Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18149) jezsu1998 válasza atee (#18134) üzenetére


jezsu1998
csendes tag

Szia!

Ez nehéz kérdés. Ha a mindenkori minimálbért át tudod utalni a K&H-s számlára, akkor a K&H minimum plusz számlacsomag lehet a legjobb választás, ha mindenképpen kell a hitelhez ottani számla. Az első kettő belföldi utalás ingyenes róla, szóval ha a K&H előírja, hogy a K&H-s számláról kell fizetni a törlesztőt, akkor a törlesztőn felüli részt vissza tudod utalni ingyen a Gránitra.
Ez esetben 371 Ft lesz a havidíjad ( és ha el tudsz helyezni min. 500000 Ft-ot megtakarításnak akkor pedig nulla forint ). Ezen felül 6600 Ft lesz a kártyadíj a második évtől. 12*371+6600 = 11052 Ft jön ki a második évtől éves költségnek.
A hirdetményből nem volt egyértelmű de lehetséges, hogy az ingyenes utalásokra is kell fizetni 0,3% tr. illetéket.

A Gránitnál vagyok én is, ezzel a párosítással. (Ha neked érkezik legalább havi 280000 a számládra érdemes lehet átmenned a Bajnokba.)
A bankkártyát neked kell mérlegelned. Én úgy vagyok vele, hogy a készpénzfelvételek, VIP ügyfélszolgálat, Lounge-ok és az utasbiztosítás miatt maradok a Platinumnál. Nyilván most a pandémia alatt az utóbbi kettőt kevésbé használom ki :N :)
Jelenleg ugye 15500 Ft a Platinum a második évtől. Ha ki számolod, hogy milyen értékű szolgáltatást kapsz ezzel a kártyával, akkor szerintem nem éri meg váltani.

A helyedben, ha mindenképpen a K&H-nál lesz a hitel, akkor valahogy megpróbálnám teljesíteni a feltételeket a minimum plusznál (minimálbér+500k megtakarítás). Az évi 6600 Ft-ot pedig a hitel költségeként fognám fel. (Illetve, én úgy gondolom, hogy akkor mehetsz biztosra, ha van legalább kettő itthoni banknál számlád + fintech-ek, de ez nyilván teljesen szubjektív dolog, és egyéni megítélés kérdése.) Ha pedig a jövőben az utazási szokásaid megváltoznak, lecsökkennek a korlátozások nélkül is, akkor érdemes lehet elgondolkozni a váltáson a Gránitnál. Természetesen csak akkor, ha a többi szolgáltatásuk nem kompenzál (havi 4 ingyenes kp felvét belföldön, 2 külföldön, VIP ügyfélszolgálat, stb...).

Remélem tudtam segíteni! :D

Kieg.: A mától hatályos hirdetmény szerint bővült a Platinumos kedvezmények köre ezzel a szolgáltatással :) :) :
Swiss Clinic Kedvezmények:
10% partnerkedvezmény járóbeteg ellátásban
Kedvezményes COVID antigén teszt rendelőben
Házivizit szolgáltatás Budapest területén belül 20% kedvezménnyel

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.