Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 09:03:07

LOGOUT.hu

Ezt érdemes elolvasni: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14027) King Unique válasza MaxxDamage (#14026) üzenetére


King Unique
titán

Nem derült ki a leírtakból, hogy ez a "nem indul a rendszer gép bekapcsolás esetén" pontosan mit jelent, mármint van-e a bootolásnál valamilyen hibaüzenet, vagy csak simán a BIOS/UEFI boot menü jön be, stb.
Ha az 1 TB-os SSD-n működött a Windows 10 & Windows 11 dual boot, akkor normál esetben a 2 TB-os SSD-re klónozás után is kellene, meg ha a BIOS/UEFI boot menüben nem lettek elpiszkálva a beállítások, mindkét rendszer kikapcsolt Fast Startup funkció mellett vagy Shift + leállítás módszerrel lett leállítva, stb.
Igen, UEFI/GPT séma szerint telepített Windows 10/11 esetén a Windows Boot Manager bejegyzésnek kell a boot menü 1. opciójának lenni, de az is lényeges, hogy az adott meghajtóra vonatkozóan, mint a linkelt példában is.
A Macrium Reflect pendrive-ról / Windows boot menüből indítható WinRE / WinPE változatában van "Fix Windows boot problems" opció a rendszerindítási problémák javításához.
A Macrium Reflect 8-as verziója eleve megoldja automatikusan a partíciók átméretezését, felesleges volt ahhoz egy külső particionáló program (MiniTool) használata.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.