Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
South Velen
addikt
Üdv!
Lenne két kérdés:
Genius 1250K (mert az X nem kapható) vs. Logi X230a másik pedig 5.1:
Genius SW-HF 4000 vs. Logi X540.
a Geniusról azt írták ipon tesztben, hogy gyenge, és zenehallgatásra szinte alkakmatlan hangképe van, meg a basszus is kevés, stb.
Azt szeretném kérdezni, h. ez valóban így van -e, vagy tökmindegy, mert az X540 úgyis jobb? Csakmert a Genius egy-egy szatellit hangszórója kb. 5 ször nehezebb a Logiénál És én még úgy tanultam, minél nehezebb, annál jobb.Zenehallgatásra lenne egyébként. Néha játékra.
-
-
South Velen
addikt
Ha 2.1 lesz, mindenképpen Z-4, meggyőztetek, köszönöm a válaszokat
-
South Velen
addikt
válasz VaniliásRönk #2815 üzenetére
Tehát ha rockot (DP)/heavy metalt(Ossian)/trash metalt(metallica) hallgat az ember, akkor felejtse el a Z4-et?
(#2818) VaniliásRönk : Köszönöm. Akkor nem tudom mostmár tényleg, hogy mit vegyek. MIfelénk a Geniusok nem kaphatóak se 2.0, se 2.1-ben, csak az 5000-es van.
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
-
South Velen
addikt
Ettől mit lehet várni? MM-ben 25, még épp beleférne, jól néz ki, de nagyjából noname.
MOd.: ja és élőben is láttam - nagyon nehéz,ami jót sejtet[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz audi100td #2832 üzenetére
Az általad említettek nálunk 31-32 körül vannak alsó hangon. Bár lehet megérné rádobni annyit, de már a 25 is felső határ.
Azt hiszem, megvárom a Genius 3000A-t. Ütősnek ígérkezik. Ha meg az se lesz jó, akkor veszek két X-230ast vagy nem tudom
(#2835) VaniliásRönk: 50W RMS, mégis 2x akkora, mint a Z-4.Meg a subot fel se bírtam emelni. De akkor lemondok róla.[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
-
-
South Velen
addikt
válasz audi100td #3080 üzenetére
Nem mondtam, hogy jobb a Klipsch-nél.
Annyit feltételeztem, hogy hangosabb, de tapasztalatok híján az sem biztos. Én nem húzok le addig semmit, amíg nem hallottam.
És néha döngetni is szeretném, lenne olyan szituáció, ezeket most nem ismertetném...
Tehát NEKEM fontos a hangerő is. De természetesen a minőség előbbre való. És az 1250x-ből kiindulva egyáltalán nem rosszak a Geniusok ilyen téren sem. -
South Velen
addikt
Én szóltam a rövidítéseid miatt, és más topicokban azóta is használsz...
Egyébként ez a hozzászólásod is hemzseg a nyelvtani bukfencektől, de ha mindig így írnál, nem szólnánk érte, és tudnánk rendesen kommunikálni a fórumon keresztül. Ha időt vesz igénybe Nálad, hogy normálisan írj, akkor szánd rá azt az időt.
Ez fórum, és nem chat.
-
South Velen
addikt
válasz norbee2244 #3233 üzenetére
Ha szereted a mélyeket, akkor egyértelmű, hogy Logitech X-230.
Sokan panaszkodnak arra, hogy a mély elnyomja a zenei képet (lásd a kolléga fent)
De ha ez nem zavar, akkor bestbuy, hangos, és jó sok a mély. -
South Velen
addikt
válasz TazLeacher #3241 üzenetére
Igencsak eltér, nézd csak meg a szatelliteket, az X-240-ről ránézésre megállapítható, hogy nem egy komoly cucc. A sub sem ugyanaz. Az X-540 az X-530 egy javított változata, nagyrészt az X-530 hibáit javították ki, és más lett picit a design is, nekem eddig nagyon bevált. Bár ez inkább 5.1 topikba tarozik.
-
South Velen
addikt
Mennyire hülye ötlet X-540-es mellé bekötni egy Genius 1250X-et?
Azaz 5.1 mellé a hangkari maradék csatlakozójára egy 2.0-t?
Csak rosszabb lesz a hangkép? -
South Velen
addikt
A sok miértises segítség mellett szeretném megtudni, hogy miért hülye ötlet?
-
South Velen
addikt
válasz audi100td #3509 üzenetére
Köszi a választ
Én most is 5.1-ben hallgatom a sztereó zenét, olyan formában, hogy az első hangszórók az első hangszórónak való hangot kapják, a hátsó hangszórók IS az első hangszórónak osztott hangot kapják, és a közép/sub kapja a közép és mélyhangokat. (Tehát effektíve 3.1, 6 hangszórón)
Ha ezt a Geniust rákötöttem volna, annak is az első hangszórók hangját adtam volna (azaz a sima sztereó jelet).Arra gondoltam, hogy részletesebb, teltebb lenne a hangzás, de akkor minden bizonnyal inkább zavaró lenne a két hangkép különbsége.
-
South Velen
addikt
-
South Velen
addikt
Az sem kevés.
Nekem a húgom reggel bejött a szobámba, hogy nem tud olvasni a basszustól, pedig csak 1/3 hangerőn ment a cucc. (Logi X540-es.)
Mellesleg ezek a Logik csak ezt tudják, a Geniusokhoz legalább normális szatellitek vannak...
Inkább vettem volna pl. 2000X-et.....[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
Vagy de, vagy viszont.
Pont Z3-as szatelliteket akarnék berakni a két front helyére, csak külön nem lehet kapni.
Igen, a Z3 szatellitjei jobban szólnak, mint a papír Z4-esei, azok csak elektro zenére érnek valamit.
Mellesleg nem is egyforma csatlakozói vannak a Z3-asnak, normális hangsugárzókat meg nem bírna el az erősítő.[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz BenceShearer #3800 üzenetére
Egy jack-kel csatlakoznak, sztereó jelet kap, és ahogy mondtad, szétosztja.
Mellesleg az S220-at nem nevezném csodának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest