Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-11-19 09:14:46

LOGOUT.hu

WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2334) The DJ válasza janesart (#2333) üzenetére


The DJ
addikt

Pluginnal nem nagyon lehet átszabni a sablon kinézetét sajnos. Vannak próbálkozások a tartalom könnyed szerkesztésére és bonyolultabb elemek pár kattintásos beillesztésére (lásd Visual Composer), de ezekkel sem tudsz belenyúlni a sablonba, mindössze a bejegyzés/oldal szerkesztését könnyítik meg. Egyre több prémium sablon érkezik viszont brutál összetett és profi beállítási panellel, azokon keresztül pedig szinte minden paramétert tudsz módosítani a vezérlőpulton keresztül. Az Avada az egyik ilyen közkedvelt sablon, na ott aztán nincs határ.

Ha viszont a saját sablonodnak nincs ilyen komplex beállító felülete, akkor nem marad más, mint a kézi szerkesztés. Ehhez egyébként még nem is kell annyira PHP tudás, csak egy közepes HTML/CSS. Igaz, hogy PHP fájlokat szerkesztgetsz, de neked csak a HTML vagy CSS kódot kell módosítani az esetek túlnyomó többségében ahhoz, hogy kicserélj vagy beillessz egy képet. Ahhoz, pedig, hogy megtaláld mit merre keress aktívan kell használni a böngésző beépített fejlesztői konzolját (én a Firebugra esküszöm Firefox alatt).

A referenciák egyébként jók, ízlésesek a mockupok is, bár én még tennék fel, mert ez alapján dönt a jövőbeli ügyfél, úgyhogy el kell halmozni jobbnál jobb mintákkal. Ha az oldal koncepciója eredetileg is ez a minimal dizájn volt, akkor nem feltétlenül kell jobban belenyúlni, csak én szeretem, ha egy oldal kicsit színesebb és élettelibb, de ez meg már egyéni preferencia :)

[ Szerkesztve ]

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.