Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
Oké, de mit csinálsz, amikor félsz attól, amiért jöttél, félsz a vírustól, félsz mindentől és egy hitelesnek tűnő személy vizsgálni kezs?
Azt gondolod komolyan veszik a járványhelyzetet, de később jössz rá, hogy ezmegmiafaxvolt. Most két hétig lehet tartani attól, hogy tényleg tiszta volt-e minden. -
ti sofőrök lehet, hogy átestetek rajta. de könyörgöm, ne tippelgessünk már, hogy lehet ez, lehet az, amikor tegnap jött ki a sote kutatása, ami alapján tökre látszik, hogy semennyire sem esett át rajta magyarország, de még bp sem.
jó, tudom, tudom, a világhálón láttam csak....
-
FattyDove
őstag
-
Veron
addikt
Itt ülünk a szemészeti sürgősségin. Asszisztens úgy nyúlkál bele az emberek szemébe, hogy előtte mindent összefogdos, de kezet nem most. Ugyanis itt "minden tiszta"... Elképesztő.
-
hitman77
senior tag
válasz
Ezekiell #23690 üzenetére
Ja értem! Ezt nem tudtam. Ez viszont elég szomorú mert akkor számtalan döntést hoz olyan területek működéséről amikhez nem ért. Ráadásul a teljes kormány rajta kívül felesleges pénzkidobás.
Fattydove: te tényleg tudod vagy csak úgy véled? Ez gondolod, ezt mondta valaki a fórumon?
-
FattyDove
őstag
válasz
hitman77 #23685 üzenetére
"Tényleg azt hiszed hogy egyszemélyben dönt mindenről? "
Nem hiszem, tudom. Mindenki tudja, aki nem teljesen fogalmatlan.
"operatív stáb aki a szakértői tudást teszik hozzá"
Ja de, ott az operatív törzs. 3 fogalmatlan szerencsétlen kaspókba ültetve.
"Ki jelentené be?"
Járványügyi szakemberek? Virológusok?
-
Ezekiell
veterán
válasz
hitman77 #23685 üzenetére
Orbán egyszemélyben dönt, ez a hatalma működése. Mindig is ez volt. Mindent mikromenedzsel, mindent. Rengeteg beszámoló/interjú van erről, valamint első kezes tapasztalatom is van. Ha ő nem bólint rá valamire, akkor az nincs.
A teljes járványkezelés az övé. Akár jó, akár nem - az övé.
-
fatal`
titán
válasz
#46372352 #23686 üzenetére
Ez így van. Nem a kijárási korlátozással van gondom. Hanem azzal, hogy máshol megszűntetik a tetőzés előtt (!). Mert az emberek nem mozognak a fővárosba és onnan ki, ugye? Csak a propaganda megy.
Vagy megbeszélték a vírussal, hogy az mostantól nem hagyja el a főváros határait?
-
Ringman
nagyúr
Munkaerő-kölcsönző céggel köt stratégiai megállapodást a kormány
A miniszternek azonnali hatállyal kell gondoskodnia a megállapodás aláírásáról a budapesti székhelyű Prohumán 2004 Kft.-vel. A társaság munkaerő-kölcsönzésre szakosodott, a koronavírus-járvány miatti munkaerőpiaci problémák ismeretében nem tűnik váratlannak a lépés. -
hitman77
senior tag
válasz
FattyDove #23684 üzenetére
Ha ő az egyszemélyes szakember gárda aki a járvány kezelést felügyeli és a stratégiát meghatározza akkor igen. De kétlem hogy így lenne. Legalábbis remélem!
Tényleg azt hiszed hogy egyszemélyben dönt mindenről? Nincsenek az érintett területekről tanácsadói operatív stáb aki a szakértői tudást teszik hozzá!? Ki jelentené be? Egy orvos aki a leginkább szakavatott a témában? Tőle elfogadnál egy kijárási korlátozást?
-
FattyDove
őstag
válasz
hitman77 #23683 üzenetére
" A lényeg hogy itt mindenki sokkal okosabb a szakembereknél!"
Itt most Doktor-miniszterelnök-generális-admirális Orbánról beszélünk? Legjobb tudomásom szerint orbán annyira szakember ebben a témában, mint józsika a kőműves. Aztán mindeközben az történik, hogy ő jelenti be a dolgokat és ő hoz döntéseket. Ő már előre megmondta, hogy mikor lesz a tetőzés, meg a vírus mikor mit fog csinálni.
-
hitman77
senior tag
válasz
radi8tor #23661 üzenetére
Akkor jó! A lényeg hogy itt mindenki sokkal okosabb a szakembereknél!
Meg annak ellenére hogy nem politikai fórum mindenről a Fidesz tehet.
Talán a kevésbé fertőzött alacsonyabb népsűrűségű városokban jobban követhető egy enyhítést követő időszak mint az eleve fertőzöttebb fővárosban. Érdekes irányba megy ez a fórum. -
-
lm83
őstag
Ahogy írtam az előbb. Ahol egy megyében 20-30 beteg van, ott muszáj lazítani, máshogy sosem leszünk túl ezen az egészen. Ott is több beteg embernek kell lenni majd.
Aztán nem lazítás jön, ha már ott is lesz elég ember, hanem ott is visszajön a szigor... -
ooloo
őstag
válasz
Ringman #23672 üzenetére
Azért az is beszédes , hogy elmész a körzeti rendelőbe és olyan tünetegyüttesre panaszkodsz amit a COVID 19 is produkálhat . Semmi alaposabb vizsgálat ( pl. vérvétel ) csak tüdőröntgen . Apropó ... Nem követem szorosan az eseményeket. A háziorvosok mikor értesülhettek a koronavírusról és annak veszélyeiről ? Mikortól fordítottak kellő figyelmet a lehetséges fertőzöttekre ?
-
Ezekiell
veterán
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
Teszt nélkül úgysem lehet biztosan tudni. Én influenzától nagyon szarul még nem voltam, a tavalyit leszámítva. Mondjuk nekem az izületeim nem szoktak fájni. De olyan se volt még korábban, hogy egy napig csak mosdó miatt keljek ki az ágyból. De nagyon szarul tavaly is csak 1 napig voltam, másnap már jobb volt (bár nem tökéletes). Harmadnapra el is múlt az egész.
(#23670) radi8tor: Ez szerintem téves. Én pl. az általános megfázással, influenzával nem megyek orvoshoz, mert elmúlik (HO vagy szabi szokott lenni, még sosem voltam betegállományban, azt se tudom hogy működik
).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
S e t h #23669 üzenetére
Az elmúlt egy hétben kb 1 embert hallottam köhögni magam körül. Pedig minden nap voltam a városban. A pesti emberek hamarabb mennek orvoshoz mint a vidékiek. Ezért is lehet magasabb az esetszám, mert hamarabb derül ki. Arról még csak becslések sincsenek hányan lábadoznak otthon úgy hogy nem értesítették a hatóságot.
-
ooloo
őstag
válasz
fatal` #23652 üzenetére
Voltam már "sima" influenzás ... ne tudd meg min mentem keresztül ha megkaptam . Eddig 4x estem bele a szórásba . Mindig ugyan az . Először kezdi az ízületeknél de úgy kajakra . Aztán másnap bágyadtság , amit hirtelen fellépő gyengeség követ . Ha ebben a periódusban 10 percnél hosszabb ideig állva kell maradnom akkor úgy érzem , hogy elájulok . Aznap este a magas láz is bekopog hidegrázással karöltve . Másnap olyan szinten legyengülők , hogy az ágyból is kin keservesen jutok el a mosdóig . Ez tart 3 napig ... aztán a jobbulás útjára lépek . A most januári tized annyira sem volt komoly mint a hagyományos influenza . Tüdőgyuszi is ez volt az első ( remélem az utolsó is ). Lehet , hogy nem az volt , de mi van ha mégis ? És mi van ha mégis lecsengett ? Egyik verziót sem lehet kizárni . A tömegek (félre)tájékoztatásáról meg ne beszéljünk .
-
válasz
t72killer #23654 üzenetére
Hát komolyan mondom, ez nem semmi...
Csak nehogy ragadós legyen (ez esetben szó szerint) a példa, aztán valami okos olvasva ezt a cikket ott BP-n a városvezetésben, és hirtelen felindulásból pár tonna lószarral beterítse a városligetet holnaputánra, nehogy elmenjenek az emberek majálisozni...
-
válasz
Ricardo #23660 üzenetére
Alapban gondolom jó a növényeknek. Mellékhatás, hogy az embereket is távol tartja
.
#23655: annyi logika van benne, hogy Bp az ország legsűrűbben lakott területe. Egyetlen lakos kapcsolatszáma tippre 100x-osa lehet egy hasonló területű D-Somogyi járásban élőhöz képest...
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Vettem ma Hygi kézmosót. Hát ez nem lesz a kedvencem. Maradok az eldobható kesztyűnél. Csak vész esetén használom, mert ez nem valami bőr és kárpit barát cucc.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Volt ma valami érdekes? Ja semmi új, csak annyi hogy Pestet szivatják.
-
-
Ezekiell
veterán
válasz
fatal` #23652 üzenetére
Figy, ezeknek akkor se hiszünk, amikor kérdeznek, ez alap. Ami különösen kurva kellemetlen egy ilyen járvány idején, amikor nagyon fontos lenne bízni a kormányban, de ez nálunk lehetetlen.
A kórházas attrakciójukat pedig nagyon remélem, hogy a TASZ csoportos per keretében elviszi Strassburgig. Esküszöm, még segítek is nekik, ha tudok (pedig a TASZ elég ellentmondásos tud lenni).
-
fatal`
titán
válasz
Ezekiell #23637 üzenetére
Logikus lenne, de amikor ilyen bullshitelés megy mellé, hogy "Elértük, hogy senki nem marad szükséges ellátás nélkül", akkor nem tudom komolyan venni az egészet.
Persze, elérték, mindenkit kib*tak a kórházból...
(#23644) ooloo: Valószínűleg influenzán estetek át (nálad esetleg bakteriális felülfertőződéssel). Tudtommal az orrfolyás nem tünete a covidnak.
-
ooloo
őstag
válasz
#46372352 #23645 üzenetére
Nyilván bármi lehet ... ezért tettem hozzá , hogy szerintem . Az is XXI. századi szokás , hogy sokan vannak azok , akik inkább hisznek a világhálón terjesztett híradásnak , információnak , mint annak amit a szűkebb és tágabb környezetükben tapasztalnak . A médiáról ne beszéljünk .... manapság csupán hírgyárak és semmi több .
-
-
Sir Pocok
őstag
Thai dokink pozitív beszámolója:
-
ooloo
őstag
válasz
catroot #23623 üzenetére
Nem hülyék ... túl vagyunk a nehezén ( bőven ) . Szerintem . (!) A valódi statisztikák a nagy nyilvánosság előtt ismeretlenek . Majd hülyék lennének az orrunkra kötni . Igaz is ... mikor avatták be a nagyérdeműt a fontosabb döntésekbe ? De nem is kell ... csak jól végezzék a dolgukat majd mindenki megelégedésére . Persze ez nem így van .
Nagy valószínűséggel én már Januárban átestem a COVID 19-en . Hidegrázás , pár órára magas láz és a tüdőröntgen után kiderült , hogy kezdődő tüdőgyuszi is csatlakozott a tünetegyütteshez . A párom megúszta orrfolyással és egy kis torokfájással . A cégemnél 160 sofőr dolgozik rajtam kívül ... Februárban volt pár kolléga ugyan ezzel a tünetekkel táppénzen . Márciustól senki nem volt táppénzen azon kolléga kivételével , aki nem húzta be a kéziféket egy szétakasztásnál és átment a lábán a húzó . Abból is ki lehetne indulni , hogy mikor reagáltak ezek ( kúrmányunk ) időben bármilyen problémára ? Amolyan felkészültünk a télre ... ja .. de a hóra nem stílusban . Szerintem lecsengett ... és nagyobb volt a füstje mint a lángja . Hagyják az embereket dolgozni , mert lassan több áldozatot szed a gazdasági válság , mint a COVID 19 . És ez a .... ki meri mondani , hogy senki sincs egyedül . Egy Magyar sincs egyedül . Legszívesebben ....... de hagyjuk is a politikát , ami már nem is politika hanem "halálgyár" . -
attiati
veterán
ma 2000 ft-ért láttam a sparban a kaliforniai paprika kilóját
Az egy laza duplázódás így május táján év/év alapon.
-
lm83
őstag
válasz
fatal` #23627 üzenetére
Hát mert vidéken kevés a fertőzött, 100 egy megyében még kevés.
Most majd fel kell hozni ott is a számokat, aztán kiderül mennyire terjed...
Itt pesten meg továbbra is csak pislogunk...
Na aztán majd vinnyognak a vidéki polgármesterek, hogy pestről majd oda mennek kávézgatni, meg strandolni...
Mert biztos, már hogy senkit nem fog semmi a lakásban tartani...De gondolom a vezérkar is így számolt, majd innen leviszik oda is már a betegséget...
-
Kékes525
félisten
válasz
attiati #23630 üzenetére
Így igaz. Ezt nem akarták egyesek megérteni. Van amikor 1 méter is elég, van amikor 5 méter sem elég. Attól függően, hogy a levegő mozgás iránya és nagysága milyen. Sőt függ a levegő páratartalmától, a hősugárzás és az UV erősségétől is, hogy egy kicsit bonyolítsuk a dolgot.
-
mellesleg az amcsik tegnap is találtak 2400 halottat, dacára annak, hogy az egész járvány már "tök uncsi"
az angolok meg ma 4400-at, gondolom rájöttek, hogy picit több az annyi, mint amennyi
-
fatal`
titán
Az éttermek és a strandok kinyithatnak, Budapesten marad a korlátozás
Természetesen vidéken minden kinyithat, hiszen ott nem ellenzéki a polgármester
Szánalmas banda. Vidékről gondolom senki nem jár Budapestre.
-
attiati
veterán
apró lebegő cseppekben is kimutatták a vírust
Bocs, ha volt már.
Ment itt a vita nemrég, hogy 2 méter távolságtartás elég e.
Orvosi kutatásokban 8 méterről is beszélnek.A kisebb méretű aeroszolok messzebbre jutnak. Légmozgás segíti őket.
Itt egy tanulmány a nyálcseppek méretéről.
Engem érdekelt, hogy mennyi az annyi. -
catroot
veterán
Na, OV bejelentésére reflektálva:
vidékiként kíváncsi leszek, hogy hogyan alakul majd a fertőzöttség, miután kvázi feloldják a kijárási korlátozást.
-
Ringman
nagyúr
tányérsapkásokat mindenhová!
A nagyobb idősotthonokba is küldhet ezentúl kórházparancsnokot a kormány -
törölt tag
válasz
fatal` #23613 üzenetére
Olaszoknál egy nő 57 napja pozitív. Vagyis kb egy hete ez volt a helyzet. 1.5 hónapja nincs tünete. Ennyit a magyar legyél otthon két hetet oszt' jól van gyakorlatról az otthon gyógyulók kapcsán.
Mérsékelten pozitív eredmények remdesivir kapcsán. -
Kékes525
félisten
válasz
Fotonhámozó #23593 üzenetére
Félreértettél, amit írtál és amit linkeltél az nagyon hasznos volt!
-
attiati
veterán
válasz
t72killer #23302 üzenetére
gyakorlatban nem működik
1. Előbb látni kell a hatást, hogy az emberek elhiggyék és elfogadják az intézkedést.
2. Melyik ország zárja le magát egyedüliként önként padlóra, satufékkel, hogy a többieket védje? Pont, amikor az önző, nárcisztikus, egoista gondolkodás terjed mindenhol.
3. Mire megtalálod az első igazolt beteget és karanténozni akarsz, addigra van 20 (vagy 200?) másik. Szanaszét elvándorolva mindenfelé. Globális világ van.
Négy hónap elteltével még mindig sötétben tapogatóznak a tudósok.
Nemhogy az első héten 100% hatékonyságú teszt legyen egy ismeretlen cucc ellen.és akkor ezekből látszik a megoldás is :
1. emberek oktatása, felvilágosítása (7 milliárd ember nagy részét)
2. közös gondolkodás, országok együttműködése. Szakítás az egyéni érdekkel minden szinten.
3. brutál fejlődés az orvostudományban. GDP jelentős hányadát erre kellene költeni.Lehetetlen.
Egyesével is, nemhogy egyszerre. -
válasz
#95561216 #23611 üzenetére
Az állatokra visszaugrás azért trükkös, mert izgalmas mutációkhoz nyithat utat, amik alapból nem logikusak. Egy fajon tenyészve az jellemző, hogy az utódok kevésbbé gyilkosak. Kutyuliban parkolva viszont simán lehet, hogy kutyulinak nem lesz komoly baja tőle (látott már vki 60éves cukorbeteg kutyát?), vírusunk mixel pár új bázist az RNS-ébe és lőn nagy rohangálás a humanoidok világában...
Csak hogy mire is jó ezertrillió számra szaporítani egy "igéretes" RNS-vírust. Dehát nem ez lenne az első eset, amikor a gyerekeink jövőjét megkeserítjük...
-
törölt tag
-
Ezekiell
veterán
Kezdesz tényleg reménytelennek tűnni. Az egy idézet volt a cikkből amúgy, de ez a legkisebb baj:
Most kikkel vagy összezárva? Hány emberrel? Ha "kiengednek", akkor hány emberrel fogsz találkozni? És ők hánnyal?
Influenza R0-ja 1.3-as, azaz kell neki a több ember, a "tömeg", hogy tudjon jól terjedni. Egy 2-3as R0-ú koronavírusnak kurvára nem kell tömeg.
Érted? A nyár egyetlen faktora, ami segít, az a napsütés. Ettől fog kevésbé terjedni remélhetőleg, nem a párától meg tömegtől meg hasonlóktól. De még ezt sem tudjuk baszki, ezt mondtam, NEM TUDJUK. Csak reménykedünk, te meg tényként írod le, mert te TUDOD.
-
Jó kérdés, hogy nyáron ténylegesen több vagy kevesebb-e a kontakt
? A tömegnyomor-közlekedés nyáron is uolyan zsúfolt, ráadásul nagy tételben fogadnék rá, hogy nyomni fogják a klímát. A strandokon pedig gyakran vannak egymás hegyén-hátán a népek, plusz ugye 1000ember használ egy lépcsőt/korlátot...
De én is javulást remélek a nyártól, a vírusnak nem adunk el 50es faktorú naptejet, azaz közdenie kell majd azon a korláton
-
einstein
senior tag
válasz
Jablocskov #23605 üzenetére
Nem, olyan adatokat is használnak, amik eddig nem voltak nyilvánosak.
-
Bibby
addikt
válasz
Ezekiell #23603 üzenetére
Én is segítek. Nem az influenzához mértem. Egyszer sem. Hanem önmagához.
Attól kevesebb a kontakt hogy nem vagyunk összezárva.Ezeket te írtad:
"Egyrészt az év ezen időszakában gyakoribb jelenségnek számít, hogy sok ember gyűlik össze kisebb, zárt helyiségekben, így például a tömegközlekedési eszközökön.""Nyáron mitől lenne kevesebb a kontakt szerinted?"
Örülök hogy a sajátodba dörgölhetem az orrod.
-
-
Bibby
addikt
válasz
Ezekiell #23600 üzenetére
Ha télen több a kontakt, nyáron meg kevesebb, akkor nem kevésbé fog terjedni?
Találd ki kitől idézek:" Egyrészt az év ezen időszakában gyakoribb jelenségnek számít, hogy sok ember gyűlik össze kisebb, zárt helyiségekben, így például a tömegközlekedési eszközökön."
"Nyáron mitől lenne kevesebb a kontakt szerinted?"
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest