Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Aktív témák
-
Dusee
őstag
üdv
felraktam nemrégiben a 8.1 RTM változatát, fel is ment rendben, aztán újraindítás után semmit se volt hajlandó csinálni, csak forgott a töltőkarika a boot képernyőn
mi okozhatta? -
pzstm
titán
Előzőből lemaradt, sorry:
Windows 8.1 tippek: SkyDrive tárolási hely megadása -
pzstm
titán
-
lck
senior tag
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Azért ha nagyon kell vannak.
[link]
Ez tisztán csak az alap-gadgeteket teszi fel. -
SPeti1984
senior tag
Win 8 ill 8.1-nél hogyan lehet a Sajátgép ikont kitenni az asztalra? Win 7-nél volt olyan hogy jobb klikk rajt és parancsikon megjelenítése az asztalon itt ilyesmit nem találok.
-
pzstm
titán
-
pzstm
titán
Magyar Win 8.1 RTM-et használ valaki? This PC milyen néven fut? (cask emiatt nincs kedvem language packet telepíteni)
-
Visormail
addikt
Aida64-ből ma jött ki az új stabil verzió 3.20.2600 (Sep 17, 2013)
Microsoft Windows 8.1 RTM and Windows Server 2012 R2 RTM support -
ricsik
őstag
Hello!
Azt meg lehet valahogy csinálni, hogy automata login az asztalra esetén meg sem jelenjen a felhasználóm, hanem betöltéskor azonnal az asztalra dobjon? Nincs jelszó, tehát nem is kéne beloginelnem. Ezt jól megmondtam, de talán érthető
. -
ronin79
addikt
Mit értesz modulok alatt? Minialkalmazások használhatóak 8-ban is úgy mint win7 alatt.
Install Desktop Gadgets and Sidebar in Windows 8 -
anderledani
őstag
Nekem is eldobálja, én is wifit használok. Intenzív használatkor csinálja, néha mindig. Nem tud erre valaki megoldást? Rettentően idegesítő, mikor online játék közben folyton ledobál emiatt, pláne ha a gépemen megy a (minecraft) szerver.
Másik topicba írtam:
Van egy olyan problémám, hogy a wifi vevő, vagy egyéb intenzív usb használatot generáló eszköz, ha intenzíven van használva Windows 8/8.1 alatt akkor olyan hibát okoz hogy minden eszköz lecsatlakozik egyszer csak, kivéve az usb-s egér+billentyűzet vevőt. Az eseménynaplóban a következő bejegyzések vannak a hiba időpontjában:
A timeout occurred while waiting for the EHCI host controller Interrupt on Async Advance Doorbell response.
A timeout occurred while waiting for the EHCI host controller Asynchronous Schedule to transition to the enabled state.Ezek alapján rákerestem a hibára az interneten és vannak róla bejelentések, de megoldást senki sem talált.
[link]
Visszavittem már miatta az alaplapomat mert nem néztem kellően utána mi lehet a baj.
Ebben a topicban egy hozzászólást láttam erről de azóta semmi. Pedig nem hiszem hogy mást nem érintene ez.
Valaki tud megoldást? Valaki találkozott már a hibával?
-
Zorel
senior tag
Már több mint 2 hete keresem a megoldást erre a problémára, de még sajnos nem találtam meg. A BSOD ami Nálad is előfordul sajnos nagyon sokaknál jelentkezik többek között nálam is. Leginkább külföldi fórumokon lehet róla olvasni.
Kerülő megoldása van, annyi, hogy a fast boot-ot ki kell kapcsolni a Windows-ba, mert csak "hideg" indítás után jelentkezik a probléma.
Amiket próbáltam (MS fórum ajánlása alapján):
- SFC /scannow (system file check)
- Malwarebytes, Avast
- Memtest86
- Driver verifier -
masholnap
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
jaja, próbálkoztam ilyesmivel
időközben kiteszteltem a bugot, a windows update-en érkező nvidia videodrájver okozza. egyelőre nvidiánál nincs hivatalos 8.1 driver a "kártyámhoz" (csipemhez
), szóval idő kérdése most a megoldás. valszeg még finomhangolnak -
Viper26
nagyúr
Itt várható, hogy modulok használhatóak lesznek az "asztalon"?Gondolok itt elsősorban a CPU meter és core temp párosára, amivel látható a terhelés, és a hőfok (magonként).
-
masholnap
senior tag
sziasztok ismét

következő kérdésem:
note-om van és valamiért újraindításkor nem marad meg a kijelző fényereje, hanem feltolódik maxba.
akkor áll át maxba miközben bejelentkezik a profilba. hiába állítottam összevissza a csúszkákat az energiamenedzsmentben, nem hatotta meg, újraindításkor kisüti a szemem
azaz :/
tapasztalt valaki ilyet? vajon mi lehet a gond? -
sch_a
addikt
A véletlenszerű akadozást, hangszakadozást javították a 8.1-el? Úgy tudom sokaknál (nálam is) volt ilyen probléma 8 alatt.
-
netpeti98
addikt
Frissítek 8.1-re, majd a Windows beépített felújítás funkcióval letakarítom a szemetet a gépről (Refresh a hivatalos neve). Bocs angol Windowst használok és nem tudtam mi a hivatalos magyar fordítás, bár így utólag jobban jártam volna, hogyha maradok a jól bevált angol kifejezéseknél.

Üdv netpeti98
-
Visormail
addikt
Azon szerintem már túl van, itt linkelte róla a képet ezen az oldalon. Persze az is igaz, hogy nincs más. Vagy esetleg pl ezzel whocrashed is lehet szórakozni, de nem biztos hogy többet tud mondani bár én még nem próbáltam.
-
Létezik valami "driver checker" vagy ilyesmi amivel ki tudnám szűrni, hogy a BSOD-eket miért vagy melyik driver miatt kapom?
-
pethYeti
addikt
ati catalyst 13.4 jól működik?
-
pzstm
titán
válasz
KingKress79
üzenetére
ha már vettél win8-at akkor nem igazán érné meg október 18 után újra kifizetni az árát...
simán Store-ból update

-
Воланд
titán
válasz
KingKress79
üzenetére
oktober 18-tol.
-
KingKress79
aktív tag
Mezei usereknek mikor lesz megvehető? Vagy win8-ról lehet csak updatelni?
-
GEPESZ66
veterán
Ha megjelenik a WIN 8.1, akkor hogy a legcélszerűbb erre frissíteni?
Újrarakom a WIN8-at, s az Update felajánlja a frissítést, vagy a Store-ből tudom letölteni, a WIN8-on belül?
Vagy a teljes WIN8.1-et letöltöm (honnan), s ezt rakom fel? -
Hát nem tudom, de pl ez az esti úgy jött, hogy csak itt hagytam a gépet amíg elmentem fürdeni, mire visszaértem már a szomorú smiley fogadott. (kikapcsoltam azt az opciót hogy induljon újra)
Semmit sem futott a háttérben.
Most filmezni készülök, kíváncsi vagyok kapok e megint kék halált. -
premete
veterán
A hibakód alapján diver probléma valószínű, nézd át a drivereket és telepítsd újra, hátha segít.
Nekem a pokerstars-on online pókerezés közben szokott lefagyni, "SDbus Internal error" üzenettel.
Holnap legyalulom úgyis.
Megy rá a windows 7, azon még saját gépennem láttam se kék halált, se totál lefagyást.. 
-
masholnap
senior tag
sziasztok!
nálatok nincs gond, azaz akadás fájlműveleteknél a defender túlbuzgósága miatt? -
pzstm
titán
válasz
King Unique
üzenetére
MSDN kapott külön kulcsot 8.1hez, tuti fog dreamspark is kapni. Akik 8-ast vettek, azoknak az ingyen store upgrade jár...
-
King Unique
titán
aha, ez az "adjanak", ez azoknak jár, akik "megveszik" külön, ha lehet ilyet mondani, pl. msdn, dreamspark letöltés, akik 8-ast használnak és annak kulcsával akarják 8.1-et, csak a store-os update marad ?
isoból újratelepítésnél ugye nem fogadja el a 8-asét, de csak úgy meg nem adnak nyilván kulcsot 8.1-hez ingyen. -
pethYeti
addikt
Melyik ati driver ajánlottabb a preview vagy a 13.4? Igazából 13.4 kéne nekem csak nem mertem felrakni.
-
Na akkor ide is.
Tegnap feldobtam a win 8.1 véglegest (tudom ez a sima win8 topic de itt talán hamarabb választ kapok)
Szóval azóta random időközönként kék halált kapok.
A hiba mindig ez:
Critical_Sturcture_CorruptionNéztem hardware tesztet, nem dobott hibát, és az eddigi win7 alatt sem volt gond.
Aminek csak találtam annak leszedtem a legutolsó "stable" vezérlőprogramját, és driverét, de a hiba mindig meg van.
Valaki találkozott már ilyennel?Teljesen szűz telepítés amúgy.
a win8 topicban javasolták hogy bootoljak lemezről, és próbáljam a javítást, nemsokára megpróbálom de nem hiszem hogy az lenen a gond. -
pzstm
titán
válasz
King Unique
üzenetére
ha ráfrissíted store-ból, akkor nem kell aktiválni (ISO-s frissítésnél nem tudom mi van), újratelepíténél meg kell, hogy adjanak kulcsot
-
pzstm
titán
válasz
King Unique
üzenetére
adnak szerintem. Aktiválni ugyanis lehet régi 8-as Pro kulccsal, telepíteni viszont nem.
-
front3r
őstag
-
ronin79
addikt
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Vasfüggő
amúgy nyomdáról jut eszembe, van nekem is egy ezeréves hp 1000 laserjet nyomdám, na ahoz én is xp-s drivert raktam fel úgyhogy ezzel már kettőt telepítettem utólag én is
de mindenesetre nekem így ahogy van bejön a 8-as és ha kijön ráengedem a 8.1 frissítést is. -
King Unique
titán
-
GEPESZ66
veterán
Én is WIN8-at használok asztali gépen. Nálam több driver-t kellett feltelepíteni kompatibilitási módban, mert nem ismerte fel, vagy nem volt WIN8 driver.
Pl.HP 2300C SCANNER, CANON PIXMA IP 3300 NYOMTATÓ,GENIUS SOUND MAKER HANGKÁRTYA.
Így hiba nélkül működnek.
A scannert a WIN7 felismerte, a nyomtatóhoz, ill. a hangkártyához volt driver. -
ronin79
addikt
Mondasz valamit, de nálam az a gáz hogy leragadtam win7-nél. Win8-at 3 hete használok, korábban dual bootban volt win7 mellett aztán mikor hdd-t cseréltem megváltam a 7-től és lecseréltem 8-ra, viszont a metros felület főleg a win8-ra készült skype nem igazán jött be de van ami tetszik. Régimódi vagyok, nekem kell asztal sajátgéppel meg start menü és a metro felületethez nekem érintőkijelző kéne inkább mint egér meg billentyűzet.
Ilyen hozzáállással persze maradhattam volna win7-nél is, de valahogy jobban muzsikál a gépemen a 8, na meg az is mellette szólt, hogy telepítés után nem kellett drivereket telepítgetnem egyedül az usb-s hangkariét ellentétben win7-el ahol szinte az összes drivert nekem kellett felrakni.
Levelező kliens olvasásra tetszik, de mellette ott van Thunderbird is
.(#600) GuruZone
UAC kikapcs pl.
-
pzstm
titán
Windows 8.1 egyetemistáknak szeptember 19-től
DreamSpark Premium userek is nemsokára tölthetik már teljesen hivatalosan

-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Egyetemi MSDN-ről leszedtem a Win 8.1 Pro Preview verziót ami angol nyelvű. Lehet ezt valahogyan magyarítani? Mert amit találtam neten azt sajna nem fogadja el utólag hogy telepítsem a magyar nyelvet.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Jó dolog lenne, de az ilyen dolgok miatt, mint, hogy pl. nem tudod kirakni a taskbarra, desktopra, nincs a taskbar sarkában értesítő ikonja, és egyéb apróságok, ezért kénytelen vagy hagyományos alkalmazást (is) használni. De ha már használod a desktop skype-ot, akkor a metrósat nem fogod használni. Ugyanez a levelezővel, folytatva azzal, hogy az asztali levelezőben van naptár, névjegyzék, satöbbi, szóval akkor azokat sem.
De tény, hogy vannak alkalmazások, ami a metro felületen használhatóak jobban. Viszont desktopon azokat sem tudod elérni.
Zsákutca akkor lesz belőle, ha a kezdeti lelkesedés után elfogynak a használható metro appok, vagy a Microsoftnál szép csendben zárójelbe teszik. Láttunk már ilyet, a Silverlight is nagy reményekkel indult.Azthiszem, már írtam, hogy lehet, szerencsésebb lett volna, ha a Microsoft nem a start gombot cseréli le az indítóképernyőre, hanem magát a desktopot. Szerintem az egy hatalmas nagy plusz lett volna, ha a hagyományos desktop helyén a minialkalmazások helyett tudnám használni a csempéket. De így tulajdonképpen csak méginkább széttagolták a rendszert, mert az információk egy része a régi desktopon, a másik része az új start képernyőn van meg.
-
Lenne egy kérdésem, ami lehet láma, de elnézést akkor érte:
Ma felraktam a 8-ast a gépemre UEFI telepítéssel. Azt honnan veszem észre vagy látom, hogy UEFI módban települ a 8? Van ismérve, vagy valami jele? Az ssd, amin van ugyan úgy ntfs fájlrendszert használ. Legalábbis a tulajdonságokba ezt látom.Köszi a segítséget.

-
Blue Eagle
őstag
Van abban valami amit mondasz. Hiszen ha a hagyományos környezetben mindent jól el lehet végezni, ráadásul azt már teljesem megszoktuk a kb. 20 év elteltével, akkor mit fecsérelje az ember az idejét a Metroval? Ez is lehet egyfajta nézet. De nem mondom azt, hogy ez Metro egy teljesen rossz vonal. Nem gondolom így hiszen az érintős tableteken, mobilokon ez kézenfekvő megoldás. Az, hogy a billentyűs asztali gépünkön is van ez a metro, én egy ajándéknak, újdonságnak, jópofa dolognak tekintem. Lehet, ha Windows Phone telóm lenne, még nagyobb barátja lennék ennek. Egy biztos, én semmi rosszat nem tudok mondani sem a win8-ra, sem a Metro-ra! A laptopomon remekül muzsikál.

-
kungzi
veterán
DreamSpark-os aktiváló kód, amit a 8 pro-hoz kaptam jó a 8.1-hez is?
-
Alister71
nagyúr
Tölthető az MSDN-ről. Windows 8.1 (multiple editions) (x64) - DVD (Hungarian)
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Metal topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4167, 94% Akksi
- Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Elsőre engem is meglepett, "ez a gép"