Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rengete
aktív tag
Most kapcsoltam be az asszony laptopját win10-es. Bekapcsoltam a hálózat felderítést és egyből látja a NAS-t.
nem értem! Az enyém is látja minden formában csak számítógépnek nem. Igazából Hálózati helyként akartam a gyorsmenübe elmenteni, mert nem egy mappán belül van minden mappa , és így nem tudom csak mappánként felcsatolni. -
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Tettem fel egy új win10-et és azóta nem jelenik meg a nas a hálózati helyeknél. Megosztás be van kapcsolva. Dlna-s részt látja a pc. Csak a számítógépelnél nem jelenik meg, nem tudom hálózati meghajtóként csatlakoztani. A lányomnál is ez volt, hogy karácsonyra vettem neki egy laptopot, és nem látta, majd másnapra meg igen. Itt is vártam 2 napot de nem akarja az igazságot. Már az össze létező lehetőséget ki be kapcsoltam amit lehetett a hálózati megosztás központban, hátha beakadt valami. Van valakinek valami ötlete? -
-
vtechun
veterán
hello, én Pubszon hatására raktam fel win10 helyett xpenologyt, erre a hardverre: AT3N7A-I. ami ugye egy harmatos lepkefing, ráadásul 9 éves.
Na, röhögve megy rajta több fullHD film plexben kiszolgálása. FTP, VPN, SHR, DownloadStation (4x gyorsabban tölt le, mint win10-el
) 40 megával is tud letölteni torrenttel (1000MBit Telekom optika net). Egyelőre ennyire használom, majd belepattintok még egy winyót, akkor 3 lesz SHR-rel, összesen 1,5 tera hellyel, amiből bármelyik 1 db winyó kiesése esetén sincs adatvesztés.Egy álom ez a rendszer, komolyan fizetnék is a szoftverért is önmagában, annyira letisztult, profi.
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Ismét visszatérek, egy nagy kitekintés után (Asustore, WD My Cloud EX2 Ultra, Hp Micro Server Gen8), a saját építésű Xpenology NAS-hoz.
Kérdés: Az Xpenology csak a Fizikai magokat használja, vagy a HT is ? 3 CPU között vacilálok, az Intel G3900T (2mag), Intel G4560T (2mag 4 szál) és az i3 6100T (2mag 4 szál). Vagy vegyek i5 6400T-t ?
A Nas a következőkre lesz használva:
- Otthoni File megosztás, Backup a gépekről.
- Media file-ok elérése.
- Download p2p
- Nyomatató megosztás -
vtechun
veterán
válasz
vtechun
üzenetére
Közben megtaláltam ezt Add a Drive to Expand Storage Capacity. Úgyhogy problem solved. Bocsi

-
vtechun
veterán
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Laslie
üzenetére
a fontos dolgokról, fényképekről van...
próba...
Vagy inkább kivegyem azt a HDD-t, amelyiken a dokumentumok, képek vannak?
A második HDD-n csak filmek és zenék vannak. Külön kötetként van mindkettő, így külön-külön működnek.Ha frissítés után visszarakom, elvileg azt is csak felülírja majd a DSM, nem?
-
Norbi.Sz
senior tag
Az utóbbi napok történéseit átolvasva (frissítés terén) DSM alól nyugodtan ráengedhetem a 6.1.5-ös frissítést?
Jelenleg az utolsó verzió van rajta (DSM 6.1.4-15217 Update 5)... -
sd6
tag
válasz
Zizi123
üzenetére
Raid read/write performance és egyéb okosságok. Csakhogy meglegyen pontosan is, ha már szóba került (megint)
-
válasz
Zizi123
üzenetére
"Viszont en azert nem annyira szeretem az egyedi megoldasokat, mert barmi tortenik a Synology eszkozzel azt legjobb esetben is csak 1 masik Synology cuccal fogod tudni elerni, hogy az adataid ujra meglegyenek.
Mig 1 szabvany raid barmikor barmivel kinyerheto, ha gond van."Ez pont fordítva van. Egy Syno SHR tömb bármilyen linux-al olvasható, ami tud md-raid-et kezelni (mindegyik).
Két hdd-ből álló SHR tömböt tettem át pár napja egy OMV-t futtató gépben, simán mountolható volt és olvashatóak az adatok.Egy HW RAID kártya esetén nehezebb dolgod van, javasolt lehetőleg ugyanazt a típust+modellt+firmware verziót használni, valamint a diszkeket is ugyanolyan sorrendbe betenni, ellenkező esetben nem fogja felismerni/használni. Van olyan cég ahol emiatt (is) raknak el tartalékba egy ugyanolyan HW RAID kártyát a polcra, mint ami a gépekben van, ha megdöglene és kellenének az adatok.
-
Irvine
csendes tag
válasz
Zizi123
üzenetére
Igen, igen.
De minden ajánlás és leírás azzal kezdődik, hogy készíts mentést az adatokról.
Még a Synology szupport is ezzel kezdi, független a lemezek szervezettségétől.Amúgy találtam egy leírást, ami szerint Ubuntu Linux boot CD-vel bebootolva az SHR diszkeket felcsatolva állítólag menthető minden adat az SHR-ről is.
Viszont még nem tudtam kipróbálni, mert az Ubuntu CD-s op. nem szerette a video kártyámat.
Ha tudtam tesztelni, majd megosztom az élményeimet.
-
törölt tag
válasz
Irvine
üzenetére
Ill eleve ha pl 4 lemezzel mész, azonos mértékű mind, shr esetében két lemez cserekor extra helyet kapsz. Raid 5 ilyet se tud

Raidtol függetlenül menteni meg kell. Tök mindegy mi van, a raid nem mentés, egyik sem. Sose volt az. Ami nem letölthető, úgyis meg kell legyen máshol is. A többi pótolható.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
RicsiSuly
üzenetére
1, Igen
2, Igen
3, Elvileg igen, bár részemről sosem használtam. Mindig a Rufus-al írom meg a PD-t.
4, Megkeresni ezzel szoktam. Ha azt írja ki, hogy költöztethető, akkor Büfé
És kézi telepítés betallózod az előre letöltött pat fájlt. Erről a linkről a DSM 6.1.5-ötA 6.0.2 pat-ot csak akkor ha a hozzá való Loadert írod ki a PD-re!
Mint fentebb írtam a Rufus-t használom, az leformázza magának a PD-t. -
Zizi123
senior tag
válasz
Irvine
üzenetére
Mostmar ertem.
Viszont en azert nem annyira szeretem az egyedi megoldasokat, mert barmi tortenik a Synology eszkozzel azt legjobb esetben is csak 1 masik Synology cuccal fogod tudni elerni, hogy az adataid ujra meglegyenek.
Mig 1 szabvany raid barmikor barmivel kinyerheto, ha gond van.Pl ha most az uj szoftver frissitesnel nem all fel ujra a rendszer, mint tobb embernek is, akkor nagy izgalom lesz, hogy meglesznek-e az adatok.
-
vtechun
veterán
Arra van valamilyen megoldás, hogy elérjem, valahogy a nasnál levő router konfigfelületét? Akár ezen a desktop webes felületen keresztül? Vagy egyéb módon? (Régen, amíg win volt rajta addig TeamViewer)
Szolgáltatói eszköz a router, távolról nem lehet elérni.
-
Zizi123
senior tag
válasz
Irvine
üzenetére
Valoszinuleg igazad van, mert ennyire nam vagyok otthon az SHR-ben.
Viszont:
"RAID5 esetén azonos méretű diszkek használhatók, míg SHR esetén különböző méretűeket is össze lehet szervezni bizonos szabályok szerint."De hogy 1 klasszikus idezzek: "Ez nem teljesen igaz."
RAID5-ben is osszelehet, bizonyos szabalyok szerint, megpedig az a szabaly a kulonbozo meretu diszkeknel, hogy a legkisebb merete fogja megadni a RAID tomb kapacitasat (n-1)x legkisebb hdd meret.
-
Zizi123
senior tag
válasz
vtechun
üzenetére
A RAID5-ot a Synologynal SHR-nek hivjak. Tehat igen elviekben 2x olvasasi, sebesseget tudsz elerni, az irasi az marad az 1 HDD sebessege.
Elviekben igy van, de nalam ez erdekesen alakult, mert mind a tesztprogik, mind a gyakorlat sokkal tobbet mutatott.
Nalam 4db 1Tb WD RED HDD van raid5-ben.CrystalDiskMark 6 szerint:
Read: 631Mb/s
Write: 480Mb/sAz olvasas sem igazan hiheto 3db 5400rpmes diskre, de az iras 1 diskre nem kicsit sok.
Ezutan megneztem, hogy gyakorlatban mit tud:
2 virtualizalt gep kozott masoltam 4GB ISO fileokat, osszesen 50GB-ot:
W10 SSD-rol a raid5-os WD-re folyamatosan 380MB/s folott volt a masolas sebessege, ez ala nem esett, de jellemzoen 400-450MB/s kozott ingadozott. A legelejen, amikor csak cache-be masolt, akkor 530MB/s is volt, de az csak par masodpercig.Tehat itt is siman ki lehet jelenteni, hogy nem 1 HDD sebessegevel irt a raid5.
-
vtechun
veterán
Nem vagyok nagyon otthon raidben, viszont felmerült vennem egy kérdés, hogy, ha berakok 3 winyót SHR-be, akkor akár még gyorsabb is lehet összeségében?
-
RicsiSuly
aktív tag
válasz
Essejó
üzenetére
Köszönöm még van pár kérdésem pedig NEM szoktam ennyire értetlen lenni. Van nekem egy lefrissült xpenology teli családi képekkel. Az Asszistant azt írja, hogy költöztethető. 6.0.2-8545 van rajta.
1. Letöltöm a megás oldalról a DS3615 6.1 v0.2a bootloadet
2. OSFMount, átirom a vid pid értéket
3. Win 32 Disk Imager kiirom
3. PD be a nasba
4. Assistantba jobb telepítés ekkor kérni fogja, hogy tallózzam be a 6.1.3 PAT fájlt vagy ami rajta van a winyón azzal lefrissül és kész??Esetleg nekem a 6.0.2 Pat fájlt kell keresnem, mert az volt a nason?
PD-ot partíciókezelővel tudom leformázni, hogy újból tudjak írni rá? -
Essejó
Topikgazda
válasz
RicsiSuly
üzenetére
Azt a linket felejtsd el fent a témaindítóban ott a Megás letöltő link.
A saját hálókártyád Mac címére szükséged lehet, ugyanis annak a megadásával tudsz Statikus (fix) IP-t foglalni a nasnak a routerben.
Bár ha a Nasban állítod be, akkor nem kell hozzá.Annyi minden le van írva a témaindítóban, köztük ez is. A varázsszó OSFMount, még a kiírás előtt megnyitod vele a synoboot.img-t és az első a 15 Megás particiót felmountolod, megnyitod a Grub mappát és szerkeszted notepad++ -al a grub.cfg-t, Vid - Pid érték, de szigorúan hagyd előtte a 0x -et illetve csak kényelmi szempont hogy átírod-e a: set timeout='1' -et 3-ra, nem kell meredt ujjal várni a gombnyomásra boot közben.
Aztán a Notepad++-al elmented, bezárod és unmount, itt valamit dumál, hogy így nem lesz elmentve, pedig de, mert mountolás előtt kivetted a pipát a Read-only drive elől.Ja, a Windows nem tudja olvasni a megírt PD-t, mi több rádszól hogy a PD-n az egyik particiót a használat előtt formázni kell. Eszedbe ne jusson engedni neki!

-
RicsiSuly
aktív tag
(I)blackrulz (/I) Innen letöltöttem a bootloader [link] üres pd-ra kiírtam, de nem tudja olvasni a windows hogyan irjam át a vid pid értéket?
-
petir
senior tag
válasz
üzenetére
Szia ,
Hát veszíteni valóm nincs csak őszinte leszek a felesleges körös sz*pásokat kihagynám.
Samsung TV-n a source gombra szépen előjön egy menü ahol ki tudom valasztani HDMI1 , HDMI2 , Scart , Composit , ScreenMirror vagy pl most asztalin vagy ez mezzmo dlna server amit ott megosztok azt latja a tv. Rendesen megjelenik egy uj forras Mezzmo neven es akkor ott a mappaban tallozva indithatom a filmet. Tulajdonkeppen ezt szeretnem megvalositani ezzel a geppel.
Amugy van az alaplapjan hdmi kimenet szoval ossze tudom kotni geppel de mint irtad nincs GUI-ja szóval felesleges - ha jól értettelek.
Lenyegeben a webes GUI nekem tokeletes . Tudjak onnan managelni ket dolgot torrentet illetve a dlna-t a fent leirt modon.
Esetleg ha lehet egy sambam az meg nem egy hatrany de ez mar tenyleg ++extra.
Szoval erre kene nekem OS egesz pontosan leszukitettem a lehetoseget mert XPEnology es OMV ami szoba johet csak nem tudom melyik amugy az en szivem az elso fele húz... de mindkettorol olvastam jot is rosszat is.
Ebben kérném a segítségetek!
-
Möhe
addikt
-
ZetorGumi
addikt
Valakinek van tapasztalata Supermicro X7DBE+ alaplappal, plusz 3ware 9690SA-4i RAID kártyával szerelt szerver XPEnologyval?
Google-ban találtam 1-2 infót, de nem pontosan ugyanevvel a RAID kártyával, sem ugyanezzel az alaplappal.
Érkezett egy ilyen kis konfig 24Gb RAM-mal, és be akarom fogni erre a célra, plusz 1-2 VM-et akarok róla futtatni a gyári managerrel.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Teljes felület teszt (destruktív) - törölni fog mindent, aztán hátha észhez tér. Vagy nézd meg a SMART-ot, aztán tedd be a Sentinel topic-ba
-
seger
addikt
Van egy gép win-el, 1.5TB HDD-vel. Tökéletes állapotban kb 3 éve félre lett rakva. Most kellett volna a HDD a nasba, erre Sentinel azt mondja 0%-os....
Valamit lehet ezzel kezdeni? -
törölt tag
Alapvetően jó lehet. Mivel nem egy túl fájdalmas dolog a telepítés, és úgy igazából sok veszteni valód nincs, meg itt senki nem fogja megmondani kb, hogy a samsung tv-d a te anyagaiddal mit fog kezdeni, így azt mondom, hajrá.
Nincs samu tv-m, úgyhogy kifejtenéd hogy ez a source gomb ez mit csinál épp nálad? Ott kéne látnod a nast mint egy külső hdmi jelforrást, vagy ott tudsz matatni dlna forrást vagy mi?
A dsm mivel a hivatalos synology féle os, ezért vannak kötöttségei linux ide vagy oda. Az egyik ilyen, hogy mivel a gyári synology nasok egyike se rendelkezik semmilyen formában bármilyen vga kimenettel, így xpen alatt se fogsz semmi ilyenen keresztül értelmes képet csiholni. Ha adsz neki vga-t ha nem. Ott csak egy szöveges felületet érsz el. Az egész nast kizárólag webguin keresztül a natív appokkal vagy böngészőből éred el.
Ha a terv az, hogy mint egy külső lejátszó te lásd valamilyen formában mint jelforrás, nos az kizárt. Ha dlna forrásként akarod használni azt persze tudja.
Ill a kizárt annyira nem kizárt, mert lehet virtualizálni is, vm alatt meg futhat xpen és mellette valami más akár linux+kodi kombót, ami kezeli a hdmi kimenetet.
-
petir
senior tag
Sziasztok ,
Srácok erre valaki ?
-
vtechun
veterán
-
Möhe
addikt
Hali srácok.
Rég voltam itt. Segítséget kérek,mert valamit nem tudok megoldani.
Torrentet költöztetném át. De valami miatt nem sikerül. Volume3-ról 2-re.
A mappa meg van osztva,jogosultság kiosztva. De anno a Transmissoin-ben simán átpakoltam a hely megadásával, most egyszerűen nem megy. Az új helyre letölteni sem akar a TM.Mit hagyok figyelmen kívül?
szerk:
ha kézzel átmásolom a mappákat,majd seedelni szeretném ,akkor letölti újra -
Zizi123
senior tag
válasz
üzenetére
Szuper. Tehat Xpenology ala Plex szerver, majd Kodi kliens (PlexBMC, vagy plexkodiconnect pluginnal)
Esetleg mas mediaszerverrel is meglehet oldani? Igazabol a feliratok lennenek fontosak, hogy jol jojjenek at, mert viszonylag sok sorozatot nezek feliratosan. Vagy egyertelmuen a Plex a legkiralyabb?
-
törölt tag
válasz
Zizi123
üzenetére
Nem, csak sokszor futottuk ezt a kört

A pkc annyit csinál, hogy a backend lesz a plex szervered, a lejátszást viszont a kodi kliensek csinálják. Ugye ha több kodi van egy hálón, akkor illik alátenni a szerverre egy adatbázist, amin nyilván tudják tartani, hogy hol jártál, mit néztél meg, ha nincs akkor lokálisan tárolod, nem lesz szinkronizálva alapvetően.
Így megmarad a plex mint szerver, kívülről eléred ha szempont, borítózik, és amit egyébként is csinálna, viszont a kliensek lehetnek kodik, egy csomó transzkódolásos fölösleges vackot így ki tudsz kerülni.
-
Zizi123
senior tag
válasz
vtechun
üzenetére
Ami nekem nem vilagos, es egyszer vegre meg kellene ertenem:
Nekem most ugy van, hogy az osszes filmem a NAS-on van, ahonnan az osszes Kodi kliens eleri. Tehat amikor 1 uj film kerul be a mediatarba, akkor az osszes kliens felismeri, es berakja a sajat mediatarjaba.Vagy van a masik megoldas:
Amikor van 1 mediaszerver, pl VideoStation, vagy Plex, es a kliensek onnan jatszak le a filmet, kulon nem csinalnak maguknak mediatarat, tehat 1x bekerul a szerver mediataraba, es ennyi a kliensek onnan tallozhatnak.Amikor az mrmc-t hasznalod Plex alatt, akkor a Plex mit csinal? Az mrmc nem csinal sajat mediatarat, mint a Kodi?
-
petir
senior tag
sziasztok
Van egy kis gépem.
Alaplap : ASRock H61MV-ITX
CPU : Intel Celeron G1610 2,6GHz 2MB LGA1155
Memória: 4GB 1333MHz DDR3 RAM Kingmax
HDD: 1TB WD
Régen hajtott a "vágy" egy debian van rajta csomo minden hülyeséggel de eljárt az idő felette. - Lecserélném!
Mást szeretnék OS-t keresek nem feltétlen linux lehet más isAmire kell:
Torrent , DLNA - egy samsung tv-n tudjam nézni a source gombot megnyomva lássam a megosztott állományt és szépen vigye , tudjak akár beletekrni is.Nezelodtem itt forumon es belebotlottam ebbe a topicba meglepodve olvastam az itt irtakat.
Kicsit felkeltette az erdeklodesem ez a rendszer mert kezelhetosege mindig tetszett bar soha nem volt synology nasom. Itt volt meg aki OMV-t ajanlott . Szerintetek a fenti hardverre es az en igenyemre melyik lenne a jobb OS?
Ami meg talan fontos , hasznalni akarom nem allitgatni es szenvedni vele.

-
vtechun
veterán
válasz
Zizi123
üzenetére
Lehet azért vannak ilyen kérdéseim, mert nem érint a 4K dolog egyelőre. 1080p-t nézek, plex segítségével, Ipaden, iPhone-on is (ezeken mrmc a “kodi” kliens). Viszi szépen, ennek a transzkódolásnak akkor lenne előremutatása, ha röhögve megbirkózna egyszerre több 4K-s tartalommal, hardveresen gyorsítva persze,
-
itanczos
senior tag
Kedves új érdeklődők!
Figyelmetekbe ajánlanám az előző több ezer hozzá szólást!
Nagyon sok kérdésre már leírtuk a választ!
Használjátok a keresőt! -
Zizi123
senior tag
válasz
vtechun
üzenetére
Leszedni ugyanazt??? Ez nem eppen eloremutato dolog.
Tehat szedjem le FH, 4K, 1136x640 (iphone SE), es 1280x800 (androidos tablet), minden felbontasban ha valaki azon akarja megnezni, akkor arra is?
Egyszerubb lenne, ha kodolna.
Bar ha csak a Plex csinal ikyet, akkor valami mast kell kitalalnom ,mert szegeny Plexet nem szeretem. Eddig mindig Kodit hasznaltam, ezutan pedig VidoeStation-re gondoltam, hogy fogom hasznalni.Esetleg a Kodi-t nem lehet megoldani Xpenology alatt, hogy kitolja a kepet az androidos TVm-re?
Vagy melyik media szervert hasznaljak legtobben? (Emby, Plex, VideoStation) -
-
-
vtechun
veterán
válasz
vtechun
üzenetére
Ahogy itt olvasom, nem egyedi a probléma. Mintha összefüggene az USB-n ráaggatott cuccokkal. Remélem esatával nem lesz probléma majd hosszabb távon. A másik probléma meg érdekes, majd ha elindul, akkor remélem jó lesz, ha nem, akkor meg csinálok screenshotoot, ha nem boldogulnék. Valamiért nem találtam módot arra, hogy csináljak egy kötetet...
-
vtechun
veterán
válasz
vtechun
üzenetére
Reggelt lefuttatta a terás winyó ellenőrzését. Viszont egyik winyóról sem engedett létrehozni particiót. Na mondom, nyomok egy restartot. Erre megint nem elérhető. Jó lenne ott lenni kiváncsi lennék, hogy kiír-e valamit konzolra, vagy mi okozhatja a problémát? Tegnap amikor anyám lekapcsolta, meg vissza, akkor egyből elindult. De most eléggé korán van, hogy ezzel zargassam
valakinek van valami ötlete, hogy mi okozhat ilyesmit? Köszi! -
vtechun
veterán
válasz
vtechun
üzenetére
na, reboot után nem igazán akar elindulni, legalábbis távolról nem érem el. Remélem semmi komoly, bár max újra rakom, annyira még nem laktam be

na, mire ezt megírtam, anyám újra is indította, jött is egyből egy e-mail tőle

viszont egy torrentet megint leszed, pont azt, amit áthelyeztem a filmek mappába a letöltések mappából, hmm. lehet előtte ki kellett volna lépni a download station-ből? vagy ez normális?
-
-
RicsiSuly
aktív tag
válasz
üzenetére
Elnézést szeretnék kérni a fogalmazásért.
Synology Assisstant azt írja, hogy költöztethető. Winyók simán tükrözve voltak Radi 1-be. Most mi lenne a teendőm? Telepítésnél vegyem ki az egyik winyót hátha valamit elront, vagy tegyem bele asztali gépbe és szedjem le róla a képeket? Tudsz írni konkrét programot, ha ez lesz a megoldás?
Assisstnat 6.0.2-8454 verziót ír a nasra. -
vtechun
veterán
-
törölt tag
válasz
vtechun
üzenetére
Ne ssh alól másolj azzal nem sokat fogsz érni mármint a programok egy jelentős részénél.
Meg technikailag kétszer kell másolj 320-átmeneti tároló-320as lemez shr-el. A telepített programok jó eséllyel eleve nem fognak futni így, azokat újra kell húzni, konfolni. A download station-t, a plexet, mindent. De mivel nem atomfizika...
Kipróbálni ki tudod, de max akkor indítanék rájuk, ha már visszakerült a 320-asra mind. Max ha nem megy, akkor újrahúzni...
-
törölt tag
válasz
Zizi123
üzenetére
Jellemzően plex. De az csak szólok, hogy elég durván elfekszik transzkód alatt, főleg ha 4k-t kell kitolnia. Passmark pontban egy 1080p-s film a gyári leírás szerint kb 2000 pontot "eszik meg" a procid típusa + passmark googlin kidobja hogy a kiszemelt mit tud. Üzemszerűen 4k transzkódra én nem játszanék... Egyszer kerestem ilyesmiket mert valakinek kellett, 8+k-s passmark pontos i5 már a fórumok szerint használható, de egy percre azt is kivágja 100%-ra...
Erre van a gyári synokban a play vonal, ezt sajnos xpen alatt nem éred el. Ill ott is csak megkötésekkel tudják a 4k-t...
Itt vagy prociból oldod meg, vagy a plexpass hozhat még változást, ott van egyéb transzkód lehetőség HA a procid is tudja ezt.
Gen 8 eleve kifutott, gen 10-ek mennek már, még itt ott lehet kapni ahogy nézem. Melyik verziót vennéd?
-
törölt tag
válasz
vtechun
üzenetére
minden vinyó elejére felírja magát a rendszer. Nincs dedikált os lemez. A pendrive csak elhiteti a dsmmel, hogy az egy eredeti syno nason fut. Semmit több.
Valami szintén ssh-s hekkelés van az utólagos, nem támogatott raidek közötti váltásra, de ezt passzolom, mert soha nem csináltam.
Ha beteszel egy lemezt és csinálsz abból egy egyszerű kötetet, akkor a 320-as vinyó adatait át tudod húzni rá simán, és utána a 320-assal azt teszel amit akarsz. Jelenleg értelem szerűen kötetet törlöd, és shr-ként hozol rá egyet létre.
-
Zizi123
senior tag
HP Gen8-at tervezek venni meg 1-et. A cegunkmel is az van, azon Vmware alatt fut W10, es Xpenology.
Otthonra csak NAS-nak, es mediaszervernek hasznalnam, de szeretnek rola akar 4K HDR filmeket streamelve is nezni.
Nem igazan tudom eldonteni, hogy melyik alkalmazas hasznalja a NAS processzorat, es melyik a lejatszo (pl. TV) processzorat.
Tehat ha elinditom a filmet a VideoStation-bol DSVideoval DLNA-n keresztul a TV-men, akkor az nyilvan a TV processzorat hasznalja. De mi van, ha tableten szeretnem nezni ugyanazt a filmet, ami esetenkent akar 4K-s is lehet, de az androidos tablet nyilvan max FullHd, igy at kell kodolni, amit nem biztos, hogy a tablet procija elbir. Tehat egyszerubb lenne a NAS-sal streameltetni.
Erre milyen alkalmazast javasoltok, hogy ne szaggasson a tableten sem a film?
Tehat ki mivel streamel telefonra, tabletre, vagy mediaplayerre (Rpi, vagy barmi masra)? -
vtechun
veterán
válasz
üzenetére
köszi, közben sikerült terminalban bemountolnom read only módban a benne lévő terás ntfs winyót
már szépen másolom róla az adatokat.Basic a 320-as winyó. Kezdetnek 500-assal bővíteném és a végén 4 winyó lenne benne, mind más méret
Gondolom, ha adat van a winyón, akkor nem lehet SHR-esíteni, ugye? Vagy most gondolkozom, a "rendszer"winyón is van adat, úgyhogy csak megoldható 
Már csak az a kérdés, hogy e-sata winyó képezheti-e 1 adott shr kötet részét? Mert a 4. sata port e-sata.
ezt írtad: "de sinám csinálhatod azt, hogy beteszel egy nagyobbat, arra áthúzod az adatokat, törlöd a jelenlegi kötetét, csinálsz belőle egy shr-t, visszamásolod, és csaphatod hozzá a többi lemezt."
ha berakok még egy lemezt, akkor arra is rákerül a rendszer? Vagy az a boot pendrive-on van? Bocsi, még csak péntek óta kísérletezem vele, uncsim(itt Pubszon a nickje) addig fűzött, míg win10 helyett ezt raktam a kis gépre. Ezerszer jobb teljesítményre képes
Egyébként már 1996-ban linuxot telepítettem (Debian 1.6), csak annyira nem kockulok mostanában, ha nem muszáj 
Van egy stabil bad sector egyébként a terás winyón, ezzel fog problémázni SHR készítése esetén?
-
törölt tag
válasz
vtechun
üzenetére
Lehet annyival, de ugye írtam a topikban is, bővíteni azonos vagy nagyobbal lehet csak.
Igazából így nő a rendelkezésre állásod, némi beáldozott területért cserébe természetesen.
Az első vinyónál mit ír miben van? Ha 6-osban kezdted el, akkor az valszeg basic, de nézz rá. Ha az, akkor nem tudod átmókolni egyszerűen, de sinám csinálhatod azt, hogy beteszel egy nagyobbat, arra áthúzod az adatokat, törlöd a jelenlegi kötetét, csinálsz belőle egy shr-t, visszamásolod, és csaphatod hozzá a többi lemezt.
Két lemezzel még nem kapsz extra tárhelyet, akárhogy teszed be akkor se, az raid 1, és az extra helyet lenyeli. Utána már növekedni fog.
-
vtechun
veterán
válasz
AiRLAC
üzenetére
haladok, melóban kissé felelőtlen módon csak valami online ssh klienssel próbáltam belépni, valamiért nem tetszett neki. Mostmár belőttem, mindjárt reboot.
Ha jól olvastam ezt az SHR-t, lehet 1 winyóval is kezdeni, ugye? mert akkor arra gondoltam, hogy a benne lévő 320-assal indulnék, aztán jönne az 500-as, majd az 1000-es meg az 1500-as. Így eléggé "redundáns" maradhatna, nem?
Van benne most egy nem inicializált 1 terás winyó is. Valami mód nincs arra, hogy annak a tartalmát kezelni tudjam? Legalább addig, míg rámásolom az egyik külsőre? Mert több külső rackem nincs, szerelgetni meg nem nagyon akarok, ha nem muszáj

-
válasz
vtechun
üzenetére
1. SSH-z be (putty-val pl.) admin felhasználóval
2. sudo -i (itt kell a root jelszó)
3. nano /etc.defaults/synoinfo.conf
4. rakj egy #-t a következő sor elé: supportraidgroup="yes"
5. Írd be ezt egy új sorba a fenti alá: support_syno_hybrid_raid="yes"
6. mentsd el a file-t, reboot, kész vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- World of Tanks - MMO
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ASUS routerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Jövedelem
- Zyxel NAS326
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
nem értem! Az enyém is látja minden formában csak számítógépnek nem. Igazából Hálózati helyként akartam a gyorsmenübe elmenteni, mert nem egy mappán belül van minden mappa , és így nem tudom csak mappánként felcsatolni.
) 40 megával is tud letölteni torrenttel (1000MBit Telekom optika net). Egyelőre ennyire használom, majd belepattintok még egy winyót, akkor 3 lesz SHR-rel, összesen 1,5 tera hellyel, amiből bármelyik 1 db winyó kiesése esetén sincs adatvesztés.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)