Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
isti732712
üzenetére
Van esetleg másik gép, amire rá tudod kötni? Mert ha azon jól működik, akkor a nálad lesz a hiba (hardver, rendszer, valami), viszont ha ott is problémás, akkor más lesz a baj. Ennek a tesztnek az eredményével lehet tovább menni talán.
-
isti732712
aktív tag
válasz
isti732712
üzenetére
Elképesztő!!! Visszaraktam a másik rack-be ott meg már szilárdtest meghajtónak látja!
Hát ezt szakadjak meg ha értem
-
szasanyi
félisten
OFFICE 365 próba, ajánlat stb. kiírtható a rendszerből valahogyan?
-
isti732712
aktív tag
Egyébként most vettem észre hogy merevlemeznek látja a külső rack-ben lévő ssd-t, és szerencsétlent nem optimalizáni akarja hanem töredezettség mentesíteni!
Most akkor ilyenkor ez hogy is van?
-
Taci
addikt
válasz
isti732712
üzenetére
Amikor átraktad másik rackbe, másik kábelt is használtál? Mert azt nem láttam leírva, hogy az cserélve volt-e.
-
Csupingo
veterán
válasz
isti732712
üzenetére
Esetleg eszközkezelőben az usb hub-nál: a gép kikapcsolhatja ezt az eszközt. Pipa kivesz.
Energiagazdálkodásnál usb szelektív felfüggesztést letiltani.Ha egyik se jön be, meg lehet próbálni úgy is, hogy a win-ben kikapcsolod a gyors rendszerindítást.
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, vagy épp magyarázatra! Adott egy win 11 oprendszer!
A gépemben mely msi h310pro van 4db sata ssd, emellett külső rackben szintén egy ssd!
a problémám a következő mikor bekapcsolom a gépet akkor a külső rack-ben lévő ssd-t nem vagy csak részlegesen ismeri fel, azaz van mikor látja a racket a benne lévő sd-t de magát az ssd nlévő mappákat nem tudom megnyitni! Mikor megakarom nyitni akkor total commanderben kiírja hogy kapcsolódás, de nem tud kapcsolódni! A rack uasp axagon, tehát elvileg jó kellene hogy legyen, de nem bíztam semmit a véletlenre most beraktam szintén egy másik rackbe a jelenség ugyanaz, az usb port amire csatlakozik 3.0 gen1!
Mi lehet a gond? Vagy mik lehetnek a gondok valami összeakad valamivel? tanácsotokat kérem ilyenkor lehet e? Vagy mit lehet csinálni, hogy ez a probléma megszünjön! 2db usb 3.0 port van a gépen természetesen váltottam portot is de a jelenség ugyan az!Köszönöm előre is az ötleteket!!!
-
szasanyi
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Ezek a beállítások hol találhatóak?
MOD - már nyilvánvaló... csak a BOOT pendrive készítésének elkezdése után jelenik meg.
-
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
ááá, újraindítottam 2x a win11-et és újra kámpec..
Na az összes particiót majd legyalulom, és újrarakom a win10-et, majd a win11-et is.
Eddig így ment 3 éven keresztül.. -
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
CSM beakpcsolásával.feltelepült. de akkor.most nem állítom vissza utána és megnézem meddig bírja.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
"Le lett már írva előzőleg, hogy nem formázni, hanem....." - Ez így történik mindig.
Fast startup ki van kapcsolva.
Mindent teszteltem, hibátlanok a cuccaim. -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Akkor fogalmam sincs.Lehet a rufus csak annyit tudott megoldani , hogy továbblépjek hálózat nélkül a telepítőben.
Igazából nem követem sem a rufus sem a w11 élettörténetét. Annyi azért nincs benne , hogy ezeket olvasgassam naponta.
Friss megoldás csak akkor kell , ha install kell, az meg nincs olyan túl sűrűn szerencsére.
Nem is problémának szántam , inkább csak megjegyzésnek , hogy ilyen is van , ami nálam történt.
-
King Unique
titán
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Továbbra is kb. azokat tudom javasolni, amiket az előző válaszokban, beleértve a Fast Startup kikapcsolását is, + nincs-e hardverhiba (pl. HDD / SSD / RAM), stb. + Ha előzőleg megoldotta a legacy (CSM) opció bekapcsolása, akkor azt értelemszerűen most is lehetne alkalmazni, ha netán ki lenne kapcsolva.
"teljesen formázott SSD-re"
Le lett már írva előzőleg, hogy nem formázni, hanem törölni kell a célmeghajtót, majd a létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és tovább.
-
Sziszifeca
őstag
King Unique:
Nemrég segítettél, mert a win11-em egyszercsak Winload.efi hibábal nem indut.
Valahogy sikerült, működött, de pár nap után már megint nem indul, ugyanazzal a hibával fogad. Most [innen] telepítettem fel egyből USB-re, és ahogy teljesen formázott SSD-re elindul a telepítés, addig nincs gond, ahogy újraindul a gép már nem engedi tovább a telepítést. Van amikor elmegy a windows install az első újraindításig, és utána már kékhalál fogad.
Nem a Win10-emmel van valami, és ott kavar be valami?
Enable TPM és Secure boot rendben van.
Tanácstalan vagyok.
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Normál esetben nyilván megoldja azokat a Rufus amiket be lehet jelölni, az hogy estedben valamiért nem működött, az lehet egyéni probléma, meg azóta ugye a 3.21-es programverzió is megjelent már.
Internetkapcsolat nélkül alapesetben tovább sem enged a telepítő, max. az OOBE\BYPASSNRO és a másik válaszban leírt módszerrel oldható meg olyankor. -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Én is azt gondoltam rufus megoldja , de csak a TPM kikerülése sikerült neki.
Sebaj, a következönél már kábel kihúz , "nincs internetem" volt.
Még mindig ez a leggyorsabb és legegyszerűbb (ha már a rufus cserbenhagyott
) -
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Pedig normál esetben nyilván működnie kell, ha a Windows 11 specifikus beállítási lehetőségeknél a megfelelő opciók vannak bejelölve.
+ Megoldható ugye egyéb módon is az előző válaszban leírtak értelmében. -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
1-2 hete telepítettem w11 -et. (friss iso/friss rufus) viszont a kötelező online fiókot nem herélte ki belőle, hiába beállítottam.
-
szasanyi
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
& Zoz -
-
King Unique
titán
válasz
szasanyi
üzenetére
Igen, a 22H2 verziónál is megoldható a telepítés helyi fiókkal + a "no@thankyou.com" és OOBE\BYPASSNRO módszerrel is, valamint utólag is lehet Microsoft-fiókról helyi fiókra váltani.
-
szasanyi
félisten
Ez is egy megoldás, köszi. De elsősorban az érdekelne, hogy eleve megoldható-e anélkül. Én ez alapján próbáltam, de valamiért nem működöt...
-
Taci
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Én azt csináltam, hogy fogtam egy MS fiókot (csinálhatsz egyet erre a célra), telepítettem a Win11-et vele, aztán első utam a Helyi felhasználókhoz (MMC) vezetett, ahol létrehoztam egy helyi rendszergazdát, bejelentkeztem vele, majd töröltem ezt az ideiglenes MS fiókot.
-
Taci
addikt
Esetleg munkahelyi profilod is van? Rákerestem angolul (Sign in to turn on offline access to your lists), többek közt ez is feljött. Van pár megoldási javaslat is benne, bár úgy láttam, egyik sem az igazi, max egy workaround. De hátha megfelel valamelyik a célra.
-
szasanyi
félisten
Van rá mód, hogy Win11 Pro verziót - a korábbiakhoz hasonlóan - MS fiókba való bejelentkezése nélkül telepíthető legyen?
-
vlevi
nagyúr
Megint kezdi ez a f****kalap .
Mi a szar ez?
Ennyit tudok róla, mert, ha rákattintok, akkor valamilyen office365 bejelentkező ablak jön fel, ahova fingom sincs, mit kell beírni.
Nekem az is jó, ha valaki elárulja, hogy hogyan lehet véglegesen megszabadulni a sharepointtól...
Nincs 365 a gépemen, ezért nem is értem, honnan jön ez a valami... -
AtHoS
nagyúr
-
törölt tag
Tálcán lévő nyitott progik automatikus összevonás kikapcsolhatóságáról van valami infó?
Valami registry okosság esetleg?
Én falra megyek ettől a megoldástól!
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Megpróbálom itt is a kérdést Asus router topicban sem tudják.
Hogy a routeren megosztott usb meghajtót szeretném használni a win11 alatt. 22H2 frissítést nem engedtem még rá.
Az a gond, hogy a routeren megosztott mappát csak úgy látom win11 alatt ha vendégre van állítva ami nem biztonságos.
Viszont ha felhasználót rendelek hozzá akkor nincs lehetőség beírni a jelszót meg felhasználó nevet.
Tisztelettel köszönöm előre is!Ez a hibaüzenet fogad:

Asus beállítások:
[Wireless Router] How to set up Media Services and Servers- Network Place (Samba) Share/ Cloud Disk? | Official Support | ASUS Global -
modflow
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Kipróbáltam és nem megy.
Nem tudom számít e, de nekem ez a mappa egy másik meghajtón van, mert külön ssd-ről futtatom a játékokat. Szóval nem a program filesben a c-n.Amúgy is újra akartam tenni a windows 11-et, így este még feltoltam.
Erre a meghajtón ez a mappa így is törölhetetlen, írásvédett.
Azért ez már döbbenet. Pedig ugye ehhez az új win11 biztos nem nyúlt. Nem értem.
A másik game mappát ma este lemásolom róla és formatáloma francba. Ha azt se engedi, akkor nem tudom mi lesz....Valami windows hiba lehet szerintem, ami akkor történt, amikor a store mappát magával a windowsból saját maga által áthelyeztem a másik meghajtóra.
-
GAbre
veterán
Üdv!
Vannak olyan frissítések,programok amik alapból települnek.
Mintha múltkor még láttam volna,és letöröltem,de most megint itt vannak,és nincsenek az alkalmazásokban,de most is pl letöltötte frissítéseknél,és ott van program files-ban.
De nem tudom sehogy letörölni.
Régi monitorom programja(alienware)ebből pl legalább 4 vmi van,már Lg kijelző van jó ideje,és pl ryzen master.
De 1iket se használom,vagy tudom használni.
A speciálisban is 1 választható dell frissítés van,de az sincs bekapcsolva.
Legalább a dell baromságokat lehet le tudom venni?
Lehet azért nem akar működni 1 program rendesen mostanság.
kb 1 hónapja nem akar menni. :S
A hibát okozó alkalmazás neve: XMedia Recode.exe, verzió: 3.5.6.7, időbélyeg: 0x633ab7be
A hibát okozó modul neve: XMedia Recode.exe, verzió: 3.5.6.7, időbélyeg: 0x633ab7be
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x000000000016b910
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x1964
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d90a76a24bcaf4
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: D:\Download\XMediaRecode3567_x64\XMedia Recode.exe
A hibát okozó modul elérési útja: D:\Download\XMediaRecode3567_x64\XMedia Recode.exe
Jelentés azonosítója: bd635015-53ec-4b5e-9571-8ea55b8e747f -
modflow
veterán
A store-ból letöltöttem A Plague Tale Requiem-et.
Ekkor a windows 11 csinál egy mappát a store-nak, aminek a hozzáférését a jó istennek se hagyja módosítani. Konkrétan rendszergazdaként csak olvasási jogom van.
Így nem tudom a magyarítást feltenni, mert ugye ez az agyagedény nem engedi a fájlok felülírását.
Hogy a jó égbe lehet írási jogot is adnom magamnak??
Már mindent próbáltam de ennél a store mappánál nem működik az, ami bármelyik másik mappán!!!
Nem hagyja a jógikat módosítani. -
Taci
addikt
Sziasztok!
Ki lehet valahogy kapcsolni véglegesen és minden mappára érvényesen a csoportosítást az intézőben?
Nagyon idegesít, hogy mindenhol erőltetik, és főleg hogy hiába kapcsolom ki, random visszakapcsolgatja.
Hátha van ra megoldás. A beállítás és az alkalmazás minden mappára nem segített.
Köszi. -
vilmose33
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm
-
King Unique
titán
válasz
RockFonok
üzenetére
Ebben a topikban a hivatalos, a Microsoft által kiadott Windows 11 a téma és eleve azt használja a nagy többség, nem a "Revision Windows" és társai 3rd party tákolmányokat. Szóval a hivatalos ajánlás nyilván a hivatalos, a Microsoft által kiadott Windows 11 használata.
A hivatalos, a Microsoft által kiadott Windows 11-nél is megoldható a telepítés helyi (offline) fiókkal, Start menü és egyéb felületeken elvétve megjelenő hirdetések is eleve kikapcsolhatók, a built-in appok opcionális eltávolítása szükség esetén szintén megoldható, stb. Szóval csak ezek miatt felesleges volt 3rd party Windowst telepíteni, azt használni.

-
Hauptmann
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Felkínálja az Update, ezért kérdeztem, hogy mehet azon keresztül, vagy valamiért inkább a tiszta install ajánlott? Mert ha mehet az Update-n keresztül az jó, mert nem kell szenvedni az adatmentéssel.
-
King Unique
titán
válasz
vilmose33
üzenetére
Remove PIN from Account in Windows 11
Lásd nemrég más hasonló kérdésére adott válaszban leírtakat, az ott linkelt útmutatókat.
-
King Unique
titán
válasz
Hauptmann
üzenetére
Ha megfelel a PC a követelményeknek, akkor felajánlja a Windows Update a Windows 11-re frissítés lehetőségét, de megoldható egyéb módon is.
Másik lehetőség a Windows 11 tiszta telepítése.
Azt meg eldönti a felhasználó, hogy számára melyik opció inkább, nem feltétlen javasolható általánosan csak egyik, csak másik.• Windows Update
• Upgrade to Windows 11 from Windows 10 with Windows 11 Installation Assistant
• Upgrade to Windows 11
• Windows 10 frissítése Windows 11-re inkompatibilis hardveren• Clean Install Windows 11
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre -
tomp
félisten
Alapból fut nálam folyamatosan a Feladatkezelő csak le van rakva a tálcára. Ha kikapcsol a kijelző(vagy lecsukom a laptopot) akkor újra bekapcsolva meg van nyitva és bugos a megjelenítés. CPU nézetnél a magok száma, alapsebesség, foglalat adatok nem látszódnak. Csak a megnevezések. Ha megmozdítom az ablak méretét azonnal megjelennek az adatok. Az óra mellett pedig több Feladatkezelő ikonja látszik...
Van erre valami fix vagy majd a 23H1-ben lesz javítva? Mikor kijött a 22H2 jó volt még. Az első frissítéssel lett elrontva... -
vilmose33
őstag
Hogy lehet Win11-en kikapcsolni a pinkód kérést bekapcsoláskor? Köszönöm a segítséget.
-
Hauptmann
veterán
Ha váltanék 10-ről 11-re, mindenképp friss telepítés ajánlott, vagy az Update felrissítheti 10-ről 11-re?
-
RockFonok
tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Igen használom 2 hete, de azért aggódom is ne hogy feltörjék a facebook fiókomat.
"Ha ez számít, ezt nehezen tudom elképzelni....."
Miért?Azt halódtam hogy Microsoft egyik embere az egyik fejlesztője.
-
válasz
RockFonok
üzenetére
Használod nem? Akkor mi is a kérdés, hisz már döntöttél!
Én fel nem raknám semmi pénzért de nem vagyunk egyformák. Itt álltlában nem szeretik az efféle megmozdulásokat....."Vagy szerintetek Revision készítőket lefogják majd tartoztatni?" Ha ez számít, ezt nehezen tudom elképzelni.....
-
RockFonok
tag
Sziasztok!
Olvasom a hozzászólásotokat van aki ajánlja a Revision Windowst valaki nem.
Kinek higgyek?
Jelenleg használom de nem tudom meg érné hosszútávon használni
Jó hogy nem kell Revision-ál Microsoft fiókot létrehozni telepítéshez nincsenek reklámok a start menüben se játékok a áruházból alapból felrakva.
Revision-nál lehet szerintetek adatlopás OTP fiók veszélyben?
Vagy szerintetek Revision készítőket lefogják majd tartoztatni?Honeygain, EarnApp, Pawns app, Bee com alkalmazásokat használok ingyen pénz szerzéshez de nem szeretném Revi miatt elbukni mert jó volt 9000 Ft-ot keresni a semmiből kis plus bevétel gyári munka bevétel mellé.
-
Ronam
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi szépen, sikerült azóta telepíteni
. -
vlevi
nagyúr
válasz
Technoman
üzenetére
De, hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog, az a csík azt is jelzi, hogy melyik az aktív ablak.
Egyiken sem fut letöltés, it most nem azt jelenti a csík, hanem azt, hogy a Firefox ablaka van elöl, az intéző csak úgy van, a háttérben.
Régebben ez is valahogy hangsúlyosabban elkülönült, jobban látható volt.
Most is van egy nagyon hanygafasznyi kerete az aktív ablak ikonjának a taskbaron, de alig-alig látható.
De itt pl. az Aimp éppen zenét játszik, és az húzza a csíkot maga után.
Ha ezt valaki gyors ránézésre meg tudja különböztetni a másik két állapottól, akkor az előtt leemelem a kalapom...
-
King Unique
titán
válasz
FattyDove
üzenetére
Igen, már számunkra kínos amit újfent leművelsz itt és hogy a leírtak alapján alapvető beállítási lehetőségekkel nem vagy tisztában a Windows Update működését illetően, sőt tulajdonképpen saját magadat cáfolod meg az "Akkor mégis hogyan sikerült a laptopnak 03.44-kor frissítéseket keresnie?" állítással, ahol a frissítések keresésének alapvető működése alapértelmezetten nyilván nem a Modern Standby bekapcsolt / kikapcsolt állapotától függ, meg nyilván akkor is futtathat a Windows Update időnként keresést, ha már naprakészre lett frissítve a rendszer...

-
FattyDove
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Már számomra kínos, amit leművelsz, ahelyett, hogy csendben elfogadnád, hogy semmi közöd nincs ehhez a témához. Innentől semmilyen hsz-re, amit írsz nem fogok reagálni.
-
King Unique
titán
válasz
FattyDove
üzenetére
Könyörgöm, nézd már meg azokat az útmutatókat amik a Windows Update beállítási lehetőségeit szemléltetik, ha már a "Akkor mégis hogyan sikerült a laptopnak 03.44-kor frissítéseket keresnie?" és "aktív időszak megint csak teljesen másról szól. Ott írják feketén, fehéren, hogy abban az időszakban nem indul újra a gép." dolgok lettek említve a Windows Update működéséhez kapcsolódóan... Csak jobban értenek hozzá és nem mossák össze egy másik funkcióval, mint te...
-
FattyDove
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Könyörgöm... nézd már meg azt a nyomorult LTT videót, ami erről szól.. Csak jobban értenek hozzá, mint te...
-
FattyDove
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Olvasd el, hogy miről szól a modern standby (és miért problémás időnként). Vagy csak nézd meg a videót...
-
King Unique
titán
válasz
FattyDove
üzenetére
Teljesen kikapcsolt állapotban nyilván nehezen, max alvó / hibernált állapotból ébresztve lehet reális a Windows Update futtatása, meg ha be van állítva ütemezés, időzítő.
Nem is lett állítva, hogy az aktív időszak a frissítések szüneteltetéséhez való, arra ott van a gépházban 35 napig a frissítések szüneteltetése opció.
Egyébként alapesetben csak havonta 1x van automatikusan települő kumulatív frissítés (CU) + .NET + MSRT, ami időpontja eleve ismert, minden hónap 2. keddje, helyi idő szerint 19 órától. -
FattyDove
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Már hogyne lenne köze hozzá? Pont az az egyik lényege, hogy a gép "kikapcsolt" állapotban hajtsa végre a frissítéseket úgy, hogy te észre se vedd. A linkelt aktív időszak megint csak teljesen másról szól. Ott írják feketén, fehéren, hogy abban az időszakban nem indul újra a gép.
-
King Unique
titán
válasz
FattyDove
üzenetére
A Modern Standby működésének és az energiatakarékossági beállításoknak alapesetben nem sok köze van a Windows Update működéséhez, vagyis nem világos a kérdés miértje.
Annyi lehet reális, hogy pl. laptopoknál ha hálózat helyett akkumulátoros üzemmód van és az nincsen feltöltve, akkor nem települnek bizonyos frissítések.
Az automatikus frissítés konfigurálása, aktív időszak, frissítések szüneteltetése, stb. beállítások kapcsolódnak alapvetően a Windows Update működéséhez, az pedig nem újdonság, hogy időnként futtathatja a Windows Update a frissítések keresését. -
Mosqu!to
addikt
Na ez egy jó pont, érdemesebb akkor 32bites rendszerrel menni, és nem 64 bittel? Ha jól rémlik, a 32 bit 4GB-ban limitálja a RAM-ot, de ez vajon csak a rendszer memóriára vonatkozik, vagy a VRAM is ide tartozik?
Továbbá ahogy néztem, az AMD vga driver 2018-ig szupportálja a 32bit oprendszert, 64 bites win7-ből pedig idén júniusig van driver. -
FattyDove
őstag
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Telepítsében tudnátok egy picit segíteni? Windows 11 volt a laptopon már jó ideje, tegnap próbáltam újratelepíteni, de azt írta, hogy a processzor nem támogatott. Visszaraktam a Windows 10et, és most próbálom megint a 11-gyet, de ugyanazt a hibát írja (nem értem, hogy amikor először telepítettem, akkor hogy ment fel?). Próbáltam a registryben felvenni a mosetup-nál azt amire erre vonatkozik, de hiába, ugyanúgy nem engedi telepíteni. Van esetleg valami ötletetek, hogy mi lehet a gond? Előre is köszi!

-
válasz
Mosqu!to
üzenetére
Vagyis XP-hez készültek... kis szerencsével 7-esen is elfutnak, afölött nagyobb szerencse kell.
A gépen 10-11 is elfut, az játékoknak kell utána nézned, hogy milyen újabb Wint szeretnek, esetleg készült-e hivatalos vagy nem hivatalos patch hozzájuk, ha alapból nem mennek.
Az is előfordulhat ilyen régi programoknál, hogy ugyan megy újabb Winen de csak 32bites verzión. -
Laca333
tag
Üdv mindenkinek!
Win 11-et használva a Ubisoft kliensem a játékokból való kilépés után nem tudja szinkronizálni a mentést. Vissza telepítettem a Win 10-et és azzal nincs ilyen probléma. Tapasztalta valaki ezt a problémát? -
AtHoS
nagyúr
válasz
Sanyi52
üzenetére
Keresztfiam nem panaszkodik 5800X + Vega64 párossal, pedig W11-et üzemeltem be neki augusztus végén és 90%-ban játék megy a gépén. Szóval nem értem, hogy milyen körülmények hozzák AMD CPU-val W11 alatt a problémát.
Tényleg: hogyan/miben valósul meg a probléma? Mi az empíria amikor jelen van?
-
King Unique
titán
válasz
Mosqu!to
üzenetére
A Windows 10 topik is "él", valamint informatikai kérdéseknek általánosan ott van az azonnali informatikai kérdések órája topik, ha egy adott témának nincsen célirányosan saját topikja.

A Windows 10-nél mármint a régi játékok futtatása miatt jöhetnek kompatibilitási problémák, ellenben maga az említett régi hardverkörnyezet miatt nyilván kevésbé, mint a Windows 11-nél.
Jó, akkor lehet telepíteni saját felelősségre Windows 7-et, ami amúgy fel van készítve az SSD-k kezelésére, amit a Microsoft is leírt már több mint 13 éve. Meg ugye max. pl. az egyes M.2 PCIe NVMe SSD-k kezelése lehet probléma megfelelő driver híján, de a régi PC-be nyilván 2,5" SATA SSD fog kerülni, amely utóbbi támogatása oké szokott lenni a Windows 7-nél is. Bár olyan előfordulhat, hogy egyes újabb típusú 2,5" SATA SSD-kkel nem igazán kompatibilis a muzeális alaplap és BIOS-verzió (példa), de ha régebbi sorozatú SSD-ről van szó, akkor vélhetően ez sem fog gondot okozni.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Ez a topic él, "melyik windowst tegyem fel" pedig nincs
Értelemszerűen én is szívem szerint egy modernebb gépre dobnám 10 perc alatt fel a w11-et, de erős a gyanúm, hogy utána órákig szívnék a játékok életre keltésével.
A lejáró támogatottság annyira nem gond, mivel mint említettem, netezésre van külön laptop, még ha egy zsarolóvírus találná is be, full gyalu és mehet újra.SSD van kéznél, tervezek is bedobni rendszermeghajtónak, RAM bővítés macerásabb, 2 slot van az alaplapon és 4 gigás ddr2 modul pedig jelenleg egy darab sincs eladó az aprón.
A Win10-nél érzésem szerint jöhetnek kompatibilitási problémák.
Win 8.1 nem tudom, hogy hozna-e bármi pluszt a Win 7-tel szemben. A Win 7 valószínűleg jó választás a futtatandó szoftverekhez, de hiányozhat sok későbbi OS optimalizáltság (főleg SSD-related)
-
Bilux
veterán
Ha kijelentkezek a Microsoft Store-ból akkor betölti az alkalmazást amint visszalépek dobja a hibát

Ez valami hülye anomália elvileg most frissült szerinte pár perce a store majd javítják remélem
-
Bilux
veterán
Microsoft Store nem megy
Kód: 0x80131500
Ezt írja neten rákeresve próbáltam megoldani de egyelőre semmi
Ötlet? -
King Unique
titán
válasz
Mosqu!to
üzenetére
• Ha már a Windows 11 topikban lett feltéve a kérdés, akkor alapesetben adja magát javaslatként a Windows 11 használata.
• Viszont mivel muzeális hardverkonfigurációról van szó, ami nyilván nem felel meg a követelményeknek, ezért ilyenre max. trükközéssel lehetne csak Windows 11-et telepíteni.
• Az előbbi ok miatt is lehet célszerűbb lenne inkább Windows 10-et telepíteni, ami 2025 októberéig, azaz még 3 évig aktívan támogatott.
• Akár + 4 GB RAM sem árthat, valamint egy SSD sem, ha jelenleg HDD a rendszermeghajtó.
• Ez nem feltétlen úgy megy, hogy mindegyik Windows-verziót végigpróbálgatjuk, hanem alapesetben azt telepítjük, ami kompatibilis az adott hardverkonfigurációval és amelyikhez van érvényes termékkulcsunk, licencünk. Ahol a Windows 7 konzumer vonalon már lassan 3 éve nem támogatott és jövő januárban a fizetős ESU is megszűnik, a Windows 8.1 támogatása pedig ugyancsak jövő januárban ér véget, vagyis aktív támogatással marad a Windows 10 és a Windows 11.
• A muzeális játékok nem feltétlen fognak futni modern Windowsokon, bár lehet próbálkozni szükség esetén a kompatibilis móddal, aztán vagy / vagy.
• Ha Windows 10/11 alatt nem működnek egyes muzeális játékok, akkor akár virtuális gépre is telepíthető egy Windows XP / 7 és lehet akár az alól is futtatni, ha van erre elegendő hardveres erőforrás. -
Mosqu!to
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem kevés W10 alá a 4GB ram, pláne ha játékról is szó van? Vagy szülők játszanak valamit pasziánszon kívül?

A régi játékok amúgy híresek a kompatibilitási issuekról, ezért gondoltam, hogy W7 vagy 8.1 lenne a célszerű inkább, de hátha valaki jobban képben van.
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Adott egy régi gép: Core2Quad Q9650, 4GB 800MHz DDR2, Geforce GTX 480.
A cél az lenne, hogy régebbi játékok (Harry Potter széria korai verziói, régi NFS-Underground és társai) fussanak rajta, nem lenne igazán másra használva.A hardver komponensei így kb 2008-2010 környékiek, a játékok pedig 2002-2006 között jelentek meg.
A kérdésem az lenne, hogy ezek tükrében melyik windows verzió lenne a legcélszerűbb, hogy stabilan fusson minden, de lehetőleg a legfrissebb környezetet használjuk?
Továbbá van itthon polcon egy AMD RX570 4GB, célszerű lenne-e ebbe a gépbe bedobni, vagy úgyis erősen bottleneckelné a proci-ram, így felesleges? (egy 4K tévén menne a játék, de valószínűleg úgyis 1080p-re lenne korlátozva teljesítmény hiányában)
-
mazso1988
csendes tag
válasz
isti732712
üzenetére
Nálad is frissítés után kezdte el?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
- DUNE médialejátszók topicja
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Indul a ChatGPT Health
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

Engem sem vet fel a pénz, de 10-óta csak minimum a 'szürke zónába' (olcsón adnak kulcsokat, olyan oldalakon is fellelhetők, mint az 'Árukereső') tartozó rendszert vagyok hajlandó telepíteni!!!

• Ha már a Windows 11 topikban lett feltéve a kérdés, akkor alapesetben adja magát javaslatként a Windows 11 használata.