Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
trance89
őstag
-
DS920+ van most, előtte 918 volt (ha jól emlékszem)..
megoldottam a problémát.. írtam egy gyors scriptet ami a "-dev" paranccsal kérdezi le a diskeket külön-külön. Eddig 1db html fájl volt, most 6db van.. de legalább működik
-
Sziasztok!
Január óta DSM 7.1.1-42962 Update 3 fut a gépemen, és most szembesültem vele, hogy azóta nem megy a HardDiskSentinel monitoring..
root-ként futtatnám, ahogy eddig is (előtte 7.0.1 volt fent) de most ezt a hibát írja:
No hard disk devices found. Please run as "root".Kicsit kutakodtam, és arra jutottam, hogy ami előtte /dev/sda lemez volt, az a frissítés után /dev/sata jelölést kapott, ezért nem működik.
Ha simán reportot kérek, akkor sajnos a fenti hibába ütközik viszont ha -dev /dev/sata1 akkor rendesen kiadja a lemez infókat.A kérdés.. hogy tudnám megoldani, hogy továbbra is kiírja az állapotokat rendesen egy .html fájlba ahogy eddig is?
Köszönöm előre is!
MZ -
ekkold
őstag
válasz
Laslie
üzenetére
A 6.1.7 DSM_DS3615xs_15284.pat fájlt használtam, ezt eltettem régebben. Sajnos az update3 csomag nincs meg külön hozzá, annak idején online frissítettem DSM 6.1.7-15284 Update 3 -ra. Az eredeti pat fájlt oda tudom adni, ha szeretnéd.
Az update3 megvan esetleg valakinek offline telepítőként?
-
MGaa73
tag
válasz
feeregon
üzenetére
Szia, igen próbáltam. A legrégebbi is azt írja, hogy min. DSM 6.2 kell hozzá. A synology oldaláról a korábbi verziókat már leszedték. Sikerült egy fórumos linkről végül leszedni egy olyan verziót ami felment a 6.1.7 alá, de abban meg nincs benne az RLC-510A reolink kamera, így csak ONVIF kameraként sikerült integrálnom.
-
MGaa73
tag
Sziasztok,
DSM 6.1.7-15284 Update 3-re szeretnék surveillance stationt telepíteni. Úgy tudom 2 kameráig ingyenes. Csomagkezelő központban nincs, így csak a manuális telepítés marad. Kompatibilis spk fájlt hol lehet letölteni? -
seger
addikt
Sziasztok!
Abban kérnék tanácsot, hogy esxi alatt fut egy xpeno. Be van kapcsolva az autó indítás. Bios is beállítva, ha áramszünet lenne és lekapcsol, de visszajön az áram, a gép elindul. De a xpeno nem akar indulni, mindig kézzel kell indítani. Nagyon ritka az áramszünet, de jó lenne ha indulna az xpeno ilyenkor. Miért nem indul? Autostart enabled. Van még valami amit állítani kellene?
-
valenteen12
csendes tag
válasz
RedCat
üzenetére
Feltételezem, hogy nem NAS felhasználóval lépsz be a SMB-be és így nincs jogod a mappák olvasására, tallózására és a fájlok futtatására.
A Windows vezérlőpultban > Windows rendszerbeli hitelesítő adatok > Windows-hitelesítő adat hozzáadása > a NAS IP-je, egy NAS-on beállított felhasználói név és a felhasználó jelszava biztosítja a hozzáférést. Ezután ki- és bejelentkezés szükséges.
Esetleg nézd még meg a NAS webes felületére belépve, a File-stationban a mappák tulajdonságait.
Jobb egérgomb a mappára > Tulajdonságok > Engedély fül > Haladó beállítások > Engedélyvizsgáló. -
kabdzsi
tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni, hogy mit rontok el folyamat? Egy LattePanda V1-re (Intel Atom X5 Z8350 4 mag, 4 GB ram, 64GB rom) próbálnék feltenni egy XPEnology-t, de a Starting kernel with USB boot-nál befagy és nem csinál semmit.
IMG: tinycore-redpill-uefi.v0.9.4.8.img
Az alábbi commandokat használtam:
./rploader.sh update
./rploader.sh fullupgrade
./rploader.sh satamap
./rploader.sh identifyusb now
./rploader.sh build ds3622xsp-7.2.0-64561
exitcheck.sh rebootItt újraindul és utána befagy.
Előre is köszi a segítséget!
-
BullZeye
veterán
AI accelerator-t használt valaki Xpenology alatt Frigate vagy más kamerás programhoz, működik?
-
RedCat
senior tag
Sziasztok!
7.1-es rendszer alatt használom a Synology Photos alkalmazást. A volume2/photo mappában vannak a képeim. A programmal és a mobil alkalmazással is látom a képeimet.
Viszont ha samban keresztül tallózom a mappát, akkor látok benn 60 almappát, amiket még én hoztam létre. Eddig minden rendben, de ha bármelyik mappába bele szeretnék lépni, akkor azt írja hogy hozzáférés megtagadva. Így egyetlen fájlhoz sem férek hozzá sambán.
Ha megnézem a photo mappa tulajdonságainál az engedélyeket, akkor a nas felhasználónak teljes (irás/olvasás) joga van a mappára.Hol a hiba, mit kell átállítanom, hogy sambán keresztül is tudjam irni olvasni a fájlokat?
-
bupemko
senior tag
válasz
endroid
üzenetére
Nekem n36l 6.1.7-en van fenn 5.6, 7.0 meg 7.2 is egymás mellett... mondjuk ezt 5.x-ről upgrade-eltem. Gen8-on (szintén 6.1.7) nincs egyik se, csak 7.2-t tudnám feltenni és a tiedhez hasonlóan Photo Station kiabál, hogy neki 7.0 kell, mikor próbálom telepíteni...
Media Wiki meg PHP 7.4-et akarna frissítéshez, ahogy nézem ezen a régebbi 6.1.7-es verzión elég nagy a káosz PHP fronton...
-
feeregon
tag
Sziasztok
HP Gen8. Valaki használja DVA1622 rendszerrel? Mi kell hozzá? ARPL beállítása után nem érem el, az ip nem pingelhetö -
endroid
csendes tag
jun’s loader v1.03b DSM_DS3615xs_25426.pat M54L. eredmény költöztethető!
Mit rontottam el?
-
-
endroid
csendes tag
GEN8 arpl böngészőben beállítva, rebbot után nem érhető el. pingre ez jön vissza a monitoron kiírt ip címről Destination host unreachable.
-
Szaraz
tag
Sziasztok!
Sikerült feltelepítenem DSM 7.1.1-et. A leírás alapján szépen felment.
Felmásoltam a filmeket és szerettem volna LG okos tv-vel, lejátszani de nem indítja el az mkv fájlokat. A Video Station-t telepítettem, és a média centert.
Ami érdekes, hogyha belépek gépen a NAS-ba és ott próbálom lejátszani Video Stationnal, akkor sem indul el, csak pörög a karika. Viszont van a Video Stationben egy olyan, hogy lejátszás LG webosTV-n, akkor meg simán elindul.
Mi lehet a hiba? Mit nem vettem észre? Mit rontottam el?
Előre is köszi a válaszokat. -
-
endroid
csendes tag
válasz
Mykroft
üzenetére
Köszönöm. az újraindulási idő mellékes, egy igazi "LÁMA" vagyok, a kisebb ellenállás felé mozdulnék.
Amit néztem:
jun’s loader v1.03b és mellé a DSM_DS3615xs_25426.pat
ez menne a GEN7 N54L-re. VID PID átirás ok, másra kell még ügyelni?arpl-1.1-beta1 DSM_DS3622xs+_42962.pat vagy esetleg a DSM_DVA1622_42962.pat
ez menne a GEN8-ra -
Mykroft
tag
válasz
endroid
üzenetére
bővebb infó hiányában, és ismerve a microserver újraindulási sebességét, és inkább valamilyen virtualizációs környezetet hoznék létre (pl: vmware esxi vagy proxmox), és azon belül futtatnám az xpenology-t. Elhanyagolható teljesítményt emészt fel, viszont sokkal könnyebb a rendszert virtualizást rendszerek kezelése később.
Kezdésnek talán a proxmoxot ajánlanám, úgy, hogy 6éve fut nála esxi-ben minden, viszont elértem a free verzió határait. -
endroid
csendes tag
Sziasztok!
Hozzám került 2 HP microserver.Az alábbi verziókat szeretném futtatni rajtuk:
1. GEN8 DSM6.x.x.x
2. GEN7 DSM7.x.x.xmelyik loaderek lennének jók erre? Van-e valamilyen bios elvárás, hogy pl: minimum ilyen verzió kell
Köszönöm:
Fácán
-
trance89
őstag
válasz
mandriva11
üzenetére
Kb egy kaptafa mind ha a biztonságot nézzük. Sokan az xpeno ellen szokták felhozni hogy ez egy tákolt/hekkelt szar ezért semmiképpen sem mondható biztonságos rendszernek. Viszont ezen emberek mindegyike kb csak képen látott ilyen rendszert (általában Synology fanboyok) és halvány lila gőzük sincs a működésükről. Friss DSM rendszerrel nagyjából ugyanolyan biztonságos mint egy eredeti Synology NAS.
-
mandriva11
tag
Most kezdtem kipróbálni xpenology-t ARPL és DSM7 , de inkább egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik Nas oprend a megbízhatóbb ez , Trunas, Omv ? Nektek mi a tapasztalatok?
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Van egy Hp gen8 -on futó RP loaderes DSM, aminél már többször előfordult, hogy bár minden működik (plex, virtuális gépek) a webes felület teljesen belassul. Ilyenkor ha nagy nehezen el is jutok a restartig, látszólag újra is indul, de valójában nem vagy legalábbis nem oldja meg a hibát csak a kinyomom a gépet és egy full cold restartot hajt végre. Ma jött egy email, hogy elfogyott a rendszermemória (12GB). Beléptem és ugyan az a helyzet.Most SSH -n nyomtam neki egy restartot, de az a helyzet, mint amikor DSM -ből csinálom, tehát továbbra is lassú. A loader nem a legújabb, de nem hiszem hogy az okozna ilyet... Szerintetek mi lehet a gond?
-
boborján2
őstag
Helló!
Ha 3db HDD (raid nelkül) van xpeno <arp> alatt, és azokat 1db negyedikre akarom cserélni , ez megoldható?
Az adatok nem lényegesek ,csak a DSM7 menjen tovább reinstall nélkül.Ha igen,mi a megoldás?
-
kgymac
őstag
válasz
O_Tibor
üzenetére
Nekem kettő is megy a parancsaimmal, igaz, nekem nem probléma az ssh-n beillesztés, soronként. Eredeti mac-cel, syno archívból letöltött pat-tal.
Szerintem a PeterSuh féle verziót használod, bár vagy két hete frissítettem utoljára a tcrp-t, még nem volt kattintós. Akinek meg extra hw-je van, cseszheti az arpl-t, driver hiányában nem nagyon fog működni.
Number gondod van. -
O_Tibor
csendes tag
válasz
kgymac
üzenetére
Redpill alatt ugye most már végig is lehet kattingatni a folyamatokat, ha valaki nem akarja bemásolni a parancsokat, aztán az kavart be (igazából a legutóbb is ssh-ztam, csak meglepett, hogy most már ilyen "csili-vili" kézfogós folyamatvezetős része is lett, el is csábultam
).A kenand által írt parancsokkal viszont rendben lefordul. Annyi gond volt még utána, hogy a netről letöltött pat-al nem akart települni, viszont ha hagytam, hogy ő töltse le ugyan azt, akkor azzal felment a dsm, és működik is. Még a Surveillance Station licensz-el van gond, azt írja, hogy nincs. Ennek kell még utána járnom.
-
BodyGekko
tag
Sziasztok!
Valaki frissített már a 7.2-64551-ról a 7.2-64561-re? Simán megy, vagy van valami rafkó? -
marcell.bagi
csendes tag
válasz
kgymac
üzenetére
Köszi a választ!
Sikerült SSH-n végül, csak mivel több fájlt kellett mozgatni mindenfelé, kezdtem megunni a cli-ben való szórakozást. Annyira azért mégsem a kedvencem..
Winscp-vel sikerült végül megcsinálni, hogy rendes fájlkezelőként tudjak root jogokkal másolni/fájlokat létrehozni.
Ha valakinek ugyan ilyen problémája lenne, hogy winscp-vel nem tud root jogot szerezni, ez a videó aranyat ér:https://youtu.be/gKoHG-7w5q0Most már csak arra kell rájönnom, hogy miért nem töltődnek be a driverek.. nem jön létre a dev/dri mappa.
Sikerült valakinek már ezt megoldania? Coffee lake processzorral próbálom megoldani.
-
kgymac
őstag
válasz
marcell.bagi
üzenetére
Csak ssh-n fogod tudni, admin jogú userrel kell belépned, majd
sudo -iJelszónak ugyanaz kell, mint a belépéshez.
Ha nem vagy otthon ssh-n (a kérdéseid alapján nem), telepítenék valami community-s csomagot (pl. mc-hez), talán file util néven van. -
marcell.bagi
csendes tag
Sziasztok!
Próbálom a Jellyfin-en beállítani a hardveres transzkódert, de ha jól értelmezem, fel kell raknom az i915 drivert a DSM-re. QSV-t próbálom aktiválni, de egyelőre sikertelenül.
Hiányzik a dev/dri mappa a rendszerről. Ha fent lenne a driver, akkor ugye ez magától létrejönne.
Tud valaki segíteni? Meg van a szükséges .ko kiterjesztésű driver fájl. Elméletileg a rendszeren belül a /lib/firmware/i915 mappába kéne tennem a fájlt, de kb. egy órája próbálok rájönni, hogy tudnám elérni ezt a root mappát. Se sftp, se a DSM beépített fájlkezelőjével nem jutok ki a root mappákhoz.
Manuálisan kéne SSH-n keresztül átlőnöm?
DS918+ loadert használok, legfrissebb 7.2-64551 DSM-en.
Jellyfin-t természetesen dockeren keresztül futtatom. Próbáltam a linuxsserver variánst illetve a sima Jellyfin/ verziót is.Köszönöm előre is a segítséget!
-
kgymac
őstag
válasz
kenand
üzenetére
Már megy neki, valószínűleg nem vette ki a sata1 portra dugott ssd-t vagy bios beállítás lehetett. Mivel két nap után sincs elárulva, userror

szerk:
Az új friends (0.0.7) kiírja a webcímet (ip:port, root, pass nincs), amelyen meg lehet nézni telepítéskor, hogy mi a bibi. -
válasz
O_Tibor
üzenetére
Tinycore-redpil +1622 megy . t610-en.
A boot USB-t USB 3.0-ás portba kell dugni. Nekem ment az UEFI-s is. (más simát használt de akkor a BIOS-ban tiltani kellet az UEFI-t)Fontos, hogy 4GB RAM kell az USB lekreálásához
Ha visszalapozol 10-20 oldalt valahol meg ban a hozzászólás a szükséges parancsokkal is. -
O_Tibor
csendes tag
Végülis sikerült, a fórumból össze szedtem a hiányzó infó morzsákat.
-
kgymac
őstag
válasz
misimagaki
üzenetére
Nekem 8-cal, ebből 2-2 SHR és 4 SHR2. Simán megy. Kettőn is, bár az n36l-en csak 4 lemez van, elfogytak a kereskedelemben közben a normálisabb 2.5"-os hdd-k, csak SMR kapható.
-
O_Tibor
csendes tag
Sziasztok!
Pár hónapja nézelődök a xpenology irányába, és jelenleg kamerák miatt a DVA1622-t próbálom ráerőszakolni egy hp t610 thin pc-re. Sok írás van a témában itt a fórumon belül, nekem szépen le is generálta a Tinycore a szükséges állományokat, viszont reboot-ot követően ugyan megjelenik a boot lehetőség a dva1622-re, de elindítva ugyan azt a hibát írja ki, mint amikor a tiny core-t indítottam, aminek abban az esetben az lett a megoldása, hogy GRUB-nál e -re nyomva átírtam a hd0-t hd1-re.
Végül kivettem minden merevlemezt, így most csak az usb van benne hátul a kék portban, a tinycore redpill rendesen elindul minden átírás nélkül, viszont a synology boot továbbra sem (és teljesen mindegy, hogy mire írom át annál, semmelyiknél se indítja). Gyanítom, hogy a "hd0, msdos3"-t kell átírni valamire. Esetleg tudna valaki nekem ebben segíteni?
-
kgymac
őstag
válasz
boborján2
üzenetére
A patch-ekhez a syno be tudja állítani, hogy kötelező legyen a telepítése. Lehet, hogy az u5 ilyen. Ha a pat telepítésének idejére lekapcsolod a hálózatod az internetről, akkor nem kerül fel, mert nem tudja letölteni közben az u5-öt.
A syno a korábbi 6-os opciói közül kivette a patch telepítés tiltását, ez már nincs a hetesben. Én már akkor is háborogtam miatta. Kb. a win10 óta utálom azt, hogy bármi akkor települ a gépedre, amikor a gyártója akarja. Elég egy hibás kötelező patch és minden adatod megy a levesbe. Ez az m$-nak már egyszer sikerült eddig, xpeno-nál ez max egy pen újratelepítést, a hdd-k első kettő partíciójának leformázásával és normális, megszakított internettel zajló (pl. modem/szolgáltatói router lekapcsolással) pat telepítéssel orvosolható. Ill. némi kézimunka ssh-n kilőni a crond alól a frissítő progit vagy beállítani a routeren a synology.com letiltását az xpeno ip-jének. -
boborján2
őstag
Ha ezt raktam fel ARPL -el
7.1.1-42962 (with Update 1)
akkor a DSM infó oldalon miért lett 7.1.1-42962 UPDATE 5 ?
+ frissítés gombra is azt mondja, hogy naprakész.
-
kgymac
őstag
válasz
misimagaki
üzenetére
Mert a 6.1.x/6.2-6.2.3 verziókhoz elég volt letöltömatyinak lenni, ha olyan img-t találtál, amiben benne volt pár extra hw (extra.lzma-ban pl. tg3 lan a hp G7/G8-hoz, mpt2sas/mpt3sas lsi9211-8i hba-hoz, vmxnet3 esxi-hez,virtio kvm/proxmoxhoz), akkor ment minden elsőre.
A 6.2.4-től meg minden fordítani kell forrásból, az ext-eket vagy megkerestetni vagy direktben hozzáadni. Megjegyzem, nem nagyon láttam még telepítési leírásban (pocopico-ét kivéve talán), hogyan kell olyan hw-t befordítani a konfigba, amelyik nem az aktuálisan népszerű hw vonalhoz tartozik. Az, hogy van debug lehetőség szinte meg sincs említve. withfriend az xpeno elindításakor ír ki pár "apróságot", a boot folyamat megszakítható (és meg is szakad), ha egy syno patch belerondított a két hw komponenseket tartalmazó file-ba, sokszor maga képes helyreállítani ezeket a file-okat. A kiírt ip persze csak dhcp esetén jó, ha még nem lett az img build óta módosítva, vagy statikus ip esetén az xpeno konfigggal tudatva, hogy mi is lett beállítva. A megszakadt első telepítés után automatikusan indul az early telnet, ami telnep protokolon keresztül segíti a hibakeresést (és az esetleges javítást, pl. /dev/synoboot* file-ok hiánya némi kézimunkával helyrehozható, mert javító script még 6.2.3-hoz készült, persze ott még ezen verzió telepítése előtt be kellett másolni, hogy majd működjön, ha kell, míg a 7-esnél ez utólag is megoldható - kivéve 1622, mert ott nem /dev/sd? a hdd-k hanem /dev/sata1p*, így a scriptet is módosítani kéne a javításhoz).
Nem kell feladni, általában majdnem mindenre van megoldás. Fél napomba telt 1622 esetén kikísérletezni, hogyan kerülhető ki a telepítés megszakadása (pont a /dev/synoboot? eszközök hiánya miatt megszakítja a syno script a pat telepítés folyamatát 57-58-59%-nál). A megoldás: usb3 portba kell dugni a pendrive-ot, így nem tűnnek el a synoboot? eszközök, és persze újra kellett írni a pent, mert megsérül (tcrp 0.9.3 vagy 0.9.4.0), a dva1622 nvr-em meg köszöni, azóta is elvan. Persze a tcrp hiányosságai miatt csak 7.1.1u4-ig telepíthető, mert az u5 hiányzott belőle (és most is van md5 hiba egyes verzióknál) és a teszthez használt 1622 (T520) vagy 3622(n36l) többé nem indult el, csak teljes pen újraírással + buildeléssel, a withfriend viszont megoldotta az u4 módosításait, amit én pl. kézzel futtatva a postupdate-et nem tudtam. A withfriend pl. nem talált al verzió számot az u5 után (de februárban még az u4-nél sem), a kiírt paraméterekben ez az infó üres (0/1/2/3/4/5 lenne) és van két grep hibaüzenet is betöltéskor.
Plusz ugye ott van még, hogy az rp-ext repo anyagai nem állnak rendelkezésre minden syno modellhez, így lehet újrakezdeni a konfigolást, ha belefut ilyenbe az ember. Sok hw kiegészítő csak a népszerűbb modellekhez létezik, pl. csak 3622-höz vagy 918/920-hoz.
És a debughoz egy webszerver a telepítés kezdetétől, már ha kap ip-t, erről tettem fel képet is. Ugyanaz, mint a telepítés megszakadásakor putty-val telneten, csak webes ablakban. Kb. mint a HA ssh konzol komponense, ha engeded ki a 22-es porton (mert ez ugye ssh, nem telnet (23-as port)).
Szóval ne add fel, pajzsodon vagy pajzsoddal. -
Egon
nagyúr
válasz
marcell.bagi
üzenetére
Mindenre nem tudom a választ, de pár dologra megpróbálok válaszolni.
A jelenlegi ext4-re formázott HDD-met újra kell formáznom, ahhoz, hogy felismerje a Xpenology?
Igen, ha nem találja meg saját magát a diszk elején, sajnos csak az újraformázás játszik.Valamint 16GB RAM elég neki gyanítom egy Pentium G5500 társaságában (áramszámlát talán jobban kíméli)
Bőven elég, nekem 4 GB memória van a G8 micorserverben, és sosem volt gondom azzal, hogy kevés lenne a ram.Mennyire megbízható, stabil a rendszer? Mertek fontos adatokat is tárolni rajta?
Nem nagyon van hír adatvesztésről, de nyilván elvben kevésbé stabil, mint egy gyári megoldás. Nekem van olyan, hogy átlag évente egyszer leáll a microserver, és pirosan világít a ledsor, de ez lehet hogy a vas hibája, és nem a DSM-é.Illetve érdemesebb inkább proxmoxra telepíteni a rendszert, vagy bare metal?
Talán egyszerűbb a frissítés, ha virtualizálod, illetve nyilván mást is tudsz futtatni mellette - én ha majd egyszer nulláról újraépítem, akkor sanszos hogy nem baremetal fogom telepíteni. -
marcell.bagi
csendes tag
Sziasztok!
"Ex-Xpenology" felhasználó vagyok jelenleg, de mivel "új" szervergépet rakok össze, így adok egy újabb esélyt neki, mert amúgy imádtam. 6.2.x használtam, még a régi bootloaderrel.
Pár dologgal kapcsolatban le vagyok maradva. Jelenleg OMV-t használok, de kezdem felcs*szni magam pár dolgon.(frissítések tönkretesznek funkciókat, HDD spindown nem műkodik stb.)
Docker+portainer kombót használok (Jellyfin, qbittorrent stb.) Ezek ugyanúgy menni fognak bare metal módon telepített 7.x.x verzión az új tinycore-os megoldással?
Teljesítmény nem lesz rosszabb? Valamint egy RX550X kártyát használnék a Jellyfin-hez. Azt fel fogja ismerni xpenology-n keresztül a docker/jellyfin?
Anno simán a DSM "appstore"-ból telepítettem a Plex-et, de most már annyira megszoktam a Docker-t, és annak minden előnyét, hogy nem tudnék visszaváltani a sima DSM-es app kezelőre.
A jelenlegi ext4-re formázott HDD-met újra kell formáznom, ahhoz, hogy felismerje a Xpenology?
Valamint 16GB RAM elég neki gyanítom egy Pentium G5500 társaságában (áramszámlát talán jobban kíméli)Mennyire megbízható, stabil a rendszer? Mertek fontos adatokat is tárolni rajta?
Illetve érdemesebb inkább proxmoxra telepíteni a rendszert, vagy bare metal?
Köszi előre is! -
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni elérési útvonalat illetően. Transmission Remote Gui-t használom Pc-n, ami egy Lenovo Q710-en található Transmission-höz csatlakozik.
A Remote Gui-ban rányomtam a "tartalmazó mappa megnyitása" gombra és nem adtott be semmit mert üres és nem volt jó az elérési útvonal.
Próbáltam beírni elérési útvonalat de nem jártam sikerrel és ezért már sajnos a szabad helyet sem mutaja ami nekem nagyon hasznos volt.
Az lenne a kérdésem, hogy az elérési útvonalhoz mit kell beírnom, hogy mutassa a szabad helyet és ha rákattintok a "tartalmazó mappa megnyitása" gombra akkor behozza a torrent mappáját?
Windows intézőben így van felcsatolva a letöltési mappa helye:
\\LenovoXpen\Transmission\Film
Köszönöm a segítséget!

-
xact
tag
Sziasztok!
7.1-42661 Update 1 -t lehet felületről frissíteni 7.1.1-42962-re.
Ha jól emlékszem, akkor redpill.v0.9.4.4-m van.
-
kgymac
őstag
válasz
misimagaki
üzenetére
Az N36L-en megy a 7.1.1u4, így igen, ds3622xs+-ként.
Valamit nem jól csinálsz, TCRP-vel megy. Minimum 2GB-s pen kell, de inkább 4GB-s, mert az automata backup-hoz kell némi hely. A harmadik partíciót (vagy uefi-nél a negyediket) neked kell megnövelni 0.9.4.x-nél, pl. easeus partition manager
Biosban:
C1 vagy Cx power opciókat disabled-re.
SATA-t AHCI módra
A gép bios-ához illő img-t (efi/uefi) kell használnod, a kiírás pl. rufus portable verzióval.
Volt már korábban párszor leírva a telepítés, így azt keresd vissza (rploader.sh-ra keresnék). Ha nem 3622-t hoz ki, kb. 3 sorban kell cserélni hozzá (DS3622xs+/ds3622xsp-7.1.1-42962) vagy ha extra hw támogatást is hozzáadsz, a szám növekszik. Egy ext .. auto-t is futtatnék a hw miatt, a satamap-ot csak utána. Ha wol is kell, realmac opciót a DS3622xs+ után. A build-et withfriend-del végezd, megéri. -
misimagaki
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asrock E350M1 alaplapom. Megvétele óta mindig NAS rendszer futott rajta. Kb. 6 éve Xpenelogy.
Az első WD Red 1 TB HDD-ben már 52e óra van. :-)
Annyira megszoktam, hogy csak működik, hogy most amikor egy DSM 7-re átállást kíséreltem meg. Akkor sikeresen a 6 éve használt pendrive-t formáztam le, annyira biztos voltam a sikerben. Tudom, hiba volt.
Természetesen nem sikerült.
A github-os arpl verzió nem bootolt be. A redpil meg nem tudja felépíteni a loadert, mert bspatch does not exist hibát dob.
Szerintetek egyébként a Brazosra felmegy még a DSM 7?
Mindegy ezt most jegeltem. Próbálom újra életre lehelni a 6-os rendszert. Megtaláltam egy lemezemen a pat fájlt: DSM_DS3615xs_15152, de a loadert nem.
Szerintetek ehhez jó lesz a DS3615xs 6.0.2 Jun's Mod V1.01 loader?Remélem sikerül, mert Live Ubuntuval macerás lenne leszedni a lemezekről az adatokat. már csináltam, de akkor csak 2x1 TB adatot kellett... Most már több van.
-
boborján2
őstag
Sziasztok!
Xpeno (kezdő) vonalon kifejezetten a synology photos megoldás érdekelne.
Azt tudom hogy dsm 7 kell hozzá. Megoldható már ? Van hozzá ajánlott loader?
Ha igen ,milyen korlátozásokkal kell számolni?
Értem ezalatt:
-van e a videóknak (h264,hevc) miniatűr képe?
-működik e a "biztonságos" távoli elérés?
(pl. lets encrypt vagy syno tanúsítvány)Illetve DSM szinten milyen korlátozásokkal kell számolni az egy gombnyomásos frissítésen kívül?
Sajnos google segítségével nem találok a kérdésekre friss és átfogó válaszokat.
Köszönöm!
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
egy kis segítségett szeretnék kérni, jun fórumán elvesztem már sajnos és nem mozgok otthonosan a témában, cimborám segített felkonfigolni. adott egy négy lemezes dsm3615, plusz egy cache ssd-vel (msata, sata házban). ez utólag került be (mini pcie-on ASM1061 vezérlővel). a régi lap egy Q1900-ITX volt, ami meghasalt. vettem egy J4125-öt, de elnéztem a mini pcie-t, így most egy pcie 1x-be raktam ugyanilyen ASM1061 chippel sata bővítést. sajna biztonsági mentésem még nem volt... a lemezsorrendre figyeltem, ha a sata kiosztás azonos, akkor ez ok lenne.
viszont látom, hogy az apollo lake esetén buktam a legacy boot-ot, nekem ilyen bootloader volt jun 1.03b-vel, így most nem tudom indítani. tudnátok tanácsot adni, hogy tudnám a legegyszerűbben belökni? létezik olyan loader, akár 1.03b-re, ami menni fog uefi-n? vagy egy install utáni plug n play-t el is felejthetek? a cahce ssd-n van docker, plex van, maga a rendszer a négy lemezen, emlékeim szerint.
köszönöm előre is a tippet

-
trance89
őstag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Jogosultságok beállítva a kiválasztott mappára? [link]
system internal user-nél kell engedélyezni a qbittorrent-nek a hozzáférést, enélkül nem fog tölteni -
feeregon
tag
A surveillance alapban 2 kamerát tud. Mi történik, ha olyan kamerám van, ami egy ip címen 2 képet küld? Egy h őkamera, és egy normál. Ez egynek számít, vagy mindkettőt felhasználja?
-
ilovedigweed
senior tag
Qbittorrent-et telepítettem viszont nem tudok vele letölteni, hibát jelez. Meg tudná valaki mondani hol találom a log file-t?
DSM 7.1.1-42962 Update 5
-
halisa
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ez jó ötlet! Nem lenne a sok ismétlődő kérdés. Nekem egy N40L kisgépem van 6.2.3 van rajta jó működik. Egy másik gépen 1622 van elég csábító a 7.1.1. De elég párás lenne frissíteni 7.1.1 re, hogy ne vesszenek el az adatok.
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Az összefoglaló ahogy nézem elég rég lett frissítve, sok minden hiányzik, összeszedhetnénk közösen pár hasznos infót.
Pl hogy a 6.2, vagy 6.2.3 (6.2.2 kerülendő) jun loaderrel megy, a 6.2.4 és 7-es TCPR-rel (ez főleg amd-sekhez ajánlott, szerintem ez pl jó leírás) vagy arpl-lel megy (ez utóbbi egyszerűbb talán és intelesekhez ajánlott).Meddig lehet fölfrissíteni a 7-est? Anno stigma még U3-ig javasolta tcpr-nél.
-
kgymac
őstag
válasz
wdarty
üzenetére
ds3622xs+, 7.1.1up1 fut nálam kettőn (N40L,N36L).
Elvileg up4 vagy up5-ig lehet felhúzni (xpenology.com/forum update5 topicja), de ahhoz az update kézi telepítése után még dolgozni kell, mert mindkét patch beleír a ramdiskbe és a zImage-be is, a friend-es átállás még nálam folyamatban van, ami automatikusan belép a TCRP-be ha a syno valamit mókolt. A gép tőlem 30km-re van, tegnap este az egyik (n36l tartalék) friend-esítésével végeztem csak, így az up4 telepítése még elmaradt. 1622-ön sikerült eljutni az up4-re, de az up5-be beledöglött az egyik t520-asomon. Ami nem baj, mert csak tesztes, agonizáló hdd-k vannak csak benne és még 3 gépnek kéne kitaposni az utat.A 1622 mai telepítése (42962 up0) során a syno belemókolt az rd és a zImage -be, amit a friend jelzett és javítgatott automatikusan az újraindításnál, így simán elindult a nas. Friend nélkül akár "lehalás" is lehet a syno féle mókolásból, főleg ha nem syno által használt lan kártya van a gépben, mert azt a gyári rd biztosan nem tartalmazza.
-
wdarty
tag
Melyik a legújabb DSM amit fel lehet rakni egy ilyen gépre?
HP ProLiant MicroServer N40L AMD Turion II Neo N40L -
kgymac
őstag
Sziasztok,
Egy olyan infót osztanék meg, amit eddig itt nem olvastam.
A boot során, a pat telepítése előtt/közben elérhető webes felületen egy ssh jellegű webes konzol a http://ip:7681 címen.
Belépni ugyanúgy lehet, mint a pat telepítési hiba után induló korai telnet konzolon: user: root, password: üres, nincs.
Hozzá lehet férni pár dologhoz, eszközökhöz, logokhoz például.szerk:
1622-nél az első újraindulás alatt is működött, a friend első pár sora jelent meg rajta, amíg a syno az alapcsomagokat telepítette, utána a kapcsolat megszakadt, mint a képen is látszik.
A mai telepítés alkalmával a pat telepítés közben a syno beleírt a ranmdiszkbe és a zImage-be, ami korábban nem volt. Érdemes a build-et withfriend-del futtatni. A gép egy hp t520 volt. -
-
kgymac
őstag
válasz
zeno85
üzenetére
telnet-tel belépve mit ír a log? Az early telnet az első telepítési hiba után indul, addig nem lehet belépni. pl. putty, ip adott, protokol telnet (23), user root, password nincs. Utána unix parancsokkal kell megkeresned a log részleteket. Szerintem nem nagy kihívás.
De tippre nincs /dev/synoboot* eszközöd, ezt simán ls paranccsal is leellenőrizheted, másik usb port esetleg segíthet (1622-nél usb3-as kellett t610/t520-on).
Miért nem 7.1.1 egyébként? Modellt nem írtál, tippre 1622.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÚJ/BONTOTT Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B560M i7 10700 32GB DDR4 1TB SSD RX 6600 XT 8GB ZALMAN i3 Edge EVGA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
így is több időt szántam rá, mint amennyit akartam

Essejó