- Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- WLMouse Strider gamer egér - Artisan FX Type 99 egérpad bemutató
- A „két Kína” között - A Matsu-szigetek
- ChromeOS Flex operációs rendszer telepítése lépésről, lépésre.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
South Velen
addikt
Köszi mindkettőtöknek, megfontolom. Az 1600-astól csupán az tart vissza, hogy kisebb mind a mélyközepe, mind a csipogója, mint a 2000X-nek. Az az igazság mindenféle zenét hallgatok az elektronikustól a metálig, és ezért kell, hogy elég mélyre le is menjen, de nem akarok 2.1-et mert egyszerűen mind borzasztóan idegesítő volt, amit eddig hallottam.
-
South Velen
addikt
válasz
South Velen #16393 üzenetére
Közben olvastam, hogy a 120-asban még kevesebbe a mély, mint az SHF80-asban, és hogy nem is szól olyan mélyen. Akkor HF60 lesz belőle, bár arról meg semmi tapasztalat nincs.
-
South Velen
addikt
Sziasztok!
Szeretnék valami 2.0-s aktív rendszert venni, amitől azért lehet némi basszust is elvárni. Jelenleg egy Genius 2000X-em van, és alapvetően elégedett vagyok vele, de néha kevés.
Kettőt néztem ki, a ModeCom SHF120 illetve a HF60. Utóbbiban nagyobb a mélyközép membrán és a súlya is jóval több, így afelé húzok. Ti mit gondoltok? Illetve 40K a keret, ha van jobb ötletetek, szívesen meghallgatom.
2.1 nem kell.
Előre is köszönöm.
-
South Velen
addikt
válasz
Blood Mage #5438 üzenetére
De amúgy muszáj lekapcsolni az alaplapi hangot?
Nem tudom, hogy muszáj -e, de mindenképpen ajánlott. Amúgy mi ezen a bonyolult? Programok telepítése/törlésénél Realtek High Def..... uninstall, BIOS-ben Azalia Codec Disable, és kész...
-
South Velen
addikt
válasz
Blood Mage #5433 üzenetére
a BIOS-ban ki kell kapcsolni az Azalia Codec-et az alaplapi hang deaktiválásához.
és persze le kell szedni a Realtek HD Audio Driver-t. -
South Velen
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #5381 üzenetére
Az nem kétutas, hanem kéthangszórós.
(#5380) Teszla_: A 2000A, sőt még a 3000A sem közelíti meg szvsz a 2000X/1250X szintjét. Sajnos utóbbi kettőt ritkán kapni már.
-
South Velen
addikt
-
South Velen
addikt
válasz
.gigabyte. #5105 üzenetére
Nagy hangerőn a mélytényleg torzítani fog a Z-3nál.
-
South Velen
addikt
válasz
WhiteSkyline #5102 üzenetére
grat hozzá, de általában azok szoktak ilyen rendszert ajánlgatni, akik nem hallottak jobbat..
mondjuk nem tudom, mennyi volt, 4-5 ezret megérhet.
-
South Velen
addikt
Valóban a legjobb lenne meghallgatni őket.
A Geniusnak is van bőven mélye, de a Z-2300-nak még több, és szerintem szebb is a Logi-é, de ez szubjektív. Viszont a szatellitek összetettebb zenénél utcahosszal maradnak le a Genius-é mögött. Amúgy albérletbe nem ajánlatos a Z2300, mert legfőbb erénye, a mély, gondolom, hogy kihasználatlanul marad a szomszédok miatt. -
-
South Velen
addikt
Nekem van összehasonlítási alapom - a nappaliban Genius 3600 (Orion ht520) van, és hallottam már z-3, z-4-et, és nem egy kategória, hangminőségében sem, hangerőben meg végképp nem. Egyébként a Z-3 szatellitjei önmagában, kategóriájában nem rosszak, de természetesen gyengébb (pláne középtartományban) a Genius egy-egy szatellitjénél..
-
South Velen
addikt
válasz
Speeedfire #4467 üzenetére
Nekem nincs Z-4-esem, X540-esem van, de ismerem a Z4-est is, meg a Z3-ast is.
Szerintem ennek az LG-nek pont annyi mélye van, amennyi kell és szépen énekel is, nem csak "brummog", mint az ilyen 20K-s .1-es rendszerek.
Magas hangokban talán jobb a Z4, de minden más tartományban jobb az LG, és erősebb is. (persze drágább is) -
South Velen
addikt
válasz
Speeedfire #4462 üzenetére
R'n'B-re jó a Z-4, szerintem veheted.
-
South Velen
addikt
válasz
Speeedfire #4460 üzenetére
Magasból lehet, hogy több van, közép viszont semmi -ilyen papírvékony hangszóróktől nem is lehet várni közepeket- összességében, ha nem hangszeres zenére kell, akkor jobb a Z-4.
-
South Velen
addikt
válasz
Speeedfire #4458 üzenetére
Z-4-nek subjában sincs reflexcső, z3 szatellitjei jobban szólnak...
Valamivel erősebb a Z-4 mélye azért, a Z3 viszonylag hamar torzít pont a reflex hiánya miatt, bár a z4ben sincs reflexcső, valamivel szebb és erősebb mélyeket ad.. -
South Velen
addikt
Na eldöntöttem, bár nem egészen a topic témája, az X-540-est felváltja egy 2000X.
eddig bírtam az idétlen basszust -
South Velen
addikt
válasz
Kis zöld izé #4131 üzenetére
én tizedik születésnapomra sokol-rádiót kaptam -
South Velen
addikt
válasz
Kis zöld izé #4129 üzenetére
Nekem csak a mély milyenségével van bajom, olyan mint az X-230-ason, van belőle sok, de inkább fogná vissza magát.
Számomra sokkal szebb hangképet nyújt, mint a Z-2300.
(jó, hangerőben sehol sincs hozzá képest)
De ha a szekrényen hányódik, szívesen átveszem. -
South Velen
addikt
válasz
Kis zöld izé #4126 üzenetére
Elsősorban az Altec-kal hasonlítottam össze.
X-540-t azért vettem, mert olcsó volt akkor és ez tűnt 15ért a legjobbnak rock, de inkább metál zenére.
a genius 2000X-szel versenyzett, és akkor nagyon megfogott a mélye, meg az érces gitárhangok, így a logit vettem. Meg játékra 100x jobb. A legtöbbször Metallicát hallgatok, az új lemezük szoftveresen maximálisra hangosított, eléggé igénybeveszi a hangfalakat, és van, hogy pl. az All nightmare long-nál a mély kicsit le van maradva. De mivel itt 5 szatellit van, ezért én talán jobbnak találom a Z-2300-nál, bát Te gondolom mindkettőt hosszú távon használod.Simán ki lehet vinni 6 csatornára szoftveresen a sztereó zenét, szvsz hülyeség az 5.1-en zenehallgatás elvetése. Ellenben a matrix gomb egy sz@r. Szóval szvsz, bár a z-2300-al hosszútávú kapcsolatom nincs, jobb az x-540, de az altec meg pláne.
Trance, House nem az én világom, de itt egyértelmű a Z-2300 előnye.
Amúgy a Te X-540ed is subja is allergiás a 192 kbps alatti tömörítésre, mert az enyém már félhangerőnél is csak huppogásnak nevezhető hangokat ad ki, ellenben már 320kbps-nél énekel a mély is. (Tudom még a 320 is veszteséges, de sok zene csak így van meg, egy kínai noname 4.1 nem csinál ilyet.)
-
South Velen
addikt
válasz
Kis zöld izé #4124 üzenetére
Hát hangerőben és falrezgetésben lemossa az Altecet, de rock/metal zenére én az Altecet venném, de nyilván kisebb az efféle zenét hallgatók köre, tehát hivatalosan jobb a Z2300, de szubjektíve én nem kérek belőle.
-
South Velen
addikt
-
South Velen
addikt
válasz
BenceShearer #3800 üzenetére
Egy jack-kel csatlakoznak, sztereó jelet kap, és ahogy mondtad, szétosztja.
Mellesleg az S220-at nem nevezném csodának. -
South Velen
addikt
Vagy de, vagy viszont.
Pont Z3-as szatelliteket akarnék berakni a két front helyére, csak külön nem lehet kapni.
Igen, a Z3 szatellitjei jobban szólnak, mint a papír Z4-esei, azok csak elektro zenére érnek valamit.
Mellesleg nem is egyforma csatlakozói vannak a Z3-asnak, normális hangsugárzókat meg nem bírna el az erősítő. -
South Velen
addikt
Az sem kevés.
Nekem a húgom reggel bejött a szobámba, hogy nem tud olvasni a basszustól, pedig csak 1/3 hangerőn ment a cucc. (Logi X540-es.)
Mellesleg ezek a Logik csak ezt tudják, a Geniusokhoz legalább normális szatellitek vannak...
Inkább vettem volna pl. 2000X-et..... -
South Velen
addikt
válasz
audi100td #3509 üzenetére
Köszi a választ
Én most is 5.1-ben hallgatom a sztereó zenét, olyan formában, hogy az első hangszórók az első hangszórónak való hangot kapják, a hátsó hangszórók IS az első hangszórónak osztott hangot kapják, és a közép/sub kapja a közép és mélyhangokat. (Tehát effektíve 3.1, 6 hangszórón)
Ha ezt a Geniust rákötöttem volna, annak is az első hangszórók hangját adtam volna (azaz a sima sztereó jelet).Arra gondoltam, hogy részletesebb, teltebb lenne a hangzás, de akkor minden bizonnyal inkább zavaró lenne a két hangkép különbsége.
-
South Velen
addikt
A sok miértises segítség mellett szeretném megtudni, hogy miért hülye ötlet?
-
South Velen
addikt
Mennyire hülye ötlet X-540-es mellé bekötni egy Genius 1250X-et?
Azaz 5.1 mellé a hangkari maradék csatlakozójára egy 2.0-t?
Csak rosszabb lesz a hangkép? -
South Velen
addikt
válasz
TazLeacher #3241 üzenetére
Igencsak eltér, nézd csak meg a szatelliteket, az X-240-ről ránézésre megállapítható, hogy nem egy komoly cucc. A sub sem ugyanaz. Az X-540 az X-530 egy javított változata, nagyrészt az X-530 hibáit javították ki, és más lett picit a design is, nekem eddig nagyon bevált.
Bár ez inkább 5.1 topikba tarozik.
-
South Velen
addikt
válasz
norbee2244 #3233 üzenetére
Ha szereted a mélyeket, akkor egyértelmű, hogy Logitech X-230.
Sokan panaszkodnak arra, hogy a mély elnyomja a zenei képet (lásd a kolléga fent)
De ha ez nem zavar, akkor bestbuy, hangos, és jó sok a mély. -
South Velen
addikt
Én szóltam a rövidítéseid miatt, és más topicokban azóta is használsz...
Egyébként ez a hozzászólásod is hemzseg a nyelvtani bukfencektől, de ha mindig így írnál, nem szólnánk érte, és tudnánk rendesen kommunikálni a fórumon keresztül. Ha időt vesz igénybe Nálad, hogy normálisan írj, akkor szánd rá azt az időt.
Ez fórum, és nem chat.
-
South Velen
addikt
válasz
audi100td #3080 üzenetére
Nem mondtam, hogy jobb a Klipsch-nél.
Annyit feltételeztem, hogy hangosabb, de tapasztalatok híján az sem biztos. Én nem húzok le addig semmit, amíg nem hallottam.
És néha döngetni is szeretném, lenne olyan szituáció, ezeket most nem ismertetném...
Tehát NEKEM fontos a hangerő is. De természetesen a minőség előbbre való. És az 1250x-ből kiindulva egyáltalán nem rosszak a Geniusok ilyen téren sem. -
-
South Velen
addikt
-
South Velen
addikt
válasz
audi100td #2832 üzenetére
Az általad említettek nálunk 31-32 körül vannak alsó hangon.
Bár lehet megérné rádobni annyit, de már a 25 is felső határ.
Azt hiszem, megvárom a Genius 3000A-t. Ütősnek ígérkezik. Ha meg az se lesz jó, akkor veszek két X-230ast vagy nem tudom
(#2835) VaniliásRönk: 50W RMS, mégis 2x akkora, mint a Z-4.Meg a subot fel se bírtam emelni. De akkor lemondok róla. -
South Velen
addikt
Ettől mit lehet várni? MM-ben 25, még épp beleférne, jól néz ki, de nagyjából noname.
MOd.: ja és élőben is láttam - nagyon nehéz,ami jót sejtet -
South Velen
addikt
-
South Velen
addikt
válasz
VaniliásRönk #2815 üzenetére
Tehát ha rockot (DP)/heavy metalt(Ossian)/trash metalt(metallica) hallgat az ember, akkor felejtse el a Z4-et?
(#2818) VaniliásRönk : Köszönöm. Akkor nem tudom mostmár tényleg, hogy mit vegyek. MIfelénk a Geniusok nem kaphatóak se 2.0, se 2.1-ben, csak az 5000-es van.
-
South Velen
addikt
Ha 2.1 lesz, mindenképpen Z-4, meggyőztetek, köszönöm a válaszokat
-
South Velen
addikt
Üdv!
Lenne két kérdés:
Genius 1250K (mert az X nem kapható) vs. Logi X230a másik pedig 5.1:
Genius SW-HF 4000 vs. Logi X540.
a Geniusról azt írták ipon tesztben, hogy gyenge, és zenehallgatásra szinte alkakmatlan hangképe van, meg a basszus is kevés, stb.
Azt szeretném kérdezni, h. ez valóban így van -e, vagy tökmindegy, mert az X540 úgyis jobb? Csakmert a Genius egy-egy szatellit hangszórója kb. 5 ször nehezebb a LogiénálÉs én még úgy tanultam, minél nehezebb, annál jobb.
Zenehallgatásra lenne egyébként. Néha játékra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- OLED monitor topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest