- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows XP
- (kiemelt téma)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
44400 - 44301
51090 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
_AnTi_
tag
Sziasztok!
A problémám a következő: Adott egy felújított gép (Pentium G870-es proci integrált VGA-val), és egy eredeti Windows XP Home oprendszerrel (minden eddigi frissítéssel, kb. 2 napja telepítve újra a gépcsere miatt). Szerencsére ez egy közműtársulat egyik gépe és természetesen használnak még dosos programokat (éjlen 2013). Ha egy dosos programot teljes képernyőre teszek, a kép elkezd néhány másodpercenként villogni (pár másodpercig van kép, majd elmegy, és visszajön). Sajnos így nem tudnak vele dolgozni. A gépcsere előtt rendesen működött. Ha csak simán nyitok egy paranccsort és teljes képernyőre teszem, akkor is ugyanez a helyzet, tehát nem a programmal van a baj.
Próbáltam BIOS frissítést, VGA driver cserét, és nagyjából minden beállítást, amit egy DOS ablakkal lehet, de nem akarja az igazságot. Másik régi gépen ugyanez a program továbbra is működik. Van-e valakinek valami ötlete ezzel kapcsolatban? -
mexel
veterán
Sziasztok! S.O.S. segítségre lenne szükségem. Szülő gépén alaplap és proci cserét hajtottam végre, a régi amd a64-et lecseréltem egy FM2 5400k-s motyóra. Egy XP van a gépen ami elég régóta megyeget. mielőtt lapot cseréltem, leszedtem minden régi drivert, stb. Új lappal szépen megy is, de előjött egy hiba:
az egér kurzorjánál sokszor hiba látszik, egy kis vízszintes fehér vonal a nyíl hegyénél vízszintesen vibrál. Vgay az egész kurzod kicsit furcsa lesz, duplán látszik egy része, vagy pöttyöződik. (kicsit olyan mint amikor egy videókártya memhibás lesz, stb)
Ha pl elindítom a winampot ahol animált kurzor van, ott kilépés után egy fekete kocka lesz a kurzor helyett, stb)
Core temp indításakor kékhalállal megáll, (asysio.sys-t ír ki hibának)
Most újból leszedtem minden drivert, a rejtetteket is, de ugyanez a hiba. Ha az audio-t letiltom az alaplapon, akkor is, ha a memó órajelét lejjebb veszem akkor is. A proci nem melegszik.
Előtte otthon erre a konfigra másik vinyóra telepítettem win8-at és xp-t is, azoknál nem volt gond, tehát a hardwer hibát kizárom.
Valami a régi rendszeren lehet.
Találkozott már valaki ilyennel, vagy van valami ötlet hogy mi okozhatja? Sajnos csak ma vagyok itt, utána mennem kell haza és meg kellene csinálnom, de újratelepíteni nem fogom tudni mert annyi sok kis játék van a gépen hogy az egy hétig tartana, és egész nap ezen lóg a apukám
Most még mennem kell autót is szerelni előtte
-
agoka07
senior tag
-
StSanya
senior tag
-
agoka07
senior tag
-
StSanya
senior tag
-
StSanya
senior tag
Én szóltam, hogy ez is egy szakma...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Elhanyagolható esély van arra, hogy kellene ilyen floppys cucc... Ez modern AHCI-ra állított SATA vezérlők, esetleg SCSI vezérlők esetén fordulhat elő.
Linkeld az a hardware infót, komolyan, már rágom a körmömet, milyen csoda gép lehet az, amit telepíteni akarsz...
-
agoka07
senior tag
-
StSanya
senior tag
-
elodman
aktív tag
JÉzus, ennyire összetett lehet az újracuccolás??? Amint kinyitnám a gépházat nem tudnám összerakni.
köszi, akkor majd próbálom az általad javasolt progikkal diagnosztizálni,
meg egyénileg is driverek után kutatni,
és lehet, h visszatérek...
----Ja igen, a Win Xp installálás alatt F6-ra szokott várni bizonyos esetben (SATA HDD kezelő ?) egy floppyt, rajta a megfelelő driverral. (Bár a gép kb. 5-10 éves, nem tom kell e erre készülnöm)
Ehhez minek a driverét kell kimenteni?thanx
-
agoka07
senior tag
-
StSanya
senior tag
Nem történt fizikai "bántalmazása" a HDD-nek? Kiszerelted a gépből?
Amúgy elmehet még így jó darabig, ha nem romlik az állapota, fusson mindig a HD Sentinel, kísérd figyelemmel az állapotát. De menteni kell róla sűrűn, mert ha elhuny, akkor oda minden...
Amúgy fura, hogy a teljesítménye is így lecsökkent, a SMART adatokat megosztanád itt?
-
agoka07
senior tag
-
StSanya
senior tag
-
agoka07
senior tag
-
StSanya
senior tag
-
agoka07
senior tag
Sziasztok.
Az asztali számítógépemre feltelepítettem egy XP-t. Az illesztőprogramok feltelepítését követően, fura dolgokat észleltem. Ezelőtt Win7 alatt semmi gond nem volt. Most ha YouTube-on videót nézek-főleg HD-ban- akkor szaggatás észlelhető, úgy hangban mint képben. Sokkal lassabban dolgozik, a játékok is laggolnak. Mi lehet az oka?
-
StSanya
senior tag
Ha van rá lehetőség, azért belenézhetsz a gépbe, pl. sokszor van olyan, hogy a diag program visszaad egy alaplap gyártót és típust, csakhogy annak van akár 4 - 5 verziója, sokszor eltérő BIOS-al, eltérő hálókártyával, eltérő hangkártyával, stb... Tipikusan a Gigabyte és MSI lapoknál szokott előfordulni vicces helyzet, hogy "akkor most te ki is vagy?!", legalábbis nekem ilyen tapasztalataim is vannak. És ilyenkor nem jó találgatni, legegyszerűbb és leggyorsabb lekapni a gép oldalát, s a NYÁK-on ott lesz a felirat a verziószámmal...
Tényleg nem tudsz felkészülni a dologra, hogy még most futtatsz a gépen diag progit, s az eredményét megosztod itt velünk? Konkrétan tudnánk segíteni... Az is vicces, hogy azt írod, kb. 5 - 10 éves a gép azaz 2003 - 2008 között gyártódott, tudod hányféle lap született ezalatt?
-
elodman
aktív tag
Köszi!
igen ez a jelen helyzet amit írsz:
"Nem márkás gépnél elég levenni az oldalát és belenézni, mi is van benne. Legfontosabb az alaplap, illetve rögtön kiderül hogy integrált-e a videokártya, hálókártya."De gondolom az alaplap adatait az említett HW érzékelő progik is kiírják.
A hálókártyáról szintén ezt gondolom. Miért ne érzékelnék a fenti progik a driverét - függetlenül, h integrált-e v. nem?köszi
-
InfiniteReality
őstag
Be kell írni a laptop tipusát google-ba, elnavigálni a gyártó oldalára, megkeresni a konkrét gépet, és az ott felsorolt specifikációk szerint generikus (pl Intel) vagy a laptophoz tartozó drivereket le kell tölteni. Csak ami szükséges, semmi felesleges programot ne telepítsünk mert csak belassítja a rendszert.
Asztali gépnél más a szitu, márkás (Pl Dell) esetben a service tag alapján simán megtalálható mi van a gépben.
Nem márkás gépnél elég levenni az oldalát és belenézni, mi is van benne. Legfontosabb az alaplap, illetve rögtön kiderül hogy integrált-e a videokártya, hálókártya. -
localhost
Közösségépítő
-
elodman
aktív tag
Köszi a sok infot, persze, h. megfontolandó óva intő tanácsok!
Nem akarom túlzottan igénybe venni az idődet, se másét, úgyhogy összegeztem pár dolgot, hátha jó irányba kapisgálok.Már jó párszor telepítettem Win XP-t és Linux-okat, az egyedüli ami most zavar, h. nem saját gépre kell pakolni és nincsenek driver lemezek. (persze a Win-re telepített általános progik, beállítások nem okoznak gondot, se a particiók, adatok szervezése.)
Így összegezném tévelygő kérdéseimet:
1 - Van-e vmi hátráltató tényező a Win telepítésének befejeztéig?
Pl. Win XP telepítéskor felismeri-e a régi (5-10 éves) gép architektúráját (ide biztos olyan dolgok tartoznak mint : Busz, IDE / SATA wincsi, és ki tudja még mi).
Prohardver kérdésem itt2- Ha lezajlott a telepítés, jön először a Bios frissítés, majd a Net driver, és a többi frissítése.
Igen, a driver genius és hasonló progiknak van backup - restore funkciója, de nem teszteltem a restore-t.
Elsődlegesen e progikban bízom az XP újratelepítése után a net Driver visszaállításában és esetlegesen más részegységek friss dirvereinek felkutatásában.3- köszi a hw felismerő progikat, aszittem elég a CPUZ, vagy a Win. device manager details része.
Ezekkel majd időben feljegyzem, milyen drivereket kell leszedni, hátha az automata progik becsődölnének.
Itt még a hálókártya driver nem tudom okozhat-e nehézséget (ha integrált ill. ha nem)
Prohardver Kérdésem ittKöszi ha némi iránymutatást, korrekciót adsz / adtok.
Ave. -
StSanya
senior tag
Eleve ott a gond, hogy nem tudod, hogy milyen gép. Így csak elméleti síkon futkározunk, 0 konkrétummal. Meg a szavaidból is csak a tanácstalanság jön le, ezért írtam, amit írtam, de ha rosszul veszem a dolgokat, akkor bocs.
Pl. a linkelt progit telepítetted-e, akár a saját gépeden, megnézted-e mit tud? Azt sem írtad ismersz-e más hardware diagnosztikai programot, mert ott van pl. az Aida64, a HWiNFO32 stb, ami erre a célra van.
Egy telepítésnél pedig nem is az operációs rendszernek kéne nehéznek lenni, a felhasználói környezet visszaállítása, adatok mentése, visszatöltése, vagy mindenféle program telepítése sokkal több problémával jár néha...
-
elodman
aktív tag
"Ismét csak jószándékúan jelezném: Ez is egy szakma, amit persze lehet otthon is hobbiból művelni, de ahogy pl. autószerelésnél sem szégyen, ha megfelelő helyre viszed mondjuk futómű-beállításra, itt sem esel neki, ha nincs elegendő tudásszinted, tapasztalatod, szerszámod, stb..."
ezeket mért mondod, hol lehet elvérezni?
- pl. ez a célgép egy régi kb. 5-9 éves darab, nem tom hogy milyen a buszrendszere, meg SATA-e v. micsoda, de remélem, egy windows telepíthető rá, és utána a megfelelő driverekkel kell csak bajlódni. -
elodman
aktív tag
-
StSanya
senior tag
Köszi.
El kéne neki. De, írtam fentebb, hogy nem próbáltam drivert menteni még egy ilyen programmal sem. Megállapítom a gyártót és a típust, és annak megfelelően a drivert - ha kell, másik gépen - letöltöm, telepítem.
Integrált hálókártya drivere minden esetben ott van az alaplapgyártónál is. Vagy a laptopgyártónál.
-
elodman
aktív tag
-
StSanya
senior tag
Engedd rá a fenti programot, s kiderül. Elvileg a gép hátulját megnézve is látható, hogy integrált, vagy külön hálókártyás a gép.
Ismét csak jószándékúan jelezném: Ez is egy szakma, amit persze lehet otthon is hobbiból művelni, de ahogy pl. autószerelésnél sem szégyen, ha megfelelő helyre viszed mondjuk futómű-beállításra, itt sem esel neki, ha nincs elegendő tudásszinted, tapasztalatod, szerszámod, stb...
-
elodman
aktív tag
"A másik pedig az, hogy - feltételezve, hogy integrált, azaz alaplapi hálókártyád van - az alaplap gyártó és a konkrét típus alapján letöltöd előre a hálókártya - nagy valószínűséggel - frissebb driverét."
köszi tökre.
de mi van, ha nem integrált a hálókártya? Annak nincs drivere, amit kimenthetnék későbbre?
Remélem, nem kell szétszedni a gépházat...
-
brd
nagyúr
-
StSanya
senior tag
OK, jól gondolkodsz amúgy, ha net van, akkor már könnyebb minden...
1.
Igen, le lehet menteni a net drivert, nem néztem utána, de valószínűleg az általad javasolt program(ok) képes(ek) is erre. Ez lenne az egyik lehetőséged.A másik pedig az, hogy - feltételezve, hogy integrált, azaz alaplapi hálókártyád van - az alaplap gyártó és a konkrét típus alapján letöltöd előre a hálókártya - nagy valószínűséggel - frissebb driverét.
Ehhez persze ismerned kell az alaplap típust, ami pl. a dobozán van, vagy segédprogrammal beazonosítod.
Talán neked a legjobb a Driver Genius lenne, van hardware azonosító része és úgy tudom a drivereket is le tudja menteni - bár én ezt a részét soha nem használtam.
Pl. nálam:
2.
Igen, van ilyen pack, én viszont azt javaslom, hogy magyar telepítőt szerezz, és azzal telepíts. Nem vagyok híve hibaforrást okozó dolgoknak, mikor van rá rendes, gyári megoldás. Mind a Home, mind a Prof változata az XP-nek elérhető magyarul, SP3-al frissítve.
-
elodman
aktív tag
bele kéne rázódnom ebbe a driver telepítési folyamatba is..
Csak az ethernet kártya (vagy mi) drivert akarom kimenteni, hogy legyen net, utána onnan le tudom vadászni az újabb dirvereket asszem.
1--- HOgy kell kimenteni az Ethernet drivert?
a ---- PL. ez jó?
-device manager / network adatperts / details / Itt ahogy hallom főtudoroktól a gyártó és az eszköz számát kell feljegyezni.
Ez alapján le lehet tölteni a legfrissebb drivert és kimenteni, h. a friss XP telepítés után rendelkezésre álljon.b --- progival backup - restore?
pl. driver Checker v. ingyenes driverMax?
-------------------------------2 ---- hogy lehet Magyar nyelvűvé tenni ŐXPségét?
a---- előbb feltenni az angol sp3, aztán
b----Windows XP Multilingual User Interface (MUI) Pack, innen
c---- indíts el egy cmd ablakot és írd be a "chcp /?" parancsot ahol a ?-jel helyére írd be a 852-t ez a magyar bill kiosztása.Most neked a 437 alp van angol kiosztás.Lehet segít a gépelésben és lessz ékezetes valamint a z-y felcserélődnek majd.
Forrás: innen
------------------
Thanx az infokért !!! -
Csontikka
aktív tag
Szia,
először is egy fontos kérdés van, OK, hogy leformáztad, de van rajta valami pótolhatatlan?
Mert ha igen, akkor most kapcsoldi ki és vidd el valakihez aki ért hozzá, mert még nagyon nagy eséllyel egyszerűen visszaállíthatóak az adatok.Ha nem kell róla semmi akkor, Win7 telepítőről Bootolj be, válaszd a HALADÓ-mód-ot, töröld az összes partíció ami még van, majd hozz létre egy újat, arra már engedni fogja a telepítést.
Üdv,
CsontikkaAmúgy biztos hogy ennek a kérdésnek az XP-s topicban a helye?

-
pufancska
tag
Sziasztok! Egy olyan problémám van, hogy újra akartam rakni a Win.7-et. Nem figyeltem oda és mindent leformáztam. És most nem tudok rá telepíteni, mert ezt írja A hibaüzenet : ''Ez a lemez nem tartalmaz Windows 7-el kompatibilis partíciót'' Hogyan kellene megoldani? Nem vagyok egy nagy szaki, gondolom erre rá lehetett jönni abból amit csináltam.
Valahol olvastam, hogy így mindegyik particióm logikai és valószínűleg primaryra kellene állítani. De hogyan is kell azt?
Aki tudna segíteni annak megköszönném. Ha csak letolnátok, hogy mennyire béna, láma meg hasonló akkor azt tegyétek meg, mert már leköptem magam, de biztos jó lesne ha más is letolna. -
stefyY
őstag
Sziasztok, nem tudom, ez XP only probléma-e, én soha nem találkoztam ilyennel sem...
Egy-egy flashes oldal megjelenítésénél ( firefox/chrome ), illetve néhány filmnél nézés közben a kép elkezd ugrálni, vibrálni...de se a monitornak nincs baja, és alapvetően szerintem a VGA-nak sincs. Van, amelyik filmnél nem is ugrál, oldalnál sem...valakinek hasonló tapasztalatok?
-
StSanya
senior tag
Nem akarom elvenni a kedvedet, de ha már így állsz neki, akkor nem kéne inkább egy hozzáértőbb, vagy rutinosabb telepítős személyt hívni? Leírták fentebb, oszd meg velünk milyen alaplap, milyen alkatrészek, s érdemben is többet tudunk segíteni.
Van lehetőség kimenteni a régi drivereket, éppen csak sok értelme nincs, az új telepítésben sokszor pont az a lényeg, hogy új, hibamentesített drivereket telepítesz.
-
elodman
aktív tag
-
Poo
senior tag
-
elodman
aktív tag
köszi!
"Az internethez nem driver kell de nyilván ha a lan kártya driver nincs fent akkor net sem lesz,kábel netnél álltalában a szolgáltató a mac cim alapján adja a netet dhcp-vel de azért jó volna többet tudni róla."
Nincs sajna driver ethernetnet karihoz sem - illetve nem tudom, mi biztosítja a netet általánosságban manapság.
Így biztos nem lehet elérni a netet? -
Poo
senior tag
1- Ugye az XP nem ismeri fel elég jól - mint a Win 7 - a hardwaret, és ezért keresgélni kell a neten a drivereket?
A gyártó oldalán mindent driver fent van elvileg ha nem találod akkor ird be a pontos típusát mindennek és segítünk.
2- Van-e progi, ami önállóan leszedi az illetékes drivert vagy más ötlet lenne?
Van valami de sosem használtam és a neve sem jut az eszembe
3- Particionáló progit lehet-e futtatni és melyiket - a Win XP-s ből akarok egy külön ADAT partíciót is.
Ha már újra tetted feltételezem a driveres kérdés miatt mért nem particionáltad akkor,sokkal egyszerűbb lett volna,de ezzel elvileg tudsz szétbontani patriciót easeus partition manager
4- Netet driver nélkül is fogja érzékelni a gép? (nem betárcsázós modemes, asszem vmi kábel net cucc)
Az internethez nem driver kell de nyilván ha a lan kártya driver nincs fent akkor net sem lesz,kábel netnél álltalában a szolgáltató a mac cim alapján adja a netet dhcp-vel de azért jó volna többet tudni róla. -
elodman
aktív tag
Ave embörök
Win XP-t telepítenék - egy ismerősnek - de nincsenek Driver lemezei.
1- Ugye az XP nem ismeri fel elég jól - mint a Win 7 - a hardwaret, és ezért keresgélni kell a neten a drivereket?
2- Van-e progi, ami önállóan leszedi az illetékes drivert vagy más ötlet lenne?
3- Particionáló progit lehet-e futtatni és melyiket - a Win XP-s ből akarok egy külön ADAT partíciót is.
4- Netet driver nélkül is fogja érzékelni a gép? (nem betárcsázós modemes, asszem vmi kábel net cucc)Köszi AVE
-
borges7
aktív tag
Sziasztok! Az a gondom, hogy a gép újraindítása után, a hangerő mindig némítva van, és kézzel kell visszaállítanom. Mikor újratelepítem a rendszert, egy ideig jó, aztán újra és újra elöjön ez a hiba. Mi lehet az oka?
-
Yooha
aktív tag
Felhasználói hülyeség miatt újra kellett tennem az XP-t, és most a készenlét nem működik; ha rákattintok akkor resetel a gép. Amikor a mostani hardverre feltettem az XP-t, akkor sem működött, akkor "felkészülés a készenléti állapotra" volt a végtelenségig. Aztán szintén újratelepítés után működött, most meg megint nem. Én valami driver dologra tippelek, mert nem biztos hogy mindig ugyanazt telepítem (újabb frissítés, vagy még a régi telepítőlemezről). Tudom hogy senki nem fog tudni segíteni, inkább csak leírtam hogy ilyen is van.
-
Tybee21
senior tag
-
Poo
senior tag
-
Bóti
senior tag
Szia!
A hangbeállításoknál (dupla katt a hangerő ikonra a jobb alsó sarokban).
Felugrik a panel -> Beállítások -> Tulajdonságok -> Felvételhez rádiógomb -> Kijelölöd az összeset alul -> OK.
Aztán pedig a Sztereó mixhez teszed a pipát a panelen.
Akár sima hangrögzítővel is tudsz felvenni!
-
Tybee21
senior tag
Hogy tudom azt elérni, hogy a PC-n megszólaló hangokat rögzíteni tudjam, vagyis, hogy a hang output-ja legyen az input is egyben?
-
stefyY
őstag
-
brd
nagyúr
-
stefyY
őstag
Végülis ez is XP-vel kapcsolatos...
A párom gépét szeretném újrapakolni, node amikor feljön az ablak, hogy CD-től való bootoláshoz nyomjon meg egy gombot, nem érzékeli a billentyűzet egyenlen leütését sem. Enélkül elég nehéz szűz XP-t a gépre varázsolni...ötletek? BIOS-ban kellene alkotnom valamit?
-
StSanya
senior tag
Tehát eleve vacakul van telepítve a géped, s akkor még tetézed ezt egy brutális igényű böngésző használattal...

A lapozófájlt azért remélem legalább áttetted a D-re?
Megfelelő segédprogrammal tudod a meglévő partíciókat módosítani, tehát a meglévő adatok törlése nélkül is lehet pl. a D-t csökkenteni, s a C-t növelni, én is szoktam ilyet csinálni, Hiren's Boot CD-vel. Persze ennek is van némi rizikója, tehát előtte menteni kell.
Lehet jobban járnál olcsóbb intel CPU-val, felesleges is lehet az i3, egy 850 - 860 Sandy, vagy egy 2020 - 2030-as Ivy pl. sokkal olcsóbb lenne, vagy AMD FM2-es platform is kiváló lehetne a számodra. 8 GB RAM, de duálban, egy 64 bites, szerintem inkább win7, s mehetne a 200 - 250 oldal...

-
brd
nagyúr
-
InfiniteReality
őstag
-
a1200
aktív tag
Rosszul partícionáltam a 250 GB-os HDD-met, 16 és 216 GB lett, a vicc, hogy a D-n 191 GB üres.
Kár hogy nem lehet a C-t úgy növelni, hogy a C és a D tartalma megmaradjon úgy, mint most.
A W8 külön 80 GB-os HDD-n van, kísérletezgetni jó ez is.
Egyszerre mindig csak az egyik van bekapcsolva, cserélgetem. Most XP-n vagyok, most nem akarom próbálgatni a W8-at. -
DS39
nagyúr
-
a1200
aktív tag
Inkább 500-ra és 1500-ra állítottam.
-
a1200
aktív tag
-
DS39
nagyúr
-
a1200
aktív tag
Kinyitottam a töredezettségmentesítőt is, erre most lett 1 olyan üzi a jobb alsó sarokban buborékban, hogy túl kicsi a virtuális memória minimuma (miért nem a maximuma?), ezért megnöveli a windows, emiatt egyes programoknak nem biztos hogy jut elég hely.
A beállításoknál írja hogy jelenleg 500 MB, a pagefile.sys is ennyi.
A feladatkezelő szerint 2,98-3 GB-nál tartok. Akkor tényleg ajánlott ennyi lapnál és ennyi RAM-nál kb. 1,2 GB-ra növelni, meg is tettem, a min. maradt 200 MB.
Tényleg 4,5 GB-t javasol, ami a teljes RAM 1,5-szerese. -
a1200
aktív tag
Az XP-nél most levettem min. 200, max. 300 MB-ra a lapozófile-t. Újraindítás után a kezdeti pagefile.sys 200 MB volt. Ennyi is maradt a 4. Mozilla összes lapjának a kinyitásáig. Amikor a 4. Mozillát kinyitottam, akkor felment 300 MB-ra. Most a szabad RAM 150 MB körül van (össz. RAM 3 GB). Winamp kinyitása után 135 MB körül van a szabad RAM.
A Mozilláimban sorban ennyi lap van kinyitva: 30, 50, 31, 21, össz. 132.
Egyenletesebben kéne elosztanom a terhelést, az 50 lapos a prohardver fórumlapok, és egyéb linkelt infók miatt ilyen sok. Ez csak átmeneti állapot.
Mindenütt adblock van. A flashblokk le van tiltva, mert sok helyre kell, youtube, stb.A lapokat mindenütt tab mix plus mozilla kiegészítővel kezelem 2-3 sorban, 1 sorban max. 20 lap van. Nincs lapsorgörgetés.
A feladatkezelőben nem lehet megkülönböztetni hogy melyik Mozilla folyamat melyik (mindegyik firefox.exe, 1 Mozilla van telepítve, csak 4 külön folyamatban futnak, mindhez külön gyorsítótár, beállítások, stb. tartozik), csak a kinyitott lapok számából lehetne kideríteni, több lap = több RAM foglalás. Amikor kinyitom mindet sorban, felírhatom hogy melyik melyik, de ez most nem fontos.A RAM foglalások: 750, 650, 550, 440 MB.
A plugin containerek: 98, 63, 45, 43 MB.
Az XP induláskor 500 MB körül foglal, a Winamp 40 MB-ot.
A sok kis folyamat együtt még össz. kb. 90 MB.
Ezek együtt össz. 3269 MB, ami több, mint 3 GB, kb. 3,2 GB.A feladatkezelő lapozófile-ja már nem 4, hanem 3 GB-ig van skálázva, a 100% = 3 GB, most 2,9 GB körül van.
Olyan, mintha a lapozófile címszóval simán az összes RAM foglaltságot mutatná. Vagy nem?
Itt a összes lefoglalt RAM 3050xyz - 3080xyz KB körül mozog, ami 2,99-3 GB.
Ezekből az látszik, hogy már most kicsit többet foglalnak a kinyitott lapok a RAM-ban, mint 3 GB.
Van egy 5. Mozilla folyamatom is, ebben is van kb. 20 lap, ezeket most nem is tudnám kinyitni, mert a lapozófile-ba sem tudná betenni azokat az adatokat, amik a RAM-ba már nem férnek be.
Mi történne, ha kinyitnám az 5. Mozillát is? Összeomlás?
Ha lenne 4-6 GB RAM-om, akkor maradhatna így a lapozófile beállítás. Vagy nem?
De mivel csak 3 GB van, így vissza kéne állítanom a max.-ot kb. 500-1000 MB-ra.A mostani cuccom P5KPL-VM, E2180, 2+1 GB DDR2 800.
Ezért gondolkodtam új DDR3, USB3, SATA3 lap + i3 CPU+ 1 db-ban 8 GB 1600 RAM vásárláson, de ez min. 72e-be kerülne, és minden más maradna a régi.
ASRock B75 PRO3-M Intel LGA 1155 mATX 20e.
Intel s1155 Core i3-3220 3,30GHz 35e.
Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB 1 db-ban 17e.
Ennél gyengébb lapot (később HDMI-s monitorra is váltani fogok, most CRT van, ezért kell a HDMI kimenet), CPU-t nem éri meg megvenni. 8 GB-nál kevesebb sem éri meg, ez meg egyben az igazi.Ugyanezzel a hardverrel kipróbáltam a W8 Ent. 90 naposat, ott 1 Mozillában 43 lap után 2,1 GB volt az össz. foglalt RAM. Itt csak kb. 80-100 lapot tudnék kinyitni 3 GB RAM-mal.
-
InfiniteReality
őstag
Bármilyen nagy memóriaigényű programnál felkúszik, ha a rendszer kezd kifutni a fizikai memóriából. Ilyenkor bizonyos memóriaterületeket (lapokat) oda kipakol.
Fixre állítani 2 dolog miatt célszerű:1. Kevésbé lesz töredezett a lapozófile, ami által kicsit gyorsabban érheti el a rendszer, valamint a lemes teljes töredezettsége is kicsit csökken azáltal, hogy legalább a lapozófile méretee fix és nem kell áthelyezgetnie, átmeretezgetnie a rendszernek.
2. A rendszer összteljesítménye is megnő a fentiek miatt, mert a rendszer nem kell "foglalkozzon" a virtuális memóriával, nem kell menedzselgetnie folyamatosan a métetét.
-
DS39
nagyúr
-
DS39
nagyúr
Te írtad, több mint 5 éve Operazol, a többit meg nem nagyon használod.

Meg az is írtad hogy elsüllyedt az IE szintjére. Amúgy régen köztudott volt hogy sokat eszik ma már nem annyira, Chrome sokkal többet pl.
Nem támadás, csak megjegyeztem.
Ennyi lappal mindegyik sokat enne. -
lemusz
addikt
Az 3069MB. Ez volt eddig is beállítva min és maxra is. Akkor marad így, bár AIDA-t többször is nézegettem és nemigen ment fel soha 120-130MBnál többre ez az érték. Lehet játékoknál (amikor nem nézem) többre is felkúszhat?
-
InfiniteReality
őstag
-
lemusz
addikt
- 2x1Gb DDR2 1066Mhz + 512MB GDDR3 VGA + 160GBos 8 éves HDDhez mekkora lapozófájlt ajánlotok?
- Egyszer olvastam egy olyan regedit bejegyzésről, ami fixálni tudja elméletileg a memóriakezelést. Tudtok róla vmit? -
brd
nagyúr
-
StSanya
senior tag
Mozillával az a baj, hogy bár nagyon sokat javult, a mai napig előfordul benne a memória szivárgás jelensége, állítólag elsősorban az addonok miatt: [link]
Próbáld ki a Google Chrome-ot, hátha hatékonyabb ennyi megnyitott lapnál, de elsősorban az igényeket kéne lejjebb venni.
Az XP memóriakezeléséről itt is olvashatsz, pl. a 2 GB RAM /program limitről tudsz? [link]
-
DS39
nagyúr
-
brd
nagyúr
Sorban:
Opera, írtam, a többi csak kényszer, ha használom.
Milyen 2?
Mindenhol Operát használok, ahol rövid driverletöltésen, és speciális IE-re készült weboldalakon kívül kell webet böngészni.
Egy fórumtárs, lelkesen szokott hosszú cikkeket írni a semmiről.
(Jó, nem a semmiről, de jelentősen lehetne tömöríteni a cikkeit. Veszteségmentesen.)
He'? -
a1200
aktív tag
-
brd
nagyúr
Az, hogy kényelmetlen számomra (ugyanúgy hányok tőle, mint a Win8/Server2012 kezelőfelületétől). Operát használok. Nem fogok Mozillát és IE-t hasonlítgatni, majd pl. GoodSpeed megcsinálja (ő a lelkes ilyenekben), nekem kényszerűség mindkettőt használni.
Milyen lapot jelenít meg rosszul? Amióta Operát használok (kb. 5+ év), két kezemen meg tudom számolni, hogy milyen olyan oldallal találkoztam, ami használhatatlan lett volna vele. -
a1200
aktív tag
Veled is beszéltem már itt-ott.
Mi a baj a Mozillával? Mit használsz? Chrome-ot?
A Mozilla nem rossz, ha kinyitsz 10 lapot IE10-ban és Mozilla 19-ben, meglátod milyen nagy a különbség a RAM foglalásban.
1 ideig használtam Operát, ez is kevés RAM-ot használt, talán még a Mozillánál is kicsit kevesebbet (simán telepíthető több példányban is), az meg több lapot rosszul jelenített meg, egyre szarabb lett ahogy nőttek a verziószámok. Amúgy is nem régen keletkezett a böngésző, 10 éves sincs. -
brd
nagyúr
Melyik részét nem érted? Nem vagyok pszichiáter, hogy kérdezgessek.

Pl. a taskok által foglalt memóriát sem feltétlen jól írja ki, ahogyan egyik windowsban sem, az legfeljebb iránymutatásnak jó. Nem sokat használok Mozillát, sajnos mára lesüllyedt az IE szintjére, ezért mostanában még annyira sem, de ha megnézed a feladatkezelőben a firefox.exe és a plugin_container memóriafoglalását, és összeadod, elég nagy értéknek kell lennie, ha az okozza.
Meg sem kérdezem, mire használsz ennyi nyitott lapot, én már 50-nél többnek sem látom értelmét. Ne is válaszolj erre, csak úgy megjegyeztem. -
a1200
aktív tag
Nem értem, fejtsd ki bővebben.
W8-nál ki sem írja a lapozófile-t a feladatkezelő. Ott is a pagefile-sys, és még 1 rendszerfile van erre.
Inkább min. 150 MB, max. 200 MB-ra állítom, megnézem így mi lesz a holnapi (azaz már mai) újraindítás után.Mi az, amit még rosszul ír ki a fkezelő?
Erre is kérek választ:
3 GB RAM-om van, és 4 Mozillában EGYSZERRE össz. 120-130 lapot használok.
Normális az, hogy ennyi lapnál a 150-200 MB szabad RAM mellett 2,8-3,2 GB a lapozófile? -
brd
nagyúr
A feladatkezelőben a lapozófile az nem az a lapozófile, ne kérdezd, M$ logika. A feladatkezelőben az összes, memóriának felhasználható területet (fizikai RAM+lapozófile(ok)) látod lapozófile néven. A pagefile beállításainál viszont a konkrét, háttértáron elfoglalt területet. Ha a lehető legkisebbre akarod csökkenteni, az 16MB lesz, ezt írd be min. és max.-nak is (én viszont 128MB-ot ajánlok inkább).
-
a1200
aktív tag
Hello.
XP SP3-at használok. A lapozófile (virtuális memória) beállításnál hiába állítom be hogy max. 2048 MB, akkor is túllépi, 3-3,3 GB-ig is elmegy. A min.-ot hagytam 2046 MB-on, mert most csak kísérletezek vele. A beállítási menüben kiírja a C-nél, hogy 2046-2048 MB, de alul a LAPOZÓFILE TELJES MÉRETE AZ ÖSSZES MEGHAJTÓN-ban minimálisan megengedett 2 MB, ajánlott 4593 MB, jelenleg elfoglalt 2046 MB van, de a feladatkezelőben 3 GB-ot ír ki. A pagefile.sys mindig 1,99 GB, bármit is csinálok.
Mi a baj? A lehető legkisebbre akarom csökkenteni a lapozófile-t.
Tudom hogy 1 lapozófile max. mérete csak 4 GB lehet.3 GB RAM-om van, és 4 Mozillában EGYSZERRE össz. 120-130 lapot használok.
Normális az, hogy ennyi lapnál a 150-200 MB szabad RAM mellett 2,8-3,2 GB a lapozófile?
Ennyi lapnak el kéne férnie a RAM-ban is, akár 200-500 MB-os lapozófile mellett is.
Win8-nál kipróbáltam, 1 Mozillában 27 lapnál (össz. foglalt RAM 2,1 GB) sem volt gond a min. 200, max. 1000 MB-os lapozófile-lal, általában 200-230 MB között volt. -
StSanya
senior tag
-
dcsabesz
tag
Szia!
Köszi a hsz.-t. Az volna még a kérdésem, hogy mikor a pandora recovery-val kerestem az elveszett file-okat az általad linkelt oldalon 7-es pontban olvasható ntuser.dat file-t is megtaláltam a recovery listájában.
Ez azt jelenti, hogy az egész felhasználói fiókom leírása "ki lett dobva"?Csabesz
-
Csontikka
aktív tag
szerintem más gépen nézd meg elindul e a boot, mert onnantól egyértelmű merre a bukfenc.
Én annó e szerint a leírás szerint csináltam a bootolható PD-t.
A lehetséges bukfencek annó: Ha win7 alól csinálod az előkészítést a programokat adminisztrátorként futtast (formatálás, stb)
Egyszerre 1 olyan progi legyen nyitva ami fogva tarthatja a PD-t. (emlékszem azzal szenvedtem sokat, hogy nem olyan volt mintha rendben formázna de mégsem mert a háttérben nyitva volt egy Total Commander ami fogta a PD-t)sok sikert

-
StSanya
senior tag
Bár ez 7-esre van, s nem találom az XP-s leírást, de kb. ezt kell csinálni: [link]
A lényeg, hogy ha az eredeti profil név pl. Csabesz volt, akkor hozz létre egy Csabesz1 és Csabesz2 felhasználói profilt, restartkor lépj be a Csabesz2-be, pl. Total Commanderrel (amin kapcsold be a "Látszik a rejtett/system fájl"-t) keresd meg a Documents and Settings-ben a Csabesz-t, és onnan másolj a leírt kivételektől eltekintve mindent a Csabesz1-be.
Majd a Csabesz2 felhasználó törölhető is, meg a az eredeti Csabeszt is törölheted a merevlemezről.
-
artiny
őstag
Youtubos video alapján

más gépben nem probaltam,de jovoheten ujra neki futok akkor kiprobalom mason is.
haosnlo videok alapján: -
Csontikka
aktív tag
-
dcsabesz
tag
Sziasztok!
Belekukkantottam az eseménynaplóba is. Azt írja, hogy megsérült a helyi profil és készített egybiztonsági másolatot a profilról és azt fogja használni. Majd egy következő bejegyzésben az áll, hogy a Win nem találja a helyi profilt és egy ideiglenes profilt fog használni.
De akkor hova tűnt a profilom és mindenem?Csabesz
-
artiny
őstag
Letezik olyan hogy nem lehet usb rol telepiteni a windowsot?
xp .t akarok ratenni egy ilyenre
http://www.notebookspecialista.hu/index.php?id=termekek&termek=2279&kat_id=&al_kat_id=&al_menu=&PHPSESSID=cb667472026f6424b2ab3a5333db346eprobaltam mar szamos modszert de nem jon fel hogy elkezdodjon a telepites (biosban be van allitva az usb elsonek a bootolasnal)...de nem irja ki h nyomja meg a gomobot az instalacio kezdeshez hanem ....mindjart a vista jon fel
-
dcsabesz
tag
És mi történhetett akkor, ha végignéztem a padora recovery által összeállított könyvtárszerkezetet, de a keresett állományok közül csak néhányat találtam meg. Kb 5%. A többinek hűlt helye. Tehát olyan mintha a registry-ben sem lett volna soha jegyezve. Visszaemlékezve még történt egy olyan furcsa eset is, hogy a Windows eddig a bejelentkezéskor nem kért semmit. egy hete viszont a profilba be kellett lépnem. Ekkor egy szűz asztal fogadott, viszont a könyvtárszerkezetben a profilom alatt az asztalon megtaláltam mindent és onnan át másoltam mindent az új asztalra. Most pedig husss..., minden elszállt.
Érthetetlen számomra. -
Nobuo051227
csendes tag
-
dcsabesz
tag
Hát ez a gond, hogy nem maradt semmi fontos amit el kéne menteni.
-
dcsabesz
tag
Érdekességképpen annyit találtam, hogy a felhasználói fiókom Recent mappájában meg van mindnek a linkje, de ahova mutat ott nincs semmi.
-
Nobuo051227
csendes tag
Mentsd le a fontos dolgaid egy másik partícióra vagy külső adathordozóra, egy fájl visszaállítóval (pl. pandora recovery) vagy más erre szolgáló programmal állítsd vissza a törölt adataid, állítsd vissza az xp-t a telepítés utáni első visszaállítási pontra, pucold a registit (pl. Ccleaner-el).
-
dcsabesz
tag
Sziasztok!
Egy furcsa jelenséggel állok szemben.
Arról van szó, hogy ma reggel valami bekattant a gépen és megváltozott az asztal képe. Eltűnt minden mappa és néhány indítóikon. Gondoltam egyet és próbálkoztam a visszaállítási ponttal.
Minden visszajött viszont a mappákban randomszerűen maradtak meg a file-ok. Természetesen a lényeges doksik, képek, videok mentek a levesbe, nem látom őket, törlődtek.
Mit tudnék ilyen esetben tenni? Mi történhetett a Windows-sal? Menthető még a dolog? A vinyónak elvileg nincs baja, HDD Sentinel szerint OK.
Tiszta stresszben vagyok, már két vinyó áll a polcomon ami összefosta magát. Ha ez is megy a levesbe lemondok a computerről és minden ami árammal műnködik. Csak bosszankodik miatta az ember.
Dcsabesz -
Aflamin
tag
-
akaido
addikt
-
StSanya
senior tag
Combofix és/vagy winsockfix segíthet.
-
Speeedfire
félisten
Kaptam egy laptopot, hogy rakjam rendbe. Tele volt vírussal. Leszedtem róla elvileg mindent, amit találtam. A gondom, hogy most nem tud kimenni netre.
Kap ip-t, de se a dns, se a közvetlen ping-elés nem megy.
Próbáltam dhcp-vel és fix ip-vel is, google dns-sel, de semmi. Van rá valami ötlet? -
Jarod1
veterán
-
Jarod1
veterán
-
Aflamin
tag
Üdv!
Adott egy GA-K8NF-9 alaplap,proci,1GB ram, XP-SP2.Normál indulásnál elég hamar feláll a rendszer,de!!:
bármire kattintok nem indul el semmi! Egyetlen egy parancsikon se!
Viszont csökkentet módban rendesen működik minden.
Ilyenkor mi van?
Gondolom új telepítés, de szeretném tudni mi a hiba oka! -
Turulbir
tag
-
Turulbir
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám (kicsit nagy).
Éppen defragglerrel töredezettség mentesítettem, mikor kaptam egy kékhalált (egy programhiba okozta). Reset, erre indításkor nem találja a System32/hal.dll-t. LiveCD-ről bebootoltatok egy linuxot, hogy majd bemásolom, de mint kiderült, a Windows könyvtár teljesen üres. Viszont a partíció tulajdonságainál azt írja, hogy 5,5Gb foglalt, a rajta lévő fájlok viszont csak 3,9Gb-ot foglalnak, a különbség 1,6Gb, kb ennyi volt a Windows könyvtáram (a többi meghajtónál a két érték megegyezik).Hogyan tudnám a legegyszerűbben orvosolni ezt a valószínűleg fájlrendszerhibát?
(XP SP3 elég erősen kiherélve, NTFS fájlrendszerrel)
Új hozzászólás Aktív témák
-
44400 - 44301
51090 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- Revolut
- One mobilszolgáltatások
- Ingatlanos topic!
- Óra topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- Dell Latitude 5410 - 14" FHD touch, Core i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ill. azt te honnan tudod ('gondolod, hogy tudod), hogy én mikor használtam utoljára?