Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protezis
őstag
válasz
Zoleee89
üzenetére
Ezt az elhasználást nem értem. Tudnál linkelni valamit róla?
Én read cache-ként használok egy ekkora SSD-t, az talán megéri. Volume-ként is használhatod és akkor docker volume-ként az SSD-t használhatja a HomeAssistant, de hogy ez tartósabb lenne, azt nem hiszem. A "telepítés" sorrendje mindegy, basic volumeként hozzáadhatod bármikor a rendszerhez.
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok,
Eddig egy kisebb merevlemezzel üzemelt a rendszer, próbálkoztam mit és hogyan lehet megoldani, viszont most már szeretném fő NAS-ként használni és ehhez szeretnék egy kis segítsége kérni. Tervezek futtatni rajta Domoticz-t vagy Home Assistant-t és olvastam a csoportban, hogy ezek az alkalmazások a hdd-t hamarabb elhasználhatják. Lenne egy samsung 840 128GB-os ssd, ami jelenleg használaton kívül van és felhasználnám, ha valamennyire tudnám növelni a merevlemezek életét ezzel. Kérdésem az lenne, hogy lenne érdemes felhasználnom? (ssd-re telepítsem elsőre a rendszert vagy telepítés után csatlakoztassam és cache-nek használjam inkább )Másik kérdésem pedig, hogy a gyári alap surveillance station alkalmazáson kívül van-e olyan amihez 4-5 kamerát lehetne kötni és elfut a rendszeren akár docker vagy virtuális gépen?
(DS918+, 12gb ram, Intel g4400 – remélhetőleg hamarosan cserélődik i5-re és 3*2tb hdd)Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
zsolt501
nagyúr
A plexben letöltöd manuálisan Letöltés azonnal, majd a csomagkezelési központban manuálisan telepíted, mikor a letöltött fájlt betallózod akkor az szépen be is frissíti a meglévő telepített verziót.
A plexnek írás olvasás jog kell, mert különben nem fogja elindítani a filmeket, illetve a filmekhez tartozó anyagokat csak így szedi le rendesen, a fő regisztráció minden joggal fog rendelkezni így, a meghívott barátok viszont CSAK olvasási (lejátszási) joggal rendelkeznek. -
petir
senior tag
Sziasztok,
Plexhez gurukhoz lenne kérdésem.
1. Csomagközpontból telepítettem fut is jó is DE webes felületen ha megnyitom kiírja van frissítés és, hogy telepítsem oké de csomagkezelőbe meg nem írja...hagyjam figyelmen kívül vagy frissítsem? Ha utóbbi akkor hogyan?
Ezt írja amúgyElérhető Plex Media Server frissítés a(z) NAS szerverhez! 1.19.4.2902
Letöltés azonnal
Verzió kihagyásaEgy spk filet tudok letölteni...
2. Lehetőség van kinyitni a plexet net felé ennek beállítását meg is találtam.
Kérdésem a következő van Ödön felhasználó akinek van egy felh fiókja és telepíti a plexet otthon a tvjen ami természetesen nem a NAS hálózatában van tehát a NAS-tól távol.
Kérdések:
Milyen jogosultságokat kell adjak Ödönnek , hogy be tudjon lépni és tudja nézni a videó mappa tartalmát?
Ezeket a jogosultságokat plex alatt vagy DSM alatt kell adni? Esetleg a DSM fiókja örökli a beállításokat és nincs semmi teendőm?És végül tök jó , hogy így kitaláltam de ez a valóságban müködik így? Lehet nézni élvezhetően akadásmentesen pl egy 720p filmet?
Net ami a NAS alatt van 100/100 -as DIGI.
Remélem nem kérdeztem túl tekervényesen.... Köszi előre is a segítséget.
-
BullZeye
veterán
Ha valaki Volume-ot vagy Storage Pool-t szeretne átnevezni (bármilyen okból kifolyólag).
Az kb 3 perc alatt megteheti ezzel a leírással.
Basic kötetekkel teszteltem, szépen átneveződött minden, egyenlőre hibát nem tapasztalok.
Rövid összefoglaló, de ne ez alapján csináljátok, ez inkább a kereshetőség miatt írom be.Storage Pool - Adatvesztés esélye nagyon alacsony, csak logikai átnevezés, reboot se kell hozzá
synospace --meta -e
synospace --meta -s -d "{Description}" -i reuse_{ID} {Device path}Volume - Adatvesztés itt előfordulhat, iSCSI Service összeomolhat (újra kell indítani), le kell állítani syno serviceket, reboot kell.
syno_poweroff_task -d
spacetool --synoblock-enum
synospace --meta -s -d "{Description}" -i reuse_{ID} {Device path}1) Egyszerre fel lehet cserélni 2 volume nevet.
2) Shared Folderek is rögtön áthelyeződnek, és az appok is, nem kell utólag javítgatni semmit.
3) Basic volume esetén sima átnevezésről beszélünk, pici az esélye az adatvesztésnek, de VAN. -
Essejó
Topikgazda
Totálisan nem vagyok képben, de ez csak a ház és 4 db Sata kábel + tápkábel-es hdd tartó. Az hogy Sata 2 vagy 3 az nem a beépítendő alaplapon múlik? Nekem legalább is nem rémlik, hogy lenne külön Sata 2-es és Sata 3-as adatkábel. Van a Sata adatkábel, oszt kész. De javítsatok ki ha tévedek.
-
Pubszon
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Van benne valami, de azért xpeno oldalon kicsit más.
DSM 6.2 még elvan a realtek kártyával. -
Pubszon
veterán
Egy ilyen 2.5Gbps-os kártyát nincs kedve valakinek venni és kipróbálni, hogy melyik BL és DSM támogatja?
Ha támogatott lenne, akkor jobban megéri mint bármelyik 1Gbps-os. -
SFU
tag
Sziasztok!
Az ajánlóban szereplő - CFI A7879 (4 Hot Swap fiók, Chieftec eredetű beépített táp) házat használja-e valaki közületek és mennyire elégedett vele, valamint azt látom hogy a SATA HDD portjai csak II-k, ez mennyiben - ha egyáltalán- befolyásolja a sebességét?
Üdv!
-
Essejó
Topikgazda
válasz
BullZeye
üzenetére
Egyáltalán ki tudod próbálni, hogy az üres hdd-re fel tudod e rakni a 6.2.3-at, és ha igen akkor mi a módszer. Extra lzma kell vagy csak az alaplapi NIC helyett egy pci portba rakott HP NC-360T (van itt a HA-n 4,5K-ért)
Viszont ha így felmegy mindre, de kiveszed elölről az "üreset" és berakod az ssd-t akkor mivel azon régebbi verzió van, nehogy downgradelje a régebbire a 6.2.3-ra frissített többi lemezt. -
BullZeye
veterán
válasz
Essejó
üzenetére
Jogos, bár nálam speciel gépházban csak 6 HDD fér el, PCIE kártyával 8 SATA portom van, ha nagyon kell még HDD akkor meg külső USBs tokban úgy is. Ami viszont tény, hogy eddig 2 HDD-t evett meg Home Assistant adatbázisa, így számomra jobb megoldás feláldozni egy SATA portot SSDnek

(#18684) Essejó
Szuper, nálam nincs RAID tömb se, akkor ez engem nem érint, köszi az infót!Ez az üres HDD-s megoldás ezek szerint update helyett is működhet? Berakok üres HDD-t aztán felpakolom rá a 6.2.3-at a megfelelő loaderrel és moddal, aztán mellé pakolom a HDDket szép sorban? Majd kiveszem a HDD-t berakom helyére az SSD-t és tádáá.
Ez jó hír, mert akkor nem stresszelek az updatetől.
-
r4z
nagyúr
válasz
BullZeye
üzenetére
Nem lesz vele gondod. En is olyan HBA-t hasznalok, ami minden bootnal random osztja ki a portokat.
Osszeomlott RAID tomb visszaallitasakor lehet szivas a lemezek sorrendjevel mdadm mokolas kozben, de az se a SATA portokon mulik, mert device-okat kell neki sorrendben megadni. -
Essejó
Topikgazda
válasz
BullZeye
üzenetére
Passz. kgymac-nak volt anno valamire egy olyan szösszenete, hogy a raid tömböt betöltéskor a lemez azonosítók alapján rakja össze a rendszer, ergo ha felcseréled a lemezek sorrendjét, akkor is össze rakja a tömböt. Remélem jól emlékezek.
Basic lemezek esetén, nem tudom mi gond lenne, hiszen hibás frissítés esetén egy üres lemezre telepítjük a jó rendszert és a hibásakat meg mögé rakjuk, hogy javítsa őket, aztán az üreset kivesszük a javítás után. -
BullZeye
veterán
válasz
zsolt501
üzenetére
Basic tömb mindkettő, 1 hdd / 1 volume.
1 SSD pedig maradna a rendszerben, így lehet bajom?Ahogy elolvasom neked pont ez segített, remélem nekem nem pont ez fog bajt okozni.
SSD marad, 2 HDD pedig felcserélem, sőt:SATA 1 SSD
SATA 2 Most 6TB az új 8TB HDDnek előkészítve ÜRES lesz
SATA 3 Most 3TB, erre rádugom 6TB-ot
SATA 4 Most üres, ez pedig 3TB lesz.Szívhatok ezzel a művelettel?
-
BullZeye
veterán
Xpenology-ban jól látom, hogy számít, hogy melyik SATA portra van ktöve az adott eszköz?
3 drive van:
/dev/sda
/dev/sdb
/dev/sdcHa most fogom és az SDB és az SDC driveok sata csatlakozóját felcserélem, akkor ezek is megcserélődnek? (Home Assistantban hőmérséklet adatok miatt kérdezem, ott zavaró, hogy Vol2 a C és Vol3 meg a B).
Jár egy ilyen művelet adatvesztéssel, vagy szó nélkül bebootol utána Xpenology?
-
seger
addikt
Changeip-vel másnak is van baja?
-
zsolt501
nagyúr
Nos siker, az eredeti pendrive segítségével és egy üres HDD-vel sikerült életet lehelni a rendszerbe, elég furán sikerült helyrehozni a zűrzavart, lényeg hogy nem az eredeti sorrendben kellett a HDD-ket visszatenni, mert ha úgy csináltam akkor a hiba újra előjött.
Így hogy más sorrendben dugtam vissza így már engedte a betöltést a többi HDD-vel is de csak egyenként, és minden HDD esetén jelezte hogy a rendszerpartíció sérült, és helyre lehet állítani, így viszont már sikerült adatvesztés nélkül visszanyernem a HDD-kat max csak annyi, hogy most telepíthetem vissza a programokat, és állíthatom be újra az egész rendszert.
Sajnos nem tudom mi okozta a hibát és az a gyanúm ez most nem is fog már kiderülni. -
zsolt501
nagyúr
Az biztos hogy más itt a gond, ugyanazzal a pendrájval egy üres HDD-re gond nélkül ment a telepítés, csak azt nem tudom merjem e a többi HDD-t visszatenni, ha visszateszem akkor mi fog történni.
-
BullZeye
veterán
Asrock J4105-t próbálta már valaki sikerrel updatelni?
Ez a leírás megállja a helyét?- Outcome of the update: SUCCESSFUL (but see comments)
- DSM version prior update: DSM 6.2.2-24922 Update 6
- Loader version and model: Jun's v1.04b - DS918+
- Using custom extra.lzma: YES - real3x mod (but see comments)
- Installation type: BAREMETAL - ASRock J4105-ITX
- Comments: no /dev/dri (missing Gemini Lake firmware)NVMe code is new. The original NVMe patch does not work. I uninstalled NVMe cache as a prerequisite prior to upgrade and recommend that you do too. NVMe cache is reinstalled and working fine after applying the updated patch here.
ASRock J/Q-series motherboards require extra.lzma or real3x mod to boot DSM 6.2.2. 6.2.3 is verified to install on J4105-ITX with no mods. So I chose to revert real3x mod immediately prior to invoking the upgrade with the following procedure:
revert procedure
# mkdir /mnt/synoboot2
# cd /dev
# mount synoboot2 /mnt/synoboot2
# cd /mnt/synoboot2
# <copy/rename/restore the original 1.04b extra.lzma and extra2.lzma to this folder, extract them from boot loader second partition if necessary>
# cd /
# umount /mnt/synoboot2
(do not skip this umount step or your upgrade will fail with Error 21)
# rm /usr/lib/modules/update/*
# rmdir /usr/lib/modules/updateNow install the 6.2.3 upgrade via Control Panel Manual DSM update prior to reboot, or your system will be bricked with no access to LAN!
Jól értem, hogy a parancsokat rögtön az update letöltés után kell futtatni, aztán GUI-ból update telepítés és rögtön reboot?
Vagy download, update, parancsok, és utána reboot?
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
Sziasztok nagy bajban vagyok
Két lépcsős azonosítás volt eddig beállítva a szerveren eddig szépen ment is, de most nem tudok belépni, és az emailban kiküldött ellenőrző kódot sem fogadja el, mit tehetek ilyenkor? -
Bornie127
aktív tag
1. igen, 918+ volt 6.2.2 1.04 loader+extra lzma
2. Version: 6.2.3-25426
3. semmivel. Mivel médiaszerver, nem létszükséglet, kikapcsoltam, de majd a 6.2.2-t szeretném visszarakni másik hdd-vel, hátha helyrehozza a többit.
4. Asrock J4105 alaplap, 2*4gb ram, 2*6tb+3tb shr-ben. -
Essejó
Topikgazda
A verziót akarsz váltani és már belaktad jól a jelenlegit, akkor mindenképp próbáld ki egy üres hdd-vel, hogy ha nem támogatja a hálókártyádat, akkor ne bukd a belakottat. De írtam, hogy merre keresgélj. Mert ha a vékonykliens beépített NIC-e nincs a támogatott vagy valamelyik extra lzma-ban bent akkor neked esélytelen egy külső NIC beszerelése ha jól nézem.
Én teljesen jól elvagyok egyelőre a 6.1.7 u3-al.
Bár láttam riportot sikeres frissítésről Gen7 mikro szerver esetén egy berakott HP NC-360T NIC-el 6.2.2-re. De egyelőre nem tervezem. -
ekkold
őstag
válasz
Magnat
üzenetére
Ezt nem tudom megmondani, ki kellene próbálni. Csináltam tanúsítványt, de akkor két másik (fizetős) domain nevet használtam, harmadikként pedig a mikrotik dyndns nevet adtam hozzá. mindhárom működik a mai napig is, így feltételezem, hogy valószínűleg a freeDNS-el is menne. Alapból elég idióta doménneveket ajánl fel a freeDNS, de érdemes kicsit böngészgetni az oldalon, mert többezer használható doménnév érhető el rajta!
-
ekkold
őstag
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Ha plexet szeretnék használni a gyári mediaszerver helyett ugye a plexnek meg kéne adnom a gyári videó mappát, hogy ne menjen végig az egész HDD-n videofájlokat keresve...mert elkezdte de leállítottam felesleges.
Viszont nem találtam...meg tudná valaki mondani a gyári videó mappa elérési útvonalát? -
Magnat
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Írtam, h a root-tal moddolt csomag sem indul el ... egyébként nem itt nem kedvelt, hanem biztonság szempontjából problémás ... de pont ezért próbáltam ki, h jogosultság baja van-e, de nem megy úgy sem sajnos.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Magnat
üzenetére
Értem, én meg azt hittem, hogy a progi elindul, csak amikor letöltesz a programon belül akkor nem megy.
Próbáld a NAS-t újraindítani, egyszer már jártam úgy hogy a transmission a telepítés után csak akkor ment ha újraindult a NAS, újraindítás után már jó volt, más ötletem nincs. -
Magnat
veterán
Üdv,
feltettem a Qbittorrentet próbaképpen egy 6.1.3-as DSM-re (Celeron N3150 a vas), de egyáltalán nem indul el, akérmit is adok meg usernek, ezért feltettem a moddolt root által futtatott verziót is, h lássam, jogosultság baja van-e, de az sem indul el a log meg tök üres ... volt esetleg ilyen vkinek?
-
joydrv
aktív tag
De visszatérve az embyre és plexre, az embynek van egy nagy előnye - egyéb szubjektív összehasonlításoktól most eltekintve. Nevezetesen, hogy a fájlrendszere látszik a régebbi tv saját menüje alatt is és a tv tudja is kezelni. Így is használható. Ha végül mégis választanom kell, ez döntő lesz.
-
joydrv
aktív tag
válasz
Essejó
üzenetére
Az SSD még a berögzült windows-os rendszerek hozadéka. Természetesen, ha xpeno megy fel a gépre és elégedett leszek vele pár hónap után is, akkor az SSD a laptopomba kerül, ami a 40 gigájával már több sebből vérzik...
Egyébként, ha jól értelmezem a leírást itt az összefoglalóban és ahogy mondod is, a pendrive alapból mindig benne van az xpenos gépben a bootolás miatt. Vagyis az összes hdd-t lehet adatokra használni, leszámítva azt a pár megát, amit rendszernek lefoglal minden lemezen.
-
Pubszon
veterán
Használjátok a https://freedns.afraid.org/ DDNS-t?
Én használom több helyen egy fiók alól, 3 Xpenology szerveren és egy Synology routeren, de tegnap óta nem hajlandó frissíteni az IP-t, valami ismeretlen hiba miatt. Unokatesóm másik accountal szintén Xpeno szerveren neki sem frissül. Tehát nem nálunk a gond. Ami közös, hogy mind Synology szoftver és Telekom internet.
-
joydrv
aktív tag
Kifejezetten emby - és plex media szerver futtatására alakítok ki egy NAS-t.
Asrock J4105-ITX + 8 GB Ram + 120 Gb SSD/rendszer + 2*6TB IronWolf HDD.
Csak filmek és zenék. Jelenleg egy asztali windowsos gépről megy egyszerre a két media szerver. Ugyanazokat a megosztott könyvtárakat használják minden gond nélkül.A régi LG tv csak a plexet tudja, az újjal meg jobban tetszik az emby, ezért megy mindkettő.
Zene meg hol a tv-ken keresztül, hol csak magában egy hálózatos erősítőn keresztül.Szóval az lenne a kérdésem, a két media szerver egyszerre futtatható-e xpenon, ugyanazokkal a könyvtárakkal akadozás nélkül? Ha valaki már használta ilyen formában mik a tapasztalatok?
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Bornie127
üzenetére
Hányszor elmondtuk leírtuk már, hogy nem ész nélkül az éles rendszerrel belevágni egy bizonytalan frissítésbe, azért mert Pistikének megy attól még neked nem biztos, hogy menni fog.
Próbálj meg egy üres hdd-t betenni és arra telepíteni az utolsó működő verziót, majd leállítani és mögé rakni a mostani nem elérhetőt, van egy kicsi esélye, hogy a működőról feláll a rendszer és a nemműködőn felül írja a működővel. Valami ilyenről rizsáztam anno a topiknyitóban is szerintem. -
Essejó
Topikgazda
Nem erőltetném.
Ha mindenképp érdekel próbáld ki egy üres hdd-n a mostani rendszered frissíteni. Ha megy akkor szerencse.
Egyébként a xpenology.com-on most az a tendencia uralkodott el, hogy a loaderbe bepakoltak egy HP NC-360T 2db Gigás portú NIC drivert és azt a gépbe rakva az alaplapi NIC-et letiltva frissítenek 6.2.2 - 6.2.3-ra, de ez a vékonykliensnél nem járható út. Ott az 1.0.3b loader második particióján kellene különféle Extra lzma-t kipróbálni, hogy hátha valamelyikben benne van a neked kellő NIC driver. Esetleg nézz körül itt a Branded hardverek közt, hátha van a tiédhez hasonlóra leírás. -
petir
senior tag
-
trance89
őstag
i5 persze nyers erobol kihajtja 1 magon transmission-el a gigabitet, itt viszont az emberek jelentos szazaleka alacsony TDP-s procival szerelt gyakran passziv hutesu alaplapot hasznal mint en is
Ez utobbiak pedig (pl J1900, N3150 stb) qbittorrent-el rohogve kihajtjak a gigabitet mig ugyanitt a transmission max feleekkora sebessegen doglodik... -
BullZeye
veterán
-
zsolt501
nagyúr
Azon én már túl voltam, valamiért sosem sikerült 40-50MB/s-nél többet kicsikarni belőle, és ez is a maximum volt a nagy átlag olyan 30-35 körül mozgott, a feltöltési sebesség esetén is nagyon ritkán érte el a 10MB/s sebességet olyan meg sosem volt, hogy 30MB/s legyen a feltöltési sebesség.
Itt hozza a sebességet és a visszatöltés aránya is jobb, olyan mintha a perek jobban tudnának kapcsolódni.
Ami nekem problémás még az hogy a Torrent hozzáadása megfigyelt mappából miért nem működik, hiába adom hozzá a mappát, és van is benne anyag amit le kellene szednie, de hozzá sem szagol, a DS ugyanabból a mappából gond nélkül tölt, qBit az rá sem szagol. -
Kicsimix
őstag
-
Kicsimix
őstag
Nekem kidob egy login képernyőt amin nem enged át a saját jelszavammal. Miért lehet? Folyamatossan invalid..
(qBittorrent)
Szerk;
Látom már. -
Essejó
Topikgazda
válasz
trance89
üzenetére
Ha nem root akkor admin-t? Na ne viccelődjünk már! Ha ennyire nem értesz hozzá akor inkább ne adj tanácsokat, mert még valaki képes, és megfogadja! Az Admin az a felhasználó akit a telepités után élböl letiltunk, és max nagyon ritkán egy egy lényegi beállítás miatt engedélyezünk egy rövid idöre, majd ismét letiltunk. DE semmi esetre nem futtatunk vele torrent klienst!

Látom közben már megelöztek. -
gyugyo79
addikt
válasz
trance89
üzenetére
Ne vedd bántásnak de nagyon nem jó ám ha egy nem hozzáértő segít és bár a jóindulata becsülendő nagy baj, hogy pont a hozzá hasonlóan nem hozzáértőket tudja belevinni a butaságba.
Nem nem kell engedélyezni az admin -t és pláne nem kell rootként futtatni.
Egy létező felhasználót kell beírni ! Aki lehet akár az administrators Groupban is DE ne engedélyeztek az admint meg ne használjátok rootal. Mert nem kell ...
Annyi kell hogy legyen joga a mappák használatához ami be van állítva. (A kezdő beállítása miatt kell a user home engedélyezése)
A másik toppikba ott a kép ... -
trance89
őstag
Ratalaltam a qbittorrent keszitojenek leirasara igy kiderult mikeppen futtathato nem root-kent a kliens mivel az utobbival nemnagyon ajanlottak a synology topicban
fordito kell hozza vagy chrome de a lenyeg ennyi lenne:
1. DSM-ben engedelyezni kell az admin felhasznalot (ha eddig nem volt) es a User Groups ful alatt e 2-nel legyen pipa: administrators, users
2. Control Panel -> User -> Advanced -> Enable user home service
Ezutan mar indithato
A drive linken talalhato qbit verziot lecsereltem a modositatlan, hivatalos linken szereplo verziora igy onnan barmikor elerheto, a hivatalos link nagyon gyakran doglodik -
zsolt501
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Meg van a hiba, én voltam a figyelmetlen, rossz útvonalakat adtam meg, és ugye nem létező könyvtárat vagy hibás útvonalat nem jelzi a kliens
-
zsolt501
nagyúr
-
trance89
őstag
válasz
zsolt501
üzenetére
a drive linkrol raktad fel? csak az indul rogton telepites utan
a hivatalos linkrol szarmazoban at kell irni a scripts mappaban a start-stop-status fajlt meg telepites elott vagy mar ha feltelepult akkor ssh-n keresztul de sztem egyszerubb az elso megoldas
ha jot tettel fel akkor a package center-ben ha raboksz a qbittorrent-re akkor alul irja a linket amin elerheto, ez viszont nem nyilik meg ha rakattintasz, kell a vegere egy /-jelet irni es maris jo lesz, pl:http://192.168.0.123:8085/(#18600) Pubszon
en mar fel eve csak ezzel toltok torrenteket, a transmission es a download station ami szinten transmission alapu csigalassu a qbit-hez kepest, akinek pedig gigabites kapcsolata van ez eleg lenyeges szempont
mindez pedig azert van mert a transmission csak 1 cpu magot hasznal mig a qbit az osszeset, ezert van az hogy ha a qbit-be bedobok egy jol seedelt torrentet az pillanatok alatt eleri a 80-100 MB/s sebesseget mig transmission-ben nagyon lassan megy fel 50-60 MB/s-re es nincs tovabbi gyorsulas -
Pubszon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
18597. Hozzászólás, drive link.
Este késő volt, de ma tesztek egy próbát egy régebbi Atom D2700-as procis xpenoval is ami még gyengébb.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- Wise (ex-TransferWise)
- Hardcore café
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest