Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
viperabácsi
üzenetére
Az MSI B350M PRO-VDH alaplapnál azt értelemszerűen neked kellene tudni, illetve megnézni a BIOS / UEFI menüben, hogy van-e direkt TPM 2.0 támogatás, vagy megfelelő AMD CPU-hoz fTPM, az UEFI + Secure Boot támogatása meg ugye alap a modern alaplapoknál. Sőt, nem is feltétlen kell, mivel eleve van erről MSI útmutató + Windows 11 kompatibilis MSI alaplapok listája, amin eleve szerepel az adott alaplap.

• How to Enable TPM on MSI Motherboards Featuring TPM 2.0
• MSI Motherboards Windows 11 CompatibleA "Windows 11 verion 22H2 supported AMD processors" listában meg eleve szerepel az Athlon 3000G, vagyis az nem is lehet kérdés, hogy támogatott-e.

Ha nem lenne támogatott az adott hardverkonfiguráció, akkor is megoldható lenne a Windows 11 telepítése, pont ezért nem különösebben téma.
-
viperabácsi
addikt
-
viperabácsi
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Mert még most lenne összerakva a gép ( irodába lenne ) és az lenne a lényeg ,hogy win 11 menjen rajta.
A proci 100% tudja itt a lap a kérdés ,de a honlapján MSI van win 11 x64 driver , gondolom akkor fut rajta a win 11 ?
-
King Unique
titán
válasz
Vardar
üzenetére
Itt először azt kellene tisztázni, hogy most helyreállítási meghajtó létrehozása a cél adott Windows 11 rendszerhez, vagy komplett rendszermentés készítése. Ami egyébként nemrég lett a társtopikban kitárgyalva, lásd egy másik kérdésre adott válaszban leírtakat.
-
King Unique
titán
válasz
viperabácsi
üzenetére
• Rendszerkövetelmények
• Kompatibilitás ellenőrzéseTPM 2.0, UEFI + Secure Boot, kompatibilis CPU, min. 4 GB RAM, min. 64 GB célmeghajtó, stb. kell hivatalosan a Windows 11 telepítéséhez.
De egyébként miért nem nézed meg, ellenőrzöd a Microsoft PC Health Check alkalmazásával?

-
viperabácsi
addikt
Hali lenne egy egyszerű , amde sürgős kérdésem .
Egy MSI B350M PRO-VDH alaplap Athlon 3000g proci és 2x8 gb ram társaságában megfelel a win 11x64 futtatási követelményeinek ? -
sz.j
nagyúr
válasz
Vardar
üzenetére
Szia!
1. Általában a nagyobb verziófrissítéseknél ajánlott egy újabb bootolható pendrivet készíteni. (mivel ez nagyon egyszerű művelet, ezért ez nem okozhat gondot).
2. Az elkészített bootolható rescue pendrivet szinte korlátozás nélkül bármelyik Windonsos gépnél lehet használni, de nyílván egy adott mentés csak arra a gépre rakható vissza amelyikről a mentés készült.Kezdésként talán itt érdemes olvasgatnod, én a Macrium Reflect-et ajánlom figyelmedbe.
-
Vardar
tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam egy pendrive beszerzésén, hogy csináljak egy helyreállító kulcsot. Két kérdésem lenne, az egyik az, hogy ezt milyen sűrűn kellene frissíteni, tehát mindig amikor kijön egy nagy verziófrissítés, akkor csináltassam újra, vagy olyan alap fájlokat ment ki, amik nem változnak verzióról verzióra?
A másik, hogy két, ugyanúgy frissített géphez elég egy kulcs? A munkahelyi asztali gépem és a privát laptopom ugyanolyan beállításokkal megy, Office is ugyanaz a verzió, kell nekik két külön kulcs vagy annyira alap fájlokat ment ki, ami úgyis megegyezik?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
renamed
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Kosz a leirast, az elso pont ami engem erdekel viszont nalam telepito inditasa utan A szamitogep ellenorzese fulnel csak tolt folyamatosan, akár tobb oran keresztul is pedig minden lepest betartottam. Mi lehet a gond?
-
Joshi
titán
Sziasztok. Megosztottam a PC egyik meghajtóján lévő mappát (Film). Minden ok, mert az Oppo asztali lejátszóm látja is a mappát. A gond az, hogy a benne levő mappákat és fájlokat már nem látja, egyszerűen csak egy üres mappa van. Mit kell beállítani hogy lássa a Film mappában lévő fájlokat?
-
tasiadam
veterán
válasz
this is life
üzenetére
Legrosszabb esetben addig marad, csak kap 1 friss 10 pro-t
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Windows 10-el ugyan úgy naprakész a rendszered, mintha 11-et használnál, pár funkció van ami only w11. De közel sem biztos, hogy emiatt érdemes frissíteni. A win10 stabilan ellátja a feladatát 2025 támogatott, emiatt sietségre nincs semmi ok.
Ha jól működik a rendszered, és rajta lévő programok, akkor használd azt az os-t ami legjobban kézre áll. -
tasiadam
veterán
Nekem az a problémám jelenleg, hogy a 8 óta ugyan azon dolgok ugyan ott találhatóak. Win XP-t nem poweruserként használtam, hanem csak az exeket futtatni, ennyi. Azóta azért a win7re mentem, madj azonnal a 8-ra, és onnan a 10-re. Megszoktam az évek alatt, hogy mit hol találok és mit hol állítok. (De lehet, hogy egyszerűbb lenne ezeket powershellben megírnom és csak átkopipasztázni minden gépre és kiadni rajtuk). Ha úgy nézne ki, mint a 10, akkor nekem oké, tudok vele együtt élni. Lehet leszedek egy 11 iso-t, felrakom a saját gépemre Hyper-V-ben, és megnézem mi a különbség, mi merre van azóta.
-
bacus
őstag
Nem igen értem, hogy mi az öklendezés oka. Nekem az oprendszer nem annyira fontos, legyen stabil és jól futtassa az általam használt applikációkat.
Persze vannak bosszantó dolgok, pl sokat használom a távoli asztal funkciót, win7 start menüben amikor kikerestem, akkor ott láttam a legutóbbi becsatlakozott gépeket (recent dokument), de a win11 start menüben is lehet mappára mutató ikont rögzíteni, abban a mappában meg el tudom menteni ezeket a távoli asztalokat. Összességében jobban használható így, több fér el, sorrendezhetem, stb.
Nem kell mindig a megszokottat hajszolni, mert még az is lehet, hogy az új legalább olyan jó.A skizofrénia, gépház és vezérlőpult kettőssége pedig már win 10-ben is pont ugyanolyan idegesítő. A win7 egyértelmű volt, hogy ott kell keresni, de nem volt elég modern a felülete, a mai generáció igényli ezt a tabletszerü kapcsolós felületet, már nem checkboxok vannak, gépelni pedig véletlenül se kelljen. Előbb utóbb el fog tűnni a vezérlőpult, minden elem a gépházba kerül, megszűnik ez az állapot. A win11-ben megint sok minden átkerült a gépházba.
Egyébként nekem a win10 és win11 között alig van különbség, szinte észre sem veszem épp melyiken dolgozom. A start menüt balra rendezem, mert a középen lévő start szerintem rossz helyen van.
-
tasiadam
veterán
válasz
this is life
üzenetére
Ja félreértés ne essék. Az a lényeg, hogy kicsit up to datere akarom hozni a gépem és nincs abszolúte defenderem sem group policy miatt. Van 2 lehetőségem, win10 pro megint, vagy win11 pro. Win11 és server22-vel volt dolgom, és ökledezés kapott el amikor velük dolgoztam. Viszont, ha a 11 úgy nézne ki, mint a 10, akkor teljesen el tudnám viselni, de jelen formában inkább nem. Vagy nézek egy LTSC win10-et és összerakok egy saját iso-t amiben minden benne lenne, csak a free vírusírtókban annyira nem bízom.
-
hhgygy
senior tag
válasz
this is life
üzenetére
Vagy Classic Shell. Én már a win 10-ből is azzal csináltam kvázi Win7-est, most meg ugyanez win11-gyel. Teljesen jó minden, csak két Start gomb lesz, ezért érdemes a használhatatlan win11 Start gomb miatt a win11 taskbart középre rendezni.
-
Attix82
addikt
Üdv.
Kérdés az, hogy ha egy plusz Fiókot készítek, akkor annak a teljesítménye kisebb? Mert az új crealt fiókba indított Vmware -s Win10 laggos nagyon. Az eredeti fiókba sokkal jobb.
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy minek a win11, ha közben a win 10-re vágyik valaki.
Sok a szemét mindenhol?? ezt ki lehet takarítani, akár a windowson belül is, vagy ott nem megy, akkor 3rd prty progival, pl privazer. ehgész gyors, és nagyon jó az is.
Vagy nem tudom milyen szemtre gondolsz -
-
tasiadam
veterán
üdv
Van már rá script, hogy visszaállítsa a win11-et olyanra, mint amilyen a 10? Vagy térjek vissza később a kérdéssel? -
vlevi
nagyúr
válasz
kalmani
üzenetére
Gyorsindítás ki van kapcsolva?
Érdemes kikapcsolni, mert a gyorsindítás azt jelenti, hogy a kikapcsolás nem kapcsol ki teljesen, hanem elmenti a rendszer állapotát.
Gyakran előfordul azonban, hogy ebből a mentésből való visszatöltés nem sikerül.
Az újraindítás azért javítja meg, mert az tényleg nulláról indul újra.
A gyorsindítás kikapcsolása ugyanezt eredményezi, a gép leállításakor nem lesz elmentve semmi, vagyis mindíg nulláról indul.
[link]
Megjegyzem, én sosem értettem a gyorsindítás értelmét. Még egy korosabb, lassabb, 250-es winyót használva sem vettem észre nagyon nagy különbséget a bootolás idejében a ki/be kapcsolt állapot között.
Ellenben, a leállítás, amikor a rendszer állapotát ki kell írnia HDD-re, na az marha lassú volt, és még SSD-vel is érzékelhető (2-3mp) ideig tart. -
kalmani
tag
Srácok!
Megoldást keresek a következő problémára.
Néha előfordul, hogy rendszer indításakor nincs értesítési felület a tálcán. Újraindítás után helyreáll a normális állapot. Ez kb. havonta egyszer előfordul.
Ötlet? -
Andralin
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a tippeket, ki fogom próbálni a leírás alapján.
-
Win9x stílusban random előjön ez a menü... hol lehet ezt eltüntetni? Kb az Open-Shell óta csinálja, de azt már leszedtem

Szerk: azt hiszem megoldottam: Add or Remove Menu Bar in File Explorer in Windows 11 Tutorial | Windows 11 Forum (elevenforum.com)
-
riska1982
aktív tag
Köszi mindenkinek!
-
martonl
senior tag
válasz
Armagedown
üzenetére
Most ez a tendencia, nyilván semmi garancia nincs arra, hogy ez a jövőben is így lesz.
-
cigam
titán
válasz
riska1982
üzenetére
Erre nincs garancia. Ugyanakkor egy hétvégén, vagy egy nyugisabb napon készítesz egy lemezképet az aktuális állapottról (pl. AOEMI Backupper, vagy RescueZilla).
Felfrissíted W11-re, és lecsekkolod, hogy minden úgy működök-e mint eddig. Ha minden rendben, akkor így hagyod. Ha mégis problémás a dolog, akkor visszavonod a frissítést, és mindent visszacsinál W10-re. Ha nem sikerülne a visszavonás, akkor visszatöltöd a lemezkép mentést. -
gabor128
aktív tag
Üdv!
Némi segítséget szeretnék kérni billentyűzet és nyelv beállításokhoz!
Win11-ben van 4 nyelv felrakva. Ebből kettő magyar, de az egyik magyar az amerikai. Ezt nem én raktam fel és le sem tudom szedni. Vélhetően azért van mert amerikai a laptop billentyűzete. Külső magyar billentyűzettel szoktam használni és ezt szeretném hogy ez legyen az alap, de nem tudom beállítani. Felraktam egy rendes magyart, egy rendes amerikai és egy német nyelvet, mert ezek kelleni fognak. Az amerikai magyart szeretném leszedni, de nem megy.
A win11 magyarra van beállítva és mindig az amerikai magyar nyelvet tölti be induláskor. Idegesítő, amikor a billentyűk nem stimmelnek, amikor írni kezdek.
Le lehet törölni valahogy ezt az amerikai magyart, vagy legalább hogy ne ez legyen a kezdő, hanem a magyar-magyar?
-
Armagedown
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Az adott verzió támogatási időszakának végéig megkapja nem támogatott hardveren is a biztonsági frissítéseket?
-
riska1982
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy a munkahelyemen 2 gép hálózatba van kötve, melyeken mindkettőn Windows 10 pro van. Ebből az egyik gép kompatibilis win 11-el, de a másik nem. Frissíthető úgy, hogy ne legyen probléma a hálózati kapcsolatban? Tehát a két rendszer kompatibilis egymással teljesen?
Mert a nyomtatót és a számlázó programot az újabb generációs gépről osztanánk továbbra is meg és nagyon fontos nekünk, hogy ez így működjön továbbra is mindenféle probléma nélkül.Köszönöm
-
zseko
veterán
válasz
tazkir
üzenetére
Hasonló problémám van nekem is, még ha kicsit másabb is, nálam egy ssd-t és egy hdd-t kapcsol ki.
Jelszóval jelentkezek be a gépbe, bár ez lehet lényegtelen, úgy van beállítva, hogy kb. másfél óra tétlenség után kitesz a zárolási képernyőre. És egy idő óta ilyenkor 'eldobja' az egyik ssd-t és egy hdd-t. Ami külön poén, hogy a My Desktop, Documents, Downloads, Pictures, stb. mappák erre a hdd-re vannak áthelyezve a C: meghajtóról. Ilyenkor indíthatom újra a gépet.
Régebben ilyen nem volt, mintha az egyik frissítés óta kezdődött volna mindez.
Jah, és alvó állapotba sem tud elmenni a gép, pár másodperc múlva újra visszakapcsolja magát. Ez még nem is lenne akkora gond, akkor lekapcsolom rendesen - bár ez régen tök jól működött, sose kapcsoltam le teljesen ha pár órára elmentem, csak alvásba tettem, a W11 óta szarakodik ezzel - de az, hogy eldob két vinyót - és mindig fixen ugyanazt a kettőt - már nem annyira tetszik.
Fogalmam sincs mit kéne megnézni, a rendszernaplókból csak annyit értek, hogy 'A 3. lemezt váratlanul eltávolították.' -
-
martonl
senior tag
-
tazkir
csendes tag
Sziasztok,
WIN 10 alatt alvó módban, ha rátettem egy sata adattárolót, akkor ébresztés után ott volt a meghajók között és tudtam dolgozni. Win 11 -nél újra kell indítanom a gépet, hogy lássam. Van valahol - valamilyen beállítás, hogy itt is ismerje fel?
köszi -
modflow
veterán
válasz
this is life
üzenetére
Hát igen, ez alapból nem megy fel.
Köszi -
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Tulajdonképp jól jöttek a linkek, mert biztos lesz olyan fórumtársunk aki hasznosítani tudja a többit is.
-
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi az infókat, de ezeknek csak egy része érdekel, mert próbaképp már az egyik ssd-en lévő w10-et w11-re (21H2) frissítettem, ezért csak a nem támogatott gépen lévő w11 funkciófrissítésének leírása/ismertetése érdekel.
Mégegyszer köszi a linket. -
King Unique
titán
-
modflow
veterán
Windows 11 alatt hogy lehet apk-t futtatni?
Egy androidos játékot szeretnék kipróbálni. -
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a leírást, tegnap sikerült egy inkompatibilis gépre, frissítésként feltenni a 11-et, a leírásod alapján.
Stabilan megy, a frissítések jönnek rajta szépen...
Processzor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 760@2.80GHz 2.79 GHz
Memória mérete: 16 GB
Alaplap: Socket 1156 Gigabyte GA-P55-USB3 -
Geth
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
Mindig legfeljebb 1 ablak aktív (egészen mókás lenne, ha nem így lenne
).
Persze egy adott program írói dönthetnek úgy, hogy feliratkoznak egyes input eseményekre, hogy akkor is megkapják, ha nem az volt a címzett (lásd global hotkey, vagy pl. keyloggerek), de ez nem konfigurálható kívülről, az adott programra jellemző működés.
Esetleg valami makró förmedvényt (pl. autohotkey) tudnék elképzelni, ami duplikálja az eseményeket, de nem hangzik egészségesen.Az eredeti szándék még érdekes lehet, előfordulhat, hogy csak totálisan rossz irányból lett megközelítve.
-
Attix82
addikt
Üdv.
Létezik megoldás arra, hogy egy általam kijelölt ablak sose legyen inaktív? Tezsem azt átkattintok egy másik ablakba akkor az első ablak ugyan úgy működjön. reagáljon a billre egérre stb.
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Mégiscsak lenne valami, amiben segítséget kérnék. Családi beállításokat/Szülői Felügyelet hogyan lehet beállítani Windows 11-en?Most telepítettem először Win11-est. Egy laptopra, amit egy kisiskolás fog majd használni, elsősorban az iskolában kapott feladatokhoz, de néha játszhat is majd rajta. Olvastam, hogy elvileg a Win11 része ingyenesen ez a Családi beállítások, ahol be lehet állítani, hogy a gyerek naponta mennyi időt tölthet a gép előtt, illetve milyen időszakokban gépezhet. Erre lenne szükségem nekem.
Egyenlőre létrehoztam egy admin fiókot és egy sima user fiókot a gyereknek, mindkettő lokális fiók. Microsoft fiók egyáltalán nem volt eddig létrehozva/használva.Ha a Vezérlőpanelben megnyitom a Családi beállításokat, akkor böngészőben nyílnak meg a továbbiak, és először létre kellett hozni egy Microsoft fiókot, hogy el tudjam érni ezeket a beállításokat.
Szóval létrehoztam egy Microsoft fiókot. Így most már ezzel belépve a böngészőben már elérem a családi beállításokat. De ez hogyan lesz majd hatással a laptopon a gyermek fiókjára?
Valahogyan össze kell rendelni a böngészőben létrehozott Microsoft fiókot a gépen lévő lokális fiókkal? Ha igen, akkor hogyan? Tudnátok ebben segíteni? -
dethroner
veterán
Sziasztok!
A tálcán lévő naptárban megjelentek csirkelábas szövegek, hogy lehet ezt kigyomlálni? -
Dtomka
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm. Erre a hibára én is rákerestem és a felsorolt lehetőségek közül párat már kipróbáltam, de még kísérletezgetek

-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Itt most ezzel az update-el mi történt?:
Most néztem meg, hogy milyen update van esetleg, ezt az update-t már így ki is írta eleve, de még nem volt telepítve. Mivel "Preview" update-eket sose szoktam magamtól telepíteni, gondoltam jó, maradjon csak így, majd telepíti a szokásos módon "magától", ha eljött az ideje és kijött a "Preview" státusztól. De csak meg akartam nézni, hogy nincs e valami más is már azóta esetleg és rányomtam a "Check for updates" gombra. Ehelyett azt történt, hogy rögvest elkezdte letölteni, majd telepíteni is a szóban forgó "Preview" frissítést, ahogy az a képen is látszik.
A kérdésem először is, hogy ez meg mégis miért működik így, aztán persze az is, hogy most mit tudok tenni, vagy "jóvenezígy"?THX!
-
andreas49
senior tag
Szasztok,
Tiszta telepítéssel raktam fel a Windows 11-et. Korábban működött a 'Zárolási képernyő' -> 'Windows Reflektorfény' beállítás, a képek megjelentek és időközönként cserélődtek. Most csak a nagy kékség fogad. Mivel lehet ezt újra beállítani? Köszi a segítséget előre is. -
Victorio
aktív tag
Nálam a KB5022303 és a KB5022360 nem akar települni.
Mindkettőnél 0x80070002 a hibakód.Próbáltam letölteni és kézzel felrakni - úgy is ugyanez.
Próbáltam a DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth és a sfc /scannow parancsokat lefuttatni ahogy az MS javasolja. Nem használt ez se.Ha valakinek van még jó ötlete az írja meg legyen kedves.
-
Köszönöm a választ. Kipróbáltam kisebb felbontású videókat, azt gond nélkül megcsinálja. Csak ezzel a felbontással van gondja. Viszont tökéletesen lejátsza ezeket a 3440x1440-es felbontású videókat, csak vágni nem hajlandó. Kódek formátum, nem változott. Proci core i7 11700 és a vga rtx 3060ti nem hiszem hogy hardver lenne a gond, még 1x köszönöm, átmegyek a másik topicba, csak már 1 hónapja küzdök ezzel, és gondoltam a windows alap programja, ezért itt kapok segítséget.
-
King Unique
titán
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hogy 22H2 alatt hogyan lehetne weboldalakat szűrni a hosts file használatával úgy, hogy az minden felhasználóra érvényes legyen.Friss telepítés, van egy admin userem és sima userem. Adminként beírom a hosts fájlba hogy "127.0.0.1 youtube.com". Ezután adminként a Chrome nem nyitja meg a youtube-ot. De ha belépek a sima felhasználói fiókkal, akkor simán megnyitja, nem veszi figyelembe, hogy adminként mit írtam a hosts fájlba.
Hogyan lehetne elérni, hoigy a hosts fájl tartalma érvényes legyen minden felhasználóra, ne csak az adminra, aki módosította?
-
cigam
titán
Ez egy többismeretlenes egyenlet. (Milyen CPU/GPU, milyen vágóprogram (pl. besegít-e a VGA, vagy a CPU számol mindent)
Az sem világos, hogy csak az új (nagyobb felbontású)felvételek problémásak, vagy a régebbi kisebb felbontású felvételekkel is gondja van.
Sanszos, hogy a CPU/GPU elérte a határait, és már nem tudja kiszolgálni ezt a felbontást. Hasonlítsd össze a felvételek paramétereit. Pl. a videó kódek nem változott? Más lejátszóval simán lejátszó az új felvételeket?
Ellenpróba: Állítsd vissza a játék felbontást 2560x1440-re. Úgy már lejátsza a felvételeket?
Plusz ez inkább a Videószerkesztés topokba való. -
Dtomka
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ.
Most szüneteltetésre állítottam be, de mindjárt folytatom.
A 2023-01 Összesítő frissítés Windows 11 x64-alapú rendszerekhez (KB5022287) probálja folyamatosan x időnként de nem sikerül telepíteni. Sajna a 7700K nem támogatott, bár ennél azért vannak gyengébb procik is. Így ne csodálkozzanak, ha a win 11 nem olyan gyorsan terjed el.
Azért zavar mert BF2042 közben érzem, hogy meg-meg akad a játék mert a háttérben elkezdte a frissítést tölteni\telepíteni. Természetesen cserélném a procit, de akkor alaplapot + memóriát + cpu hűtőt is kell. (Z790 + 13600k + Noctua vagy Dark Rock Pro + DDR5 - 16 GB vagy olcsó 32 GB)
Most végzett, sikertelen:
-
King Unique
titán
válasz
Devilstudio
üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
Dtomka
üzenetére
• Nem derült ki, hogy mi a hibakód a sikertelen frissítésnél, anélkül nem egyszerű kideríteni a hiba okát. De amúgy vannak általános megoldási javaslatok Windows Update problémára (példa).
• A KB5019274 eleve egy "C" körös választható kumulatív frissítés, vagyis nem kötelező telepíteni és a Windows Update sem telepíti automatikusan, alapesetben elég ha a havi "B" kumulatív frissítés (KB5022287) telepítve van.
• A nem támogatott CPU miatt a funkciófrissítést nem engedheti újabb verzióra (pl. 22H2) a Windows Update, nem egy havi kumulatív frissítés (CU) telepítését.
error/]példa). -
Dtomka
veterán
A KB5019274 frissítés állandóan sikertelen. Most megprobáltam a windows catalog -ból telepíteni de így is sikertelen.

A CPU miatt nem engedi az update-t? Gondolom csak CPU cserével lehet megoldani, nincs semmiféle trükk?
-
Sziasztok, lenne egy olyan problémám, hogy videóvágásra mindig a Filmek+Tv programot használtam, több százszor, mindig jó volt, gyors, és könnyű kezelni. Eddig 2560x1440 volt a felbontás egy 27 colos monitoron, most 1 hónapja monitort cseréltem 34 colosra ami 3440x1440 viszont azóta nem tudok videót vágni, csak pörög a folyamatjelző és nem csinál semmit, nem tudom van e köze a felbontásnak, viszont azóta nem tudok, mi lehet a gond?
A videó az játék közben készült videó.. Amit Geforce Experience-el mentek -
icp1970
senior tag
Sziasztok. Elnézést ha nem teljesen ide illik a kérdésem. össze raktam egy új PC-t.Nagy vonalakban, I7 12700, 2x16GB Corsair DDR5 3600Mhz,MSI B660 Mortal stb... Legtöbbet az általános feladatok mellet, zene vágás, és videó vágás ra van használva a gép. Igaz e hogy a prociban lévő E magok kihasználásához,és úgy álltalában kompatibilitás terén, ehhez a felálláshoz jobb a Win 11 mint a Win 10.Mert ha igen akkor váltanék Win 11-re. Köszi a választ előre is.
-
válasz
isti732712
üzenetére
Ugye a gyorsindítás ki van kapcsolva mindkét Windowsban?
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom ez os specifikus kérdés e, de itt teszem fel aztán majd ha nem ide való akkor szóljatok rám

Adott egy MSI B560 alaplap rajta 6 sata 3 port, ezen a 6 porton lóg 2samsung mindkettő rendszer, egy WD ssd egy Mx500 ssd egy kioxia ssd és egy WD vinyó!
Na most a probléma az volt Win 11 en hogy egyszer csak nem tudom így indult e a gép de nagyon valószínű eltűnt az MX 500 ssd, viszont mikor 11-ről átmentem 10 re ott viszont megvolt! Amikor ismét visszatértem W11 re akkor már ott is megvolt! Bios látja az összes meghajtót,tehát ezzel gond nem lehet.
A kérdés az, hogy ilyen mitől fordulhat elő? Összeakadhat valami? Azóta a slágergyanús kioxia ssd eltávolítottam és idáig nem észleltem Win11 alatt a problémát. De ez nem jelenti azt hogy esetleg ismét produkálni fogja......Válaszokat tanácsokat előre is köszönve!!!
-
cigam
titán
Szemantikán lovagolunk? Te írtad: "nem most hanem csak a későiekben fog az ingyenesség megszűnni"
Soha nem írtam, hogy az ingyenessége fog megszűnni, hanem azt, hogy az elérhetősége. A készítők oldaláról már nem elérhető, ezért is linkeltem egy külföldi programgyüjteményt. -
sz.j
nagyúr
Elolvastam, többek között ezeket írják:
"Igen, 2024. január 1-ig továbbra is biztosítunk biztonsági javításokat. Ezt követően a v8 Free kódbázison már nem fogunk módosítani.
Továbbra is használhatom a Macrium Reflect Free-t?
Igen, továbbra is használhatja a szoftvert, ez nem érinti a szoftver használati engedélyét."
Amúgy előzőleg NEM a készítő oldalának linkjét adtam meg letöltésnek, hanem egy olyan oldalét ahol az van kiírva, hogy a progi és az ISO "ingyenes" .... -
Breki
veterán
válasz
labeda
üzenetére
Én nem sietnék vele.
Korábban írtam, hogy, kb hét gélpnél szívok vele, hogy felrakása óta állandóan elmegy a net sőt egy ilyen gépet a hálózatra rakva a környékén lévő gépeket is ledobálja.
Úgyhogy nem örülök ennek a cikknek, közben megkerestem.
[link]
Viszont annyi, hogy nálunk kiderült, hogy a tüzfallal kapcsolatban van valami ezt a frissítést felrakva, hétvégén egy gépet hazavittem és otthon közvetlen rádugva simán ment. -
sz.j
nagyúr
Én úgy tudom (úgy olvastam a neten), hogy nem most hanem csak a későiekben fog az ingyenesség megszűnni, de itt még ki van téve az ingyenes ISO és az ingyenes progi.
Egy próbát megér .....Idézet a netről:
"Macrium Reflect ingyenes termék – élettartam vége (EOL)
A Macrium Reflect Free v8.0 az utolsó olyan verzió, amely szolgáltatás-, kompatibilitási vagy hibajavítási frissítéseket kapott.
Kijavítják a jövőbeni biztonsági réseket?
Igen, 2024. január 1-ig továbbra is biztosítunk biztonsági javításokat. Ezt követően a v8 Free kódbázison már nem fogunk módosítani.
Továbbra is használhatom a Macrium Reflect Free-t?
Igen, továbbra is használhatja a szoftvert, ez nem érinti a szoftver használati engedélyét.
Lesz-e a Macrium Reflect Free új funkciója vagy frissítése a jövőbeli Windows-verziókhoz?
A Macrium Reflect Free v8.0 támogatja a Windows XP SP 3.0-t egészen a Windows 10 és 11 22H2 verzióig . A Windows operációs rendszer későbbi frissítéseihez nem lesznek új szolgáltatások vagy támogatás.
Megjegyzés: Ez a megjegyzés csak a Macrium Reflect Free alkalmazásra vonatkozik ."
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 11T 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400F / 16GB DDR4 / RTX 3050 / 512GB SSD!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

kelleni fog nekem egy gepreset, mert sok a szemet mindenhol, es win11et szerernek de a 10 kulsovel. Ez hat 1 egesz napot nem tolnek el vele. De akk marad a 10

).
• Nem derült ki, hogy mi a