- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Notepad++
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PuMbA
titán
"Nem tudom mi lenne a helyes szakkifejezés, de számomra az X-em hangzásra sokkal inkább hangfal benyomását kelti, ha érted/érti valaki mire gondolok (gondolom erre most egy-két hifista szakad a másik topikból
)."
Én ugyanezt érzékelem a 2000A és az Akaim (zárt dobozos) között is. Ha benyomok egy koncertet akkor az Akain valahogy jobban átjön hangzásilag, hogy ez tényleg egy koncert (az ilyen Logi szateliteken meg egyáltalán nem jön át, hogy koncerten "vagy"). A méretre tippeltem egyébként, de ezt a hi-fi topicban cáfolták szóval nem tudom én sem, hogy mi van.
-
dudika10
veterán
Ízlések és pofonok, én nagyon szeretem a T20 hangját, de a környezettől is nagyon sok függ.
A T20 úgy jó ha van a két hangfal közt 0,6m és Te is ilyen távolságban vagy tőle, a geniusoknak meg kell vagy 1-1,5m. Egyáltalán nem mindegy az se, hogyan hasonlítod össze őket, én gép előtt ülésre sokkal jobban szerettem a T20-at mint akármelyik geniust.
Most az edifier olyan, hogy nem sokkal jobb de legalább nem rosszabb meg a két monitor alatt kinéz valahogy, a T20 idétlenül kicsinek látszott ezért kellett mennie.
(Nálam az, hogy mit nézek akár napi 8 órában az nagyon fontos, legalább olyan fontos mint az, hogy milyen a hangzás. Megint igények kérdése.)
-
tora2427
csendes tag
Köszönöm!
Közben kiderült mégis jó lesz a Z-520 csak be kellett járatni
Azt hittem csak nagyobb hangszórókkal van úgy, hogy kell nekik egy kis idő mire kijön a hangjuk nekem a Z-2300 mélyládája volt ilyen.....Most kipróbáltam a Z-520 at beraktam satellitnek a Z-2300 mellé
Azt hiszem marad is ott nagyon szépen szól a kettő együtt , úgyhogy a géphez megint vehetek új hangfalat -
berserk87
csendes tag
Nem ragaszkodom a 2.1-hez. Csak nézegettem egy másik fórumot és ott azt írták, hogy jobb a hangzása, de én nem értek hozzá. S220-at nekem szimpatikussá teszi a kicsi mélyláda, mert ha hazaviszem a gépet a koliból, akkor nem foglal nagy helyet. Amúgy szívesen vennék 2.0-ás rendszert, mert helytakarákosság szempontjából és szállíthatóság miatt sokkal szerencsésebb választás lenne.
-
berserk87
csendes tag
Köszi a segítséget Popp. Még ezt az boltot találtam jónak Pécsett[link]
Ha tudsz ajánlani esetleg mást, ami nem található meg ezekben az üzletekben annak is örülnék. Lehet, hogy neten rendelem meg.
Logitech S220-ról mi a véleményed? Amikor elkezdtem nézelődni a neten, akkor ez tetszett meg először. Nagyon jó véleményeket olvastam róla és az ára is kedvező. Vagy logitech ls21? -
neilszab
őstag
Hely van bőven...én inkább a kábelek hossza miatt aggódom. Garancia sem izgat annyira, mint a sistergő, pattogó alapzaj, mert azt meg nehezen viselem, szóval ha meg lehet moddolni, akko' én belenyúlnék... persze csak megbízható instrukciók alapján
Egyébként egyértelműen jobbak hangzásban/hangképben Genius-ok a T20-nál, vagy ez csak amolyan ízlés dolga? A most kapható 1255-ös széria nem olyan jó, mint a régi 2000A, 3000A? (a hozzászólásokból nekem legalábbis ez jön le...)
Köszi
-
neilszab
őstag
Szia... én is egy Creative vs. Genius választásban vívódom.
A nagy hangerő nem annyira fontos, mintsem a szép, tiszta hangzás. A dübörgő basszus sem a kedvencem, ellenben szeretem ha van "teste" a zenének és betölti a hangteret, ha érezhető melyik hangszer honnan szól. (elektronikus zenét nem annyira hallgatok, főleg rock, jazz, blues...)
Ahogy olvasom a hsz-eket hol ide, hol oda húzok...
A Geniusok problémáján (búgás, pattogás) lehet segíteni némi barkácsolással?
-
harry
veterán
Lehet idővel nekünk is esélyes lesz egy 2.1 rendszer beszerzése. Többnyire zenéhez, néha filmekhez. Stílus hard rock/metal, ahol én igen szeretem a mélyeket is (lábdob, bass gitár), ezért gondolkodom inkább a mélyládás rendszerekben.
Illetve egy notebookra lesz kötve, amihez nem terveznék külön hangkártyát venni.Ha jól látom ez a Genius most 15-17k között van, már, ahol még lehet kapni. Hasonló árban/minőségben van még esetleg javaslat?
Szeteró szettek közül mik vannak min. ilyen hangminőségben, hasonló árban? -
pigsty
aktív tag
Nos, csendélet, annyi változott, scanner nincs az asztalon, külső vinyót is földre raktam, a képernyőt kicsit középre került. Búgás szerintem nem zavarna, eddig minden hangszóróm valamennyi hangot kiadott bekapcsolt üresjáratban, már majdnem megszoktam.
Hangminőség előbbre való, biztos tudnék helyet szorítani, valami valamiért. -
AMDFan
addikt
-
pigsty
aktív tag
Kösz!
Akko' előszőr, másodszor, senki többet, legyen T20
, ha 2.0-ban keresek valami megfizethető minőséget? vagy általad írt a 1250A és az újabb 1255A? Vagy utóbbi kettő....?
bár S*Tom* Geniust javasolt, na akkor inkább azt?
az bisszos' nem várok mikulásig se!
Jó, ha nincs nagyon doboz, torz hangja, T20 is megfelel, előzményekben raktam képet az asztalról, hát 30cm esnél nagyobb kiterjedés (bármelyik irányba) nem lenne jó, amúgy nem szeretem nagyon bömböltetni, sőt, talán kb 40%-ig megyek a hangszóró hangerejénél, ott is jól teljesít a T20?
Pop, diszkó, sok basszus, dob hangzás nem, Vangelis, különféle mozifilmek (ott sem akció), dokumentumfilmek, mindenféle hangsávban igen, hátha számít. Szóval levegő és tüdő remegtető hangerő nem elsődleges -
Vasinger!
nagyúr
Hát nem tudom, ez a megoldás nem igazán van ínyemre.
Nem tűnik annyira életbiztos megoldásnak, ha az ember nem forrasztja meg 101%-ra, lehet kicsit sercegni fog, vagy bármi más baj lehet....Úgy nem igaz, hogy nem lehet kapni hangfalakat, hogy RCA csatlakozó vagy jack jön ki belőlük és ennyi?
-
Vasinger!
nagyúr
Nézegettem ezt a hangfalat, nem tűnik rossznak, kb ennyi lenne rá a keret, mint amennyibe ez kerül, de az a bajom vele, hogy ebben sok a mély. A mély megvan, ott a Z-2300-ban, szóval elég lenne reflex nyílás nélküli szatelit hangszóró is.
A másik probléma a csatlakozása. Nekem 2 db RCA csatlakozási lehetőség van a Z hátulján, ennek meg a szokásos erősítőbe csatlakoztatható +/- kábeles megoldás. Ezt meg lehetne valahogy esetleg oldani?
-
pigsty
aktív tag
Üdv!
Na még nyár elején írogattam ide, sajnos amit ajánlottatok (kb 20 E körül ár, 2.0) T20 és 3000A mindenütt pont kifogyott. azóta is egy fél oldalas hangszóróval zenélgetek
visszafogok nézni, de a Genius azóta kiadott valamit, ami gyakorlatilag a 3000A utódja lehet, milyenek az új cuccokkal a tapasztalatok? (ugye arról volt szó, 2-3 hónap után valami újjal előrukkolnak)Nyáron voltam egy ismerősnél, valami 200-as vagy milyen (fekete színű doboz, vakító kék led)
Geniusa volt, 2.0, az is jól szólt, alig pattogott. -
PuMbA
titán
[link]
Persze itt sem igaz a 48Hz, de valamivel mélyebbre kell mennie, mert néhány oldallal viszább írtak az 1255A-ról véleményt és az volt benne, hogy elég jól fel lehet csavarni a basszust.
Beszerezhetőséget nem nagyon figyeltem, mert ahol én lakok ugyanannyira macerás beszerezni az 1250A-t, mint az 1255A-t."Persze elhiszem neked, hogy ezt olvastad, és nem is akarnám kétségbe vonni az állítást sem, csak sztem azért jobb fenntartással kezelni az ilyen adatokat."
Elképzelhető, hogy nem igaz (józan paraszti következtetéssel viszont csak jobbnak kéne lennie
), de már a +5db s/n ratio, a silk dome és az újabb konstrukció miatt is megéri az 1255A-t venni sztem.
-
mrbig25
őstag
-
PuMbA
titán
A selyem dómot benéztem
, eddig semelyiknél nem emelték ki, hogy az van benne és csak az 1255A-nál figyeltem fel rá.
"Néha viszont nézek egyes kijelentéseiden.. mélyebbre m1? Lehet, de azért kíváncsi lennék honnan veszel ilyeneket."
A Genius oldalán van egy összehasonlító pdf (1250 vs. 1255) ahol azt írják, hogy az 1255A mélyebbre lemegy, mint az 1250A. Ez több, mint valószínű hiszen a 2000A jóval mélyebbre megy, mint egy 1250A pedig abban is 4"-os középmély van és az 1255A pedig az 1250A felé pozicionált termék - tehát valamiben jobbnak kell lennie.
-
D®. GeNy@
aktív tag
Ma már 3 filmen van túl a kicsike (Clash of the Titans "720p DTS", Karate Kid "1080p DD", Transformers 2 "1080p DTS") és jó néhány zenén. (Scorpions Acoustica, Santana, Omega, és néhány trance, disco, rap, pop)
Mivel a 3600-nak 45W-os a mélye és colban is nagyobb, így azt gondolná az ember, h. ez jóval szerényebb lesz, de a tapasztalatom mást "mutat".
Ugye a HF2.1 3000 2x20W és 1x40W teljesítményű (elméletileg)
A mélye nem zörög, nem dobozhangú, nekem kifejezetten kellemes hallgatni és szerintem nagyon pozitívum, h. végre van bass és treble poti az ilyen sub-bal ellátott Genius szetten.
A 3600-as mélyét se jobbnak, se rosszabbnak nem mondanám így az elején, nagyon pozitívan kellemeset csalódtam benne. RCA végű fix méretű kábelei vannak a frontoknak és egy dupla RCA --> 3.5 Jack-el csatlakozik a PC-hez. Ennyi van a hátoldalán a mélynek a csatlakozókat tekintve... (+ a bekapcsoló gomb ugye szintén hátul)
Nem tudom, h. Geniusék mikor állnak le ezekkel az ordítóan világító kék ledekkel, mert ezek csak akkor alszanak el, ha hátul lenyomom a kapcsolót (be-ki kapcsoló) és szörnyen zavaróak tudnak lenni. (saját vélemény)
Egy ismerősöm jövőhéten rendeli meg szintén ezt a HF2.1 3000-et, megnézem, h. nála is hallható e ez a búgás a hangszórókból (csak akkor hallani, ha közel hajolok hozzájuk), mert ha nála nem lesz, akkor lehet kifogtam egy rossz darabot, DE akkor is egy ugyanilyet kérnék helyette, mert nagyon meg vagyok elégedve vele ezt az apró dolgot leszámítva, jaaa és a kék ledet! -
ecx
tag
Köszi Popp!
Tegnap este szétszedtem a távirányítót: a fejhallgató bemenet a rossz, csak egyik oldala szól. Azt gondoltam, hogy egy csavarhúzóval "kihajtom" az érintkezőt, de a dugó szétszedhetetlen, valszeg cserélni kell...
Vagy találok egy szakit, aki csinál ilyet 1-2 ezresért vagy...Tudja valaki, hol van Creative szerviz itthon? (A bécsivel leveleztem már, ők azt mondták, nem támogatják már ezt a cuccot, nincs már ilyen távirányító...
)
Amit néztem és bejönne az az Altec Lansing Octane 7. Igazából a távirányítóról lemondok, ha "kéznél van" a fejhallgató csati, a basszus és a hangerő állító, itt igen. Csak ne lenne olyan randa a mostani kecses-finom cuccomhoz képest...
-
-
PuMbA
titán
Szerintem inkább zúgjon egy hangfal,de legyen jobb hangzása. A Videoton + Akai páros is zúg, ha nem hallgatok rajta semmit, de egyáltalán nem zavar, pedig még a Genius SP-HF 2000A-nál is jobban zúg egy kicsivel. Búgást nem hallottam egyiknél sem, a pattogás meg megint minimális (ha a Genius mellett felkapcsoltam egy lámpát akkor a pattogást max 20-30 cm-ről lehet hallani).
Érdekes, hogy Amazonon lehúzzák a T20 közepét, pedig elvileg ugyanolyan jónak kellene lennie, mint a Geniusoknak csak nem mennek annyira mélyre.
"After more listening of these speakers, I find the lack of good midrange more disappointing. For some material and music, this is ok but for others (talk and movies) it can be pretty muddy. They are still better than having cheap speakers and the bass is good but if you are looking for good multi-media speakers you may want to spend a bit more. Due to this lack of good midrange, I lowered the score to 3 stars. They are still decent sounding but something is just missing in the full range of sound."
-
dudika10
veterán
És igazad van.
"Stosunek sygnału do szumów"
Mentségemre váljon, hogy lengyelül nem tudok (bár a sygnalu-t fel kellett volna ismernem azért), de a Google segített.
Akkor viszont menjenek a csudába, hogy nem közlik az érzékenységet.
Minden gyártó csak azt tünteti fel, hogy 15.000W PMPO. -
PuMbA
titán
"Néha azért kevés a mély, főleg pl. egy akciófilmnél.
És most nem is elsősorban az intenzitás hiányára gondolok, hanem inkább arra, hogy nem tud elég mélyre menni."Én is érzem, hogy nincs Z-2300 szintű mély, de elfogadható basszust ad ki [ilyen] frekvenciatartománnyal az Akai-m. Egy erősítő és gép közötti kábelcsere nekem hozott vagy 5-7Hz-cel mélyebb hangot, a 2000A-nál is érdemesebb szerintem egy olcsó, de vastagabb bolti kábelre kicserélni a gyárit a hangfal és a gép között.
"Szóval csak annyit akarok mondani, hogyha lenne 20- 25cm-es mélynyomós rendszer, amihez pl. 2000A méretű szatellitek párosulnak, akkor az valszeg még zenére is jobb lenne, mint a sztereo genius."
Én nem hiszem, hogy visszamennék 2.1-re az elhelyezési gondok miatt. Kíváncsi vagyok, hogy ez mit tudhat hiszen csak 5Hz választja el a Z-2300 mélyétől.
"így magam részéről inkább azt választom, hogy a mély legyen gyengébb, de a közép-magas legyen viszonylag elfogadható. Számomra ez a kisebb kompromisszum."
Én is így vagyok vele.
-
oil
tag
Akkor megkérdezem tőle, hátha vevő rá!
Meg meghallgatom médiában...És mi a helyzet a z-3 vagy z-4 el?
z-3-at 10k körül kapni lehet használtan... jobb v rosszabb?PuMbA: Látom "földi" vagy! Ha arra járok kipróbálom...
Szeghalom alatt Ladány felé van egy pecás tó, oda szoktam járni néha tájban..Amikor van időm!
Ha még nem jártál, akkor nézz be ide!
-
-
zka67
őstag
Nekem két pár Behringerem is van, az egyik a tévéhez a másik a pc-hez. Csak jót tudok róla mondani, egyáltalán nincs "doboz" hangja. Az 5.1-től eltekintve a filmnézés olyan, mintha moziban ülnék, kellemes mély és magashangokkal. Egy átlagos szobába szerintem több is mint elég. Zenehallgatáshoz is megfelelő, a hangerőt az elviselhetőség határáig feltolva sem torzit, nem rezonál be.
-
Roliiii
aktív tag
elkeztem összehasonlitgatni a subb 6 ohm os let 4 helyet és 23watt helyet 21 watt a sateliteknél pedig 3 helyet 4ohm és 8,5 helyet 9,5 watt. ez a 2 hangszoro 1 elöl 1 hátul és a padlora kikukucskálo mélynyomo, hát csak nem fejlödik vissza, akkor már csak dönteni kell hogy elagyam vagy megtartsam, jövöhéten meghozzák, adig van idönk böven gondolkodni.
-
T1b33
tag
Használtan esetleg itt a prohardver adok-veszekben ha találok, bár nagy ritkaság, vagy amcsi ebay, ott van dögivel, de a postaköltség sajna nem kevés lenne+vám+áfa... Amcsiban asszem 150 dodo az új, itt a Pixel forgalmazta még anno, mikor kapható volt, és késöbb jött ki egy "wireless" verzió, ami kapható volt egy darabig nálunk is!
-
dudika10
veterán
Ugyan arról az erősen eltúlzott méllyel rendelkező x230-ról beszélünk?
Nem hülyeség a sztereo, de azért ha valaki erős basszust szeretne akkor nem igazán jó választás a geniusok közül akármelyik.
Bár a hibák ellenére megérik az áruk és jobb a hangképük is sokkal mint a 2.1 rendszereknek.Alex91: szimpatikus, főleg a külön erősítő, de "nem mind arany ami fénylik". A philips nem számít nagy névnek ezen a téren, bár ettől függetlenül csinálhat jót.
-
dudika10
veterán
Úgy kezdte, hogy jó méllyel ajánljon neki valamit a 15k-s kategóriában. Szóval mind a geniusokat mind a T20-at hülyeség ajánlani neki.
(Bár a geniusokat nem annyira, azoknak van mélye, de messze nem olyan mint egy mélynyomós rendszernek...)
Szóval maradjon csak a z323-nál. Jó lesz az. -
eye4eye
csendes tag
pontosan igy van, a mélyen kivül mást nemlehet hallani és ez igy nagyon rossz
olyan hangszint vagy mit énsem találtam se a philips.com-on se semely más online boltnál. se a papirjaiban nemtalálok rolla informáciot. szerintem gyári hibás kell hogy legyen mert szerintem ilyen nemlétezik hogy ilyen halk szutykot piacra dobnának. Lehet nemjo a philips hangfelszerelésekben, de gondoltam csak ezt veszem mint valami noname izék.
Összegezve a dolgot. szutyok halk. ha elviszem valami szakemberhez a városban. ő megtudja csinálni? vagy kuka? -
dudika10
veterán
Miért ne lehetne, hogy a laptop hangosabb?
Simán rakhattak bele nagyobb érzékenységű hangszórót.Egyébként ennek a philips-nek is 2*3,5W a teljesítménye. Az érzékenységét nem találtam meg, ha megtalálja valaki akkor elég könnyű megmondani, hogy gyárilag hibás-e vagy tényleg ilyen halk.
És igen, a philips nem számít nagy névnek ezen a téren.
-
bajnokpityu
félisten
nem,sajna ennyi az adat.sok időt rászánni nem érdemes,mert ugyan karcmentes hangszóró,inkább csak eszmei értéke van.
azon gondolkodtam,h a két lábat összeforrasztom ideiglenesen,és akkor be lenne kapcsolva fixen.legalább azoknak a lábaknak is kierül a szerepe.vagy szted inkább ne rontsak a helyzeten?
-
bajnokpityu
félisten
-
vazsolt
csendes tag
idézet a Hangszórókvartett a Geniustól tesztből innen a prohardverről. érdemes elolvasni
"A két másik, 15 wattos hangfalban két 3"-os és egy 1,5"-os hangszórót találunk. A dobozok nagyon hasonlítanak az SP-HF 1200A készlet elemeire, ám az azonos, 300 mm-es magasság ellenére alapterületük kisebb, csak 96 x 89 mm-es."
-
Celtis
veterán
Húú! Köszönöm! Ez most erősen elgondolkodtat.
Még egy kérdés, igaz itt már kicsit off. A T20 méretben csak jobban megfelelne, lévén a PC hangszóróként a monitor mellé kerül. A T20 vs. 2000x hangzásban mire számíthatok? Gondolom a nagyobb űrméret miatt a 2000x mélyei erősebbek. -
kenacs
csendes tag
Régi Videoton 4 utasom volt.Iszonyat jól szólt.Aztán sajna elhasználódott a gumigyűrű és amire kicseréltük a közelében se volt a réginek.Aztán most ami elszállt az egy sima 3 utas Philips lágy puha basszussal. Most hogy laptopom van már illene hozzá egy 2.1 de zenére és filmre kell csak.Azt mondod ég és föld lesz?Havernak van egy noname 50 w -os 2.1-e Igen szépen szól távkapcsolós.annyi a bibi vele,hogy elég régi és búg alapból a mélynyomója.Majd kiderítem mi a márkája.
-
Alex91
félisten
Connected Acoustic P1 + Sub 10, errol mit olvastal?
-
Alex91
félisten
-
South Velen
addikt
Valóban a legjobb lenne meghallgatni őket.
A Geniusnak is van bőven mélye, de a Z-2300-nak még több, és szerintem szebb is a Logi-é, de ez szubjektív. Viszont a szatellitek összetettebb zenénél utcahosszal maradnak le a Genius-é mögött. Amúgy albérletbe nem ajánlatos a Z2300, mert legfőbb erénye, a mély, gondolom, hogy kihasználatlanul marad a szomszédok miatt. -
-
South Velen
addikt
Nekem van összehasonlítási alapom - a nappaliban Genius 3600 (Orion ht520) van, és hallottam már z-3, z-4-et, és nem egy kategória, hangminőségében sem, hangerőben meg végképp nem. Egyébként a Z-3 szatellitjei önmagában, kategóriájában nem rosszak, de természetesen gyengébb (pláne középtartományban) a Genius egy-egy szatellitjénél..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mesterséges intelligencia topik
- Elfelejtettem a film címét
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Formula-1
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium Használt, szép állapot
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest