- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tegnap is láttam egy felvételt, ahol Gödön(?) kisiskolások csoportját ütötte el majdnem egy nagyon siető, dupla záróvonalon áthágó. Fél szemmel láttam, de ha jól rémlik, a gyerekek szerencsére megálltak, gondolom jobbra néztek és látták a veszélyt.
Nekem még szerencsém volt anno, öt perc sétára volt az iskola, egy úttesten kellett csak átmenni, pont a suli előtt, úgyhogy ott csak nyugis tempó volt. Meg jóval kevesebb autó. Meg kórház, meg lakótelep.
-
-
törölt tag
Szépen le is írták a cikkben. Bevallom, olcsó hatásvadászat volt azt írnom, hogy először a videót.
Sajnos akkor sem lassít senki, ha csak egy személyautó áll meg a külső sávban.
Én például máig "rettegek" a sima egy-egy sávos, szembejövő sávban a zebra utáni buszmegállóknál, ahol éppen ott áll a busz. Gondolom el tudod képzelni, hogy 10 év alatt hány mögöttem jövő Fittipaldi akart ledudálni az útról, amiért lassítok...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
üzenetére
Ezért szoktam mindig lassítani, ha egy nagy jármű takarja a zebra elejét/felét.
...de...sok gyereknek és felnőttnek is meg kellene tanítani azt, hogy ilyenkor kinézünk a busz mögül. Függetlenül attól, hogy elsőbbségünk van -e vagy sem.
Ezt babakocsival sem nagyon tartják be az emberek. Utána már magyarázhatod, hogy kinek volt elsőbbsége.
-
törölt tag
Először a videót nézzétek, én szabályosan leizzadtam.
-
törölt tag
válasz
frankdelgado
üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy az utolsó néhány röffenése lett volna a lényeg, de sejthető volt, hogy törlődik. Fotózni meg lusta voltam.
Bár a BF Trial ámokfutása sem volt piskóta, ha visszakeresed.
philoxenia: topikbüntit kapott?
-
frankdelgado
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ya...akkor árnyékra vetődtem...
Bocs! -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
frankdelgado
üzenetére
Nemnem azt amire vonatkozott a kérdés már nem látod...

-
törölt tag
Félig-meddig költői kérdés:
-
ρσгτσ
addikt
válasz
homerhamm
üzenetére
Hétvégén elmentünk volna, de így biztosan nem fogunk. Ráadásul csütörtökön pont el fog húzódni a meló.
Lehetett volna tartani egy vasutas hétvégét a hétköznapi mozdonyvezetők napja alkalmából. Vagy csak egy szombatot.
Szerk.:
Az ilyen eseményeket mi anno becsúsztattuk a hétvégébe. Nyár volt ezalól kivétel, de ahhoz meg jó témának kellett lennie, hogy a szülők kivigyék a gyerekeket hétköznap is. -
Bep
őstag
Szemeteléshez:
[link] -
Steve1207
veterán
Pesti oldalon meg bármely nagyobb csomópontban pár óra alatt se rezegne a léc ennyit kiosztani, pláne délutántól, kora estétől. Idehaza még mindig elég legalja ez, hogy a csikkesig nem mennek, még ha ott is van mellettük, pedig van belőlük bőven. Más városokban is simán meglenne ez naponta.
Én mint dohányos emlékszem, hogy még falun is simán lesétáltuk csikkel azt az 500-1000m-t és aztán kidobtuk, mert nem volt külön szemetes minden sarkon és bitang hosszú a főutunk, ha csak valaki ki nem rakta a kukát. Kölyökkorban, nem felnőttként.
Mindenesetre a vapeolás elterjedése segített egy fokot ezen, de szerintem nem lesz elég így se még egy generáció kipörgése pl, hogy megszűnjön ez. A kezdeményezés mindenesetre pozitív, csinálják csak. -
ρσгτσ
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
+ oriic:
Szerintem ezt a 29 -et össze lehet hozni 1 nap alatt a Széna téren...de lehet tévedek és a bejelentés hatására sokan elkezdtek erre odafigyelni. Akkor viszont jó szám ez is. -
törölt tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Látod, én meccsekre is pont rosszkor jártam, a két utolsó bajnoki cím (90, 98) között néhány évig, meg a Puskás elleni kupagyőzelem után másfél évig.
Most éppen a válogatott meccseket pörgetem vissza a fejemben, szerintem győztes meccsen csak egyszer voltam, amikor Air Sanyi vezérletével legyőztük talán Albániát.
A legutóbbi - és valószínűleg utolsó - válogatott meccsem az angolok elleni 0:4 volt, amelynek majdnem verekedés lett a vége (ha érdekel valakit, elmesélem). Egy biztos: a tábor közelébe többet nem megyek.
Forma 1: nyolcvanas évek közepétől nézem, emlékeim szerint nemhogy évek, futamok is alig maradtak ki. Nem szerettem a Schumacher-érát, mégis néztem. Mivel alapvetően McLaren rajongó voltam, így Hamilton már az első néhány futama után gyorsan kedvenccé vált, úgyhogy az elmúlt évekre nem panaszkodhatom. Néhai apám nem volt elvakult foci rajongó (nem vitt meccsekre, nem mondta meg kinek kell drukkolni satöbbi), a száguldó cirkuszt viszont ő szerettette meg velünk, így valószínűleg az ő emlékének is köszönhető, hogy ez maradt az állandó, kihagyhatatlan sportközvetítés az életemben.
Visszatérve a válogatottra: azt a pótselejtezőt máig nagyon sajnálom. Kishitű voltam, mivel idegenben kezdtünk, így nem mertem előre megvenni a jegyet a hazai visszavágóra.
Soha nem voltam nagy utazó, Ausztriát leszámítva csak Csehszlovákiában és Jugoszláviában jártam még az átkosban.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
l.skywalker
üzenetére
A kor nem számítana, de a kor kórral jár sajnos...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
l.skywalker
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
A kor nem számít. Jókor kell születni
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
l.skywalker
üzenetére
Amikor én voltam diák, gyakorlatilag egy tévécsatorna volt, ahol volt foci. A kettesen még akkor nemigen.

Aztán dolgozni kezdtem, de akkor tényleg jó volt a magyar foci. '83-'86... Aztán persze jött a mexikói tészta... -
l.skywalker
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
Mindenki volt egyszer diák (jó eséllyel), de igen. Amikor én voltam gimnazista akkor a hétvégéim focinézéssel teltek. Amikor önálló életre vágytam, akkor én is elmentem dolgozni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
l.skywalker
üzenetére
Gondolom diák lehettél. Nekem melózni kell vagy még, vagy már, esténként...

-
l.skywalker
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
Amit adtak a tévében, te sárkányok Sárkánya!

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
l.skywalker
üzenetére
minden külföldi bajnokság minden meccsét megnéztük
Az napi hány ezer meccs?

-
törölt tag
Én már nem is tervezek be semmit. Szerintem hosszú évtizedek alatt túlnéztem magam. Volt időszak, amikor aktuális Grand Slam tornát minden nap 11-től 21-ig néztem, hétvégi külföldi focimeccseket egymás után, vagy akár egyszerre két-három streamet futtatva, olimpia reggeltől-estig satöbbi. Ha megkérdeznéd, hogy az elmúlt öt szezonból hány Real Madrid és Manchester United meccset néztem, elég lenne rá öt ujjam.
Szerintem a játékokkal is lassan ez van/lesz. Néha elkap egy-egy, de már egyre ritkábban.
-
ρσгτσ
addikt
Huuu bammmeg. Ez azért durva.
-
l.skywalker
titán
válasz
üzenetére
Én korábban kijárogattam meccsekre és tizenévesen a testvéreimmel minden külföldi bajnokság minden meccsét megnéztük, de utána mikor lejöttem Budapestre évekig nem foglalkoztam ezekkel, majd jöttek a gyerekek és mára már a videójátékok mellett a sport követése lett a másik hobbi. a Forma 1 speciel szerintem pont nézhetetlen már egy ideje, azért tudom mert nézem
, de a foci mellett az NFL, jégkorong, kézilabda és magyar vonatkozásban bármilyen sport érdekel. És magamon vagyok legjobban meglepődve, hogy simán végignézek egy NB1-es találkozót is. Persze főleg kínomban röhövge szórakozok rajta.Az utolsó nagy meccs amin élőben kint voltam a Magyar - Norvég pótselejtező visszavágója volt ill. voltam még nagyon régen egy AS Roma meccsen az utolsó előtti olasz fordulóban az Atalanta ellen. Az hatalmas élmény volt.
-
törölt tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Mert azt hitte, hogy a bab is húsból van.
-
ρσгτσ
addikt
Hobbiautó fillérekből: Polski Fiat 126p (Kispolszki) 1990 teszt - Alapjárat
Van itt a környéken is egy. Gondolkoztam már rajta, hogy meg kellene keresni a tulajt egy ajánlattal. Ahogy látom kb. havonta 1x használják.
-
ρσгτσ
addikt
Érdemes megnézni a hirdetéseit.
Fiát casento se rossz. -
ρσгτσ
addikt
válasz
üzenetére
Én már marhára nem követem a magyar focit. Néhány nagyobb eseményt megnézek, de kb. annyi.
Sok mindent kipróbáltam én is, de engem nem érdekelt annyira, mint a családomat (apai ág felől). Fradi, MTK, Honvéd, BVSC...stb. Foci, vívás, kézilabda, vízilabda, úszás, futás, meg egyebek. Hiába ment valami jól, egyszerűen nem érdekelt.
Ami a legkevésbé tetszett, az az úszás. Iszonyat magányos és monoton sport.
A golfot például szerettem, bár az teljesen más jellegű, mint a fent felsoroltak...de egy idő után azt is meguntam.
Én lassan de biztosan mindent megunok típusú ember vagyok. Kicsit túlpörgöm magam körül a dolgokat. -
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
"a Fradi csúfneve Falusi Tapasztó C..k volt például"
Na ezt még soha nem hallottam. A zöldeknél az Újpest még mindig Dózsa, a liláknál meg Édosz Kinizsi. A Honvédról meg most eszembe jutott egy régi rigmus: "Budapesti Honvéd, a f***omat szopd szét!"
Ha már MTK, eszembe jutott, hogy a Diósgyőr is K betűs: "Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre, később Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre". Ma is tanultam valamit.
#48523 ρσгτσ: Az MTK is Vörös Meteor volt egy ideig. Korábban meg az általad említett Vörös Lobogó, de a klubnak volt jó néhány cifrábbnál-cifrább neve.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Igen, meg a Honvéd emellett gyűjtögette is az embereket. Az elit csapatnak számított régebben. Vagyis inkább a foci fénykorában.
Volt régebben a Kinizsi is, meg a Vörös Lobogó.
Kézilabdában, meg más sportágban is voltak hasonló nevek. Pl. Vörös Meteor. -
philoxenia
MODERÁTOR
Hát amikor gyerek voltam, még a Fradi csúfneve Falusi Tapasztó C..k volt például, az Újpest Dózsa volt, a Kispest meg Honvéd... Volt sok katonacsapat a besorozott focistákból főleg. Sok üzemnek volt csapata, Pl. Szolnokon volt Vegyiművek, Cukorgyár, de a Győr is Rába ETO volt és nem a folyó miatt.
-
törölt tag
-
ρσгτσ
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
DVSC -nek rengeteg neve volt egykor.
csuvicsuva:
Hivatalosan úgy van, hogy:
- Debreceni Vasutas Sport Club
- Ferencvárosi Torna ClubSzóval ez biztos kavar lehet a külföldiek fejében.
-
törölt tag
I végződésű csak úgy lehetett volna, hogy Loki, de maradjunk a Kondásoknál és akkor mindenkinek igaza van.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
l.skywalker
üzenetére
Ferencvárosi TC. Onnan jött az "i" végződés. Debreceni VSC alapján az is lehetne Debreceni. Náluk...
Így önmagában elég lenne a Debrecen és Ferencváros, csak ez most így sikerült.

Gondolom a logókat nézték. Fradinál ott van benne az "i" végződés. Debrecennél pedig utána kellett nézni, mert az szimplán DVSC.
Szerk.:
-
l.skywalker
titán
válasz
Bogyi007
üzenetére
Erre gondolok, hogy egy külföldi (Kína) kopizta a neveket valahonnan és a Ferencváros esetében nem volt elég körültekintő.
UEFA sorsolásokon is mindig jól kihangsúlyozták, hogy DebreCSeni!
Mert ugye ez nem egy "húskészítmény" neve, hanem a húskészítményt a köznyelv megkülönböztette a készítésének helye alapján. Így ragadt rá a debreceni.
-
Bogyi007
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
A Debrecen esetében nincs ott az "i" - gondolom elég hülyén adta volna ki (duplán is) magát. Elvégre egy húskészítményt minek reklámozzunk a karunkon.

-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
philoxenia
üzenetére
Az egész cikk roppant nyomasztó. Kvázi feladnak mindent, kidolgozzák magukat a végtelenségig, hogy megkapják az általuk hőn áhított "luxust", amit aztán végül lényegében ki sem tudnak használni. Az egész egy ördögi kör.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- itt sincs warez!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Yettel topik
- Mobil flották
- Assetto Corsa Rally
- Futás, futópályák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11G I 8-16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 9 6900HX / 16GB DDR5 / 512GB NVMe
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ MacBook Pro 16" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bocs!