Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
1tb ssd (w11 rendszer) szeretném 500gb ssd -re klónozni, úgy hogy azon fusson tovább minden ugyanúgy ,mint eredetileg.
200-250 gb adat van rajta kb. Mivel tudom ezt a legegyszerűbben megtenni?
Már ha egyáltalán nem fog pofázni a rendszer hogy ssd csere történt.
-
Imi1981
veterán
válasz
Joker88
üzenetére
Igazából csak kíváncsi vagyok . Már egy ideje gondolkodtam rajta hogy kipróbálom de eddig nem volt időm nekiállni meg utánna járni, hogy megy ez pontosan. Lehet most se fogom egyből mert igazából csak érdeklődöm ,hogy egyáltalán fel tudom e rakni. Igazából nem fontos csupán csak kíváncsiság az új rendszer iránt.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Van egy Intel nuc mini pc-m ilyen [link] 8 GB rammal és 1 tb wd blue SSD-vel. Jelenleg legális Windows 10 pro van rajta és win 11-re processzor miatt nem tudok frissíteni mert nem támogatott. Több youtube videó is van ,hogy így is megoldható,hogy win 11-et fel tudjuk rakni . A kérdésem az lenne hogy ilyenkor komoly problémákba ütközhetek vagy nem valószínű? Gondolom így frissíteni nem tudom csak új telepítéssel? Köszönöm előre is a választ!
-
King Unique
titán
válasz
joydrv
üzenetére
Alapesetben nem is feltétlen kell mindig követni a változásokat, hanem csak használni a rendszert. Ahol ha a leírtak alapján tényleg annyira jó a Windows 11, akkor nem világos miért ne felelhetne meg, meg amikor millióknak világszerte igen, de mindegy.
Igen, pontosítsunk, Windows 10 és Windows 11 esetén 35 napig szüneteltethetők a frissítések, + ezen felül késleltethetők is 30 napig a havi kumulatív frissítések, + akár automatikusról manuálisra állítható a frissítés és olyankor akkor frissít a felhasználó, amikor akar. A frissítéseket normál esetben nyilván nem tiltjuk le véglegesen, nem kapcsoljuk ki évekre.

-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Ismerosom vett a lanyanak egy laptopot, es az ajandekozas elott a gep telelpitesekor belepett a sajat microsoft accountjaba, illetve szepen elokeszitve alkalmazasokkal atadta a lanyanak, akivel beleptek a sajat microsoft accountjaba. A problema annyi, hogy nem tudnak az elso, (az apja) accountjabol kilepni. Mit lehet ezzel tenni? Elvileg nem tudjak torolni onnan, csak a masodik (lánya) accountjat. Köszi szepen
-
joydrv
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Win 10 - 11-et elengedtem. Nincs se időm, se energiám a változások követésére, a munkában kifejezetten akadályoz. A win 11 egyébként stabil és jó program, mezei felhasználóknak és irodai körülmények közé is az eddigi legjobb windows.
Frissítést azért pontosítsuk. Win 11-ben max 5 hétig lehet halasztani.
8.1 esetében teljesen kikapcsolható, akár évekre is.
Nekem előre ütemezett karbantartási napjaim vannak - 2 havonta - és akkor kézzel futtatom le.Mivel ez win 11 topik, ezért a linuxba most nem mennék bele.
-
november
tag
Illetve még abban kérném a segítségeteket hogy véletlenül töröltem a Lenovo Legion laptopomnál a Recovery partíciót (663 mb volt). Van rá lehetőség hogy a Windows 11 pró-ban vagy esetleg újratelepítésnél vissza lehessen állítani?
Mert a Lemezkezelőben próbálkoztam de csak egy kötet cím nélküli, RAW fájlrendszerű partíciót tudtam létrehozni. -
november
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan magyar nyelvű szakirodalmat vagy esetleg weboldalt ahol a windows 11-ről lehet olvasni? Gondolok itt beállításokra, tippek-trükkökre.
Tudom itt van errre ez a fórum is.
-
King Unique
titán
válasz
joydrv
üzenetére
• Ha helyi fiókkal és automatikus bejelentkezéssel lett telepítve a Windows 11, akkor az alapesetben marad is úgy, nem világos a "fiókbeállítással fog indulni" pontosan hogyan értendő. Olyan lehet, hogy pl. helyi fióknál utólag ajánlgatja a rendszer a Microsoft-fiók létrehozását és annak használatát a teljes funkcionalitáshoz, de az eleve kikapcsolható.
• Ássad, bár a jelszó nélküli használat és működés alapbeállításon a Linuxoknál sem divat, sőt azok alapesetben még jobban gyakoroltatják a felhasználóval a jelszavát. 
• Dehogy előny az, a frissítések tartós és végleges letiltása eleve nem javasolt, nem véletlenül nem a letiltott állapot az alapértelmezett. Meg ennyi erővel a Windows 10 és Windows 11 esetében is beállítható az automatikus helyett manuális frissítés + lehet szüneteltetni is, az automatikus bejelentkezés pedig ugye szintén beállítható, vagyis csak ezek miatt nyilván nem létszükséglet a Windows 8.1 használata. -
joydrv
aktív tag
válasz
rumkola
üzenetére
Én is így csináltam. Üresen hagytam elsőre. Nem is volt gond a belépéssel. De kb. 1-2 hét után jelzett, hogy most már csak fiókbeállítással fog indulni.
11881 - King Unique -
Pont a win 11 frissessége miatt váltottam a 8.1-ről, de mivel folyton okoz valami meglepit használat közben a win 10 és a win 11 is, inkább elkezdtem beleásni magam a linuxba.(A 8.1-nek különben nagy előnye, legalábbis számomra, hogy kikapcsolható a frissítés és simán be tud jelentkezni.)
-
King Unique
titán
válasz
joydrv
üzenetére
• Már kipróbáltam és sikerült eltávolítani a PIN-kódot és helyette a jelszavas bejelentkezést beállítani a Windows 10 és Windows 11 aktuális verzióinál egyaránt a linkelt útmutatók alapján, + az autologin (automatikus bejelentkezés) működését is teszteltem, szóval már csak emiatt sem írnám, hogy nem lehet megoldani.
• Nyilván van annak értelme, hogy telepítéskor a felhasználói fiók létrehozásánál jelszót / PIN-kódot kell megadni, nem véletlenül ez az alapértelmezett a felhasználói fiók védelme szempontjából.
• Ha valakinek akkora probléma hogy jelszót / PIN-kódot kell megadni a felhasználói fiókba történő bejelentkezéshez, akkor a Windows 11-et is lehet helyi fiókkal telepíteni, ahol saját felelősségre üresen hagyható a jelszó és akkor a telepítés végezte után kapásból automatikus bejelentkezés lesz jelszó és PIN-kód megadása nélkül.
• Az utóbb (2 bekezdés) felsoroltakat a Windows 11 is tudja, annál is beállíthatók.
• Windows 8.1-re sok értelme nincsen visszaállni, mivel 2023 januárjában megszűnik a támogatása, valamint egyre több program szintén dobni fogja a már nem támogatott Windowsok támogatását, lásd pl. Chrome és egyéb böngészők. -
rumkola
nagyúr
válasz
joydrv
üzenetére
Most csináltam egy notit, home-al. Amikor microsoft fiókot kér, akkor: no@thankyou.com email címet írtam be, majd tovább-tovább, nem adtam meg jelszót hanem ott is a továbbra nyomtam. Így a noti most semmilyen bejelentkezést nem kér, bekapcsolod működik. Nagypapának facebookozni jó lesz.
-
joydrv
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szerintem próbáld ki és írd meg, ha valamelyikkel sikerült. Nekem a Windows Hello előzetes kikapcsolása sem segített. Indításkor kényszeríti a program az engedélyezést és a pin kód újbóli megadását.
Egyébként van annak értelme, hogy nincs mindenkinek szüksége a belépéskor a pin kódra, vagy egyéb azonosítóra. Pl az egyik gépemet én sem asztali gépnek használom. Csak progik futnak a windows alatt, ami nekem kell. Gombnyomásra a gépnek el kell indulnia, majd automatikusan indulnak a felrakott progik. Nincs se billentyűzet, se monitor rajta. Ha minden lefutott kikapcs gombra a programok leállnak, winnel együtt és a gép kikapcsol. Ezt kellene tudnia, de betonbiztosan. Ha nem megy a win 11-en normálisan, akkor visszalépek a win 8.1-re.
-
Szép estét Szakik!
Remélem a kérdésem idevaló,elnézést ha nem!
Teljesen új intel konfig feldriverezve, 3dmark mindenféle stresszprogramok hibátlanul futnak (cpu-gpu memtest),megfelelő pontértéket kapva, viszont minden játék crash-el,mint az alábbi warzone

is
Friss win11 pro,digitális license-el, frissítés telepítve, steam file-ok ellenőrizve...
Mit néztem be?
Válaszotokat a hal és a káposzta elfogyasztása után is írhatjátok,amit előre is köszönök!
-
King Unique
titán
válasz
joydrv
üzenetére
• Tudtommal ugyanúgy működik az aktuális 22H2 verziónál is a PIN-kód eltávolítása, ahol ha pl. inaktív az eltávolítás (remove) opció, akkor előtte a Windows Hello kikapcsolása szükséges, amit egy másik leírás is világosan szemléltet, + egy alternatív megoldást is.
• Az ElevenForum útmutató esetében pedig csak egy dolog, hogy eredetileg tavaly decemberben íródott, ellenben ha valami változás történik, akkor eleve frissíteni szokták az útmutatókat és feltüntetik ha az adott beállítás már nem működik - mint ahogyan pl. a classic Start menü visszaállításánál is - , + a legutolsó módosításnál eleve "Last edited: Dec 17, 2022" szerepel.
• Ha belegondolunk, akkor érdekes is lenne, ha egyáltalán nem lehetne eltávolítani a PIN-kódot és jelszóra váltani, valamint az alapból nem lehet eltávolítani ≠ az adott felhasználó nem tudta eltávolítani. 
-
joydrv
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Próbálgattam a leírások szerint a pin kód eltávolítást, de egyik módszer sem működik. Rákérdeztem másik fórumon is. Ezek a leírások pont egy éve készültek. Akkoriban működött is, de a mikrofos valamelyik frissítésben lezárta.
11845 rumkola -
neked az alapján, ahogy leírtad sikerült kikapcsolni és azóta is jó? -
CzG001
tag
Üdv
Egy kérdésem lenne: adott egy Win11h22 kiadás és a gondom, hogy minden egyes alkalommal amikor kilépek a Dishonored 2 játékból megjelenik a tálcán a nyelvi eszköztár hun felírat és csak úgy hajlandó eltünni ha telepitem az amerikai angol nyelvi csomagot és törlöm is. Nem lehet ezt a szemetet véglegesen eltüntetni? A szövegek és bevitelni nyelvek fülön bevan állitva, hogy legyen rejtett de ennek ellenére mindig megjelenik és már nagyon idegesít. A segitséget előre is köszi.

-
King Unique
titán
-
Joker88
őstag
válasz
Csupingo
üzenetére
nincs. eszközkezelő felismeri, hallom is ahogy áramot kap és pörög a lemez..
de nem tudom betallózni a merevlemez fájljait,mert nem látom sajátgépben. De a sima "hagyományos 2,5 HDD-t ami rackben van " azt sem. ugyanugy felismeri,de sajátgépben nuku
Viszont egy másik gépen, W10-es rendszeren,gond nélkül mennek.. És ezen a kérdéses gépen,még múlt héten használtam biztonsági mentésre, fényképek,zenék,stb.
Pendrive-ot gond nélkül olvas,lát,csak a merevlemezt nem. -
Joker88
őstag
A minap frissítéseket telepített a Windows 11 ..
Múlt héten, még használtam az USB-s Sony HDD-met..
Ma viszont,magában a fájlkezelőben nem látja. Felismeri, mint látszódik a képeket, a " Számítógép-kezelés - Lemezkező" menüjében is aktív a HDD,viszont a sajátgépben nem, mintha nem lenne csatlakoztatva..
Egy másik, Windows 10-es gépen, minden gond nélkül megy a dolog..
Valaki másnál is előfordult ez az anomália?
-
King Unique
titán
válasz
modflow
üzenetére
A "minden" az az újraindítás, + aktiválási hibaelhárító futtatása, + az eredeti termékkulcs újbóli megadása, + Microsoft-fiók esetén abba bejelentkezve végzett újraaktiválás, stb., amik így nem lettek mind leírva, azért lett a válaszban kifejtve. Amiknek normál esetben nyilván működni kell, meg pláne digitális licenc esetén.
Igen, a lényeg, hogy megoldódott.
-
modflow
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Mint írtam, mindent próbáltam, de nem segített.
Az MS Support se azt nyomkodta, hanem cmd-ben.A lényeg, hogy megcsinálták.

-
King Unique
titán
válasz
modflow
üzenetére
• Segítség a Windows aktiválási hibáihoz
• Az Windows aktiválási hibaelhárító használata
• A Windows újraaktiválása hardvermódosítás utánLe van írva, hogy mi a teendő a 0xC004F211 hibakódnál, lásd aktiválási hibaelhárító futtatása, vagy Microsoft-fiókhoz rendelt digitális licenc esetén újraaktiválás a Microsoft-fiókba belépve, vagy másik (az eredeti, nem az általános) termékkulcs megadása, stb.
-
modflow
veterán
A végső megoldás az lett, hogy a support távsegítséggel kattintgatott és sec-pec aktiválta.
Legalább is remélem, hogy az MS Support kattintgatott a képernyő megosztás során. 😅A cmd-ben irt, futtatott valami parancssort.
-
modflow
veterán
válasz
svgyula
üzenetére
Hát nem így csináltam. Pontosabban így még soha.

Beléptem a BIOS-ba, rámentem a frissítésre. Ekkor a BIOS kiírta, hogy újra kell indulnia, hogy BIOS frissítési módba kapcsoljon. Ekkor bejött egy máshogy kinéző rendszer, mint az alap BIOS.
Ekkor frissített, majd gőzöm nincs mit ügyködött, mert talán kétszer ki majd bekapcsolt. S végül szépen elindította a Windows-t. -
modflow
veterán
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ősszel cseréltem gépet, akkor tényleg működött így, de most nem. Fura, mert már azóta frissítettem a BIOS-t, de csak ma inaktiválta a windowst.
Mondjuk korábban az igaz, hogy régi volt a win, száz update-el, most meg kb. 3 hete tisztán feltettem a legújabb win11-et. Ezen a win11 rendszeren éppen első BIOS update volt, ha így nézzük.
-
svgyula
addikt
válasz
modflow
üzenetére
Szia! Ugye a BIOS frissítés után a villanyt lekapcsolta az elemet kivetted és pár perc várakozás után indítottad újra? Ha nem akkor jegyezd meg a BIOS-ban beállított változásokat azután használd a BIOS reset kapcsolót amit az alaplap leírásában megtalálsz. Egyszer kell rövidre zárni elindítani és utána kivenni. Áramtalanítod a gépet!
Aztán viszaálítod amit szeretnél és próba. Lehet ez sem fog segíteni ha nem egy beakadt adatról van szó. Elméletileg az update nem az egész flast írja újra de lehet ez a frissítés törölt minden egyéb adatot a tárhelyről így a serial bejegyzést is. A gyengébb próbálkozás ami kevésbé fájó: áramtalanítod a gépet az elemet kiveszed 10 percre. -
xrvman
őstag
Meg menj fel az https://account.microsoft.com/ oldalra a fiókba és ott is lesd meg
Esetleg az ő e-mailjával és ha ott van a géped, válaszd le:
Eszköz eltávolítása / Leválasztás a fiókjából....
https://account.microsoft.com/devices/ -
martonl
senior tag
Igen, sejtettem, hogy HDD. Drivereknél arra gondoltam, hogy valamelyik, egyébként Win10 driver kavar be, de erre kisebb esélyt látok. A tapasztalat az, hogy a Defender akkor is kavar, ha le van tiltva. Telepítettem én is 3.-4. gen. gépekre (laptopokra) próbaképp Win11-et és volt, amelyiken lassú volt, de ott kompletten minden. Pedig i5-i7 proci, 8-16GB RAM, SSD, tehát nem az alja konfigok voltak.
Az általad írt problémát , a mentést egyébként én Win10 alatt is tapasztaltam, de csak a tiednél jóval lassabb és HDD-s konfigokon.
Én belenyúltam a rendszerbe és kigyomláltam a Defendert a Jbara2002 scripttel és minden téren jelentős gyorsulást tapasztaltam.
A Defender eltávolítása után már a program nem állítható vissza csak teljes Windows újratelepítéssel, tehát már csak külső AV telepíthető. Ezen kívül hatással lesz a Windows frissítésekre, a Defenderrel összefüggő biztonsági frissítések hibára fognak futni. Nekem ez az egy tippem van, de ne vegyél mérget rá, hogy ez nálad is megoldást fog hozni.
-
King Unique
titán
válasz
rumkola
üzenetére
A checkbox akkor nincs ott, ha a linkelt útmutató szerint nincsen kikapcsolva előtte a Windows Hello megkövetelése a bejelentkezéshez. Ellenben ha az megtörtént, akkor utána már megjelenik.
A PIN-kód eltávolítása pedig szintén megoldható, amit a másik útmutató világosan szemléltet. -
rumkola
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Kipróbálam őket, nálam nem működnek. Már a checkbox sincs ott, ill. a reg fájlok sem csinálnak semmit. Ugyanúgy be kellett ütnöm mindig a PIN-t. Lehetséges, hogy félreértem a dolgokat, de szerintem itt mindenki automatikus bejelentkezést szeretne.
-
King Unique
titán
válasz
rumkola
üzenetére
Mármint az előbbi válaszban leírtak, az ott linkelt útmutatók csak Insider Preview verzióknál működnének? Nem, nyilván nem!

A fórumtárs a PIN-kód eltávolítását kérdezte, acontrol userpasswords2/netplwizaz automatikus bejelentkezés beállításához való, bár vélhetően az utóbbi is cél, ahhoz is lettek linkelve útmutatók, amik nyilván működnek, ki lettek próbálva. -
rumkola
nagyúr
válasz
joydrv
üzenetére
Amiket válaszokat eddig erre kaptunk, az kb. csak az insederben működik, nálam nem volt jó csak ez:
Right-click the Windows key and select Run.In the Run field, type in control userpasswords2 and hit Enter.
In the User Accounts dialog box, check the box for Users must enter a user name and password to use this computer.Click Apply, then OK.Restart your computer and see if you're prompted with the login window. -
xrvman
őstag
Igen, AMD... én is most AMD-t vettem, mert az nem száll el játék alatt fogyasztásilag. Nekem elég régóta csak Intelesek voltak eddig, ilyen gondok valóban nem voltak.
Ám kérdéses, ahogy mondod tétlen mód alatt nem fogyaszt-e kevesebbet az intel konfig hasonló proci alatt. Passz, csak akkor derülne ki ha lenne itt egy ugyanolyan gép. -
King Unique
titán
válasz
joydrv
üzenetére
• Remove PIN from Account in Windows 11
+ Lásd nemrég egy hasonló kérdésére adott válaszban leírtakat, az ott linkelt útmutatókat.
-
joydrv
aktív tag
Ez a win 11 szerintem nagyon jó és stabil lett. Hónapok óta használom és semmi döccenés nem volt vele. Minden megy rajta, és alatta is flottul.
Engem igazából csak az zavar, hogy a gép indításakor mindig be kell írni a pin kódot. Nem lehet ezt valahogy kikapcsolni, hogy semmilyen azonosítót ne kérjen?
Nekem Pro x64-es verzió van feltéve. Ha valaki Home verziót használ, abba is kötelező megadni induláskor ezt a pin kódot vagy van hozzá esetleg kikapcsoló gomb? -
dinersgala
tag
Sziasztok, a tálca zárolása funkció létezik win 11-en? Ha pl. szeretnék egy feliratfájlt áthúzni winrarból a videólejátszóba tálcán keresztül, nem engedi, illetve a tálca jobb szélén az asztalra húzást sem.
-
Soká
senior tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Neked is köszönöm!
Én egyébként ezt találtam segítség gyanánt de még nem olvastam végig:
https://clickthis.blog/hu/kak-smenit-administratora-v-windows-11/ -
YxVs
senior tag
válasz
martonl
üzenetére
Csak Microsoft Defender van a gépen. Ha kikapcsolom, ugyanez a helyzet.
HDD van egyébként, ami pörög, és nem marad alvó módban.
CPU, RAM használat normális, nem megy fel ilyenkor.
Legfrissebb driverek vannak fent, eszközkezelőben nincs sárga felkiáltó jel.
Egyéb ötlet esetleg? -
Taci
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
Szerintem (licensz típusától függően talán, de) géphez van kötve, nem az első regisztráló fiókjához.
@Soká: Simán hozzáadsz egy új MS-fiókot (rendszergazdát), aztán azzal törlöd a régit és kész. Szóval semmi "visszafordíthatatlan" nem történt, ne aggódj.
-
Van microsoft fiókod?
Pontosan így jártam én is pár hete csak az egy asztali gép volt.
Megmondom őszintén nem tudom pontról pontra leírni de pofon egyszerű volt a dolog. Hozzá adod a fiókodat a gépházban a fiókok menüpont alatt, aztán onnan már nem emlékszem pontosan de kb. 1 perc volt és ha nekem sikerült (nem vagyok egy nagy guru) akkor tuti neked is fog.
Azóta az én fiókomat használja, az én kódommal lépek be, szóval az enyém....
-
Soká
senior tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Igen, erről van szó.

-
Soká
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy hónapja egy Vivobook laptopot Win11-el. Miután külföldön voltam, megkértem egy rokonomat, hogy vegye át a gépet és próbálja ki a biztonság kedvéért. Nos, ő, hogy kipróbálhassa, szükségszerűen be kellett, hogy regisztráljon egy Microsoft fiókkal és ő nemes egyszerűséggel a saját M fiókját használta erre.
Lehetséges-e valahogy, hogy a saját Microsoft fiókomra átregisztráljam a laptopot?Most nagyon bánt, hogy más neve és email címe fogad a kezdőlapon

Köszönöm a tanácsokat!!!
-
Taci
addikt
A mai napon újra beköszöntött az 1mp-re elsötétülő képernyő... Nagyon élveztem, mert épp játszottam (GTA Online), és mint a hülye, elkezdte pár mp-enként kb. 1 mp-re elsötétíteni a képernyőt, persze küldetés közepén... Kiléptem a játékból, folytatta a rendszer alatt is...
Ha nem írják korábban, hogy ez másnál is előfordul, a saját eszközeimben kerestem volna a hibát (monitor, kábel). De így, hogy jó páran ugyanezt tapasztalják, így marad a Win11. Nvidia közben kiadott egy újabb drivert, telepítem, nézem, azzal előjön-e, hátha mégsem a rendszer az. Mert amúgy más (nagy) bajom nem lenne vele.Szóval ha nincs valami különleges oka/igényed rá, hogy válts, maradj 10-en, amíg lehet.
De amúgy miért vennél licenszkulcsot, ha már van Win10-ed? Ingyenes a frissítés.
-
NYPD
senior tag
Sziasztok. Innen egész jó áron be lehet szerezni, érdemes 10 Pro-ról váltani? Stabil már a rendszer? Játékok terén milyen?
-
vlevi
nagyúr
válasz
xrvman
üzenetére
Köszi, ez nálam is 99%-on volt, beállítottam 5%-ra, így már lemegy az órajel
Csak apró érdekesség, hogy a céges gépem, ami Intel i5-10xxx, az képes 800MHz-ig levenni magát. Asszem 10 éve a Celeronomnak volt ilyen órajele
Nem tudom, hogy az idle fogyasztásban számít-e valamit, hogy AMD 2Ghz, vagy Intel 1Ghz körül pörög Idle-ben? Valószínűleg nem sokat, mert van 2 monitor, hangszóró, router, ... ami folyamatosan megy. -
martonl
senior tag
Én is leginkább a vírusvédelemre tippelek. Ugye ezt sem írtad, mint ahogy az is lényeges, hogy HDD vagy SSD. Mivel azt írtad, hogy ugyanezen a gépen Win10 alatt nem volt ilyen gondod, így esélyesebb a vírusvédelem. És igen, találkoztam már én is ilyen problémával. Mivel a géped hivatalosan nem támogatott hardver, még driver is beleszólhat a történetbe.
Amiket a többiek írtak, én is csak azt javaslom, AV ideiglenes leállítása, esetleg nézd meg, a kiakadás idején mi történik a CPU, RAM és háttértár használattal.
-
YxVs
senior tag
válasz
martonl
üzenetére
Aki tudja, hogy miről van szó, és felismeri a nála is jelentkező hibát, annak bőveb elég a megadott infó.
Aki meg még nem hallott róla, annak meg a sok is kevés infó, és csak UFFog...
Mit írjak még? Hogy mennyi RAM-ot, vagy milyen alaplapot használok? Irreleváns, mert Win 10 alatt nyilván nem volt ilyen gondom. Egyébként 8 GB DDR3, és Gigabyte B85M-D3H.
Milyen szoftverrel? Windows Intézőn belül, illetve mint említettem netről letöltésnél jelentkezik 3 különböző böngészőből is (Edge, Firefox, Chrome). -
martonl
senior tag
Nem tudom, az összefoglalóban szerepel-e, ha nem, akkor definiálni kéne, mi a minimális elvárás egy probléma leírásánál. Legalább hogy ne kelljen folyton visszakérdezni.
Jelen esetben édeskevés a megadott hardver/szoftver információ, legalábbis nekem, elnézést. Sok hozzászólást megspórolhatnánk, ha le lenne írva, konkrétan milyen hardverrel tapasztalható az adott hiba (ami nem csak a processzort foglalja magában), ill. milyen szoftverrel vagy szoftverekkel akár a Windowson belül, akár külső szoftverről legyen szó. De ez csak a magánvéleményem volt, UFF.
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Van már megoldás esetleg az alábbi problémára?
Valahányszor "mentés másként" opcióval mentek bármit is a netről, vagy saját gépről, a rendszer befagy, kb. 1 perc mire magához tér, utána tudom elvégezni a mentést.
Konfig: i5-4440, 22H2Már megőrülök...
-
dinersgala
tag
Sziasztok, a tálca zárolása funkció létezik win 11-en? Ha pl. szeretnék egy feliratfájlt áthúzni winrarból a videólejátszóba tálcán keresztül, nem engedi, illetve a tálca jobb szélén az asztalra húzást sem.
-
xrvman
őstag
válasz
steele80
üzenetére
Start - írd be vezérlőpult - ott megtekintés a következő szerint nagy ikonok
Keresd meg Energiagazdálkodási lehetőségek, majd ott az aktuális sémádon nyomj a Séma beállításainak módosítására, majd a Speciális energiaellátási beállítások módosítása.
A megjelenő kis ablakban:
Processzor energiagazdálkodása - minimális processzorteljesítményt nyisd meg, ha ott nem 5% akkor módosítsd arra és okézd le az egészet. -
xrvman
őstag
válasz
nullpoint
üzenetére
Persze kilőhető, akár rufusz nélkül is, telepítő indítása után, de még telepítés gomb megnyomása előtt Shift+F10 majd regedit... stb., de értelme? ... Igen, az utolsó 50 hsz. Mindenki maga dönti el, nálad ez esett le, szerintem esetedben jól teszed.
Pl. itt, szerencsére, csak olvasom a problémákat, lekopogom, nálam nem jelentkeznek.
steele80
Nincs megnyitva semmi, böngi se, és az egeret se mozgatod, akkor annak akár 2.0 - 2.4 -re is vissza kellene esnie. -
steele80
senior tag
Sziasztok! Szerintetek az normális, ha a gép procija (Ryzen 5 5600) üresjáratban 3.8-4 Ghz között dolgozik 1 %-os kihasználtság mellett?
-
nullpoint
őstag
-
vlevi
nagyúr
Akkor mindent kizartunk, marad a W11, mint bűnös

A konfigot azért írtam le, mert korábban volt (talán még mindig van) egy kis katyvasz az Nvidia kártyák kezelése körül a W11-ben.
De hát is jó tudni, hogy ugyanúgy előjön HDMI, vagy DP kábellel, szóval az se nagyon mérvadó. -
nullpoint
őstag
Üdvözlet!
Win7-ről váltanék, véleményetek szerint az eme topik témája szerinti verzió legyen?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- EAFC 26
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

• Ha helyi fiókkal és automatikus bejelentkezéssel lett telepítve a Windows 11, akkor az alapesetben marad is úgy, nem világos a "fiókbeállítással fog indulni" pontosan hogyan értendő. Olyan lehet, hogy pl. helyi fióknál utólag ajánlgatja a rendszer a Microsoft-fiók létrehozását és annak használatát a teljes funkcionalitáshoz, de az eleve