Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Elemzés Űrhajózás 2022 - Összefoglaló
- Retro Logitech G15 billentyűzet
- Bemutató VMware vSphere tesztkörnyezet kialakítása egyszerűen
- Bemutató Cica, téged választalak!
- Vélemény Szemben a divattal: hangrendszer építése
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] T-Online sávszélesség n-emelés
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Vakegérke:] NyalóVilág: tizenegy, nem babra megy - VV11 - Való Világ 11
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [Mr.Jesus:] Videokártyáim [2015/08-2023/01]
- [Re:] [Lalikiraly:] Lenovo Ideapad 3 17ALC6 (Megvettem a csúcsot belőle)
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Norby-007
tag
Sziasztok,
Kezdi kihízni az okos otthon rendszerem a routert ami használok (Tenda AC18 AC1900). A mostani routerem egy 2.4 és 5 GHz-es dual cucc ami papíron 50 WiFi eszközt kezel. Nos most 40 eszközöm van ami wifis és kB 80 db ami zigbee-s azaz szintén 2.4 ghz-et használ. Pár hete azt tapasztalom, hogy random a WiFi megadja magát és így összeomlik a rendszer. A telefonon azt látom hogy a WiFi jel mellett egy kis felkialto jel van, nem lehet csatlakozni a nethez sőt jelszót kér újra. Ha kétszer ujrainditom (egy nem elég már) a routert helyreall a dolog, de csak igen lassan. Majd pár nap múlva megismetlődik. Arra gondolok, hogy sok az eszköz.
Ezt a routert néztem ki én is, de lehet nem lenne elég a csere mégsem? Gyenge a wifi jele?
Ez egy családi ház 160 m2, két szint és vannak kamerák a házon kívül is, illetve van két relé ami a háztól kb 10 méterre van ezek is wifisek. Az emelet 60 cm betonfödém fölött van.
Elég lehet ez az a router a gondjaimra? A zigbees eszközök xiaomi cuccok ami 4 db gatewayre vannak kötve, azok mind mainland china verziók. Ebből a routerből akkor global vagy kínai változat kellene nekem, hogy lássa ezeket az eszközöket?
Köszi!!

Norby-007
tag
Hi és az Alzán global van vagy kínai?

freesman
csendes tag
Hi, állitólag Global, ezt irta a support, de csak ha a kezembe lesz akkor hiszem el.

Norby-007
tag
köszi,
akkor nem veszek innen, mert a global gyengébb wifivel rendelkezik, ahogy itt olvasom. Vagy már cáfolták? A globalra rá lehet tenni a kínai firmware-t vajon?

Rick4
nagyúr
Tápegység csere volt már?
Samsung UE65TU7022 UHD 4K LED TV bevilágításmentes VA panellel, 2024 áprilisig garival 175K.

Norby-007
tag
a routeren belül? még nem, olvastam én is ilyen problémáról már

winotto
tag
International FW

Rick4
nagyúr
A routeren kívül. Amit a konnektorba dugsz.
Samsung UE65TU7022 UHD 4K LED TV bevilágításmentes VA panellel, 2024 áprilisig garival 175K.

Norby-007
tag
kb 3 éves a router, lehet már vele ilyen gond?

Rick4
nagyúr
Előfordulhat, de ezek a tápok jellemzően majdnem azonosak, nézd meg, nincs -e valami trükk benne, pl spéci a fesz, áramerősség, fordított csati polaritás, ha semmi, próbáld meg egy másik táppal, ami erősebb. Baj nem lehet belőle, ahogy írtad, elég hamar kiderül, ott van-e a baj.

Norby-007
tag
köszi már rendeltem egyet

Rick4
nagyúr
Tápegységet?

GuruZone
őstag
vedd meg alzán, oszt ha nem tetszik mehet vissza.
én szívesen tesztelném hardveresen a kettőt, Győr mellett rendelkezésre állok egy kínaival. :)
LG OLED55C11 • PS5 Digital • Logitech G29 • Nintendo Switch OLED • Xiaomi 12

Norby-007
tag
igen

Norby-007
tag
én lemondtam róla, bőven elég amit itt olvastam róla, pedig nagy reményekkel kezdtem neki, szerintem ha a tápegység nem oldja meg akkor mikrotik-et veszek vagy unifit akár mesh wifivel

Igazmondo
tag

petipetya
nagyúr
Nyilván keresniük kell rajta. Elvagyok a Xiaomi AX1800-al, de ha venni akarnék Xiaomi AX3600-at vagy a kettő közé pozicionált Redmi AX6-ot, akkor csakis kintről rendelném a szokott módon: akcióban, EU raktárból vagy EU szállítással. Ehhez persze utána kell járni a beszerzési lehetőségeknek, de megéri.
"nincs rá lezsóidő"

Igazmondo
tag
Az a baj, konganak az EU raktárak az ürességtől !
(Aliexpress)
Minden nap nézem, merre, honnan, mi, mennyi.
Elég lenne nekem is egy Redmi Ax6, de a kici kínai is sokat akar nyerni most.
Talán majd 11.11 akcióban, vagy azt követően...a beragadt készleteket kiszórják jó áron. Tehát nincs mit tenni, várni kell.
[ Szerkesztve ]
" Ha engednénk, hogy mindig a hülyéknek legyen igaza, ők irányítanák a világot ! "

Sebibalu
őstag
40550ft körül volt 3hete banggoodrol. Most már ott is felverték az árát tisztességesen. Bár szerintem ha van kuponod még jó lehet a buli
Feldobtam az internésönel firmware-t én is. Nagyon szépen teszi a dolgát

Rick4
nagyúr
International FW-rel térerőt, jelszintet, sebességet mértél? Régió mi maradt? telefonos app továbbra is látja nálad is?

Sebibalu
őstag
Maradt minden régiben

tlala
őstag
Reseteltél is?
Szerintem az lenne az igazi teszt...

tlala
őstag
Nem sok vicc van ebben.
Ha egy cég megveszi 80 USD áron, fizet valami szállítást (mert szerintem azt már a kínai állam sem dotálja), kifizeti a vámot, rátesz 10% hasznot, majd a 27% ÁFA-t, akkor pont az alza ára jön ki...
[ Szerkesztve ]

karicsek
aktív tag
Meg kell nézni a hasonló hardverű cuccosokat és hozzátenni a garanciát, és máris nem olyan drága.

Norby-007
tag
Sziasztok, nem hagy nyugodni ez a router, egy tenda ac18 ac1900-at váltanék vele, de csak a a kínai verzióval, mert az erős wifi kell. Valóban tudhat ez kezelni 248 eszközt? Kinek mennyi cucc van rajta, gond nélkül veszi az akadályt?
Nekem most 38-40 körüli wifi eszköz van és 80 zibgbee az okosotton miatt (igaz ezt már leírtam bocs). Tehát kérdéseim kinek mi a tapasztalata:
- port forwrding megy vele rendesen?
- két szinten kb 160 m2-en elboldogul a kínai változat?
- mennyi wifis eszközt bír el (kinek van sok és gond nélkül kezeli-e?)
köszi

konigjanos
senior tag
Feltettem, de nem változott semmi, maradt kínai. aztán megnéztem, nincs-e nyelvváltás, és volt. az angolt kiválasztva már nme kínai ráadásul nem csúszik össze a felső menüsor, mint kínai webfordítós megoldással. király.

dethroner
veterán
A kínait angolra fordítva nekem se csúszik össze, csak ha magyarra fordítom.
Tégy a gyűlölet ellen, TE rohadék!

dethroner
veterán
[Ebben] a linkben a frissítést végző azt írja, lehet hogy a kínai fw erősebb wifivel rendelkezik mint a global. Erre jó lenne valami teszt. Van lehetőség visszarakni a kínai szoftvert ha nem jön be a global?

Rick4
nagyúr
Azt írta, hogy LEHET, hogy erősebb wifivel rendelkezik.

dethroner
veterán
Én is használtam a lehet szót. Ezt csak valós teszttel lehet lecsekkolni. Remélem valaki meg is teszi. Bár, igazából be van állítva, soha rá se kell néznem, nem tudom mit adhat nekem a global fw Ugyanúgy benyomom a chrome fordítót angolról is, mit a csirkelábakról.

Vigyorka
aktív tag
A 1.0.67 kínai verziónál van frissebb kínai? A kínai letöltési oldal?
Vigyorka

tlala
őstag

Rick4
nagyúr
Na de azért is hangsúlyoztam ki, mert nem lehet eléggé, mindenkinek ez a félelme, hogy gyenge lesz az új FW-rel.
Én az enyémet mértem a régi és az új fw-rel is, néztem mellette, falon keresztül, mivel maradt a kínai régió, jelszintben, sebességben én nem vettem észre semmi változást, és még így is csak a standard állásban van a kapcsoló.
A logikát követve minden routernél a régió határozza meg, mennyi lehet a max adóteljesítmény, de viszont azt nem tudom, a FW-en belül van-e valami gátja egyik- másik beállításnak. Van pl egy Airlive routerem a padláson, arra egy 70 centis yagi antenna van kötve, ellő párszáz méterre, azon brazil, firmware van, pont azért, mert az enged másféle beállítást, a régi nem engedett.

Rick4
nagyúr

Rick4
nagyúr
Javítom annyiban, hogy a dns szerver címekhez reg se kell, csak ez:
Az Open DNS ingyenes, és alapszintű használatához regisztrálnunk sem kell, csak átírni a DNS szervereket (208.67.222.222 és 208.67.220.220).
Amúgy innen van az infó: [link]

Benny21
csendes tag
Na... Folyamatban vagyok srácok. Global ról - - - kinai. És láss csodát jobb a jel. Később teszt képeket lövök. Per pillanat oda vissza frissítem. De! Ha újra globált rakok rá ugrik a kínai régió és a jó jel. Ujrahamgolom kínai 1.0.17 el. Újabb kinait linkelne valaki? Kínai fw 24 dbm 1 m ről egyébként

tlala
őstag
A (régebbi) kínai fw letöltési linkjét tudod linkelni?

dethroner
veterán
1.0.67fw elérhető a routerből. Keresd alul a hivatalos weboldalt, arra katt, majd ott a letöltés.

Benny21
csendes tag
Nincs ott a 67. A mobil app nem reggeli a routert

dethroner
veterán

Rick4
nagyúr
A global romtól miért ugrik a kínai régió?

dethroner
veterán
Nem egyértelmű? Ha kínában használod akkor kínai vagy és használd a kínai fw-t.
Más esetben ott a global, válthatsz nyelvet és alkalmazkodva az eu és észak-amerikai szabályzáshoz LEHET hogy gyengébb a wifi.
Rájöttem, kell a francnak global fw, inkább egy kínaiba kéne nyelvi fájt belerakni.

Rick4
nagyúr
Nem, mivel se nálam, se másnál nem történik régióváltás, az a beálltások között van, minden jelszó, mac-hez rendelt ip, ssid megmarad, a régió is. És innentől érdekes az, amit írtam.

GuruZone
őstag
hát akkor maradok továbbra is elégedett az 1.0.67-tel :)
LG OLED55C11 • PS5 Digital • Logitech G29 • Nintendo Switch OLED • Xiaomi 12

dethroner
veterán
Továbbra is azt gondolom hogy attól hogy global lett az fw, egyértelműen nem kínai területre, nem kínai törvények és szabályozásokhoz írta a programozó. És az európai szabályozás gondolom eléggé világosan fogalmaz a sugárzási energiával kapcsolatban.

entity67
lelkes újonc

Benny21
csendes tag
Furcsa dolgokat produkált ez a játék a fw cserékkel. Én egyenlőre maradok globálon a globál géppel. Valóban jóval nagyobb lefedettség lett, de a mobil app használhatatlanná vált. Hiába állítottam Kínai régióra az appban csak fütyölt - sípolt - dudált, hogy Germany-t allítsak. Holott böngészőben minden kínai nyelven volt. Régió időzóna.... És mégis... Persze mindez globál verzióval történt. Várok, lessz ehhez még jobb fw. Addig meg a jeltoldó intézi amit kell. Összeségében meg vagyok elégedve. És boldogul a sok eszközös okosotthonnal.

Norby-007
tag
SZia,
Mennyi az okosotthon eszközöd amivel boldogul?
Köszi

tlala
őstag
És innen letölteni a 67-est, és manuálisan feltenni?
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Hibátlan, tesztelt 6.gen Lenovo PC, 6 hónap garanciával
- Tesztelt, Hibátlan HP 4.gen PC-k, 8GB Rammal 6 hónap garanciával.
- Tesztelt, Hibátlan HP 4.gen PC-k, 16GB Rammal 6 hónap garanciával.
- GAMER PC: i7 6700/// 16 GB DDR4/// RX580 8GB// 256 SSD/// 1 TB HDD
- GAMER PC: RYZEN7 3700X/// 16 GB DDR4/// RX VEGA 64/// 256 SSD+ 1 TB HDD