- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- mefistofeles: PC házat cseréltem, avagy tényleg olyan híg-e az olcsó hús leve?
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Candy: IGPU dGPU passthrough, avagy a nem minden arany, amin megy a Furmark
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérek!
Ez elvileg TV probléma!
De hátha egyszerű a megoldás.
Az asztali PC-en fut a Spotify.
-Ha a asztalnál lévő monitort és a PC 3,5jack csat. logitech hangszórót használom, folyamatos a lejátszás!
Úgy hogy más nem fút, és otthagyom..
-Ha a TV-re ( csak a második képernyőre) kivetítem és a tv3,5jack-ról aktív hangfalak-ról szól!
Itt 9 perc múlva le áll a zene!
Mivel a TV nem kap jelet , kiírással!
Mit tudok tenni?
Persze a TV funkciónál műsor adásra is nem csak PC monitornak! -
VGYke
addikt
Sziasztok! Létrehoztam egy plusz „Nagyfonok” felhasználói fiókot, majd később eltávolítottam.
Hátra hagyta a C:\Users\Nagyfonok mappát, amit rendszergazdaként sem tudok kitörölni, azt a hibaüzenetet kapom, hogy „Ezen művelet végrehajtásához engedély szükséges”
A felhasználói profilok között (sysdm.cpl + Speciális fül + Felhasználói profilok + Beállítások) nincs ez a fiók, tehát ott nem tudom kitörölni.
Mi a megoldás? -
pinnacle
nagyúr
Köszi!
Nincs semmi probléma. Egyénként memóriabővítés óta megtáltosodott a gép. Programokból bezáráskor azonnal kilép, eddig "szöszmötölt". Lehet manapság már 32GB RAM kell.
Sajnos nincs régi képem a Feladatkezelőről, de lehet 16GB-nál is 20GB-t volt Gyorsítótárazva vagy az a RAM méretétől függ? Gondolom RAM-ból gyorsabb az elérés, mint SSD-ről. -
lanszelot
addikt
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Igen, én is ott kerestem ez volt a baj
A kategorizált alkalmazások jobb felső részén van egy "view category" , no az elég rosszul van megfogalmazva, mert nem a kategóriákat nézed meg, hanem ott válasz nézetet.
Tehát azt lenyitva lehet lista nézetre váltani.
-
vlevi
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Valószínűleg az SSD topickban tudnak hasznosabbat mondani, mint én, de szerintem aggódni, és a cseren gondolkodni akkor kell, amikor elkezd nőni a reallocated sector counter. Ez az érték az, amikor a meghajtó a gyenge, rossz blokkok helyett jól működő helyre mozgatja az adatokat.
Még egy apróság, szintén az SSD topicbol. Van egy segedprogram, ssdok a neve, ezzel még lehet kukkolni, hogy nincs e probléma az alap beállításokkal.
Pl. 4k blokk határra van-e poziconalva a particio. Bár ennek a problémának az esélye minimális, mert már a WIN7 is 4k blokkokra formázott mindent, de megnézni meg lehet. -
lanszelot
addikt
Hello,
Két fő kérdésem lenne:
-1- már megint mi a búbánatot csinalt a Microsoft?
Hogy állíthatom vissza a start gombot, hogy lássam az összes alkalmazást?
Legközelebb kikapcsolják a monitort, hogy tuti legyen a design.
-2- amióta felfrissítettem W11 -re, random gondol egyet indításkor a gep (kb 2 havonta) és fullosan el kezdi pörgetni az összes ventillátort és ki van fagyva (tehát loop-ba vágja magát)
Ezen csak a gyors áramtalanítását segít a tápban, vagy a hosszú power gomb.
Mint kiderült a táp kapcsoló nem jó ötlet, mert 4 szer kellett lelőm a rendszert hogy el tudjon indulni.
Ez mi? Valaki másnak is csinálja? -
-
cigam
titán
válasz
pinnacle
üzenetére
Valamit félreértettél, rosszul fogalmaztam meg. A mai PC-k a Neuman elven működnek. A háttértárról(legyen az HDD,SSD) betölti a programot a RAMba, és onnan futtatja. Az operációs rendszer az első program amit betölt a PC, és ezt végig a RAM-ban tartja, onnan futtatja amíg ki nem kapcsolod.
A swap kikapcsolásának előnyei tűnnek el szinte nullára. Mert a felsorolt előnyök, csak HDD használatakor számítanak előnynek. Az SSD több nagyságrenddel gyorsabban mozgatja az adatok, és a hozzáférés sebessége is hasonlóan gyors.
Egy HDD-nek 10-20ms kell míg a megadott szektorhoz pozícionálja a fejet, és elkezdi olvasni ~200MB/s sebességgel. Ezzel szemben egy M.2 SSD 0,02ms alatt megtalálja a kiolvasandó cellát, és 20'000MB/s-os sebességgel. Ez még közel sem akkora sebesség, amit a RAM tud, de már olyan gyors, hogy a mindennapi használatban már szinte észre sem venni, hogy swappol. Ez persze nem azt jelenti, hogy elég 4GB RAM, és a többit majd a swap elintézi. Az OS, és a programok igényeinek megfelelő mennyiségű RAMot kell használni.Nem kell megvárni míg leáll az SSD. Rendszeresen menteni, kell, akár az egész lemezképet. Így amikor lecseréled az SSD-t, elég visszatölteni a lemezképet, és ott folytathatod, ahol abbahagytad. Amúgy a legváltozatosabb módon mehet tönkre. Van hogy csak olvashatóvá válik (egyfajta biztonsági mód), de van, hogy nem is látja magát az eszközt.
-
pinnacle
nagyúr
Nálam 283. Most nézem, mintha memória bővítés után megállt a romlás. Nekem azért ilyen sok az írás, mert torrentnél régebben átmeneti tárnak használtam az SSD-t, mert valami gond volt a HDD-vel, direktben mentve nagyon belassult. Ki kellene már az SSD-t cserélni, csak nincs kedvem újratelepíteni mindent. Egyébként, hogy áll meg az SSD, egyszer csak nem indul a rendszer vagy van valami előzmény? Biztonsági másolat van a fontos dolgokról.
-
vlevi
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Nekem egy 250-es SSD van a gépben, sok éve, és egy 1TB-os, ami a D meghajtó.
Semmit nem mókoltam lapozófilellal, csak a hibernálást kapcsoltam ki. Ezért nincs gyorsindítás, nincs hibrid alvás.
Így nálam 95% a kondició.

Szerintem nem a lapozófile okozza a sok írást.
Az is igaz, hogy én itthon keveset használom a gépet, mert bőven elég napi 8-10 órában az irodában ülve a monitort bámulni.Valaki viccesen egyszer azt mondta erre, hogy kb 6-7 év alatt csökkent ennyit kondicoó, akkor még kb 200 év, mire 0%-ra romlik, és utána még nagyon sokáig működni fog, mire ténylegesen megpusztul.
Ez talán túlzás, de valószínűbb, hogy az elektronika adja fel a harcot, és nem a NAND FLASH memória.
Itt egy teszt, [link] ahol petabyte-os mennyiségeket írtak az SSD-kre. Ami 1000terabyte!
A 200TB nem kevés (kb 10x annyi, mint nálam
), de kb 50 év, mire eléred az 1PB mennyiséget, és mégegyszer annyi, mire a 2-t, és az SSD még akkor is működni fog
Nem tartom valószínűnek, hogy a HD Sentinel által megadott 116 nap hátralévő idő valós lenne.Azt meg tudod nézni, hogy grafikonon mit mutat a wear leveling?
-
pinnacle
nagyúr
Köszi csixy, Doky586!
Előbbi túl bonyolult nekem
, a WinPE nem a teljes Windows környezet, hanem egy alapszintű rendszer.
Lehet ezzel nem is arra gondolt, hogy RAM-ból futtatom a Wint, hanem arra, hogy nem HDD-ről.
De SSD-n ez az előny már szinte nulla! Ugye ennyi RAM mellett nem HDD-ről futtatod az OS-t?!
Gemini szerint ez a helyzet. RAMDisk már régen is olvastam, de nem próbáltam ki.
1. RAMDisk (RAM-lemez)
Létrehozol egy "virtuális meghajtót" a memóriádból. A gép ezt úgy látja, mint egy újabb merevlemezt, csak ez brutálisan gyors.
A trükk: Feltelepíthetsz ide programokat, vagy akár egy hordozható Windowst (Windows PE), ami innen fut.
A bökkenő: Mivel a RAM "felejt" áramtalanításkor, minden kikapcsolásnál törlődne az egész operációs rendszered. Vannak szoftverek, amik kikapcsoláskor gyorsan elmentik a RAM tartalmát az SSD-re, bekapcsoláskor pedig visszatöltik, de ez nagyon lassítja a rendszerindítást és kockázatos (ha áramszünet van mentés közben, lőttek a Windowsnak).
2. VHD Boot to RAM (Haladó szint)
Ez egy speciális rendszerindítási mód. A Windows egyetlen nagy fájlban (VHD) van az SSD-n. Indításkor a gép ezt az egész fájlt bemásolja a 32GB RAM-ba, és onnan futtatja.
Előnye: Felfoghatatlan sebesség. Minden azonnal megnyílik.
Hátránya: 32GB RAM esetén a Windowsnak magának is kell hely. Ha a Windows fájl 20GB, akkor marad 12GB memóriád használni. Ráadásul itt is bonyolult a mentés kérdése.Jó lesz nekem az ami most van.
-
válasz
pinnacle
üzenetére
"Windows-t, hogy tudok RAM-ból futtatni?"
Pl így (csak semmi értelme nincs):
A kedvenc debianomba telepítettem virtualbox programot. Ezután [linux-live] script segítségével csináltam belőle buildet, amit aztán frugal módszerrel egy másik linux grub menüjébe felvetettem, s annak segítségével egyból a ramba küldtem fel. A bebootolt rendszerben swap partíciót kapcsoltam fel hozzá (utólag látható, hogy nagyon kevés swap kellett a windows telepítéshez, ill a telepített windows futtatásához, de kevesebb ram esetén meg ledöglik a telepítés) és a windows11 25h2 telepítőt a virtualboxba telepítettem. Hangja még nincs, meg a felbontás is kevés, de működik. Itt lesz egy kép róla.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Doky586
üzenetére
Köszi! Ez tényleg problémás lehet.
Hibernáláskor mit ment az SSD-re? Ahogy látom a Gyorsítótárazott részt nem, mert az jóval kisebb lett bekapcsolás után. 3-4x kapcsolom be naponta, ha ez 30-40GB, akkor a 10 éves SSD-mnek, lehet már sok. -
Csorbi
addikt
válasz
Benhill
üzenetére
Telepítés során nincs FORMÁZÁS. LemezPARTÍCIÓK törlése van, itt pl. mind a 4 partíciót törölni kell. Nem formázni, hanem törölni.
Egyedül abban az esetben kell a telepítésre szánt lemezen partíciót meghagyni és nem törölni, ha olyan adat van rajta amit meg akarunk tartani, pl többfelé osztott lemez (pl. C és D meghajtó, és csak a C-t akarjuk törölni), de 2026-ban igen nagy butaság már lemezeket többfelé osztogatni, ez XP-s időkben volt még esetleg menő. -
Benhill
őstag
válasz
aszti75
üzenetére
Próbáltam azt módszert is, akkor nem irt ki ugyan semmit a végén, lefutottak a régi win10 telepítő felületén a dolgok, majd újraindult és bejött a ismét a telepítő a legelejéről. Kezdhettem a lemezformázást stb.
Még érdekes volt, hogy amikor telepítőben parancssorban offlineba tettem a disket amin a win10 van, ezzel egyszerre eltűnt az a disk is, amire a win11-et készültem telepíteni.
-
-
pinnacle
nagyúr
Gratula! Szép az asztalod.
Lehet a HDMI-DVI kábel kavar be.Doky586 ha alvó módban elmegy az áram, ekkora gondot okozhat? Régebben azt mondták még a HDD-k sem sérülhetnek meg, mert az automatika visszahúzza a fejet. Még mindig nincs védelem a váratlan áramszünet esetén a Winek?
Egyébként volt már párszor régebben, hogy csak "karikázott" a Win, nem tudott betölteni, csak többszöri újraindítás után töltött be. De ezt az agyonstrapált SSD-nek tulajdonítottam. Biztos nem áramszünet volt, mert akkor a mikró órája is villogott volna.Valaki nem tudja, hogy lehet RAM-ból futtatni a Windowst? Majd csak jár erre cigam.

-
attiati
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
+Doky586
köszi, jó lett
-
válasz
pinnacle
üzenetére
A hibernálás mindig a C: gyökerébe menti a ramhoz hasonló méretű cuccait. Áthelyezhetetlenül.
Hibrid alvást kikapcsolva a sima alvás is veszélyes ha nincs ups vagy aksi. Egyedül laptopoknál merném javasolni. Hiszen a nap nagy részében (éjjel) is egyetlen 1 másodperces áramszünet is tacsra vághatja a rendszert mert 'működés közben kapcsoltad ki' a gépet, aztán panaszkodhat hogy nem tud másnap bejelentkezni.
-
Benhill
őstag
válasz
Benhill
üzenetére
Megoldás az volt hogy kiszedtem a másik ssd-t a gépből amin a Win 10 van. Próbáltam parancssorba offline állapotba tenni, átnevezni a windows mappát, de nem jött be egyik sem. Drága Win11 érzékelte, hogy ezen a gépen már van efi, így ő ha törik ha szakad, márpedig arról bootol.
Meg akartam kímélni magam, a gond az, hogy ahhoz hogy az m2 ssd-t kivegyem, ki kellett szednem a procihűtést és a videókártyát is.
-
cigam
titán
Távoli kódfuttatást lehetővé tevő biztonsági sebezhetőség a ... Notepad-ban ...
Ez az eredménye, hogy az MS mindenhova MI-t akar beépíteni. Oda is ahol semmi szükség rá. -
pinnacle
nagyúr
Köszi Geth, Jorus!
Igazából mindegy. Lehet idáig csak azért volt probléma, belassuló rendszer, mert kevés volt a 16GB, most meg már van elég.
Azért teszem alvóba, mert 4 monitor van rákötve és bekapcsolásnál nincs kép a monitorokon. Mindig ki-be kell kapcsolgatni őket, hogy megjelenjen a kép. Nem tudom ez azért van, mert a VGA típushibája, 1 monitor más mint a többi vagy a HDMI-DVI kábel kavar be. Néha ezen a monitoron, amikor kikapcsolt állapotból visszatérnek a monitorok nincs kép, csak ilyen "hangyás zizegés". Alvó módból viszont azonnal bekapcsol a gép és a monitorokkal sem kell vacakolni.Windows-t, hogy tudok RAM-ból futtatni?
-
CMR
tag
Windows11 telepítéssel kínlódom (mimással
)
Eljut odáig a dolog, hogy elvileg feltelepül, wifi jelszót is kér, majd újraindul....
Megint kéri a régiót és a billentyü kiosztást, végigmegyek ezeken a lépéseken, majd amikor újraindul a gép újra ugyanitt lyukadunk ki
Mi a rák fene baja van ennek a kalap f0shalmaznak??
-
válasz
pinnacle
üzenetére
Ahogy többen írták, vannak szoftverek például, amik igénylik a lapozófile meglétét, és ha le van tiltva, hibákat produkálhatnak. Nem feltétlen azért kell, mert kifutsz a RAM-ból, nálam 96 GB van, mégis van egy 6 GB-os lapozófile (automatikus).
Az, hogy ír az SSD-re nem jelent semmit, nem lesz tőle semmi baja értelmezhető időtávon belül.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Doky586
üzenetére
Köszi mindkettőknek!
Nem úgy van, hogy hibernáláskor ment az SSD-re és alváskor a memóriába? Mondjuk ha így van, akkor mégis jobb a lapozófájlt letiltani, mert az lehet az SSD-re is menti.
Most látom, hogy ha a rendszerre bízom a lapozófájl kezelését, akkor az SSD-t is használja. 7GB-ot lefoglal. Nem tudom miért nem elég a RAM neki. -
vlevi
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Nekem is az a véleményem, mint dokinak.
Nem érdemes kikapcsolni a lapozofilet, ennek a kezelése már nem olyan, mint win95 alatt volt.
Az pedig, hogy hibrid alvasba rakod, valóban sokkal több írást jelent, mert ilyenkor a teljes RAM tartalmát el kell menteni hibernacios fileba.
Inkább a hibernálást kapcsold ki. Ezzel lekaapcsolásra kerül a gyors indítás is, ami megintcsak csökkenti a gép kikapcsolaskor az SSD-re írandó adatmennyiséget. -
-
pinnacle
nagyúr
Köszi mindenkinek!
Úgy emlékeztem, hogy régebben azért ajánlották sok RAM esetén a lapozófájl letiltását, mert a Windows állandóan írogat a HDD-re. Egyébként ha le is tiltom, a Lapozható készlet nem azt jelzi, hogy a RAM-ból ennyit foglal lapozófájlnak?
Kipróbáltam mi a különbség a letiltott és a rendszer által kezelt lapozófájl esetén. Hasonló a memória használat, illetve az utóbbi kicsit kevesebbet használ, az utóbbi meg több Lapozható készletet. Ezért kérdés, hogy ez a lapozófájl, amit akkor is lefoglal ha le van tiltva?
Régi gép, Xeon E3-1231 v3, Samsung 1TB 850 EVO. 86% kondíció, WLC=283. Gondoltam ha letiltom a lapozófájlt, azzal kímélem a már nem túl jó állapotú SSD-t. Alvó módba kapcsolom ki a gépet.Windows-t, hogy tudok RAM-ból futtatni? Lehet azzal tudnék igazi gyorsulást elérni, meg kímélni az SSD-t.
-
Csorbi
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Lehet, hogy nem szakszerű volt az eltávolítás?
-
SunMount3r
nagyúr
-
Benhill
őstag
Kérdésem volna, most ismerkedek a win11-el (első telepítés), de máris problémába ütköztem.
Rufussal csináltam GPT/UEFI.
Bios: UEFI enable, Secure boot enable -> Standard.
Minden lemez Disable csak a PEN aktiv.Telepítő elején 0-100-ig elszalad pár perc alatt, majd újraindul a gép és a lenti kép fogad:

Ha PEN kihuz majd Igen, akkor a gép ujraindul és a biosba rak egyből (nem látja azt a lemezt amire telepítettem a wint)
Ha Nemre kattintok, akkor újra a lemezek közé tesz, ahol kezdhetem újra a meghajtó törlést, telepítést stb. (itt a lemez amire előtte telepitettem, már van rajta adat)
Ha visszarakom CSM-re és secure boot disable, akkor már látható a lemez, de nem bootol be róla.
-
cigam
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
A Gaming service fut? Nincs letiltva?
Próbáld meg újrahúzni:
get-appxpackage Microsoft.GamingServices | remove-appxpackage -allusers
start ms-windows-store://pdp/?productid=9MWPM2CQNLHN -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Erre valaki?
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle
üzenetére
Manage Virtual Memory Paging File in Windows 11
Nem, nem érdemes letiltani, mert a rendszer és egyes programok is problémázhatnak a lapozófájl hiánya miatt, alapértelmezetten nem véletlenül van bekapcsolva.
Olyat viszont lehet, hogy egyéni méretet beállítani, ha zavar az alapértelmezetten lefoglalt méret. De ez is csak opcionális és elaprózni nem érdemes, mármint túl kicsi méretet beállítani, mert akkor meg amiatt lesz probléma.
Aztán még esetleg azt lehet állítgatni, hogy automatikusan kezelje a rendszer minden meghajtón a lapozófájlt (szükség esetén random létrehozhat bármelyiken ahol van hely), vagy ezt kikapcsolva csak a C vagy egy megadott másik meghajtón legyen fixen. -
-
King Unique
titán
válasz
attiati
üzenetére
Hogyan oldjuk meg, ha Windows 10/11 telepítése során nem találhatók meghajtók?
Ha a telepítésnél nem detektálja a Windows 11 telepítője a célmeghajtót (SSD-t,) akkor Ilyenkor általában a megfelelő RAID/IRST/VMD drivert hiányolja, azt (a megfelelőt) kellene a hardvergyártó (alaplap) weboldaláról letölteni, majd betallózni a linkelt útmutatóban leírtak alapján.
Másik lehetőség a BIOS/UEFI menüben a VMD Controller kikapcsolása, ami a linkelt útmutatóban is szerepel. VMD az Intel-alapú PC-knél szokott lenni, de elvileg AMD-s megfelelője (pl. AMD RAIDXpert2) is létezik, M.2 PCIe NVMe SSD használatánál NVMe RAID Mode. -
attiati
veterán
Win11-et telepítenék laptopra, de nem látja telepítéskor az SSD-t.
Ez mitől lehet?Formázandó parcítiót nem kínál fel.
Csak a telepítő pendrive-ot látjaMost került hozzám a laptop, sokat nem tudok róla.
BIOS-ban látom az SSD-t, gondolom nem hibás.
Win11 Home.
Rufus-al készítettem a telepítőt. -
válasz
pinnacle
üzenetére
Nekem amikor w10-ről frissítettem w11-re akkor jött elő olyan furcsaság hogy programok nélkül is 16GB ram mellett lefoglalt automatán 17GB lapozófilet. Ekkor lekorlátoztam fix 2GB-ra.
De nemrég tisztán újratelepítettem a w11-et és azóta automatán is csak 1,5GB lapozófilet foglal.

-
cigam
titán
válasz
pinnacle
üzenetére
?? Pont azért teszi ki lapozófájlba, mert már nem fér el a RAM-ba. Anélkül hogy ismernéd a memóriakezelés belső felépítését, elég merész kijelentés. Én sem ismerem pontosan, de olvastam már pár szakcikket róla. Az OS úgy van megtervezve, hogy része a lapozófájl, és annak használata. pl. a ritkán használt adatokat átteszi a pagefile‑ba, így RAM szabadul fel a fontosabb folyamatoknak.
Ha a gép régi, és a Windows a lapozófájlt egy lassú merevlemezre írná, akkor annak kikapcsolása:
- csökkentheti a háttértár‑zajt,
- megszüntetheti a HDD folyamatos „darálását”,
- gyorsabb reakcióidőt adhat bizonyos helyzetekben.
De SSD-n ez az előny már szinte nulla! Ugye ennyi RAM mellett nem HDD-ről futtatod az OS-t?!Letiltás esetén előfordulhat:
- programok összeomlása
- „nincs elég memória” hiba
- nagy RAM‑igényű játékok vagy böngészők instabilitása
- nem készül teljes memóriadump kékhalál esetén.Nagyon speciális biztonsági követelmények esetén elfogadható, hiszen a lapozófájl tartalmazhat olyan memóriatartalmakat, mint pl. jelszótöredékek, vagy más programok adatai. Vagyis elméletileg kényes adatok válnak hozzáférhetővé. Egy mezei otthoni felhasználó esetén nem jellemző hogy biztonsági megfontolásokból ilyen korlátozásokat vezessen be.
-
-
SunMount3r
nagyúr
Heló!
Itt meg mi lehet a probléma?
Tele van ezzel a napló, már hónapok óta.
THX!
-
-
pinnacle
nagyúr
Lapozófájlt érdemes letiltani vagy ez okozhat valami problémát?16GB RAM-om volt, állandóan belassult a rendszer. Vettem még 16GB RAM-ot, lapozófájlt letiltottam, most gyorsabbnak tűnik. Mondjuk ha 21GB-ot gyorsítótáraz, gondolom a 16GB feletti rész most gyorsabban betölt RAM-ból, mint SSD-ről. Alvó módból is gyorsabban kapcsol be. Idáig ilyenkor is az SSD-re gyorsítótárazott?
-
-
lanszelot
addikt
Hello,
Kicsit off, de nincs ilyen topik.
W11 alatt az xbox alkalmazásban hova tették az xbox konzol nyereményt?
W10 ben :
Xbox alkalmazásban jobb fent felhasználó -> My rewards -> Redeem your points..
De most ilyen nincs, azaz csempe lett és nincs közte az xbox konzol sorsolás.
(Tuti hogy van, csak elpakolták.) -
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Próbálom virágnyelven megfogalmazni a problémát, mert itt most kedvem szerint kő kövön nem maradna...
Adott anyám laptopja gyári legális előre telepített W11-gyel és mivel korábban történtek rajta általam nem kívánt beavatkozások évekkel ezelőtt az lett a felállás, hogy Ő normál felhasználó lesz rajta, nekem meg lesz egy admin felhasználóm (MS fiókkal mind a 2).
Na, ez tökéletesen működött is eddig, mire most engem nem enged be az egyébként változatlan PIN kódommal, egyéb lehetőségként ujjlenyomatot, valami lementett kulcsot kéreget mobilos beolvasással, vagy hardveres kulcsot. Erre nem tudok szebbet mondani, hogy a rohadék mocsok azt az opciót sehol NEM hozza fel, hogy beírjam a k*b*szott jelszavamat ahhoz a tetves MS fiókhoz (ami szintén változatlan)!
Hibakódnak ezt adja ki a PIN kódra: 0x8007139fValakinek valami 5let esetleg?
Köszi előre is!
-
_DiEGO_
őstag
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
El.
Adott egy Philips 275E monitor. Ami tud 75 hertzet. Linuxon alatt röhögve kitolta magából. Nade W11 alatt van 60 hertz, meg ugyan felismeri hogy tudna 75hertzet, de csak a natív 1440p helyett 1024p-ben hajlandó megjeleníteni.Philips 275E 1S/00
Philips 275E 2FAE/00
Philips 275E 2FAE/01
https://www.displayspecifications.com/en/model/1edc1a0f -
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Minden gyártó biosa más és más. Keress hasonlót..
-
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Az első kép szerint Customra van állítva a bios?
-
Albert.Tamas
tag
válasz
Doky586
üzenetére
Laptopom Dell xps 9570 folyton ez jon be Frissítés a következőhöz: Windows Security platform – KB5007651 (Verzió: 10.0.29510.1001) minden ujrainditaskor
Esemenynaplo
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-TPM-WMI
Dátum: 2026. 02. 13. 2:21:02
Eseményazonosító:1801
Feladatkategória:Nincs
Szint: Hiba
Kulcsszavak:
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: DESKTOP-T7G4EB0
Leírás:
Updated Secure Boot certificates are available on this device but have not yet been applied to the firmware. Review the published guidance to complete the update and maintain full protection. This device signature information is included here.
DeviceAttributes: FirmwareManufacturer:Dell Inc.;FirmwareVersion:1.42.0;OEMManufacturerName:Dell Inc.;OEMModelSKU:087C;OSArchitecture:amd64;
BucketId: 403027200d8895c6c9e4c8f33641b82a0d240e76d9caea03d9c4ef74427dac1a
BucketConfidenceLevel: Under Observation - More Data Needed
UpdateType:
For more information, please see https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2301018.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-TPM-WMI" Guid="{7d5387b0-cbe0-11da-a94d-0800200c9a66}" />
<EventID>1801</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2026-02-13T01:21:02.9651572Z" />
<EventRecordID>5066</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="12048" ThreadID="7720" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>DESKTOP-T7G4EB0</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="DeviceAttributes">FirmwareManufacturer:Dell Inc.;FirmwareVersion:1.42.0;OEMManufacturerName:Dell Inc.;OEMModelSKU:087C;OSArchitecture:amd64;</Data>
<Data Name="BucketId">403027200d8895c6c9e4c8f33641b82a0d240e76d9caea03d9c4ef74427dac1a</Data>
<Data Name="BucketConfidenceLevel">Under Observation - More Data Needed</Data>
<Data Name="UpdateType">
</Data>
</EventData>
</Event>
Hogy tudom ezt megoldani?Koszonom
-
Marci112233
addikt
válasz
petymeg
üzenetére
Minek újrahúzni egyből? Inkább lapcsere és indítod a régi SSD-ről a gépet és végigmész a folyamaton amivel aktiválod a rendszert, már ha eleve eredeti Retail vagy MS acchoz kötött digitális licenced van. Ha ez meg van be az új SSD és átklónozod a régi rendszert. Két rendszeremet is így használom gond nélkül, igaz az még a Win 10 esetén volt, de 11 esetén is mennie kell a dolgoknak.
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Újra akarom telepíteni egy szűz ssd-re a win11-et( új kulccsal lapcsere miatt) de telepítésnél nem tudok belépni a ms fiókba. A mail cím megadása után qr kóddal nem lehet belépni telefonnal. Vmi usb kulcsot is kér. Benne van a régi ssd is a régi windows-zal, annál is ugyanez van. Hogy tudnék tovább lépni? -
biker
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
-
King Unique
titán
Van 26H1, de nem az átlagos, hanem a speciális, Qualcomm Snapdragon X2 CPU-val szerelt PC-kre kiadva a hírek alapján.
A nagyközönségnek, a felhasználók többségének évente 1 db funkciófrissítés van, a H2, amiből idén a 26H2-t kapják majd. Sőt, ez a kiadási terv már egynéhány éve eleve így van, a Windows 10-nél volt korábban H1 és H2 egészen a 21-es alverzióig, ellenben a Windows 11-nél csak H2 kiadások évente (21H, 22H2, 23H2, 24H2, 25H2).
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI topic
- Linux kezdőknek
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- World of Tanks - MMO
- Több ezer műholddal bővülhet az Amazon flottája
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400F / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- Update 02.13. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Creality HALOT ONE gyantás nyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), de kb 50 év, mire eléred az 1PB mennyiséget, és mégegyszer annyi, mire a 2-t, és az SSD még akkor is működni fog
, a WinPE nem a teljes Windows környezet, hanem egy alapszintű rendszer.
)