy 0%-os vagy 100%-os életerő pontokkal jössz ki belőle. van köztes eredmény is.
-
válasz
forumpista #77452 üzenetére
Szerintem sem, nincs is ezeken mit hasonlítgatni. A covidnál eleve az azonosított vs elhunyt arányt nézik, az influenzánál nem tudjuk. Ezen kívül a covidot is eltérően könyvelik a különböző országok.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
t72killer #77457 üzenetére
Igen, viszont ennek ellenére vannak ilyen tudományos "tippek" 10% körüli értékekkel. Pl.: olaszoknál nem is olyan régen is volt. Aszem Svédeknél is. Szlovákok teszteltek, mi is teszteltünk, csak hát milyen mintával.
Én afelé hajlok inkább, hogy ez inkább közelebb van a SARS vagy MERS verzióhoz, és nem terjed ez olyan marha gyorsan szabadlábon sem. Sok esetet hallok ahol a pozitív karanténban, zárt térben nem tudja lefertőzni pl. a szüleit.
Ennek ellenére azt mondják, hogy sokan 100% tünetmentesen áteshettek már rajta. Már pedig ők nem halnának bele, ha végig menne a vírus a 7,8 milliárd emberen.
Szóval valamennyi biztos van, ezt jobban nem tudjuk, hogy 1-2 vagy 10%. -
válasz
[CS]Blade2 #77456 üzenetére
"valószínűleg Xx annyi kapta el, így 2,6% helyett csak 0,26%."
Voltak már pár helyen ilyen felmérések, 1-2% között van az ifr átlagos nyugati populációra.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
forumpista #77448 üzenetére
Coronavirus Cases:100,365,256
Deaths:2,151,846
Recovered:72,417,583Ez alapján 2,9%, és még csökken, csak most már nagyon lassan. 2,5% alá nem hiszem, hogy be fog esni.
Annyi, hogy a gyógyultak száma nagyon össze-vissza van kiadva, van ahol 50.000.000 körüli értékkel szerepel.
Valakinek van esetleg szűrhető verzió, az megnézhetné, hogy mondjuk szakaszokra bontva mostanában nem-e javult a helyzet % arányban, ergó nem-e tudják jobban életben tartani avagy megmenteni a korházba kerülőket.
Egyébként jan. 5.-én 3 hete volt 87.000.000 eset, nem hiszem, hogy abból olyan iszonyat sok ember van aki haldoklik. A 90-95%-a szinte biztos, hogy mára már meghalt vagy meggyógyult, vagy látszik, hogy meg fog gyógyulni.
Kis extra adalékként azért a mai halotti számot nézzük hozzá, pedig abban vannak olyanok, akik jan 5. után kapták el és már meg is haltak azóta.
Na így 87.000.000-ra van 2,151,846. Ez lenne 2,47%.
Ezért mondom, hogy 2,5% valszeg nagyon az alja.És 100.000.000 már az az 1000-es közvéleménykutatás, hanem egy akkora minta, amit ki lehet vetíteni 7.8 milliárdra is.
Szóval 2,5-,2,9%.
De ez persze csak a hivatalos, statisztikába kerülő jelenleg kinéző adat.Ettől már csak az térítheti el, hogy mivel nagyon nincs mindenki tesztelve, lehet, hogy 1.000.000.000-an már elkapták 1x, és idővel attól csökkenne a halálozás, hogy már nem nagyon van aki bele tud halni.
Viszont ezt nem szokták felmérni, maximum itt-ott megemlítik, hogy valószínűleg Xx annyi kapta el, így 2,6% helyett csak 0,26%. -
fatal`
titán
válasz
#20749568 #77431 üzenetére
Nyilván a kérdések költőiek voltak.
#77432 Asbee: A jelenlegi intézkedések nem fenntartóak még egy évig (legalábbis a jelenlegi "segítséggel" biztosan nem), abba tényleg mindenki tönkremegy és előbb-utóbb mindenki le fogja szarni az egészet, én is.
@Parci lehetne valami gombot kérni a hsz-ek mellé, amivel be lehet idézni szerkesztő módban? Az új design óta a span miatt nem lehet rendesen másolni őket
Vagy írjak rá extensiont?
-
forumpista
aktív tag
Nem tudod összehasonlítani a két arányt, mert más a módszertan.
Covid: igazolt pozitív esetek vs pozitív elhunytak. Ez szükségszerűen egy jó magas szám lesz, mert nem annyian covidosok mint ahány igazolt pozitív van, hanem annak többszöröse.Influenza: itt viszont nem az igazolt pozitívat nézik (tegye fel a kezét akit valaha is teszteltek influenzára mert köhögött és láza volt), hanem a becsült influenzásak vs influenzában meghaltak.
Ez meg szükségszerűen egy alacsony szám lesz.Nézzük Magyarországra:
covid halott vs igazolt covid fertőzöttek: 12e/360e = ~3%
Na de ki az aki elhiszi hogy csak 360 ezren fertőződtek meg, miközben sokszor a közvetlen családtagokat sem tesztelték le, nemhogy a távolabbi kontaktokat?
Nagyjából 4 és 10 közé teszik a valós szorzót a szakértők, tehát az összes fertőzött ~1.5-3.5 millió ember, akikre jut a 12e halott, tehát a becsült halálozási arány 0,3-0,8% között van.
Influenzánal ugyanez a becsült érték 0,1-0,3%.Szóval nem, igazából nem különösképpen veszélyes a covid halálozás szempontjából.
A gond a terjedés üteme, míg az influenzát évente kb. 80-100e ember kapja el itthon, addig ezt pár millió. -
-
Coyot
őstag
válasz
Az infulenzáé 0.1 vagy 0.05%, covidé meg egy nagyságrenddel nagyobb esetleg annak a többszöröse + a visszamaradók amik ugye csak mostanában derülnek ki és 10% körül.
Van egyéb kérdésed esetleg?
-
válasz
Viszont az influenzánál ez a szám mire vonatkozik? A kórházi ellátásra szorulókról van szó?
-
forumpista
aktív tag
"nebasz, az influenzának is 2-3-4% volt a halálozási aránya"
Akkor most mennyi is a covidnak a halálozási aránya? Mert nagyon nem mindegy hogy az 1-2-3-4 stb százalékok közül melyik is az igaz...
Úgy repkednek itt a százalékok, mintha a piacon alkudnánk a kofával, hát mit számít hogy 1 vagy 4... Sőt legyen akkor már 10% vagy 20%, merjünk nagyot mondani. -
Rage47
veterán
Ismerősöm több mint 1 hónapja elkapta UK-ben, long covid, láz, fáradtság volt 1 hétig és ennyi, de azóta olyan, mintha szívbeteg lenne, alig bír sétálni is az utcán, mindenféle vizsgálatokra jár most a kórházba, éppen építik a külön rehab részleget a long covidosoknak a városi kórházban, lehet oda kell majd befeküdnie, ha kész.
Konkrétan dolgozni sem tud az ilyen ember csak néz ki a fejéből és várja a javulást. Ennyit arról, hogy ez csak influenza. -
lacafaca
addikt
válasz
radi8tor #77436 üzenetére
nemhogy nem lesz, eltűnt mint szürkeszamár a ködben...tudomtudom a csúnya és könyörtelen kovid eltörölte a föld színéről
de ha nem hiszed, járj nyugodtan utána, meséink/mondáink végén is ott van
jaja a maszk...ezzel is van egy nem túl nagy, de mégis csak létező bibi...a keleti népeknél nem ördögtől való volt a maszkhordás télvíz idején, de a csúnya flu-t soha nem tudták nem kikerülni, a fertőzés számát sem lejjebb vinni, bezzeg hirtelen, varázsütésre vótnincs..na ez a mese -
Stanlee
őstag
válasz
fatal` #77430 üzenetére
Habar mar irtak, nagy a gyogyszeripari lobbi ereje.
Nemetorszag alapvetoen elbaszta a dolgot. Ezen nincs mit szepiteni, nem az EU baszarintotta el, hanem Merkel meg Spahn. Amikor megtamogattak kozel 300 millio euroval a Biontechet a vakcinafejlesztesre, akkor ki kellett volna hogy kossek, ha kell a penz, akkor licenszeles is lesz, amiert kap penzt a ceg.
Igazabol nagy veszteseg nem erte volna a nemet allamot, ha ezt kipasszirozzak beloluk.
Persze most kapadozik Merkel meg Spahn, hogy export tilto listara tegyek az EU-ban gyartott Biontech oltoanyagot, de mar keso. Az elejen kellett volna okosan egyezkedni.
Ha nem jon be a Biontech anyaga, akkor a nemetek elveszitenek par szaz millio eurot, most oszinten, amikor naponta eleget a nemet allam kb. 330 millio eurot csak a cegek megsegitesere, akkor ez semmi se lett volna, de nem, ezek tok hulyek voltak, amikor bevasaroltak magukat a Biontechbe, de a Curevac-ba is.
-
-
Asbee
veterán
válasz
fatal` #77430 üzenetére
Ez az év még simán ráfog menni meglátod. Gondolom jobbnak látják ezt, hogy közben már oltanak, életeket védenek meg, míg mondjuk vártak volna még pár hónapot és akkor durr bele oltás ezerrel. De az Eu-ban ez tényleg vicc, amilyen lassan mennek a dolgok és csak "minket" szopatnak. És ugye még mindig van pár kérdőjel.....
-
fatal`
titán
válasz
#20749568 #77428 üzenetére
Ez a vakcina hiány is kicsit furcsa. Vagyis nem meglepő, csak tavaly tele voltak a hírek azzal, hogy az államok előre tolják bele a pénzt a gyártás felfuttatásába, hogy ha működnek, akkor rögtön legyen néhány százmillió már 2020-ban.
Ezek hol vannak? Összesen a világon nem oltottak még be többszázmillió embert. Mi az istent csináltak ősszel?
És miért nincs liszensz, hogy több helyen lehessen gyártani őket? Perpillanat szerintem ez mégnagyobb probléma, mert még mindig nem látszik a vége, hogy mikor lehet ebből kimászni. Ilyen tempóban még legalább 1 évig bezárva kéne tartani mindent, ami teljesen lehetetlen.
-
lacafaca
addikt
válasz
lacafaca #77412 üzenetére
amúgy úgy 2 hete saccolt 52. heti adattal én már összesítettem, itt a link most az ismert adattal nem tudom mennyire lett pontos, de kb így
-
válasz
#20749568 #77422 üzenetére
na, várj. te is egy fórumban kiabálsz. mindennek költsége van, ha a gyerekekkel nem tolunk ki, hanem a suli miatt meghozzuk az áldozatot, annak is, forintban, tehát az, hogy
- gyerek is járjon suliba
- felnőtt is szórakozzon
- gdp is legyen dögivel
az nem megyamúgy nem foglalok állást az adósság kérdésében, mert akár bele is férhet, ha tudatos és megalapozott. a pénznyomtatás nem az ördögtől való egy ilyen esetben. nyilván, hogy ha nyomtatunk, feléljük, meg is halunk és a gyerekekkel is kib.szunk, úgy nem jó
-
https://24.hu/kulfold/2021/01/25/tiltas-utazas-brusszel/
szenki szem megy szehová... itt maradnak a majmócák!
-
-
tom_tol
addikt
Január 8-tól a Pfizer hat adagot számláz ampullánként. Megy az egyeztetés EU és a vakcinagyártó között hogy mi van azoknál akiknek nincs erre alkalmas felszerelésük ezáltal csak öt adagot tudnak hasznosítani. Svédek addig nem fizetik ki a számlákat amig nincs megállapodás.
-
válasz
#20749568 #77378 üzenetére
itthon az alsósok előtt továbbra sincs bezárva. nyilván nekem első kézből csak a saját gyerekeimmel van tapasztalatom, ott megy a bölcsi és a suli is. nem, nem tud átjönni xy családja vendégségbe, mert erre azt mondjuk, hogy egyelőre ne erőltessük, helyette kirándulunk velük, aztán átjönnek és a gyerekek pörögnek a kertben. hamarosan jön a jobb idő, akkor pláne kint leszünk.
igen, tudom, van, akinek felsős gyereke van, van, aki panelben lakik, ne rúgja le senki a vesémet. nem lehet hosszú félévekre telibe bezárni a sulit, szerintem sem. igen, rosszabb lesz a járvány, ha valamilyen formában nyitva van, szerintem is be kell vállalni.
engem sokkal jobban zavarnak a fölösleges dolgok. a nyári pörgettyű, a meccsek, plázák, ilyesmi.
valahogy mindent a mit nyerünk, mit vesztünk tengelyen kéne mérlegre tenni.
-
lacafaca
addikt
-
lafaty80
addikt
Megnézem, de hidd el k.rvára nem érdekelne a %-ban, ha pl. én vagy te vagyok benne.
(gondolom senki sem jós, vagy 100% biztos abban, hogy saját magára hogy fog majd hatni ez a sz@r, először...másodszor...vagy sokadszor)
De a lényeg, hogy nem csak a 65 felettiek veszélyeztetettek...ez nem csak korhoz van kötve. -
lacafaca
addikt
válasz
daneel_hu #77407 üzenetére
tudom, de azért érdekelne egy igazi rettegő álláspontja, persze értelmes és konkrét választ soha nem kapok, ami igazolná azt, ami a világban történik és az mind helyes...csak a megszokott reakciók és lózungok
Coyot örülök, hogy legalább te utat tudsz mutatni, követendő példát...
tényleg max resp🤣
-
Coyot
őstag
válasz
lacafaca #77406 üzenetére
A fogalmakkal sem vagy tisztában, jólenne ha a látó megtanulná hogy kell látni végre és nem saját egója és mindentudasegyeteme általi képzelt tudásától elszállva osztaná az igét egy koronás totyikban.
Az meg még mindig nagyon vicces ahogy próbálod beállítani hogy itt midenki szarrá van stresszelve a híreken és a víruson, bezzeg te aztán a fény vagy a sötét éjszakában - sajnos fordítva van te vagy a fekete lik a homályban - de ne félj előbb utóbb igazad lesz!
-
daneel_hu
addikt
válasz
lacafaca #77379 üzenetére
"haha...vicces vagy
aztán meséld már el, hogy mivel teszem kockára másokét? kíváncsi vagyok erre de tényleg🤣"
Semmivel. 🤣🤣🤣
Nekem kijutott egy középszar covid, de veled vagyok.
Nem normális ami megy.Hivatalosan egy rakás korlátozás van, plusz maszk, a háttérben meg családi, ismerősi és mikrovállalkozási szinten is szarnak bele mindenbe. Se maszk, se távolságtartás se semmi.
Így az egésznek nincs sok értelme, noha valószínűleg a legnagyobb tömegnyomorban azért muszáj használni a maszkokat. (pl kimész a Nyugatihoz plázázni... )
Nyilván azért így kevésbé terjed... de az emberek nagy többsége már kezd teljesen befalcolni lelkileg.Üzemi éttermek (kiskapukkal is) működnek(!), a kocsmák és a publikus vendéglátóhelyek be vannak záratva. Ez hol igazságos?
A legnagyobb petricsészék is nyitva vannak. (ovik, sulik, bölcsik)
-
lacafaca
addikt
válasz
Kékes525 #77402 üzenetére
hol van gazdasági válság?
...ja az alvégen...nézz szét a tőzsdék és a crypto világában, dől be a lé, a gazdag még tovább gazdagszik, míg az egyszeri népeknek marad a rettegés, meg a mainstrem fostengerében való lubickolás és a napi híreken való marakodás. az igavonók belepusztulhatnak, ez a kocsist láthatóan most sem nagyon zavarja, sőt...most az egy helyett lesz majd neki 4.
-
[CS]Blade2
addikt
Gondolom vannak ilyen-olyan szempontok, hogy mit kell megnézni, mekkora mintából, mennyi ideig, és, ha az ennyi és ennyi, akkor megfelel. Na most valszeg ez országonként eltérő, és még, ha tudja is az engedélyező, hogy mehetne, a számok meg tudják kötni a kezüket.
Pl.: mit tudom én, angoloknál úgy van, hogy legalább 3000 65+-os emberrel kell csinálni a tesztet, és mivel brit a gyártó is, ezért 3500 fő önkéntessel elvégezte. Az EU-s szabályzatban meg mondjuk az van, hogy legalább 5000 fővel kell elvégezni, így annak nem felel meg a 3500-as teszt, így erre nem adhatja meg.
Nálunk valszeg lehet vele 65 felett is oltani, mert mi meg azt mondjuk, hogy vagy mi vizsgáljuk, és akkor a mi feltételeink szerint a szakemberek kiértékelik, vagy, ha ezt már megtette az EU vagy UK, akkor elfogadjuk azt.
Annyi lehet, hogy mi nem futjuk le ugyanazt a kört még egyszer, amit már UK megtett,
míg az EU a saját szabályai miatt gondolom kénytelen lesz, és most keresnek majd önkénteseket, és hónapokat fognak szarakodni, és engedélyezik 65 felett is.Más: Megvan az első szemét g.... magyar, aki elvett egy idős betegtől egy adagot: Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.
-
bigdady
nagyúr
Van már éves 2020-as teljes évi halálozási adat? Mennyivel lett több mint 2019? Ksh nem találok 2020 teljes évet
-
Kékes525
félisten
Ezért vannak a lezárások: [ILO: Súlyosabb a válság, mint 2008 után volt] , mert a politikusok szeretnék, hogy a saját országuk tönkremenjen. Hisz a gazdasági válságban minden kapitalista, minden multi, minden milliárdos dugig keresik magukat. Meg sem fordul egyesek fejében az, hogy ha ez igaz lenne, akkor nem lenne gazdasági válság.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Milyen SSD-t vegyek?
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest