Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikej95
aktív tag
Xiaomi Mi Home Magnetic Mount-om úgy néz ki megadta magát. Csak villog, QR beolvasása után csatlakozik router-hez, de párosítás timeout-ra fut telefonon, majd egy idő után kamera is megunja és újra kéri QR.
Firmware flash, kamera reset, stb mind próbáltam. Mellette légkeverő légtisztító tökéletesen működik.
Ha valakinek van valami tippje hogy lehetne visszahozni annak nagyon örülnék, bár igazat megvallva amíg működött sem volt valami nagy gurítás. -
Alien4
tag
válasz
vegyszer #5355 üzenetére
ezt amúgy nekem is dobálja...
Digi optika+AX5400 router.
tápot egy védett konnektorról kapja, amiben van usb töltő csati és a PC is arról megy...
Tehát én sem értem, inkább xiaomi oldali hibának tűnik.
néztem volna logot, hogy hátha egyeznek az időpontok... de ofc nincs log xDmellékesen nekem ez most tök fölöslegesen van technikailag... mivel lett közben lámpa is ami lehetne BT GW (3db pára-hőmérő) de nem költöztetem át. (minek piszkáljam ha megy)
amúgy komolyan, automatizálva van a lámpa (4 időpont-világítás profil) de, hogy az órát hogy tudtam volna áttenni téli-nyári időbe... átírtam mérgemben, de ez elég vicces...
-
Buckey
őstag
Én úgy kötném be, ahogy lerajzoltam. Az a biztos, mert nem jut "idegen" hálózati feszültség a vezérlő körbe, ha egyáltalán hálózati feszültségű, és nem törpefeszültségű a vezérlés (ha meg törpefeszültségű, akkor meg természetesen úgy kell bekötni).
Azt a kapcsolást ki lehet egészíteni vész esetére egy termosztáttal (párhuzamosan kötve a termosztát reléjét), hogy net hiba esetén se legyen működésképtelen a fűtés. -
dioka7
senior tag
Ennek még utána kell járnom, de köszi, hogy felhívtad a figyelmem rá. Tanultam elektronikát, csak az már 20 éve volt és azóta nem foglalkoztam vele, De szeretem, meg szerszámaim is vannak, szóval majd kimérem, igyekszem nem tönkrevágni a kazánt
Jelentkezem még, remélem nem gond (hátha segít valakinek az infó)!
-
Falcon75
tag
Üdv. :720p kb. 5 nap. 1080p kb. 3nap.felvétel.
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Remélem, hogy jó helyen teszem fel a kérdésemet, ha nem, akkor elnézést! Van egy xiaomi security 360 kameralánk. Tettem bele egy 32-s memóriakártyát, a kamerával leformáztam, látja is, illetve beállítottam hogy mindig rögzítsen. A kérdésem az lenne, hogy a 32 giga kb. mennyi idő tárolására lehet elég és a felvett időszakot hogy és hol tudjuk visszanézni? Köszönöm!
-
Buckey
őstag
Szívesen!
Lehet a MiHome appban is vezérelni, ez nem gond, kompatibilisek egymással (mint az Aqara).
Lehet, hogy az L1 / L2 kapocsra szükséged lesz egy 230V/240V-os relére, ha a kazán termosztátrésze nem hálózati feszültségre kapcsol. [kép]
Elsőre bonyolultnak hangzik, de nem az. -
dioka7
senior tag
Szia!
Ez tök jó ötlet. Köszönöm
A leírás nekem nem teljesen egyértelmű, annak ellenére, hogy találtam magyart (is).
Ha jól értem a flex kapcsoló az, amit wifin tudok kapcsolni (vagy időzíteni/programozni).
És ha igen, akkor az L1 és L2 a kapcsolt kimenet.
Mivel ez a kazán adja a melegvizet is, így talán jó lehet (mert ugye annak a résznek állandóan kell áramot kapnia).
Ez egyúttal kérdés is, hátha valaki járatosabb a témában.
Viszont a leírás alapján ezt a kütyüt a yeelight appban lehet programozni, és nem a MiHome-ban. A hőmérők és a gateway viszont a MiHome-ban állítható/programozható. Valakinek van ilyen? Használható a MiHome-ban is?
Köszi mégegyszer! -
Buckey
őstag
-
bl4ze
veterán
Urak, segítsetek. Nagy megelégedéssel használok évek óta egy Xiaomi REDMI Airdots-ot :
Előjött egy olyan hiba, hogy csak a jobb oldali (R) szól.
Bármit csinálok nem csatlakozik automatikusan a bal oldali (L) a jobb oldali füleshez, és csak a jobb oldali szól. (R)
Volt már több reset is, semmi. Párosítani lehet, feldobja az (R) oldalit, de nem lesz MULTI azaz nem szól mindkettő.
Már vagy egy órát szórakoztam vele, és semmi....
Jártatok már így? Mit lehet tenni, hogy megint mindkét oldal szóljon stereo-ban?
Van, hogy bekapcsolás-töltőből kivétel után a bal oldali ilyen gyors piros villogást produkál...Köszönöm !
-
dioka7
senior tag
Sziasztok!
Zéró tapasztalattal tegnap én is fejest ugrottam az okosítás világába. Vettem egy ilyet. Meg is vettem szintén a Bauhausban mindent, ami kellett hirtelen hozzá (egyelőre csak egy villanyt kapcsolok vele és az ágyfűtést), de a kis
köcsöghangya ott motoszkál a fejemben, hogy ha már van egy ilyen, akkor a fűtés távvezérlése is megoldható lenne vele, lévén, hogy van pár hőmérőm is hozzá. Érdekes nekem, hogy a központi egység dobozán ott virít a "works with apple home kit" felirat, de minden egyéb eszköz dobozán a "works with Google Assistant" felirat figyel. Így aztán abszolút nem értem, hogy most milyen termosztátot, vagy mi a fittyfenét kellene keresnem és hogy az mivel legyen kompatibilis, hogy ez működjön frankón.Amúgy a fűtés gáz-cirkó, tehát ehhez kellene valami kapcsoló "izé". Ha van valakinek hasonló megoldása és dob egy linket, azt nagyon megköszönném.
-
dioka7
senior tag
válasz
Hunter2 #5346 üzenetére
Szia!
Nekem digi netem van és ugyanez volt a gondom. Kb 2 hónapja kötötték be, 1 hónapig nem volt vele baj, utána elkezdte ezt csinálni. Mindennap ledobott és nem csatlakozott újra. Bejelentettem a hibát, kijött egy manó, kicserélte a modemet és voilá. Azóta hibátlan. Sztem eszközhibád van (bár ez nem UPC). -
Steady74
addikt
válasz
nemethsza #5368 üzenetére
Alapjaiban nem értem mi történik...
CC2652RB USB eszköz be a gépbe, konfigurációnál beállítok ez alapján a videó alapján. Telepítem a zigbeemqtt addont, bemásolom a stick elérési útvonalát, mint a videóban, majd a naplófájl írja, hogy kell a mosquito broker. Telepítem, de nem indul el a zigbeemqtt, bad gateway-jel leáll. Tudom, hogy alap lenne ezt megoldani, de fogalmam sincs merre induljak el egyelőre. Újabb copás, minden napra jut egy, holott erről (is) azt gondoltam bedugom, beállítom, párosítani kívánt eszközön megnyomom a párosítást és kész minden. Hát nem -
Steady74
addikt
válasz
nemethsza #5366 üzenetére
Sejtettem, hogy nem lesz egyszerű, na de hogy ennyire
.
Azért még este lehet teszek egy próbát a másik SSD-vel.
Milyen add-on okat érdemes vagy kell telepíteni? Távoli elérést szeretném kipróbálni Androidos eszközökről, esetleg külső hálózatból szintén telóról vagy munkahelyi PC-ről. Más mi lehet, ami így totál noob-ként jó lehet?
Kicsit összezavart, de utána fogok jobban olvasni az MQTT-nek (eddig azt gondoltam, hogy az eszközök kommunikálnak egymással), de ez kicsit megzavart, hogy miért is kell.
-
Steady74
addikt
Kezdtem megutálni ezt az egész HA-t, még mielőtt tényleg belevágtam volna, akár egy hajszálnyira is. Mini szerver kész, SSD (kingstone) flash (URL alapán) asztali pc-n, be a szerverbe, nem indul, állandóan a BIOS-t dobja fel. Beállítás hegyek kipróbálása után újraflash-eltem az SSD-t egy formázás után, eredmény ugyan az (követtem a telepítés leírását végig). Ezzel elment vagy 2 órám. Találtam egy 840-es régi Samu SSD-t, flash URL alapján, a flash kifagy a végén 99%nál... kezdtem bedühödni, ssd formázás, közben olvastam a HA egyik fb csoportját, ahol panaszkodtak a 6.6-os verzióra, bugos, küzdöttek azzal, hogy a 6.5-öt valahogy visszacsinálják. Flash újra, az URL meg a 6.6-os verzióra mutatott... azanyád, mondom nem bszol ki velem, URL cím kimásol, a szövegben 6.5-re írtam át amit kellett, file letölt, flash file-ból, ssd-be, bios úgy, ahogy volt és elindult minden, ahogy kell... megettem egy kis ideget, mondom nem hiszem el, hogy ennyire balfsz legyek... megoldottam, telepítek, ismerkedek, holnap kapok 2 érzékelőt, izzót meg egy zigbee USB bigyót és elkezdek kísérletezgetni.
Sry, ha hosszúra sikerült, 2 órával ezelőtt az egész mini pc-t úgy bsztam volna ki az udvarra mérgemben, hogy csak na
-
vegyszer
addikt
válasz
Takiatika76 #5360 üzenetére
Belépsz a kamerába (hogy lásd a képét).
Jobb felül a 3 pont.
Manage storage
Status
Recording mode - > always recording -
roly7
tag
Üdv, adott egy Xiaomi IMILAB EC3 kültèri kamera teljesen jó annyi bajom van vele,hogy nagyon ritkán kap mozgásèrzèkelèsi riasztást a telefon egy lg k40s telefononról van szó xaomi home ba ven kapcsolva az èrtesítès illetve a telefonon minden lètező èrtesítèsi beállítás engedèlyezve van. Köszönöm.
-
Takiatika76
csendes tag
Xiaomi Mi Home 360 2K kameránál mozgásérzékelési időszakot egyetlen egyet lehet megadni?
Én szeretnék több ilyet, például este 8-tól reggel 6-ig, délelőtt 10-től 12-ig, stb.
Van erre lehetőség?
Köszi -
Takiatika76
csendes tag
Sziasztok!
Magnetic mount kamerán visszaállítottam a firmware-t 4.0.5_0105-re. Van benne egy 32 gb-os micro sd. Hogy tudom beállítani, hogy a nap 24 órájában rögzítsen a kamera mindent, mozgásérzékeléstől függetlenül?
A segítséget előre is köszi! -
Steady74
addikt
Szuper, akkor talán ez lesz a megoldás. A PI bár pici, kompakt és tetszik, hogy minimális a fogyasztása, ennek a gépnek sem lesz az egekben szerintem.
HA feltelepítést kell megnézzen, gyanítom egyszerű, és elég lesz LAN on elérnem, nem kell külön display neki. Szükséges egy USBs dongle még és hozzá, ezt ma kiválasztom.
Köszi. -
vegyszer
addikt
válasz
Hunter2 #5346 üzenetére
Neked is ilyen gondod van?
Nekem nincs olyan nap, hogy ne jönne reggel értesítés róla.
De lehet, hogy egyes a Telekom számára nehéz napokon akár 8 is jön belőle.
Egyszerűen szar a net. Nekem a rooter újraindulása a kiváló ok. Ami meg spontán folyamat. Lehet látni, hogy minden led egy pillanatra kialszik, majd bootol be újra...Mások arra panaszkodnak, hogy nem jön értesítés a telóra. Nekem meg az a bajom, hogy ilyenből túl sok jön. Heti húsz biztosan.
-
Buckey
őstag
válasz
Hunter2 #5351 üzenetére
Akkor a routerben kellene megnézni a naplót, hogy miket csinál abban az időpontban. Biztos van benne ilyesmi jegyzék.
Ha nincs, és vezetékesen jó, akkor egy másik routert ap módba tenni, hogy csak az szórja a wifit, amire kapcsolódnak az okoseszközök.
Mondjuk én így tettem, mert a Telekom wifije kevés volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest