- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows XP
- (kiemelt téma)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
A refurbished windows 7 Pro verziónak van downgrade joga xp-re?
-
Poo
senior tag
wsus offline updatét szoktam használni majdnem mindent leszed amiből csinál egy telepitőt és azzal le tudod zongorázni viszonylag egyszerűen,utána még rá egy updatét explorerből és kész.
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Ismer valaki olyan programot amivel le lehet szedni a Windwos frissítéseket és esetleg csinálni belőle egy iso-t.A wsus offline 9.0 majdnem tökéletes volna de fent hagy néhány kritikus és ajánlott frissítést.
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Megcsekkolom aztán meglátjuk mi lesz bár a cloned particion properties nem volt aktív valami miatt....
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Mit rontok el segítsetek.
Van egy üres xp-m frissítésekkel egy samu 840-s SSD-n amit le szeretnék ghostolni még 2 db ugyan ilyen típusúra de hiába megy le a ghost(norton is és esasus home is) nem indul el az oprendszer csak villog a kurzor.az eredeti telepítéssel nincs gond az indul mindegyik gépen.Tudnátok helpelni hogy mit rontok el? -
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Létezik hogy a win xp update nem működik a microfos oldalról mert rányomok a frissítés keresésére és csak megy körbe körbe a csík már vagy 20 perce.friss eredeti xp sp3 ról van szó,próbáltam másik gépet másik telepítővel azon is ez a helyzet.valakinek van-e ötlete?

-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Meg kéne nézni hogy a vinyóval rendbe van-e minden pl ezzel a programmal ha a vinyót rendben találja akkor másik cd és másik odd javasolt tesztként hogy akkor mi történik.Ha a vinyón vannak bad sectorok akkor javasolt a cseréje.
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
a firefoxnak vannak bővítményei amivel tudod tiltani hogy a flash-t alapból betöltse minden oldalon azzal pl lehet egy kis eredményt elérni mert elég sok procit zabál de ha mondjuk nem a legigényesebb böngészőt használnád akkor az sem lenne hátrány,hetesnek nagyon karcsú az a gép szerintem.
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
A példádat azzal kiegészíteném hogy egyszerűbb legyen a dolog h a pisti,jozs,feri felhasználó 3 különböző gépen van és nincs jelszavuk és elég mondjuk az alap rendszergazda nevű felhasználónak adni egy jelszót ami az összes gépen legyen ugyan az és akkor nem kell az összes felhasználót létrehozni az összes gépen bár ez is járható út.
-
Poo
senior tag
Az összes gép legyen azonos munkacsoportban és legyen minden gépen egy lehetőleg rendszergazdai szintű felhasználó és beállított jelszó hozzá akkor nem lesz gond a megosztásokkal bár nyilván a megosztási engedélyekkel lehet variálni.
Esetleg olvasd át ezt ha gondolod. -
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
1- Ugye az XP nem ismeri fel elég jól - mint a Win 7 - a hardwaret, és ezért keresgélni kell a neten a drivereket?
A gyártó oldalán mindent driver fent van elvileg ha nem találod akkor ird be a pontos típusát mindennek és segítünk.
2- Van-e progi, ami önállóan leszedi az illetékes drivert vagy más ötlet lenne?
Van valami de sosem használtam és a neve sem jut az eszembe
3- Particionáló progit lehet-e futtatni és melyiket - a Win XP-s ből akarok egy külön ADAT partíciót is.
Ha már újra tetted feltételezem a driveres kérdés miatt mért nem particionáltad akkor,sokkal egyszerűbb lett volna,de ezzel elvileg tudsz szétbontani patriciót easeus partition manager
4- Netet driver nélkül is fogja érzékelni a gép? (nem betárcsázós modemes, asszem vmi kábel net cucc)
Az internethez nem driver kell de nyilván ha a lan kártya driver nincs fent akkor net sem lesz,kábel netnél álltalában a szolgáltató a mac cim alapján adja a netet dhcp-vel de azért jó volna többet tudni róla. -
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Lemezkezelésnél próbáltad?Bár ha jol tudom akkor automatikusan adja az xp a következő betűjelet usb-s eszköznél.
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Esetleg ezeket törölheted mert abból nem lesz gond elvileg.
A Windows frissítésekor keletkezett tartalék fájlokat is törölhetjük:
C:\WINDOWS alatt az összes $-al kezdődő könyvtárt és tartalmukat törölhetjük. (Ezek rendszermappák, azaz az intézőben az Eszközök / Mappa beállításai alatt, a Nézet fülön a "A rendszermappák tartalmának megjelenítése" be kell, hogy pipálva legyen. -
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
akkor másik gépbe tedd be és nézd meg mi ujság vele vagy ha van telepítő cd-d a chkdsk-t abból is meg tudod csinálni ha az elején a konzolos javítási opciót választod ki.
-
Poo
senior tag
Lehet hdd probléma is,csökkentett módban elindul mert ha igen próbálj meg egy chkdsk /f/r -t hátha segít?!
-
Poo
senior tag
A frissítésnek a procese ha be van kapcsolva az automatikus frissítés.Elvileg ha kikapcsolod az automatikus frissítést akkor nem jön elő.
-
Poo
senior tag
Fájlok és mappák tulajdonba vétele a működő felhasználó alól és működni fognak elvileg.
És pipáld be majd h az almappákat is vegye tulajdonba azt hiszem az a neve. -
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Tudnátok segíteni abban hogy hogy tudom futtatásból megnyitni a vezérlőpult/postában lévő új fiók létrehozása ablakot?kicsit összehányta magát a win és rundll32 hibával eldobja ha csak simán megnyitom és Exchange fiókot kellene hozzáadnom azt meg csak ott lehet ha jól tudom ha meg van nyitva az outlook akkor nem engedi.(office 2003). Köszönöm.
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Gondolom asztali gépről van szó:
Az idés vinyót állítsd át masterre a cd romot pedig slave vagy cable selectre ha csak egy kábeled van és úgy telepítsd fel a vindowst.ha a hdd masteron van és a cd rom slaven vagy cable selecten akkor fog a 2 dolog müködni együtt és nem ütik ki egymást és a telepités is menni fog.
Itt olvashatsz a jumperelésről -
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
tedd startból ne autora hanem hogy enable vagy akármi ameddig eszközkezelőben nem jelenik meg nem sokat tudsz tenni szerintem.mellette van másik pci-os hangkari esetleg vagy usb-s?
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
ez sajna nem lesz jó mert a read meben nincs ott a típus de azért egy próbát lehet h megérhet.
-
Poo
senior tag
És ha nincs frissebb?
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Tudna valaki segiteni abban hogy egy asus vw193 típusú monitor natív felbontását hogy tudnám belőni a vga az alábbi integrált intel q965/q963 express chipset family 6.14.10.5016 verzio van fent.köszönöm.
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
úgy néz ki most az egész hogy:
wdtv live összekötve a tvvel, wdtvben van egy netkábel és net is van rajta mert a youtube megy kap ip cimet stb...van egy router meg van egy laptop.a munkacsoportot azonossá tettem a megosztott mappán teljes hozzáférés van.
most feltolom a leg újabb firmwaret rá egyenlőre és szerintem holnap baszakodom tovább vele de én is úgy gondolom h egy sima megosztott mappa elég kéne hogy legyen, nem vagyok láma a megosztásokhoz annyira szerintem,de ki küszködöm h menjen ez a szar úgy ahogy én szeretném :-D Ha beletolok egy usb-s eszközt gond nélkül betallózom a gépről csak nekem pont forditva lenne előnyös :-D -
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Igazából nem ragaszkodom a sambához de azt szeretném megoldani h van egy networkos media lejátszó(wd tv live) amit hálózatra rádugva szeretném azt megoldani h egy gépen lévő megosztott mappát lásson és onnan használja a lejátszáshoz a media cuccokat és a manuálba azt írták h egy sambát dobjunk fel a gépre....De ha van más ötleted szívesen várom :-D
-
Poo
senior tag
Tudna valaki linkelni xp-re egy samba servert mert nagyon nem találok.köszönöm.
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Én arra gondolok h esetleg biosban a vinyokezelés ahci-n van és egy sima xpbe ugye ezek nincsenek benne szal vagy tedd át biosban ide módra vagy integrálj egy telepítőt amibe beleteszed az alaplapod ahci driverét.Én az integrálás mellett voksolnék mert az ssdhez kell az ahci beállítás és ha váltogatod az oprendszert mindig azt is kell majd állítanod, vagy wiin 7 alatt használd virtuálisan az xp-t ha esetleg az megoldás lehet neked.
-
Poo
senior tag
hello
xpben hol érhetők el a flash beállítások mert a youtubon nincs basszus ha nézek valami zenét de ha le konvertálom a gépre flv formátumra akkor sincs.
valakinek valami ötlet?flash playert már újratettem.xp sp3as.
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Pl. EASEUS Todo Backup régi a norton ez tény de még mindig tökéletesen teszi a dolgát egyébként.
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Vásárolj egy routert mondjuk.Ha a modem közvetlen a géppel van összekötve nem hinném hogy bárhogy is meg tudnád azt oldani hogy újraindítás,leállítás előtt ne bontsa a kapcsolatot.Viszont ha jól tudom azt be tudod állítani hogy bejelentkezés után egyből tárcsázza az alapértelmezett kapcsolatot ha ez megoldás neked de egyszerűbb venned egy routert és nem lesz ilyen gondod.
-
Poo
senior tag
ati a kártyád vagy csak tippeltél?olyan nincs hogy a windowsos driver jobb mint amit a gyártó csinált a videokártyájához szal valamit elnéztél szerintem.eltávolítani meg uninstallal vagy eszközkezelőben próbáld.ott ahol megnézted a felbontást ott nem tudsz nagyobbra és jobb bitre állítani?.
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Én startból kicserélnék minden sata kábelt,utána megnézném hogy a biosban minden látszik-e normálisan és jól be van-e állítva a chipset része majd feltenném a leg újabb chipset drivert és ha így sem lenne jó akkor a chipset drivereket kerestetnék vele manuálisan.Nekem több ötletem nincs, minden Windows frissítést felnyomatnék a gépre még ennyi sőt még bios frissítéssel is lehet próbálkozni.
-
Poo
senior tag
ha mákod van akkor alap esetben a rendszergazda felhasználónak nincs jelszava és azzal be tudsz lépni és onnan ki tudod ütni a többi userét, ha be van téve a bejelentkezési segéd akkor 2 szer egymás után nyomd meg az alt+ctrl+dell-t vagy indítsd csökkentett módban és felhasználónak írd be h rendszergazda és jelszó nélkül enter.
vagy van egy linuxos bootolható kis dolog ami visszafejti a jelszavakat de ez nem publikus.
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Nekem is volt ilyen problémám a melóban de egy napi googlizás után csak mindenki azt írta más fórumokon külföldin is h valami vírus de nem sikerült rájönnöm h mi és hol tanyázik pedig több féle programmal is kerestem és sajna re instal lett a vége, ha esetleg sikerül találni rá valami megoldást érdekelne ha legközelebb ilyen problémával találkozok akkor legyen rá megoldásom
Jah és nem kokányolt xp volt az eset hanem full eredeti. -
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Ha eredeti mindhárom xp prof akkor nem kéne semmi gond legyen ha csak 1 cd-d van hozzájuk, az meg mért fontos hogy különböző seriallal legyen telepítve, a megvett licens a lényeg ha jól tudom de javítsatok ki ha tévedek.
Szerintem hanyagold a gányolt edition telepítőket mert csak a baj lesz velük, ha meg amúgy is innen onnan letöltött telepítőd van mindegy h azonos a serial vagy sem.Azt tudom h eredeti cd kulcs tört telepítő lemezzel nem fogadja el és forditva sem. -
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Poo
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows XP
- (kiemelt téma)
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Gyúrósok ide!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Xbox Series X|S
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- G.SKILL Trident Z5 RGB 48GB (2x24GB) DDR5 8000MHz F5-8000J4048F24GX2-TZ5RS Memória!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- NEO-t vennél? NE TEDD!!! KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! Air M4 16GB 512GB Garancia - több színben!
- G.Skill Ripjaws DDR4 16GB 3200Mhz ram /Számlával!/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
a számítógépen milyen ip címet kapsz?