Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fasirth
csendes tag
Estét,szevasztok!!
Lehet nem ide tartozik de lenne egy kis gondom!
miért van az hogy adott egy okosteló, és rendesen fel van téve a Driver,és a csatlakozás után a 2 cserélhető lemez meg is jelen a telefoné ill. a micro SD-é J ill K meghajtó!!!---->eddig minden ok!(BE VAN KAPCSOLVA AZ USB HÁTTÉR VAGY PRÓBÁLTAM MTP-N IS)
Probléma:rákattintok valamelyikre....gondolkodik egy ideig és hibát ír ki....mind a 2!
Mi lehet a GOND??
...VÍRUS? -
zotyesz66
őstag
Céges gépet újraraktam SP nélküli WinXP-vel. Mennyiségi licences. SP-ket föltettem, a Windows Update persze vacakolt egy sort, de végül az első 147 darabos frissítés fölment. De most azóta nem tud frissíteni. A WU vagyis Microsoft Update honlap megy, meg is találja a frissítéseket, de mind elszáll hibával, automatikusan meg nem szed le semmit. Ezelőtt próbálkoztam integrált SP3-as CD-vel, az még rosszabb volt. Csessze már meg a MS, legalább jövő áprilisig hagyja rendesen működni ezeket!
Van erre valami megoldás? -
-
macsek18
aktív tag
Sziasztok!
Remélem,hogy jó helyen kérdezek?!
Szeretnék egy mobil teló driver-t (android) törölni a laptopomról és újra installálni,de folyamatosan azt írja ki,hogy az uninstal.exe hibát jelez. Így nem engedi,hogy töröljem.
Próbáltam a "Programok hozzáférhetősége és alapértelmezéseiben" is.
Hogy tudnám ezt megoldani? -
Visormail
addikt
"hozzáférés megtagadva a hibaüzenet az xp-s gépen" akkor a 7esen nincs jól beállítva a megosztáshoz tartozó jogosultság. A megosztás és a biztonság fülön is jogot kell adni mindenkinek, ami nem a felhasználók és egyéb ott látható csoportokat jeleni amikbe benne sincs az xp-s felhasználó így nyilván nem is vonatkozik rá, hanem a mindenki nevű csoportot.
rossitibi: Hát ha nekem az idén február óta keletkezetteket kereste vagy fél óráig, akkor a "Szűz sp3-ast" szintén régi 1magos procival lehet ott kell hagyni jövő keddig. Passz, én ilyenekkel nem szivatom magam, gyári lemezről talán 5éve telepítettem utoljára, jelenleg max a 8.1et. Olvasd át miket írtak eddig a többiek.
-
Met
nagyúr
Xp-s gépen mit kell beállítani hogy lássa a Win7-es gépeket hálózatban?
A 7-es gépeken nincs bekapcsolva a jelszavas védelem, titkosítás lebutítva, azonos munkacsoportban vannak.
Szóval minden neten található megoldás ki van próbálva de hozzáférés megtagadva a hibaüzenet az xp-s gépen. -
brd
nagyúr
válasz
Piftuka
üzenetére
...mégis töredezett lett...
3-4 db azért még nem probléma. Egyébként offline lehetne mentesíteni, vagy akár van olyan program is, ami az OS főbb részeinek indulása előtt megcsinálja (pagedefrag, vagy valami ilyesmi, kb. 2x használtam életemben, sok értelme nincs, csak súlyosabb esetben, de akkor is inkább pagefile kikapcs, töredezettségmentesítés, majd pagefile bekapcs).
A fő kérdés továbbra is az, hogy mennyire viseli jól, vagy rosszul az XP, ha elsőként, de nem a lemez elején lévő partícióra telepítem?
Semmi baja vele, arra figyelj, hogy a Win7-nek szánt partíciót állítsd be aktívra az XP telepítése előtt, ha oda szeretnéd a bootfile-okat, ill. ne lepődj meg, de így D: lesz az XP partíciója az XP alatt. C:-nek csak hekkeléssel lehet megoldani (telepítés előtt-után is kell picit), írj, ha ez érdekel.
Mindezek figyelembe vételével is a fenti sorrendet javaslod?
Igen, így lesz a neked a legegyszerűbb. Fordítva is telepítheted, de akkor helyre kell állítani a Win7 bootját, ami nem triviális mindenkinek.
Harmadik kérdés: miért vetetted el végül a lapozófájl miatt létrehozott külön partíció ötletét?
Mert az úgy messzebb van a legtöbbet használt partíciótól, és sokat kell mozognia a HDD fejének. Esetleg a kettő OS közötti partícióra tehetnéd, kompromisszumos megoldásként, csak minek?
-
Visormail
addikt
válasz
rossitibi
üzenetére
Igen akkor ez a "normális" viselkedése, ha visszaolvasol egy kicsit ezzel van tele az utolsó pár oldal. Újabban a frissítések keresése jobban dolgoztatja a processzort úgy látszik, ami ilyen régi procikon ekkora terhelést jelent hogy ha felteszel egy SP3-ast amihez több 100 frissítés jött ki azóta akkor akár 1 órát is eltarthat mire végignézi őket, de lehet tovább.
Én most telepítettem egy Celeron D 3GHz-es gépre egy olyan xp-t amibe bele van integrálva az IE8/WMP11 és minden egyéb frissítés 2013 februárig, tehát csak azt kellett megtalálnia ami azóta kijött. Az első keresés így is eltartott kb fél órát, majd ahogy kerülnek fel a frissítések a további keresések már mindig egyre gyorsabbak, minél kevesebb frissítést keres már annál kevesebb ideig tart. Amikor mindegyik felkerült, elmúlt az scvhost terhelése is. -
rossitibi
tag
Sziasztok!
Olyan gondom van hogy 100%-on megy a cpu-m,azt is tudom mitől: svchost exe
Olvasgattam neten,sokan azt írták vírus,de tudom hogy nem az,mivel tök szűz windows van fent,2x újrahúztam emiatt.Sima msdn-es,amit innen szedtem le.Szóval szerintetek mit csináljak ezzel a svchost exe-vel? Ha leállítom a folyamatokban akkor jó minden,gyors a gép! De egy idő után újra ott van és akkor megint használhatatlan a gép
Ja és a windows update nem csinál semmi,csak fut a csík akár fél órán keresztül,de semmi..Nem tudom a kettőnek van-e köze egymáshoz.
Meg mégegy dolog,ami eddig tökéletes volt a Media Player Classic HC! Nincs hang.Soha egyetlen újratelepítés után sem volt gondom vele,most meg tök néma! Azt írja lehet nincs telepítve megfelelő kodek vagy formátumhasító szűrő. Divx-kodeket feltelepítettem,pedig eddig sosem kérte.Nem szeretnék másik lejátszót használni.Ezt szeretem,eddig mindíg mindent vitt.
Előre is köszi! -
-
Piftuka
veterán
"Első partíció: Win7+pagefile, második partíció: XP. Lehetőleg a pagefile méretét a Win7 telepítése után rögtön állítsd be a megfelelő méretre."
Ez a jelenlegi állapotot tükrözi, illetve anno pontisan így állítottam be a lapozó fájlt Win7 alatt, mégis töredezett lett. Ha azon a partícón hozom létre, amelyiken az operációs rendszer van, ez sajnos elkerülhetetlen!

A fő kérdés továbbra is az, hogy mennyire viseli jól, vagy rosszul az XP, ha elsőként, de nem a lemez elején lévő partícióra telepítem?

(Tehát adott egy-egy üres, leformázott C: és D: partíció, amelyek közül előbb a D: partícióra telepítem az XP-t, majd a C: partícióra állítom be a lapozó fájlját, majd a C: partícióra telepítem a Win7-et.)
Mert azt sok helyen olvastam már, hogy mindenképpen az XP telepítéssel kell kezdeni, mert a Win7 saját boot menedzsere megbírkózik a feladattal, hogy ha másik oprendszert is talál a lemezen, fordítva viszont ez nem igaz.
Mindezek figyelembe vételével is a fenti sorrendet javaslod?
Harmadik kérdés: miért vetetted el végül a lapozófájl miatt létrehozott külön partíció ötletét?
Továbbra is hálásan köszönöm a hasznos tippeket!
-
Visormail
addikt
válasz
T0rnad0
üzenetére
Ha Digi, router nélkül akkor a hálózatot keresi próbál ip címet kérni stb, de nincs kitől.
- Megnyitod a hálózati kapcsolatokat és az internet nevű amit létrehoztál a tárcsázáshoz tulajdonságaiban csak a tcp/ip legyen kipipálva semmi más.
- A másik ami a hálókártyád helyi hálózat néven, annak a tulajdonságaiban semmi ne legyen kipipálva.
- A szolgáltatások (start menü futtatásba beírod services.msc) között ezekre duplaklikk és állítsd arra hogy letiltva: munkaállomás, kiszolgáló, számítógép-tallózó. Állítsd arra hogy automatikus: tárcsázás.
Ettől ha kicsit megőrül és nem tud csatlakozni nem kell vele foglalkozni, indítsd újra egyszer a windowst és helyrejön.
- Ha fel teszed még az adsl autoconnect programot, akkor a tárcsázásra sincs gondod többé.
Így lesz a leggyorsabb. -
T0rnad0
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Egyik ismerősömnek telepítettem újra XP-t. Amkor bejön az asztal, akkor nem indulnak el a háttérprogramok ( nincs sok, kb egy vírusirtó, de addig a "hálózat" ikon, az óra és a hangerő se jön be ) csak kb 2 perc után. Közben használható a gép, meg lehet nyitni alkalmazásokat. Vírusirtó nélkül is próbáltam, akkor is lassú...Vírusirtó, Super Anti Spyware, Malwarebytes Anti-Malware lefuttatva.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Eredeti XP szoftvert honnan tudok letölteni? Van nálam egy gép, aminek az oldalán van XP-s matrica (XP professional) de azt se tudni milyen nyelvű stb.

Anyit tudni, hogy nem SP3-mas mert az akkor rajta lenne.
Valaki aki jártasabb a témában, segítsen ki egy letöltő linkkel pls. -
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
"A lemez elején nincs értelme (legfeljebb talán SSD-nél), mert úgy a fejnek többet kell mozognia a pagefile, és a legtöbbet használt partíció között (ez általában a rendszerpartíció, de ez felhasználásfüggő)."
Látod, erre nem is gondoltam. Azért jutott eszembe a lemez eleje, mert - elvileg - ott a leggyorsabb a merevlemez olvasása, ami a lapozófájl használata esetén előny lehet.
Másik meghajtóra (ami legalább annyit tud seekben, mint ahol a rendszerpartíció van, máshová általában értelmetlen) érdemes áthelyezni, ha megoldható. Kicsivel nagyobbnak kell lennie a filerendszer adminisztrációs adatai miatt, de ez max. kb. 100MB (próbáld ki 100-zal, és úgy hozz létre egy akkor file-t, mint amekkorát a pagefile-nak szeretnél).
Köszi a tippet! Akkor valamivel nagyobb lesz a partíció, mint a lapozófájl.
Viszont akkor adj tippet, kérlek arra is, hogy milyen elrendezésben legyenek a partíciók?
1. C: WinXP, D: Page file, E: Win7
2. C: WinXP, D: Win7, E: Page file
3. C: Win7, D: Page file/WinXP, E: WinXP/Page File(A harmadik variációk esetében lenne a legegyszerűbb a jelenlegi, működő Win7 partíciót átméretezni, valamint a másik két partíciót létrehozni.
Viszont, ha ezek mellett döntök, figyelembe véve, hogy a WinXP-t kell elsőnek telepíteni, majd utána a Win7-et, okozhat problémát a gyakorlatban ez a partíciósorrend?) -
oliver7777
tag
Windows Xp Home nem enged bejelentkezni, azt írja ki, hogy nincs aktiválva. Rákattintok, hogy aktiválom, akkor kiírja, hogy aktiválva van (ami egyébként igaz). Nyomok egy OK-t, visszadob a bejelentkezéshez, ott megint panaszkodik, hogy nincs aktiválva. Ilyenkor mit lehet tenni?
Az XP szűz nincs rajta semmi, nincs frissítve, nincs internet rákötve, ugyanis egy egyszerű éttermi program fut csupán rajta.Köszi!
-
DZs
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Az eseménynapló megvan, de nem tudom, mit nézzek benne, nem tűnik rossznak.
-
F e Z o
veterán
Egyik ismerősöm vett egy konfigot, kapott hozzá egy Windows XP Home Edition telepítőlemezt. Annyit tudok róla, hogy a verziószáma 2002. Nem tudjátok véletlenül, ez kér kódot telepítésnél, mert azt nem mellékeltek hozzá, illetve olyan kérdésem lenne, hogy ez tartalmazza valamelyik service pack-ot?
-
balázs xp4e
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Windows XP-s gépemet miután bekapcsolom bejön a tálca és a háttérkép. De az ikonok a tálcán és az asztalon csak 2-3 perc múlva. Tudom nem olyan nagy dolog, de idegesítő és hátha tudja rá valaki a választ
-
ra^ven
senior tag
Köszi mindenkinek, sikerült megoldanom, jumper probléma volt....

Való igaz nem mostanában kellett ilyet csinálnom, de ahogy néztem a vinyo hátulján úgy tűnt megfelelően raktam a kis pöcköt, de mégse.
Balról a 3. helyre került, elvileg ez a cable select, mindez a primary kábel másodlagos részén, így működik.Korábbi próbálkozásoknál a lemezkezelő és a bios is azt a 3x GB-ot mutatta.
Tanultam ma is valamit.

-
brd
nagyúr
válasz
Piftuka
üzenetére
A lemez elején nincs értelme (legfeljebb talán SSD-nél), mert úgy a fejnek többet kell mozognia a pagefile, és a legtöbbet használt partíció között (ez általában a rendszerpartíció, de ez felhasználásfüggő). Másik meghajtóra (ami legalább annyit tud seekben, mint ahol a rendszerpartíció van, máshová általában értelmetlen) érdemes áthelyezni, ha megoldható. Kicsivel nagyobbnak kell lennie a filerendszer adminisztrációs adatai miatt, de ez max. kb. 100MB (próbáld ki 100-zal, és úgy hozz létre egy akkor file-t, mint amekkorát a pagefile-nak szeretnél).
-
brd
nagyúr
válasz
pushalias
üzenetére
Igen, technikai oldalról történt némi fejlődés, azonban én ezt a user experience-ben nem igazán tudom tetten érni (az egyetlen, ami nagyon pozitív, az az orrba-szájba cache-elt előreolvasás). A háttértárcache hasonlóan idiótán, és beállíthatatlanul működik, ráadásul érezhetően több memóriát foglal maga az OS az újabb Windowsokban (nem, nem a gyorsítótár által foglaltra gondolok, hanem a teljesen felhasználható hasznos memóriára). Én nagyon örülnék pl. normálisan prioritizálható háttértár-hozzáféréshez, mert a Vistában debütált kissé felemás, van ugyan prioritás, de ez nem ugyanaz, mint ami a CPU-felhasználásra vonatkozik, hanem egyszerűen csak az alacsonyabb prioritású folyamat kevesebb időszeletet kap (akkor is, ha más éppen nem használja), de erre még várhatok egy ideig, ha a fejlesztési irányt nézem.

A félreértések elkerülése végett írom, hogy én pedig nem akarom védeni, csak nem szeretem, ha hozzá nem értés, vagy tudatlanság miatt valaki fals kritikát fogalmaz meg.De azt állítani, hogy felveszi a versenyt a modernebb rendszerekkel, picit megmosolyogtató.
Számomra pl. a VistaWin7Win8 semmi más olyat nem nyújt önmagában, amire szükségem lenne, csak 3 (ami valójában 4
) okból használom bármelyiket is (fontossági sorrend is egyben): van belőlük 64 bites (4+GB RAM kezelés), ill. újabb a DirectX, továbbá kezelnek rendesen IPv6-ot. A többire nekem semmi szükségem. Viszont nyilván fejlettebbek sok mindenben, XP-t már régóta senkinek nem ajánlanék, speciális eseteket kivéve, pláne akkor, ha kevéssé' ért a géphez. 4. ok: ott van még az, hogy bizonyos eszközökhöz nem is készül már XP-s driver (sőt, ma már sajnos sokszor Win7-hez sem, ez nagyon szomorú, mert a Win8 felületével nekem és sokaknak nem igazán sikerült megbarátkozni, annak ellenére sem, hogy technikailag jelentősen kellemesebb), ilyenkor nincs is választási lehetőség. -
ra^ven
senior tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem.
Kaptam egy leselejtezett HP xw4100 -es gépet, alapból van benne egy 80GB-os WD vinyó.
Betettem egy másik gépből egy 160GB-os samsungot, amelyből most 32 gigát , ráadásul formázatlan 32 gigát lát. Hozzátenném, ott van azért pár dolog...

Van 5letetek?
windows xp sp3
WD vinyo bios szerint primary master, a másik primary slave.Előre is nagyon köszi.
-
pushalias
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Az értő olvasással szemmel láthatóan még mindig vannak „apró” problémák. Hagyjuk szerintem.
-
Piftuka
veterán
Köszönöm a választ mindannyiótoknak!

Az 50 GB-ot én is nagyon túlzónak tartom. A régi gépemben eleve 40 GB-os a merevlemez, és ott 10 GB-ot adtam az XP-nek. (Ami először Service Pack-ok nélkül volt telepítve, majd az idő előrehaladtával fokozatosan felpakoltam rá a frissítéseket, és SP-okat is mindig.)
Mivel most az új gépemre (lásd az adataimnál) szándékozom telepíteni, itt azért több helyet is tudok neki adni, és nyilván teljesen más fájlok és applikációk lesznek feltelepítve.
Szóval azt hiszem kiegyezem egy 15 GB-os partícióban. Annyi csak elég lesz.
"Lehet ugyanaz a file a 2 OS lapozófile-ja, de akkor vigyázni kell, hogy pontosan egyforma méretűre legyen beállítva, ill. a másik rendszert ne indítsd el, ha az egyik hibernálva van (bár ezt elvileg nem is tudod megtenni)."
Hibernálni nem szoktam soha. Vagy az egyiket használom, vagy a másikat. (Igaz... dual boot rendszerem utoljára még a régi gépemen volt használatban, amikor a Win98 SE-t, és a WinME-t használtam felváltva. Na az sem ma volt.
)A tippet viszont köszönöm!
Nem tudtam, hogy közös is lehet a page file.A lapozófájl mérete egyébként pontosan egyezni fog, mert mindig a fizikai RAM méretével egyező lapozófájlt adok meg minden Windows operációs rendszernek. Jelen esetben ez 4048 MB.
A kérdés az, hogy szerinted, szerintetek is van értelme erre létrehozni a lemez elején egy partíciót a fent említett célra? Tényleg annyit gyorsít a rendszer működésén?
(Az világos, hogy így nem fog töredezni a page file, ami jelent valami sebességelőnyt; a kérdés az, hogy a gyakorlatban mennyit!?)Ha és amennyiben van értelme létrehozni, akkor mekkora méretű legyen? A 4048 MB-os lapozófájl "alá" mondjuk egy 6 GB-os "mini" partíció megfelelő? Vagy az is elegendő, ha éppen 4048 MB a mérete?
-
quailstorm
félisten
válasz
pushalias
üzenetére
Akkor te valamit nem jól csinálsz, vagy a rendszergazda...
Chrome nálam klikk azt indul.
Sokáig indul ha televan autorunnal, igen ez igaz.
Nincs benne prefetch, ennek ellenére hamar elindít mindent.Ezen kívül meg stabil is. 3 év alatt 1-2 paranormális jelenség volt csak.
De hagyjuk, neked jobban tetszik az új, használjad. Csak ez nem minden HW konfigon és környezetben van így, továbbá illesztőprogram-hiány és egyéb célhardverek használata miatt az XP nálam marad.A start menüre meg a multitaskra nemtudok mit mondani. 2 böngésző + sonyvegas az semmi 2GB RAMmal egy jól felrakott XP-nek. Ott valami KOMOLY baj van.
(#45933) DZs:
látom nem írt senki, próbálkozok. Először is nézz egy eseménynaplót. Ott részletesebb vagy semmitmondóbb hibaleírást kaphatsz.
Tcpip.sys, hálózati hiba. Nem feltétlen adapter. Nekem anno csak annyi bajom volt vele hogy kevés volt a 10 kapcsolat amit biztosított, 50 kellett.
ez nemtom kell-e valamihez
Ha Vodás vagy T-mos mobilnet, lehet annak függősége.Ezen kívül több infó kell. Eseménynapló, hátha...
-
pushalias
addikt
Valójában memóriakezelés itt a legfőbb gond, a régi telepítés csak dob rajta egyet. Chrome, Firefox és a Thunderbird is hajlamos zabálni a memóriát. Itt jön a képbe a valóban nem túl modern HDD. Csak a baj az, hogy ez az XP mai szemmel már nem túl profi memóriakezelésének is az eredménye leginkább.
A félreértések elkerülése kedvéért: nem akarom én fikázni az XP-t. A screenshotot is inkább csak viccből tettem be. A maga idejében jó volt az. De azt állítani, hogy felveszi a versenyt a modernebb rendszerekkel, picit megmosolyogtató.
A mellékattintás miatt küldött privátért elnézést!
-
brd
nagyúr
válasz
pushalias
üzenetére
Önmagában az nem baj, nekem 10+ éves az XP telepítésem, és ami annak hibája van, az a régi, nem jól támogatás (VGA driver már csak ún. legacy van), ill. még éppen létező, és ismert, de soha nem javított hibával bíró driverek (pl. TV-kártya) miatt van. Igényel némi karbantartást, többet, mint a Win7, és talán a Win8 is, ez tény, de nekem ilyeneket nem csinál, pedig a taskbarom 2 soros, mert ha esetleg XP-t használok, akkor is csak 2 sorban férnek el jól láthatóan az ablakok (1280 pixel széles kijelzőn). Amivel XP-vel pedig foglalkoznom kell, és ilyesmi hibát produkál, mint amit linkeltél, a korábban írt okok miatt van zömében, és megoldható.
-
brd
nagyúr
válasz
pushalias
üzenetére
Akkor talán egy hozzáértőnek ideje lenne ránézni, és elmondani a megoldást, mert ennyire azért az XP és utáni Windows verziók önmagukban már nem szarok. Így elsőre rossz/lassú háttértár/kevésRam(vagy sok felesleges futó program) szindróma, de lehet hibás driver is (meg még sok más, de ezekkel érdemes kezdeni).
-
pushalias
addikt
válasz
pushalias
üzenetére
Egy szép őszi délután és az egyszeri céges júzer XP kliense. A felhasználó bűne az volt, hogy egyszerre merészelt Chrome-ot, FireFoxot és Thunderbird-öt használni, majd úgy gondolta, ezeket könnyedén be is zárhatja, amikor nincs rájuk szüksége. Igen, az ott a háttérben a majdnem egy perce agonizáló Thunderbird. A screenshoton egyébként már láthatóak a részletek a Start menün, két másodperccel korábban még sehol sem voltak. 10-20 másodpercen keresztül. Az eset természetesen mindennapos.
-
pushalias
addikt
válasz
üzenetére
Már csak az érdekel, hogy ki beszélt (rajtad kívül) állandó lefagyasztásról, megakasztásról, tönkretételről.

A W8-at egyébként kipróbáltam a gyors boot nélkül is (na most képzeld el, a Pina Magazinban olvastam róla, miről is van szó), és úgy is simán veri az XP-t. Félre ne érts, én csak a saját és közvetlen környezetem, meg a jelenlegi és volt munkatársaim tapasztalataimról tudok beszélni. Az persze nyilván kevés a tiedhez képest így bő évtizednyi IT-s munka után, de majd csak elviselem valahogy, hogy anyád szintjén állok felhasználói ismeretek terén.

-
törölt tag
válasz
pushalias
üzenetére
először is az ide és sata mód között igen jelentős különbségek vannak, nem csak a nevük más.
transfer cap, ssd-hez kapcsolódó egyéb funkciók, stb...
a többi állításodra nem reagálok, mert csak végtelen vita lenne belőle (csak annyit mondok, hogy olvass utána a "win8 cold boot" témának, és rájössz, hogy mitől tűnik gyorsnak...)
btw, hogy ragad be neked process xp alatt, nekem évente 1x fordult elő maximum...
amúgy tudod, ki volt képes állandóan lefagyasztani, megakasztani, és pillanatok alatt tönkretenni az xp-t?... anyám
-
pushalias
addikt
Ránézésre a ByteMobile körül van valami gebasz.
-
pushalias
addikt
válasz
üzenetére
a) Mert integrálni kell a telepítőbe a SATA drivereket, vagy telepítésnél F2, és a driver-t tartalmazó meghajtót betenni. Azért ezek elég alapvető ismeretek... Egyébként ilyenkor a drive nem lesz lassabb, sebességkülönbség nincs, csak IDE meghajtónak látszik a rendszerben.
b) Értő szövegolvasás, ugye.
A „W8-cal már percek óta dolgozom, mire ezekkel az XP-kkel egyáltalán tudok kezdeni valamit, stb.” mondat elég jól láthatóan a bootolásról szól. Az egy teljesen másik kérdés, hogy egy nyomorult Chrome újraébredése (remélem, az nem user error) ősz hajszálakat képes okozni, míg ugyanaz W8 alatt csak apró kellemetlenség, mert nem a komplett rendszer kezd tőle csikorogni, csak a Chrome maga, tehát azt a fél-egy percet (XP alatt ugyanaz természetesen a két-háromszorosa), amíg a Chrome nagy nehezen újraéled, kibekkelem más alkalmazások használatával, XP esetében ez elég nehézkes tud lenni, ha ne adj isten erőforrásigényes lapok voltak megnyitva. Egy beragadt processz lelövése XP esetében nagy kínokat képes okozni, W8 alatt pillanatok alatt megvan. Hadd ne soroljam. Napi 12-16 órákat ülök számítógép előtt aktívan, hadd tudjam, mi megy az agyamra XP esetében.Értem én, hogy neked az XP „tökéletes” (meg ugye kényszer is, és az nagy úr, bár én egy rendszer ghost után simán nekiesnék), csak kérlek, hidd el, hogy nekem baromira nem az, és az a gyanúm, nem vagyok ezzel annyira egyedül. Nekem már a W7 is üdítő sebesség- és stabilitásnövekedést jelentett. Igaz, én jellemzően minden rendszert elég erősen terhelek (folyamatosan nyitva tartott dokumentumok, ezer böngészőablak, stb), és az XP kevésbé terhelhető, pont.
A maga idejében W98 után persze, jó volt, meg folyamatos karbantartással, és szinte kötelező 1-2 évenkénti újratelepítéssel el lehetett vele elég jól lenni, én is szerettem. De mára már más a szint, és ha huzamosabb ideig jobbat használsz, és utána kell visszatérni, nagyon elkezdenek zavarni azok a hibák, amiket korábban természetesnek vettél vagy legalábbis elfogadtál, hogy hát ez ilyen. Hát nem ilyen.
-
törölt tag
válasz
pushalias
üzenetére
xp-t csak úgy tudtam installálni a gépre, hogy bios-ban IDE módba kapcsoltam a vinyókat, mert különben nem ismerte fel a telepítő. viszont win7 telepítésnél nem volt ez a gond, mivel a SATA módba kapcsolt vinyókat is simán felismeri rögtön.
egyébként bizonyos helyzetekben nem könnyű új verziót "warezolni" egy adott programból, nekem pl. a régi corel-em egy speciális vágógéppel van összelőve, nincs az az Isten, hogy ezt a kb. 10 éve működő rendszer megbolygassam...
az utolsó mondatodat nem kommentálnám túlzottan, egy 2GB rammal rendelkező gépen az xp-nek száguldania kellene, nem tudom, mivel akasztod meg ennyire, hogy kb. "percek óta nem tudsz vele mit kezdeni", ott user error lesz valószínűleg
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
pushalias
addikt
válasz
üzenetére
„win7 alatt már át tudtam kapcsolni a vinyókat sata módba”
Wut?

„pár régi program amire szükségem van, rettenetesen bugzik win7 alatt (corel, diskbase, stb...)”
Warezoljál frissebb verziót...
Ismétlem: W8-at használok otthon, most éppen egy cégnél vagyok és egy SP3-as XP előtt csücsülök (IBM WS, 2 GB RAM), és tetű lassú. W8-cal már percek óta dolgozom, mire ezekkel az XP-kkel egyáltalán tudok kezdeni valamit, stb.
-
törölt tag
válasz
pushalias
üzenetére
az elavulttal valamilyen szinten egyetértek, de hogy lassú és instabil?

én az i3-as konfigomon sokáig xp-t használtam, és a win7-re való váltás után semmilyen sebességnövekedést nem tapasztaltam, pedig win7 alatt már át tudtam kapcsolni a vinyókat sata módba és a driverek is jobbak elvileg...
nincs bajom a 7-tel, de ez a váltás tök felesleges volt nekem, főleg úgy, hogy pár régi program amire szükségem van, rettenetesen bugzik win7 alatt (corel, diskbase, stb...)na mindegy, csak annyit akartam mondani ezzel, hogy lassan lejár az xp ideje, de ettől még nem kell lehúzni a vécén, én pl. inkább élnék életem végéig xp-vel mint win8-cal

-
pushalias
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Ha nem veszem figyelembe, hogy rettenetesen elavult, borzalmasan lassú, kegyetlenül instabil, és már most is alig támogatott, akkor szinte semmi.
-
brd
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Nem, az, amire te gondolsz, az az Eredetiség-ellenőrzőeszköz, vagy hogy hívják magyarul, a nevezett frissítésnek ez csak egy része.
-
quailstorm
félisten
Konkrét semmi mást nem csinál mint csekkol, és enged tovább frissíteni. Emlékeim szerint anélkül nem lehet winupdaterrel mindent felrakni, de lehet ez nem így van. Mindenesetre nekem nem volt félnivalóm a kulcsommal
(#45926) pushalias: azt azért nem mondtad el még mindig hogy mit nem szeretsz benne...
Persze, elavult az ablakkezelő, a gyári appok, meg a driver management se full automata. De ezen kívül?
(XP-től 8-ig minden van a gépemen azért kérdem) -
pushalias
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Azóta picinyt ment előrefele a világ.
-
brd
nagyúr
válasz
Lacpac
üzenetére
Márhogy mire mi a megoldás? Vagy te rosszalkodás alatt azt érted, hogy az XP nem azt csinálja, amit szeretnél, hanem azt, amit mondasz neki (inputot adsz neki a kezelőfelülettel)? Mert én azt, amikor nem azt csinálja, amit kellene neki, a publikusan elérhető információk alapján (persze az olyasmit nem értem ide, hogy egy fos drivertől lefagy, mert az nem az OS hibája, ill. tulajdoníthatja valaki annak, de tudni kellene, hogy ilyen a működése). Mondjuk az "Eredeti win', valódi előny" nevű frissítést soha az életben nem telepítettem még sehová, de a neve alapján könnyen lehet, több gondot okoz, mint amekkora bullshit az elnevezés.
-
quailstorm
félisten
válasz
pushalias
üzenetére
Figy, minden csak szokás meg nevelkedés kérdése. Számomra az XP már azt jelentette hogy nagyon ritkán kell belenyúlni valamibe. Max le kell szedni a drivereket pár telóhoz meg külső tunerhez stb. De abba még nem halt bele senki.
Neked mi vele a problémád, mitől kényelmetlen?
-
pushalias
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
„NT4-hez képest meg álomszerű.”
A végén még azt fogod állítani, hogy a W3.1-nél is jobb. Na ne nevettess...
-
quailstorm
félisten
válasz
pushalias
üzenetére
Jó, elhiszem, de tekintve hogy 4 windows van a gépemen, nem tehetem meg a külön mappázást, hacsak nem akarok összekavarodni. Anno az LGA775 1 magos celeronomon sok egyéb appot telepítettem kívülre, pl darkbasicpro, vagy Pinnacle studio. De most inkább adok XP-nek 60-at, az NT6-alapoknak meg 80-at. És akkor szent a béke. Érted hiába küzd nap mint nap a hellyel (szvsz 10gb-ot elég hamar elvisz csak a windows maga) hiába van a másik partíción hely, ha a lényegesen nincs. Be kell tervezni mit akar felrakni, és úgy szabni a C-t.
Emlékszek előző gépemen elfogyott a 30Giga. Pedig az is több mint amit mondtok. Utána meg összevissza raktam az adat partíciókra. Szerintem még most is van maradék belőle... Túl azon, hogy mikor tönkrement a HDD, akkor ugye törött linkek a telepített apphoz. Szal fasza volt. Mostan úgy vagyok vele hogy sok hely:
Kérdés: játék?
Nem--->mehet a c-re
Igen--->megy a data vagy data2re (játék életkorától(pre vagy post 2005) függően)Pl unokatesóm hiába rakta ki a nerot meg a sony vegast, akkor is sokat pakol appdatába meg tempbe. Pár hónapos a win8, de állandó nincs elég hely üzenettel küzd, másik partíción meg száz gigák várnák, mert rám hallgatni luxus. (linuxos önfejűség UEFI-s laptopra váltás után nem jött be).
(#45921) pushalias: sok gondom nincs vele, max nincsenek Microsoftot eszközillesztők. NT4-hez képest meg álomszerű. Szerintem nem macerás egy XP, ha a gép támogatott minden porcikájában (mint pl az enyém). Egy Max XP64bitig támogatott lapra Win7x64-et rakni az nagyobb kihívás, most küzdök vele...
-
Lacpac
őstag
Ha beleírod hogy neked mi volt a megoldás (én beleírtam) akkor talán.
Legalábbis segít másnak elindulni valamerre.Érdekes, nekem alig pár XP rosszalkodik (nem az update, hanem úgy egyáltalán
Miután telepíttetem, úgy hogy minden rendben volt itt volt még két napig, arról böngészgettem. Akkor már nekem sem volt vele gond. Nem is hívtak a gép miatt. Szóval gyanítom a tulajnak sincs vele gondja.
-
pushalias
addikt
válasz
Piftuka
üzenetére
10-15 GB nagy odafigyeléssel, folyamatos karbantartással (ez többek között pontosan nulla darab „optimalizáló” és „gyorsító” utility telepítését jelenti) elég lesz.
(#45917) quailstorm Ha a programokat másik partícióra telepíti, ahogy azt le is írta, és odafigyel, akkor semmi szükség nincs 30+ GB-os partícióra.
-
brd
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
12 GB-os a 10+ éves XP telepítésem partíciója. Persze pucolva van, és a sok helyet foglaló programok másik partíción vannak.
Piftuka: Lehet ugyanaz a file a 2 OS lapozófile-ja, de akkor vigyázni kell, hogy pontosan egyforma méretűre legyen beállítva, ill. a másik rendszert ne indítsd el, ha az egyik hibernálva van (bár ezt elvileg nem is tudod megtenni).
-
quailstorm
félisten
válasz
Piftuka
üzenetére
???????????????? WTF ????????????
50GB. Ez nem vicc. Nemrég pucoltam ki minden fost. Volt rajta 7GB játék. Videó, képszerkesztő, full Nero, ilyenek vannak, meg sok telós cucc. Személyes adat nincs. SP2 telepítővel telepített, de a frissítések uninstallerjei is törölve lettek. Alig van 10 Giga szabad (és nálam 61GB van neki adva). Márpedig 6GB szabad alá épeszű ember nem megy.
Szóval nem, állandó online mindenes XP-s gépet 10Gigára nem raksz fel. Min 30GB. De akkor is 1 hónap azt telivan.
-
Piftuka
veterán
válasz
pushalias
üzenetére
Köszi a választ!

Nem említettem, de a lapozófájlt is ugyanazon a partíción tartanám, mégpedig 4 GB (a fizikai memória méretével megegyező) helyet lefoglalva neki.
Eleinte gondolkodtam azon, hogy a lapozófájlt a merevlemez elején, egy direkt erre a célra létrehozott néhány GB-os partícióra állítom be, de elvetettem az ötletet, mert akkor már a második operációs rendszerként szolgáló Win7 lapozófájlnak is lehetne egy ilyen... túl sok macera. :-)
A korábbi tapasztalataim szerint a Windows szereti, ha van némi szabad hely alatta.
Fentiek figyelembevételével a 10 GB-os partíció megfelelő?
-
Piftuka
veterán
Srácok, manapság a WinXP SP3 esetében mekkora a telepítésre szánt partíció minimális, és ideális/optimális mérete?
(Abban az esetben, ha a programok közül csak a legfontosabbak - illesztőszoftverek, felhasználói szoftverek - kerülnek telepítésre a "Program Files" mappába, a többi szoftver pedig külön partícióra kerül?)
-
pushalias
addikt
válasz
Lacpac
üzenetére
Lassan 13 éves, mégis, mit vársz tőle?
Szerintem egyértelmű hiba volt a MS részirű, hogy nem szüntette meg a támogatását, amikor lejárt az eredeti support határidő. Most is túl sokan fognak hozzá ragaszkodni, pláne nálunk Magyarországon, és nagyon csúnya szívások lesznek belőle garantáltan. -
InfiniteReality
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Milyen kulcsot nem fogad el?
-
Lacpac
őstag
Nem oly rég volt szerencsém xp-s gépet telepíteni.
IE 8 volt az első amit felpakoltam. Volt olyan nap, hogy 3× telepítettem ua a gépet a 100%-os cpu miatt.
Volt hogy hibakódot dobott a frissítő oldal. Ezt a google segítségével nem volt nehéz megoldani.
Volt hogy az utolsó frissítések letöltésekor kergült meg. A hangkari drivere miatt jött a hiba. Eredeti win, valódi előny akadt vele össze.
Legalábbis miután csak a legszükségesebb sy-t tallóztam be a telepítőből (hogy legyen hang), utána felment az összes frissítés.Egy jó tanács:
Ha valaki xp telepítésre adja a fejét, minden driver telepítés után csináljon egy biztonsági mentést. Acronis nagy segítség a bajban.
Kicsit helyigényes, és lassú, de megéri.
Ha az enyém lett volna a gép, akkor már átköltöztettem volna az örök vadászmezőkre.
Így is három cd-m bánta, mert mikor már nem bírtam tovább azt vágtam a melléképület falához.Soha többet XP!!!!
-
brd
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Először (új telepítésnél a .bat file-os mókolás kimaradhat). Másodszor: IE8-cal fuss neki, ha így sem működik, akkor van baja.

-
pushalias
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Valóban, most már nem kell, mentségemre szolgáljon, hogy mennyi XP-vel van dolgom mostanság. Szerencsére.
-
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Akkor nem fogadja el a kulcsot (ugyanúgy, mintha integrálnám bele az SP3-t, akkor sem fogadja el a kulcsot)
pushalias - Az elérhető legutolsó SP3 csomagnak nincs szüksége az SP2 meglétére (ettől függetlenül már próbáltam azt is(meg még ezer dolgot))
Annyi fejlemény, hogy egy másik gépen sem frissül a Home SP1, ellenben egy Pro SP3-as meg simán...

-
pushalias
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Másik működő gépen lerántani ami kell, és lemezképet, lemezt gyártani belőle vagy felmásoltatni pendrive-ra és mehet a móka.
Az összes frissítés és MSE telepítése után már nem lesz ez a probléma. -
Kösz a válaszokat. Hát itt nem jön semmi. Majd hazaviszem a telepítőt, otthon felpakolom egyik gépemre és próba. Ha ott sem frissül, na az lesz az érdekes...
Még1x thx!
-
kraftxld
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Linux kezdőknek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
...VÍRUS?

Előtte hasonló módon sikerült nyitnom a bootloadert és azt simán megoldotta.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)