Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cstamas82
csendes tag
Sziasztok! Olyantól kérdeznék aki használ ilyen eszközt: Xiaomi Mijia Smart Thermostat-nak a gázos kazán fűtéshez való típusa.
A célom vele hogy egy adott hőmérséklet felett kikapcsoljon egy eszközt egy adott hőmérséklet alatt bekapcsoljon egy 230V-ról üzemelő eszközt, külső NTC szenzort használok csak és ezt éjszaka vagy ha elmentünk otthonról ne csinálja. Azt hiszem ebben semmi ördöngösség nincs. Először próbáltam 2 automation szabálybn felvenni a hőmérsélet állításokat (ha az aktuális nagyobb akkor a cél legyen x fok ha az aktuális kisebb akkor legyen y fok) de nem ment aztán végülis rájöttem megfelel a termosztát sima beállítása 9 fok különbség esetén induljon be.
Ha elmegyünk otthonról egy kézi folyamattal mást is be vagy ki kapcsolunk ezzel sincs gond működik a device on és off.
Viszont az hogy éjszaka ez ne menjen egy időtartományt már valamilyen automation szabállyal tudom megadni ha jól látom. Itt próbáltam mindent de egyszerűen nem történik semmi ha a feltételnek az aktuális hőmérsékletet adom meg.
Ez szoftver gond vagy én csinálok valamit rosszul? -
v.attis
őstag
Látom nem igazán kapsz választ, én is csak egy általánosat tudok adni.
Nekem okos relém van, szintén 10 amper össz terheléses. Led szalag megy az egyik ágán, konnektor a másik ágán (2 kimenetes a relé). A konnektorban alkalomadtán egyszerre működik egy tea és egy kávéfőző (1800W), de megy róla olajsütő, különböző konyhai gépek, gyakorlatilag bármi ami egy konyhában előfordulhat. Ezeket teljesen simán viszi, soha semmi bajom nem volt vele.
Ami neked gond lehet az a kapacitív terhelés, ami az én relém esetében 200W maximum. Kapacitív terhelés pedig pont az elektronikával rendelkező eszközöknél jelentkezhet, már ami a háztartást illeti. Szóval ennek nézz utána a kapcsoló adatlapján.
Maga a relé (a kapcsolóban) egész biztos bírni fogja, azzal nem lesz gond. -
RAiN91
őstag
Sziasztok,
szeretnék csinálni egy éjjeli szekrényt az ágy mellé, amire tennék egy Gosund SW9 wifi-s okoskapcsolót (ez 2 gombos, 2 relével). Mellé 2 darab 230V aljzatot. Az egyik aljzatba a laptop töltőt dugnám be, a másikba a telefontöltőt. A cél az, hogy ha megnyomom a kapcsolót, akkor bekapcsoljon, kapcsoljanak az aljzatok, x ideig, majd le, hogy ne menjen 0-24-ig, és ne kelljen ki-be huzkodni a töltőket.
A kérdésem, hogy a villanykapcsoló ezt bírni fogja-e, vagy inkább tervezzek be még reléket az aljzatok elé? A kapcsolóra 10A-t ír (nem tudom, hogy összesen-e, vagy körönként, de szerintem mindegy) -> ez 2300W, papíron bőven elegendő a laptoptöltőhöz és a telefontöltőhöz, de a gyakorlatban mennyire tesz neki jót, rosszat?
Tehát röviden: a villanykapcsoló beépített reléje elbírja e ezt a két fogyasztót, vagy alkalmazzak külön relét (pl. Sonoff Basic, vagy valami hasonló olcsó relét)
Köszönöm.
-
waccamár
senior tag
Sziasztok! Wireless Switch és Door Sensor egyszercsak nem működik. Cseréltem elemet mindkettőben, semmi. Milliószor reseteltem és próbáltam hozzáadni az app-on belül újra, semmi. Próbáltam hozzáadni a Hub-on belül, semmi. A semmi azt jelenti, hogy nem is látszódik. Mutatja, hogy reseteljem, megy alatta a számláló, de soha nem ismeri fel. A hub-ot is reseteltem már, hátha ott akadt be valami, de semmi. Van esetleg valakinek egyéb ötlete, vagy járt már valaki így? Nem gondolnám, hogy éppen pont egyszerre romlanának így el (mondjuk egyszerre lettek megvéve).
Köszi előre is ha valaki tud valami tippet még mondani a resetelésen és elemcserén kívül!
-
A-Bag
tag
Váltottam csatornát, így sikerült csatlakozni
Köszi a tippet
A child device-ok idővel újracsatlakoznak maguktól ? Mert elkezdtem őket egyesével reconnect-elni de látom közben az is magához tér amit nem piszkáltam még meg....
-
A-Bag
tag
Sziasztok ! Nálatok minden oké a rendszerrel ? Kéken villog a hubon a led, és mindenem offline ami rá csatlakozna....Router reset megvolt, hubot kihúztam-bedugtam, de semmi változás.
-
Minstrel
senior tag
Mi okozhatja, hogy estefelé minden eszközöm offline lesz? A HUB működik, wifi jel ugyanúgy 83% mint máskor, packet loss igaz 0,2% de attól még nem kéne offline lenni egy ajtónyitás érzékelőnek meg hőmérőnek.
-
cstamas82
csendes tag
Sziasztok!
Újabb problémába ütköztem hátha valaki már tapasztalt ilyet. A xiaomi rendszerembe fel van véve egy kamera.
Xiaomi camera Mi 2k
Tökéeltesen működik, telefonról is szépen látom.
Van egy xiaomi smart clock-om amit felvettem a google home-ba. Amikor kirakom parancsszóra a kamera képét bár megjelenik 1-1 pillanatra de aztán olyan mintha le lenne fagyva a kép nem tudna folyamatosan streamelni.
Ugyanott telefonról minden jól megy tehát nem gyanakszom hálózati téreerő problémára
Ötletek? -
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni! Temperature and humidity monitor 2 home app-ban megtalálja és írja is a hőmérsékletet viszont ha messzebb van nem látja az app és az appban ott van egy kis áthúzott Bluetooth jel az ikonjánál.
Egy másik simán működik és az még messzebb is van.Tud rá valaki valami megoldást? Resert már megvolt, meg az app-ban törlés és újra hozzá adás is.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
MC Pite
veterán
válasz
gyalu 1 #5973 üzenetére
Igen, néztem, köszi; bár lehet gatewayes cucokkal kellene bővíteni, ha jól sejtem gyorsabban is kommunikálnak az appal (a wifiseim 5-25 másodperc mire látom az állapotot/időzítéseket).
De a xiaomis/zigbees gatewayek között még nem találtam mi a különbség (bár az Aquara tűnik a legtöbb xiaomi cuccal kompatibilisnek). -
cstamas82
csendes tag
Sziasztok!
Aliexpress-ről rendeltem egy kamerát.Leírása szerint xiaomi , xiaobai CMSXJ16A.
A xiaomi alkalmazásból a magyar 6.5.700 használom magyar területi beállítással. Imilab Home Security Camera Y2-nek ismerte fel a leírása szerint.
Végig megy a felismerés de amikor szeretném használni azt írja ki "Please check the network"
Munkahelyemen másik szolgáltalóval másik routerrel ugynez az eredmény.Már pár hónapja meg van a kamera és úgy emlékszem még az elején az eredeti xiaomi app-al ment kínai régióval.
-
MC Pite
veterán
Sziasztok, segítséget, infót keresnék
Van egy Xiaomi (Dreame D9) porszívónk, szeretném automatizálni/ezzel kapcsolatban az eszközöket.
-amíg takarít (meg x idősávban) működjön egy adott konnektor (sajátja). Igen, estére lekapcsolom, hogy 100%on legyen állandóan, had menjen le másnapig 8x%-ig is.
-fizikai gombra adott helyiségbe menjen takarítaniVan ugyan 3 tuyás/smart lifeos aljzatom most, de nem sikerül a két rendszert összehoznom
.
Nice to have: 0-10V kimenet co2 függvényében, szellőzetőhöz lenne jó. Ezt már tuti gatewayes rendszerre raknám, de lehet hogy a többihez is már érdemes lenne.
Egyéb home automation cuccok is jöhetnek, akár kvázi ipari is, bár arduino félékre kevésbé vágyok (annyira bármit nem akarok programozni, és debugolások és fórumok turkálása nem nagyon fér bele az időmbe). Meg egy bizonyos árszinttől inkább S7 1200 vagy Unitronic plc-t fognék inkább be, de elvileg felesleges pár digi kimenetért meg 1-2 analóg be/ki jelért.
Megkösszénk némi iránymutatást hogy merre, milyen rendszert/appot lenne érdemes nézegetnem. -
humigabi
aktív tag
válasz
cstamas82 #5966 üzenetére
Ezt "Az továbbra is igaz hogy nem veszi át a xiaomi termékeket a fiókomból de valószínüleg azért mert olyan termékeim vannak amiket ez nem tud kezelni". az órára értetted? Ha igen, ő semmit nem fog átvenni a fiókodból. Csak azokat az eszközöket kezeli, amik Google Home kompatibilisek, tudod alá integrálni és onnantól tudod az órán keresztül vezérelni őket.
-
humigabi
aktív tag
válasz
cstamas82 #5966 üzenetére
Vigyázz, nem minden eszköz Home kompatibilis. Nálunk a Home látja és kezeli a légtisztítót, de nem látja, így nem is kezeli a Smartmi párologtatót. Egyetlen egy hő-és páratartalom mérőt sem lát. Porszívó, lámpa, légtisztító, Smart Clock, MI Tv Stick,, Smart Plug, ezeket kezeli.
Home kompatibilis=Google Home App, nem a MI Home App.
-
cstamas82
csendes tag
válasz
cstamas82 #5965 üzenetére
Sziasztok!
1 kijelző probléma megoldva valami miatt cask hard reset után volt hajlandó új routerhez csatlakozni. Az továbbra is igaz hogy nem veszi át a xiaomi termékeket a fiókomból de valószínüleg azért mert olyan termékeim vannak amiket ez nem tud kezelni.
Termosztát, yeelight wifi-s relé, aqara okos villanykapcsoló stb. Majd meglátjuk xiaomi nyitás és mozgás érzékelővel mit kezd. -
cstamas82
csendes tag
Sziasztok újra! Költözés után vagyunk és végre tudok játszani a xiaomi termékeimmel. Elég sok minden megy már de 2 dologgal sajnos nem jutok dűlőre.
Vettem egy Xiaomi smart clock 4" itt Magyarországon (nem kínai) kijelzőt. Ez a google home-al hozható össze. Na nem tud a wifi-re csatlakozni. Probóltam otthon ott telecom van és az ő routerük. Próbáltam a munkahelyemen ott Vodafone-van és az ő routerük a helyzet dettó.
Szépen megyek a lépésekig eljutok a wifi jelszó megadásig azt is jól beírom majd azt mondja nem sikerült az eszköznek a wifi-re kapcsolódni.Másik problémám a következő: A xiaomi termékeim kínaiak így a magyar xiaomi home app-ot használom ami mindent szépen lát. Amikor a google home-ban próbálom megadni hogy a xiaomi-ből vegye át az eszközöket azt mondja nem lát egyet se.
-
v.attis
őstag
Hol tudom megnézni, hogy hány óra van a hubon?
Az óraállítás az összes időzítésemet egy órával későbbre tolta, be van állítva több minden reggel 5 órai bekapcsolásra, de nem indultak el. Most nézem, hogy mindnek át állt az időzítése 6 órára.
Eu hub, eu szerver, minden gyári alap, semmi orosz vagy bármilyen különleges mókolás ... -
kakukkmarci
senior tag
válasz
Real_Necro #5958 üzenetére
Rendben, köszönöm!
Próbálkozok vele. -
A-Bag
tag
Sziasztok ! A többség a legfrissebb MI home-ot használja ? Nekem régebbi van fent és nálam is szórakoznak az értesítések mostanában.... Nem tudom érdemes-e frissíteni
-
Real_Necro
veterán
válasz
kakukkmarci #5957 üzenetére
Régebbi verzióktól kellene megpróbálni újra felrakni. Írtam korábban rá példát.
-
kakukkmarci
senior tag
válasz
Real_Necro #5956 üzenetére
Köszönöm.
Ezzel a módszerrel próbáltam, de nem jön értesítés.
Kínai szerver, play áruházas app. (de a VEVS félével sem volt jó), 7.3.706.4960 verzió. -
Real_Necro
veterán
válasz
kakukkmarci #5919 üzenetére
A Scene létrehozásánál a Delay -el tudod hozzá adni a késleltetést.
Milyen szerveren vagy? -
kakukkmarci
senior tag
válasz
kakukkmarci #5919 üzenetére
Urak!
Senki sem tudja a megoldást? Senki sem használja ezt a funkciót? -
Moki2
aktív tag
-
farkas-j
őstag
Aki vezeték nélküli pl. Xiaomi rendszerrel szeretné a lakásbiztonságát bízni, annak ajánlott ezt a videót megnézni.
-
bl4ze
veterán
Kültéri hőmérőre van tippetek, amit kezel a MiHome ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Softmodolt PlayStation 3 Slim
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest