- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlejohnny
aktív tag
Sziasztok! Az alábbi - számomra - problémára keresnék megoldást. Van egy Smart Plug 2 konnektorom (ZNCZ302KK), firmware verziója 1.0.6.0012
Az applikáció használata során rendszeren nézem a fogyasztási adatok havi bontásban. Viszont 2024-ben és 2025-ben sem tudom megnézni a március havi adatot. Tavaly megmagyaráztam magamnak avval, hogy bugos a szoftver, és zokon vette, hogy február 29 napos. Na az idén nem az, de továbbra sem tudom megnézni. Hiába nyomok a március hónapra. Ami viszont furcsa, hogy heti bontásban meg tudom nézni...
Valakinek valami ötlete, hogy hogyan tudom elővarázsolni a havi összesítőt? -
slimshady
senior tag
Sziasztok! Van egy Xiaomi Home Hub 2-m és a Mi Home China Mainland-re van állítva. Továbbá az IKEA-tól van egy SILVERGLANS fürdőszoba szekrény világítás illetve egy MITTLED LED-es konyhai munkalapvilágítás. Mindkét LED-es világítás saját TRÅDFRI tápegységről működik és a fényerő saját RODRET vezetéknélküli szabályozóval állított. Ezek bárhogy hozzáadhatóak a Mi Home-hoz? Köszi!
-
Buckey
őstag
Csak annyira kell barkácsolni, hogy veszel egy 230V-os csengőt (nálam egy dallamcsengő van) és kötsz rá egy dugvillát némi vezetékkel. Ezt bedugod egy Xiaomi Smart Plug 2 Wi-Fi okoskonnektorba, majd egy Xiaomi Mi Wireless Switch-el működteted. Nálam egy, kettő és hosszú gombnyomásra működik, konnektor bekapcsol, majd 2 másodperc múlva kikapcsol, 2 másodperc múlva ismét bekapcsol, majd 2 másodperc múlva megint kikapcsol.
Nálam még annyival meg van bolondítva, hogy csak csukott ajtónál működik a csengetés, és csengetés közben színesen villognak a lámpák. -
arpi60
csendes tag
Sziasztok,
A "régi" Smart Home Hub (kerek) tartalmazott hangszórót, ezért be lehetett állítani ajtócsengő funkciót.
Az új Smart Home Hub 2-ben nincs hangszóró. Van valamilyen ötletetek, hogyan lehet ajtócsengőt megvalósítani?
(Elvileg a ~30 ezres kamerás kaputelefonnal megy, de arra nincs szükségem.) -
bupemko
senior tag
válasz
johnwillow #7710 üzenetére
Nekem 3 Xiaomi hubom van, mind európai szerveren, mind működik (tény, hogy mostanában van, hogy leszakadnak rövid időre, de itt lehet, hogy a Telekom a ludas):
lumi.gateway.v3: Zigbee, kínai verzió
lumi.gateway.mieu01: Zigbee, európai verzió
lumi.gateway.mgl03: BT/Zigbee, európai verzióEsetleg próbáldtad vevs-szel átteni európai szerverre?
-
Gatling
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudom mennyire off a topic, de nem találtam pontosabbat.
Tudja valaki, hogy meghibásodás esetén jótállásban javítják a Xiaomi BW300 kamerákat, vagy csere igazolást adnak?
Köszönöm a segítséget! -
johnwillow
tag
Üdv! Van egy kínai régiós Mi Hub 1-em, kb 40 kínai règiós eszközzel. Néhány napja offline módba került. Mivel nem tudtam visszacsatlakoztatni, gondoltam resetelem és újra csatlakoztatom. Na ez sem megy. Közli, hogy kínai régióban hasznàlható csak. Sok éve hiba nélkül ment a rendszer. Szinte minden eszköz Aliról jött... Történhetett valami az utolsó Mi Home app frissítésekor?
-
tacsk0
aktív tag
Sziasztok!
Xiaomi appban a családi megosztásba felvettem a feleségemet user vagy adminként lényegtelen mert se így se úgy nem működik az értesítés... Én mint tulajdonos kapok folyamatosan értesítést az ajtó szenzortól ő viszont nem! Valaki találkozott már ezzel a problémával?
Értesítési engedélyek rendben vannak! -
dorika87
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni hőmérőkhöz Xiaomi Mi Smart Home Hub-ot.
Nem találtam meg a lényegbeli különbséget a két féle Hub között.
A Xiaomi Mi Smart Home Hub 2 árban duplája az 1-esnek. Van annyival jobb is tudásban mint az 1, hogy megérje arra beruházni? (6e vs 12e)
Köszönöm! -
LuiT
aktív tag
válasz
LustaDick123 #7701 üzenetére
Nálam így van beállítva és jól működik, vesz mindent amit kell.:
A Camera settings-ben a Max. recording duration: 2 min
A Detection settings menüben a sensitivity settings-et: HIGH-ra
az interval-t: 60 sec-re állítottam. Ez utóbbit úgy állítod ahogy jónak látod. Így ezzel a beállítással percenként pásztáz, hogy van-e mozgás és amikor van, akkor 2 percet rögzít, ha tovább tart a mozgás, akkor veszi tovább csak már egy külön fájlba. -
LustaDick123
tag
Nem tudom, hogy aktuális-e még a téma, pár napja vásároltam egy BW500-as kamerát, külön napelemmel. Azért ezt választottam, mert a BW500-ban van 8GB tárhely és nem kell elméletileg a “beltéri” egység. Ha szeretnék beltérit, akkor egyetlen beltéri 4db BW500 kameráig jó, míg BW400-nál mindegyikhez jár egy dedikált beltéri (4 kamera esetén 4 beltéri eszi azt a pár wattnyi áramot, ha kell, ha nem).
Pár napos tapasztalat:
- A ködös, szürke, ónosesős, fagyos januári időben a napelem minimálisan töltött csak, a kamera kb. 1%-ot merült naponta.
- A kamera nagyon nagy késéssel (talán van 5-6 sec is!) kapcsol csak be, emiatt sok mindent észre sem vesz. Próbálom a menük tengerében az érzékenységet, detektálást állítani, de nagyon nem látok változást.
- A kamera képe telefonon nézve szép, de belenagyítva egy rendszámot vagy arcot már nem tudsz leolvasni.
- Ha érzékeli is a kamera a mozgást, akkor is csak 8 sec videót rögzít, akkor is, ha több ideig van előtte mozgás.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogyha odaállok a kocsival a kapubejáróba, akkor kinyílik az automata kapu, beállok a kocsival a bejáróba, akkor már csak azt rögzíti, hogy kiszállok belőle. Ha pakolok a csomagtartóból, akkor is csak 8 másodpercet rögzít, ha percekig pakolok.
Ha kapok is riasztást arról, hogy valamit érzékelt sok esetben nem látszik semmi a 8 másodperces felvételen, mert mire elindulna már nincs is ott a cél (pl. megfordul egy autó a kapubejárómban.
Aki már esetleg tapasztaltabb ezekkel tudna segíteni, hogy mi trükkje annak, hogy a kamera gyorsabban kapcsoljon be, rögzítse a teljes mozgást? Vagy fogadjam el, hogy ez ilyen, ennyit tud?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Google Pixel topik
- Parfüm topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Íme, a One UI 8
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest