Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ereshkigal
őstag
Az országos tisztifőorvos a mai sajtótájékoztatón többek között azt is elmondta, hogy a kórházi látogatási tilalomtól függetlenül szülésnél jelen lehet apuka (vagy más hozzátartozó). Párom 37 hetes terhes, és nagyon számít a támogatásomra, viszont történt ma olyan eset, hogy nem engedték be az apukákat a szülészetre, rendőrrel fenyegetőztek, pedig hagyniuk kellene. Mit lehet ilyenkor tenni?
-
Ereshkigal
őstag
Intruder2k5, t72killer: köszi!
wjbhbdux: igen, ezzel tisztában vagyok, ha eldurvulnak a dolgok, akkor gondolom központilag tiltják ezt is (meg sok mást is). Meglátjuk, mi lesz 1-2 hét múlva.
Viszont ha maradna a jelenlegi állapot, akkor azért szeretnék bemenni.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Nálunk holnaptól nem zár be az egyetem teljesen (ME). Bár tanítási szünet lesz, dolgozni jönni kell.
-
Ereshkigal
őstag
Bocs a hülye kérdésért, szerintetek mennyire para étterembe menni (vidéken)? Hétvégére tervezzük.
-
Ereshkigal
őstag
-
Ereshkigal
őstag
válasz Micsurin #6956 üzenetére
Én nem látok semmiféle pánikot. Azon gondolkodtam, hogy jót is tenne, ha kicsit növekednének a számok, akkor talán többen otthon maradnának, akiknek amúgy semmi dolguk nincs a városban, parkokban mászkálva.
Olaszországban már nincs értelme annyit tesztelni, rajtuk nem segít (jelenleg semmi sem), de itt még szerintem lehetne, mert talán lassítana a terjedésen. Gondolom a laborok sincsenek még leterhelve.
Ha holnaptól nem közölnek számokat, akkor nem lesz pánik? -
Ereshkigal
őstag
válasz -FreaK- #7641 üzenetére
Átérzem, a feleségem a 38. hetét tapossa. Egész életében (nem vicc) arra várt, hogy babája lehessen. Most egy hét alatt eljutott oda, hogy (idézem) "már szarok az egészre."
Először jött ugye a látogatás megtiltása. Azt még relatíve könnyen elfogadtuk. Ha összejött volna a VIP szoba, bent lehettem volna velük azon a pár napon, segítettem volna, de megértem. Magában egy influenza járvány is elég ok a "zárásra".
Múlt héten felpörögtek az események. Bár Cecília megmondta, hogy az apás szülések továbbra is biztosítva vannak, Miskolcon ezt felülbírálta az orvosigazgató. Nem értem egyébként a faszit, mert kedden megtiltotta, szerdán engedélyezte, csütörtökön megint megtiltotta. Határozott egy alak. A párom nagyon úgy készült lélekben, hogy ott leszek, mert úgy mindent kibír. Két nap sírás után elfogadta a helyzetet, ez van.
A vizsgálatokat megnyírbálták. 38. héten kellene UH, vérvétel, NST. A vérre azt mondták, le se veszik, mert ki tudja, mikor lesz abból eredmény. Az NST és az UH összejött, de lehet csak azért, mert mindkettőt ismerős csinálta. Szerencsére nekünk mondhatni mintaszerű terhességünk volt, vizsgálatok nélkül sem lett volna gond. De pl. ha valakinél nem csinálnak meg egy cukorterhelést, és közben meg terhességi cukra van?! Vagy genetikai UH kimutatna valamit...
Most kedden csak úgy a semmiből bejelentették, hogy megszüntetik a kórházban a szülészetet, és járványügyi osztály lesz. (Persze a hírekben az nem volt benne, hogy melyik osztályról van szó, csak a kórházat említették. Ciki lett volna, na.) Azt hittem, hogy lefialok. Meg a dolgozók is. Máig át kellett a másik szülészetre költöztetniük mindent úgy, hogy közben szülések mentek.
Lesz zsúfoltság rendesen. Egy szülészet egész Miskolcra és környékére. Állítólag három-négy ágyas szülőszobákkal. Intimitás zéró. Ehhez hozzájön még a kavarodás, na meg a fertőzésveszély is a többszörösére növekszik így. Gondolom helyhiányra is készülnek: ismerősünk szerdán szült, csütörtökön már hazaküldték. Ennek is van kockázata.Most azért imádkozunk, hogy a fogadott dokink és szülésznőnk megmaradjon, de lehet az sem jön össze, ha az új helyen nem biztos, hogy beengedik őket a műszakjukon kívül. Meg persze azért is, hogy rendben legyen minden, aztán pedig ha hazajöttem, nehogy hazahozzam a vírust.
"Szegény" gyerek bolond világba születik.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Vajon mikor jelennek meg a gamer maszkok?
-
Ereshkigal
őstag
-
Ereshkigal
őstag
Ok, akkor Kína és más országok hülyék, mert nem tudják, hogy nincs értelme maszkot hordani.
A kijárást nem tudom miért keverted ide, a maszkokról volt szó. Egyébként amíg dolgoznom kell (home office nálam nem működik, mert nem tudom hazavinni az elektronmikroszkópot), addig sajnos nem tudom elkerülni a tömegközlekedést. Ezen kívül nem teszem ki a lábamat, a vásárlások is ütemezve vannak. (Ma pl. a feleségem kitalálta, hogy csipszet akar enni, ugorjak le a boltba. Mondtam, hogy nem, majd ha eljön a vásárlás ideje... akkor megy ő... megsértődött, hogy nem engedtem meg neki . )
-
Ereshkigal
őstag
válasz CptAdamica #9561 üzenetére
Nem sok. Ismételgetik magukat, amire kíváncsi lenne az ember, azt meg nem árulják el. Ezt a délelőtti 11 órás időpontot se értem.
emvy: nem néztem a számokat, de gondolom ők többet tesztelnek.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Operatív törzsnél birkanyírás volt.
-
Ereshkigal
őstag
válasz Soulfly842 #9700 üzenetére
Akkor nem jött be a "majd a meleg megfékezi" elmélet. Inkább a MERS-re hasonlít ebből a szempontból, nem a SARS-1-re.
-
Ereshkigal
őstag
válasz Malibutomi #9723 üzenetére
Kevés.
Nálam a mai gyöngyszem: srác áll a buszmegállóban 3M márkájú, kilégzőszelepes maszkkal az arcán, közben egy-egy ujjal a szemeiben turkál.Visszakanyarodva... én az utóbbi időben odafigyelek erre, teló előtt fertőtlenítek, ha indokoltnak érzem, plusz minden nap, ahogy hazaértem, kiveszem a telefont a tokjából és a tokot átmosom szappanos vízzel, illetve áttörlöm a telefon kijelzőjét.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz -Mosquito- #9738 üzenetére
Sikeres volt a portyázás.
-
Ereshkigal
őstag
Párom április 4-re van kiírva. Félek, hogy a kórházban megfertőződhet. Félek, hogy én viszem majd utána haza. Nem is tudom, mi lenne a protokoll, ha egyikőnk benyelné a vírust. Különköltözés? És ha mindkettőnk beteg lesz, elveszik a gyereket hetekre? Nagyszülők, rokonok nincsenek a közelben, de előbbieknek amúgy se merném odaadni, nehogy benyeljék ők is. Barátok, tesók meg szintén kisbabával...
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Mosson mindenki kezet!
-
Ereshkigal
őstag
-
Ereshkigal
őstag
Azt hittem, a vörös csontvelőben termelődik. A hormon, ami kell hozzá a vesében meg a májban. Ha "kiesik" a máj, még mindig ott a vese. Ezt a hormont nem lehetne ilyen életveszélyes esetekben beadni, hátha segít?
Egyébként fullra nem értek hozzá, csak elmélkedem.Más kérdés, nem feltétlen csak hozzád: van valami hiteles infó arról, hogy a láz segít / nem segít az új koronavírus leküzdésében? Csak mert ha úgy néz ki, hogy semmit nem ér a láz, és elkapom, akkor nem fogok szenvedni magas lázzal, inkább "tömöm" magamba a lázcsillapítót.
-
Ereshkigal
őstag
Egyébként a kórházban mit kapnak a legsúlyosabb betegek? Infúziót, lázcsillapítást, lélegeztető gépet? Ha nincs más gyógyszeres kezelés, akkor elvileg mindegy, hogy melyik országban fekszel kórházban (amíg jut lélegeztető gép), nem? Máshol is ugyanúgy túlélnéd / belehalnál.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz szabi__memo #13476 üzenetére
Jó, hát nem hungexpós elfekvőre gondoltam, hanem kórházra.
Pár éve én is voltam egy hetet kórházban, tény, hogy kevés és nem jó a koszt, de most ez a legkisebb gond szerintem, nem amiatt fognak meghalni emberek. -
Ereshkigal
őstag
-
Ereshkigal
őstag
Vótmá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- NVIDIA® driverek topikja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Elektromos cigaretta 🔞
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- Tripltek 9 Pro masszív táblagép 1300 nit tartós fényerővel! / Drónos / Motoros táblagép /
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest