Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29601) tlac válasza RR-13 (#29597) üzenetére


tlac
nagyúr

hm, hát jó kérdés
fordulónap előtt volt könyvelve a vásárlás és a visszatérítés meg utána lesz
kíváncsi leszek, hogy fog látszódni majd, mert szerintem összepárosítható lesz

(#29602) RR-13 válasza tlac (#29600) üzenetére


RR-13
őstag

Az Erste Forintokat szinte biztos, hogy nem vonják majd vissza a visszatérítés könyvelése után.
Egyébként eredetileg ez volt a kérdésed:
"ilyenkor mi történik az erste ft-tal?"
Ezért én azt válaszoltam neked fentebb, amit...

Megjegyzem, hogy a hirdetmény SZVSZ inkább csak egy gumiszabály, mert nincs benne határidő, hogy hány napon belül kellene bejelentened nekik, így aztán könnyen kivédhető, ha szólnának érte...
Mi a 6 év alatt egyetlen visszatérítést sem jelentettünk be, mert a hirdetmény ezen részével nem foglalkoztunk, és soha nem volt belőle gond, persze nem kell, hogy követendő példa legyen.

(#29603) AssAssynn


AssAssynn
őstag

Sziasztok.

Ha vesz fel az ember fix hitelt, mondjuk 1 milliót 8 évre, és itt például azt írja, hogy ez 18 415 Ft havi törlesztőrészlet, 17.00%THM, és 1 767 874 Ft teljes visszafizetés, végig fix törlesztő; akkor ha mondjuk ilyen esetben fél év múlva visszafizetné az ember az egészet, akkor mennyit kellene neki? A részletekben azt írja, hogy végtörlesztés esetén "az előtörlesztett összeg 1 %-a", amit gondolom pluszba olyankor be kell fizetni. A kérdésem annyi lenne, hogy olyankor a végösszeget (1 767 874) +1%-ot kell befizetni (kivonva, amit a fél év alatt részletekben befizettem), vagy olyankor indul egy új kalkuláció, hogy mennyi lenne a visszafizetendő összeg?
A kérdés tehát elméleti, azt most tegyük félre, hogy minden bank más, és nem pontos összegre vágyom, hanem a kérdésem, hogy a fix kamatozású hitelnél a végösszeget nézik az előtörlesztésnél, vagy mást. Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#29604) axioma válasza AssAssynn (#29603) üzenetére


axioma
veterán

Az aktualis toketartozas utan van az elo- es vegtorlesztesi dij [a ketto kulonbozhet].
Tehat ha 1M-t vettel fel, akkor 10e alatt lesz az elotorl dij, de ki kell fizetni - ha nem pont az adott havi torlesztoreszlet mellett tortenik - az utolso torlesztoreszlet ota felhalmozott kamatot is [ami 17% eseten tobb is lehet 1%-nal].

[ Szerkesztve ]

(#29605) sifarr válasza AssAssynn (#29603) üzenetére


sifarr
senior tag

... olyankor a végösszeget (1 767 874) +1%-ot kell befizetni (kivonva, amit a fél év alatt részletekben befizettem), vagy olyankor indul egy új kalkuláció, hogy mennyi lenne a visszafizetendő összeg?
Minden kifizetett törlesztő részlet után van egy tőketatozásod. Ennek a tőketartozásnak az 1 %-a a végtörlesztés díja pluszban. Illetve ehhez még hozzájön arra a pár hétre/napra jutó kamat, amennyi a legutolsó havi törlesztés óta eltelt.

axiomát sosem tudom megelőzni. :)

[ Szerkesztve ]

(#29606) AssAssynn válasza axioma (#29604) üzenetére


AssAssynn
őstag

Nagyon köszönöm a választ. Remélem jól értem, hogy a lényeg az, hogy végül is nem egy nagy összeget fizetnék ki a bank részére erre a fél évre. Magát az 1M-t fizetném vissza, plusz max valami 150e körüli összeget mindenestül.
A másik kérdésem, hogy van olyan bank, ahol ezt úgy kiadják, hogy bemegyek és aznap, legkésőbb másnap kezemben a pénzzel távozok?

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#29607) axioma válasza AssAssynn (#29606) üzenetére


axioma
veterán

cib anno nekem gyors volt, de nem ennyire... raadasul ha nem olyan bank ahova fizud erkezik, akkor jo esellyel sajat nyomtatvanyukra kell a munkaltatotol hivatalos jovedelem-igazolas, az onmagaban sokszor napok

(#29608) mufi válasza sifarr (#29590) üzenetére


mufi
senior tag

A mostani OTP-s számlára jön a fizum, Revolutra a kiküldetési és napidíjak. Revolutot használom PayPalra, mert ugye nem kell feltölteni és így ingyenes. Raffis eurós számlával ez hogyan menne?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#29609) sifarr válasza mufi (#29608) üzenetére


sifarr
senior tag

Remélem, axioma nem előz meg ... ;)

Raffis eurós számlával ez hogyan menne?
Minden eurós napi használat marad a jelenlegi szisztémában. Az eredeti felvetésed az volt, hogy a Revoluton nem akarsz sok pénzt tárolni. Tehát a felesleges, parkoltatni való pénzt a Revoról átutalod a rafis eurós számládra, ott parkoltatod. Ha pedig szükséges hozzányúlni, akkor a rafis devizaszámláról a rafis kártyával feltöltöd a Revora, és már használhatod is. Ez jelenleg neked ingyenes.
A rafis forintszámládhoz tartozó bankkártyád mögé - ha kell - átteheted a devizaszámlád a használat idejére (utána vissza). Jelenleg akciósan ez a lépés is ingyenes. De egyszerűbb, ha kérsz a rafis devizaszámládhoz is egy kártyát. Ennyi költség belefér.

(#29610) mufi válasza sifarr (#29609) üzenetére


mufi
senior tag

Köszi, hogy foglalkozol velem. Nagy buta vagyok ezekben a témákban, annak ellenére, hogy iskolába jártam és komoly munkakört töltök be buktam matekból és az én agykapacitásom az ilyen dolgokra kevés. Zongora, parfümök, művészet - amikor már számlákról kell olvasnom azonnal gyomorideget kapok.

"A rafis forintszámládhoz tartozó bankkártyád mögé - ha kell - átteheted a devizaszámlád a használat idejére (utána vissza)."

Ez alatt mit értesz, mire gondoltál itt? A Raffis deviza számlámat nem piszkálnám illetve nem utalgatnék róla, sőt ha külföldön leszek akkor is a Revolutot használnám.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#29611) sifarr válasza mufi (#29610) üzenetére


sifarr
senior tag

Ez alatt mit értesz, mire gondoltál itt?
Van 2 rafis számlád (Ft. és EUR) és 1 bankkártyád. Tetszés szerint be tudod állítani, hogy a bankkártyás művelet melyik számlán terhelődjön. Ezt a szolgáltatást nem minden hazai bank kínálja, de a Rafi igen. Lényegében a Revo és a Wise módszerét követi ez a módszer, csak a fintecheknél a számlaváltás automatikus és ingyenes, a Rafinál viszont neked kell manuálisan átállítani és csak dec. 31-ig ingyenes akciósan (utána vagy marad ingyenes, vagy 700 pénz lesz 1 átállítás, azaz oda-vissza 1400).

A Raffis deviza számlámat nem piszkálnám illetve nem utalgatnék róla, sőt ha külföldön leszek akkor is a Revolutot használnám.
Így is kell, mert a rafis eurós utalás nem olcsó. Valamint azért is, mert a rafis kártyát nem tudod a GPay-be betenni, nekik erre külön app-juk van.

(#29612) mufi válasza sifarr (#29611) üzenetére


mufi
senior tag

Ja hogy úgy. Hát, mindenképpen 2 külön számlát szeretnék és így 2 kártyát.
Mi van akkor, ha az euró számlán lesz x összeg és azt kivennén, mondjuk 5000 eur. Akkor bemehetek egy bankfiókba és ott kivehetem költségek nélkül vagy azért fizetni kell?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#29613) sifarr válasza mufi (#29612) üzenetére


sifarr
senior tag

Akkor bemehetek egy bankfiókba és ott kivehetem költségek nélkül vagy azért fizetni kell?
Bankfiókos kp-felvétért mindenhol fizetni kell, a Rafinál is.

(#29614) viralmind


viralmind
aktív tag

Sziasztok!

Kenyszer bankvaltas miatt erdeklodnek, az Erste rendes felmondas kereten belul megszuntette a szamlamat, indoklas nelkul.
12 eves szamlarol van szo, soha egy elmaradasom nem volt nem mentem negativba /nem is tudtam volna/ hitelem sem volt.Tegnapi nap jott a level toluk , hogy ennyi volt felmondjak a szamlat, kartyat, netbankot mindent. Ugyfelszolgalat nem tud adni semmi infot , hogy miert tortent ez.Gyanitom mivel tizen eves szamla es a koteskori szamlavezetesi dij eleg kedvezo volt / 300 huf korul/, igy nem erte mar meg nekik, ugyanis erre a szamlara nem tortent rendszeres munkaber utalas, ad-hoc fizettem be ra kp-t, es az transzferalodott vagy revolut iranyaba, vagy autohitel torlesztesre, esetleg allamkincstar fele.Mondjuk elvartam volna, hogy felhivjanak es kozoljek az indokokat mert ez igy olyan mint nyomorultkent sms-ben szakitani ugye.

Na mind1 is a fent leirt problema miatt keresnek olyan ajanlott bankot, ahol olyan szamlat tudok nyitni ahol nem lesz problema a hasznalatbol adodoan.Tehat nincs rendszeres berkezo munkaber beutalas, viszont van rendszeres egyeb jellegu bejovo penzmozgas, nem millios tetelben, valamint kp befizetes es utana tovabb transzferalas szamlak , szolgaltatasok , revolut fele , es nyilvan a bankartya is olyan kellene hozza ami legalabb dombornyomott es mondjuk nem hitel hanem debit, es lehet vele tolteni revolutot.

Gondolom ez igy nagy elvaras lehetett az erstenel es ezert, dobott 12 ev utan indoklas nelkul.

Nyilvan en is nezegettem de ilyen 0-as es kedvezo dijas szamlavezetesekbe en nem ferek bele , mert nem lesz meg a havonta elvart kartyas vasarlasok szama, utalasok szama, keszpenzfelvetel pedig tuti nem lesz rola, stb.. Ami pedig nincs semmihez kotve ott pedig a havi szamlavezetes tobb ezres tetel , legalabbis amiket igy hirtelen nezegettem.
Tehat ha valaki hasznalja igy a bankjat es a kartyajat, az nyugodtan ajanlja a bankjat es megtekintem a lehetosegeket.

Koszonom ha olvastad!

Ui:Meg azt hozzatennem, hogy azt is furcsanak tartom , hogy egy hivast nem ert meg nekik a dolog, hanem levelben ertesitenek errol, ha nem veszem at ezt a levelet akkor nem is tudok a dologrol es egyszercsak nincs szamlam.

[ Szerkesztve ]

(#29615) kapasz válasza viralmind (#29614) üzenetére


kapasz
tag

Szerintem bejelzett a compliance a sok készpénzbefizetés majd átutalás tranzakcióra. Ezt máshol is pénzmosásgyanúsnak találhatják.

(#29616) axioma válasza viralmind (#29614) üzenetére


axioma
veterán

Hat KH Zero megszuntetes is hasonloan tortent, csak ott azert kuldtek levelet, hogy melyik csomagukra valtanek, meg mikor nem reagaltam csak dolgom volt a fiokban 3x mondtak el hogy ugyse lesz sokaig ingyenes az se amire valtottam [pedig de, azota is, ].
Kell hogy legyen ha nem is mindenhol minimumszamla, ott 1000Ft a szamlavezetes [torvenyi eloiras]. De ha ilyen digitalisan kepzett vagy, akkor keress ket beutalassal [nem jovedelemmel] ingyenes utalasu szamlat es pingpongozz koztuk havonta egy kis penzt, ha koltsegminimalizalas a cel [egyikhez kartya se kell]. Unicredit partner zero jo egynek, a raiff most mar kevesbe, egyben 400e kell erkezzen.
Vagy bankmonitor ha mar szoba jott [ott tudod az unit ilyenre kotni], akkor ott van kalkulator.

(#29617) axioma válasza kapasz (#29615) üzenetére


axioma
veterán

Ketlem h havi parmillio alatt ez barmelyik bankot erdekelne... bar ha nincs masik csomag beajanlva, me'g az is lehet.
@viralmind: nem lehet h esetleg valami ugyfelazonositast kihagytal [a penzmosas elleni akarmi]? bar akkor inkabb azt mondanak... ha el nem rontja az aktualis Manyika

[ Szerkesztve ]

(#29618) viralmind válasza axioma (#29617) üzenetére


viralmind
aktív tag

Nem , nem maradtam el semmilyen adategyeztetessel es penzmosas nyilatkozattal.

kapasz#29615 Azert azt a havi 200 ezer befizetest nem neveznem penzmosasnak, raadasul lathatjak milyen miranyban ment tovabb, nem csak revo fele, hanem mas bankok szolgaltatasok fele is. De ha a gyanu fennall , akkor is megert volna egy egyeztetest , hogy ember te itten nagyon gyanus vagy , gyere be beszeljuk meg a szitut. Szerintem legalabbis igy kellene mukodnie, nem azonnal felmondani egy levelben.

Granit lenne nekem a legjobb , ahogy neztem, mert tudok full digitalisan elni , mancikak nelkul is, csakhat ott ugye a penz befizetes akaszt meg, oda csak utalni lehet.

De koszonom az eddigi visszajelzeseket.

(#29619) Gallmix válasza viralmind (#29618) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Befizetni is lehet, nem csak utalni. Budapesti fiókban van erre lehetőség. Ha nem vagy Budapesti, nem élsz a környéken ez a lehetőség kiesik.

(#29620) cocka válasza axioma (#29616) üzenetére


cocka
veterán

minimumszamla, ott 1000Ft a szamlavezetes [torvenyi eloiras].

Ja igen, aztán ez ma már relatíve kedvezőnek számít, csak utána ne indíts semmilyen tranzakciót arról a számláról, mert hó végén máris 2k lesz a díja. Utalsz kettőt netbankból és 500 Ft meg ilyenek.

Láttam pár banknál ilyet, mondom ez ki a francnak éri meg, hát csak azért, hogy elmondhassák, hogy hű de kedvező a számlavezetési? Minden másért meg horror árat kérnek? És ez lenne a "nincstelenek" szociális számlacsomagja? Röhej.

ket beutalassal [nem jovedelemmel] ingyenes utalasu szamlat es pingpongozz koztuk havonta egy kis penzt

Gránit Digitális nem jó? Ha meg nagyobb összegeket utal, akkor Gránit Sztár.

(#29621) cocka válasza Gallmix (#29619) üzenetére


cocka
veterán

Nem kell ahhoz ott élni, elég ha rendszeresen jársz oda. (havi 1, heti 1 már bőven jó)

(#29622) Gallmix válasza cocka (#29621) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Elég lenne, de ha nem jár arra akkor nincs vele előbbre. Vagy ha hirtelen kellene intézkedni.
Mérlegelni kell előnyök, hátrányok.

(#29623) axioma válasza cocka (#29620) üzenetére


axioma
veterán

Na igen, ezeknel megeri kartyaval fizetni minden kozuzemit, de a szinte semmi csak legyen egy kartya celra jok [bar nem tudom a beszedes mennyi, az is jo lehet]

(#29624) sifarr válasza axioma (#29623) üzenetére


sifarr
senior tag

[bar nem tudom a beszedes mennyi, az is jo lehet]
Nem is olyan rossz az alapszámla, amióta csak egy ezres a havi díja.
Az ingyenes bankkártya önmagában havi 3-500-as megtakarítás.
Az ingyenes kp-felvét 150-ig itt is megvan.
Az utalások havi 100-ig szintén díjmentes.
A csoportos beszedés összeghatár nélkül díjmentes.
A kp-befizetés is díjmentes.
Szóval havi kb. 300-as jövedelemig az átlagembernek nem rosszabb, mint normál számlák.

(#29625) viralmind


viralmind
aktív tag

Sziasztok, koszonom a visszajelzeseket.Ahogy tobben irtatok a granit lenne a legjobb es szimpatikus is,viszont videken elek, a kp befizetes nem megoldott igy.Atneztem tobb bankot, valami okot mindenhol talatam amiert nem szimpi :(( . Vagy nincs gpay, vagy kell havi munkaber beutalas, x db kp felvetel, nincs push, stb...Szoval talan az otp smart lesz mindent figyelembeveve, es legalabb minden sarkon is van.Hetfon bemegyek erste-hez es meglobogtatom a felmondasukat, nagy remenyeket nem fuzok hozza, hogy megmagyarazzak a dolgot, de legalabb azzal a lendulettel ott megszuntetem en helyben , ami van rajta love meg az ugyintezo elott attolom revo-ra :DDD , es a felmondasi papirokkal be is csattogok az otp-hez, mert gondolom annelkul meg nem tudom igenyelni a havi 150 kp felvetelt , ami mondjuk most nem aktualis de nem baj ha van.Es, probalom elfelejteni ezt az ugyfelkozpontu hozzaallasukat.Nyilvan en nem fogom oket ajanlani senkinek sem.Meg1x kozonom az ajanlasokat.

(#29626) zsola400 válasza viralmind (#29625) üzenetére


zsola400
aktív tag

Gpay OTP-nél sem lesz csak a saját foss Simple. Pl. Unicredit-nél a havi 75k beérkező nem csak munkabér lehet, ha van másik számlád Revo, Wise, MÁK vagy családtag is stb. onnan is utalhatod, elfogadják.

(#29627) raverguy


raverguy
újonc

Sziasztok!

A Raiffeisen Bank Premium Gold 2.0 csomagja bevállalható a határhoz közeli fizetéssel? Várható vajon, hogy emelnek majd ezen az összegen és ezzel kezdeményezik a felhasználóval a szerződés megszüntetését?
Illetve kérdés még, hogy van-e náluk esetleg megtakarítási számla szerű, akár nulla kamattal is, ami azonnali, akár hétvégi átvezetést is biztosít a fő számlára? Nyilván a díjhoz kötött limitállítás miatt számlaegyenleges határt választanék, de azt nem szeretném, ha azon állna a pénz emiatt.

(#29628) viralmind válasza zsola400 (#29626) üzenetére


viralmind
aktív tag

Igen lattam, bar erdekes , hogy a romanoknal elerheto az otp-nel.Revot berakom gpay ala azt pedig tudom tolteni otp-rol is , egyebkent majd megerdeklodom hogy a minimalbernek megfelelo beutalas az kotelezoen munkaber kell-e legyen, mert ha nem azt meg tudom oldani.

(#29629) mufi válasza sifarr (#29613) üzenetére


mufi
senior tag

Mennyi a havi limit deviza kp felvételre automatából? Itthon vagy külföldön lenne az olcsóbb?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#29630) merqree válasza raverguy (#29627) üzenetére


merqree
őstag

Nem vállalnám be, mert ha betegszabadság, vagy táppénz “szükséges”, akkor lehet, nem tudod teljesíteni a 400ezret.

(#29631) axioma válasza raverguy (#29627) üzenetére


axioma
veterán

select-nel van benne 10%, vszinu gold 2.0-nal is, ha nem rendszeresen kevesebb csak idonkent, de olvasd ki aszf-bol hogy tenyleg arra is
tulspilazod, ha nem a kartya melletti cetlin van a pin-kodod, akkor a mindennapi eletben nincs ertelme a kartyalimit allitgatasnak, nagy penzt hosszu ideig meg nem szamlan hanem befektetesben tarolunk [pmap, rovidre dkj]

(#29632) sifarr válasza mufi (#29629) üzenetére


sifarr
senior tag

Mennyi a havi limit deviza kp felvételre automatából?
Napi limit van, nem havi. Nem tudom, hogy mennyi a napi limit maximuma, de jellemzően nem ez jelenti a korlátot.
Belföldön az automaták - úgy tudom, de ez nem biztos - max. 200 eurót adnak ki alkalmanként. Külföldön ennél biztosan jóval magasabb a limit.

Itthon vagy külföldön lenne az olcsóbb?
Az ATM-es díjak az alábbiak:
Belföldi EUR felvét: alkalmanként 12,29 EUR. Ez a 200-as limit esetében >6 %-os díj.
Külföldön:
EGT tagállamok esetében 749.- HUF.
Nem EGT állam esetében 12,29.- EUR.

Ezeknél jóval olcsóbb, ha belföldön egy rafis bankfiókban a pénztárban veszed fel kp. Pénztári felvét esetében nincs limit, legfeljebb 1-2 nappal korábban jelezni kell, ha nagy összegről van szó.
Ennek díja: a felvett összeg 0,5 %-a + 0,6 %, de maximum 420e HUF.

(#29633) sifarr válasza raverguy (#29627) üzenetére


sifarr
senior tag

A Raiffeisen Bank Premium Gold 2.0 csomagja bevállalható a határhoz közeli fizetéssel?
Kockázatos. Vannak lehetőségek, ha néha megcsúszik az ember, de erre nem érdemes építeni.
A kondíciós lista szerint:
7. o. 2. bek.: A Bank jogosult a számlavezetési díj mentességre meghatározott feltételek fennállásának vizsgálatakor a meghirdetett összeghatároktól, kizárólag lefelé, maximum 5%-os mértékben eltérni.
Hogy ez automatikusan mindenkinek be van állítva vagy kérni kell, fogalmam sincs.

6. o. 1.5 pont:
A havi számlavezetési díj mentességre meghatározott feltételek teljesítésétől a Bank az alábbi esetekben eltekint.
• Az adott számlacsomagra meghatározott jóváírási feltétel tárgyhónapban nem teljesült:
- de a megelőző vizsgálati időszakban beérkező, összesen legfeljebb az adott számlacsomagra előírt számú jóváírások összege elérte az elvárt összeghatár kétszeresét. A Bank a fentiekre hivatkozással egy naptári éven belül legfeljebb két alkalommal tekint el a számlavezetési díj felszámításától.
Sintén fogalmam sincs, hogy ez automatikusra ben van állítva vagy esetileg neked kell jelezned.

Szintén az 1.5-ös pontból:
- betegszabadság vagy tartós keresőképtelenség miatt. A Bank fenntartja a jogot, hogy ezzel összefüggésben igazolást kérjen az ügyféltől. A Bank a fentiekre hivatkozással – az ügyfél kérelme alapján – egy naptári éven belül legfeljebb három alkalommal tekint el a számlavezetési díj felszámításától. A kedvezmény biztosítása a díj utólagos visszatérítésével történik
Ezt biztos, hogy jelezni kell feléjük.

Várható vajon, hogy emelnek majd ezen az összegen és ezzel kezdeményezik a felhasználóval a szerződés megszüntetését?
Nem. Az előírt összeget nem szokták emelni. Az eddigi rafis gyakorlat alapján az várható, hogy kijönnek egy Gold 3.0-ás csomaggal, és annál lesz jelentősen magasabb az előírt jóváírás összege. Tippem szerint januártól várható ez, minimum 600 ezres jóváírással, viszont azzal az akcós könnyítéssel, hogy 3 tételben is teljesíthető. A régieknél viszont marad a korábbi feltétel. A sima Gold is megvan még, pedig az nagyon régi.

(#29634) raverguy


raverguy
újonc

Köszi a válaszokat, akkor még meggondolom.
Sok tartalékom van DKJ-ban, de azzal annyi a bajom, hogy nem teljesen azonnali a kiutalás miatt. Szeretem, ha van azonnal rendelkezésre álló tartalékom is. Valószínűleg akkor majd Wise-on tartom, de az ilyen biztonsági tartalékot jobb szeretem bankban.

(#29635) sifarr válasza raverguy (#29634) üzenetére


sifarr
senior tag

Sok tartalékom van DKJ-ban,
Akkor mi a gond? Könnyen teljesíteni tudod a 400 ezres jóváírási feltételt.
Ütemezd úgy a DKJ-t, hogy minden hónapban 400 lejárjon és utaltasd ki a rafis Gold 2.0-ra. Ha abban a hónapban nem kell, akkor kártyával vásárolj belőle újabb 400e névértékben DKJ-t. A hozamod pedig rögtön a számládon marad.

... de azzal annyi a bajom, hogy nem teljesen azonnali a kiutalás miatt.
A DKJ pont megfelelő a likvidtartalék tárolására. Ha hirtelen kell és amennyi kell, azt feltöröd és kiutaltatod. A visszaváltási marzs mellett is jóval több lesz a hozamod, mint egy nullás kamatozású takarékszámlán vagy a Wise-on.
Ha pedig munkanapon délután 2-ig feltöröd és kiutaltatod, akkor legfeljebb 2 órán belül a bankszámládon lesz a pénz. Ennyi "rugalmatlanság" pici tervezés mellett belefér, annyira hirtelen és azonnal azért nem szokott kelleni a pénz.

[ Szerkesztve ]

(#29636) Gallmix válasza viralmind (#29625) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Az ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozathoz nem kell semmilyen felmondási papír.
Amikor megnyitod az otp banknál a számládat akkor jelezd, hogy szeretnél ilyen nyilatkozatot tenni. Ez automatikusan törli a korábbi nyilatkozatodat. Hó végéig még az Erste számládhoz kapcsolódóan fog élni. Csak szeptember 1-től fog az otp-s számládon aktiválódni az ingyenes készpénzfelvétel lehetősége.
Ennek feltétele, hogy aug. 20 előtt tegyél nyilatkozatot az új számlád esetén. Ha aug. 20 után teszel nyilatkozatot, akkor csak október 1-től fog élni az új számládra.

Ha nem zárják a számládat az erstenél csak technikailag később akkor még egyszer visszaballaghatsz hozzájuk úgy 30 nap múlva.

[ Szerkesztve ]

(#29637) mufi válasza sifarr (#29632) üzenetére


mufi
senior tag

Azta. Az azt jelenti, hogy ha pl 10 ezer eurót vennék ki, az több mint 100 eur kezelési költséggel járna? :Y

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#29638) Gallmix válasza sifarr (#29624) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Utána olvasva ezt találtam, részletesebben:

"Az alapszámla havi díja 3000 forintról 1000 forintra csökken majd minden banknál.

Ez a látszólag kis változás megnyithatja az utat a bankszámlacsomagok árazásának további kedvező irányú változása felé. Az alapszámla ugyanis eddig nem volt egy kedvező számlacsomag, annak ellenére, hogy ez a havi díj tartalmazza az alábbiakat:

havonta 2 db, összesen legfeljebb 150 000 forint értékű készpénzfelvételt forintban bármely magyarországi ATM-ből, vagy havonta 1 db, legfeljebb 50 000 forint értékű készpénzfelvételt a bank saját bankfióki pénztárában
havonta összesen 4 db eseti vagy rendszeres átutalási megbízást összesen legfeljebb 100 000 forint értékben
a havi számlavezetés díjat
a bankkártya éves díjának egy hónapra eső összegét
korlátlan számú és összegű bankkártyás vásárlást
korlátlan számú és összegű készpénz befizetését
forintban történő csoportos beszedést.

A fenti tranzakciókért semmilyen banki díjnem számítható fel. A fentieken felül is lehet tranzakciókat végezni, de azokat már piaci díjért.

Havi 1 000 forintért ez kifejezetten versenyképes ajánlatra változik idén nyártól, tekintve, hogy a csomagdíjban a bankkártya éves díja is benne van. Így a fenti tranzakciókon belül maradó ügyfelek évente legfeljebb 12 000 forintot fizethetnek a bankköltségekért, ami manapság igen kedvezőnek számít.

Főleg, hogy a kedvező havi díjnak nincs pénzügyi feltétele.

Ugyanakkor, az alapszámla az alábbi korlátokkal rendelkezik. A számlatulajdonosnak nem lehet másik magyarországi forint fizetési számlája (bankszámlája), nem lehet ilyen számla felett rendelkező ügyfél, az alapszámlához nem kapcsolódhat folyószámla hitelkeret, valamint nem igényelhető olyan további szolgáltatás, amely nem része az alapszámlát vezető hitelintézet által ajánlott keretszerződésnek. Fontos, hogy bejelentési kötelezettség terheli az ügyfelet, ha az alapszámla megkötését követően Magyarországon forint fizetési számla szerződést köt vagy rendelkezési joga keletkezik fizetési számla felett. Revolut számlája viszont lehet."

Nekem ez a 12.000ft éves díj borsosnak tűnik. Gránitnál 1890 vagy 3200 körül van minimum a bankkártya. Utalással összefüggődíj lehet vagy az is minimalizálható. És akár feltételek nélkül. Ehhez képest 12.000ft éves költség nagyon sok. És vannak még megkötések is.

Azt is hozzá kell tenni, hogy eredeti célja:

"Az alapszámlát elsősorban a bankszámlával nem rendelkező rétegeknek, a menekülteknek és a menedékkérelemért folyamodó személyeknek találta ki az Európai Unió. "

[ Szerkesztve ]

(#29639) bigdady válasza Gallmix (#29638) üzenetére


bigdady
nagyúr

Mikortól lehet kérni ezt? Kh okos minimum csomagot le is váltanàm

[ Szerkesztve ]

(#29640) Gallmix válasza bigdady (#29639) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Márciusban jelent meg a közlönyben. Július 1-től èrvenyes a cikk szerint.

Olvastad a korlátokat is?

[ Szerkesztve ]

(#29641) borges7


borges7
aktív tag

Ez a Magnet "Csillag számlacsomag" [link] nem opció az olcsó csomagot keresőknek?
Mondjuk nekem nincs tapasztalatom velük, de ez nem tűnik rossznak:
"Becsületkasszás számlavezetési díj - 0 és 1000 Ft között Te döntöd el, mennyit fizetsz a számlavezetésért!"

(#29642) petike2014


petike2014
aktív tag

Sziasztok! Bankmonitoros Erste számlán gondolkozom. Az a kérdésem, hogy ha online megnyitom, utána vagy közben (előtte ugye nem tudom) kell jelezni az egyszerűsített bankváltási kérelmet? Működik ez így egyáltalán? Köszönöm

(#29643) Tomi8822


Tomi8822
tag

Üdv , van valakinek erste folyószámlahitele, hónap melyik napján vonják le a felhasznált összeg után a kamatot?

(#29644) nubreed


nubreed
veterán

A CIB -nél lehet személyi hitelt igényelni online/video chaten keresztül, tehát anélkül, hogy be kelljen menni bankfiókba?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#29646) Gerzsi


Gerzsi
tag

Sziasztok! Ha rendelkezem Erste Egyszámlával és nyitok mellé a geroge devizaszámlát akkor a deviza számlára is felszámolja a havi ügyfélkapcsolati havidíjat?

(#29647) petike2014


petike2014
aktív tag

Sziasztok, még egy kérdés a korábbihoz, ami még mindig él, Ereste-t szeretnék fő számlának.

Gránit Bajnok számla, jól értelmezem,hogy nem szükséges a havi 280 jóváírás, elég csak az 1x beutalt mondjuk 160e ft, hogy a bankkártyát is meg tudjam igényleni és így a 30e "megszerezhető"? Alternatív számlánk (jó takarék számla rész + egyszerű állampapír vásárlás miatt ide takarékoskodnék)

Köszönöm

"* havonta 280.000 Ft jóváírás legfeljebb két tételben, bankon kívülről vagy harmadik féltől VAGY minden nap végén a számla nap végi záróegyenlege min. 150.000 Ft"

(#29648) kleinguru


kleinguru
addikt

Sziasztok!

Felmerült a családban, ha valami váratlan ok folytán elhaláloznék, akkor az összes folyószámla (CIB, UC, Erste, Raiff, KH) az én nevemen van. Hogyan fér ilyenkor a családom hozzá az anyagiakhoz.

Annyit találtam, hogy haláleseti kedvezményezette(ke)t lehet megadni. Ebben az esetben kifizeti a bank személyesen a bankfiókban azonosítás után kp, vagy elutalja a számlaegyenleg pozitív részét. Nyilván kondíciós lista alapján.

Van rá valami okos megoldás, hogy még a pénzintézet nem értesült a halál híréről, addig a halott belépési adatait ismerve elutalja magának a pénzt :F

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#29649) RR-13 válasza kleinguru (#29648) üzenetére


RR-13
őstag

A haláleseti kedvezményezett "helyett" elég, ha rendelkező lesz a számlán (számlákon) az illető, amit jellemzően díjmentesen rögzítenek be, és lehet korlátozott rendelkező is, és akkor baj esetén tud utalni.

Egyébként a bank nem tudja meg, ha valamelyik ügyfele elhalálozott, hacsak nem megy be a családtag a hagyatéki végzéssel, és azzal felveszi a pénz. Viszont ez hosszadalmas, és bonyolult eljárás, egyszerűbb rendelkezőnek lenni, és akkor jogosan utal ahova szeretne.

(#29650) RR-13 válasza petike2014 (#29642) üzenetére


RR-13
őstag

SZVSZ. ez nem működik a Bankmonitornál, mivel erre nincs lehetőség az online felületükön, és egyébként is ez díjköteles szolgáltatás, tehát a díjmentes számla nyitása nem lenne teljesen díjmentes az egyszerűsített bankváltással.
Viszont, ha bankfióki számlanyitást lehet választani, akkor ott lehet, hogy elvégzik a bankváltást.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.