- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bobalazs #86275 üzenetére
Tudok az újdonságokról, melyik ami szerinted világmegváltó dolog és nem várhat két hetet a hivatalos frissítés? (főleg aki nem vágja a pastebin esd cuccot) Pl. több patronos vágólap jó, de túléltük nélküle az elmúlt évtizedekben még egy kis idő belefér. Snipping tool helyet sketch? Feladatkezelőben power használat? Azt is ki lehet várni. A Sets lett volna a fő érdekes feature, azt viszont elhalasztották!
Illetve csak érzésre mondom, akik sietnek hegeszteni a korai verziókat pont ők szokták orrba-szájba kerülni és tiltogatni a Cortana, Edge, Onedrive, Defender, más MS szolgáltatásokat így pont nem találkoznak sok újdonsággal. Pl. a Ccleaner mániásokat nem hiszem érdekli a Storage Sense újítás. -
törölt tag
A fórum a kérdezésért van, mégis ha már ennyi kérdés van mit hogyan kell és mi micsoda akkor egyszerűbb lenne megvárni a Windows Update felkínálja magától és a gép intézi a telepítést. Semmilyen csoda új funkció nincs az új verzióban, ami miatt ennyire sietni kéne.
-
törölt tag
Új buildre frissítéskor érdemes ellenőrizni ezt is, a normál havi 2-3 frissítés nem szokta elpiszkálni ha nincs bug. Nálam a feedback kérés önállósította magát, a Windows mikor kérjen feedbacket opciónál "soha" amit választottam és mégis néha dobálja egy-egy beépített app az értékeljem nyaggató üzenetet. Ha az a csel nem a Windows kéri technikailag, hanem a Mail, Photos app akkor ügyes.
-
törölt tag
Aggódni nem kell, nem vírus okozza. Hanem a túlbuzgó vírusirtó. A DeviceCensus.exe a Windows telemetria része, ami ellenőrzi a hardvert. Ilyenkor riaszt rá az ESET feleslegesen. Gépház, privacy, camera résznél a feedback hub hozzáférést vond meg.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ugyanabban a threadben más 700 MB-nál vette észre a plafont. Nálam a registry piszkálása után most 200 MB a thumbnail cache mérete és nincs problémám a gyakran nyitogatott mappáimban rendesen ott vannak a képek, nem kell várni újragenerálja. Registry piszkálás előtt ennyit már mindig eltávolított sunyiban az automatikus cleanup és zavart mappa megnyitáskor az újragenerálás. Lehet októberben a 1809 verzióval újból be kell állítanom. Viszont ha külön képnéző programot használsz saját adatbázissal, abba már csak nem szól bele a Windows. Igaz én is megszoktam az Explorer nagy nézetet külön program nélkül és kész. 1709 előtt még azt is lehetett a képek fájlneveinek elrejtése és akkor tényleg élmény volt intézőben böngészni a fotós mappákat. Megszűnt azóta.
A Photos appnak adtam esélyt, de nem bír el több ezer fotóval állandóan scannel, adatbázist épít, arcfelismerés ki tudja. Egyszerűen tálcára letéve felzabálta a memóriát.
A Picasa jó volt régen amíg a Google le nem selejtezte.
-
törölt tag
Ezt szoktam állítani registry-ben és akkor békén hagyja a thumbnail cache-t: [link]
Itt arra jutottak a nyomozással van egy hard limit a cache méretére.
darvinya: mert gép legyen értem téma a tárhelyet nem sajnálom úgy, mint állandóan várni újragenerálja az előnézeti képeket a rendszer, főleg ha sok kép van (ráadásul sutyiban vezették be ezt az automatikus csendes tisztítás funkciót azt hiszem 1709 verziónál)
-
törölt tag
MS figyelmeztet a nagy októberi
forradalomfrissítés előtt a Windows Update sajnos nem ellenőrzi egyáltalán van elég szabad hely a frissítésekhez. Tabletek, eMMC notebookok szoktak csapdába kerülni. Nem tudom kinél mennyi az ökölszabály, én a rendszer SSD-n mindig ügyelek 20-30-40 GB szabad hely legyen mindig. -
törölt tag
válasz
togvau #86119 üzenetére
Komolytalan már onnan "billgéc májkrémszaft vindóz"
ötödikes vagy még?
"az iskolában a legelterjedtebbet oktatják" érvhez: Irodalom órán is csak egy általános tudást kapsz a legismertebb szerzőkről, aztán ha érdekel még Hrabal is akkor járj utána magadnak. Akit érdekel a terminál parancsok és egyebek úgyis beleássa magát, a többségnek általános tudást ad a suli és ehhez adja magát a legelterjedtebb tanítása amit jó eséllyel később munkahelyen is használnak mert MS Office a de facto szabvány. És nem csak azért a gonosz Microsoft lefizetett mindenkit, hanem mert egy jó csomag. Otthonra is megéri O365 előfizetés akár 5 főre, fejenként 1 TB OneDrive és Skype percek. Biztos hallottad a sztorit pl. München átállt Linux-ra és LibreOffice-ra aztán menekültek vissza, mert nem jött be.
Piac törvénye a legelterjedtebbel vagy amiben van pénz azzal foglalkoznak, a Microsoft is tapasztalta ezt amikor iOS és Android mellett labdába sem tudott rúgni a Windows Phone-nal. Ha támogatást félretesszük, grafikus felületen egyébként sincs óriási dolog amit iskolában tanítani kellene. Leültetsz valakit Mac elé látja az ablak gombjai itt balra vannak és bill. parancshoz Ctrl helyett Cmd pár nap megszokni és ilyenek a Finder kicsit más, de rájössz hamar. Az Ubuntu és Mint direkt igyekeznek Windows-ra hajazni kinézetben. Ha megy a suliban tanult Excel menni fog a Numbers és Calc is. Játékok terén pedig a pénz is szempont, PC gaming mellett a Sony Playstation jól el van, iOS App Store is mert ott van fizetőképes kereslet.
A Linuxnak megvan a fontos helye szervereken stb. a Desktop Linux otthonra, játékra, munkára tök más helyzet. Opensource az más világ támogatás és anyagiak miatt. Androiddal foglalkoznak mert elterjedt és a Google, Samsung mögötte. Mac és iOS foglalkoznak mert van benne pénz az Apple tudja mit csinál. Playstationre fejlesztenek mert ott a Sony. A Linuxra egyik sem igaz, nem is elterjedt és profit sincs benne. Ezért nincsenek rá nagy játékcímek és pl. az Adobe is miért törje magát kiadja a Photoshopot, Premiere-t rá. Mivel nem elterjedt még a hardvergyártók is mostohán kezelik, pl. Logitech egeremnek nincs drivere rá csak Mac és Win.
-
törölt tag
válasz
cyber86 #86093 üzenetére
Home elég az esetek többségében. A Pro annyival több van benne Bitlocker, Hyper-V, távoli elérés és könnyebb halasztani a frissítéseket. Van még a Pro for Workstations, azt tényleg overkill otthonra. (pl. tud ReFS fájlrendszert)
Ügyelj még az OEM és Retail (dobozosnak is szokták mondani) különbségre, az OEM adott géphez kötődik nagy hardverváltozások (alaplap) után az aktiválás hibaelhárító vagy telefonos ügyfélszolgálat jóindulatára vagy bízva, a Retail kulcsot olyan gépre telepíted és annyiszor ahogy tetszik. (egyidőben egyen lehet persze aktív)
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #85993 üzenetére
Másik böngészővel is? Chrome újratelepítés? Daemon tools létszükséglet? Ki tudja miket szedtél be és milyen folyamatok futnak, ennyi idő alatt én már formázással tiszta telepítéssel elkészültem volna és úgy garantáltan tiszta lappal kezdés.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #85978 üzenetére
A részletes vizsgálat gomb alatt van még egy offline vizsgálat lehetőség is. A warez az ilyen, legalább kiderült miért.
-
törölt tag
Nem egészen Win10 téma, mégis mivel sokan használják: az Avast megint sumákolt a Ccleanerrel
(háttérben frissítés hiába volt kikapcsolva és az adatgyűjtéshez is visszakerült a pipa) -
törölt tag
válasz
MaxxDamage #85934 üzenetére
Még ötlet lehet új felhasználói fiókot csinálni és átköltözni, ha a jelenlegi profil ennyire korrupt lett kifagy mindenre.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #85931 üzenetére
Csináltam már ilyen, a C-n kívül többihez nem nyúl. Egyébként akár le is húzhatod azokat addig. A C rendszeren is csak annyit csinál épít magának egy friss rendszert kihúzza a régi szőnyeget, beteszi az újat, fájlokat közben költözteti maradnak úgy, programokat lehet újra kell tenni. Ha most fejből jól írtam le a folyamatot kb. így néz ki. Pendrive-ról ráfrissítés tényleg mintha csak a WU frissítene, fájlok programok maradnak. Gyakorlatilag mint amikor egy build frissítés érkezik, felhasználói adatok ugyanúgy marad minden a helyén, csak a rendszer cserélődik, ugyanúgy keletkezik windows.old mappa amiben a régi rendszerfájlok ottmaradnak, idővel magától eltakarítja ezt is.
99% teljesen magától értetődő folyamat és nem okoz bajt, az 1% ördög nem alszik miatt szokásos tanács jó ha kéznél van egy pendrive telepítő és egyébként is jó ha van biztonsági mentés adatokról. Biztosan nem állíthatom, azt hiszem a kézzel indított pendrive in place upgrade talán gyorsabb mint a gépházból indított automatikus alaphelyzetbe állítás.
Illetve még lehet próbálkozni az automatikus hibajavítással is, ha az idő nem számít vagy sikerül a hibajavítás vagy nem. Én amikor sok gond van és nem akarok nyomozni és időm sincs hibajavítózni, akkor nyomok egy ilyen alaphelyzetbe állítást inkább adatok megtartásával, mert nem kell bébiszittelni.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #85928 üzenetére
Ilyen esetekben nyomozás helyett időtakarékosabb megoldás a rendszer alaphelyzetbe állítása fájlok megtartásával, akár a gépházból indítod el vagy letöltött ISO-ból pendrive telepítő és Windows alól futtatva helyben frissíteni. ("in place upgrade") Ez általában helyrehozza az elromolt profilt. Természetesen külső biztonsági mentés ajánlott adatokról.
-
törölt tag
válasz
King Unique #85915 üzenetére
Igyál valamit, nem kell a dedós hiszti.
A szövegértelmezési problémáidon nem tudok segíteni. Mellébeszélésben világbajnok vagy, általában amivel engem vádolsz rád igaz, ideraktál nekem újabb litániát amit szintén csak terjedelmesen tudok cáfolni pedig már az előbb jeleztem részemről téma lezárva, még mindig csinálod kényszeresen a vitát és nem veszed észre untatjuk a topikot? Ma befejezzük végre? Lécci
Én megígérem utolsó válaszom ez neked, adok egy jokert is szívesen te újból tizedszer írd be mennyire nem probléma és milyen hülye vagyok és hogyan lehet halasztani, aztán vége utána már meg tudod állni?
"Érdekes módon megint senki nem problémázik itt rajtad kívül a havi frissítések száma miatt, vajon miért..."
El vagy tévedve rendesen. A vitát te csináltad, én csak megjegyeztem annyit röviden valamit kezdhetnének azzal évi 2 build mellé havi 2-3 összegző kezd zavaró lenni. Te kezdtél ezen problémázni hogy nem probléma mert kényszeresen nem hagyhatod juj bántják az MS-t. Indokoltam miért gondolom azt amit szintén röviden pontokban.
Erre kezdtél mellébeszélni ebben, állításod szerint régen is így volt így meg úgy. Amire én tételesen kigyűjtöttem 1511 és 1803 (akár 1703) közti különbségeket jelezve nincs igazad a régen is így volt dumáddal. Reméltem a számokat látva leállítod magad, folytattad a terelést papagájként."Világosan le volt írva, hogy mi a helyzet a különféle frissítéseknél és milyen lehetőséget vannak azok halasztására."
Világosan leírtam erről ne terelj, mert én arról beszéltem az alapértelmezett MS módszer micsoda ami a tömegekre, az átlagra vonatkozik. Hiába húztam is alá, még mindig nem fogod fel: Az átlaguser nem fog frissítési csatornák beállítást keresgélni talán azt se tudja Pro-ja van, vagy elfelejti mindig benyomni a 35 napos pause gombot, Home esetén nem fog külső progikat vadászni, hanem használja ahogy az MS megálmodta és közben anyázik már megint frissítés. (forrás: sok átlaguser gépét tartom karban) Rosszabb esetben valami vérpistike guide alapján beletúr a rendszerbe és örökre letiltja és wannacry célpont lesz.
"De továbbra is csak azt tudod mantrázni papagáj módra, hogy havi 2-3 db összesítő, meg évi 2 build upgrade..."
Lásd előző, ez nem mantra hanem ez egy tény. Ha már szakmai topik, ez az alapértelmezett MS módszer! És nem az amit mesélsz hogy így meg úgy lehet halasztgatni. Ennyit írtam amire te hazudtad, hogy: "Szóval pláne nem kell bemesélni az egész Windows 10-es platformra általánosítva, hogy évente kötelező jelleggel 2x kell új főverzióra váltani, mert így egész egyszerűen nem igaz" én sehol nem beszéltem kötelező jellegről, hanem arról az alapértelmezett módszer évi 2 build megáldva havi 2-3 összegzővel és ennyi. Mesélsz összevissza el nem hangzott dolgokról.
Kérdeztem egyébként tőled konkrétan, ha olyan nagy szakmai topikozás érveddel esel nekem, hogy áruld el nekem földi halandónak mi nem várhatott a mostani log szerint július óta létező MS Intune bugjavítással a következő normál frissítésig, ahelyett patch tuesday utáni hétfőn kinyomták most azonnal hétfőn? Nem válaszoltál rá.
"Viszont még az sem állja meg a helyét, mert ha ad a rendszer, vagy akár egy külső program lehetőséget a frissítések a konfigurálásra, akkor az már a felhasználó baja, ha nem használja ki, nem képes elolvasni."
Azt ugye tudod amire most vered magad, hogy halasztási lehetőségek, aktív órák azok az ún. hőzöngők miatt kerültek be, mert eredetileg jóval szigorúbb és zavaróbb volt a Microsoft megoldása? És a Home miatt még mindig joggal lehet kritizálni. Azt tudod, hogy az átlaguser nem búj topikokat, nem vadász 3rd party programokat és még a beépített opciók közelébe is ritkán megy, hanem használja úgy ahogy MS alapértelmezetten csinálja?
Nagyon kényelmes user errorral elintézned. (és még mindig nem az a gond te ilyen user alkalmazkodjon a géphez fajta vagy, hanem hogy kötekszel és rúgózol a másképpen gondolkozókkal)Leírtam nem mindenkinek van gyors nete, SSD-je, Pro-ja, sokáig tart a disk clean-up stb. ami szerintem valós érv ezekkel 2-3 havi update-restart zavaró lehet, te csak legyintettél rá. Ha már szakmai topik és konkrétumok. Még mindig a külső programokat hajtogatod, kutyát nem érdekel ha nem fogod fel, mert a többszáz millió átlaguser nem foglalkozik azzal a win shutup progi mit tud szabályozni. Hasonló téma mint amikor régebben megjegyeztem nagyon szar MS részéről egy build frissítés után nem írja ki milyen beállítást állítottak el, milyen funkciót vettek el stb. Az átlagember ott sem fórumokat bújni, hogy megtudja kockák közt köztudott pl. a fast startup visszakapcsolódik ilyenkor és egyebek, csak azt látja problémát okozott adott esetben és anyázik hogy hiszen ő már kikapcsolta.
"Az meg a másik, hogy a Home usereknél sem mindenki kizárólag csak Home kiadást használ, hanem bizony van aki Pro-t, vagy akár annál magasabb rendűt. Sőt, otthoni usereknél az sem ritka, hogy a legfullosabb kiadást rakják fel nemcsak Windows-ból, hanem akár Office-ból is. Szóval ez az állításod megint megdőlt és nem tudod általánosítani..."
Mi a fenéről beszélsz? Ha azt gondolnád valamiért én nem állítottam minden home user csak Home verziót használ, vagy nem tudom miért emlegetsz most ilyen nyilvánvaló dolgot. Azért a többség bizonyára Home-t használ mivel az olcsóbb a Pronál és a Mediamarkt polcról levett laptopon többnyire az van. Megint kitaláltál magadnak el nem hangzott baromságot, nem is értem most Pronál magasabb rendűvel mire akarsz utalni, a Vérpistikék otthon használt LTSB Enterprise verzióra? Hát az aztán óriási minta...
"Ráadásul már olyan hazugságokkal megtoldva, hogy hetente jön ki több összesítő frissítés, ami általánosan nyilván nem igaz."
Azt írtam havi 2-3-nál előfordul egy hét alatt kettőre jön ki a lépés ami extrán zavaró lehet. Pont hogy te hazudozol nekem tulajdonítva el nem hangzott dolgokat. Kétszer is megjegyeztem tőlem rendben téged nem zavar, te fordítva képtelen vagy elfogadni hogy mást zavarhat és kötekszel velem folyamatosan. Dobálod a szemforgatós smiley-kat, vergődsz tied legyen az utolsó szó "úgyhogy erről ennyit" dumákkal, a másik érvekkel alátámasztott álláspontjára csak annyit mondasz picsogás. Ennyit a vitakultúrádról. Neked lehet évi 3-4 build és havi 4-5 összegző se lenne probléma, nálam havi 2 a határ. Ennyit jegyeztem meg, az egész problémázást és kötekedést te indítottad és folytattad.
"Attól, hogy most kivételesen éppen úgy jött ki a lépés, hogy nem egy egész hét után tegnap adták ki és nem ma a havi másodikat, még nem ez a jellemző és eddig korábban sem így volt."
Nem jellemző? Nézzük a tényeket: 12 db jött eddig a 1803-hoz, ebből már háromszor volt ami egy hét alatt kettő kiadott frissítés történet:
jún. 5. és jún. 12.
júl. 10. és júl. 16.
szept. 11. és 17.valamint ha úgy nézem máj. 23. és jún. 26. közt gyakorlatilag durván egy hónap időtartamra 4 db, aztán júl. 10. és aug. 14. közti gyakorlatilag durván egy hónap időtartamra szint 4 db, aztán most aug. 30-tól megint tartunk már 3 darabnál.
Érdekes a 1511-nél még tudták úgy csinálni átlag havi egy frissítés, ezt az érvet figyelmen kívül hagytad, mert nem illik a régen is így volt dumádba, pont arról beszélek régen havi egyről mára havi min. kettő update-restart már, olykor három is.
"Az pedig továbbra is röhejes, hogy a havi max. 2-3 db összesítő frissítésen és azok utáni restarton megy a picsogás... Akkor lehetne, ha hetente lenne ennyi, meg havonta 12-13 db. De nagyon nem ez a helyzet!"
Az a röhejes nem fogod fel hiába írom, teljesen szubjektív hogy neked havi 2-3 nem sok. Másnak ugyanúgy szubjektíven lehet zavaró. Kapizsgálod? Én elfogadom neked nem probléma, te itt veszekszel velem mert nem tudod felfogni nem mindenki gondolkozik úgy ahogy te.
"akkor lehet írni a Microsoftnak, de gyanítom az már nem fog menni, csak a hőzöngés itt a topikban..."
Mert ugye a Feedback rendszer olyan nagyszerű, ugye? Pusztába kiáltott szó, ha egyáltalán redditen vagy máshol követed az insider program és feedback hub állapotát. A hőzöngést pedig te csinálod folyamatosan.
Most ismét kérlek olyan egyszerű dolgokra:
én elfogadom te ilyen user hibája ha nem olvas utána és user alkalmazkodjon a géphez álláspontot képviseled, cserébe te is fogadd el nem mindenki így gondolkozik és erre nem kell sértődött hisztit kezdeni minden alkalommal amikor kritizálják a Microsoftot
ha nem tetszik a véleményem nem muszáj kényszeresen vitát kezdened, lovagolnod a témán, nem én szóltam hozzád, miután belémkötsz fárasztóan elvárod hagyjam magam?
nem a te kis szemétdombod a topik, hát milyen szánalmas dedós érv az már előadod számolgatod a topikban hányan helyeseltek neked, kicsit nézz körül a nagyvilágban az összes tech oldalon, fórumokon, redditen a Win10 egyik legnagyobb kritikája a frissítési módszer. Nem véletlenül engedett az MS a kezdeti szigorból, amikor még normális aktív órák lehetőség se volt. Csak lassan már aktív hetek opció kéne!
Mi azon a "hőzöngés", hogy a Home verzióba is kellene jobb lehetőségeket adni. Példának én a havi egyszer muszáj állandó időpontban lehetőséget vetettem fel, és hogy max. havi két frissítéssel oldják már meg ahogy korábban sikerült. Ami nem releváns tömegeknek javítás az várhat. Pronál is annyi telemetria van, ha látják dolgozik egy program pl. időigényes renderelés akkor ne erőszakoskodjon a WU hiába aktív órákon kívül van és éjjelre otthagyott gép reggel ne azzal fogadja az embert ment a meló a levesbe.
Mi azon a hőzöngés, ha úgyis folyton csúsznak ígéretekkel és úgy kell összekaparni a marketinganyagba az újdonságokat, akkor talán elgondolkodtató elég lenne évi egy build is, de az jól alaposan tesztelve? És akkor talán nem kellene hozzá havi 2-3 patch. Félnek az emberek éppen mit ront el egy Win frissítés, mikor bootol fekete képernyőbe, legutóbb a 1803 debütálása nem volt túl fényes, 3-4 patch után nézett ki úgy ahogy eleve ki kellett volna adni. (pl. emlékszem két széleskörű problémára bizonyos Intel SSD és Avast-AVG miatti kékhalálok)(#85899) Ba cy lus: ezzel teljesen egyetértek, sokkal jobb a Win10 frissítése a Win7-nél, háttérben lehet szedni helyi hálózaton elosztva, lehet már sávszélességet is szabályozni, gyorsabb az előkészítés és telepítés folyamata, build után nagyjából feltakarít maga után (windows.old) sokkal jobb egy ISO telepítés után egy összegző és máris naprakész vagy ahelyett 7-nél nulláról várni gyűjtsön össze 30-40 frissítést. A Win7 és 8 témát King keverte ide, én arról beszéltem a Windows 10-en belül a 1511 verziónál még átlag havi egy frissítéssel meg tudták oldani, ma már 1803-nál ott tartunk havi 2-3 patch van kiadva és ez zavaró lehet. Ami egy vélemény, nem kell egyetérteni vele, de nekem esni se muszáj.
(#85916) movax: akarod mondani Win10 használati útmutató, mert tudtommal MacOS, Linux, ChromeOS rendszereket nem kell havi háromszor update-restartolni és heti egészségügyi restartolni
(#85917) bzoley: ilyet itt ne mondj, mindjárt megkapod náluk mindig minden jó, soha semmi probléma
(sarkítottam!)
(#85922) mpo: ez jól hangzik, ennyi erővel lehetne hetente három is
lehetőleg mindig mosogatógép ki-bepakolása idejére időzítve, igazi Microsoft Smart Home feature, build frissítésből pedig negyedévente egy az se sok ennyi erővel
-
törölt tag
válasz
King Unique #85898 üzenetére
Elég szűklátókörű vagy, hőböröghetsz még, feketén-fehéren leírtam a problémát 1511 verziótól átlag havi egy update-restart helyzetről eljutottunk most havi kettő felé már. Mi ezen a hazugság? Windows 10 update history minden verzióhoz kiírja a Microsoft honlapja hány frissítést kapott. Világosan leírtam rendben, hogy neked szubjektívan nem sok havi 2-3 és nem zavar, sem az egy héten belül kétszer, de másoknak szubjektívan lehet zavaró. Főleg ha ilyen tömegeknek eléggé mellékes MS Intune bug miatt kell. Nem fogod fel ezt, ennyire?
Még mindig hajtogatod a 2-3 db havi nem sok... hát szerinted. Nem te vagy a világ közepe. Megint ott tartunk én leírtam szerintem ez így kezd sok lenni indokolva, te ugrottál rám, válaszként leírtam örülök ha téged nem zavar, viszont te fordítva képtelen vagy elfogadni van akit zavar és csak vagdalózol.
A terelésed nem érdekel hogyan lehet Pro-nál halasztani a build frissítéseket, és tudom havi összegzőkre a Pro-ban a 35 napos pause gomb is ott van, a Home-nál lehet külső programmal tákolni. Tudok ezekről, nem muszáj ötször előadnod minden hozzászólásban mint valami nagy was is das lenne. Meg mi volt a 7-nél és mi van vállalatinál. Ez mind pont nem érdekel engem, felesleges hajtogatod mint egy papagáj.
Én arról beszélek ahogy a Microsoft alapértelmezetten csinálja a Win10 Home és Pro, mert többszáz millió ember gépére az vonatkozik inkább. Alapértelmezetten évi két build érkezik és havi 2-3 összegző olykor egy hét alatt kétszer. Ez a valóság, akármit magyarázol. A többszáz millió átlagember nem fog ilyen topikokat olvasgatni hogy milyen group policy vagy milyen külső programmal lehet tákolni és szabályozni. Ő csak azt látja amíg ő havi két-háromszor vár a gépére, a szomszéd Linux, MacOS vagy ChromeOS op. rendszer frissítése jóval kisebb fennakadást okoz.Miért nem tesznek a Home verzióba is egy gombot, havonta egyszer muszáj frissíteni és újraindítani, lehetne a hónap közepe táján tervezhetően, lehetne a neve patch tuesday
"szia user három napon belül restartolj különben mi fogunk automatikusan utána dolgozhatsz tovább egy hónapig" és akkor a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad. Így nem lenne olyan szituáció mint Win7-nél ahol nagyobb hatalma volt a felhasználónak és a hónapokig frissítetlen gépekre szépen felment a wannacry, viszont a havi egy update kb. fix időpontban elviselhető, tervezhető mindenkinek. Rendkívüli biztonsági rés esetén még egy értesítés adott esetben. Egy ilyen tömegeknek mellékes Intune bug miatt ráérne a következő normál frissítésig. A jelenlegi helyzetben az átlag user csak anyázik havi háromszor na már megint frissít a Windows.
Véleményem leírtam indokolva, részemről ennyi a téma. Ismétlem nekem mindegy hogy téged nem zavar havi három sem egy héten belül kétszer sem, nem én szóltam hozzád cinkelve hogy te miért nem érzed problémának, cserébe fogd fel fordítva van akit zavar és fogadd el ezt, ezért további mellébeszélést és vagdalózást mellőzheted. Ok?
movax: egyértelmű ha te kétnaponta manuálisan keresed a frissítéseket, akkor nyilvánvalóan nem fogsz váratlan restartba botlani, ezért nem fogsz panaszkodni ez világos. Kicsit képzeld el sok ember nem a géphez akar igazodni, hanem tenné a dolgát és nekik zavaró lehet alapértelmezett módon havi 2-3 update-restart, főleg ha úgy jön ki a lépés egy hét alatt kétszer.
-
törölt tag
válasz
King Unique #85894 üzenetére
Win7-8 más. Win10-nél évi 2 build mellé jön mostanában már havi 2-3 összegző is. Tök mindegy melyik verzió! Az hol érv 1709-re is volt ennyi? És? Pont ez a baj, ha nem lettem volna világos. Elszaladt velük a ló, a Win10 kisbaba korában 1511-nél még nem volt havi 2-3 update-restart! Többnyire tudtad hónap tizenvalahányadikán patch tuesday és kész, nem zavart.
Úgy durván számolva:
A 1511 Pro és Home majdnem két éves élettartama alatt gyakorlatilag havi 1 update-restartra jött ki.
A most temetésre készülő 1703 verzió kb. másfél éve alatt már havi 2 update-restart.
1803-nál most eddig 4,5 hónap alatt 12 db, már havi 2,5 update-restart.Nem akarod megérteni teljesen szubjektív, lehet neked havi öt update-restart se fájna, másnak a felsorolt dolgok miatt zavaró három is? Nekem kettő volt a határ, természetesen ha rendkívüli helyzet van jöjjön a plusz. Viszont ha nem a világ múlik rajta úgy konkrétan most a rövidke logban a Microsoft Intune bug miatt miért nem várhattak ezzel, emiatt egy héten belül másodszor frissítenek, újraindítanak arra nem kaptam választ mi volt élet-halál sürgős ebben az Intune bugban. Csak másolod a sablon szöveget, hogy nem sok havi 3, Pro lehet halasztgatni, Home lehet tákolni, téged nem zavar... én ezt értem, örülök, te is fogadd el mást pedig zavar havi háromszor és egy héten belül kétszer. Úgyhogy erről is ennyit...
-
törölt tag
válasz
King Unique #85890 üzenetére
Használd a fantáziád:
"már megint frissít a Windows" panaszok:
- nincs mindenkinél gyors internet
- nincs mindenkinél SSD
- játszós gépet bekapcsolod "már megint, hiszen most tudtuk le javítókeddet?!"
- zavaró lehet egy hét alatt kétszer ha úgy jön ki a lépésNeked havi 3 nem olyan sok, ez szubjektív. Másnak lehet unalmas, hogy megint frissít. A mai change log mindössze ennyi:
This update includes quality improvements. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:
Addresses a Microsoft Intune issue that occurs after installing any of the updates released between July 24, 2018 and September 11, 2018. Windows no longer recognizes the Personal Information exchange (PFX) certificate that’s used for authenticating to a Wi-Fi or VPN connection. As a result, Microsoft Intune takes a long time to deliver user profiles because it doesn’t recognize that the required certificate is on the device.
Te jobban értesz hozzá, mondd el mi nem várhatott ezzel, a mérleg egyik serpenyőjében a Microsoft Intune használók és a másikban erről soha nem hallott többszáz millió normál user aki csak használni akarja a gépét egy hét alatt másodszor frissíteni, újraindítani? Az rendben folyamatosan dolgoznak a hibákon, ennyi erővel akkor frissüljön mindig azonnal minden héten amikor a Windows kódjának legutolsó zugaiban is kijavítanak valamit?
-
törölt tag
KB4464218 frissítés érkezik, a hónap fele épp csak elmúlt és már a második.
1803 frissítések ha stimmel:
májusban kettő
júniusban három
júliusban három
augusztus kettő
szeptember kettő eddig4,5 hónap alatt 12 update, valahogy jobban meg kellene oldaniuk. Az emberek agyára ezzel mennek olyan érzés hetente telepíteni, újraindítani, várni kell, talán jön még egy szeptemberben megágyazni a nagy októberi frissítésnek.
-
törölt tag
válasz
Walter_White #85797 üzenetére
Defender megnyit, vírusvédelem alatt a fenyegetések előzmények és ott a karantén
Virus & threat protection -> Threat history -> Quarantined threats -
törölt tag
válasz
King Unique #85715 üzenetére
Szomszédjának anyjának felesleges Pro. Gondolom számít az ár, hiszen azért hekkelt-mókolt volt eddig. Home kulcs aztán kész.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #85711 üzenetére
Pro felesleges, elég venni egy rendes Home kulcsot és gyalulással tiszta lappal kezdeni. Szerintem.
-
törölt tag
Az ilyen frissítős napokon mint a mai is, mindig szorgalmasan indítom a karbantartót a maradék lepucolásáért. 2-3 GB alkalmanként, havi két összegző minimum szokott lenni. Vajon ha rá se hederítenék a Windows magától is törölné úgy mint a windows.old mappára van határidő? Vagy csak gyűlne és foglalná feleslegesen a helyet amíg észre nem veszem?
-
törölt tag
A vágólap végre nem egy töltényes lesz, ezt is megértük!
A Snipping Tool utód is jónak tűnik, print screen gombra beállítom majd azt. (eddigi Windows Ink ikonról a Sketch funkció használhatatlan a képtömörítése miatt)
A OneDrive automatikus hely takarítása is jó lesz nekem. A Defender is okosodik ahogy látom.
A kereső webes előnézet és Notepad keresés most remélem minden régióval menni fog, nemcsak US, UK régión.
Az Edge autoplay tiltás is nagyon kell, ami nem egyértelmű: a szókijelölés definíció popup csak olvasónézetben fog előjönni, normál weblapon nem? (így elég hülyeség lenne)
A sötét File Explorer nekem nem létszükséglet, az jó a kötelezően színes egy pixeles ablakszegély már nem muszáj.
A Sets hiánya nem fáj, mert a koncepció se fogott meg egyelőre, azért annyit csinálhattak volna legalább a File Explorer tudjon tabokat és kész.Szerintem jobban járunk egy világmegváltónak szánt új funkció helyett kapunk sok apró kényelmi megoldást. Lehetne úgy az évi két buildből egy amiben a nagy újdonságok jönnek, a másik pedig a csiszolás és motorháztető alatti dolgok. Vagy évi egy rendszerfrissítés és amit lehet apróságokat a havi összegzők során.
-
törölt tag
Régi gépen azért kicsit szerencsejáték a Win10, hogy egy havi összegző vagy build frissítés mikor dönt úgy már nem szereti a régi vasat. Egy Vista laptoppal jártam így, a Win7 még jó amikor lejár a támogatása úgyis végleg kuka lesz. Reklámszűrő is elengedhetetlen, a mai szutyok mindennel terhelt, reklámos, nehéz honlapok térdre tudnak kényszeríteni egy gyenge processzort.
-
törölt tag
válasz
malnabokor #85431 üzenetére
Legrosszabb esetben a Microsoft egyszer lelövi az ilyen okosba' szerzett kulcsot, más kockázat szerintem nincs.
-
törölt tag
Másnál is csinál olyat az action centre (értesítési központ) rákattintasz és a gombok nem aktívak rögtön, a bekapcsoltak sem színesek hanem várni kell egy másodpercet? Piszok idegesítő. Mindig csak akkor amikor jó ideje nem nyitottam meg, csak akkor elsőre darabos az animációja. Második alkalommal már azonnal megnyílik.
-
törölt tag
A Registry-ben lehet resetelni a system tray ikonjait, itt a leírás melyik kulcsot kell szerkeszteni illetve lustáknak egy letölthető .bat fájl. Használtam már, működik. Arra is jó, ha már eltávolított program értesítés ikonja ottmaradt a listán azt is eltünteti.
-
törölt tag
Az a normális hozzáállás szerintem. Nem is beszélgetni akarok vele azt értem nehéz megcsinálni magyarul, azért egy gyors start menüs webes keresés, átváltás stb. lehetne magyar régión is. Jó nem halok bele, átlököm a régiót UK-re és máris van rendes Cortana és rendes Store. Cortana mutatja YouTube dalszöveget, szó definíciókat, keresés... Egyébként is angol nyelven használok gépet, tévét, telefont. Csak mivel kereső = Cortana akkor magyar régión egyáltalán nincs jobb klikk keresés és semmi más.
-
törölt tag
válasz
havri1 #85132 üzenetére
Gépház - rendszer - értesítések
Ba cy lus: ott ellenőrizd a nyelvi dolgokat, rendesen telepítve a csomag, mert rendesen kell mennie
csicso82: ez régi vesszőparipám, azt értem a magyar kicsi és nehéz nyelv és akkor a teljes Cortana asszisztens élményt nem tudnák adni, de akkor legalább ne kötnék az egyszerű start/Cortana/Edge keresőt angol régiókhoz. Ahhoz nem kell tudnia magyarul, hogy start menüben gyorsan tudjak számolni, keresni weben, pénzt váltani, ezekhez mind régiót kell állítani, Edge-ben magyar régióval jobb klikk keresés sincs se Bing, 1709 alatt pár hónapig angol régióval volt már search with Google/Bing ja és a Bing international oldala semmit nem ér, csak ha UK vagy US az is. És ami még halálra idegesít a Store és Feedback is országonként van, magyar régióból el se tudom olvasni egy app angol nyelvű értékeléseit hiába beszéli a fél világ az angolt. Teljesen idióták.
-
törölt tag
válasz
pacman789 #85026 üzenetére
Valószínűleg a gyorsindítás (fast startup) funkció zavar be, mert Win10-nél alapból a leállítás nem rendes kikapcsolás, hanem hibernálja a kernelt, folyamatokat és bekapcsoláskor nem teljesen nulláról bootol. Újraindítás az tiszta, ezért tapasztalod olyankor rendben lefut. Kapcsold ki a gyorsindítást vezérlőpult energiagazdálkodásnál vagy parancssorban "powercfg -h off" ez az egész hibernálást kikapcsolja.
-
törölt tag
Akinek tetszett a MacOS Mojave bemutatón a dinamikusan változó háttér, elkészült a Windows verzió: WinDynamicDesktop néven kell keresni az áruházban. Githubról az .exe változat itt.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #84861 üzenetére
Sok apróság lesz benne: [link]
Amit én várok:
Edge autoplay tiltás
OneDrive automatikusan 30 nap után "csak felhő" státuszra állítja a korábban letöltött fájlokat
Defender újításokLesz még:
kozmetikai javítások
visszakerül a csak szöveg méretének változtatása
felhős vágólap
… -
törölt tag
válasz
emiki6 #84867 üzenetére
System32 nálam 3,4 GB. Ebben a DriverStore mappát nézd meg és keress rá itt a topikban mert az hajlamos elhízni több gigára. Régebben nekem volt olyan minden frissítéskor szépen eltette magának a drivereket másolatban és csak gyűltek.
Közben ezen a héten is jött egy új frissítés: KB4100347
-
törölt tag
válasz
pruzsi #84765 üzenetére
Settings - Updates & Security - Troubleshoot
Gépház - Frissítések & Biztonság - HibaelhárítóItt válaszd ki a WU hibaelhárítót. Egy admin parancssorban ezeket:
net stop bits
net stop wuauserv
net stop appidsvc
net stop cryptsvcnet start bits
net start wuauserv
net start appidsvc
net start cryptsvcmajd újraindítás
-
törölt tag
válasz
dchard #84734 üzenetére
Te nagyon fárasztó vagy! Kezdjük ott kapott érdemi választ többektől: ha valakinek nem tetszik a Defender, akkor másik AV telepítésével a Defender háttérbe vonul. Ha nincs másik AV, akkor a Defender dolgozni kezd. Ennyi.
Erre kezdtél hisztizni "Egyáltalán honnan veszik a bátorságot, hogy automatikusan visszaállítgatnak dolgokat, amiket a felhasználó megváltoztat?" amire megjegyeztem a felhasználói feltételeket elfogadtad, hát azért. Erre te háborogtál te megvetted a tied hogy képzelik jöttél eléggé hibás autós hasonlattal és jöttél teljes homállyal EULA-val, az is kurva nagy öngól volt mert világosan benne van csak licence a tied és nem a te tulajdonod a Windows és telepítéskor elfogadtad a feltételeket. Amiben többek közt szerepel az általad rinyált dolgok pl. Windows Update is, és az is biztonsági okokból csak ideiglenesen lehet kikapcsolni a Defendert és ha nincs más AV, akkor a Defender dolgozni kezd. Te ezt elfogadtad. Ezután még értetlenkedtél egy sort, arról nem tehetek nem tetszik ennyire mégis használod illetve nem tudod értelmezni a feltételeket, továbbá azt is javasoltam nyugodtan buheráld szét a telepítésed és tilts le mindent senki nem fog Redmondból beszólni, menjél pereld be őket EULA miatt jól pofára esnél, csak a topikot ne fáraszd már ilyen sületlenségekkel vagy ne reklamálj ha kilövöd a WU-t akkor visszajön. Ha annyira nehéz felfogni azt a Windows a Microsoft szoftvere és olyanra csinálják ahogy ők gondolják. Egyébként is zárt szoftverhez képest elég sok szabadságot ad a Windows, le lehet húzni UAC érzékenységet, basic-re állítani a telemetriát, WU is eléggé testre szabható, van GPE és Registry, lehet használni külső védelmet is, sok része eltávolítható vagy nem sok vizet zavar.
-
törölt tag
válasz
pintyesz #84725 üzenetére
Csak annyit találtam BIOS-t alapra állítani, majd hot key tiltás és reménykedni. Gondolom a kivett HDD formázása miatt a gyári helyreállításnak már lőttek, esetleg régi gyári DVD ha megvan még hozzá. Azt én most nem tudom gyári drivekeret hogyan lehetne Windows telepítőbe beletenni.
#84723) dchard: értetlenkedhetsz még a semmiről bekezdéseken át, telepítéskor elfogadtad a Microsoft feltételeit és ennyi... ha EULA értelmezéssel van gondod, biztos van rá jogász topik is... illetve nem kötelező használni ha ennyire nem tetszik
-
törölt tag
válasz
dchard #84710 üzenetére
Felhasználói feltételeket fogadtál el. Ennyire nem világos?
Nem sikerül megérteni használati licence-t vettél, kvázi "béreled" amit csak a téves autós hasonlatodra hoztam fel a lényeg nem a te tulajdonod a Windows és a meddigre is ott a válasz...) A tényszerű bizonyíték az EULA, Settings -> System -> About lap alján olvasgasd Microsoft Services Agreement és Microsoft Software Licence Terms, ne engem fárassz.
The software is licensed, not sold. Under this agreement, we grant you the right to install and run one instance of the software on your device (the licensed device), for use by one person at a time, so long as you comply with all the terms of this agreement.
(Mellesleg ha olyan az ízlésed minden hiszti nélkül bele tudsz túrni a rendszeredbe 3rd party tweaker programokkal úgy ahogy nem szégyellsz ha nem tetszik a Windows Update vagy más rendszerfolyamat.)
SP4C3: LOL egyik héten MS bérenc vagyok, bizony kapom a havi apanázst Redmondból
másikon meg elzavarnak használjak Linuxot mert érvelve kritizálom a rossz döntéseiket a Windows fejlesztésében, sajnálom nem tudok megfelelni mindenkinek
-
törölt tag
válasz
dchard #84708 üzenetére
Autós hasonlatod nem jó, mert azt megvetted az a tied. A Windows nem a tied, csak béreled használatra. Ha én bérelek tőled egy lakást és te szerződésbe írod nem dönthetek ki falakat és nem tarthatok benne elefántot és minden második hónap első hétfőjén jönnél megnézni a tulajdonod hogy minden rendben, és én ezt mind elfogadtam akkor úgy van.
Használj más op. rendszert, ha ennyire kiakaszt. A Windows a Microsofté, te csak használati jogot vettél feltételekkel. Nem vettél tulajdonjogot, nem tudom honnan veszed ezt. Ennyi. Ne ragozzuk tovább.
-
törölt tag
válasz
dchard #84703 üzenetére
Hát akkor most már tudod.
A Windows nem a tied, csak használati licence amit vettél, illetve biztosan nem olvastál EULA-t mert pontosan benne van ami szerinted nincs.
13. Additional Notices.
"c. Malware protection. Microsoft cares about protecting your device from malware. The software will turn on malware protection if other protection is not installed or has expired. To do so, other antimalware software will be disabled or may have to be removed."2. Installation and Use Rights.
"Restrictions. The manufacturer or installer and Microsoft reserve all rights (such as rights under intellectual property laws) not expressly granted in this agreement. For example, this license does not give you any right to, and you may not:
(iv) work around any technical restrictions or limitations in the software;" -
törölt tag
válasz
tordaitibi #84696 üzenetére
Volt érdemi válasz: ha felteszel másik AV-t akkor a Defender háttérbe vonul. Kikapcsolni pedig csak ideiglenesen lehet, nagyon helyesen. Azért azon ne csodálkozz szakmai topikban leszólják a "mindent letiltok, nem használok semmilyen védelmet, nem frissítek" vérpistikéket.
(#84699) dchard: A Windows a Microsofté, te csak használó vagy, feltételeket elfogadtad.
-
törölt tag
válasz
Adebayor #84689 üzenetére
Hálókártya eszközkezelőben, a Windows Update ellen az aktív órák beállítás érdemes, ütemezett karbantartás is lehetséges felébresztheti. Parancssorban a "powercfg /lastwake" és "powercfg /waketimers" és "powercfg /requests" parancsokkal lehet nézelődni. A frissítés egyébként valószínűleg a megszokott keddi patch volt, most ért el hozzád.
-
törölt tag
válasz
Cr00py #84579 üzenetére
Én pár változtatással már nagyon elégedett lennék:
- évi egy build havi 1-2 összegzővel alaposan tesztelve (most akkora a tempó folyton csúsznak az ígéretek)
- nagy frissítés után tételes összefoglaló mit állítottak vissza, mit neveztek át, mi új
- következetes design, nem összevissza UI (az "új" UWP kinézet is egy katyvasz)
- ne kelljen triviális dolgokhoz feedback hanem csinálják maguktól (pl. az Edge jobb klikk menüje buta)
- régió korlátozások: magyar régióval buta a kereső "Cortana" és Edge-ben is
- ne másszanak az ember arcába legalább Pro alatt visszavágni a tippeket, játékokatAbban nem értek egyet veled, hogy nagy vicc lenne, mert a gondok ellenére szerintem motorháztető alatt, biztonsági szempontból és összességében a 10 jobb mint a 7. Biztos nem mennék vissza, már a 8.1 is jobb volt.
A registry hasznos, ahogy Mac-nél is hasznos a terminál pl. visszatenni a "Save As" funkciót mert az Apple bölcsességében a "Duplicate" a default, ami ugye nagyon nem ugyanaz.
-
törölt tag
válasz
Cr00py #84573 üzenetére
Mert a marketingosztály szava erősebb mint a veterán kocka mérnököké. Ők hiába mondanák talán a Pro verzióba nem kéne több mint 1 GB szponzor játék és reklámok, "javaslatok" és tippek és nyaggatni az embert.
Bizonyára a programozók tudják ha már csinálnak pl. új böngészőt IE helyett, akkor legyen előbb viszonylag jó az Edge, de kiadták teljesen alfa-béta állapotban három éve alapértelmezettnek, mert a fejesek azt mondták. Csak kb. tavaly óta, idén elfogadható már.
A kockák tudták tesztelni kéne még rendesen a buildeket, a fejesek azt mondták az insider program és a telemetria elég, hát szerintem így siralmas évente kétszer nagyot frissíteni. Bevezették a csendes órák funkciót, de évekbe telt mire hozzácsapták hogy ütemezni is lehessen. Kiadáskor és kb. az AU verzióig egy mezei számológép megnyitására várni kellett az UWP splash screen keretrendszer miatt, most már megnyílik azonnal szerencsére. (a fotó app még mindig tetűlassú és béna)
Tehát a marketingesek sietnek, most ősszel a dark mode is egy félkész izé lesz. Redditen is csak feedbacket kérnek, ami önmagában káosz a régiós elkülönítés miatt és a tömeg a századik általános szar a csempe javaslatot upvote-olja és a kivett funkciót visszakövetelését, miközben konkrét szembetűnő bugok bejegyzései maradnak árván évekig. Az meg a halálom amikor totál evidens dologra is azt mondják csinálj feedbacket és ha sokan megszavazzák talán egyszer foglalkoznak vele. Ahhoz nem kéne feedback egy Ablakok nevű rendszeren több ablakban is meg lehessen nyitni az UWP alapú cuccokat.
Amúgy szerintem annak örülni kell, hogy a registry-ben sok mindent meg lehet oldani, a tenforums tutorialokból pedig le is lehet tölteni készen a .reg fájlokat.
-
törölt tag
Vezérlőpult, programok eltávolítása, Windows szolgáltatások ki-bekapcsolása alatt távolítsd el az Internet Explorert, majd vissza.
(#84547) MM: a linken lapozz lefele ott lesz az admin PowerShell parancs ami újratelepíti az appokat. Végső esetben gépházból rendszer alaphelyzetbe állítása fájlok megtartásával, vagy Windows alól futtatott helyben frissítés ISO-ból.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #84522 üzenetére
Ez az, ha valakinek nem elég a beépített megoldás akkor F.lux vagy SunsetScreen.
-
törölt tag
Tapasztalatom szerint így történik:
Hiába naprakész MCT általi Windows-t telepítek tisztán és helyesen csak a legújabb havi összegzővel pótolja ki a Windows Update, sajnos az UWP appok tök régiek benne:
Clean install - belép user először - meglátja a start menüt és elborzad a Disney, Candy izéktől - rögtön jobb klikk uninstall - viszont közben a háttérben az áruház frissítési sorban már benne vannak - tehát amíg eltávolítod a régi verziót addig az áruház frissít az újra így jön vissza
Ezért írtam először hagyni kell az áruházat lefrissíteni mindent. És csak ezután eltávolítani a nem kívánt játékokat, így már nem fog visszajönni egyik se új Windows build frissítéskor sem. (ha más komolyabb rendszerbe túrás volt, az más téma, hiszen a Windows nem mindig hagyja magát irtani pl. a Windows Update irtása és visszakapcsol alapértelmezett folyamatokat mert próbál öngyógyító lenni akkor elképzelhető mellékesen az alap UWP játékokat is visszahozhatja)
Kár félmegoldás ez, hiszen egy új tiszta telepítéskor ismét le kell futni a köröket, új felhasználó fióknál is. Legalább a Pro verziónál ne csinálnák ezt, ha telepítéskor opt-in lenne senki nem szólna egy szót se. Illetve start menüből a többi eltávolíthatatlant elrejteni: Xbox, Messaging (ez milyen halott app már), Mixed Reality Portal és Viewer...
(#84510) janos666: Az ideális tényleg az lenne egy órával lefekvés előtt már semmi tévé, monitor, tablet, telefon... de legalább a kék fény szűrése legyen este és az is megér egy misét a monitorok gyártói alapértelmezetten felnyomják a fényerőt és a kontrasztot nagyon magasra, hogy üssenek a színek azt a terméket válaszd az áruházban a polcról. Én mindig felére, harmadára leveszem a gyárinál, és beállítom a warm profilt a monitoron aztán még az éjszakai fény Windows-ban.
(#84513) Ice&Lime: Nem tudom miért szólítottál meg és mi bajod van, de jó reggelt!
-
törölt tag
válasz
undercover #84491 üzenetére
Azt hiszem pontos info nem szerepel rajtuk. Én egy ideje ezt az appot használom inkább, magától cserélgeti és automatikusan lementi.
Még a bing.com képnél van info, le is lehet tölteni. Persze előbb érdemes a Binget US vagy UK régióra tenni, mert a magyaroknak bedobott international elég fapados.
-
törölt tag
válasz
makoss #84450 üzenetére
Benne lesz a sötét téma a 1809-ben, viszont nagy elvárásaid ne legyenek. A megszokott Microsoft módon félkészen és majd egyszer befejezik elven kerül bevezetésre: Szerintem sokkal zavaróbb, ha a sötét File Explorer ablaknál feldobja hirtelen a világos másolás, tulajdonság stb. részeket. A sötét téma egyébként is egyénfüggő, én nem szeretem mert zavaró sötét alapon világos betűket olvasni.
Ami tuti használd az éjszakai fény funkciót, ütemezni is lehet időre vagy a Naphoz igazítani. Ha több funkció kell akkor ott a Sunsetscreen vagy a Flux. Ez a funkció fontosabb a szemnek a sötét témánál mivel csökkenti a káros kék fényt.
-
törölt tag
válasz
#77646080 #84381 üzenetére
Én is el kezdtem nézni a task managert, mi ez a nagy lassulás amiről írnak, aztán semmi nem fogta a CPU-t. Ezek szerint mert én is Edge-ben netezek 90%-ban. Ezért kell a problémákról konkrétan beszélni, nem úgy lassú a "böngésző" (melyik?) és a "program" (melyik?)
Leszűkítve az ideiglenes megoldások:
Defenderben kivételt megadni
Edge-re váltani
3rd party AV akkor a Defender takarékra teszi magát (3rd party-nál közben figyelni SSL szűrés miatt ne lassítson)
aztán 1809-ben reméljük javítják a bugot, nem tudom újabban miért állították ilyen agresszívre -
törölt tag
válasz
King Unique #84379 üzenetére
-
törölt tag
Két tipp:
1. Ha villognak az asztali, tálcaikonok: a gépház, rendszer, tablet résznél asztali módra állítani és ne kérdezzen
2. Ha egy ablak folyton más pozícióban, méretben nyílik meg, rendezd el ahogy jó és Shift nyomva tartásával zárd be, legközelebb ott fog megnyílni -
törölt tag
A 1803 verzióval a File Explorer képes unortodox módon számolni.
-
törölt tag
válasz
polgi803 #84261 üzenetére
A szokásos havi biztonsági, javító frissítésekkel ritkán szokott gond lenni, az jó ahogy jön. Az évi két nagy verzióváltás amikor jobb várni és nem első nap feltenni. Pl. nekem legutóbb 1803 megjelenéskor szinte rémálom, két hónap múlva 4-5 patch után már oké. A 1809 viszont reméljük elsőre is jobb lesz, mert ez lesz az új hosszútávú alapja.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #84199 üzenetére
"6. ezt letiltottam de nem tiszta hogy mire gondol mely appokhoz töltene le és mit"
Azt jelenti eszközeidhez letölti a programokat, nem kell a gyártó honlapjára elmenned. Pl. nálam telepítéskor a Windows látja az egerem akkor már magától szedi és indítja a Logitech Options programot és a HP nyomtató-scanner appot az áruházból.
-
törölt tag
Jaj nem kell megsértődni, azt írtam én nem tudnám használni egyedüli rendszernek alapból. Ha más használja elégedetten akkor örülök, ennyi. Nekem csak hiba esetére hasznos egy Live Linux USB. Én csak a saját tapasztalatom tudom írni, ha öt perc Google után nem tudtam megoldani pl. a Logitech MX Master 2S menjen ahogy kell, akkor nem a 80 eurós egérről mondok le. (ami lehet a Logitech hibája is miért csak Windows és Mac alá írnak Logitech Options szoftvert, a pár % Linux és Chromebook miatt nem vesződnek vele, engem userként annyiban érint most nincs, a miért az más téma) Alkalmi itthoni Office-hoz a Libreoffice-tól félóra után úgy voltam inkább időszakosan előfizetek a Microsoft Office 365-re.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #84140 üzenetére
Legalább itt percek alatt Google első oldali találatból és a jó öreg regedittel megoldhatod magadnak percek alatt. Linux alatt ha gondod van készülj úgy kell vadászni a megoldást a fórumok legmélyebb bugyraiban. Próbáltam én a Linuxot, csak egyszerűen tényleg nem felhasználóbarát. Ha túllépek azon mint a legtöbb ingyenes szoftvernek a design leragadt a 90-es években, de amikor az egeremhez nincs driver, a laptop touchpad gesztusok nem működnek, 1080p YT videó akadozott stb. hát hamar feladtam! Csak hiba esetére tartok egy Linux pendrive-ot, alapértelmezett rendszernek nem tudnám használni alap dolgokra se.
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #84129 üzenetére
A rendszer és szoftverek eredetiek? Csak úgy általánosan magától nem valószínű napi sok GB írást végezne és lassítana a Defender, különben tele lenne a hibával az összes tech blog.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #84128 üzenetére
"Hogyan lehet rávenni a 10-et, hogy őrizze meg egy mappában az előnézeti képeket?"
Ez engem is bosszant, 1709-ben változtattak ezen karbantartás címszó alatt folyton törli a thumbnail cache-t feleslegesen, illetve bevezettek egy limitet mekkora lehet a mérete. Két registry kulcsot kell átírni és akkor nem piszkálja többet.
-
törölt tag
Közszolgálati közlemény mókolóknak, registry huszároknak: [link] (hiába no, kell az Avastnak az adatgyűjtés, hogy eladhassák)
-
törölt tag
válasz
King Unique #83970 üzenetére
Cserébe feltételezem az nem 1.0 szint, hogy a keresőbe egy konkrét beállítás teljes nevét szó szerint begépelem advanced keyboard settings vagy override input method és mégse dobja ki... ennyi indexelés és telemetria mellett. Ha azt írom change active hours akkor hurrá mutatja a kereső, de nem ám egyből odavisz hanem csak a sima WU lapra hogy még kattintsak rá külön. Nagyok az elvárásaim, ugye?
Hát igen tök máshogy látjuk. Edge-ben sem értem 3 pötty-Settings be tudom állítani milyen oldallal induljon, ott van az új lap pár lehetősége, na de a házikó gombért és beállításáért még mélyebbre kell menni Advancedbe.
Nekem ez UI agyrém. Ahogy az is megnyitok egy képet a 3 pötty menüben olyankor nincs ott a settings lehetőség, rá kell menni "see all photos" és az ottani 3 pötty menüben már lesz csavarkulcs. Bámulatos. Persze ennyi legyen a legnagyobb baj vele, ehelyett például. -
törölt tag
válasz
King Unique #83965 üzenetére
Hát számodra nyilvánvalóan nem.
A havi három frissítés se zavar, akkor pár plusz katt se eldugott beállításokért. Viszont focus assist beállításnál nem írják nemcsak on/off kapcsoló hanem a kategóriákra még rá lehet menni és alatta további opciók. Amit ma nem találtak elsőre kb. hárman. Build váltás után nekem is első dolgom volt megkeresni, hogy a fenébe kell kikapcsolni a focus assist ne értesítsen arról hogy bekapcsolta magát. Hiszen pont azért vezették be, ne zavarjon feleslegesen. Alapból most zaklat arról hogy nem zaklat.
-
törölt tag
válasz
King Unique #83962 üzenetére
Ha egérrel vagy ujjal navigálsz akkor van annyi. Ebből felesleges a "More keyboard settings" alá még egy gombra elrakni az advanced részt, mikor lehetne ott rögtön. Illetve kár a keresőbe hiába írod szó szerint a beállítás nevét "override for input method" semmit nem talál rá.
vlevi: ha insider verziót használsz elsődlegesen ne csodálkozz a dolgokon
bőven elég, ha a publikus verzióra érkeznek kérdések, panaszok
-
törölt tag
És mit írsz be keresőbe egy ilyen eldugott opció elől ki tudd venni a pipát?
És ha a keresőbe szó szerint beírva is "nincs találat" a kívánt beállításhoz, ezért csak 6-7 lépésben jutsz el oda?
-
törölt tag
Nem a naponta a lényeg, hanem amikor kell és keresel egy opciót akkor miért van felesleges rétegek alá elrejtve. Ugyanígy az értesítések, focus assist beállítása amit szemléltettem képekkel. Ha szerinted az intuitív megoldás egészségedre...
-
törölt tag
válasz
ArthurShelby #83936 üzenetére
Nem az a baj változtatnak, hanem build frissítés után nem közlik mi változott, mit állítottak el, mit helyeztek át.
(#83941) Geth Ásít. Tudom téged semmi nem zavar.
-
törölt tag
Nem intuitív az UI sajnos. User értesítéseket akarja testre szabni. Settings -> System alatt látja a notification feliratot hurrá ott a Notification almenü. Viszont ott nem találja a Focus Assist értesítési beállításokat, mert az egy külön kategória a System alatt, jó menjünk vissza. Ezen a helyen semmi nem jelzi, hogy nemcsak egy on/off kapcsoló hanem a három kategória az még tovább kattintható és alattuk vannak még lehetőségek. Szóval el van dugva 3-4 réteg mélyre a cucc... nincs átgondolva a Settings app magyarul. Mindenhez milliót kell kattintani. Pl. ez is milyen UI fail, hogy beállítsam HUN bill. legyen az alap: Settings\Devices\Typing scroll lefele az aljára, kiírja More keyboard settings és betesz gombot Advanced keyboard settings ez alá van eldugva ami nekem kell. Végülis csak fél napba telt idáig navigálni. Minek így körülményeskedni, miért nincs rögtön ott a beállítási lehetőség egy lapon? Idióták. A Windows Update rész is egy 90%-ban üres fehér lap, a további beállítások elvannak dugva almenü almenüjébe, pedig pár dolog lehetne már rögtön az első lapon. MS szeret fehér területeket mutogatni nekünk, Edge-ben is összevissza kell kattingatni.
-
törölt tag
Azonkívül szar a fotó app, mi lehet a magyarázat erre:
Egy db kép megnyitva kb. 400 MB olyankor a terhelés, aztán tálcára letéve. Látszólag ott a zöld jelzés, hogy felfüggesztve háttérben mégis idővel felfal majdnem 1 GB memóriát és időnként 10-20% CPU. Indexelés már elvégezve rég, nem került azóta új kép a gyűjteménybe, telemetria alap, szóval mi a fenét csinál a háttérben? Visszahozom tálcáról a képet akkor visszaugrik 400 MB-ra, leteszem megint elkezd falni. Közben az Edge 400 megából simán nyitva két-három weblap, ez a szerencsétlen fotó app egy db képpel 400-ról 800-ra hízik.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest