Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- lezso6: Frutiger Aero
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ncc1701 #23081 üzenetére
igen, ez így lesz. nyilván, ha ennyire drámai a helyzet, akkor belefér kicsit több halott/beteg és újfent jobban elengedik. de aki szerint most nyitunk és kész, ennyi volt, innentől nyitva minden, az nagyon kis valószínűségű eseményre fogad (aztán persze legyen neki igaza!!)
-
hol élsz? hónapok óta erről szól minden, hogy hogy működik egy járvány kezelése. lehet, hogy oltári mázlink lesz, de az a kis esélyű kivételes eset.
normál ügymenetben lesz még zárás, nyitás, akár többször is. magától nem múlik el ez az egész, bármennyire is akarják emberek. mindenki érti, hogy munkanélküliek lesznek és belerokkannak, de sajnos a vírus ezzel nem foglalkozik.
reménykedjen mindenki, hogy lesz hatékony terápia minél hamarabb és akkor picit jobban el lehet engedni.
-
FattyDove
őstag
válasz
andor80 #23078 üzenetére
Szerinte egyébként a föld lapos. Pár hete még david icke-re hivatkozott, mint tudós. Ugye ő az aki szerint gyíkemberek vannak, ufók, a föld lapos és mindent a zsidók irányítanak.
És ezzel nem az a gond, hogy ő meg a saját közege idióta, hanem az, hogy ez az ember meg a családja valakinek a szomszédja. Ez az ember és a családja boltba jár. Na ezeket az embereken kellene kőkeményen, több százezerre büntetni, majd hatósági kényszer karanténba zárni.
-
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
válasz
Ezekiell #23069 üzenetére
Nem tiltakozni fognak, hanem lázadni, mert már elégették a megtakarításaikat, és őszre munkájuk sem lesz még. Én sem magamból indulok ki, van annyi félretett pénzem, h a jelen életszínvonalamon 2-3 évig elélnék. De tudom, h ezzel az emberiség max 5%-ban vagyok benne.
-
Kékes525
félisten
Mint írtam, mind a zárásba, mint a nyitásba beledöglünk. Csak a kettő közötti lavírozás a járható út. Az viszont nagyon nehéz, mert könnyen zátonyra futhatunk. Ha jól értettem a videót pontosan ezt akarják a hivatalos szakértők(operatív törzs melletti) is. Meglátjuk, hogy a nagyfőnök ebből mit enged megvalósítani. Bármit is megvon ebből, akkor zátonyra futás lesz a vége.
-
Rive
veterán
Muszáj. Ha kezelhető szinten akarják tartani az esetszámot, akkor hol ereszteni, hol meghúzni kell, annak megfelelően, hogy épp mennyi az R0. Maszkviseléssel, mindennel együtt nyáron jó eséllyel viszonylag sokat lehet 'engedni', de télen jobban terjed => valszeg szorosabbra kell majd húzni.
-
pjen
félisten
FB n van fenn egy plakát.Ausztriában 5.hó 1 től vége a kijárási korlátozásnak.
-
Ezekiell
veterán
válasz
ncc1701 #23063 üzenetére
De nem is egy influenza. A kettő közt van, ahogy az intézkedéseknek is a kettő közt kell lennie.
Most nyitunk, ami jó, örül mindenki (én is, személy szerint jó döntésnek gondolom HA kellő szabályokat hoznak ÉS betartja azokat a nép), tipsi-tapsi - de ha majd "zárnunk" kell, mert mondjuk októberben berobban a buli, akkor se tiltakozzon senki, csak ennyit kérek.
-
Kékes525
félisten
válasz
#95561216 #23060 üzenetére
Az első felvetésedre: lehet, hogy attenuálódott (mutálódott, legyengült) a vírus. Amiről már írtam.
A másodikra pedig az, hogy a kezdeteknél, amikor csak nagyon kevés a fertőző, a vírus mesze nem exponenciálisan terjed, akkor nagyon sok függ a véletlentől. Attól, hogy a fertőző ember hány másik potenciálisan fogékony emberrel találkozik, vagy esetleg erős immunvédelemmel ellátott emberekkel. Egészen más lesz a két esetben a vírusfertőzés kezdeti lefutása.
-
Carlytoo
senior tag
válasz
ncc1701 #23063 üzenetére
Pontosan erről írtam. A túltolt pánikreakcióból egyenesen arányosan következik egy gazdasági recesszió. Mindenki kezelje helyén a helyzetet és figyeljen oda, de ez amit egyesek csinálnak, már-már szánalmas.
pjen: Senkinek nem érdeke.
Mondjuk a katonáktól most vették el a "határpénzt". Megemelték a kötelező túlóra idejét 40 óráról 60-ra és ez miatt nem kapnak a határon szolgálatot teljesítők plusz juttatásokat, amiért sokuk önként vonult oda 2-3 hétre távol a családjától.
-
Ringman
nagyúr
viszonylag hosszú cikk arról, hogy miért baj az, ha eltitkolják azokat a rendelkezésre álló adatokat, ami alapján meghozzák a járványügyi intézkedéseket (meg az is, hogy mi történik akkor, ha a politikusok nem értik meg, hogy miről van szó - 8k lélegeztetőgép)
[link] -
ncc1701
veterán
válasz
Kékes525 #23062 üzenetére
Minden áron? Gondolom képletesen értetted, mert ha lelőjük az emberiség 90%-át, akkor ez a szám már könnyebben összejönne.
Nagyon sok közgazdász állítja, h túltolt pánikreakció hatására a válság elhúzódó hatásai súlyosabbak lesznek a vírusnál magánál. Mert azért lássuk be, ez nem egy pestis. -
Kékes525
félisten
válasz
Sir Pocok #23058 üzenetére
"Lehet lazítani, csak a vírust nem érdekli"
És tegyük hozzá, a lazítás pártiak jó részét sem. Nagyon sokan mindenáron szeretnének nyitni. Pedig ez a lehető legrosszabb. Az R0-t mindenáron 1.2 alatt kell tartani. Ha ez nem megy, akkor teljes izoláció következik, akár akarják az emberek, akár nem. Ha az R0 jóval 1.2 fölé emelkedik, akkor a gazdaság is összeomlik, nemcsak az egészségügy, pedig pont ezt akarnák elkerülni a feltétlen nyitáspártiak.
-
törölt tag
Ezen elmélkedtem amúgy minap, hogy az izraeli tudós által kiszámolt 70 napos felfutás, és látszólag az intézkedésektől független visszaesés a fertőzésekben jelentheti-e, hogy erősen felül lett becsülve az R0?
Ugye mostanában sok hír kijött, hogy jóval korábban megjelent Európában, Amerikában a vírus, így a mostani fertőzött szám egy nagyobb bázisról, hosszabban tartó növekedés eredménye. Nem olvastam, hogy ezzel korrigáltak volna-e. A tesztelés felfuttatása is csal, mert a sok teszt több pozitívot is jelent, ezért kevésbé lesz látványos az R0 csökkenése az intézkedések hatására. -
Sir Pocok
őstag
Lehet lazítani, csak a vírust nem érdekli:
-
Somatom
veterán
-
-
Csak hogy röhögjünk is egy kicsit:
Élőben történt meg egy rendőrvicc az osztrák-magyar határon, vírusügyi ellenőrzés közben
“A tájékoztatást az ügyfél tudomásul vette” - áll a házi karatént elrendelő határozat végén. A rendőr az ügyfél neve helyére ezért odaírta, hogy “TUDOMÁSUL VETTE”. -
-
Kékes525
félisten
válasz
#95561216 #23041 üzenetére
Ezért biztos, hogy nem kezdek el szedni ilyet, talán az újranyitás után én is
Persze Legjobb akkor, ha teljesen biztos lesz a dolog. Ahhoz viszont kell egynéhány év. Amíg a járvány tart szerintem nem lesz biztos gyógyszer ellene, mert nagyon kapkodva keresik a megfelelőt. Persze érthető a kapkodás, de hát a vírust és a kutatás alaptörvényeit ez nem érdekli.
-
Kékes525
félisten
Valószínűleg azért, mert a fertőzés attól is függ, hogy milyen mennyiségű vírust kap az egyén. Ez a mennyiség egyénenként változik, az egyén immunrendszerének függvénye. Minél erősebb az immunrendszere, annál nagyobb mennyiség kell neki a fertőzéshez. Ez minden fertőzésre igaz.
-
Ringman
nagyúr
Office for National Statistics (ONS) hivatalos oldaláról:
The UK's largest independent producer of official statistics and the recognised national statistical institute of the UK.
[link] -
törölt tag
válasz
Kékes525 #22871 üzenetére
"Tracey said in addition to the observation in Chinese patients, Florida-based Alchem Laboratories used a computer model to make a list of existing drugs that might fight coronavirus, and famotidine showed up near the top of the list."
Ha szednék is megelőzésre gyógyszert, az nem most lenne, hanem újranyitás után. Ez a rohadt érdekes. Bámulatos, hogy hol tart már a technika -
Ez azért van, mert nem fertőződik meg mindenki. Még a legdurvább pestis/kolera/himlő járványok idején is rengetegen voltak, akik ott tartóztkodtak a gócpontokban, de nem fertőződtek meg. A koronavírus sem fertőz meg mindenkit. Sok minden oka lehet ennek, vércsoport, korábbi oltás, vagy csak elég jó állapotban van az immunrendszere, szed elég vitamint stb., de tény, hogy nagyon sokan nem kapják el, akkor sem, ha egy fertőzött rátüsszent.
-
-
Paxker315
addikt
DPP-4 gátlás?
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/dmrr.3330 teljes kézirat a "szokásos" helyen: ScihubMondjuk elfogult is vagyok, mert, az örökzöld metforminen felül a GLP-1 agonisták, DPP-4 gátlók& SGLT-2 gátlók kifejezetten szimpatikus csoportot képeznek.
" evidence suggesting that DPP4i modulate inflammation and exert anti-fibrotic
activity. These properties may be of potential use for halting progression to the
hyperinflammatory state associated with severe COVID-19 (22). DPP4i suppress T-cell
proliferation and production of proinflammatory cytokines. For example, pharmacological
inhibition of DPP4 decreased incidence, onset of symptoms and overall disease severity in
the experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE) model of multiple sclerosis (23). ""DPP4i usage was associated with a 30% lower risk
of incident autoimmune diseases (25,26). Interestingly, in an experimental model of Acute
respiratory distress syndrome (ARDS), which represent the main death cause of SARSCoV-2 infected patients, DPP4 inhibition by sitagliptin alleviated histological findings of
lung injury by inhibiting proinflammatory cytokines IL-1β, TNFα, and IL-6 (27). Moreover,
loss of DPP4 activity through gene knockout or treatment with sitagliptin may exert antifibrotic properties in mice with bleomycin-induced dermal or pulmonary fibrosis (28)."Persze nem mindig ilyen egyszerű az élet, ami bizonyos esetben előny, máshol lehet, pont nem az.
"DPP4 inhibition should be carefully
examined according to disease and patient context given the theoretical risk of
suppression of immunity mediated by effector T cells and the reported association with
some immune mediated diseases, such as bullous pemphigoid (29) and inflammatory
bowel disease (30). "remek kérdés: egyéb fibrotikus-kötőszövet felhalmozódással járó állapotban (PSS, collagenous colitis pl.) lehet bármilyen kedvező hatása a gliptineknek? Ki tudja..
-
-
KRoy19
őstag
válasz
Ezekiell #23031 üzenetére
Oké akkor én értettem félre, csak ez így elég hülyén jött ki, hogy én írtam egy lapos földes kommentet és aztán a közvetlenül felettem lévő kommentre válaszolt Parci és laposföldes kommentnek nevezte.
Joggal feltételezhettem, hogy félre nyomott.
Parci
Bocs, félre értettem. -
-
válasz
Carlytoo #23016 üzenetére
Magyarországra bejött a tipped, New York-ra nem, ennyi.
#23024: "csak a színhőmérséklet van elállítva, hogy másnak tűnjön,d e egyébként minden részlet ugyanaz" <-
ennyi. És az ilyenek sírnak, hogy nézzük már meg/olvassuk el a "másik oldalt" is. Kösz, az ilyen "másik oldalak" helyett inkább megnézek egy részt az épp kedvenc sorozatomból...
-
válasz
Casanova* #23021 üzenetére
A felső 3 kép nem tudom mit akar mutatni, túl rossz a minőség ahhoz, hogy ki lehessen venni a részleteket, de az alsó kettő egyértelműen hamisítvány, mert ugyanaz a kép van szerepeltetve 2013 meg 2020-as dátummal, csak a színhőmérséklet van elállítva, hogy másnak tűnjön,d e egyébként minden részlet ugyanaz, még a távolban levő emberek is pont ugyanott és ugyanúgy állnak. Viszont ezzel el is érted, hogy végleg kizárlak a topikból, elég volt a hülyeségből.
-
Casanova*
veterán
Vannak videók is,bizonyítékok. Média mondta,hogy sok a koronavírus beteg. Orvosok nehezen birkóznak meg. Német újságíró el is ment a kórházba szétnézni és felvette videóra. földszint szinte üres volt. Semmi olyat nem látott.... Média mondta,hogy a kórházak megteltek. Katonai kórházba szállítják a betegeket. Angol újságíró felvette videóra,hogy a katonai kórház teljesen üres. Az újságírókat letartóztatták. Német,osztrák orvosokat felmentették a bizottság alól,mert elmondták az igazságot. Egy amerikai orvos felvette videóra,hogy a lélegeztető gépek a raktárban porosodnak, nem használják,mert nincs koronavírusos beteg. Orvosok,újságírók mind elvesztették a karrierjüket,mert elmondták az igazat. Mi értelme lenne nekik elmondani az igazat,miért hazudnának,mikor az életüket kockáztatják. Twitteren tájékozódjatok!! Ott nem törlik az ilyen videókat. Twitteren mindenki felébredt.... Sokan tiltakoznak,tüntetnek! Majd rájöttök,hogy kamu az egész. -
Kékes525
félisten
Ezt mond el az operatív törzs szakérőinek is. Pontosan olyanokat mondanak feltételül, amit én is. [A járványmatematikai és egyéb kutatások szerepe a koronavírussal szembeni védekezésben]
Különben halvány segéd fogalmad sincs, hogy miket mondtam, csak csípőből ellenkezel.
Írd le, röviden amit írtam, nem hosszú, és legalább olyan hosszan cáfold. Ezt sem fogod, csak szövegelsz, pedig te is írtál hasonlókat, amit én feltételül szabtam, de már erre sem emlékszel.
-
Rage47
veterán
Nálunk nyár közepéig tuti HO van elrendelve. Őszintén szólva utána sem szívesen mennék az irodába ilyen helyzetben...
-
Carlytoo
senior tag
Érdekes. 1-másfél hónappal ezelőtt leírtam, amit most itt a legtöbben hangoztatnak. Bezzeg, akkor meg én voltam a szemét, hogy nem tulajdonítottam pánikszerű jelenséget a dolognak.
-
válasz
Ezekiell #23008 üzenetére
Más betegségtől is szenvedő pácienseknél az érdemi infó az, hogy mennyivel rövidítette le életüket az új kórokozó.
Ezt úgy 2év múlva látjuk majd, hogy a mostani, sok országban rekord halálozási csúcs zöme pár hónappal - egy évvel előrehozott halálesetekből adódik, vagy a páciensek jelentős része élhetett volna még 2+évet (ami lehet 20 is, csak azt statisztikai eszközökkel nem lehet már kihalászi a zajból).
-
Ezekiell
veterán
Jajj ugyanmár, könyörgöm, erőltesd meg magad, kurvasok boncolási eredmény van, és egybehangzóak az eredmények:
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.06.20050575v1
http://www.nephjc.com/news/covid19biopsies
https://www.scientificamerican.com/podcast/episode/covid-19-what-the-autopsies-reveal/
https://academic.oup.com/ajcp/advance-article/doi/10.1093/ajcp/aqaa062/5818922Van olyan, aki covid-os volt, de nem abba halt bele, és van, aki covidos ÉS abba halt bele. Az hogy nem tudsz különbséget tenni és csak az elsőt szajkózod, a te hiányosságod.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen autót vegyek?
- Politika
- Nintendo Switch
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- További aktív témák...
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A)Éjfekete- 3év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest