- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows XP
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Feldobom itt is, mégiscsak XP-ről van szó.
Kéne eszközölnöm egy fixmbr&fixboot-t, de az a kis piszok javítókonzol kéri a jelszót amit elfelejtettem... Ki lehet lopni valahogy (akár más OS alól valamelyik fájlból) vagy bukta van?
-
canniball
nagyúr
Returnil Virtual System 2010 Home Free
Hopp, jut eszembe: mivel Home nem biztos hogy nektek jó, de majd te kibogarászod...
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Hogy tudok pendriveot NTFS-re formázni? Az XP csak FAT32-re hajlandó, a Partition Manager és a Partition Magic pedig nem ismerik...

-
canniball
nagyúr
Nekem a C64 és a 30GB HDD-WinXP közti időszak kimaradt az életemből.

-
canniball
nagyúr
Hja, arra gondoltam. 1GB-s vinyóm soha nem is volt. 
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
"Létezik, hogy minden egyes SP3 óta megjelent frissítést egyenként kell letölteni?"
A kételkedem kolléga által linkelt AfterFixProject-ről mintha egyben le lehetne szedni, de egyrészt nem esküszöm meg rá, másrészt az ugye fizetős... Amúgy csak emlékeztem hogy a fenti oldalon olvastam róla, de én még nem csináltam ilyet, úgyhogy sajna nem tudok segíteni. Ha emlékeim nem csalnak Sk8erPeter nemrég játszott ezzel, talán ha idetéved majd ő megmondja a frankót. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Legjobb tudomásom szerint csak XP-vel és Vista-val kompatibilis, ha Win7-en akarsz ilyet kérdezz annak a topikjában.
Mod.: Látom már megtörtént... -
canniball
nagyúr
Nem az nLite volt az a progi? Illetve ha jól emlékszem ezen az oldalon valahol van leírás arról, hogy miként lehet kézzel integrálni a telepítőbe.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Passz, valami biztos. Ez nem segít?
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
A Felhasználói fiókok->felhasználó->A hálózati jelszavak kezelése alatt hogy kell pontosan megadni az adatokat, hogy ne kérdezzen rá minden újraindítás után a jelszóra?
-
canniball
nagyúr
Én még itt nem olvastam, de ezek szerint csak felületes/feledékeny voltam. Mondjuk nemrég a Server2003 is ezt csinálta, de az szerencsére időközben meggondolta magát, csak az XP ilyen makacs...
Jelen tervek szerint ESS, Outpost Security Suite Pro, Comodo IS, Avira Security Suite - mindegyik gép másikat kap, aztán majd jól leellenőrzik egymás tevékenységét.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Na, ma megint eljátszotta a szokásos mókát velem:
1. a beállítás szerint szól hogy van frissítés, mondom OK., töltsük
2. aztán eltűnik mint szürke szamár a ködben
3. goto WUpdate, frissítsünk
4. amikor a WUpdate végzett a letöltéssel és elkezd telepíteni, akkor az XP is szól hogy végzett a letöltéssel, lehet telepíteni...
Csak nálam ilyen, nálatok jól működik?
-
canniball
nagyúr
Erről jut eszembe: ha angol XP-re rakok magyar MUI-t, akkor az a továbbiakban miként viselkedik: magyar XP-ként, vagy angolként csak a felület lesz magyar?
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
A XP Tablet Pc editiont sajna nem simerem, de a Tablet PC nem (egy egyszerű) notebook, hanem egy érintőképernyős készülék.
Mod. Látom lassú vagyok...
-
canniball
nagyúr
Beraktam indítópultba a feladatkezelőt és beállítottam az Indításkor kis méret opciót, mégsem ül le az óra mellé induláskor. Miért/hogyan lehetne mégis erre rábírni?
-
canniball
nagyúr
"...lehet az XP nem szereti az SDRAM-ot."
Volt nekem is SDRAM-os XP-s gépem...igaz abban 256MB volt, külön VGA-val. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Egyik ismerősöm megkért hogy nézzem meg a gépüket, mert folyamatosan lefagy/újraindul. A rendszer XP-SP2+frissítések (SP3 nincs fent, mert attól állítólag nem futnak a játékok, hogy hogyan/miért ne kérdezzétek...). A hiba teljesen random jön, a rendszer felállása után egyszer 2,5 perc után a böngészőben történő matatáskor, máskor 1,5 perc után a Total Commanderben történő bogarászás alatt stb. Annyit sikerült megállapítanom, hogy a HDD rendben van, nagy nehezen megtaláltam hogy a memória hibás, azt kicseréltük, de a hiba továbbra is megvan. Kérdéseim:
1. Lehet-e ez szoftveres hiba vagy inkább hardveres oldalon keressem az okot?
2. Hogy a fenébe lehet előhívni a csökkentett módot? (F8-ra csak egy olyan menüt dob fel, melyben a boot eszköz (FDD, HDD, ODD) választható.)
+ Bármi tanácsot szívesen fogadok... -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Automatikus bejelentkezéssel kapcsolatos problémám lenne: nemrég dolgoztattam a CCleanert, azóta a rendszerindításnál működik a dolog, de hibernálás után kéri a jelszót. Hiába állítom be a TweakUI-ban, hiába nincs a Felhasználói fiókoknál beállítva, mégis ragaszkodik hozzá - hogy tudnám ezt kiiktatni?
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Nálam elérhető. Nem lehet hogy valamelyik védelmi szoftvered tiltja le?
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
"Nekem a D:\-n van Doksik mappa mert akkor nem veszlik el ami benne van akkor amikor az Acronis-al visszateszek egy mentett imagefajlt."
Én meg eleve nem használom azt a mappát.
-
canniball
nagyúr
Az jó. De kíváncsivá tettél
: ha át lenne írányítva akkor az mennyiben jelentene változást? -
canniball
nagyúr
Nálam is eredeti, de lehet akkor az volt a baj hogy az enyémben "gyárilag" van SP2...?
A Dokumentumok mappás gondolatodat még nem fejtetted ki!

-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
"...azt nem tudhattam hogy NLite-al buheraltad az XP-t..."
Valóban, de én meg azt hittem "mezei" telepítésnél is így jönnek létre a fiókok, csak annyi a különbség hogy én előre megadtam őket. Ezek szerint tévedtem."...en nem szoktam buheralni az NLite-al..."
Esetemben csak olyan kisebb dolgokra kell gondolni mint egzotikus karakterkészletek kigyomlálása, nyelv beállítása, felhasználói fiókok megadása stb. Hogy gyorsabban menjen a telepítés.
"...a Dokumentumok mappaja hova van iranyitva ha atvan iranyitva egyaltalan egy masik particiora ha nem akkor mikent rendezed a jogait?"
Nincs sehova irányítva, de mit kéne rendezni a jogain?
-
canniball
nagyúr
"Nem ezt akartam kerdezni, hanem azt hogy..."
Na akkor kezdem az elején.
Van nekem az XP telepítőm, ezt telepítés előtt jól megenlájltoltam, pl. beállítottam a felhasználói fiókokat így: rendszergazda fiók, jelszóval védve+canniball fiók, jelszóval védve, autom. bejelentkezésre állítva+vendég fiók kikapcsolva. Így telepítés közben már nem kért semmit, hiszen megkapta előre. Telepítés után a Felhasználói fiókokban elérhető a canniball fiók+a kikapcsolt vendég fiók, a rendszergazda nevű fiók itt nem látszik, de fenti módszerrel elérhető. Ha jól sejtem jelen esetben a rendszergazda fiók az "Ász" és a canniball fiók a "Király". 
"Inkabb azt ird le hogy miert akarod ezt a procedurat csinalni tehat a logikat keresem az egeszben."
Ha úgy csinálom ahogy fentebb írtad (plusz egy fiók, programoknak megmondani ki használhatja stb.) az szvsz sokkal macerásabb. Így most:
1. feltelepítettem (majdnem) mindent a canniball fiókhoz.
2. a rendszergazda fiókba átlépve megvonom a fenti fióktól a rendszergazda jogot, így védett lesz a rendszer, de mindent úgy tudok használni ahogy rendszergazda joggal beállítottam, hiszen ehhez a fiókhoz történtek a telepítések/beállítások.
3. ha ismét szükségem lesz arra hogy telepítsek a rendszergazda fiókba átlépve meg tudom adni a canniball fióknak a rendszergazda jogot, így ismét ehhez a fiókhoz történik a telepítés/beállítás és teljes szépségében használhatom.
Remélem így már érthető a logikám és nem csak én gondolom úgy, hogy megvalósítható!

-
canniball
nagyúr
Az XP-t úgy telepítettem, hogy eleve két felhasználó volt beállítva: rendszergazda+jelenlegi, mindkettő jelszóval, utóbbi automatikus beléptetésével.

-
canniball
nagyúr
"De ha elveszed a mostani rendszergazdai jogokkal rendelkezo fiokodtol az engedelyeket hogyan tovabb? Mikent fogol tudni modositani, utolag mar nem fogsz tudni hiszen elvetted sajatmagadtol a jogokat..."
Átjelentkezek a(z egyébként nem látható, de imént leírt módon (2xCTRL+ALT+DEL) előhívható) rendszergazda fiókba és visszaadom a rendszergazda jogot?
Mod.: pár posttal feljebb írtad hogy működhet így a dolog.

-
canniball
nagyúr
"...igy nem telepithetsz..."
Tudom, de ha telepíteni akarok arra ott a rendszergazda fiók."...ha rendszergazdai jogokkal raktad fel pl.: a TC-t es telepiteskor nem alliotottad be az ini fajlat hogy hova telepuljon es kinek van joga hasznalni akkor mindig alapbeallitassal fogod tudni megnyitni, mert sima Felhasznalokent nincs jogod az ini fajl kezelesehez.
Épp az ilyen macerák elkerülése végett gondoltam hogy jobban járok ha a jelenlegi fiókommal, rendszergazda jogokkal telepítek mindent, aztán megvonom a rendszergazda jogokat - így elvileg a programok/beállítások megmaradnak a fiókhoz. Vagy tévednék?(#25537) localhost!
Majd úgyis szólok ha elvesztettem a fonalat.
-
canniball
nagyúr
Naccerű! Akkor egy utolsó kérdés (legalábbis most, ebben a témában
): az egésznek ugye az esetleges kártevők elleni védekezés lenne a célja, elég ha rendszergazdai jogok helyett felhasználói jogokkal használom a gépet vagy szükségeltetik egyéb beállítás is? -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
"...Rendszergazda NEVŰ (!) felhasználó..."
Igen, erre gondoltam, köszönöm a pontosítást!"...egy kettős (!) CTRL/ALT/DEL -re felugró loginablakba..."
Mármint kétszer CTRL+ALT+DEL? Mert arra nem jön fel csak a feladatkezelő. Pedig közben megtaláltam a telepítéskor firkált cetlimet és már tuti hogy két fióknak kéne lenni. -
canniball
nagyúr
Láma kérdések következnek a felhasználó(i jogo)kkal kapcsolatban, kéretik nem megkövezni.
Telepítéskor legjobb emlékeim szerint kikapcsoltam a vendég fiókot és létre lett hozva egy rendszergazda fiók valamint a sajátom. Most csak a saját és a (kikapcsolt) vendég fiókok vannak, rendszergazda nincs, hová tűnt?
Jelenleg rendszergazdai jogokkal vagyok bent, de biztonsági okoból ezt később szeretném lekorlátozni. Ha a korlátozás előtt létrehozok egy rendszergazda fiókot akkor onnan ugye ha úgy alakul vissza tudom magamnak adni a rendszergazdai jogokat? -
canniball
nagyúr
A finnyás mindenit!
Köszönöm a segítséget!
-
canniball
nagyúr
Letöltöttem és telepítettem a Tweak UI-t, majd leszedtem a magyarítást de amikor futtatnám azt mondja először telepítsem valamelyik Powertoyt. Ilyenkor mi a teendő?

-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Nem az ikonok, hanem azok neve körül (ha jól emlékszem ez alapbeállítás)! Kipróbáltam, van köze, bár nálam fordítva működik.

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows XP
- (kiemelt téma)
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- 27% - Dell S2721NX IPS Monitor! 1920x1080 / 75Hz / 4ms / FreeSync
- iPhone 16 Pro Max 156GB Fekete Titán - 27% ÁFA (0397)
- Huawei Pura 70 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro FX570
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hja, arra gondoltam. 1GB-s vinyóm soha nem is volt.

Nem egy XP-t telepítettem már, de mindegyik kérte a kulcsot...