- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows XP
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
42800 - 42701
51090 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
L!NK->Q3
senior tag
-
vilmaboy
őstag
létezik olyasmi, hogy a telepítőről bebootolsz és biztonsági telepítést csinálsz. Lehet hogy hibajavítás vagy iylesmi a neve..
Más: Az xp a C:\Documents and Settings\All Users - vagy username\Asztal könyvtárban tárolja a deskttopon található ikonok lnk filejait, amik a progikat indítják. Nézd meg, hogy ebben a mappában vannak e fileok.
-
L!NK->Q3
senior tag
-
vilmaboy
őstag
-
L!NK->Q3
senior tag
Helló!
Egy olyan gondom lenne egy win xp-s gépnél, hogy nem tölti be a desktopot, csak a kék képernyőt meg egy intéző ablakot a desktop tartalmával.
Kérdés:
Vissza lehet-e állítani úgy a windowst hogy betöltse az asztalt rendes funkió szerint?
Ha igen akkor hogyan? (system restoret már próbáltam, nem működik)Köszi előre is!
-
kovaripeti
aktív tag
-
kali
legenda
akkor ott még hiányzik valami - chipset...stb -, már amennyiben a megfelelő illesztéssel próbálkoztál...
az eszközkezelő szerint, nincs (más) nem illeszetett eszköz?
amennyiben van, úgy tényleg bedobhatnál egy képet, ahogy Fire/SOUL/CD is javasolta!?!? -
bb.bocs
őstag
sajnos még mindig ugyanaz az üzenet fogad pendrive ról való bootolásnál. nem tudom mit lehet tenni de elég idegesítő.
a win7 meg nem tudom mit csinál a pendrive ról de nem a telepítést
elindítom és bedob vlmit hogy tegyek be vlmi cd,dvdt ami vlmi fájlok vannak... mondom jó de pendrive on van... szoval bármit teszek, nem megy a pendrive os telepítéss... -
Fire/SOUL/CD
félisten
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Egy külső particionáló progival kellene ránézni a 160-as HDD-re, mert elképzelhető, hogy van azon még olyan partíció, amit az XP nem lát.(hiába törlöd a partíciókat a telepítővel)
Ha így van, akkor a külső particionáló progival takaríts le róla minden partíciót és utána fuss neki ismét a telepítésnek. (Persze egyből ki is alakíthatod a megfelelő partíciókat, a lényeg, hogy elsődlegesek legyenek, NTFS fájlrendszerrel és a rendszerpartíciót tedd aktívvá(ez mind kivitelezhető a linkelt progikkal) [link] | [link] -
Fire/SOUL/CD
félisten
Inkább dobj egy képet az eszközkezelőről, ahol jól látszanak a hálózati- és ismeretlen eszközök (2 LAN driver-t lehet letölteni, egy 10/100 és egy Gigabites-t, remélhetőleg a megfelelővel próbálkoztál)
-
kovaripeti
aktív tag
-
Jose79
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy gép (Asus P5RD2-VM, 2 GB DDR2 RAM, Intel D CPU 3 GHz).
Tettem bele egy 160Gb-os vinyót, elindítottam az Xp telepítést. Lemezt felismeri (BIOSban is látszik), megcsinálom a partíciókat, formáz, felmásolja a fájlokat, majd újra indul. Ekkor újra a CD-ről bootol, pedig a boot sorrend stimmel.(1. optikai, 2. HDD) Ekkor elővettem e gy régi 10GB-os régi lemezt, arra csonk nélkül felment az XP, majd mellé be a 160 gigás. Másodlagos vinyónak tökéletesen működik. Ekkor újabb próbálkozás, de az eredmény ugyanaz.
Gondoltam akkor felrakom a Win7-et próbaként, a lemez felismeri, de ez az üzenet fogad:A windows nem telepíthető erre e lemezre. Előfordulhat, hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Partíciót enged létrehozni, törölni, de nem lép tovább.
Nem tudom mit tegyek, segítsetek! -
akaido
addikt
Hiren's Boot CD password manipuláló progijaival le lehet "nullázni" a jelszavakat:
NTPWD utility: to reset windows nt/2000/xp administrator/user password.
NTPWEdit 0.3 Password editor for Windows NT based systems to change or remove passwords for local system accounts.
Offline NT Password Changer 2011-05-11 utility to reset/unlock windows NT/2000/XP/Vista/7 administrator/user password.
Password Renew 1.1 Utility to set/reset windows NT/2000/XP/Vista/7 (32bit only) passwords. -
Badman 4ever
őstag
-
kali
legenda
nem feltétlenül kell futtatható állomány az illesztéshez; próbáld meg úgy, hogy az eszközkezelőben, a hálókártya tulajdonságlapján, az illesztős fülön rányomsz a frissítésre, és manuálisan betallózod adott illesztős mappát!
-
kovaripeti
aktív tag
-
kovaripeti
aktív tag
-
kovaripeti
aktív tag
Sziasztok.Egy kis segítségre van szükségem.
Van egy asztali számítógépem, aminek elvsztettem az alaplapi driver-ét. A videókártya telepítő megvan. Feltelepítettem az xp-t, de nem tudok netre menni, míg az alaplap nincs telepítve. Ez régen is így volt. Próbáltam windows7 is lelrakni, azt hittem, hogy az felismeri alapból, de nem. Levettem az oldalát, és az alaplapon leolvastam a nevét/számát:
msi 7236 neo945pl
Nem tudja valaki, hogy honnét tudnám letölteni a hozzá való xp drivert?
Előre is köszönöm. -
mzx
senior tag
-
brd
nagyúr
Az összes optikai meghajtó és emulátor eltávolítása (eszközkezelőből) volt már? YASU, vagy hasonló programot nem használtál mostanában?
-
Badman 4ever
őstag
-
brd
nagyúr
Nem pont erre való, de meg szokta oldani. Előtte exportáld azért a nevezett kulcsokat.
-
Badman 4ever
őstag
Sziasztok!
A következő problémával állok szemben:
Az XP-m nem ismeri fel az ISO9660-os lemezeket, mindegy, hogy az most egy képfájl betöltve egy virtuális meghajtóba vagy egy optikai adathordozó a meghajtóban. UDF-el nincs gond, viszont a gyári lemezeim, amik ISO9660-asok és például egy játék elindításához kellenek, azok így nem működnek. Érdekesség, hogy azok a programok, amik közvetlen érik el a meghajtót (pl. BurnAware - CD/DVD-író program), azok látják az adathordozókat, tudnak képfájlt is csinálni belőlük, amiket kicsomagolva a fájlok tökéletesen használhatóak. A probléma pár hónapja kezdődött, nem tudom az okát, hogy miért, de előtte nem volt ezzel gond. Az újratelepítés nem opció. A rendszer egy 32-bites Windows XP, Service Pack 3-al és az összes fellelhető frissítéssel.Van bármi ötletetek a probléma megoldásához? Minden választ előre köszönök!
-
bb.bocs
őstag
-
bb.bocs
őstag
-
bb.bocs
őstag
-
DS39
nagyúr
a /F az nem a meghajtó, az csak egy kapcsoló, a CHKDSK parancs futtatásához.
a konkrét próblémához meg itt a megoldás:
http://support.microsoft.com/kb/324103/huaz xp-k közül mindegyik a legutolsó vagyis SP3-as, csupán a kiszerelés más, értsd:
oem - csak egy géphez
retail - dobozos verzió (otthonra)
corporate - céges verzióa különböző fajtákra meg rá tudsz keresni mivel tudnak többet, nyilván az advanced ultra a legtöbbet.
-
bb.bocs
őstag
-
bb.bocs
őstag
-
Visormail
addikt
Az aktiváló kulcsok nyelvfüggetlenek, elfogadja a magyar telepítőlemez is. A kiadásoknak kell egyeznie (OEM, dobozos, corporate/Home, Professional, stb). Vista/7 esetén ultimate/enterprise verzióknál a winupdate-en a frissítések közt is megjelennek a nyelvi csomagok.
Egyébként létezik xp nyelvi csomag (mui pack), de az fizetős külön kell megvenni. -
sfdrakex
nagyúr
-
bb.bocs
őstag
sziasztok kérdésem a kövtkezö. mivel sajnos csak angol xp hez jutottam hozzá úgy hogy all in one pack ezért arra gondoltam nem lehetne e hogy miután azt feltettem, netröl lehúzom a magyar nyelvet hozz, vagy vlmi mappát kicserélek? ugyanez a kérdésem vista és win7 esetében is.
-
Lauda
titán
-
Visormail
addikt
-
Lauda
titán
Sziasztok!
Egyik rokonom scannelni szeretne es van is egy mustek 1200 ub plus scannerem.
Namost letoltottem a hozzavalo drivert ami elvileg fel is telepult, de az eszkozkezeloben nem latom a scannert. Neztem az infranview-el, de az sem hozza be. Valami masik progi kene hozza, vagy mire tippeltek, mi lehet a gondja? -
Panthera
őstag
Én a helyedben készítenék egy legalább sp3-as telepítőt. Egyszerű, nem kell hozzá külön program, csak a megfelelő kapcsolókkal kicsomagolod az sp állományait és felülírod az xp cd tartalmát.
Azt viszont nem tudom, hogy ha nálad nem lehet csak úgy sp3-at feltenni, akkor ugyanilyen sorrendben kellene eljátszani az xp cd frissítést is?
(Én eddig csak egyszer jártam így, azt hiszem sp1 volt a gépen és arra csak sp2 után volt hajlandó feltelepülni az sp3.) -
StSanya
senior tag
-
mzx
senior tag
Én a normál SP3 telepítést is untam, pedig "csak" 45 perc.
Pláne, hogy KÖZBEN (!) is tesz fel kérdéseket a windows...! 8-O (Tehát igazán még magára se tudom hagyni arra a háromnegyed órára... :S ) Az Ubuntu linux 10, azaz tíz percen belül települ, még 10 éves (P4) gépen is.
Előtte meg 5 perc beállítás. Ja, bocs, utána restart, ami plusz pár perc. Ennyi.
Nem versengésből mondom, mivel szeretem a win-t is, linuxot is, de melyikben éppen mit.
Azé' az durva, h sp2+sp3 egy napba telik... :S Ebben a win a rugalmatlanabb. Emlékszem, anno P3-ason ráadásul egy óra múltán be is halt a win, miután frissítést kezdeményeztem sp1-ről a 2 -re... Hát nem jutott egyről a kettőre.
P3-al tehát senki ne merészeljen online win-ezni.
Jó tanács. 
-
mzx
senior tag
-
gyga
senior tag
-
Panthera
őstag
-
Scholes9
nagyúr
Köszi a válaszokat

-
brd
nagyúr
-
StSanya
senior tag
Szerintem pedig nem kell az SP1 és SP2 ahhoz, hogy telepítsd az SP3-at. De mindenképpen az integrált telepítőt javaslom, mert sima sp nélküli telepítővel adott esetben még a HDD particionálás is problémás lehet...
http://www.microsoft.com/hu-hu/download/details.aspx?id=24
Rendszerkövetelmények
Támogatott operációs rendszerek: Windows XP Home Edition ; Windows XP Professional Edition; Windows XP Service Pack 1; Windows XP Service Pack 2 -
eketomy
senior tag
-
eketomy
senior tag
-
Visormail
addikt
Simára nem fog felmenni. [link]
The latest service pack for Windows XP is Service Pack 3 (SP3). To install Windows XP SP3, you must first have SP1a or SP2 installed.2012-be ki telepít SP nélküli XP-t hogy aztán még elmenjen vele az egész nap mire friss lesz a rendszer? Mert hogy ilyen időintervallumra készülj. (Vagy inkább úgy mondanám hogy eszedbe se jusson ez a hülyeség, szerezz egy rendes telepítőlemezt ha nem vagy kimondottan mazohista.)
gyga: jelszócsere nélkül igen kicsi a valószínűsége hogy be fogsz lépni, ha nem tudod a jelszót.
-
gyga
senior tag
köszi skacok de mindenképp be kell menni a fiókba sajna.
-
BossBoss
őstag
Sziasztok!
Egy régi HP Omnibook xt1000s-re kellene XP-t varázsolnom. Sajnos nagyon nem megy. A Biosban látja a 40 GB-s vinyót, viszont nem reagál a telepítő CD-re sem dvd-re. Egyedül a WIN ME indul de az is lefagy egy idő után, valami billenytűdefiníciós hibával. El jut a telepítőig. DOS-t sem tudok indítani. Mgköszönném ha valaki tudna segíteni, akár itt, vagy PÜ-ben!

Köszönöm!
Szerk: Ha rossz helyre írtam, szóljatok! Illetve linkeljétek a megfelelő helyet.
-
Scholes9
nagyúr
Hali. Kérdés a következő: sima, Service Pack nélküli XP-re elég csak kapásból feltenni az SP3-at vagy kell az SP1 és 2 is?

-
akaido
addikt
-
Visormail
addikt
Nem úgy van hogy csak akkor tudsz belépni, ha a fiók létrehozásakor nem azt választotta hogy saját tulajdonba vétel amikor a win rákérdezett?
-
InfiniteReality
őstag
-
Visormail
addikt
-
gyga
senior tag
Sziasztok.
win xp
Van egy gépem amin van 2 rendszergazda fiók. Az egyikhez van hozzáférésem, viszont a másik hoz kellene hozzáférni de nem tudom a jelszót és lehetőleg jelszó változtatás nélkül.
Ötletek? -
DS39
nagyúr
-
psg5
veterán
-
Panthera
őstag
-
psg5
veterán
-
vilmaboy
őstag
Alt gr + v ; vagy ctrl + alt + v
-
InfiniteReality
őstag
-
neo-geo
senior tag
-
Visormail
addikt
Biztos hogy nem az a gond, nincs olyan gép amire 64es xp kell és a 32es meg nem megy fel. Hibás lehet pl a telepítőlemez, a cd olvasó, annak a kábele ha eddig nem volt gond a géppel és az előző win ment rendesen. Egyébként lehet merevlemez, annak a kábele, alaplap, memória hiba.
-
neo-geo
senior tag
Olyan kérdésem lenne, hogy tegnap akartam egy gépen a wint újra rakni. Lemezről bootoltam, c-t formáztam, el is indult a telepítés de 39 percről indulva csak 31 percig jutott el. Onnan sehova tovább. Az lehetséges hogy a gépre 64 bites xp kell? Mert ahogy néztem a gyári driver lemezét azon valami x64 volt írva. De abból meg nincs magyar nyelvű ha jól tudom, pedig előtte magyar nyelvű volt. Vagy ez most hogy van?
-
mzx
senior tag
Sajnos fejből nem tudom, és linuxon vagyok, de átmeneti megoldásként:
ha minden igaz, valamelyik ALT plusz 64 a bekapcsolt NumLock -ról előhozza.
ASCII táblázat
(Linux-os szöv.szerkesztőben nem sikerült tesztelnem.)_SZERK:
Amúgy könnyen lehet, hogy a billentyűzetkiosztást véletlen megváltoztattad, pl. a
BAL ALT + SHIFT -tel. Ugyanevvel tudod váltogatni is. Nálam pl. ENG és HU (angol és magyar) játszik. (Ha nem ez a gond, sorry, ha mégis, akkor jobb alsó sarokban a tálcaikonoknál sasolhatod, épp melyik az aktuális.) -
psg5
veterán
Segítségeteket szeretném kérni.
Wordben a @ jelet nem tudom előhívni, valamit elállítottam?
-
mzx
senior tag
Siker!
Köszönöm nektek! 

(A netre lépés megoldva, a sound driver meg ráér, a jobbik hangkari működik jól windows-on is.
) -
mzx
senior tag
Értem , köszi nektek, hamarosan megoldom, és visszajelzek.
(Per pill linux-os partíciómon vagyok megint.) -
brd
nagyúr
-
Visormail
addikt
Persze, ha több van akkor valamelyiket nem ismerte fel. Az a lentebbi "Sound, video and game controller" nem egy eszköz hanem egy kategória, ha a + jellel lenyitod láthatod hogy mik vannak benne.
Miután már tudsz kapcsolódnia netre, nyomhatsz arra is egy jobbgomb/illesztőprogram frissítése (vagy duplaklikk és az illesztőprogram fülön most nincs előttem xp) majd amikor kérdezi válaszd hogy a neten is keressen. Vagy windows update és a választható frissítések közt megnézni hogy talált e bármihez frissebb drivert, persze csak ha akarod egyáltalán használni azt a másik hangeszközt.Hú de egyszerre válaszoltunk.
-
mzx
senior tag
Wow köszi.
Hamarosan jelentkezem újra, kipróbálom.Egyébként "Multimedia Audio Controller"-re miért írt kérdőjelet? A hangok rendben vannak, a jobbik hangkártya legalábbis működik emlékeim szerint a win-en is. Ráadásul -mint látható a képen- nem tett kérdőjelet a jelntebbi "Sound, video and game controller"-hez... Lehetséges, hogy a gyengébbik (beépített) hangkártya driver-e hiányzik és azt jelzi?
-
Visormail
addikt
-
mzx
senior tag
Köszi. Átmásztam linux-ból win-re. Az a helyzet, hogy megtaláltam a gép előző tulaja által küldött fontosnak jelölt file-okat, és köztük volt egy Ethernet driver, szinte biztos, h ez jó lesz.
Csakhogy nem értek hozzá, hogyan kell installálni... Mutatom a képet erről a zip file-ről, a neve biztos info számotokra, sőt, kibontva is mutatok a file-jairól képet:
Szóval egyetlen exe van benne, de az UNinstall file... Be kell másolni valahova? Netán a System mappába? Vagy a System32-be? Nem mertem, előbb inkább itt megkérdezlek erről titeket, hogyan kell installálni a driver-t.
A kért helyeket is megnéztem, már értem, miről faggattatok.
:

-
ro_bert17
őstag
Valószínűleg "eltűnt" mögüle a felhasználó. Vedd tulajdonodba, és akkor menni fog a törlés.
-
ViZion
félisten
cmd-ből sem tudod del-el eltávolítani?
Kijelentkezés után felhasználó: Rendszergazda
jelszó üres, ezzel lépj be és próbáld. Ha ez sem, akkor linux Live disztróval indítasz, odaevezel, törlöd, kész. -
Vanek Eduard
tag
Sziasztok!
Kérnék segítségeta következőben: Pc-n XP fut. Előtte volt Win7, de nem tetszett, visszatértem. Viszont maradt az installálás után egy Win7 mappa, amiben a régi oprendszer van, és semmi szükségem rá. Amikor törölni akarom, nem engedi, csak Adminisztrátorral, ami persze nincs. Illetve kér valami jelszót, amiről fogalmam sincs, sosem állítottam be ilyet.
Van valami egyetemes jelszó, amit ilyenkor használni kell?
Azt kéri, hogy az írásvédelmet távolítsam el, amit akárhányszor megteszek, semmi sem történik. -
Visormail
addikt
Szerintem ez jó hozzá: Network Adapter Drivers for Windows XP
This download is valid for the product(s) listed below.
Intel® PRO/100 VE Desktop Adapter
Intel® PRO/100 VE Network Connection -
mzx
senior tag
Megnéztem linux terminálban, milyen Lan kártyát detektál:
02:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82801DB PRO/100 VE (LOM) Ethernet Controller (rev 81)Elnézés, srácok, béna vagyok a hardware-hez, úgy látszik nem értettem pontosan mindent a segítségnyújtásotokból... most átlépek win-re, és megnézem. A csatolt kép és a további magyarázataitok által talán már jobban értem, miknek nézek utána.
Mégegyszer bocsi és köszi. 
-
headhunter
addikt
XP-nél a "NativeImages" könyvtárak "meghíztak".
A NET Framework ide "szemetel" és törölhető a tartalmuk?
-
StSanya
senior tag
-
ViZion
félisten
-
Atapi
senior tag
telepítettél win-re hálókártya drivert? ha nem, akkor valószínűleg hiányzik. win alatt ezt vagy ezt javaslom nézegetni, hogy mihez hiányzik driver, illetve a sajátgép --> tulajdonságok --> hardver fül --> eszközkezelő sárga kérdőjellel és felkiáltójellel jelzi is neked, ha valamilyen driverrel gondja van, csak többnyire nem ad elég támpontot a szükséges driver megtalálásához.
linux alatt meg tudod nézni, hogy milyen lan kártyád van (lspci|grep Eth), a vezérlő ismeretében lehet gyártó oldaláról drivert vadászni.
-
mzx
senior tag
-
Vanek Eduard
tag
-
ViZion
félisten
Nah, az ACER oldalon nincs XP driver. Ettől még lehet próbálkozni, de inkább W7-el telepítsd, starter vagy Home 32 bites. USB-ről tud formázni is, tutira kevesebb szívás, mint az XP...
-
Vanek Eduard
tag
-
DS39
nagyúr
sorry, nem láttam sehol írva hogy netbookról van szó.

talán linuxos live usb-s telepítő tud particionálni, de ebben nem vagyok járatos, még sosem telepítettem usb-ről. -
ViZion
félisten
mi a pontos típus? van-e XP driver hozzá? Van a sata vezérlőnek IDE mód, vagy lehet hozzá XP sata drivert letölteni? Mielőtt újra nekikezdenél ezeket kellene tisztázni.
DS39: azt már írtuk, volt aki részletesen is, de az nem jó vmiért neki...

-
Vanek Eduard
tag
-
ViZion
félisten
na ez az, h netbook, nincs CD. A kis netbook linuxra és nem XP-re lett kitalálva, gyanítom itt a második hiba, hiába USB-s XP telepítő, annak fogalma sincs a SATA-ról... meg kellene nézni driver szinten mi támogatott, integrálni a telepítőbe a sata drivert, és azzal próbálkozni. Használtam MeeGo-t, elég jó cucc, bár a kernel nem a legfrissebb. Helyette inkább W7 starter vagy home 32 bit, mint a 10 éves XP, az is gyorsabb, jobb a HW támogatása.
-
DS39
nagyúr
- bios-ban beállítod hogy CD-ről bootoljon elsődlegesen.
- beteszed az XP telepítő lemezt, legyalulod az egész vinyót, vagy azt a partíciót amin a rendszer van, és újratelepíted. -
Vanek Eduard
tag
-
ViZion
félisten
Nem értem, miért kell egy DOS program a formázáshoz? A Live disztrók ramból futnak, miért baj h van GUI és úgy lehet törölni a HDD-t? Ha törlöd és új MBR-t csinálsz, akkor nem rak semmit oda a linux.
-
Vanek Eduard
tag
Sajna, nem ez a baj, hanem az, hogy már semmiről sem akar bootolni, setupolni. hal.dll/ntoskrnl.exe nem található és ez most idegít. Ezért arra gondoltzam, hogy újra particionálom az egészet, csak kellene egy bootolásnál bejövő usb-ről működő progi, hogy szűz legyen megint a vinyó és kezdhessem elölről, mert nem tudom, hol romlott el a dolog.
-
ViZion
félisten
Már írtuk. Linux live USB vagy LiveCD, ezen belül disks vagy GParted progi. GParted live, Hiren's boot CD, Rescatux, de elvileg win telepítő is tudja, bár USB-s XP-t nem tudom, h működik-e a particionálás. Ha ezeket nem ismered, csinálj W7 telepítő USB-t, azzal particionáld újra ahogy tetszik.
Miért baj az, hogy betölt egy Live linux és normális GUI-ról partícionálsz? Akkor csinálj Live-ot egy szerver disztróból, ott nincs GUI, és lehet terminálból is...

-
Vanek Eduard
tag
-
Vanek Eduard
tag
Van olyan partícionáló progi, ami minden OP-rendszer betöltése előtt USB-ről újraformálja a HDD-t? És partícionálja is?
Új hozzászólás Aktív témák
-
42800 - 42701
51090 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- EA Sports WRC '23
- AliExpress tapasztalatok
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB & 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 / 32GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
elindítom és bedob vlmit hogy tegyek be vlmi cd,dvdt ami vlmi fájlok vannak... mondom jó de pendrive on van... szoval bármit teszek, nem megy a pendrive os telepítéss...
Rendszervisszaállítás nem játszik?
De már nem aktuális. Másik gépen van sp3. 
es az jo. Acdsee5-el scannel mint a gep. Meg infranview-el is. 
Namost letoltottem a hozzavalo drivert ami elvileg fel is telepult, de az eszkozkezeloben nem latom a scannert. Neztem az infranview-el, de az sem hozza be. Valami masik progi kene hozza, vagy mire tippeltek, mi lehet a gondja?
és

Ezt meg lehet javítani?