Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
waccamár
senior tag
válasz
waccamár #6008 üzenetére
Nem érkezett ötlet, de sikerült megoldanom, így gondoltam megosztom, ha keresés alapján más is belefutna ilyenbe. Szóval hiába gondoltam magam okosnak, hogy mindent megpróbáltam, egy valamit kifelejtettem, amatőr hiba volt, ami végül megoldotta a dolgot: újraindítottam a router-t és utána egyből csatlakoztak az eszközeim a hub-ra
-
gahor72
aktív tag
Sziasztok!
Egy Mi Led Ceiling light lámpát használok yeelight appal. Home assistan alatt. Az app 3.2.59. Ez az utolsó app amiben benne van ennek a lámpának a LanControl-ja. Hiába tiltom le az automatikus frissítést a telón, a google playben, akkor is frissíti. Most 3.3.18 van, és el is tűnt a LC. Lehet ezzel vmit kezdeni? Már unom mindig vissza rakni az előző appot.
Üdv -
kakukkmarci
senior tag
válasz
Real_Necro #5958 üzenetére
Nos, úgy alakult, hogy át kellett költöznöm iOS-re. Így minden nehézség egy csapásra megoldódott...
Nem rajongok érte, de az android nem boldogult vele sajnos. Lehet, hogy a régebbi telefon, lehet, hogy a 10-es android verzió okozta a problémákat, de Iphone-nal minden hasít. -
mihione
őstag
Hali!Nekem par napja uzemel xiaomi 360 2k pro.Egy belteren es egy kulteren,eddig jol mukodnek,sd kartyaval tudnak folyamatos felvetelt.Talan annyi negativumot tudok mondani hogy a kepe elegge mestergeses hatast kelt,tultolja az elesitest.Bar fogalmam sincs egy 1080p milyen kepet ad.
Az ember kovetes funkcioja az csak lassu mozgast kepes lekovetni,sztem nem erdemes hasznalni,bar ha elveszti az alakot szerencsere visszaall eredeti pozicioba amit te bealitottal neki. -
Alien4
tag
Sziasztok!
Egy 360 fokos látószögű kamerának keresem a következő lakótársát!
[link] ez van most, lenne még egy tervben.
Nem tudom most mi a bevált, előre is köszönöm a tippeket! -
user12
őstag
Sziasztok
Van valakinek esetleg Xiaomi Mi Smart Standing Fan 2 Lite?
Obiban láttuk 16ezerért, de gondoltam előbb rákérdek, hogy megéri-e. -
Lmh
őstag
Sziasztok!
Elromlott a Xiaomi smartmi bidém. Van esély rá, hogy valahol magyarországon meg tudják javítani? Esetleg valakinek van és ért hozz? -
Lala6
őstag
Ajtó/ablaknyitás érzékelő, füstérzékelő, mozgásérzékelő, hőmérő, és kapcsoló is van benne. Tök jól működik minden, a régi V1 hub-ot már ki is húztam. A WiFi-s eszközöket nem írtam, mert azok nem a HUB-on mennek, de minden működik, ahogyan kell.
Sajnos az IKEA égő nem akar sehogyan sem működni, pedig nagyon jó árban van, de ezek szerint valamit változtattak rajta. Most rendelhetek dupla áron valami kompatibilis E14 izzót.
-
Moki2
aktív tag
-
-
Lala6
őstag
Sziasztok!
Szeretném a régebbi V1 CN verziós gateway-t lecserélni egy V3-as GLOBAL verzióra. Szerintetek fognak menni ezzel is a kínai régiós érzékelőim? A Global gateway-t is tudom kínai régióra állítani, vagy azt csak a kínai változat engedi?
Szinte minden cuccom kínai régiós, van 1-2 global wifi eszközöm is, de azok mennek a kínai szerveren keresztül is.
-
user12
őstag
válasz
mihione #6040 üzenetére
Nem mondom, hogy kötelező hetente újraindítani. Van, hogy elfelejtem egy hónapig is és nincs baja, de van úgy is, hogy hetente kétszer is leakad, nagyon változó.
Ellenben a 360-as kamera annál jobban sikerült a Xiaominak. Azok 1-1.5 éve megvannak és kb folyamatosan mennek. Akkor voltak csak leállítva, amikor egyszer nyáron átrendeztem a vackaimat és talán 2 áramszünet volt az elmúlt időszakban, de ezeket leszámítva mindig elérhetőek.
Hivatalosan viszont ezek nem outdoor kamerák, sajnos. -
mihione
őstag
Az ujrainditas az elegge dealbreaker,nem fogom napi szinten figyelgetni csak ha szukseg van ra,ha meg akkor nem muxik akkor hiaba az egesz,a fw-vel egyutt tudnek elni.
Vajon a 2k verzio is ilyen instabil?Illetve mennyire birna az outdoor hasznalatot?Koszi a visszajelzest!
-
user12
őstag
válasz
mihione #6038 üzenetére
A regi 1080p-rol sok negativ velemenyt olvastam,tenyleg ennyire rossz a szoftver
Alapvetően jó kamera, de
- nem szabad a legfrissebb fw-t fölrakni rá (nem fog működni a visszajátszás)
- kb hetente újra kell indítani (ellenkező esetben random eldobja a hálózatot)
Nálunk kint van kettő is eresz alatt, kb tavaly nyár óta. Nincs bajuk.
Ha a fenti két dologgal együtt tudsz élni, akkor jó választás. -
mihione
őstag
Hali!Kulterre keresek ip kamerat lehetoleg 15k alatt,mely modellek ajanlottak?Teto ala lesz szerelve igy igazabol elmeletileg eso vedett helyen lesz.Magnetic mount 1080p az egyeduli jo aron futo ip vedetseggel rendelkezo modell?Sajnos ahogy nezem a 2k verziobol ez mar kimaradt.A regi 1080p-rol sok negativ velemenyt olvastam,tenyleg ennyire rossz a szoftver?
-
Cr00py
senior tag
válasz
cstamas82 #6032 üzenetére
Bár én apple termékeket használok, fali vezérléshez pedig ipad-et, de valami ilyenre gondoltál?
Ha nem találsz, akkor akár lehetne 3d nyomtatni is.
-
cstamas82
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék ami nem egészen ide tartozik de mivel sok ember van itt és gondolom használjátok bőven a webshopokat , aliexpresst hátha tudtok jót mondani.
Arra gondoltam hogy egy régebbi de még jó okostelefont felhasználnék a bejárat mellett kijelzőnek.
Onnan is lehet kezelni a lakást, Google home terminál lenne, arra is jó ha pl olyan esik be a lakásba akinek nincs a xiaomihoz hozzáférése, pl bébiszitter, vagy csak lemerült a mobilom akkor is tudjam kezelni a lakás dolgait akár csak a riasztót kinyomni. Ehhez szeretnék valami fali tartót vásárolni.Eredetileg olyat kerestem ami pl egyből a konnektorba dugható (direkt hagytam ott egy aljzatot neki) rádiósan töltö hogy ne lógjon kábel, rendesen körbefogja a telefont ha böködöm ne mozogjon és ne kelljen kivenni belőle. Hát ez úgy láttam piaci rés
Már elengedtem hogy ezt így egyben megtalálom de az mindneképp jó lenne ha fogná úgy ahogy pl egy autós tartónál szokott lenni körbe fülekkel vagy valami dobozba rakható pl mint amiket zuhanyzóba kínálnak az aliexpress-en de tölthető legyen. láttam autós és bicikliseket az eléggé eláll a faltól nem lenne szép.
Ha valaki vett már valami hasonlót és tudja hogy pl egy kis barkáccsal átalakítható az is jó.
Ötletek kellenének. Köszönöm.
-
cstamas82
csendes tag
válasz
koxaman #6030 üzenetére
Szia. Én kínából rendeltem aliexpress-en és ezen a linken található verzióval gond nélkül megy.
https://miui.hu/forum/viewtopic.php?t=3287
Xiaomi Home 7.4.709 VEVS ANGOLArra vigyázz csak hogy azt válaszd amelyik tényleg kazános rendszerhez van mert van amelyik padlófűtéshez. Még megfejeltem otthon azzal, hogy olyan helyre tettem ahol egy másik szobába is áttudtam vezetni a hozzákérhető NTC-t (kicsit megházmoztam hogy cask a kis mm-es alkatrész látszodjon ki a villanykapcsoló keretéből) így átlagban mérek a 2 helység alapján és erre vezérlek. Csak azért írtam mert azt hiszem kb 1 euró plusz a külső NTC hozzá ha kéred szerintem megéri.
https://www.aliexpress.com/item/1005002641918899.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.2c611802x463Z5
Nekem egyébként 2 is van a lakásban amásikkal pl egy cirkulációs szivattyút vezérlek hogy 2 hőmérséklet között tartsan a vizet a csőrendszerben.
-
koxaman
tag
Köszönöm, csak az eus verzióba nem voltam biztos
illetve igaz hogy a listába benne , csak azt nem tudom hogy EU verziót is fogja e kezelni. Rossz hogy egyes szerverek csak egyes kiegészítőket kezel. Mig a Kinai szerveren sokkal több lehetőség van mint az Magyar szerveren.
-
koxaman
tag
válasz
aronpapa #6026 üzenetére
Köszi a választ
, de akkor azt nem értem a mihome alkalmazásba, miért van benn a listába. Vagy akkor hogy tudom megtalálni hogy mit vegyek, hogy a rendszerhez jó legyen. Van valami compatibilitási lista ? Bár en nem találtam pedig nagyon akartam, hogy a google jó barátom legyen
-
xviktorx
tag
válasz
< CyberBob > #6024 üzenetére
Nekem digis sim kártyával majdnem perceket gondolkodik hogy élő képet nézzek vagy felvétel nézzek vissza. A telefon iphone de ugyan ez volt androidon is. De érdekes módon a netet ipad-re megosztva jól megy mind az élő mind a visszanézés. Amúgy meg voda nettel ( sim ) nincs ilyen gond.
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Van sok okos cucc és két kamera a Xiaomi-tól. Itthoni vétel márkaboltból. Semmi gond nincs velük, de az utóbbi időben mobil netről (Yettel) nem tudom visszanézni a 10 másodperces felhős videókat (sd kártya nincs). Otthon Digis net vagy munkahelyen Vodafonos (upc) kábeles netről jó ugyan azzal a telefonnal. Élő kép mindenhol jó. Volt ilyen másnál? Mi lehet a gond, lehet hogy a Yettel blokkol valait? -
Cr00py
senior tag
így van. ajtó, ablak-nál picit trükkös, mert a hozzá tartozó ragacs lefedi az elemtartó fedelet is. Félbe vágtam, így a "hátlap" a kereten marad, nem takarja le az elem fedelet. maga a modul jön le így. Másképp sajnos muszáj lenne minden egyes alkalommal a komplett cuccot leszedni. nem is értem az elképzelést, de mindegy.
Mozgásérzékelőkből eve van. Ez korábbról maradt meg. Tökéletesen működik. Polcon van, nem zavar. A többi helyiségbe majd nézek mást, mert ott nem nagyon lesz az adott helyen polc. falra pedig nem akarom ragasztani. Meglátjuk. -
Moki2
aktív tag
Átlag aqara mozgásérzékelöket talpal árúlják amin forgatni lehet , azt símán átfúrhatod . Arra lehet felragasztani magát a mozgásérzékelöt , azt elforgatva megy elemcsere .Nyitásérzékelők meg úgyis ajtó- ablakeretre mennek ott teljesen jó úgy..Amúgy elvileg xiaomi hubbal is hasonlóan megy de az aqara inkább ráment aple cuccokra így az autómatizáció valszeg kiterjettebb
-
Cr00py
senior tag
Ajtóra / ablakra én is ragasztom majd. Nem akarom szétfúrni, ahoz elég drága volt.
Bár jelenleg vocolinc nyitásérzékelőim vannak. 1 szoba van "okosítva" perpill. Itt is ragasztva van. Van egy kis trükk a vocolinc érzékelőkkel, mivel így egyszerű cserélni az elemet, nem kell lekaparni a régi ragacsot hozzá.
A legtöbb xiaomi eszköznél sajnos nem láttam módot a képek/ videók alapján, amivel egyszerű lenne a falra / egyéb felületre a rögzítés, mivel nincs dedikált lyuk az eszközön. Maximum, ha levehető burkolatot átfúrom, de az meg elég fura megoldás lenne.Aquara-nál is az van, hogy maga a hub homekit kompatibilis, a szenzorok, érzékelők, kamerák stb. önmagukban nem..gondoltam a Xiaomi is hasonlóképp működik. Ezek szerint tévedtem.
-
Cr00py
senior tag
Az m2 egy továbbfejlesztett változat, ami szintén homekit kompatibilis. Az ethernet port miatt lenne hasznosabb + van pár extra feature is, ami kifejezetten tetszik.
Nincs is ezzel baj. Inkább a párásító dilemma az, ami van, de akkor nem próbálkozok vele, veszek egy vocolinc-et, az biztosan csatlakoztató a többi homekit eszköz mellé.Persze az lenne a legegyszerűbb, ha vennék egy aquara, illetve egy xiaomi hubot is..viszont ennyi "kütyüt" nehéz ám úgy eldugni, hogy az ne látszódjon. Jobban szeretem a minimalista design-t a szobában. A vezérlésekhez sem szeretnék 5-10 féle appot használni, ezért lenne szempont a homekit. A frissítésekhez ugyan kell a gyári app, de azt kb csak addig használja az ember. Az lenne a szempont, hogy 1 adott alkalmazáson belül érjem el az összes okos eszközt. Ugyan nem a gyári Home appot használom, hanem a 3'rd party Home+5 -t ..de ez csak egy továbbfejlesztett változata a gyárinak. Sokkal komplexebb dolgokat lehet benne beállítani, főleg automatizálás terén.
Na majd meglátjuk. Első körben akkor marad a vocolinc + rendelek egy aquara m2-t + hozzá pár kütyüt.
Kb csak az a bajom velük, hogy nem lehet falra rögzíteni, csak ragasztani, azt meg nem szeretném. Előkeresem a konkrét méreteket, aztán maximum 3d nyomtatok hozzájuk fali tartókat.
Mindenesetre köszönöm a visszajelzéseket.
-
Moki2
aktív tag
Hiába van kompatibilis hubod a párásító nem hubon keresztül csatlakozik hanem wifin közvetlenül... Xiaomi cuccokra kevésbé jellemző az aple kompatibilitás az aqara cuccok mennek aple alatt + azok a zegbees cuccok valszeg amit fel tudsz venni hub alá . Az aqara m1s megy mi home és aple alatt is
-
Cr00py
senior tag
Ezt a cikket olvastam + jó pár fórumot. Itt szerepelnek Xiaomi termékek is. Egyes vélemények alapján kvázi " ugyanaz a cég" csinálja mind2-t, ezért érdeklődtem, hogy esetleg próbálta-e valaki.
Elég vegyes a felhozatal, elbizonytalanodtam.
Ha nincs rajta homekit code ( A dobozán/ termék leírásában nem szerepel ( A hub-nál igen ) , hogy homekit kompatibilis lenne a párásító ) , akkor sajnos hiába. Nélküle nem lehet a homekithez csatlakoztatni.
Viszont: Ha van Xiaomi hub + párásító.. akkor elméletben csatlakoztatható homekithez..gondolom én.. hisz csak magát a hub-ot felvenni a homekit-be az eszközök nélkül hülyeség lenne.
+ Ha az Aquara hub is kompatibilis lenne vele, + esetleg a többi xiaomi szenzorral, akkor inkább azt venném. Sajnos az ilyen-olyan fórumokon leírt dolgok nem győztek meg. Van aki szerint ez meg az működik, mások szerint nem. ha itt esetleg valaki próbálta, használta, működik, az már egy lényegesebb megbízható infó lenne. -
Cr00py
senior tag
Üdv.
Az alábbi párásító működésre bírható Apple Homekit-tel?
Gyanítom kell hozzá hub is. A hub maga homekit kompatibilis, viszont azt sajnos nem tudom, hogy ezáltal maga a párásító is felvehető-e a homekit kiegészítők közé?!
Szemezek a Xiaomi, illetve az Aquara m2-es hubjaival. Elméletben a 2 gyártó kiegészítői kompatibilisek egymással. Mennyire igaz ez?
Bevallom az Aquara hub-ja számos tulajdonsága miatt szimpatikusabb, így ha ez kompatibilis a xiaomi féle párásítóval, avagy a többi xiaomi okos kiegészítővel, s így felvehető a homekit közé, az remek lenne.
Ha ez nem, akkor sajnos marad a másik jelölt, ami natívan homekit kompatibilis.
Tervben van jó pár okos kütyü mostanában a Xiaomi / Aquara vonalon, ezért a kérdés.
Köszi. -
cstamas82
csendes tag
Szia. Köszi a biztatást nem adtam fel. Végül behoztam a munkahelyemre ahol gond nélkül még QR kód se kellett simán felvettem az eszközt az app-ba. 1 különbség volt és ez volt a megoldás hogy otthon egy másik adapterrel használtam. Ugyanis adaptert nem adtak hozzá gyárilag de tudtam hogy az otthoni a telefonomat is viszonylag lassan tölti. Ezzel az adapterrel otthon is kipróbáltam és minden ment alapból már az app is látta hogy ott van az eszköz nem kellett kézzel hozzáadnom. Arra jutottam hogy nem volt elég ampere valószínüleg ami nem azt jelenti hogy nem működik hanem hogy csak kicsit működik
-
waccamár
senior tag
válasz
waccamár #5997 üzenetére
Update: Próbálkoztam ezerrel, 0 sikerrel.
Amiket próbáltam:
- vettem egy másik gombot is, hátha hardver hiba volt - ez sem működik.
- Xiaomi app data-t és cache-t töröltem
- App data és cache törlés, majd reinstall
- Hub törlése majd újra hozzáadása
- Hub törlése, majd Chinese mainland-re váltás és hozzáadás - a gombot akkor sem látja.Olyan, mintha vmi sw-updattel elszabtak volna valamit.
-
kicn
csendes tag
Sziasztok!
Egy bedside lamp2-t és egy Yeelight lightstripet használok csoportosítva, azonban az RBG színekben van egy elég erős eltérés. Lehet ezeket valahogy szinkronizálni, hogy közelítsen egymáshoz a kettőt? Elég zavaró, mivel esti filmnézős hangulatvilágításnak használjuk. Mi Home alkalmazással mennek. -
Ceree
senior tag
Sziasztok,
nemrég kezdtem okosításba, eddig eszközeim manuálisan voltak működtetve. Amivel gondom akadt egy Mi Air Purifier Pro (AC-M3-CA), amit egyszerűen nem tudok a Mi Home appba felvenni. Minden neten található trükköt megpróbáltam már (SSID hide ki-be, encryption váltás, jelszóváltás, alternatív Wifi, teljesen szűz teló új regisztrációval az appban kínai régióval...), de semmi.
Az eszköz be tudom állítani, hogy csatlakozzon a hálózatra, látszik a router kliens listájában is, azonban az appban nem, mert a beállításnál folyton elszáll az alábbi hibaüzenettel:
Ötlete valakinek még esetleg? Teljesen tanácstalan vagyok már. Köszi!
-
cstamas82
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy xiaomi 360 (1080) biztonsági kamerát. Először nem találtam az eszközt majd felraktam xiaomi home app 7.4.709 https://miui.hu/forum/viewtopic.php?t=3287 linkről. Ezután már feltudom ismertetni vele a kamerát de amikor megakarom adni a wifit nem találja a hálózatot. Telecom a szolgáltatom a saját routere van itt és van 2.4 és 5Ghz hálózatom is a wifi analyzerben. -
cstamas82
csendes tag
Sziasztok!
Aki esetleg hasonlóval gondolkozna annak elmondom mi lett a megoldás. A hőmérséklet nagyobb kisebb stb nem működik. A start working és stop working azonban igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Suzuki topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A2 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest