Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LED / LCD TV topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-11-22 21:35:06

LOGOUT.hu

Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28201) fpatrik17


fpatrik17
senior tag

Üdv!

Belépő szintű TV-t szeretnék vásárolni. Egy üzletben menne majdnem 0-24-ben rajta USB-ről egy reklámvideo.
Méretben maximum 80 cm fér el és lehetőleg 80k-ba szeretnénk beleférni, mivel nem csudamozizásra kell. Annyi elvárásom lenne,hogy ha esetleg kikerül a boltból, otthon HDMI-n keresztül tudjak filmezni vele otthon, illetve jó lenne full hd. Márkában Samsung, LG párti vagyok. Esetleg valakinek ötlete? :)
Ezt néztem eddig. Vélemény/egyéb ajánlás?
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

• Honor Magic5 Pro •

(#28202) Csontoshun válasza BBéci (#28193) üzenetére


Csontoshun
tag

Mint írtam, a nagyobb képátló a hely miatt nem jó. énmiattam lehet nagyobb, csak akkor nem fog beférni... A másik, meg az hogy azért mondtam, hogy "buta" tévét, mert szerintem ( meg ahogy láttam) ebben az árkategóriában, nem biztos hogy okostévét talál az ember, és ha van jobb ajánlatod, akkor szívesen megnézem azokat is. :R

"->, *, & "

(#28203) Thomyyyyy


Thomyyyyy
tag

Sziasztok!

A héten tettem egy körutat Pesten néhány nagyobb elektronikai üzletben. Tv-t keresek magamnak és gondoltam röviden leírom a tapasztaltakat. Ahol tudtam mintafilmet is néztem. Amit én kerestem az egy 55"-os Full HD 3D tv. Versenyben voltak nálam a Samsung, Sony és LG tv-k. Szerettem volna még Philipset is nézni, de az eladók rendkívüli kedvessége és hozzá nem értése miatt ez lecsúszott a listámról.

Samsung tv:
A Samsunggal kapcsolatban, főleg tv-k esetén mindig is jó véleményem volt, most is egy LE40C650 TV lóg a falon. Ismervén a márkát, ezt annyira nem nyúztam, ami viszont észrevehető, hogy közép felső kategóriában lassan csak 4K és 4K ívelt Tv-ket forgalmaz a samu. Legalábbis a boltokban már csak kifutó szériás Full HD tv-ket láttam, melyek sík képernyősek. Nekem az ívelt tv nem jön be így csak a Samsung UE55H6500 tv-t láttam, ami szóba jöhetne. Ezt a tv-t egy boltban láttam, az ottani eladó pedig egyáltalán nem volt segítőkész, de egy filmet meg tudtam rajta nézni. A film jól nézett ki rajta, igazi samsungos képe volt, gyakorlatilag az enyémhez képest a feketéje volt jobb, köszönhetően a led technológiának. A 3D-t sajnos nem tudtam kipróbálni, mert nem adtak szemüveget! :O Különösebben amúgy nem ájultam el ettől a tv-től.

Sony:
A Sony-k közül a sony centerekben több tv-t is láttam, az androidos tv-k nem érdekeltek a jelenlegi horror áruk miatt. Sikerült megnéznem egy W805-öt és egy W815-öt is. Korábban már láttam W828-at is. A 828 kicsit jobb képet ad talán, viszont a Sonykkal akadt egy nagy gondom. Hiába jó a kép és tetszik is a tv, a gond az, hogy nem olvasta a vinyómat. Kipróbáltuk egy pendrive-val is és azt sem. Egyszerűen kifagyott, vagy nem is látta a tv az eszközt. Mondom én, szerintem ha egy tv 300-at kóstál, ugyan játszon, nyisson már meg mindent. Az eladó zavarában mutatott egy másik tv-t, egy R szériásat, mely mondta: "szerintem ez olvasni fogja, mert samsung a szoftver, sony a képernyő." WTF? A Sony boltban egy samsungos tvt ajánlanak? :) Na mindegy, a lényeg, hogy a sonykról emiatt letettem. (egyébként az R széria valóban olvasta az eszközt)

LG:
Tudnotok kell, hogy alapvetően nem vagyok, voltam LG párti. Sokáig úgy gondoltam, hogy nem túl jó márka, megbízhatatlan stb stb. Olvasgatván az új fejlesztéseiket, mint OLED TV és WebOS 2.0 úgy gondoltam, hogy adok neki egy esélyt, ráadásul, amit kinéztem az LG-k közül a túra után, pont egy olyat vett egyik rokonom is, csak 49"-osban, így nyúgodtan meg tudtam izzasztani. A korábbi szériás webos 1.0 vagy még azelőtti tv-k nem tetszettek. Nem volt folyamatos a kép, a fekete szerintem nem is volt elég fekete, a menü lassúcska volt és egyszerű, de nem jó értelemben. Végül, ugyan FullHD tv-t akartam, az LG-k közül megtetszett az LG55UB850v. Ez egy 4 K tv. Gondoltam oké, nincs még tartalom hozzá, ki tudja mikor lesz, van-e értelme beruházni rá.
Hááát...bedugtam a vinyókat mindenféle tv-be és annak ellenére hogy nem BD filmet, hanem csak mkv-t indítottam el, még így is lenyűgöző volt a képi különbség, gondolom a felskálázásnak köszönhetően. Szépek a színek, folyamatos a kép, nincs szaggatás. De ami talán végleg megnyert, az a 3D. Passzív technológia, tudom, tudom, nem Full HD stb stb. Én nem láttam különbséget. Nekem gyönyörű volt a kép. Éles, nem vibrálós, nem utánhúzós, szemet nem bántós, egyszóval olyan 3D-je volt, amilyet régen láttam tv-n és rég keresek. (korábban egy 6 milliós tv-n láttam ilyet úgy 5 éve kb) Próbafilmként a Madagaszkár pingvinjeit és a Galaxys Őrzőit néztem. Mindkét film remek volt, gyors jelenetei élesek voltak, mélységekkel teli. A menürendszere a WebOS 2.0-nak köszönhetően gyors volt, egyszerűen kezelhető, a mozgásérzékelős távirányítót én speciel imádtam. 2 perc alatt ráállt a kezem és villámgyorsan tudtam mindent kapcsolni amit akartam. Ami ismert hibája a Tv-nek az az, hogy külső forrásból hálózaton lejátszott filmeket nem lehet előre hátra tekerni. Állítólag szoftverfrissítéssel ezt javítják majd. Szerintem nem olyan nagy gond.
Utolsó nagy pozitívum, hogy ez a tv most kb 300-330 000-ért megvehető, a konkurencia lényegesen drágább.

Összességében a Samsungok hozták, amit az ember elvár tőlük, sajnos az én igényeimet lassan túllépik (Ívelt bazidrága tvk). A Sonyk szép képpel, szép külsővel rendelkeznek, de szoftveresen "kényesek". Nem tudni mit olvas, mit nem. Ha van egy 1 terás vinyód és nem ismeri fel a vett tv, hát annál kevés dolog idegesítőbb. Nálam végül ez az Lg jött be. Jó ár, szép folyamatos kép és szerintem lenyűgöző 3D kép.

Remélem, hogy segített valamit az írásom nektek. Talán el tudjátok jobban helyezni a fejetekben a jelenleg még piacon lévő régi és új modelleket. Ha van kérdés, megpróbálok válaszolni.

Szép napot,
Üdv.: T.

Tamás

(#28204) nismoka válasza Thomyyyyy (#28203) üzenetére


nismoka
addikt

Valami nem tetszett a vinyódon a W8 sony-nak mert többen is használják gond nélkül (én is, WD HDD 1TB). Támogat FAT32, exFAT és NTFS file renszert is. Persze lehet olyan vinyó vagy file amire háklis. De egyik márka beépitett média playere sem tökéletes mindnél lehet ezzel azzal gond, jobb egy külső lejátszó!

szerintem ez olvasni fogja, mert samsung a szoftver, sony a képernyő." Na ezt a hülyeséget...

[ Szerkesztve ]

(#28205) krx21 válasza Thomyyyyy (#28203) üzenetére


krx21
nagyúr

Én azt mondom ne a media lejátszó legyen a fontos, hanem a képminőség. Egy tv lejátszója jobb vagy rosszabb, de tökéletes soha nem lesz. Egy 55"-hoz illik venni egy rendes dedikált lejátszót...
A másik pedig, hogy sajnos nagyon nehéz a képminőséget bolti körülmények között értékelni a túlzott fényviszonyok miatt. Ez olyan hogy egy zajos utcában sem tudod a hifiket nagyon ősszehasonlítani...
Ezeket is tedd mérlegre, nehogy késöbb megbánd az első benyomásod...

(#28206) viharkabat válasza krx21 (#28205) üzenetére


viharkabat
aktív tag

Igaz, a bolti körülmények mások mint az otthoniak, de mérlegeléssel ezt nemigen lehet figyelembe venni. Induljon ki abból, hogy ami legjobban tetszett neki, na az biztos nem lesz a legjobb és inkább válaszzon egy olyat amit kevésbé érzett jónak?
Fejben ezt nem lehet lejátszani, meg kell nézni mondjuk két esélyes modelltt otthoni körülmények között, lehetőleg egymás mellett.

(#28207) krx21 válasza viharkabat (#28206) üzenetére


krx21
nagyúr

Legyen minnél sötétebb, legyen egymás mellett és legyen részletességi tesztkép az embernél... Ezek lennének az ideális körülmények. Gyakorlott, tapasztalt szem világosban is tudja mit kell, kellene nézni.
Például aki nagyon laikus hajlamos a nagyon kiemet, szaturált beállításokat előnyben részesíteni. Na, igen ráadásül az összes tv ilyenkor üzleti beállításon megy (kiemelt), még inkább félre vezető...
Szerintem ezeket közölni kell, mert ha csak az a szempont, hogy tetszik, nem biztos, hogy később is fog, mikor már szakavatott lesz valaki. Kezdő hifisek is szeretik a loudness-t, aztán már mint rossz példát emlegetik...

(#28208) nightshadow válasza fpatrik17 (#28201) üzenetére


nightshadow
veterán

+ Csontoshun

[link]

[ Szerkesztve ]

(#28209) nightshadow


nightshadow
veterán

Sony X930C review [link]

(#28210) fpatrik17 válasza nightshadow (#27850) üzenetére


fpatrik17
senior tag

A második LG-ért megyek éppen most :D Akkor a 20 perec utána olvasásom egész eredményesnek mondható, ha te is javaslod. Örülök, és nagyon köszönöm! :)

• Honor Magic5 Pro •

(#28211) Csontoshun válasza nightshadow (#28208) üzenetére


Csontoshun
tag

köszönöm szépen! :R

"->, *, & "

(#28212) bear_


bear_
aktív tag

Sziasztok!

Szerintetek érdemes lenne ezt a Philips TV-t megvenni: 32PFH5300

Vagy van ennél jobb ajánlat ennyi pénzért?

(#28213) lorinser válasza bear_ (#28212) üzenetére


lorinser
senior tag

Szia!

Ez egy 2015-ös Philips TV, tapasztalat még nincs vele mert nem régen kezdték el árulni. A Philips-ek között az 5xxx sorozat a tisztes alsó-közép kategóriát képviseli.
Ez a típus tudásra és a HW/SW tekintetében nem kiemelkedő (nincs pl. Ambilight) de a képpel alapvetően nem hiszem, hogy probléma lenne. Nekem korábban volt 5000-es Philips-em, én nagyon szerettem a képminőségét. Gondolom ez sem rosszabb nála de nézd meg valahol ha lehetséges.

Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535

(#28214) nightshadow


nightshadow
veterán

Sony KDL-55W805C review [link]

(#28215) Thomyyyyy


Thomyyyyy
tag

Sziasztok, a media player nem gond, csak a teszt miatt volt az, hogy nem tudtam megnézni rajta egy filmet sem, mármint a sonyn. Van media playerem, csak azt nem akartam hurcolni magammal.

A hozzászólások jól érzem, hogy inkább lebeszélnének az LG-ről? Sony-t jobbnak gondoljátok?

Egyébként az Lg-t otthoni körülmények között is le tudtam tesztelni, mint írtam, az is lehet, hogy azért éreztem jobbnak mert már kalibrálva volt (nem bemérve, beállítva, csak kikapcsolva a hókuszpókuszok).

Tamás

(#28216) BBéci válasza Thomyyyyy (#28215) üzenetére


BBéci
titán

Amíg lehet kapni Sonyt, biztosan nem vennék LG-t és nem is ajánlok senkinek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#28217) Thomyyyyy válasza BBéci (#28216) üzenetére


Thomyyyyy
tag

Kifejtenéd bővebben? :)

Tamás

(#28218) #94529552 válasza Thomyyyyy (#28215) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ne hagyd magad! Amelyik neked tetszik azt vedd. Esetleg még olvasd át a márkák topikjait is.

(#28219) Thomyyyyy válasza #94529552 (#28218) üzenetére


Thomyyyyy
tag

Jó ötlet, köszi! :)

Tamás

(#28220) BBéci válasza Thomyyyyy (#28217) üzenetére


BBéci
titán

Csak egyet mondok: az LG tévék kontrasztja legfeljebb 1000:1, ami fele-harmada a Sonykénak. Ennek oka az IPS panelben keresendő, annak szánalmasan alacsony a kontrasztaránya, monitornak való, nem tévének.
Ez a véleményem.
Akinek otthon LG-je van, az ezt soha nem fogja elismerni, elfogadni.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#28221) ginola válasza BBéci (#28220) üzenetére


ginola
addikt

Egyetértek az írásoddal!

(#28222) dave0825


dave0825
őstag

Erre valaki? :F

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#28223) Tegla80 válasza Thomyyyyy (#28215) üzenetére


Tegla80
addikt

A mediaplayer olyan amilyen minden tipusban es van boven tartalom amitol kifekszik markatol ,tipustol fuggetlenul barmely beépitett.
Jartam mar ugy W828b eseten,h az utoljara felrakott film utan folyamat ujraindult....ekkor utanaolvastam,leszedtem az uccso filmet es utana nem volt mar gond.
De mondok pozitivat is a Sony mellett,miszerint halozatbol a tp3600 router-rol gyari fw mellett is siman lejatsza a tartalmakat,mig pl az"E" szerias Samsung nem.Sot semelyik samu sem,mert azota is soxor szobakerul itt es a router topikjaban is.Ezert is hasznalnak samu eseten allshare-t,serviio-t plex-et mig a Sony-nal erre nincs szukseg,mert jatsza alapban oket. Sot amin meglepodtem,olyat is amit usb-rol amugy nem.
En spec nem beszellek le az Lg rol,ha neked az tetszik/kell akkor hajra.mindenki kovethet el hibakat.....amugy jo az a kijelzo,de sztem is csak a BBeci altal emlitet dologra vagy telonak,tab. stb,de nem tv ;)

[ Szerkesztve ]

Sony® & PlayStation®

(#28224) sirszevenap


sirszevenap
addikt

Sziasztok.

A milliószor említett két tévé között vacilálok én is. Tehát az LG 32LB5610 és a Samsung UE32H5000 között. Nem ám lusta módon fogok kérdezgetni, átolvastam az ezekkel a típusokkal kapcsolatos hsz-eket itt.

Viszont olyanokat mondtatok, ami szinte egyben jellemző rá. Példának okáért mondjuk este is nézek filmet, sötétebb filmeket... Napközben is előfordul, felhúzott redőny mellett. Emellett még játékra is használni szeretném , kifejezetten PS4-et vagy XBOX One-t akarok hozzá venni.

No ilyenkor mi a megfelelő választás?

Ui:. Napközben nem nem akarom, hanem nem tudom lehúzni a redőnyt, mivel felakadt! :DDD A szerelő meg évek kérdése és ide ér. :K

Bankkártyával? Hát persze!

(#28226) apszi válasza sirszevenap (#28224) üzenetére


apszi
őstag

Azt kell még kiderítened,melyiknek kissebb az inputlag-ja. Na az lesz a jó. Az 5000-esek ilyen szempontból egész jók,ha az emlékeim nem csalnak, de azért kacsincs utána :)

(#28227) Bizo28


Bizo28
csendes tag

Szép napot!
Vettem egy ismerőstől egy Philips smart led tv-t. A dobozán az van hogy németországból van és a menüje is német.
Nekem olyan gondom van vele hogy a távirányító nem mindent tud kapcsolni rajta de viszont minden gomb megnyomásánál vissza jelez a tv hogy megynyomtam egy also kis piros leddel.szóval a távirányító jo de csak például hangot tudok állítani,1-2 beállítást meg még pár dolgot.fele müködik fele nem.A smart része egyáltalán nem. Valaki tudna ebben segíteni hogy miért van? szoftver hiba lehet vagy valami más? Azt mondták hogy ha ennyit is enged akkor nem lehet a vevö egység rossz a tévében de akkor nem értem. Tud valaki segíteni?

(#28228) sirszevenap válasza apszi (#28226) üzenetére


sirszevenap
addikt

A samunál találtam 30ms adatot, viszont az lg-nél csak annyit, hogy nem észrevehető. Ejhaj :U

Bankkártyával? Hát persze!

(#28229) nightshadow válasza sirszevenap (#28224) üzenetére


nightshadow
veterán

Az esti tévénézés a lényeg, nappalra mindegy hogy melyiket veszed. Estére a Samsung ajánlott a jobb kontraszt és fekete miatt a kettő közül.

(#28230) Bizo28


Bizo28
csendes tag

Szép napot!
Vettem egy ismerőstől egy Philips smart led tv-t. A dobozán az van hogy németországból van és a menüje is német.
Nekem olyan gondom van vele hogy a távirányító nem mindent tud kapcsolni rajta de viszont minden gomb megnyomásánál vissza jelez a tv hogy megynyomtam egy also kis piros leddel.szóval a távirányító jo de csak például hangot tudok állítani,1-2 beállítást meg még pár dolgot.fele müködik fele nem.A smart része egyáltalán nem. Valaki tudna ebben segíteni hogy miért van? szoftver hiba lehet vagy valami más? Azt mondták hogy ha ennyit is enged akkor nem lehet a vevö egység rossz a tévében de akkor nem értem. Tud valaki segíteni?

(#28231) nightshadow válasza Bizo28 (#28230) üzenetére


nightshadow
veterán

Ebben a topicban jobban tudnak segíteni: [link]

(#28232) Bizo28 válasza nightshadow (#28231) üzenetére


Bizo28
csendes tag

Köszönöm!

(#28233) lorinser válasza Bizo28 (#28230) üzenetére


lorinser
senior tag

Valószínű, hogy nem a típushoz való táv van hozzá.

Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535

(#28234) Bizo28 válasza lorinser (#28233) üzenetére


Bizo28
csendes tag

A tipusához való mert rendeltem egyet a pesti szervíz kft-től és ugyanezt csinálta.szerencsére vissza vették.

(#28235) apszi válasza sirszevenap (#28228) üzenetére


apszi
őstag

Azt szokták mondani, hogy 30ms-ig még jól használható. Ha nem vagy HC gamer, szerintem nem fog zavarni, de azért még várj meg pár hozzászólást. :)

[ Szerkesztve ]

(#28236) #94529552 válasza sirszevenap (#28224) üzenetére


#94529552
törölt tag

28 ms az LG input lagja, és mindkét gyártó tévéje alkalmas nappal és éjjel is tévézésre, játékra, vagy amire használjuk. Neked is azt tudom mondani, hogy van a tévéknek saját topikjuk, inkább ott érdeklődj az adott márka és típus használóitól, és majd azt vedd amelyik neked jobban tetszik. Hasznos lehet egy tesztelés is, ismerősöknél vagy üzletekben, ha van rá mód.

(#28237) sirszevenap válasza apszi (#28235) üzenetére


sirszevenap
addikt

Ahhoz képest amin most játszom néha, csak jobb lehet! :K Távol állok a hc gamer jelzőtől. Szerintem egyikkel sem lenne problémám de eddig akkor a samsung a befutó. De természetesen várok még kicsit, hátha mond valaki valami nagyon jót! :DD

Bankkártyával? Hát persze!

(#28238) Thomyyyyy


Thomyyyyy
tag

Sziasztok!

Akkor utánanézek ezeknek a panelkérdéseknek. Nem tudom milyenek vannak, melyik milyen, szóval utánaolvasok.
Köszönöm az eddigi hozzászólásotokat.

ui.: A Sony és Samsung tv-k milyen panelt használnak?

[ Szerkesztve ]

Tamás

(#28239) Tegla80 válasza Thomyyyyy (#28238) üzenetére


Tegla80
addikt

A Sony legtobb esetben VA panelt amit az AUO es Samsung gyart neki es a Sharp is talan,de van IPS paneles modelje is ami Lg panel.
A Samsung is VA-t hasznal ami sajat vagy szinten AUO panel...
Az LG az sajat IPS-t es identol van mar VA is naluk,amit nemtom kitol vasarol.
ha jol tudom,ez a felallas a piacon

Sony® & PlayStation®

(#28240) Thomyyyyy


Thomyyyyy
tag

Bocsánat, ha elkezdek egy panelháborút, de most már érdekel. [Itt] a jellemzőket elolvasván, az IPS paneleket tartják a legjobbnak, még akkor is, ha a kontraszt arány gyengébb, bár itt azt írják, hogy az IPS panel is elérheti ma már az 1000:1 kontrasztarányt.
A kontraszt is igazából mit jelent, mélyebb fekete? Élénkebb színek? Tegyétek már tisztába ezt a fejemben. :) Nyilván ha kiadok egy tv-re 300 -350 000-ret, akkor jót szeretnék venni.
Mindenesetre a 3D-t illetően, meggyőzött a passzív technológia, nem is tudom.....van sony és samuban passzív 3D-s tv? Úgy tudom nem valószínű...

Tamás

(#28241) #94529552 válasza Thomyyyyy (#28240) üzenetére


#94529552
törölt tag

Van sonyban is passzív 3D, de a Samuban nincs. Samsung eddig saját panelt használt, kivétel volt az 50", de a topikjában írták, hogy most újabb gyártó paneljait is elkezdte használni. Panelháború nincs, de számháborút sem érdemes vívni, azt hagyjuk meg a gyerekeknek. Legjobb, ha a saját szemednek hiszel, és úgy választasz tévét, itt többen szeretnének meggyőzni, hogy olyant vegyél, amilyen nekik van, meg a szomszéd Jóskának is. Én még mindig azt javaslom, hogy ami neked tetszik színekben, szolgáltatásokban, mozgásmegjelenítésben, azt vedd. Legyen az Samu 6-os, vagy Philips 7-es széria, Blau, vagy Orion, stb. Ha meg tudod fizetni a felárat, akkor akár sonyt is. De csak akkor, ha a legjobbnak tartod. Magadnak veszed.

(#28242) Ciccuka


Ciccuka
veterán

SHARP LC42LD265E LED FullHD televízió (Tesco-ban csak 89 és az Input lagja elvileg 39ms)

Kérdéseim:
Megéri vagy sem az árát?
Tudtok -e ennél jobbat abba az ársávban?
Active Motion (Hz) 100 az tényleg 100Hz vagy valóságban 50Hz?

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#28243) AmunRa válasza Ciccuka (#28242) üzenetére


AmunRa
aktív tag

Szerintem senki nem ismeri ezt a TV-t. Teszteket se lehet találni. 89e-ért egy 42" TV-től mit vársz? Nézd meg a Tescoba milyen a képe a többihez képest és döntsd el. Esetleg teszteld le! Am. én inkább gyűjtenék még egy kicsit, mert sokáig lesz veled. Nem tudom mennyit tudsz félretenni havonta, de én inkább várnék, hogy kicsivel több guba legyen.

(#28244) bear_ válasza lorinser (#28213) üzenetére


bear_
aktív tag

Köszi a választ.

Azt meg tudja valaki mondani, hogy milyen panellel szerelik ezeket a Philipseket?

Illetve ez az 5000-es sorozat ugyan az a kategória, mint a samsung 5000-es, illetve az LG 500asa?

(#28245) krx21 válasza Thomyyyyy (#28240) üzenetére


krx21
nagyúr

Az 1000:1-hez kontraszt is sötétebb nagyon gyenge. Max erőssen nappali felhasználásra. A kontrasztarány nem más mit az egy időben, egyszerre megjelenített legsötétebb és legvilágosabb tartalom fényerejének aránya. Ez a natív kontraszt, ez számít.. A dinamikus ugyan az, csak nem egy időben...Nagy különbség...

[ Szerkesztve ]

(#28246) #94529552 válasza Ciccuka (#28242) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ennyiért nem kapsz másik 42"-os tévét, legfeljebb valami noname típust. Ahhoz képest ez mégis csak egy Sharp. Nézd meg az üzletben, hogy tetszik-e, kép, hang, távirányító, stb. és a többi 42"os tévéhez képest milyen minőség. 50Hz-es, mint az alap tévék, ebben az árban nem is várhatsz mást. Ha valódi 100Hz-es kellene, az kb. minimum 120 ezer Ft-odba kerülne, és lehet észre sem vennéd a különbséget, mint ahogy sokan mások sem.
krx21 Hagyjuk a számháborút! :N

[ Szerkesztve ]

(#28247) madle


madle
őstag

Sziasztok,

szeretnék vásárolni egy LG IPS paneles TV-t, igazából szinte csak Playstation 4-hez kellene. Nem akarok nagyot, nem tudom esetleg 32 - 42" vagy e között ha van opció.
Nem kellene 3D meg SMART sem, a lényeg hogy minimum 100Hz-es legyen és fullHD. :)

Köszi!!

(#28248) krx21 válasza #94529552 (#28246) üzenetére


krx21
nagyúr

Én soha nem a számokat nézem, mikor a kontrasztot élvezem vagy kifogásolom. Hiába na, minőségi tv kedvelőinél a kontrasz annyira fontos, mint hogy egy verseny autó mennyi idő alatt gyorsul százra... Ne vedd magadra, de akinek ez nem általános szempont (kivéve ha tudja, hogy kifejezetten világosban lesz, pl:reklám felület egy boltban) annak a vélemény nekem nem releváns... A jó kontraszt a jó képmínőség alapköve... :K

[ Szerkesztve ]

(#28249) phoenix1989


phoenix1989
őstag

Üdv. Egy új tv vásárlását tervezem de nem tudom mit milyet lenne érdemes venni. Tudnátok ebben segíteni? átlag felhasználás semmi extra. Film nézés és semmi más. Összegben olyan maximum keret 60-70k mind két árból várnék javaslatot. Gondolom ips panel ittis játszik mint pc monitornál. Felbontas hát f hd azert elvárt.

(#28250) BBéci válasza krx21 (#28248) üzenetére


BBéci
titán

Erről van szó.
Saját tévém natív, ANSI kontrasztja 15-17000:1, ahhoz képest az 1000:1 egyszerűen nézhetetlen. Nem bánnám, ha 30-40000:1 lenne, de azt csak a ZT60 tudja. ;)

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LED / LCD TV topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.