- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja a fúr-faragást azt cserélgetésre gondoltam. moddolni nem szoktam.
Egy topicban már értekeztünk a problémámról, oda készítettem ezt a skicet.
nem túl szép de megmutatja milyen a ventik bekötése.
Az A az 3DB 140-es venti.
A B az 3 120-as
Az X-ek azok mid olyan csatik mint amit fotóztam (illetve a 3-as is az, egy apa)
Az 1-es a hátsó ventiről lógó szabad vezeték egy 3 pines RGB és egy VDG csati.
A 2-es egy csati ahová a frontpanel reset kábele van bedugva és így onnan szabályozza a ventik színeit.
A sata táp az értelemszerű és kb. ennyi. -
válasz
mefistofeles
üzenetére
A ventik egymás után vannak kötve? Tehát úgy néz ki a csati a venti végén, hogy van egy apa és egy anya oldala, és valamelyik oldalról leágazik vezeték a venti felé? Ha igen, akkor úgy van, ahogy írtam. A szabad csati a vezérlés. Csak alaplapra dughatóvá kell tenni, és mehet a menet. Mivel azt írtad, fúrsz-faragsz a házon, arra gondoltam, hogy mindig moddolsz valamit.
-
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Az apa oldal 4 pin, PWM-nem tűnik (már csak a 4 ér miatt., az a másik három fémes pötty remélem képhiba, és nem 3 másik tű. Ha enneknaz apa csatinak a vége a venti motor alá megy be, ez PWM csati. Ezek a ház ventik simán fel vanna fűzve, csak a sebességjel hiányzik az első venti után, a többinél az nincs felfűzve (nem lehet).
-
-
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Veszel egy sima PWM elosztó kábelt, annak lecsíped az egy darab anya oldalát némi kábelt ráhagyva, a házét is lecsíped, blankolás, némi zsugorcső, szemből sodrás, rámelegít, örül.
Ha a gyári állapotot meg akarod hagyni, akkor kell akkora hüvel, ami rámegy az apa csati lábára, veszel ilyet (Temu/Ali), forrasztasz rá vezetéket, rádugod a tüskére, onnatól ugyanaz. Vehetsz PWN toldót is, az olcsóbb, konkrét csatit is kapni (anyát is, apát is), ha találsz vezetékest, az a legjobb.
-
Az összes csati 4 pines de nem szabvány PWM! Leellenőriztem sem az alaplapi pwm re sem egy pwm es ventivel nem lehet összekötni. Gyakorlatilag pontosan úgy néz ki, csak gondolom pár tized miliméterrel más a lábkiosztás, illetve az anya csati hátulján nincs ott az a két kis vezető csík. Egyetlen szabad csati vég van a frontpanelen a 140-es ventiknél (mint írtam is) de az egy nem szabványos apa csati, szóval nem tudom a lapra kötni. (meg egyébként se tudom, hogyan csinálnám mert még nem találtam anya-anya pwm csatit)
-
Így elsőre, a gyártói oldal képeit elnézve totális a káosz a ventiket illetően, mert én a hátsóból például 3 különálló kábelt látok kijönni (4ér, 2ér, és még egy ismeretlen számú érrel).
Az első 140-es venti lehet a szabályzó, ha ez 4 pines, akkor PWN, viszont a fordulatszámot csak ez a venti fogja továbbitani a lap felé. A bekötés nem bonyolult ha a csati nem szabványos, akkor hogy néz ki? A kiosztás a csatlakozón onnan indul, ahol kis műanyag van az aljzat/csatin, ami meggátolja, hogy fordítva dugd be, ha ez feléd néz az anya oldalon, akkor balról jobbra test(Ground)/+12V/sebességjel/PWM jel. Levágod a csatit, teszel rá egy szabványost, és mehet a lapra. Az ARGB-hez 3 pin kell (amit linkeltél, az 4pin 12V, sima RGB, nincs effet, csak egyszínű minden, és kinyírja az ARGB ventiket, mert a vezérlés ott 5V. A VDG-hez van adapter, ami szabvány 3 pines csatit csinál belőle (ami olyan, mint a 4 pines, amit linkeltél, de egy tű hiányzik belőle). Ha a lapod tud ARGB-t, akkor átalakítóval mehet rá, a gond az, hogy a gyártó képen ezt a csatit megtaláltam, de én csak kettő eret látok benne, nem hármat) Biztos nincs elkallódva valahol egy 3 eres csatlakozó? Pigyelni kell az RGB és ARGB-re, mert nagyon nem kompatibilisek egymással.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xbox Series X|S
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T495 Ryzen 5 PRO 3500U/8GB RAM/256 GB SSD/14" FHD Magyar bill. laptop
- Lenovo Thinkpad X390 i7-8665u/16GB RAM/512GB SSD/13.3"FHD Touch laptop eladó
- Legolcsóbban - Érintős Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen9: i5-1145G7/16GB/512Gb NVMe SSD/14"FHD IPS)!
- Legolcsóbban Bivaly Workstation Lenovo P15 (Core I7 10750H 32Gb 512Gb 4Gb Nvidia)
- MacBook Air 2024 m3 8gb/256gb
- Gyári garanciával! Sonos Ace Black fejhallgató
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Space Grey-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4415
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4368
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az A az 3DB 140-es venti.