Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Windows XP kérdések és válaszok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40051) InfiniteReality válasza Dluinet (#40050) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Amióta XP létezik igy használom és teljesen jó. Elképesztően sokat gyorsul tőle a rendszer. Win7 szintén.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#40052) Dluinet válasza InfiniteReality (#40051) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Gondolom te nem dolgozol a gépen. :U

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#40053) Fire/SOUL/CD válasza InfiniteReality (#40051) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Lehet javasolni (Én is letiltom mindig, minden OS-en), csak azt ne felejtsd el javasolni, hogy akkor a user használjon valamilyen backup/restore progit.
XP rendszer-visszaállítása nem összehasonlítható pl a W7-vel, de arra azért jó, hogy egy pl xy progi sikertelen telepítése miatt beálló rendszert stb, életre lehet kelteni vele. Ha azt javaslod, hogy tiltsák le a rendszer-visszaállítást, akkor ilyen esetben (is) csak egy teljes újratelepítés marad.
Nem power user-ek tesznek fel itt elsősorban kérdéseket, hanem átlagos otthoni felhasználók, erre mindig ügyelj, amikor válaszolsz, javasolsz megoldásokat. :K

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#40054) Dluinet válasza Fire/SOUL/CD (#40053) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Az a kedvencem, amikor hívnak, hogy ezt, meg ezt csináljam meg.
Nagy lendülettel nekiállok, hogy 5 perc alatt végzek, mert csak egy rendszer visszaállítás lenne.
Cserébe, valami okos kikapcsolta neki, én meg 5 perc helyett szívok vele két munkanapot.
:W
Adsl jelszót nem tudja megmondani, nincsen meg az xp matricája, mert minek azt felragasztani. De legyen minden úgy és ott, ahogy összeomlás előtt.
Sőt, semmi backup sincs, minden jelszót a böngészőjében tárol, stb...

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#40055) InfiniteReality válasza Dluinet (#40052) üzenetére


InfiniteReality
őstag

De igen, dolgozom is rajta.

(#40053) Fire/SOUL/CD
Tudom :) A legtöbb usernek akinek megcsinálom a gépét nincs baja ezzel. A biztonsági mentésre mindig felhívom mindenki figyelmét (ami pedig ugyebár adatokra vonatkozik, nem magára a rendszerre). Szvsz az XP-be beépített rendszer visszaállítás inkább lassít, mintsemhogy valós használható értékes funkció legyen. Tökéletesen lementi pl a malware cuccokat is, így egy rendszervisszaállítással egyéb finomságok is visszamásznak (ha működik egyáltalán).
Azért írtam, ha egy XP széthullik, annak oka van, és az okot kell elhárítani (adott esetben a usert megtanítani bizonyos dolgokra). Egy széthullott rendszernél pedig a legjobb, legbiztosabb módszer a teljes újratelepítés, friss driverekkel, programokkal stb.
Nem az a bajom hogy sok helyet is eltud foglalni az ilyen biztonsági pontok létrehozása (mai winyó méreteknél elhanyagolható), de elég sokat lassít a rendszeren a folyamatosan futó processz. Ráadásul minden telepitést visszafog.
Egy rendesen feltelepitett SP3-as gépen egy "normális" program feltelepítése aligha okoz galibákat.
---------------
Amit írtatok nekem is ismerősen cseng. Épp elég embernek csinálgattam / csinálom a gépét, illetve elég sokat dolgoztam szervizben is, napi 100 ügyfél mellett...

Vannak dolgok, amiket a usernek kell tudnia megoldania, ha szeretne egy valóban jó gyors és működő rendszert. Alap dolgok ezek, csak néhány ilyen van, és ha ezek megvannak, szivesen segitek. Pl legyen meg az XP kódja, tudja már hogy milyen internetkapcsolata van stb.
Ha ezek megvannak, adatmentés, telepités, driverezés / beállitások, adatok vissza és mindenki happy.
Ha nagyon alap dolgokat sem tud prezentálni, akkor sajnos nem tudok segiteni... (általában ilyenkor megcsináltatja mással, de érdekes módon mégis később inkább engem keres :) )

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#40056) Fire/SOUL/CD válasza Dluinet (#40054) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hát pontosan nem tudom, de kb 17 éve rakok össze gépeket/telepítek stb, szóval "ismerősen" csengenek a szavaid... :DDD

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#40057) tzsolesz


tzsolesz
nagyúr

Üdv. lenne egy nagy kérdésem.

Lenne egy ilyen gép (Dell PowerEdge SC440 Xeonnal szerelve) az irodában min előtte server 2003 futott. na már most én szeretném XP SP3-al, vagy WIN 7-el használni.
Vannak-e egyéb negatívumok, vagy akadályok hogy ezt meg is tudjam valósítani? Driverek ugyanúgy elérhetőek lesznek rá?
Most pontosan nem jut eszembe a chipset neve, stb.. De XP alatt is működnek majd a server 2003-as driverek vajon?
Mik a tapasztalatok?

Lenne rajta egy HP 1010-es nyomtató is.

[ Szerkesztve ]

(#40058) InfiniteReality válasza tzsolesz (#40057) üzenetére


InfiniteReality
őstag

A server 2003-as driverek nem feltétlenül fognak működni, csak akkor ha úgy van a driver elnevezve / megadva, hogy XP/2003.
Egyébként "bármilyen vas elmegy bármilyen oprendszer alatt" így tényleg csak a driverek hiánya / megléte dönti el ezt a kérdést.
Mivel DELL holmid van, viszonylag könnyű lesz hozzá a drivervadászat, DELL oldalán típus vagy service tag (gyakorlatilag gyáriszám) alapján kidobálja Neked a drivereket. Ott minden bizonnyal az oprendszereket is kilistázza majd, amire vannak driverek. Ha az XP nincs kilistázva, akkor is lehet hogy például települni fog, de driverek hiányában lassú lesz / közel sem lesz optimális teljesítménye. Azt is vedd számitásba, hogy mivel ez eredetileg egy szervergép, így az XP-t nem biztos hogy olyan könnyű lesz telepíteni (emlékeim szerint a DELL szerverekhez 2003 alá is úgy kellett bevarázsolni a drivereket, valami csoda gyári CD segítségével, ami aligha létezik XP-hez...)!

Win7-tel már kicsit több az esélyed, ott 1 rakás drivert sajátmaga is fel fog ismerni, akkoris, ha éppen nem a legfrissebbek. Ott talán a Server 2008-as driverekkel érdemes kisérletezni, de csak akkor ha Win7 / Server 2008-as megjelölésűek.

Ha pl Intel chipsetes az alaplap (99% hogy az), akkor nem is a DELL driverével érdemes próbálkozni, hanem az Intel.com oldalon bekrampácsolni az alaplap chipsetének tipusát (DELL oldalon megnézhető / gépet kibontva rajta lesz az alaplapon) és úgy a legfrissebbet lemarni. Ugyanígy érdemes tenni a többi driverrel is (a DELL, Lenovo, Asus / egyéb gyártó által kiengedett driverek sokszor több verzióval, nemritkán hónapokkal sőt évekkel le vannak maradva a komponens gyártói drivereitől). Ahol csak lehet érdemes az komponens gyártói drivereket használni (Intel, ATI/AMD, Broadcom stb...).

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#40059) olivera88 válasza Fire/SOUL/CD (#40048) üzenetére


olivera88
veterán

Adatvesztésre gondoltam, képek stb. Eredeti van fent SP 2 es. Mert mintha az olvastam volna valahol h ajánlott biztonsági mentést késziteni előtte.

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#40060) tzsolesz válasza InfiniteReality (#40058) üzenetére


tzsolesz
nagyúr

Értem, akkor jobban járok WIN7-el?

Köszi a mindent kiveséző válaszod. Már látom, hogy nem lesz egyszerű dolgom. :(

(#40061) pezsosoft


pezsosoft
csendes tag

Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, a segítségre várva, amivel eddig még nem találkoztam. Egy win xp prof 80gigás vinyóját a Partition Magic-kal kettéválasztottam 70-10 arányban, majd reboot és azóta csak kőrbe forog, a világért sem tudom visszaállítani illetve, hogy felálljon a rendszer. Formázni nem szabad, veszne sokminden. Valahol sérült, mert még a csökkentett mód sem indúl el. Egy segítséget köszönettel vennék, üdv - pezsosoft

-- pezsosoft --

(#40062) kraftxld válasza pezsosoft (#40061) üzenetére


kraftxld
nagyúr

A vinyót rakd be másik gépbe, mentsd le az adatokat, kukázd a partition magic-et, és normális partíció kezelővel (akár a windows beépítettje is jó) partícionáld újra a vinyót, telepítsd újra a windows-t.
A partition magic kb 10 éve volt jó program, azóta nem fejlesztették tovább, erősen kerülendő a használata!

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#40063) kraftxld válasza tzsolesz (#40060) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Win7-el jobban jársz ha elég erős a vas, a driverek miatt meg nem kell parázni, Aida64 fel, és a gyártóktól leszeded a megfelelő cuccokat ha a dell-es 2k3 nem megy fel. De az esetek 99%-ában az XP <> 2003 driverek oda-vissza működnek.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#40064) looser


looser
addikt

Sziasztok, a következőkben kérnék segítséget. Egy kolléganőnél fel kellene csatolnom egy másik tartományban lévő hálózati meghajtót. Az xp dob egy hibaüzit, miszerint a hálózati elérési út nem található. Ha csatolom a meghajtót ÉS már a "csatlakozás más felhsználónéven" opciónál beírom az adatokat (másiktartomány\másiktartománybeli_usernév - lent password), akkor szépen fel is csatolja, de mivel itt nem menthetőek el az adatok, így újraindításnál újfent nem enged hozzáférni.
Nálam minden további nélkül engedi (kolléganő profiljában tcmd-t saját néven indítva (futattás másként - tehát lényegében az én profilomból), vagyis azonnal megkapom az autentikációs ablakot, ahol el is tudom menteni az adatokat. Kolléganő az outlookban szintén másik tartománybeli postafiókot (is) használ, amelyet egyszer elmentve azóta szépen működik, de az említett mapping már nem. Profil törlése és újbóli létrehozása? Jobban örülnék, ha megtudnám, mi van emögött a hibaüzenet mögött. SP3, minden friss.
Üdv :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#40065) DIMITRIUS


DIMITRIUS
tag

Segítség kéne:
Windows xp 32bit-es és túlmelegedett egy alkalommal azóta meg miután betölt a windows rögtön ki is kapcsol. Egy alkalommal kiírt valami olyasmi szöveget, hogy "a windows saját védelme érdekében leáll..."

VW Golf 2 1.8 16v <3

(#40066) looser válasza DIMITRIUS (#40065) üzenetére


looser
addikt

Nem lehet, hogy beállt/levált a prociventi? Esetleg más hűtési probléma...

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#40067) DIMITRIUS válasza looser (#40066) üzenetére


DIMITRIUS
tag

Igen ez volt az alap probléma de azt már megoldottam. Most az a bibi hogy miután bejön a windows üdvözlő szövege azonnal lefagy szóval rendesen be se tölt!

VW Golf 2 1.8 16v <3

(#40068) Воланд válasza DIMITRIUS (#40067) üzenetére


Воланд
titán

csokkentett mod?

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#40069) DIMITRIUS válasza Воланд (#40068) üzenetére


DIMITRIUS
tag

Próbáltam ugyan azt csinálta.

VW Golf 2 1.8 16v <3

(#40070) Atapi válasza DIMITRIUS (#40067) üzenetére


Atapi
senior tag

1. boot során f5 nyomogat, rendszerhiba utáni automatikus újraindítás letiltása. ezután megnézni, hogy mit ír a kékhalál, hátha segít.
2. kipróbálni, hogy csökkentett módban feláll-e a rendszer. ha igen, egy teljes fájlrendszer ellenőrzést csináltatni következő boot során. ha fájlrendszerhiba okozza a hibát, ez megoldhatja. (látom ez már megvolt)
3. ha csökkentett módban sem áll fel, külső gépen/live pe rendszeren fájlrendszert ellenőrizni.
4. ha nem volt letiltva a rendszervisszaállítás, akkor egy registry roll back live pe rendszerről, vagy ha volt backup, visszaállítani azt.

ha ezek egyike sem segít megoldást találni, akkor szerintem reinstall lesz a vége, de majd talán valaki nálam okosabb megcáfol...

(#40071) DIMITRIUS válasza Atapi (#40070) üzenetére


DIMITRIUS
tag

1 nincs kék halál csak egyszerűen leáll!
2 hogy lehet fájlrendszert ellenőrizni?
3 registry roll back???
backup nem volt asszem...

VW Golf 2 1.8 16v <3

(#40072) InfiniteReality válasza DIMITRIUS (#40071) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Hardverhibára gyanakszom. Nézdmeg nem púposak-e a kondik az alaplapon, illetve nincs-e valamiféle "megfolyás" a tetején.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#40073) Atapi válasza DIMITRIUS (#40071) üzenetére


Atapi
senior tag

bocs de akkor félreértettelek. viszont biztos, hogy nem melegszik túl valami továbbra is? ez tipikusan valamilyen védelem megszólalásának tűnik (ami mondjuk nem feltétlenül hővédelem, akár tápegység túlfesz/túláram(túlterhelés)védelme is lehet). illetve vannak turpis vírusok, amik kilövik a rendszert betöltés után, de amiről én tudok (a nevére nem emlékszem hirtelen) az hagyja betölteni a rendszert, csak rögtön dobja az arcodba a windows leállás alatt van ablakot, és egy perc múlva leáll a gép...

(#40074) ro_bert17 válasza DIMITRIUS (#40067) üzenetére


ro_bert17
őstag

Mindig ugyan annál a pontnál fagy le, vagy mindegy neki? Amikor a hűtését szétszedted, rendesen visszaszerelted?

(#40075) DIMITRIUS válasza Atapi (#40073) üzenetére


DIMITRIUS
tag

Aha én is a hardvweres hibától félek :S

VW Golf 2 1.8 16v <3

(#40076) DIMITRIUS válasza ro_bert17 (#40074) üzenetére


DIMITRIUS
tag

Rendesen vissza tettem és kb mindig ugyan akkor hal meg.

VW Golf 2 1.8 16v <3

(#40077) Fire/SOUL/CD válasza olivera88 (#40059) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Az SP3 rendszerfájlokat frissít, mappaszerkezettel nem foglalkozik. Ezidáig sosem tapasztaltam, hogy elrontott volna mappákat stb, de ha ennyire parázol, akkor csinálj egy rendszermentést, hogy megnyugodj... ;)

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#40078) InfiniteReality válasza Fire/SOUL/CD (#40077) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Előfordulhat olyan szoftverkonstelláció, hogy egy SP3-tól tényleg széthullik a windows, de ez extrém ritka. Az a gép amelyiken ez megtörténik amúgyis golyóérett... (minimum újratelepítés, de inkább csere).
Főleg akkor hajlamos "szétesni" a windows ha van benne olyan hardverelem, aminek a drivere sosem lesz SP3 "kompatibilis". Pl Ati 9600tól lefelé bizonyos kártyák, és pl hasonló régi nvidiák. Ezekkel már nemfoglalkoznak, SP3 telepitése után ha ilyen kártya van a gépben, bejön 640x480-as felbontáson 16 szinnel a windows azt jónapot. Sokat nem lehet vele kezdeni...

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#40079) Panthera válasza Dluinet (#40054) üzenetére


Panthera
őstag

A rendszervisszaállítással, ha be van kapcsolva, a nem induló xp-t is vissza lehet állítani? Az xp cd akkor kell hozzá, vagy a boot menüből is elő lehet ezt szedni?
Találtam leírást, de csak "működő" windows alá, és gyakran szerintem pont az a baj, hogy idáig nem jutunk el.

(#40080) InfiniteReality válasza Panthera (#40079) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Kb erről is beszéltem :D Ha ennyire szétvan hullva valamil, jobb újratelepíteni. Elvileg van az XP CD-nek recovery módja, ami valamilyen állapotba elvileg képes visszahozni a rendszert. De én nem bíznék egy ilyen visszarecoverelt rendszerben.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#40081) kraftxld válasza Panthera (#40079) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Vissza lehet, de van amikor kézzel kell a file-okat visszaberhelni a restore pointokból.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#40082) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Sziasztok!

Ötleteket szeretnék kérni, hogy miképp lehet megoldani egy olyan rendszert (XP) pár internetteremben publikusan használt számítógépre, hogy mindig pontosan ugyanaz az állapot töltődjön be indításkor? (ISO fájlból pl) Tehát egyszer beállítanánk őket, és utána mindig ugyanúgy induljon el a gép, akármit módosítottak át korábban rajta. Legjobb lenne, ha létezne erre ingyenes megoldás, de ha nincs, akkor ez van, mindenképp szükség lenne rá.

Köszönöm! :)

[ Szerkesztve ]

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#40083) kraftxld válasza A_ScHuLcZ (#40082) üzenetére


kraftxld
nagyúr

A windows server 2003-ban vagy 2008-ban pont erre való a WDS funkció, tud hálózati boot-ot, meg multicast-ot is.
De amúgy nem lenne egyszerübb group policy-vel mondjuk annyira lekorlátozni a gépeket, hogy ne tudják őket szétszexuálni?

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#40084) InfiniteReality válasza A_ScHuLcZ (#40082) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Megoldás lehet pl az ntuser.dat file átnevezése ntuser.man-ra. Ennek eredményeképpen a userprofil csak olvashatóként töltődik be, lehet mindent csinálni benne, de legközelebb ugyanaz az állapot fogad minket betöltődéskor. Persze ettől még szétlehet verni egy működő XP-t, nehéz bekorlátozni emberi "hülyeség" ellen. Alap persze hogy a usernek ne legyen admin joga, érdemes mondjuk a power users (kiemelt felhasználók) csoportba bedobni. Kicsivel több dolgot tud megtenni, de mégsem admin.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#40085) A_ScHuLcZ válasza kraftxld (#40083) üzenetére


A_ScHuLcZ
addikt

Igen, de ha nem muszáj nem üzemelnénk be erre külön szervert, vagyis akik kérték (kollégium vezetősége) ezt nem akarják. De ha más megoldás nincs, akkor így fogjuk csinálni, viszünk ki még egy gépet server 2003-mal.
Eddig a Group Policys megoldással mentek, de így is sikerült tönkrevágniuk belőle néhányat, nem tudom hogy csinálják, tényleg alig volt joguk valamihez, jóformán csak netezni.. Bár nagyon macerás volt megcsinálni, emlékszem egyesével kellett mindent letiltani, aztán a group policy fájlokat kimenteni, visszaállítgatni mindent egyesével, majd visszamásolni a mentett fájlokat, és így lett a felhasználóknak korlátozott, a rendszergazdáknak több joga, ezt egy leírás alapján csináltam így. De nem lett tökéletes, nincs pl Kezelés, meg ilyesmi.. (persze ez lehet amiatt is, hogy figyelmetlenségből nem jelöltem vissza valamit, de elég átláthatatlan volt már a sokadik próbálkozás után :) )
Domain-nel milyen egyszerű lenne, mint ahogy cégnél oldottuk meg... Már arra is gondoltunk, hogy csinálunk egy külön domaint erre a célra, beállítjuk, beléptetjük a gépeket, és így visszük ki, nem is kell oda nekik domain controller, bár ez nem szép megoldás, de lényegében ingyenes. (XP matricák vannak)

InfiniteReality: ez sem rossz megoldás, és elég egyszerű, de félek nem bírná sokáig, sok hardcore elvetemült user akad egy kollégiumban... :)

[ Szerkesztve ]

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#40086) InfiniteReality válasza A_ScHuLcZ (#40085) üzenetére


InfiniteReality
őstag

A domaines, group policy-s megoldás a legjobb, legegyszerűbb és azzal lehet a legtöbb dolgot letiltani. Persze a local policyben is lehet matatni, domain nélkül és viszonylag sokmindent letiltani.
Domain mellett meglehet csinálni ezt amit irtam + a teljes profilt is átrelokálni a szerverre. De ezutóbbi csak akkor működik, ha minden gépen másik user lép be, és egy userrel nem lépnek be egyidőben két különböző gépről.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#40087) Panthera válasza InfiniteReality (#40080) üzenetére


Panthera
őstag

Csak az a recovery nem túl felhasználóbarát. :) Persze, az újratelepítés a legjobb, de például a (rendszergazdai) gépemet nem szívesen telepítgetem újra, ha nem muszáj.
Tegnap jártam úgy az egyik géppel, hogy egy alkalmazás lefagyása után nem akart bootolni a rendszer. Pontosan nem tudom meddig jutott, de egymás után többször is rossz rendszerlemez üzenet (vagy valami hasonló) fogadott. Az érdekelne, ilyenkor mit kell csinálni pontosan abban a recovery módban?

[ Szerkesztve ]

(#40088) InfiniteReality válasza Panthera (#40087) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Életemben 1x póbáltam... azóta inkább újratelepítek :)

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#40089) kraftxld válasza A_ScHuLcZ (#40085) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Amúgy csak neteznek a gépeken?
Ha igen akkor mondjuk a iexplore.exe-t beállíthatod shell-nek, letiltod a feladatkezelőt, tartományi vendégnek berakod a felhasználót és kész.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#40090) Fire/SOUL/CD válasza Panthera (#40087) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ezért célszerű backup/restore progikat használni. Az ilyen alkalmazások mindent mentenek, az MBR-t is, szóval egy izmosabb fertőzés esetén is kifogástalanul tiszta rendszert kapsz visza max 10 perc alatt (persze ez függ attól, hogy a rendszerpartíción mennyi adat van, ezért célszerű a rendszernek külön partíció, meg az adatoknak is, és nem a rendszerpartíciót terhelni felesleges adatokkal, mint film, zene stb...) és nem kell nulláról mindent újratelepíteni. [link] | [link]

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#40091) Atapi válasza Panthera (#40087) üzenetére


Atapi
senior tag

registry restore wizard. csak a registry-t állítja vissza rendszervisszaállítási pontból, így ha nem a registry hibás/sérül (avagy a rendszernek nem olyan része, ami registry roll back-kel visszaállítható), akkor nem segít, de pe rendszerről futtatható kívülről, hiren's mini xp is tudja. nekem sokszor segített már, lévén gyakorlatilag majd az összes rendszerbeállítás a registry-ben lakozik, könnyen szétzúzza egy-egy hibás alkalmazás.

xp javító telepítás kb visszaállítja a rendszerfájlokat és a registry-t alapra, a recovery consol meg max egy lemezellenőrzésre, végső esetben pár szolgáltatás tiltására használható, egyébként kb. semmire se jó...

(#40092) Panthera válasza Atapi (#40091) üzenetére


Panthera
őstag

Köszi! Az "xp javító telepítés" akkor ideiglenesen használható arra, hogy visszakapjuk a profilunkat? Tehát azt nem törölné, ugye?

(#40093) Visormail válasza Panthera (#40092) üzenetére


Visormail
addikt

Igen az nem töröl semmit.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#40094) A_ScHuLcZ válasza kraftxld (#40089) üzenetére


A_ScHuLcZ
addikt

Nem csak neteznek, ezt használják mindenre, amit épp csinálni akarnak. Neteznek, zenét hallgatnak, letöltenek, tanulnak, stb.

Olyan kellene, ami nem csak otthoni felhasználásra ingyenes, mert ellenőrzés bármikor lehet.. De ha más nincs, érdekelnek a fizetős verziók is.

Legjobb az lenne, ha nem is kellene szerver hozzá, hanem lokálisan tárolódna az image, amiből bootol, mondjuk egy másik, rejtett partíción. Amit így elméletben vázoltam, azt mivel tudnám megvalósítani? :)

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#40095) ro_bert17 válasza A_ScHuLcZ (#40094) üzenetére


ro_bert17
őstag

Pl.: [link] ?

Szerk: [link]

[ Szerkesztve ]

(#40096) tototos


tototos
őstag

Sziasztok.

Egyik ismerősöm feltelepített valamilyen windows frissítést azóta semmi nem lehet megnyitni az Xp-ben. Az összes exe fájlhoz kiírja hogy mihez akarod társítani. Ha rámegyek a sajátgépre akkor meg kiírja hogy a C:\Windows\Explorer.EXE nem található. Mi lehet a hiba?

(#40097) InfiniteReality válasza tototos (#40096) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Gyanús, hogy ezt nem önmagában a frissítés okozta, hanem valahogy el lettek kattintva a hozzárendelések a kiterjesztésekhez. Az EXE-nek nem is szabad szerepelnie a vezérlőpult -> mappabeállítások->hozzárendelések(?) fülön (azért a kérdőjel mert angol XP-m van és a magyarban nemtudom hogyan ferdítik).
Vagy ha a frissités is okozta úgymond, az sem azért mert hibás (nekem jelenleg az összes létező fentvan, teljesen naprakész minden rendszerem), hanem mert valami programmal összeakadt / valami érdekes szoftverkonstelláció miatt történt ez.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#40098) tototos válasza InfiniteReality (#40097) üzenetére


tototos
őstag

Black edition xp ha jól néztem. Nekem is furcsa volt hogy bármilyen futtatható fájnál fájltársítást kér. Még egy parancssort sem lehet előhozni. Akármelyik startmenü ikonra katintok ott meg kiírja hogy nem találja az explorer.exe-t

(#40099) Fire/SOUL/CD válasza tototos (#40098) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Az nem eredeti XP, így járt az ismerősöd akkor... A topikban meg a fórum-on sem foglalkozunk warez-al... :(

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#40100) InfiniteReality válasza Fire/SOUL/CD (#40099) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Egyetértek. Nekem is van "mókolt" XP-m, de az nem warez verzió, eredeti MSDN-es SP0-ás XP-ből csináltam, és csak driverpackot tettem bele, SP3-at, Windows Media Playert, IE7-et és összes frissítést integráltam bele. Kapott pár optimalizációt és ennyi. Telepitéskor nem kérdez semmit, csak hogy hová menjen és a kódot természetesen.
Viszont az ilyen agyonintegrált, kitudjahogyanszétmodifikált "blekkedisön" XP-kben nem hiszek. Simán lehet, hogy azért hullott szét illetve azért jönnek a hibák, mert ilyen "csodaXP" van a gépre telepítve. Az én változatomnak semmi ilyen baja nincsen, pedig én is elég mélyre nyúltam benne (csak tudom mit csinálok :) )...

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.