Hirdetés

Aktív témák

• WhiteEagle77

csendes tag

Hello,

Hamarosan új számítógépet építek a feleségemnek, és ezúttal már Windows 7 Home Premium 64 bit-es verziót szeretnék rá tenni. Viszont mielőtt megvenném a Windows-t lenne pár kérdésem:

- Sok helyen nem írják ki, hogy teljes verzióról vagy OEM-ről van-e szó. Ami 28-30000 forint alatti az valószínűleg OEM, igaz?
    - Elvileg az OEM-et rendszerépítőknek találták ki, ha jól tudom, tehát aki gépeket rak össze és továbbértékesíti őket. Namármost én összerakom a saját gépünket, de nem értékesítem tovább. Vehetek legálisan OEM-et?
    - Van valami különbség az OEM és a teljes verzió között azon túl, hogy az OEM aktiválás után megjegyzi az alaplap típusát, és más alapú gépre nem tehető át, míg a teljes verziót újabb és újabb gépekre lehet feltenni (persze mindig csak egyszerre egyre)? (Ez nem gond, mert az új gépet nem tervezzük 4-5 éven belül lecserélni. De ha van más különbség is...)
    - És végezetül: lehet aktiválni magyar Windows 7-et (főleg az OEM-et) Magyarországon kívülről? Ez azért lenne fontos, mert külföldön élünk, viszont magyar nyelvű Windows-t szeretnénk a gépre. Nyáron megvennénk a Windows-t amikor hazaugrunk két hétre, majd visszatérés után feltelepítenénk a gépre. Nem szívesen hurcolásznánk a számítógépet Magyarországra az aktiválás végett.
    - És a plusz kérdés :-) Ha mégiscsak angol Win7-et veszek, kezeli az a magyar billentyűzetet, van ő és ű stb.? Igazából nem gond hogy minden angolul van, nincs gondunk angollal, csak azért jó lenne ékezetesen gépelni tudni utána is...

Köszi.

Aktív témák