Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#129360) kisharo válasza KillerATi (#129348) üzenetére


kisharo
csendes tag

Át kell váltani saját routerre és 5 Ghz-re. Én is Budapesten lakok panelházban, 2016-ban vettem egy új laptopot az már akkor tudta az 5Ghz-es wifit, de akkoriban még 2.4 Ghz-en használtam, folyamatosan ledobált és nem tudtam rájönni mi baja van. Mígnem itt prohardveren olvasgatva rá nem jöttem, hogy az interferencia okozza a gondot, mivel minden lakás közel van egymáshoz, mindenki wifit használ, egyik a másikat zavarja, a laptop pedig nem tudott stabil kapcsolatot fenn tartani a routerrel.
Ezt úgy tudnám leírni, hogy képzeld el, hogy valakivel beszélgetsz és közben oda jön még 12 ember bele dumálni a beszélgetésetekbe, egy idő után nem fogod hallani a másikat mit mond, akármennyire is közel vagy hozzá.
Nagyon telített a 2.4Ghz-es hálózat, 5 Ghz-re kellene át állni, de Dual Band-es routerrel a,mi kezeli a 2.4 és az 5Ghz-es hálózatokat is.
Egyébként amikor a problémára itthon rájöttem rögtön megvettem az első gigabites Dual Band-es routert, mert akkor volt olyan eszköz ami csak 2.4Ghz-et tudott és volt olyan ami már az 5 Ghz-et tudta.
A történet végkifejlete, hogy rögtön meg is szűnt a probléma, mihelyt üzembe helyeztem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.