Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
zugloipiknik
üzenetére
Ha abba nem jelentkezik vissza, akkor meg is van a szükséges lépés

-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Megjött az Asus BT adapter, ami az elején nem működött (csak a telefon -PC irányba vitte át a fájlokat), de egy másik usb aljzatban csodálatosan működik mindkét irányba.
Egy 32 mb-os videót kb fél másodperc alatt visz át bármelyik irányba.
Amit viszont nem értek, hogy a telefonon KIKAPCSOLT bt. mellett hogy a fenében működik továbbra is zavartalanul telefon-PC irányban?????
A PC-teló irány ilyenkor nem működik, kapcsolódni akar, keresi a telefont!
De a telefon -pc irányban hogy a csudában??? -
steele80
senior tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Az asztalodat szinkronizálja és menti a onedrive.
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Win11 elfut gyenge gépeken is?
CPU: 0.99Ghz Intel Core m3-6Y30 (dual core, 4MB cache, up to 2.2GHz) ;
Graphics: Intel HD Graphics 515
RAm: 4gigCsak böngészés es vscode kell nekem. De ne akadjon
Chromebook volt.Van ajánlott program ami törli és kikapcsolja a sok szemetet ami nem kell winre?
-
Geth
veterán
válasz
zugloipiknik
üzenetére
Ezek jelszó nélküli felhasználói fiókok?
-
zugloipiknik
újonc
Sziasztok!
Több felhasználóval használjuk a gépet.
Azt be lehet állítani valahogy, hogy ha a le szeretném állítani a gépet, akkor először jelentkezzen ki automatikusan az adott user a Windowsból?
Vagy azt, hogy ha bekapcsolom, akkor attól függetlenül, hogy ki használta előzőleg a gépet, a Windows az induláskor ajánlja fel a választást, hogy melyik user szeretne belépni?Azt szeretném elkerülni, hogy először a Windowsban ki kelljen jelentkezni, majd utána kikapcsolni. Ezt egy lépésben nem lehet megoldani?
Köszi!
-
-
King Unique
titán
válasz
Gabesz87
üzenetére
• Create Windows 11 Bootable USB Installation Media
• Boot from USB Drive on Windows 11 PC
• Clean Install Windows 11Mármint a Windows 11 telepítésének menete a kérdés, amit a linkelt útmutatók szemléltetnek.
Ha nem felel meg a PC a követelményeknek, akkor viszont az alábbi útmutató szerint szükséges eljárni.
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre

"nevet kéne adni az eszköznek. Nem tudom, ilyen lépés lesz-e, de az érdekelne, hogy MS fiók adatait adjam meg, vagy offline fiókot csináljak, ahogy a leírásban van!?"
• Change User Account Name in Windows 11
• Change Name of User Profile Folder in Windows 11
• Rename PC in Windows 11
Más a felhasználó fiók neve, más a felhasználói profilmappa neve, és megint más az eszköz neve, nem keverendő egyik a másikkal.
Ha Microsoft-fiókkal történik a telepítés, akkor a C:\Usersalatt létrejövő felhasználói profilmappa neve a Microsoft-fiókhoz tartozó e-mail-cím első 5 karaktere lesz (példa). Maga az egyéb helyen (pl. Start menü, gépház, bejelentkezési képernyő, stb.) megjelenő felhasználónév (valódi név) viszont lehet ettől eltérő és tetszőlegesen módosítható a Microsoft-fiókban.
Másik lehetőség helyi fiókkal telepíteni a Windows 11-et, ahol a telepítésnél megadott felhasználónév lesz a felhasználói profilmappa neve is. Ha később Microsoft-fiók használata a cél, akkor a telepítés után is lehet helyi fiókról Microsoft-fiókra váltani, ahogyan Microsoft-fiókról helyi fiókra váltani szintén. -
Gabesz87
veterán
Win11-nek mi a helyes menete? EZT követtem, most járok ott, hogy nevet kéne adni az eszköznek. Nem tudom, ilyen lépés lesz-e, de az érdekelne, hogy MS fiók adatait adjam meg, vagy offline fiókot csináljak, ahogy a leírásban van!? Teljesen új gép, új Win telepítés, sőt még az email cím (MS fiók) is új!
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Végtelen felhasználói fiókba történő belépéssel találkoztatok? Múlt hét legelején tapasztaltuk először. Win 10 és 11-es gépeket is érint, nem laptop modell specifikus.
Nem találok semmi érdemleges bejegyzést a neten. Ha ki van nyomva a gép és újra bekapcsolva, akkor beenged a fiókba a 2. 3. vagy 4. próbálkozásra, teljesen random. Event viewer nem ad semmi árulkodó támpontot. Safe mode-ban futtatott sfc /scannow látszólag ideig-óráig megoldja, de többször visszatér. Egyre több laptopon bukkan fel a hiba. Valakinél hasonló?
-
JamesHun
addikt
Sziasztok,
Hogy tudhatom meg mi nem tetszik a gépnek magelkülönítésnél?
Eddig amikor valamivel nyűgje volt pl driver adott valami támpontot.
Most csak egy sárga felkiáltó jel van ott és A helyi biztonsági szervezet védelme ki van kapcsolva. Veszélynek van kitéve az eszköz.Részleteknél meg semmire se sír.
-
balazs1956
senior tag
Valami miatt az okosok a BT mellett döntöttek.
Próbaképpen rendeltem egy ajánlott Bt adaptert, ha megjön beszámolok az eredményről.
A vadiúj laptopom és a 2 éves Galaxy s20 telefonnal hibátlanul, és gyorsan működik.
Sok mindent próbáltam már a teló-pc közötti fájlátvitelre, de eddig ez a legjobb. -
válasz
balazs1956
üzenetére
Talán az, hogy béta
Majd talán lesz ez jobb is, bár nekem 2 különböző BT adapterrel sem megy, de amúgy sem szívem csücske a BT technológia, sokkal jobban működne ez Wi-Fivel. -
Jarod1
veterán
Sziasztok!
Nektek is vacakol az egér görgője frissítés után? ,görgetem majd az ellenkező irányba mozdul 3 másodpercig.. -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Kipróbáltam a napokban megjelent Windows közeli megosztások
applikációt.
A laptopon gyönyörűen ment telefonról a pc-re, és pc-ről a telefonra is
az asztali gépbe berakva egy BT adaptert a telefonról a pc-re irányba műkörött, visszafelé nem.
Ezután kihúztam az adaptert de a z átvitel továbbra is ment egy irányba (kiderült, a vezeték nélküli egér BT adapterét használhatja)
A kérdésem az lenne, hogy mi lehet az oka, hogy csak egy irányba működik az asztali gépen az átvitel? -
viperabácsi
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen a tippeket !
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
• A választható frissítések telepítése csak opcionális, nem kötelező.
• A "preview" besorolású "C" / "D" körös választható kumulatív frissítések fejlesztéseit rendszerint tartalmazza a következő havi, automatikusan települő "B" kumulatív frissítés. Azaz az előbbieket akkor érdemes telepíteni, ha a felhasználó hamarabb akar megkapni bizonyos fejlesztéseket, javításokat.
• Ha az adott felhasználónál ekkora dilemma, hogy telepítsen-e egy választható kumulatív frissítést, akkor inkább ne telepítse... -
King Unique
titán
válasz
viperabácsi
üzenetére
+ Ha Microsoft-fiókkal van használva a Windows 11, akkor eleve szinkronizálhatók az egyes beállítások és jelszavak.
+ Ott egy másik és logikus módszer, nem kell állandóan, kényszeresen a 0-ról újratelepíteni a rendszert.

-
válasz
King Unique
üzenetére
Rendben köszönöm szépen
-
viperabácsi
addikt
Üdv srácok.
Adott egy kezdetekben win 10 -el telepített gép , régi ( több éves telepítés ). Van olyan mentett bejelentkezési jelszó elmentve a gépen amire nem emlékszem. Frissítettem win 11-re , és tetszett most szeretnék tiszta telepítést , ezért felmerült egy kérdés:
Ki tudom menteni valahogy ezt az ( elfelejtett ) jelszót a mostani rendszerből ( win11 ) újra telepítés előtt ?
Válaszokat előre is köszi.
Üdv Imre ! -
King Unique
titán
• See and Set Number of Days Go Back to Previous Version of Windows in Windows 11
• Go Back to Previous Version of Windows in Windows 11
Ha Windows 10 —►Windows 11 in-place upgrade történt és megvan még a C rendszerpartíción aWindows.oldmappa, akkor 10 (vagy akár 60, ha annyi lett beállítva) napig van lehetőség közvetlenül visszaállni a Windows előző verziójára, azaz a Windows 10-re.
Ha már nincsen meg a Windows.oldmappa és képfájlba mentés sem készült korábban a Windows 10-ről, akkor viszont nincsen lehetőség közvetlenül visszaállni Windows 10-re, hanem marad az újratelepítés a 0-ról."mert tesztelni akartam valamit"
Olyan célra egy másik Windows 10/11 telepítése és futtatása megoldható virtuális gép, Windows To Go, VHD boot, Windows 11 & Windows 10 dual boot, stb. módszerrel.
-
King Unique
titán
"van rá lehetőség hogy visszarakjam a win 10-et? Azon kívül hogy megvegyem újra!?"
Ahhoz, hogy Windows 10-et lehessen telepíteni újra arra a PC-re, miért kellene megvásárolni újra?

Ha 1x már aktiválva lett azon a PC-n a Windows 10 érvényes termékkulccsal illetve digitális licenccel, akkor nyilván nem kell újra megvásárolni, mivel olyankor egy újratelepítésnél eleve automatikusan aktiválódni fog ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadás, amit amúgy a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
-
Ha az a "win 10-et raktak rá" az nem valami kalózpéldány volt, hanem rendes jogtiszta, aktivált, akkor tök felesleges volt megvenni a 11-et.
10 és 11 aktiválása az egy és ugyan az. Ha az adott alaplapon volt már aktiválva bármelyik, akkor bármelyiket fel tudod rakni. Termékkulcsot nem kell beírni, ahogy azt a telepítő ki is írja. Az alaplaphoz tartozó digitális licensz alapján aktiválja. -
Sziasztok, kicsit több mint 2 évvel ezelőtt rakattam össze a gépet egy számtech boltban, ahol win 10-et raktak rá, megvettem hozzá a win 11-et, azóta már volt 2 alkalommal alaphelyzetbe állítás. van rá lehetőség hogy visszarakjam a win 10-et? Azon kívül hogy megvegyem újra!?
-
King Unique
titán
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
Azt hol tudom kiloni win11-bol hogy a bejelentkezeshez ne kelljen vagy a PIN-t vagy a Fiok jelszavamat beirjam?Koszi
-
King Unique
titán
válasz
somasz
üzenetére
How to create Local Administrator Account on Windows 11/10 using CMD
Ha nem sikerül bejelentkezni a Windows 11-be, vagy csak vendégfiókkal, akkor a telepítőről bootolva megoldható rendszergazda jogú felhasználói fiók hozzáadása.

Ha csak az adatok lementése a cél és nem opció az SSD kiszerelése a PC-ből, akkor az megoldható pl. egy pendrive-ról bootolt HBCD PE live rendszer alól, ott minden korlátozás nélkül hozzáférhető lesz a rendszermeghajtó tartalma.

Ha szét lett cseszve a rendszer, akkor az alaphelyzetbe állítás is egy opció a WinRE menüből, ahol szükség esetén megtarthatók a személyes fájlok.
-
-
somasz
addikt
Sziasztok! Megállt a tudományom... Hoztak hozzám javításra egy hibásnak tűnő gépet, Teamsbe nem tudtak belépni, veszett lassú volt, stb.
Indítom a gépet és a hibás(?) felhasználói fiókot fel sem hozza a W11 logon screen, csak egy HP nevezetű (admin) fiókot, amihez sem jelszót, sem pin-kódot nem tud az ügyfél, meg egy nem admin fiókot, amibe be tudunk lépni, de nem nagyon tudunk indítani semmit, mert az admin fiók nem enged telepíteni, rendszergazda cmd-t futtatni, semmit.
Létezik, hogy beszoptak egy vírust ami ilyet művel, vagy csak sikerült eltűntetniük a fiókot, amit könnyen vissza tudok hozni (ha kapok iránymutatást)?net user paranccsal látom szerintem azt a fiókot, amibe be kéne lépni, de nem tudom aktívvá tenni... a user mappában ugyanakkor nem látszik egyáltalán
van ötletetek?
-
King Unique
titán
válasz
isti732712
üzenetére
"de egyébként ebbe lehet hogy beleszólhatott egy windows frissítés is mert mondom előtte jó volt"
vs.
"de történt egyszer egy frissítés, mármint az msi center frissítette magát azóta ez van"
Windows-frissítés ≠ programfrissítés.

+ Az előbbitől a felhasználó fiók típusa normál esetben nyilván nem fog megváltozni, azt vagy a felhasználó maga állítja át, vagy esetleg egy 3rd party program piszkál bele. -
Geth
veterán
válasz
isti732712
üzenetére
További opciók:
- Valaki, aki hozzáfért a nem lezárt géphez.
- Másik admin kedveskedett.
- Te voltál, csak elfelejtetted.
- Te voltál indirekt, amikor valami ákombákom program admin joggal mellékesen átrakott másik user groupba ("Run as administrator" szabadfordításban "azt csinálsz amit akarsz"). -
Geth
veterán
válasz
isti732712
üzenetére
Hát valaki pedig átállította

-
isti732712
aktív tag
válasz
CirrMee
üzenetére
Nincs ebben semmi fantasztikus, csak érdekes 1 rendszer van a gépen, ezáltal én vagyok a rendszergazda, hittem én, de nem általános jogú felhasználó beállítás volt, amit nem is értettem, ha én telepítek rendszergazdai jogkörökkel, de megoldódott.
King Unique Persze hogy reális volt!! Nem is vontam kétségbe, csak nem tudtam mi nincs rendesen beállítva, vagy miért nincs hiszen, én telepítettem én vagyok a rendszergazda akkor miért voltam általános jogú felhasználó,ez egy kicsit számomra furi volt, a programot nem feltétlen használom de ba..ta a csőrömet miért nem működik mikor előtte 3 verzióval még működött, de egyébként ebbe lehet hogy beleszólhatott egy windows frissítés is mert mondom előtte jó volt, win 10 meg alapból jó is.
+ Ugye a standard telepítésnél alapértelmezetten eleve rendszergazda jogosultságú felhasználói fiók jön létre, általános jogú felhasználót max. maga a felhasználó állít be, hoz létre utólag.
Na pont ez az ami nem történt meg mert én nem állítottam be általános jogú felhasználóra, ezért nem értettem miért kér rendszergazda jogosultságot, de megoldódott, de hogy az ott hogy lett általános jogúra állítva ne kérdezd nem tudom, mert nem én állítottam át
-
King Unique
titán
válasz
isti732712
üzenetére
Persze hogy nem, mert ilyenbe alapesetben nem fut bele a felhasználó, meg már aki használja egyáltalán azt a programot.
Vagyis akkor reális volt a program üzenete, ami szerint nem rendszergazda jogosultságú a felhasználói fiók, bár akkor nem világos a berakott screenshot melyik felhasználói fiókra vonatkozott. + Ugye a standard telepítésnél alapértelmezetten eleve rendszergazda jogosultságú felhasználói fiók jön létre, általános jogú felhasználót max. maga a felhasználó állít be, hoz létre utólag.

Köszönjük!
-
CirrMee
addikt
válasz
isti732712
üzenetére
Mi ebben a fantasztikus, meg Win11 hiba? Végig ezt akarta, az általad mutatott képek alapján...
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
classic B
üzenetére
Nem feltétlen, pont nem olyan régen telepítettem Windows 11-et és nem tartott órákig, amíg magától elindult a Windows Update, ahogyan normál esetben a rendszer naprakészre frissítése sem tart ilyenkor órákig, meg pláne hogy ugye kumulatív frissítések vannak.
Ettől függetlenül igen, manuálisan is lehet futtatni a keresésre kattintva és akkor még hamarabb kész lesz. -
classic B
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Clean install után órákig is eltart, amíg automatikusan felteszi a frissítéseket. Érdemes kézzel rányomni a keresésre.
-
King Unique
titán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
"De most ezek szerint évente 4x kell, és honnan tudja az ember, hogy mikor frissítették most?"
Aztán miért kellene évente 4x letölteni ugyanazt az ISO-fájlt, amikor a normál (nem Insider) csatornán évente 1x ad ki új verziót a Windows 11-ből a Microsoft?

"telepítés az első óráiban a Microsoft Defender védelmi hiányosságai miatt sebezhetőek lehetnek a rendszerek."
Ja, ez valóban érdekes abban a cikkben, meg pláne hogy egy clean install után alapértelmezetten automatikusan letölti és telepíti a frissítéseket a Windows Update, beleértve a Defender platform- és definíciófrissítéseket is, ami normál esetben nyilván nem tart órákig.
-
King Unique
titán
válasz
isti732712
üzenetére
Az persze már nem derült ki a leírtakból, hogy mi volt a megoldás...
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ez a HVG cikk totál hülyeség.
Most ellenőriztem. A hivatalos wim-es iso az SHA256 ellenörzőösszeg szerint bitről bitre megeeggyezik a tavaly őszivel. Tehát nem változott. Legalábbis win10 esetén, mert nekem az van meg. A frissen letöltött win10 MCT exe digit aláírása pedig 2020-ból származik, az se változott. -
Geth
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Passz, nálam kb. havonta fut le a script, ami legyártja az image-et (a defenderhez is van jópár hónapja offline update), MCT-t nem használok.
Ha fogalmad sincs, hogy milyen régi az image, akkor érdemes telepítés előtt lekapni egy frisset.Elképzelhetőnek tartom, hogy nem órákig tart amíg frissül, nem részletezik. Dobd fel egy VM-re, és 5-10 percenként nézz rá. Simán lehet, hogy pikkpakk frissül magától. Csak ugye ott a marhalassú ócsó PC, a rendszer alig állt fel, van még egy tonnányi feladata, vissza is kell fognia magát, ha épp előtte ül a delikvens, mert ha mindent ráeresztene a rendszerre, a kedves felhasználó csodálkozik miért ilyen baromi lassú a friss rendszer.
Ezért inkább odaírják, hogy pár óra és addigra már csak lefrissült. -
De azt írja, hogy 3 havonta érdemes ezt megcsinálni. Eddig ugye évente csinált egy új telepítőt MCT-vel az ember anno 19H2, 20H2, 21H2, 22H2, ja az első kettőnél még kettőt kellett mert volt H1 is, és Windows 10-nél, második kettőnél köszöntött be a Windows 11 korszak. De most ezek szerint évente 4x kell, és honnan tudja az ember, hogy mikor frissítették most?
Ráadásul ez beépített, integrált védelem...
2008-tól 2012-ig kb, Norton, Kaspersky, Panda, Agnitum, Bitdefender védelmeket használtam. Meg Malwarebytest is (és ezt meg az Adguardot most is, utóbbi kicsit kakukktojás, mert nem vírusírtó). Amint ezek bármelyike települt, első dolga volt, hogy lefrissül, és ez evidencia volt... nem csinált ilyen, hogy órákig nem frissül ... oké harmadik féltől származó dolog.. tehát nem a Windowszal együtt települ, de ez akkor is gáz.#13846Cs1csó: Amúgy azért is érdekes, mert azt még értem, hogy magától nem frissül, de speciel én telepítéskor mindig nyomatom a Windows Update-et (mondjuk évente nem szoktam egynél több alkalommal telepíteni
)... és eddig a cikkig fel sem merült bennem, hogy ilyen is van. -
Cs1csó
titán
-
isti732712
aktív tag
válasz
isti732712
üzenetére
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
"A Microsoft azt is kifejti, miért szükséges mindez – mint írják, az új Windows-telepítés az első óráiban a Microsoft Defender védelmi hiányosságai miatt sebezhetőek lehetnek a rendszerek. Ennek az az oka, hogy az operációs rendszer telepítési lemezképe elavult kártevőirtó szoftver bináris fájljait tartalmazhatja."
Ez amúgy tényleg gáz... szóval feltelepíted, és magától nem frissíti magát órákig hiába van Internet? Komolyan 2023-ban... ez 2007-ben is gáz lett volna. -
Most az MCT-vel akkor nem ez jön le egyből?
-
steewcv65
őstag
Sziasztok.
Talcan a keres nem mukodik, rakattintok es nem ir be semmit...Ez a start menure is igaz, van ra megoldasotok?
-
Cs1csó
titán
-
-
Cs1csó
titán
Szia, nem hiszem hogy ez jó. Tiszta telepítést csináltam (kvázi gyalultam a "C"-t, azaz egy 120GB-os SSD minden partícióját, mert minden adatom a "D" meghajtón van ami egy 1TB-os SSD) Sőt nem is variáltam még kvázi semmit.
Amit ki fogok próbálni - ha megint erőt gyűjtök a telepítéshez - hogy az UUP-dump-ról is letöltök egy telepítőt. -
Tamás88
őstag
válasz
isti732712
üzenetére
Arra nem gondoltál, hogy írsz egy levelet a fejlesztőknek? Mert ez szerintem program hiba lesz, nem a Windows-é.
-
Cs1csó
titán
Sziasztok, a /uup.rg-adguard.net oldalról letöltve készítettem egy Windows 11 telepítőt, ami szépen fel is ment a gépemre. (egy "hivatalosan" nem kompatibilis gépre: i5 4690)
A probléma, hogy a tálcán lévő Windows Defender biztonsági központ nem nyílik meg, valami olyasmit ír ki, hogy
"A WindowsDefender alkalmazást nem lehet megnyitni új alkalmazást kell telepíteni"
Sorry, de nem fényképeztem le és nem jegyeztem meg pontosan. (azóta ment is vissza a Windows 10)
Erről az oldalról, egy MultiCreatingISO megoldást használtam amibe be lehett állítani hogy pl. kell a 3.5 NET, a frissítések, nem kell több nyelv, a nem kompatibiltási kérdést ugorja át, engedje a helyi fiókot stb.
Tehát a kérdés adott, mi lehet a gond?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
savior
üzenetére
Az is lehet, bár az ESET IS van nálam telepítve helyette, így az elvileg totál ki is lenne kapcsolva. (Ki kellene lennie legalábbis, de attól még lehet, hogy be van az is mellette...???)

Viszont ennek kapcsán: ha pl. megnyitok ISO file-t, akkor a "Defender Smart Screen" process elkezd futni a háttérben és akár órákig úgy marad, hogy nem nyitja meg az ISO file-t (nem "mount-olja"), hanem csak pörög rajta ez a process (lemezhasználat is van rendesen). Csak az segít, ha a Feladat kezelőből manuálisan lelövöm. Lehet akkor a Defender kavar be valamit. Hogyan tudom ezt meg? -
savior
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem a defender viruskereso miatt lassu?
-
SunMount3r
nagyúr
Azt mikor akarják már javítani, hogy egy file lementésekor (mindegy, hogy lokál, vagy a netről való), van hogy majd fél percet vacakol mire elkezdi letölteni? Van amikor meg megy "pöccre" és azonnal, ezért furcsa, de ez teljesen kiszámíthatatlan. Azt figyeltem meg, hogy akkor jön elő, ha a "Windows Explorer" ablak is feljön (pl. "Save as"...) és utána nem menti el egyből, hanem vacakol jó pár másodpercet (pl. Chrome-al a net-ről). Ez gyakorlatban roppant idegesítő, pl. ha sok ilyet csinál az ember egymás után. Más is tapasztalta ezt a problémát? Az Explorer "elmentő ablakának" tuti köze van hozzá valahogy...
-
isti732712
aktív tag
Lécci erre valaki valamit. Köszönöm.
Már létrehoztam egy másik fiókot is, de sehogy nem akar működni.
Sziasztok!
Az elején elértem az msi center alkalmazásait win 11 en, rendszergazda vagyok, mivel én telepítettem és meg is néztem, de történt egyszer egy frissítés, mármint az msi center frissítette magát azóta ez van.
Ilyenkor mi lehet?
Már reinstall on túl vagyok leszedtem felraktam újból az msi centert, indítottam símán futattam rendszergazdaként de akkor is ezt dobja be.
Ha valami ötlet azt megköszönöm, mert ez itt windows specifikus gond, gondolom mert mikor átmentem a win 10 re ott jó minden.
-
svgyula
addikt
Na ismét szépen önállósodott a rendszer! Konkrétan újból letiltotta a tűzfal a firefox-ot
A múltkor már megvolt ez a sz@rsága akkor újra beállítottam az engedélyeket, mivel csak ezt a böngészőt használom. Már kezd tele lenni a puttonyom, hogy a frissítések önállóan olyan amerikai 1bit-es embereknek tervezve működnek és minden beállítást felülbírálnak ha kell, ha nem! Ez nyilvánvalóan megint az edge-re való átállást erőltetné, pedig az teljesen le van takarítva! De ez csak "költői elmélkedés-bosszankodás" volt. Megvan a megoldás. -
joergie
őstag
Meg tudom nézni valahol, hogy miért ébredt fel a gép(valmailyen log-ban)? Indokolatlanul bekapcsolt most a másik gép, hallottam hogy csippant(usb rá volt kötve), venti is felpörgött.
-
Vigneau
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Akkor a gondolatmenetem a jelek szerint megállta a helyét. Köszönöm szépen a megerősítést!
-
King Unique
titán
válasz
Vigneau
üzenetére
Ha eleve ingyenes a frissítés, a váltás Windows 10-ről Windows 11-re, akkor ebből logikusan következik, hogy a Windows 11 Windows 10 termékkulccsal is aktiválható... Sőt, még termékkulcsot sem kell megadni ugyanazon PC-re ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadás tiszta telepítésénél, mivel a Windows 10-nél már meglévő digitális licenccel eleve automatikusan aktiválódik a Windows 11 is, amit amúgy a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Láma kérdés lesz...
Az addig tiszta, hogy a már meglévő Windows 10 frissíthető (volt?) 11-re, amennyiben adottak a körülmények.
De mi van abban az esetben, ha alapból Windows 11-et telepítek pl. pendrive-ról? A már meglévő Windows 10 kódom legálisan alkalmas az aktiváláshoz? Vagy vennem kell Windows 11-hez való kódot?
Válaszokat előre is köszönöm szépen!
Vigi
-
modflow
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nálam is magelkülönítés hibát ír.
Honnan tudom meg, hogy melyik driver miatt van? -
King Unique
titán
-
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Az elején elértem az msi center alkalmazásait win 11 en, rendszergazda vagyok, mivel én telepítettem és meg is néztem, de történt egyszer egy frissítés, mármint az msi center frissítette magát azóta ez van.
Ilyenkor mi lehet?Már reinstall on túl vagyok leszedtem felraktam újból az msi centert, indítottam símán futattam rendszergazdaként de akkor is ezt dobja be.
Ha valami ötlet azt megköszönöm, mert ez itt windows specifikus gond, mert mikor átmentem a win 10 re ott jó minden. -
Ez olyasmi mintha hdd szektrohiba lenne. Esetleg azért egy nemtesztet néznék vagy a ccleaner hatha tudna hibat javitani. Vahy windows visszaállítas. Hirtelenjébe. De kékhalállal kiszáll?
-
GAbre
veterán
Sziasztok!
Mióta új bioszt raktam csak ma már 2x is hibát jelzett windows.Eddig kb sose.Ráadásul 1ik meghajtó szinte új is.Sentinel nem jelzett hibás szektort."A rendszer sérülést észlelt a fájlrendszer-struktúrában a(z) SSD köteten.
Sérülés található egy fájlrendszerindex struktúrájában. A fájl referenciaszáma: 0x9000000000009, neve pedig <nem sikerült megállapítani a fájlnevet>. A sérült index attribútuma: :$SII:$INDEX_ALLOCATION. A sérült indexblokk helye: Vcn 0xd, Lcn 0xffffffffffffffff. A sérülés a(z) 3352 eltolásnál kezdődik az indexblokkon belül."
Másikra csak ennyit ir:
A rendszer sérülést észlelt a fájlrendszer-struktúrában a(z) D: köteten.Van valami összefüggés,vagy 5let miért?Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- MWC 2026: Könnyen megmarkoltuk a Lenovo Legion Tab ötödik generációját
- Foxpost károsultak - 2026
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Gurulunk, WAZE?!
- Hardcore café
- Gyúrósok ide!
- A hónap végén érkezik a The Division: Resurgence
- Motoros topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Részletfizetés. BankMentes. Kamatmentes. Új noblechairs EPIC FEKETE ARANY. 3 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Chromebook volt.

Más a felhasználó fiók neve, más a felhasználói profilmappa neve, és megint más az eszköz neve, nem keverendő egyik a másikkal.

(mondjuk a hszednek így nincs értelme, de ez még belefér)
A múltkor már megvolt ez a sz@rsága akkor újra beállítottam az engedélyeket, mivel csak ezt a böngészőt használom. Már kezd tele lenni a puttonyom, hogy a frissítések önállóan olyan amerikai 1bit-es embereknek tervezve működnek és minden beállítást felülbírálnak ha kell, ha nem! Ez nyilvánvalóan megint az edge-re való átállást erőltetné, pedig az teljesen le van takarítva! De ez csak "költői elmélkedés-bosszankodás" volt. Megvan a megoldás.