Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16996) sifarr válasza scream (#16986) üzenetére


sifarr
senior tag

Azért nehéz úgy tanácsot adni, hogy a kedvezmények kereséséhez, a bankköltségek számításához az információkat még közelítőleg sem adod meg. :)
Pl. havi számlaforgalom, a pár utalás és csopbeszedés összesített összege.

Alapvetően most havi ~800 Ft-os költségem ...
Nem az számít, hogy eddig mennyit fizettél, hanem az OTP bekényszerít 2 felajánlott csomag valamelyikébe és hogy azokban mennyi lenne a költséged. Feltehetőleg növekedne, de ezt ki tudod számolni. Ez az összeg az igazán releváns a tanácshoz.

Nem feltétlen akarok váltani, ... Kifejezetten problémám még nem volt OTP-vel
Ha a havi jövedelmed 1 %-ánál kevesebb lesz az újraszámolt havi költséged az OTP-nél, akkor maradj ott. Nem volt velük problémád, megszoktad, ennyi költség pedig kibírható. Amit megtakaríthatnál nem biztos, hogy megéri a macerát.

Ha több az 1 %-nál, akkor válts. Keress minél olcsóbb csomagot. Felvállalva azt is, hogy egyes szolgáltatásokról le kell mondanod. Pl. külön web-kártya, mert az nem minden banknál van vagy csak külön díjért.
Ami tanácsot eddig kaptál, azokból egyedül a BM-es CIB ECO a garantáltan olcsóbb, 2 évig nullás.
A többihez (Gránit, Erste) tudni kellene vagy az utalások, csopbeszedések összegét, vagy a jövedelmed nagyságrendjét. Egyes bankok a kedvezményhez vizsgálják a beérkező összeg jogcímét is, tehát ez is fontos info lehet.
Nullás a Rafi prémium számlája is, de ott magas az elvárt havi jóváírás szintje. Ez némi forgótőkével áthidalható alacsonyabb jövedelem esetében is. Többen csinálják. De ehhez is konkrét infó kell.
Nagyjából ennyi ...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.