Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Windows XP kérdések és válaszok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40101) Vanek Eduard


Vanek Eduard
tag

Sziasztok!
<Windows root>\system32\hal.dll.
Bootolásnál ezt írja, hogy hibás, vagy nincs meg. Viszont mintha nem engedné, hogy amikor beteszem az install-lemezt, elnduljon. Sikeresen leszedtem a Win 7-t sorozatos kékhalál miatt és visszatérnék az XP-hez. Lehet, hogy ez nem is program hiba, hanem BIOS vagy alaplap?

(#40102) InfiniteReality válasza Vanek Eduard (#40101) üzenetére


InfiniteReality
őstag

A hal.dll a Hardware Abstraction Layer (ez a DLL felelős a géped alkatrészeinek kezeléséért - pl ez ismeri fel hogy a géped 1 vagy több processzor(mag)os). Ha ezt nem találja hardverhibára utal (lehet winchester, alaplap, memóriahiba... de tulajdonképpen bármi okozhatja). Nem véletlenül dobott a Win7 kékhalált. Még ha az XP menne is a gépen, ott komoly problémák vannak...

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#40103) Krisz86


Krisz86
csendes tag

Sziasztok

Nem tudom jó helyen kérdezem,de nekem van egy kék halálos gondom,nem tudom a pontos okát vajon mi lehet,nem is nagyon értek ehhez,sőt semennyire se..
Adatok róla:

Dump File : Mini121511-01.dmp
Crash Time : 2011.12.15. 12:43:37
Bug Check String : KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Bug Check Code : 0x1000008e
Parameter 1 : 0xc0000005
Parameter 2 : 0xbf8124ee
Parameter 3 : 0xa9cbe878
Parameter 4 : 0x00000000
Caused By Driver : win32k.sys
Caused By Address : win32k.sys+124ee
File Description : Többfelhasználós Win32 illesztőprogram
Product Name : Microsoft® Windows® operációs rendszer
Company : Microsoft Corporation
File Version : 5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2105)
Processor : 32-bit
Crash Address : win32k.sys+124ee
Stack Address 1 : win32k.sys+118b7
Stack Address 2 : win32k.sys+28b4a
Stack Address 3 : win32k.sys+2931b
Computer Name :
Full Path : C:\WINDOWS\Minidump\Mini121511-01.dmp
Processors Count : 1
Major Version : 15
Minor Version : 2600
Dump File Size : 98 304

Mi lehet a gond? Javítani,hogy lehetne,ha lehet..
Köszi a segítséget előre is...

(#40104) InfiniteReality válasza Krisz86 (#40103) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Tipikusan olyan hiba, amit elég sokminden okozhat. Valamilyen hardverhibától megkezdve a szoftveres gumbancon át az egyszerű BIOS beállítási problémáig szinte bármi okozhatja. Vagy szoftveres vagy hardveres irányból megközelitve el kell indulni a hibakeresés rögös útján...
Ha más problémát nem tapasztalsz a géppel, akkor a következőt javaslom (ebben a sorrendben):
- BIOS beállitások átnézetése
- Winchester teszt (nem - nem a windowsos vackokkal, hanem a winchester saját gyártó tesztprogramjával és/vagy HD Sentinellel).
- Memóriateszt
- Ha mindezek hibátlanok, adatmentés után TISZTA (formázás utáni) Windows telepítés
- Ha felmegy hibátlanul, akkor RENDESEN(!) fel kell driverezni a gépet (a "rendes" driverezés az alaplapi driverrel kezdődik, akkoris ha látszólag mindent felismert).

Ha ezek után sincs hiba és a rendszer stabilan működik, akkor 99% hogy valami szoftverhiba / összeakadás okozza, esetleg csak szétvolt hullva az előző rendszered a sok felesleges folyamatosan futó programtól és az ezek ellen küzdő registrypuceváló marhaságoktól.
A szoftveres hibát a legnehezebb megfogni. Mindent csak ésszel szabad ezután installálni.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#40105) smfb


smfb
csendes tag

Sziasztok!

Egy meglehetősen speciális problémával fordulok hozzátok. Úgy jártam, ahogy azt hittem én sosem járhatok, és most kicsit kétségbe vagyok esve. A sztorit igyekszem részletesen, de nem túl hosszan megfogalmazni, a kronológiai sorrendet betartva.
Szóval, elhatároztam, hogy felteszek a gépemre egy Puppy Linuxot, XP mellé. Eddig is két oprendszer volt fent, XP, és Black Panther linux, régóta használtam így, nagy békességben egymás mellett.

A winchesterem 500GB, és a következők szerint van (volt...) particionálva:
/C: (17GB, NTFS, WindowsXP)/;
/X: (230GB, NTFS)/;
/Y: (230GB, NTFS)/;
/Linux: (8GB, ext4)/;
/Linux Swap: 3GB)/

Évek óta így használom, a linuxot főleg netezésre, meg hogy megtanuljam a rendszert, az xp meg pár jól bevált program miatt maradt. A két nagy NTFS partíció az adattároló rész, lényegében ott van mindenem, ott zajlanak a műveletek is (letöltések helye, stb), rendszerfájlokat nem tartalmaznak.
És akkor itt kezdődött, hogy a Puppy Linux telepítése közben, amikor a live cd-ről bebootolt a rendszer, első körben a saját partició managerével leformáztam az ext4-et. Furcsa volt, hogy formázás után szerinte még használatba volt 237MB, de akárhányszor próbáltam nem változott. Na gondoltam, akkor törlöm az ext4-et, és létrehozom újra, velem ne kekeckedjen. Ekkor viszont nem elég, hogy ugyanúgy azt írta ki, hogy van rajta foglalt hely, még lett mellette egy 1MB-os Unallocated darab... Itt egy olyan dolgot csináltam, ami esetleg lehet a későbbi hiba forrása, nem tudom, mindenesetre ez az egy lépés volt, ami különbözött attól, amit eddig ilyen helyzetekben bármikor csináltam. Mivel a partició manager, mikor megkérdezi, hogy mekkora legyen a partíció mérete az általa felajánlott pl.: (1-7648) méret helyett átírtam (0-7648) méretre, mert arra gondoltam azért jön létre az az 1MB Unallocated rész, mert nem nullától van megadva a méret.
A lényeg, hogy ez sem oldott meg semmit, ugyanúgy maradt az 1MB vacak, és bár alapvetően leszartam volna, de bántotta az esztétikai érzékem, és egy barátom tanácsára átléptem XP-be, hogy az ott használt, általam jól ismert és bevált MiniTool partíció manager-el üssem nyélbe a dolgot, annak reményében, hogy úgy már minden flottul megy.

Nekem a MiniTool egy korábbi verziója volt fent, ami még nem ismerte az ext4 formátumot, így beszereztem a legfrissebbet, ám ekkor szembesültem vele, hogy az addigi X jelű meghajtóm valamiért átíródott D jelűvé. Furcsa volt, nem is értettem, de gyorsan orvosoltam a dolgot, ami után ugyanúgy írható, és olvasható volt. A korábbi MiniTollban még minden partíció a helyén volt. Utána feltelepítettem a friss MiniToolt, és ekkor ért az első nagyobb szívmegállás, mert a progi szerint az X és az Y meghajtóm nem létezik, helyettük van egy 460GB-os Unallocated tömb...!!!??? Gyorsan Commander, majd megnyugodtam, mert minden a helyén volt, az X és az Y partíció frankón használható. Bár hiba volt, de ekkor úgy gondoltam, csak valami bug van a MiniTool-ban, és tovább folytattam az ext4 elkészítését. Először töröltem, majd létrehoztam, és bár Logical-t ajánlott fel, a barátom tanácsára Primary-t választottam neki, de így tűnt logikusnak, elvégre rendszer lesz rajta (bár lehet butaság). Leokéztam, lementek a csíkok, pár másodpercig szöszmötölt, majd kiírta, hogy completed.
Ezek után jött a fekete leves, az X és Y meghajtóm már nem csak a MiniTool szerint nem létezik, hanem tényleg eltűnt. Helyette akár a MiniTool, aká a Linux, akár az XP szerint csak egy 460 gigás Unallocated terület van, én meg ideges van. Lényegében ott van mindenem, dokumentumok, média, emlékek, stb, nyilván nem kell ragoznom.
Én úgy gondolom mindent jól csináltam, amit már ezelőtt is sokszor, sok gépen, ezért is nem értem mi történt. Az adataim nyilván megvannak (remélem), a két partíció formázva nem lett, nem is értem miért pont ez a kettő tűnt el. A C NTFS, amint az XP is van az teljesen OK, azt használva írok most is. Mást nem mertem egyelőre csinálni, alapvető szempont, hogy amíg nem világos mi történt, addig a lemezt nehogy írjam bármilyen adattal is. Jelenleg amit bármilyen kezelő lát a következő:

C: NTFS, WinXP, 17GB
Linux: Ext4, 8GB - Csak a partíció, Linux nincs telepítve
Linux Swap: 3GB
Unallocated: 460GB

A következő kérdésem lenne hozzátok, aki már látott ilyet, vagy tudja, hogy mi a megoldás. Először is szeretném érteni mi történt, mi okozta a jelenlegi helyzetet, én követtem el valami hibát, esetleg ott, hogy átírtam az 1-et nullára (Bár utána még minden működött, csak az X-ből lett D...ezt sem értem miért)? A lényegesebb kérdés pedig, hogy mi a megoldás, hogy tudom újra láthatóvá tenni a két NTFS partíciómat?

A winchester amúgy hibátlan, nem fizikai a probléma oka.

A válaszokat előre is nagyon köszönöm, amíg nem tudom, hogy pontosan mi is a szitu, nem nyúlok egyelőre semmihez.

MJ

smfb

(#40106) kraftxld válasza smfb (#40105) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Rövid leszek :)
Getdataback-el visszahozod szépen az adatokat két ima között, legyaululod a linuxokat és legközelebb virtuális gépben próbálgasd őket.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#40107) smfb válasza kraftxld (#40106) üzenetére


smfb
csendes tag

Értem én amit mondasz, de! Én igazából azt nem értem, miért kellene bármilyen adathelyre/visszaállítóval bíbelődnöm, hiszen ebben az esetben nem az adataim károsodtak, csak valamiért a számítógép nem látja normálisan a partíciókat. Én úgy gondolom, hogy a két külön partíció továbbra is ott van, csak "elvesztették" a "betűjelüket". További ötlet? Egyelőre gyűjtöm be az infókat, és majd igyekszem a legkevésbé kockázatos mellett dönteni.

smfb

(#40108) InfiniteReality válasza smfb (#40107) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Szerintem a jó kis particiókezelő programok valamelyike szépen felülirta a partíciós táblát. Adatvisszamentővel azért kell szórakoznod, hogy az adataidat visszakapd (igen, egyszerűbb lenne a particiós táblát berhelni, de ahhoz bitre pontosan kellene beirni a korábbi adatokat, s utána vagy működne vagy nem). Ha semmi nem nyúlt a winchester azon területéhez, akkor a getdataback-el (ahogy azt valaki már ajánlotta) tényleg van esély mindent visszanyerni.
Egyébiránt tényleg erre jó egy virtuális gép, nem kell elrontani, ami alapvetően működik :)
Egyébként én másik oprendszert mindig (!!) másik fizikai winchesterre telepítek, mégpedig úgy hogy a többit lehúzom közben. Elkerülendő a fenti eseteket, meg a particióberhető programok használatát...

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#40109) Vanek Eduard válasza InfiniteReality (#40102) üzenetére


Vanek Eduard
tag

Tudsz olyan programról, ami windows vagy más oprendszer nélkül képes megtalálni a hibát? Mondjuk DOS? Az alaplap tök új, és a szervizben OK jelzéssel küldték vissza. A proci is zsír új. Esetleg a meghajtók illetve a memóriák ellenőrzésére kellene valami progi

(#40110) DigitXT válasza Vanek Eduard (#40109) üzenetére


DigitXT
félisten

Memória ellenőrzésre hasznos cucc a MemTest86+. Pendrive-ról bootolsz,
aztán lefut. Ha nagy (!) gebasz van a RAM-mal, azt azért tutira kimutatja...

(#40111) Fire/SOUL/CD válasza DigitXT (#40110) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ebben igazad van, de gyakorlatban tényleg csak arra jó, ha nagy gebasz van azt jelezze (pl valóban hibás a RAM, avagy extrém húzás miatt van gondja)
Sajnos az inkompatibilis RAM hibát nem tudja detektálni (ami akkor van, amikor valaki válogatás nélkül vesz és tesz RAM-ot a deszkába, olyat, amit az hivatalosan nem (sosem) támogatott és sajnos rengeteg user követi el ezt a hibát. Vagy azért vesznek RAM-ot mert olcsó, vagy mert épp hogy drága, vagy mert xy tesztben az első lett stb stb, de az vaéahogy sokszor kimarad a vásárlás előtt, hogy az adott deszka vajon támogatja-e...)

UI: A W7 topikban kezdődött ez a tortúra a kollégánál, azt sem tudta felpakolni, ott már legelején mondtuk, hogy hardveres lesz a hiba, illetve (amit még nem próbált/vagy nem válaszolt rá) javasoltuk a nagyobb teljesítményű táppal való próbát...

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#40112) Atapi válasza Fire/SOUL/CD (#40111) üzenetére


Atapi
senior tag

ne ess az általánosítás csapdájába. az inkompatibilitás is többnyire kibukik memtestet futtatva, így csak annyit lehet elmondani, hogy attól, hogy hibamentes a memtest, még előfordulhat, hogy hibás a memóriakezelés.

a gyártói memóriakompatibilitási listákat meg szerintem inkább hagyjuk, gyanítom, hogy 2-3éves alaplap modelleknél már nem is találsz pontosan olyan memóriamodult, ami a listán szerepel...

(#40113) Fire/SOUL/CD válasza Atapi (#40112) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"ne ess az általánosítás csapdájába."
Közelitek a 2 évtizedhez, mióta gépeket pakolok össze (eredeti szakmámban 7 évet dolgoztam mellette (rendszerprogramozó)), nem szoktam általánosítani. Nekem nem kell ahhoz program, hogy tudjam, hogy mikor hibás/húzott/inkompatibilis egy RAM...
Tudod, hogy mégis kb milyen gyakori a fizikailag hibás memória? Igen ritkán fordul elő.
Az esetek 90%-ban user error, mert Gyagyás Tódi in da Mekk Elek Kft kategóriájú userek állnak neki gépeket összepakolni, akik jobb ha inkább elmennének répát eggyeni...

Na látod, most általánosítottam. ;]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#40114) sz.j


sz.j
nagyúr

Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert az Eseménynapló-ban ezt a figyelmeztetést találtam (többször is szerepel):

"A Windows mentette .............\xy felhasználó rendszerleíró adatbázisát, mert azt a kijelentkezés közben egy másik alkalmazás vagy szolgáltatás is használta. A felhasználó rendszerleíró adatbázisa által használt memória nem lett felszabadítva. A rendszerleíró adatbázis akkor lesz eltávolítva, amikor már nincs használatban.

Ezt a problémát általában felhasználói fiókként futó szolgáltatások okozzák. Próbálja a szolgáltatásokat úgy konfigurálni, hogy a helyi vagy a hálózati szolgáltatásfiókban fussanak."
Az Esemény-nél található számok: 1517, ill. 1524

Hogy tudnám ezt a hibát megszüntetni?
Előre is köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#40115) Vanek Eduard


Vanek Eduard
tag

Na ezt jól megkaptam... :)
Mindamellett óvatosan válogattam össze az alkatrészeket, nemcsak itt konzultálva a nálam sokkal okosabbakkal, hanem az üzletben is. Minden kompatibilis. És miután már minden alkatrészt megutaztattam a garancia jegyében, itt állok értetlenül. No szerviz, no Jójisten. Igaz, a HDD-k nem garisak, de nem is tapasztaltam semmi rendelleneset. A MEMtest sem mutat semmi gázt. Mindenesetre, ha volna valami progi, ami kimutatná a gebaszt oprendszer nélkül, sokat segítene...
Azért félve megkérdezem: az normális, hogy egy szűz vinyónál, ha berakom az XP telepítőt azt írja ki fekete-fehéren, hogy "Reboot and Select proper device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key"? Mintha a DVD-rom nem akarná beolvasni... (De nem a dvd-rom miatt volt a kékhalál, mikor lehúztam, akkor is előjött)
Lőjetek főbe!

(#40116) InfiniteReality válasza Vanek Eduard (#40115) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Lehet a bootsorrend nincs jól beállitva, vagy a CD nem bootos.

Alaplapot tesztelő program effektive nincsen, terhelés teszttel szokás az teljes rendszert tesztelni (alaplaphibát csak cserélgetéssel lehet kideríteni - egy másik ugyanba beledobálva az összes többi alkatrészt - erre otthon nem sok lehetőség van, ezért kell a szerviz :) ).
Videokártya tesztprogram többféle is létezik, lényegében ott is annyi a teszt hogy jól meghajtják és ha hibázik, az kibukik a teszten.
Winchester tesztből létezik majd' minden gyártónak saját programja, ami többnyire valami lemezről bebootolható holni, elinditod, fut egy jódarabig aztán kiköpi az eredményt. Ez gyakorlatilag 100%-ig megbízható eredményt hoz.
HDD-t még SMART programokkal érdemes tesztelni, ebből a hdsentinel-t ajánlanám, ami magyar fejlesztés és nem csak az egyes SMART értékeket, hanem azok változásait illetve a közöttük lévő összefüggéseket is vizsgálja, így - szerintem - relevánsabb eredményt mutat a többinél (http://hdsentinel.hu).
Memóriára meg ugye ott a memtest. Ha hibát dob, nem feltétlenül rossz a memória, lehet hogy csak 1-ik másik modul rossz, lehet inkompatibilitás, lehet hanyag memóriabeállitás a biosban, illetve lehet hogy csak meg kell cserélni a modulokat.
CPU teszt is van, többféle is, ott is az számit, hogy jól meghajtják és hibázik-e közben.
Tápteszter is van, ártól függ hogy csak feszültségeket / áramokat mér az egyes ágakon vagy terheléses tesztre is képes.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#40117) sz.j válasza sz.j (#40114) üzenetére


sz.j
nagyúr

Rákeresve a fentebb írt hibára a Google ezt az oldalt dobta ki, mely szerint a hibával kapcsolatosan nincs semmilyen teendő, figyelmen kívül kell hagyni ... :U

Ez most tényleg így van ..., vagy érdemes lenne a hibát megszüntetni?

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#40118) Eramnius Dw


Eramnius Dw
csendes tag

Hali!
Olyan problémám van, hogy egykét progit meg kéne ölni, hogy indításkor ne induljanak. Ccleaner sokat nem talál belőle, de van olyan is amit Ccleanerben letiltottam, de mégis fut! :Y
Punkbustereket, jqs meg netdd.exe
Meg a tűzfalban folyamatosan visszateszi magának a távoli asztalt, illetve a kétszer szereplő Services-t is -.-"

(:Eraman:)

(#40119) Panthera válasza Eramnius Dw (#40118) üzenetére


Panthera
őstag

Futtatás és beírod hogy msconfig.
Itt meg kell nézni a szolgáltatások és az automatikus indítás füleket.

[ Szerkesztve ]

(#40120) gtasystem


gtasystem
őstag

sziasztok
fogyókúráztattam egy kicsit a hdd-met, 96gb-ról lementem 30gb-ra, és az a gondom hogy ha a C-n belül megnézem az összes mappa file méretet, minden összesen csak 21Gb körül van (pagefile hiberfile minden) viszont ha külön nézem a C-t akkor 30Gb-ot mutat.. :F

tehát ha a sajátgépen belül megnézem a C tulajdonságait akkor összesen 30gb-ot mutat viszont ha bemegyek a C-be és összeadok mindent összesen 21Gb körül van tehát valahol hiányzik 9Gb.. :F
rejtett file-ok is be van kapcsolva, nem bírok rájönni hogy mi ez..

http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)

(#40121) Eramnius Dw válasza Panthera (#40119) üzenetére


Eramnius Dw
csendes tag

Tűzfalasra nem tudsz semmit?:S
Ma nyomattam egy teljes szűrést Avasttal meg Microsoft security esentialssal, egyik se talált semmit:S Pedig tudom hogy van féreg, de akármit próbáltam semmi nem talált semmit.
Amit próbáltam: Panda, Avast, Microsoft Security Esentials, NOD32, Cloud antivirus, Avira
Eredmény: 0 fertőzött fájl, 2 hibás fájl-> kijavítva

(:Eraman:)

(#40122) Studiossrác


Studiossrác
aktív tag

Sziasztok!

Adott egy HP550 notebook. Linuxot fel lehet rá telepíteni, tökéletesen fut a gépen. Ha wint próbálok rá telepíteni, kék halállal lefagy a gép még a telepítés elején(addig se jutok el, hogy teszem azt formázzam a gépet)

Próbáltam xp-vel, vistával,win7-el is.... Probléma mindegyik rendszer esetén előjön.

Nincs valakinek ötlete, hogy mi okozhatja a problémát?

Kaptam 1 olyan tippet, hogy lehet a fáljrendszerrel lesz a probléma. Holnap le is formázom újra a gépet NTFS-re, viszont szerintem nem ez lesz a megoldás, mert eleinte windows telepítésével próbálkoztam(mivel előtte is win volt fent, ezért NTFS-t használtam), linux csak a win telepítési kudarcok után került fel.

(#40123) Fire/SOUL/CD válasza Studiossrác (#40122) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Teljesen le kell takarítani az összes partíciót a HDD-ről(mert a Windows telepítők ezzel nem boldogulnak) pl egy Linux Live CD segítségével (GParted). Ezen felül, ha XP-t telepítenél, akkor a BIOS-ban nézd meg, hogy a SATA üzemmód IDE-n legyen, ne AHCI-n. (Már ha van ilyen opció)

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#40124) rtom


rtom
senior tag

Hello

ismerős gépèvel bajlódom, a windows nem indul, mert a /windows/system32/config/system nem található vagy olvasható. Egy ECS KT-600A alaplap van benne, alaplapi raid vezérlővel, ami indításnàl felismeri a vinyót, de a BIOS-ban nem jelenik meg. Linux LiveCD írja-olvassa a hdd-t, de a winxp telepítő szintén nem látja. Ötlet valakinek, mi lehet a gond?

(#40125) Fire/SOUL/CD válasza rtom (#40124) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Első körben győződj meg arról, hogy az alaplaphoz mellékelt RAID driver telepítve van-e XP alá. (Régebbi deszkákon nem kell feltétlenül látszódni a BIOS-ban a RAID tömböknek/eszközöknek)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#40126) sz.j válasza sz.j (#40114) üzenetére


sz.j
nagyúr

A #40114-ben leírt hibának meg van az okozója és ez nem más mint az EmsiSoft Anti-Malware progi. Miután töröltem megszünt a hiba.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#40127) Visormail válasza sz.j (#40126) üzenetére


Visormail
addikt

Ezt a hibát számtalan gép eseménynaplójában láttam már, azokon egyiken se volt az említett program sok másik is okoz ilyet.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#40128) sz.j válasza Visormail (#40127) üzenetére


sz.j
nagyúr

Bocsi, pontatlan voltam ..., azt kellett volna írnom, hogy nálam ez okozta.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#40129) Panthera válasza Eramnius Dw (#40121) üzenetére


Panthera
őstag

Csökkentett módban próbáld meg ezeket az exe fájlokat törölni.

(#40130) Eramnius Dw válasza Panthera (#40129) üzenetére


Eramnius Dw
csendes tag

Csökkentettbe se talált semmit:S
De amikor elvittem a mentoromhoz az egyik külső HDDmet, amit rendszeresen használok, ő 342 vírust talált. Na most ez a HDD minbdig be volt dugva, csak akkor vettem ki, meg pár havernál volt, náluk nem talált semmit a vírusírtójuk, nálam se mikor visszatért tőlük a HDD. Kicsit furcsa...

Fellépett még egy olyan hiba, hogy kilőttem már msconfigba a netdde.exe futó folyamatot, de az minden indításnál megmaradt... A jqs meg a punkbusterek kijöttek szépen, azt köszönöm:P

(:Eraman:)

(#40131) Csontoshun


Csontoshun
tag

üdv! nekem lenne egy olyan problémám hogy EREDETI Windows pro(sp3) egyik pillantról a másikra nem müködik. egy régebben tapasztalt hiba hogy előző indításkor TELJESEN hibátlanul müködik a rendszer.(igy ment kb 10 órát a torrent miatt.). és egyik percről a másikra befagy az explorer.exe. és utána sem csökenntett módban sem "elözö helyes konfigurációban" sem működött. mi lehet a hiba? esetleg lehet HDD/Hardveres hiba? pls help

"->, *, & "

(#40132) rtom válasza Fire/SOUL/CD (#40125) üzenetére


rtom
senior tag

Ezt részletezhetnéd, hogyan? Ha nem tudok róla ezzel a lappal bootolni, akkor hogyan lehet megnézni, hogy mi telepìtett?

(#40133) Fire/SOUL/CD válasza rtom (#40132) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hülyén fogalmaztam, bocsesz... Akkor másképp: Amikor telepítenéd az XP-t, akkor floppyról adagold be a RAID driver-t. Ha nincs floppy meghajtó, akkor készíteni kell egy telepítőt, amibe integrálni kell a RAID driver-t. (Logout blogomban találsz cikket, hogy kell integrálni. Igaz, ott AHCI driver integrálásról van szó, de nyilván az eljárás teljesen ugyan az, csak más a driver)

A gép amúgy működött már így RAID vezérlőn csak bedőlt és újra kellene húzni, vagy először próbálkoztok ezzel?

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#40134) DonThomasino


DonThomasino
veterán

Mekkora az ideális RAM egy XP home hoz?
(DDR1 notebook)

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#40135) Fire/SOUL/CD válasza DonThomasino (#40134) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Min 512Mb, max 1G.
(Természetesen 256-al is elmegy, csak ilyenkor rengeteget fog dolgozni a HDD (sokat kell írni a virtuális memóriába) és ez látványosan lomhábbá teszi a gépet. 512-nél már igen látványos a javulás, nem teker a HDD sokat, 1G-re meg azért lehet szükség, ha esetleg olyan progikat használsz, amiknek szintén több RAM-ra van szükségük (512-ből nem marad elég szabad hely számukra), pl egy víruskergető 512 mellett is belassíthatja az XP-t, 1G-vel meg már elvan)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#40136) DonThomasino válasza Fire/SOUL/CD (#40135) üzenetére


DonThomasino
veterán

Most 768 van benne de kevésnek találom.
768 és 1512 között nagy különbség lenne?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#40137) InfiniteReality válasza DonThomasino (#40136) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Igen! 2 gigáig érezhető a változás, afölött már nincs változás (32 bites különbenis csak 3-4 giga közöttig kezeli).
2 gigáig a bootoláson is észrevehető kicsit a több ram hatása (igaz, kevésbé mint mondjuk ha 1 giga alatti memóriáról bővítesz fel 1 gigára). A 2 giga ott lesz inkább tettenérhető, amikor több programot próbálsz meg egyszerre futtatni (pl miközben fut bármelyik office program és közben próbálsz netezni), kevesebbet fogja tekerni a winyót.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#40138) Fire/SOUL/CD válasza DonThomasino (#40136) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

A 768 biztosan nem az XP-nek kevés, hanem azoknak a progiknak, amiket használsz.
Természetesen ha van lehetőséget RAM-ot bővíteni, az csak pozitív változásokat fog hozni.
(Pl XP 512MB RAM mellet jól megy, viszont abban a pillanatban, amikor felkerül pl egy Avast (aminek amúgy hivatalosan 256MB a rendszerkövetelménye (bár ezeket sosem kell komolyan venni)), onnantól igen megfogja a gépet, 1G mellett viszont már teljesen elfogadható lesz)
Szóval magának az XP-nek teljesen mindegy, hogy pl 1G vagy 2, a felhasználói prog miatt van/lehet szükség "minél több" RAM-ra...

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#40139) rtom válasza Fire/SOUL/CD (#40133) üzenetére


rtom
senior tag

A gép korábban működött, de nem én telepítettem, kb. egy hónapja összeveszett a IDE és a SATA hdd, akkor a SATA maradt és működött gond nélkül, egy hete jelentkezett a jelzett probléma.

A floppyra elég a vezérlőnek az .inf telepítőjèt felmásolni vagy van egyéb tennivaló is?

(#40140) Fire/SOUL/CD válasza rtom (#40139) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ezeket a drivereket nevezik text mode drivereknek és 2 dolog jellemző rájuk alapvetően. Az egyik, hogy biztosan elférnek egy floppy-n, a másik meg hogy legalább 1 darab inf kiterjesztésű fájlnak kell lenniük benne.

Szóval az XP RAID driver mappa tartalmát másold fel a floppy-ra és majd ha telepíted az XP-t, akkor a megfelelő helyen az F6-ot nyomd meg.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#40141) Eramnius Dw válasza Eramnius Dw (#40130) üzenetére


Eramnius Dw
csendes tag

Netdde is kijött, A tűzfallal meg nem tudok mit kezdeni, kimegy a 2 services minden indításnál, meg a távoli asztal is be van lőbe, mikor kiszedtem, és elmentettem sokszor redszerfájlba... Próbáltam azzal is hogy kitöröltem, de minden újabb indításnál bent vannak :O

(:Eraman:)

(#40142) Panthera válasza Eramnius Dw (#40141) üzenetére


Panthera
őstag

Érdemes rákeresni azokra a fájlokra, amelyekkel nem tudsz mit kezdeni.
Pl.: netdde
[link]

Könnyen lehet, hogy amivel szenvedsz, semmi károsat nem csinál. Gondolkozz el azon, hogy miket tettél fel abban az időben, amióta ezek megvannak.

Vagy próbáld meg még ezt:
[link]

(#40143) Eramnius Dw válasza Panthera (#40142) üzenetére


Eramnius Dw
csendes tag

Kvard ez most tűúzfal probléma, az a baj, és sima windowsos frissítés, meg online szervízes dolog lenne, csak ez nekem nagyon nem kell, meg az hogy bent marad mindíg a távoli asztal picsit hogy is mondjam: bassza a csőrömet

(:Eraman:)

(#40144) Sackandritas


Sackandritas
csendes tag

Sziasztok!
Nem vagyok valami tudós, segítségeteket kérem. Mit lehet akkor tenni, hogyha a gépemen az xp mellé telepítettem a Vista oprendszert is, majd nemtetszett, és letöröltem. De azóta mindig azzal kezd betöltés legelején a gép, hogy megkérdi, a régebbi verziót, vagy a vistát töltse be. Amig ezt nem állítom át a régebire, nem is tölt be a gép. Mit lehet csinálni vele, hogy ne kérdezgessen? A vista már nincs fenn, ezek szerint valami mégis maradt belőle a gépen. Hogy lehet kitörölni? Köszi a válaszokat!

(#40145) Visormail válasza Sackandritas (#40144) üzenetére


Visormail
addikt

pl a bcdedit programmal

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#40146) crysis 2011


crysis 2011
aktív tag

sziasztok
tudnátok segiteni??
vettem egy eredeti xp cd-t,de a gépen win 7 van és nem tudom mit csináljak ahoz hogy elbirjam inditani az xp telepitést.
kevés a ram igy inkább xp lesz ha tudok segiteni :R :R

(#40147) DigitXT válasza crysis 2011 (#40146) üzenetére


DigitXT
félisten

Mondjuk rakd be a CD-t, és bootolj be róla. De ha idáig nem jutottál el magadtól,
akkor inkább kérj meg valakit, aki megcsinálja, mert könnyen galibákba futhatsz.

(#40148) Eramnius Dw válasza Sackandritas (#40144) üzenetére


Eramnius Dw
csendes tag

BIOSban van beállítás hogy ne kérdezősködjön

(:Eraman:)

(#40149) DigitXT válasza Eramnius Dw (#40148) üzenetére


DigitXT
félisten

Az érdekes lenne.:) Ez inkább úgy néz ki, hogy a Vista meghekkelte a boot sectort, hogy az ő bootloadere induljon, ami tud hivatkozni a "régi oprendszerre", meg a Vistára. Ezt kéne visszaállítani "csak XP"-re, de ennek semmi köze a BIOS-hoz. A korábban javasolt bcdedit jó is lenne, ha működne XP alatt: még a Vista törlése előtt kellett volna ezt megtenni. (Esetleg az XP telepítő CD-jével lehetne vmi javítás módot előhozni, de ez csak egy tipp.) Ezt viszont érdemes elolvasni.

(#40150) Visormail válasza DigitXT (#40149) üzenetére


Visormail
addikt

Bocs elírtam, az easybcd-t akartam ajánlani.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.