Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
samgar
őstag
Emberek segítsetek! Miért nem tudom aktiválni a windows 8.1 rt-t a samu ativ tabon?
-
pushalias
addikt
válasz
pushalias
üzenetére
És azt se feledjük el, hogy a dolog onnan indult, arra panaszkodtál, a metrós felületen te nem veszed észre, ha leveled jön, és csak visszakérdezésre derült ki, hogy persze, hogy nem, hiszen nem állítottál be metrós levelezőklienst. Szóval érted. Azazhogy láthatóan nem. És azt sem, hogy a baj nem azzal van, hogy neked ez így nem tetszik.
-
vlevi
nagyúr
válasz
pushalias
üzenetére
Utoljara valaszolok a hozzaszolasodra...
Jol latod, nem hasznalom tul surun a start screent. Nem azzal toltom az idomet, hogy azt a kepernyot bamuljam. Amugy sem tetszik benne, hogy a csempek mindnefele indok nelkul himbaloznak, moozognak. Nem vagyok epilepszias, de konnyen el birom kepzelni, hogy aki hajlamos ra, es naphosszat 24" meretben kell neznie ezeket az allando, de teljesen felesleges (informacioval nem biro) animaciokat, az elobbutobb rosszul lesz tole.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
pushalias
üzenetére
Millyen lapkán?
Az élő csempére gondolsz? Én azt nem használom, mert levelelezőnek nekem sokkal jobb a desktopos emClient. De ha nincs taskbar, mert a metro felületen vagyok, akkor nem látom az emClient értesítőjét sem.
Ezért baj ez a dupla felület.Már azthiszem írtam, de szerintem az lett volna a megoldás (nekem legalábbis talán tetszene), ha a desktop helyén lenne a mostani start képernyő. Akkor lennének minialkalmazások is (vagyis a szerepüket átvehetnék az élő csempék), lenne taskbar (akinek nem kell, autohide), és nem lenne két külön alklamzasáslista, egyik a startscreen, másik az all apps.
-
pushalias
addikt
Ebből is látszik, mennyire különbözők vagyunk, mennyire nincs egységes recept, ami mindenkiek jó.
Én azt a fingnyi borítékot folyton misselem, a metrós felületen meg egy mailt sem szalasztok el, mert vagy az arcomba esik az értesítés, vagy a lapkán veszem észre, hogy nídda, méledgyött.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Hát igen, az a moder UI az, ami megosztja a windows használókat. Hogy jó-e, kell-e, mi lenne nélküle.
Desktopon kérdéses a létjogosultsága, mert tényleg van szinte mindenre jobb desktop alkalmazás. RT-n persze kötelező használni, mert ott nincs más, azonban Windows RT-t nagyon kevesen használnak.
Igazából olyan ez, hogy szeretem az androidot is, de csak tableten, telefonon. Asztalon nem bírnám elképzelni, mert tudom, hogy van sok olyan dolog benne, amit nem lehet, vagy csak nagyon kínlódásosan megoldani.Nekem a modern UI-ban leginkább a teljesképernyő zavar. Volt olyan, hogy jó ideig csak metróztam, közben el-elmentem a géptől, visszamentem, és este vettem észre véletlenül, hogy huszonvalamennyi olvasatlan levelem van. b+. Mert teljes képernyőn nem láttam az értesítőket, és semmi nem utalt rá, hogy jött valami.
Desktopon ott figyel a sarokban a boríték ikon, mint ahogy androidon is van értesítő sáv, hogy ne maradj le semmiről.
Tudom, hogy 8-on is elő lehet szedni ezeket az információkat, de pont ez a bajom, hogy sok dolgot előre tudni kell, hogy hol lesz, tehát nézzek be a mailba, facebokkba, chatbe, egyesével, hátva van ott valami értesítő, amit nem láttam. -
törölt tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
ez most is jelen van. 8.1 Preview. Pro és Enterprise Preview.
-
Neil Watts
veterán
válasz
pushalias
üzenetére
Uh, e felett átsiklottam.
Érdekes...Elolvastam a cikket, de ebben nem igazán értem hogy mi a ráció.
Eddigi tapasztalataim alapján sokkal nagyobb hatékonyságot lehet elérni egy szoftver hibáinak felfedezésében ha nem csak egy publikus teszt van hanem több is akár, illetve ez így azért eléggé vicces szvsz. Sokaknak az előrehozott nyilvánosság a szoftveres / hardveres problémák, esetleges inkompatibilitások kiküszöbölésére / felderítésére volt jó, illetve a fórumokon azért valamennyire vissza is lehetett jelezni ha gáz volt, tehát megvolt azért mégiscsak egy feedback lehetőség. Most ez kiveszett ahogy én látom, és ez nem tudom hogy jó irány-e...
Üdv. core2
-
pushalias
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
-
törölt tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
MSDN-en is Október 18-án lesz elérhető.
-
Воланд
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
nem lesz fent msdn-en augusztusban.
-
pushalias
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
„ugyanúgy hasít nálam, mint a 7”
Én azért egy picivel gyorsabbnak éreztem a W8-at, de csak csipetnyivel. Aztán egy óvatlan pillanatban vissza is váltottam. Két hétig bírtam. Én nagyon szerettem a W7-et, de a W8 után használva napi rendszerességgel emlegettem a tetű lassú, sarkon álló édesanyját. Az első ledöbbenésem az volt, hogy az emlékeimben nem túl hosszúnak tűnő W7 telepítés majdnem kétszer annyi ideig tartott, mint a W8-é. Mivel előzőleg többször újrahúztam a W8-at, a W7 telepítése közben fél óra elteltével (az alatt a W8 már bőven fent van) állandóan azt nézegettem, hogy na, mi lesz már, na, mi lesz már.

-
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
kitudja, lehet beüt a csoda és a forint olyan erős lesz, hogy még fizetnek is, hogy vegyél egy AMD 8990-et.
akkor már kellhet a Windows 8.1 
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
"hiányoznak a bubi üzenetek"
vannak, csak ritkábban. illetve az alkalmazások gondoskodnak a saját üzenetjeikről.
DX11.1, DX11.2, és ami majd még jön.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
üzenetére
Nem csak a start menü hiánya zavar, az egész modern ui-t egyszerűen nem tudom megszokni, hiányoznak a bubi üzenetek, a gyorsabb boot és gyorsabb működés pedig nem igazán tűnt fel, ugyanúgy hasít nálam, mint a 7. Egyszerűen érzem rajta, hogy ez nem asztali oprendszer, hiába vannak ugyanúgy asztali alkalmazások.
Milyen DX API-kra gondolsz?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Több helyen október 18-t olvastam.
Amúgy szerintem érdemes majd váltani. Mármint a 8.0-ról. Akinek most hetese van, az kipróbálhatja a 8.1-t, hogy bejön-e neki.
A véglegesre váltással (8-ról 8.1-re) azért is érdemes megvárni a véglegest, mert akkor frissítésként fel tudod rakni. Ha viszont most ezt a preview 8.1-t felrakod, akkor a véglegessel telepítheted újra a gépet.
Amúgy olyan egetrengető változásokat nem hoz. Reszeltek a metro felületen, van pl. skydrive integráció újdonság, és egyebek. De ne számíts a 7-ről 8-ra mélységű változásokra. -
törölt tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
válthatsz. 8.1 Previewról 8.1-re az appokat reinstallni kell. driverek, ami a 8-ra jó, erre is.
kompatibilitási gondok? semmi eddig.Október 13 környéke.
yep.
tökéletesen ugyanúgy megy minden. hyper-v is.kovy29: ez esetben Start menü replikátor kell neked. a rendszer többi előnyéről (gyors boot, valamelyest gyorsabb működés, illetve a jövőbeni DX API-k támogatása miatt érdemes 8+-on maradni.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Neil Watts
üzenetére
Driverek ugyanúgy vannak, mint a korábbi oprendszerekre, AMD-ből is nemsokkal a kiadás után jött driver 8.1-re, 6770-nel azt használtam. Kompatibilitási problémával eddig egyszer találkoztam, de azt a kompatibilitási móddal sikerült orvosolni.
Azt hiszem október közepe körül jön a végleges verzió, friss telepítés megy az .iso-val, én is úgy csináltam. Nálam minden fut ugyanúgy, mint Windows 7-en, egyedül a játékok fagynak ki alt+tab kombótól a Battlefield 3 kivételével. Hyper-V-t nem próbáltam.
Azt hogy érdemes-e 8-ról váltani, én nem tudom helyetted eldönteni, engem nem fogott meg a rendszer, pedig ugye a megjelenés óta használom, valószínűleg nemsoká jön vissza a 7. Egyszerűen nem tudtam megszokni, olyan idegen nekem az egész.

-
kispx
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Én a váltással várnék még. Főleg, hogy a preview után reinstall kell.
-
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Windows 8-ról érdemes most 8.1 Preview-ra váltani? Driverek mennyire vannak? Mintha nem nagyon láttam volna 8.1-es ATI drivereket...
Milyen kompatibilitási problémákra számíthatok?Mikor várható a végleges MSDN-re?

Illetve ha leszedem a 3,8-as isot akkor arról simán csinálhatok friss telepítést, igaz?
Az alkalmazások ugyanúgy mennek mint a sima 8 alatt? Játékokról mi a tapasztalat? Hyper-V megy?Üdv. core2
-
vlevi
nagyúr
Skydrve integracional vettem eszre egy erdekeset. Elkezdekmirni egy ures szoveget notepadban. Elmentem a skydrive konyvatrba. Ezutan a notepad szinte azonnal kerdezi, hogy a file megvaltozott, akarom-e ujra betolteni. Gondolom ez mar feltunt masnak is, es javitva lesz.
-
pzstm
titán
Hivatalos a Skype integráció
http://blogs.windows.com/windows/b/windowsexperience/archive/2013/08/15/everything-you-need-right-from-the-start.aspx -
törölt tag
Pár nappal ezelőtt már kiszivárgott, hogy október közepén lesz a hivatalos nyitány, és ugyanitt írták, hogy mindenkinek, azaz sem a Technet, sem az MSDN előfizetők nem kapják meg hamarabb.
Ma hivatalosan is bejelentették, hogy október középén jön az MSDN/technet dátumról meg nincs infójuk, ezek után szerintem egyértelmű. -
-
törölt tag
Nem értem mi értelme addig visszatartani egy ingyenes frissítést.
Az MSDN-re ki nem adást meg már nem is mondom... -
pzstm
titán
HIVATALOS:
Október 18-tól lesz a nagyközönség számára elérhető
-
pushalias
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ez így passz.
-
pushalias
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
#BE0021/#8D0017 és #F73400/#A40000
-
Psychonaut
veterán
Valaki meg tudná nekem adni a 8.1 default bordó színsémáinak a színkódjait? Amit itt az alsó sorban kettes illetve hármas számmal jelölnek.
-
pushalias
addikt
-
Воланд
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
sima 8-ban meg lehetett oldani, kerdes, hogy 8.1-ben mit valtoztatott az ms.
-
Воланд
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
minek a hatasara?
-
vlevi
nagyúr
válasz
hippo0315
üzenetére
"Esetleg programmal megoldható, hogy a hagyományos Win7 menü jelenjen meg, mint Win8-nál?"
Ezt nem értem. Hogyhogy mint a win8-nál? Külön szoftver, a start8, classic shell, satöbbi gondolom itt is használható. Vagy mostmár, a 8.1-el az nincs? Nem tudom, én nem próbáltam ilyeneket a 8.1-en. -
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Van, naponta használom az alvást és a hibernálást is.
-
Bjørgersson
félisten
Nézzétek már meg, hogy ha alvó módból felkeltitek a gépet, van-e internet?
-
hippo0315
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy használok egy jogtiszta Win8-at, ha erre rákerül a Win 8.1 mint jogtiszta frissítés, akkor van-e mód arra, hogy ne a csempés menü jelenjen meg?
Esetleg programmal megoldható, hogy a hagyományos Win7 menü jelenjen meg, mint Win8-nál?
Előre is köszi a választ.
-
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nekem eltünteti, ha innen törlöm:
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start MenuIgaz, nem mindig frissül azonnal, de a Windows Explorer újraindítása után már nem mutatja.
-
bon
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Keresővel kell keresni, nem az összes alkalmazást böngészni, beírod a keresett program kezdőbetűít és máris szűkül a találat 1-2db-ra. Egyből nem találkozol a sok szeméttel.
-
pushalias
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ha toppantasz is hozzá, biztos úgy lesz.

-
pushalias
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Persze, hogy ott maradt, mert az ott csak egy link, nem a fájl maga.

-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Kitöröltem, de ugyanúgy ott maradtak az Appsnál.

-
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
jobb klikk -> Open File Location, itt azt csinálsz velük, amit akarsz.
-
pushalias
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Jogos. Oszt onnan mér akarod leszedni ezeket?
-
pushalias
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Jobbklikk —> Unpin from Start?

-
pushalias
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Szerinted?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként a jobbklikk csodákra képes, és csak elrejteni kell.
-
Bjørgersson
félisten
Ezt a sok szar txt-t ki tudom törölni?
-
pzstm
titán
moving the location of where the files live in 8.1 - we definitely want to give you more choice. It was unfortunate that we couldn't get this into the Windows 8.1 Preview (http://preview.windows.com) release but it is currently running in the build I have :-)

-
pushalias
addikt
válasz
Milestone2
üzenetére
Egyértelműen jobb, már a Preview verzió is.
-
juve600
nagyúr
üdv
ez mennyivel-mivel jobb mint a sima 8-as ???
-
jeni
félisten
érdemesebb az elérési helyet is megadni és nem csak írni arról ,hogy van már magyar kiadásban

erre gondoltál? -
juve600
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
már van magyar win 8.1
32-64 bites is -
pzstm
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
augusztus végén megkapják OEM-ek

-
Bjørgersson
félisten
Van már valami dátum a véglegesre?
-
bon
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Használd a gépet a Microsoft fiókkal történő bejeletkezéssel és egyből nem fog jelszavat kérdezgetni.
Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

akkor már kellhet a Windows 8.1

, de az onnan nyíló menüre gondoltam.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)