Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
-
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun
üzenetére
Nekem win 7 64 bites rendszerem van, és nem ismerte fel a készüléket, nekem kellett beadnom a drivereket manuálisan.
(#12477) Dr_Syrex
Erre nem lehet egyértelműen válaszolni.
Mindig az a kérdés számodra milyen alkalmazások a fontosak, a beállításokat meg értened kell, mivel magyarul beszél hozzád a gyári T-s szoft.

-
tpeti78
senior tag
Srácok,magyar forrásból (nem e-bay,nem igazodom ki rajta túlzottan...) hol érdemes szétnézni memória kártya ügyben?Ahol jó az ár,és a minőség is.16GB-ost keresnék,a jövőbeli pengémhez.8-asom van,de class 4-es csak,szeretnék egy nagyobbra,jobbra beruházni majd.
Előre is köszönöm a tippeket!
-
Badboys
őstag
Kellemes Ünnepeket a fórumozóknak és nem fórumozóknak.
Eddig rendesen működött a készülék nincs pixel hiba,nem világít a kijelző mellett,kisebbik azaz a 256 os verzió,alsó billentyűvel újra éled a kütyü,Gyári rom van rajta,nem telepítgettem szinte semmit ma reggelre teljesen belassult a készülék szinte használhatatlan.Tegnap este 4-5 km után talált holdat a navi,pedig az első hideg indításnál talán 1 perc alatt talált holdakat,most meg csak szenved valami 8 van rajta.Filmeket alig játsza vontatottan megy az egész.RockPlayer extra van telepítve.Tehát ez szinte egy gyári készülék mi lehet a lassulási probléma oka?Gondolom itt nincs Soft reset mint a Wm nél vagy van?Elnézést,de még nagyon új a Droid hát a navi szoftver az siralmas legalábbis nekem ez úgy sz...r ahogy van a 8.3 vagy a Primóhoz hasonlítva,értem itt a paraméterezhetőségtől a használhatóságig. Kedden megyek vissza a Tré hez mert elvileg akkor kapnak új szállítmányt egyébként a szervizesek szerint a Tré állásfoglalása a kisebb készülék ugyanolyan használható mint a 512 es legalábbis itt Baján ezt mondták.A pixel hibára a minőség biztosítás az irányadó azaz 20 mikron az még elfogadható csak kérdem kinek van olyan szeme amely meg állapítja a 20 mikront?Tehát adott a lelassult készülék ennek a javítása ill.hiba elhárításában kérnék segítséget.
Ez ma reggel 9.54 kor már megjelent 12336 hsz ként csak senki nem írt semmit a belassult gondomra ez akksi töltöttség függvénye a Droidnál?Akkor 32% on volt a töltöttség szerintem az nem lehetett gond,de várom tőlem okosabb ember válaszát jelenleg ott tartok,hogy ez még kiforratlan vonal szerintem a Wm jobban muzsikál legalábbis nekem.Lehurrogást nem kérnék mert így is padlót fogtam a Droiddal. -
agressor12
senior tag
Eredeti 2.2-es Dump! Karácsonyra

-
atillaahun
veterán
válasz
Zolom89
üzenetére
Nem a csatlakozó a hibás (próbáltam másikat), az SD-t már a legelején is látta, mikor semmi nem volt még feltelepítve, de a rendszermeghajtó részét az istennek se hajlandó észrevenni. Az az érdekes, hogy ugyanezzel a laptoppal (azóta se nyúltam hozzá) az előző telefonra (256-os) már egyszer felraktam az újabb romot, ezt meg nem érzékeli.
-
Dr_Syrex
senior tag
üdv
nemrég vettem egy bladet (T-s 512 RAM). egyíelőre nem szeretnék másik romot, jól megvagyok a mostanival is.
A kérdésem viszont az lenne, hogy milyen appokat, widgeteket érdemes felrakni mindenképp, illetve a gyári beállításokon hol/mit ajánlott változtatni?
-
dula
csendes tag
Sziasztok!
Nekem fontos lenne, hogy a zte-m azonal jelenzzen, ha email-em érkezik. Ezért bealitottam a gyári telefonon alapból rajta lévő Email alkalmazáson a gmail-es fiokomat(ami osszevissza jelenitette meg az emaileimet, és nem is azonnal.
Aztán van rajta alapból a Gmail alkalmazás, ezt is kiprobaltam ez mar jol mukodik, de szintén az email tényleges berkezese utan kb negyed órával jelez.
Hogy lehet beallitani, hogy azonnal jelezzen? Van valami külön alakalmazás?elöre is köszi!
Üdv:Gyula
-
válasz
atillaahun
üzenetére
elsőnek nekem sem akart menni, át kellet tudgnom egy másik portba, ami közvetlen jön az alaplapból.
-
atillaahun
veterán
válasz
kelzsoca
üzenetére
Próbáltam, az összes könyvtárat kijelöltem már a kérdőjeles eszeköznek, amiben driver található de egyiket sem fogadja el. Kerestem már itt is modacon is google-be is hsusb-re de eddig semmi működőt nem találtam.
Ti honnan is melyik drivert tettétek fel, hogy működjön ez az eszköz? -
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun
üzenetére
Próbáld meg beadni neki manuálisan az illesztőprogramjait, és valószínűleg jó lesz.
-
DIEGO15
őstag
válasz
vampire17
üzenetére
Nos akkor leírom a saját véleményemet.:
A memóriakártyák névleges sebessége pl. class4 a minimumot jelentik, vagyis, hogy a gyártó ennyit garantál, valójában ennél lényegesen nagyobb sebességre is képes. Egy cl4 es esetében az írási sebesség akár a 8-10 mb/s-et is elérheti, ez függ a fájl típusától méretétől és persze a telefon teljesítményétől (órajel,ram). Az olvasási sebesség ebben az esetben elérheti akár a 15 mb/s-et is.
A kártya írási sebessége (vagyis a kisebb érték) a swap esetében a legfontosabb, hiszen ilyenkor van folytonos írás/olvasás, minden más esetben pl. app2sd lényegesen gyakrabb az olvasás mint az írás.
Egy 512 es Blade esetében gyakorlatilag felesleges a swap mert 48as heap size melett is kizárt dolog, hogy kevés lenne a memória. Szóval ebben az esetben szerintem fontosabb szempont a kártya tárkapacitása, mint a sebessége.
256 Blade-nél a szabadon maradó memória jobb esetben 50mb körül van, itt viszont erősen ajánlott a swap, hogy, komolyabb játékokat is kipróbálnál (nyilván 256mb swap nem egyenlő 256mb rammal.Swap használata esetén nagyobb hely van az inaktív/alvó processeknek így később kell kilőni a prioritás alján lévőket).
Összegezve:
- 512 Blade esetén class6-os kari a javaslatom
- 256 Blade esetén class10-es +autokiller app használata
a méretnek pedig csak a pénztárca szab határtMindkét esetben froyo, ~45 heap size az ajánlott.
Remélem segítettem (és nem írtam nagy baromságokat
) -
Tigger8
csendes tag
Sziasztok! Bocs, de én is türelmetlen vagyok mindent végigolvasni. a 256/512 mizériával mi a pontos helyzet?Ti cseréltetek be készüléket? ha be lehet cserélni, akkor vinném még a két ünnep között.
-
totog
tag
Sikeresen lecseréltem az 512-es Blade-emen a gyári ROM-ot a ronam féle alpha4-esre. Kódolni sem kellett, megy minden első pöccre. Viszont valamiért a full nálam nagyon lassú volt, a lite viszont tök jó. A RAM meg még sose telt be.

Érdekes még, hogy ugye írtátok, hogy az OSF-es ROM-ok nem mennek a hazai Blade-eken a kisebb RAM miatt. Viszont nekem az 512-esre se ment fel egy "eredeti" 2.2-es alpha, vagyis felment, de állandóan újraindul (igen, ki van kapcsolva a PIN kód kérés).
Ez az első androidos telefonom, egyelőre nagyon tetszik. Egy másik kollégához hasonlóan én is elkezdtem írni pár posztot a tapasztalataimról, meg majd lesz még más poszt is, szóval ez most itt a reklám helye: http://blog.totesz.hu/
-
atillaahun
veterán
Segítséget kérnék driver témában, az 1. hsz. szerint járok el, - amikoris négy féle drivert feltelepítettem már darabját legalább ötször kb. hatféle sorrendben - és az adb devices parancsra (jó helyen adom ki) a cmd-ben még mindig nem jelenig meg a telefonom (debug on). Eszközkezelőben egy bizonyos ZTE HSUSB Device hibádzik (kis kérdőjellel), amit sehogy sem tudok működésre bírni, lehetséges hogy amiatt nem gurul. Tudnátok valami különlegesen jó drivert adni erre xp alá?
-
KIZS
aktív tag
Csak úgy:
-
esox
senior tag
Én ez vettem: 8gb class6-os
-
vampire17
addikt
Egy ilyen kártyát vennék: Link
vélemények?
-
embe
nagyúr
válasz
Sick Boy
üzenetére
De van T oldalán a telóból, és rendelhető is , elvileg, mivel nincs ott a megjegyzés, hogy készlethiány van belőle.
-
embe
nagyúr
válasz
Saccco
üzenetére
Megígérem.
..és ez rám vonatkozik. -
Saccco
nagyúr
válasz
djozsi
üzenetére
Egy kis infóátemelés gt540 topicból:
app2sd beállítása:
● Először töltsük le a MiniTool Partition Wizard nevű programot.
● Telepítsük, majd indítsuk el.
● Kiválasztod a kártya sorát, majd a felső sorban rákattintassz a Delete nevű gombra. FONTOS! Ez a művelet minden adatot töröl a kártyáról.
● A Delete gomb mellet, most egy Create gomb vált aktívvá. Kattints rá. - Most be kell állítani néhány adatot:
Partition Label: tetszőlegesen beírhatsz valamit
Create As: válaszd ki a Primary-t
File System: FAT vagy FAT 32, attól függ mi volt a delete előtt.
A Drive letter-t és a Clustert nem kell változtatni.
Size and Location: itt a csúszkát húzd a kívánt méretre. Megjegyzés: a majdani partíció, amit a telefon programjainak szánsz, bármekkora méret lehet, de 300-500 MB bőven elég, ennek megfelelően állítsd a csuszkát.
● Kattints az OK gombra.
● Válaszd ki az Unallocated sorra, majd kattints a Create gombra. Kattints a Yes gombra.
● Adatokat kell megadnod:
Partition Label: tetszőlegesen beírhatsz valamit
Create As: válaszd ki a Primary-t
File System: Ext2
A Drive letter-t és a Clustert nem kell változtatni.
Size and Location: ezt sem kell változtatni már.
● Klikk az OK-ra.
● Bal felső sorban kattint az Apply gombra. Yes, majd vár. Ha kész akkor OK és kilépsz.
-
djozsi
senior tag
8 gigás class6-ost simán lehet 4-ezer körüli áron találni annyi hely pedig nekem bőven elég, nem is tudom elképzelni, mit tennék rá 16 gigányit.
Mennyi hely "levágását" javaslod Saccco illetve milyen programmal lehet könnyen elvégezni a műveletet?
Szerk.: sót, 5-6 ezer között már class10-es is van.
-
törölt tag
Az mitől van, hogy gyári üzenetkezelővel ha címzettet akarok beállítani, akkor minden számot kétszer jelenít meg, meg az összes e-mail címes kontaktot? Hogy lehet beállítani, hogy csak a SIM kártyán (vagy a telefon memóriájába mentett számok) legyenek láthatók címzett kiválasztásakor?
-
Bazijoe73
senior tag
Sziasztok azt belehet álítani a telón, hogy milegyen az alapértelmezett SMS kezelő???
-
Fooler89
őstag
válasz
Saccco
üzenetére
Igazából egy kingmax 16gb class6-os néztem ki itt a hardveraprón, bár kíváncsi lennék, hogy egy class10 mennyivel gyorsítaná meg a programok betöltődését.
Ilyen témába szívesen olvasnék egy tesztet, mivel elég gyors ez a telefon, nehogy a memkártya legyen az ami "visszafogja a rendszert".Ebayel az a problémám, hogy nem látom át a rendszerét ráadásul garancia érvényesítés nem tudom, hogy működik. Ezt én eléggé fontosnak tartom mivel masszívan használom a memkártyát és ki tudja meddig bírják ezek.
Szvsz class10-es kártyák arany árban vannak.
-
Saccco
nagyúr
Ezt a 2 sort olvastad?
"Több lehetőségünk van:
- szerzünk egy már eleve rootolt firmware-t, és flasheljük vele a telefont. Nagyjából az összes custom firmware rootolt.
- beszerezzük a z4root vagy UniversalAndroot programot, telepítjük, majd rootolunk." - sto1911Ha rom cserére gondolsz akkor ezt a részt olvasd: Custom Firmware installálása
-
kelzsoca
félisten
válasz
PazsitZ
üzenetére
Jelenleg sehol nem kapható a készülék, várni kell a vásárlással, amíg az eddigi problémák rendeződésre kerülnek.
Egyébként más szolgáltatóknál is meg fog jelenni a készülék várhatóan, és nem csak a T-mobil fogja árusítani.Független készüléket sem találtam sehol, ha szeretnél ilyen telefont vásárolni, akkor várni kell rá.
Ha valahol esetleg még kapható, az nagy valószínűséggel beragadt készlet, és valószínűleg "hibás" készülékről lehet szó. -
PazsitZ
addikt
Ha én vagyok béna, hogy nem találtam kielégítő infót akkor elnézést, de az lenne a kérdésem, hogy független vagy nem előfizetéses konstrukcióban hol és milyen áron lehet, ha lehet megvásárolni egy ilyen készüléket?

-
embe
nagyúr
Üdv!Egy kérdésem lenne: Elkezdtem telepíteni a gépre a szűkséges progikat, sto1911 leírása alapján.
A java sdk felment.
Ezt:
ezután kezdtem az android sdk-t, de ez fogad, itt elakad mindig

Mi lehet a gond????? WIN7, 64 bites rendszerem van
-
Saccco
nagyúr
válasz
Fooler89
üzenetére
Át tudja, de sokkal jobb az ext2es app2sd. Az nem válogat mindent átrak. A froyo-s változattal csak azt lehet átrakni amit enged ami támogatja.
szerk: Az csak egy felület a gyári fölé.
szerk2: Nekem elég flott a rendszer. Az ext2es megoldással elégedett vagyok. A sima froyossal nem. Pedig látatlanba azt hittem, hogy hú de jó lesz az nekem, nem lett.

szerk3: Mire megtellik az ext2 addigra kifogysz az internalból (azért minden nem kerül ext2re), úgyhogy ez a veszély nem fenyeget.
-
Fooler89
őstag
válasz
Saccco
üzenetére
android 2.2 froyo alpha4-hez nem kell particionálni a memkártyát, mivel fat32-re is át tudja tenni a progikat a memkártyára.
Csak szedd le az app 2 sd progit.
Sacco: Na igen, de widgeteket meg hasonlókat nem érdemes átrakni memkarira.
Ha megtelt az ext2 partició akkor meg rakja tovább fat32 particióra?
-
djozsi
senior tag
válasz
bartiiiiiii
üzenetére
Azzal tényleg jó, köszönet!
-
válasz
Sick Boy
üzenetére
Hát még nem biztos hogy lehet majd 512-esé csinálni" Jövő titka ez még. Bár szerény meglátásom szerint nem lesz rá lehetőség. :S
Hivatalos 2.2 Andi majd január várható ha minden igaz. Wifin vagy mobilneten le lehet majd tölteni a hivatalos ROM-ot. A telod majd lejez ha elérhető a hivatalos . -
djozsi
senior tag
Szerintem szimplán arról van szó, hogy tömegesen visszahordták az emberek (én is) cserére és ezt kivizsgálják.
Amúgy a szubjektív véleményem az, hogy már gradiens hibával és 256 rammal is bestbuy volt, így csere után viszont ha akarnék se tudnék semmire panaszkodni. Legfeljebb az akkuidőre, de az minden okostelefonnál ilyen sajnos.
Ha a ZTEnek fontos a jó megítélés, akkor úgy kell megállapodniuk a T-vel, hogy minden első szériás készüléket cseréljenek ki zokszó nélkül.Mondjuk engem kilóra megvettek, biztos, hogy a következő okostelefonom is zte lesz, ha tartják ezt az ár/érték arányt.
-
Sick Boy
őstag
Sziasztok!
Egy kis mankót adjatok nekem legyetek szivesek!
kb. 1.5 hete vettem a telefont, de nagy T-nél nem lehetett kapni, így viszonteladójánál vettem meg, mert ott még volt 2 db. belőle (Duna Plaza "kis" T-mobile).Akkor ez most már 512-es verzió? 256-ot ír ki. Másik fórumon olvastam, hogy új firmware-el előhozható a + 256, akkor ez most igaz, vagy nem? mert akkor nagyon beszívtam (ennek a topicnak a kezdő hsz-e szerint), mert azt mondta a topicindító, hogy más készüléket szállít már a T. Állítólag átszoftverezi a T-mobile. ez most igaz, vagy nem? Honnan lehet megállapítani, hogy ebben is lehet eysetleg rejtett 256 RAM?
Hol olvassak ennek utána? olyan hosszú ez a topic és nem tudtam követni (melóhegyek...) és 12000 hsz-t átnyálazni képtelenség, ráadásul a fele sztem nem is aktuális...
Másik kérdésem: most akkor a magyar 2.2 mikor jöhet rá szerintetek? és milyen formában lesz telepíthető? Kell előtte az üzenetekről / kontaktokról backupot csinálni? vagy megmaradnak?
Előre is köszi a segítséget.
-
kelzsoca
félisten
válasz
sagesz93
üzenetére
Hát ez gonosz volt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#12413) roti86
Addig ne linkeljetek be semmit, amíg biztosra működő, még a kevésbé hozzáértő felhasználók által is telepíthető/használható verzió nem készül el.
(#12415) Sick Boy
Meg kell várni a hivatalos T-s közleményt ezzel kapcsolatban.
Magyar froyo januárra várható, de semmi sem biztos még.
-
roti86
őstag
válasz
roti86
üzenetére
Nah, a készítő is beismerte, hogy egyelőre hibádzik valami, az update során hibaüzenet: "Syntax error".
A készítő (fonix232) válasza: "Working on the fix, the dump contained the symlinks too, that was the problem :S
Until someone wants to shorten the original set_perm system, it will be a looooong install..."kelzsoca: közben rájöttem én is, nem akartam galibát, csak segíteni

-
llaszlo
veterán
Ennyire rövid volt a pályafutása ennek a telefonnak, hogy már nem is lehet kapni? Nem lehet megrendelni. És már a kínálatban sincs benne.
-
roti86
őstag
Új Froyo Modacos topic: Link
Direkt link a Romhoz. Ezt már lehet recoveryből telepíteni.
Csak tesztelésre!
-
djozsi
senior tag
Win7-es géphez bluetooth-tal kapcsolódva tudtok fájlt küldeni a készülékre? Nekem mindig hibát ír ki.
-
Mett
senior tag
egy magyar kollega telepithetöve operalta : [link]
Hello all biggrin.gifToday, in the morning, the first dump was uploaded from the 00Z3, and I jumped to create You the first Froyo ROM from this stable build!
For now, as my device awaits a service repair, I can't flash it, that's why I ask You, to please, use DDMS to debug it!Current features:
- 003Z dump (/system, and boot too)
- update-script (does not work with CWM 2.5.1.3 and higher)Changes:
- Dalvik VM Heap increased from 24MB to 32MBDownload link:
(Please, only download if you really know how to debug, use DDMS, post debug logs, and help me debug it! I don't want my host to disable my account due to too much downloads, I hope you understand! As soon as there will be a stable build, I will upload it to some sharing sites, then you can freely grab it!)http://fonix232.co.cc/rom/index.php?dir=%2...yoBlade_0.1.zipDebug instructions:
- Use DDMS! Helps a lot!
- Post the problem logs only!
- If you can, suggest the fix too!vagy megse, ha jol ertem
-
hamham
tag
hali
rootexplorer szerint rootolva van a telo, de a titanium szerint meg nincs. Vikinek vmi ötlet? -
Saccco
nagyúr
válasz
djozsi
üzenetére
Az a move to sd a froyo gyári app2sdje. Kis bökkenő, hogy csak azokat az appokat lehet átteni amelyek azt támogatják.
Az ext2es app2sd-hez kell 2 felé particiónálni az sd-t. Elől fat utána ext2. Ilyenkor nincs olyan, hogy move2sd hanem a telefon azt "hiszi" hogy belső memóriába tárolja az appokat. Pedig azok az elérési utak megváltoztatása miatt szépen az ext2es részre települnek.
Ha van ext2es particiód és rányomsz a move to sdre, akkor tulajdonképpen az sd 2 particiója között mozgatod oda vissza az adatokat.
bunnyhu:
Most is van működő froyo... alpha4.
Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Logitech Harmony - én irányítok mindent!
- Arc Raiders
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0303AR-4046)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.07
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hogy lehet beállítani, hogy a Handcent csak a SIM-en lévő számokat jelenítse meg, mikor címzettet választok?
..és ez rám vonatkozik.

Köszi
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)